csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 2 sp 0 v 1 o 1 f 2 - 5 mål 1 p
CHAMPIONS   
always proud to be Blue
10 - 16 augusti 2015

Nyheter v-33


TRANSFERS under silly season >>

GLÖM INTE ATT TÄVLA!> senast 31 aug

Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
OFFICIELLT
Abdul Baba Rahman är nu ny Chelseaspelare och erbjuder ytterligare en lösning på vänsterkanten; både i försvaret och på mitten.


Chelsea Ladies drömde om en trippel. Det kommer knappast att hända då de hemma på Staines förlorade mot Arsenal med 2-0 i Ligacupen. Dock är chansen inte borta då Ligacupen för damer spelas i gruppform ungefär som svenska cupen i inledningen. Chelsea möter Watford på onsdag i samma turnering och nästa helg är det bortamöte mot Arsenal i ligan. Emma Hayes hade gjort fem byten till matchen och det var kanske lite för många. Ingen av svenskorna spelade idag.

Det finns många frågor inför dagens match. Lite för många som oroar också och så kan man som vanligt konstatera att sportjournalister är världens konstigaste skribenter.
      För åtta dagar sedan var Chelsea storfavoriter till att vinna ligan. Arsenal skulle utmana. Efter en enda omgång är det nu Man City som kommer vinna ligan och United är utmanaren. Efter en omgång där en specifik händelse ändrade alla förutsättningar för Chelsea.... man upphör aldrig att förvånas av bristen på konsekvens och sammanhang hos sportjournalister. Vid jul är det kanske dags att börja dra de slutsatser de redan nu dragit.
    Men visst. Ivanovic var rent dålig senast och när hände det senast. CSFC har fått kritik för att Fabregas fick ett för högt betyg trots att han fick det för några delikata passningar kanske mer än det totala spelet han presterade. Hazard dök upp i matchen först sista kvarten. De tre måste höja sitt spel väsentligt och avsevärt i eftermiddag annars rår Chelsea inte på City - det är nog rätt säkert. Särskilt inte som Silva spelade i måndags. Men vem vet, kanske kan Mourinhos taktik neutralisera Silva och han är osynlig idag medan våra spelare glänser. Då är vi nog ligafavoriter igen till kvällen.
    Frågan är dock om det blir en låst taktiskt match som motsvarande förra året när Mourinho taktiskt utklassade Pelle Grinig som sedan aldrig slutade gnälla om det. Det är nog stor risk för det, för inte tänker väl Mourinho bjuda upp till dans på Etihad?!
    Som Chelseasupporter är det alltid roligt att se trevlig fotboll som i första halvlek i lördags, men just idag har vi inga problem med att istället räkna in poäng istället för att bjuda neutrala åskådare på fotbollsgodis. Ändå, vi hoppas på en Hazard på lekhumör, en Costa som kämpar ned försvaret, Fabregas som trär passningar på tråd och Oscars spelintelligens och kanske ett häftigt frisparksmål. Matic, försvaret är nycklar och Begovic behöver spika igen, det får inte bli som i hans debut mot Red Bulls.
    Chelsea kan vinna det här, men grundtipset är nog ännu en oavgjord match.

Pelle Grinig har gått ut och hävdar att Chelsea, läs Mourinho, har en plikt att spela underhållande fotboll. Som mindgame är det väl ganska svagt från den sure chilenaren inför dagens match och Chelsea lär knappast vara intresserade av att spela som Pellegrini vill att de ska spela mot hans City.

LÖRDAG:
U18 slog Aston Villa hemma idag med 1-0. Målgörare Charlie Wakefield.

Redan i måndags varnade vi för att Chelsea måste stoppa David Silva. Något som flera skribenter i England också pekar på. Chelsea har tidigare spelat Kurt Zouma för att stänga ned viktiga spelare i motståndarlagen och det kan säkert vara rätt lösning imorgon. Matic är fantastisk men ska inte avdelas till att hålla en viss motståndare i schack men Zouma skulle kunna göra det bredvid honom. Visserligen innnebär det att Fabregas flyttas fram igen, trots att Mourinho sagt att han kommer att spelas främst i en lägre roll på mitten den här säsongen. Så CSFC hoppas på följande laguppställning: Begovic - Ivanovic, Cahill, JT, Azpiilicueta - Matic, Zouma - Fabregas, Oscar, - Hazard - Costa. Även om det innebär att väldigt nyttige Willian får starta på bänken, vi väljer dock Oscar för hans farlighet på fasta situationer och hans spelsinne. Dock skulle det inte förvåna om Mourinho ändå väljer Ramires för att hålla koll på Silva, brasilianaren är mer van vid rollen och är mer löpvillig men vi tror Zouma är klokare och klarar jobbet väldigt bra samtidigt som han är bättre defensivt.

Chelsea U21 förlorade med 1-3 hemma mot Southampton trots att Chelsea lär dominerat matchen, men Southampton satte sina chanser. Tammy Abraham gjorde Chelseas tröstmål.

FREDAG:
Nathan Aké har skrivit ett nytt femårskontrakt med Chelsea och vi vet inte om det är en belöning eller en bestraffning men han lånas efter det nu ut till Watford. Där han förhoppningsvis får mer speltid än Chelsea kan erbjuda, och det är i Premier League så det är nog väldigt bra för den unge holländarens utveckling.

Mourinho har på dagens presskonferens sagt två saker; ett att han vägrar prata om PR-skandalen han orsakat förutom att Carneiro och Fearn inte finns på bänken mot City. Två- antyder han att det kan vara tillfälligt och inte en permanent situation. I övrigt som sagt vägrar han prata om det.
    I övrigt verkar han samlad och behärskad, inte som i lördags alltså, och ger egentligen inga som helst svar på några frågor utan bara slingrar sig oavsett om det gäller Roman, värvningar eller annat. Det var ungefär allt han sa innan han smet iväg. Engelska journalister tolkar det som att han nästan sa ursäkta, nästan verkade ångra sig och absolut vägrade säga något vettigt alls.
     Det här lär rumla vidare tyvärr. Och skulle någon av parterna röra om i glöden så lär det bli jobbigt igen. Man kan bara hoppas Granovskaia, Buck och Roman tar Mourinho i örat. Kanske har en kompromiss nåtts bakom stängda dörrar (Chelseas normala policy) och Mou får lite grann med sig med att fysteamet är ändrat på söndag och fysteamet har fått veta att det bara är en tillfällig sak. Men lita på att Cityfansen lär ta upp det på läktarna, för så är det ju bara i engelsk fotboll.
    Och ja, angående söndagens match var det enda Mourinho sa att det var en viktig match men bara den andra av 38 och därför inte jätte-viktig. Det är den dock, dels för att City är en av de absolut främsta utmanarna, dels för att Mourinho nu behöver en vinst för att kunna vända bort intresset från det självmål mot sin egen Chelseakarriär han återigen gjort.
    Här är en länk till mer om detta, CSFC hoppas på en snar återkomst för dr Eva och Fearn, de sköter sitt jobb hur bra som helst om någon utomstående kan bedöma det. Vi ser det här som en tids avstängning och hoppas det hela blåser över och saker och ting återgår till det vanliga. >>

TORSDAG:
Jag ville inte tro det var sant, men då alla utom Chelsea FC tar det för sanningen och skriver om det, oftast med största rubrikerna - och jag menar verkligen alla... Det överskuggar all fotboll just nu, därför måste jag nog hur motvilligt som helst börja tro på att Chelsea faktiskt uppträtt så ynkligt som de gjort mot det medicinska teamet i Swanseamatchen.

Det är nog tyvärr så att för en gångs skull går det inte att hitta någon ursäkt för Mourinhos uppträdande och att klubben ställer sig bakom det är skamligt. Någon har försökt få det till mindgames inför matchen på söndag, men det är nog ett önsketänkande i stil med att tro på jultomten.
      Han har fel och han hade fel. Vi tycker nog alla han är en fantastisk manager men allt runt omkring honom blir bara för mycket många gånger. Alla utbrotten, alla barnsliga uppträdanden och nu hämndaktioner mot klubbanställda som gör sitt jobb. Det börjar bli för mycket och ska man döma av alla reaktioner kring vad Mourinho nu hitat på har han gått för långt, kanske så långt att hans situation i Chelsea igen börjar bli ohållbar. Jag har inte sett en enda som försvarar hans agerande, inte en enda.
      Det kanske är en oväntad tuva men fördömandena mot Mourinho den här gången kommer inte bara från media och motståndarfans, det är väldigt många inom klubben som också tröttnat. Igen. Det här kan in längden och kanske till och med snabbare än så avsluta hans kärleksaffär med Chelseas fans och klubben. Han kostar helt enkelt för mycket i usel PR även om han levererar titlar. Men det gjorde Ancelotti också.
    En vinst på söndag har nog aldrig varit viktigare för Mourinho för det är nog enda chansen han har att undvika det här., att vända fokus men frågan är om ens det hjälper? Hans presskonferens i morgon kommer att handla väldigt lite om matchen som väntar och väldigt mycket om hans småaktiga hämndbeteende - och då vet vi alla vad som väntar. Ännu mer rubriker och hat mot vår manager. Han har bara en chans att vända detta.       Backa (vilket verkar otroligt att just Mourinho skulle göra) och be om ursäkt (den behöver inte vara offentlig men Carneiro och Fearn måste finnas på bänken på söndag för att det här inte ska bli ännu värre). Då kan vi avfärda det som en överreaktion och avvakta nästa bomb.
    Som sagt en fantastisk fotbollsmanager, men som människa inte alltid så mycket. Och det betyder faktiskt också mycket. Kan någon tänka sig Ancelotti agera så här? Ferguson, kanske men få andra. Tiderna är inte längre som de var förr, man kan inte uppträda hur illa som helst, särskilt inte mot dem som är lojala mot klubben och därmed honom själv. Han har skällt ut fansen, spelare har fått avhyvlingar (och där kan jag förstå och acceptera för många spelare har tappat fotfästet bland all uppmärksamhet och alla pengar), domare (och ofta rätt, men framfört på mindre bra sätt) och andra. Han har inte hållit sina löften om att satsa på ungdomar och han verkar nu irriterad som bara den för att han inte fått värva som han nog egentligen ville i sommar.
    Det räcker nu José Mourinho. Gör det rätta nu!

Chelsea behöver inte mer usel publicitet om rasistiska fans, om att vi är Englands näst mest hatade lag, allt gnäll och småaktighet, tråkig fotboll (vilket är skitsnack men tröttande), mnagerkatapulter och mycket annat.
      Titlar är fantastiskt, men ännu mer fantastiskt är att känna kärlek och stolthet över sin klubb och just nu Mourinho gör du det svårt för oss. Vi älskar Chelsea men att vara Public Enemy no 1 är inte roligt och just nu är vi det, se bara alla medier och hur alla nättroll och vedervärdiga näthatare som kryper fram under sina slemmiga stenar just nu. Aldrig har Chelsea fördömts som nu! Och aldrig med så stort fog. Gör det rätta nu och rätta till det ni orsakat.

ONSDAG:
Som vi redan sagt på rykten lämnar Oriol Romeu Chelsea för Southampton. Det är en permanent transfer och som vanligt är övergångssumman hemlig. Vi önskar honom lycka till.

Mourinho har skämt ut Chelsea med sin behandling av det medicinska teamet, men han är ju inte den ende. Någon annan måste, om anklagelserna är sanna, stöttat hans idiotbeslut om att degradera Carneiro (som inte ens var först in på plan av medicinarna) och Fearn. Det är en PR-skandal långt värre än idioterna som skanderade rasistiska ramsor i Paris och som blev avstängda för livet. Alla, precis alla har tagit ställning mot Mourinho i detta, (så även CSFC). Här är en länk till ett försök till analys och beskrivning av vad som verkligen hänt. Vi vet dock inte om dr Eva Carneiro och Josh Fearn har degraderats eller vad som egentligen ligger bakom Mourinhos idiotiska och fullständigt ogenomtänkta utbrott - men kanske får vi veta även om Chelsea aldrig någonsin tvättat sin byk offentligt. Det var dock domaren Michael Oliver som vinkade in dem, och han bestämmer - inte Mourinho när det gäller sådana frågor så Mourinho var helt enkelt ute och cyklade i sin kritik. Men det här är verkligen inte bra för klubben, verkligen inte bra. Vi kan leva med att spelare som många gånger tjänar mer än några andra i klubben hängs ut när de inte gör sitt jobb, men när de mindre ekonomiskt kompenserade hängs ut för att de gör sitt jobb - då är Chelsea illa ute och vi förtjänar för en gångs skull alla hatfulla kommentarer från överallt utom de mest sexististiska grisarna som förföljt Eva Carneio på arenorna framförallt men nu också i kommentatorsfält.
      Att Mourinho överreagerade det kan vi nog alla överse med även om han borde bett om ursäkt istället men att degradera och utesluta det medicinska teamet från deras jobb som lär vara vad som hänt (obekräftat ännu och vi får hoppas söndag att det visar sig vara falskt, men lite för många från de allra mest seriösa till de mest oseriösa betraktar detta som en sanning) är så fel. Detta är en av Chelseas PR-mässigt värsta katastrofer någonsin och hur Chelseas ledning kan vara så okänsliga och ärligt talade korkade att de låtit detta bli huvudnyheten på alla sportsidor över hela världen är fullständigt obegripligt. Skärp er Granovskaia, Buck, Abramovich och övriga som verkligen bestämmer. Backa, be om ursäkt och lösa problemen.
      Läs mer här>>

CSFC är inte de enda som är superbesvikna på en viss José Mourinho efter att han ännu en gång skämt ut sig kring det medicinska teamet och ev degradering av dem. Mourinho får absolut inga beundrare den här gången som följande artikel också visar. >> Vi ska dock avvakta och se om det verkligen är sant, om Carneiro och Fearn är på bänken på söndag eller inte.

TISDAG:
Om det är sant att José Mourinho degraderat, i praktiken sparkat dr Eva Carneiro från Chelseas A-lag så borde José Mourinho skämmas ögonen ur sig. För det är bara så fel det kan bli. Hon försökte sköta sitt jobb och att det stötte Mourinho som överreagerade något rysligt det är beklagligt men det var domaren som släppte in det medicinska teamet och deras första plikt är mot spelarna inte att väja för Mourinhos humör och utspel. Om detta är sant kan vi bara hoppas att Granovskaia och Abramvich tar Mourinho ordentligt i örat, för detta är småaktigt, pyttigt och ynkligt av Mourinho. Läs Daily Mails version och så får vi se på söndag om det är sant. CSFC hoppas verkligen att det inte är det för då får man skämmas som Chelseafan. >>

The FA kommer inte att ändra Courtois avstängning, en del säger de redan meddelat Chelsea det. Inte oväntat, så brukar det bli. Oavsett om domare har fel, rätt eller bara är missförstådda ställer sig FA alltid bakom dem.

Det är bara dåliga nyheter idag. Det visar sig nu att planerna på den nya 60.000-versionen av Stamford Bridge inte direkt siktar in sig på vanliga fotbollsfans utan på räkbrigaden, företag och andra som är villiga att betala skjortan och lite till för att bjuda på Chelsea. Läs mer >>

Pga svenska fans, för mig helt oförståeliga lust att fördröja matcher för att inhalera farlig färgad rök, kunde jag inte följa Citys match för att försöka bedöma vad som hända kan på söndag. (Och jag var så arg för att jag fick se ett lag återigen tro att allt var klart och sluta spela fotboll, självklart förlorade de också därför - det är det värsta jag vet i fotboll, när ett lag tror det ordnar sig och att de inte behöver kämpa utan att det räcker att ställa ut skorna bara för, i det här fallet, andra laget fått en spelare utvisad. Att förlora är en sak, men att vika ned sig är en helt annan. Moral kan många gånger vara viktigare än talang och kvalitet.).
      Aguero, ny 10:a, vilades en timme (spelade ju Copa America). City lär varit klart bästa laget i första halvlek, enligt rapportera, i andra som jag hann se hade WBA ryckt upp sig ordentligt, men då var de redan två mål ned. Särskilt Silva glänste, enormt, men det blir ett klart tuffare City på söndag med fler så att säga ordinarie startspelare. Motståndet var sämre men av de tippade topplagen imponerade City i nog lite mer än de andra i första omgången. Så det blir svårt att dra några slutsatser utom en - Chelsea måste få stopp på David Silva. Sterling lär imponerat i träningsmatcherna, inte i andra halvlek idag. Däremot kan nog lite frågetecken ändå kvarstå för deras försvarsspel, när motståndet blir bättre. Nu var Berahino för ensam.
      Det lär bli tufft och som jag ser det efter den något skrala inledningen måste Chelsea gå för vinst, inte för att rädda poäng. Så tajt blir nog ligan i år att poäng, särskilt borta mot konkurrenterna kan avgöra ligan. Och Chelsea kan utan tvekan slå City på Etihad om de verkligen vill.

MÅNDAG:
Chelsea överklagar Thibaut Courtois avstängning och menar att det röda kortet var felaktigt då det fanns spelare nedanför Courtois men kanske framförallt därför bollen var inte på väg mot mål och det därför inte var ett friläge som skulle ge direkt rött kort. Vi får nog vänta ett par dagar innan vi får veta hur det slutar.

Som vi redan flaggat för lånas Cristian Cuevas ut till Sint-Truidense i Belgien för säsongen. Cuevas som har svårt att kvalificera sig för arbetstillstånd i England.

Alla vill ha en ändring av regeln men fotbollsmyndigheterna bryr sig inte. Vi talar förstås om den dubbelstraffande och som i lördags trippelbestraffande regeln vi normalt kallar frilägesutvisning men som officiellt lär heta målchansutvisning. I vilket fall som innebär det att Thibaut Courtois får sitta på läktaren på söndag.
    Ikväll spelar Manchester City sin första match för säsongen och kanske får vi en glimt av vad som väntar. De möter ett svårbedömt West Bromwich som fyllt på truppen ordentligt den senaste veckan och som knappast kan kallas samspelta därmed.
    Chelsea har som tur var en bra ersättare så frånvaron av Courtois ska inte innebära att vi tappar mod. Chelsea såg ju väldigt lovande ut i första halvlek innan matchen förstördes mot Swansea. Det var stundtals bra spel då, även om Hazard inte vaknade förrän på slutet. Frågan är kanske vad satsar Mourinho på. I motsvarande förra året var det uppenbart att han åkte dit för att rädda den poäng Chelsea hade innan matchen startade. Förhoppningsvis bjuder Chelsea på ett mer optimistiskt spel nu, utan att missa försvarsspelet som ännu inte sitter helt och hållet av första matchen att döma där särskilt Ivanovics försvarsspel lämnade en hel del att önska. Det måste bli tajtare för Sergio Aguero är som vi vet helt livsfarlig framför mål. Vi har dock Costa och om City inte fått ordning på sitt försvarsspel som var rätt skralt förra året kan det bli kul för honom. Så det blir med intresse vi spionerar och försöker dra slutsatser ikväll.
    Intressant, spännande lär det dock bli och efter att tappat poäng redan får vi hoppas på ett bättre resultat mot ett lag som många tror kan vinna ligan i år även om de inte är storfavoriter till det. Kanske, om vi ska försöka vara överoptimistiska, var resultatet mot Swansea en väckarklocka och en påminnelse om att inga matcher är lätta och City på bortaplan tillhör de svåraste, men inte omöjliga matcherna. Och kanske också att en poäng egentligen bara är något att vara nöjd med om City är det bättre laget, men Chelsea hoppas vi går för hela potten på söndag.

Vill ni ha mer tröst?! Tänk då på att de två säsonger då José Mourinho vunnit allra flest titlar, dvs tripplar (CL, ligan, cupen) har han öppnat med en förlust i första matchen! Så kanske var oavgjort för bra!

Intressant i veckan är också att Premier League för första gången spelas på en fredag när Villa möter United då. Från nästa säsong ska det bli en regelbunden företeelse och det har onekligen fördelen att chanserna att få se Chelsea ökar. För tyvärr kvarstår ju det här med att den traditionella lördagsmatchen kl fyra inte får visas, förutom en enda match. (Två i kabelkanalerna).


Rykten, notiser m m, v-33


SÖNDAG:
Sunday People hävdar att Roma lagt ett officiellt bud om 25m pund för Kurt Zouma. Det lär aldrig ske men vi har hört om deras intresse tidigare. Samtidigt har ju Roma löst Ashley Cole från dennes kontrakt så det är inte omöjligt att vi får se Cole i Premier League igen, dock knappast i Chelsea.

Inte bara CSFC har börjat undra om Mourinhos framtid i Chelsea. Mourinho har aldrig överlevt mer än tre säsonger i någon klubb vilket den här artikeln pekar på och ställer ungefär samma frågor som många av oss Chelseafans gör just nu. Oroande är det. Läs här >>

Den senaste Mourinhoskandalen oroar inte den klubb i världen som kanske är mest känd för sina heta dueller bakom och framför kulisserna, Bayern München. Åtminstone inte legendaren Lothar Matthäus som anser att Bayern måste locka till sig Mourinho om/när Pep Guardiola lämnar till nästa sommar!

Fortfarande inget om Rahman trots att ryktet säger att allt egentligen är klart. Väntar Chelsea på besked om arbetstillståndet? Det borde inte vara något problem, särskilt inte som Kenedy fick ett. Men även Kenedyaffären är inte klar än. Är det dags att börja oroa sig?

Det oroar tydligen Chelsea nu att deras jakt på John Stones är fruktlös. Det väntas ett tredje bud men oddsen är att även det blir fruktlöst och många inom klubben är uppenbart oroade över att både City och United väntar i kulisserna. Om Everton visar tecken på att kunna sälja kan vi förvänta oss ett budkrig, vilket Chelsea absolut inte vill ha mot föreningar med ännu bättre ekonomi. Särskilt inte som Everton är klart uppretade över att Chelsea vill köpa Stones och anser att klubben försöker locka försvararen genom uttalanden av spelare och ledare.

Inte bara Robbie Savage har nu uttalat sig om bandet mellan det medicinska teamet och spelarna, även Stan Collymore påpekar det här >>

LÖRDAG:
En intressant inblick i relationen mellan spelare och den medicinska personalen ger Robbie Savage i den här krönikan. >>

Egentligen vill man inte ta upp Mourinhos usla beteende igen, men det sägs nu på flera håll att det hölls ett möte i torsdag mellan Mourinho och den medicinska avdelningen men Carneiro var inte där. Det hävdas att hon kontaktat advokat och funderar på att stämma Mourinho och det gör hon rätt i. Fast helst hoppas vi väl på att Mourinho ska uppträda som en man och inte ett bortskämt barn och be om ursäkt och reda ut detta. Imorgon är det dock Chris och Steven Hughes som sitter på bänken, undrar om de ens vågar sig in på planen om någon blir skadad för Mourinho vet ju tydligen bättre än domare och läkare om en spelare är skadad eller inte.

En frågeställning att undra lite över: Varför räknas inte Nemanja Matic som en egen produkt i Chelsea? För egentligen är han ju det. Eller? Han kom till Chelsea som 20-åring (skulle fylla 21). Lånades sedan ut under andra säsongen till Vitesse innan han ingick i köpet av David Luiz. Spelade tre år för Benfica och kom tillbaka. Är 21 år för gammalt för att räknas som egen produkt. Förmodligen är det så.

Rahman lär ha klarat läkarundersökningen men ännu är affären inte officiell.

Skvallret säger att Chelsea tagit upp intresse för Pedro igen.

Inte heller är Kenedys övergång officiell ännu trots att han nu fått ett arbetstillstånd för Chelsea.

Spanska rykten hävdar fortfarande att Chelsea intresserar sig för enormt dyre Higuain. Som sagt det tror vi inte på.

Ramires har förklarat att han inte är intresserad av Juventus intresse utan vill stanna i Chelsea trots begränsat med speltid.

FREDAG:
Abdul Baba Rahman förväntas till London idag för läkarundersökning.

Nathan Aké kan vara på väg till Genoa för lån.

Juventus som alltid rycker i Chelseaspelare, kan tänka sig att ta Juan Cuadrado på lån - om deras andra alternativ försvinner. Som om de skulle göra Chelsea en tjänst. Löjligt.

TORSDAG:
Kenedy ska ha blivit beviljad arbetstillstånd i England vilket innebär att den långdragna affären äntligen kommer att slutföras inom kort. Vi kan nog vänta oss officiellt erkännande när som helst. Läkarundersökning och allt annat är klart. Kenedy har till och med spelat en halvlek med Chelsea under försäsongsturnén.
      Kenedy kommer inte att lånas ut enligt vad Mourinho redan har sagt tidigare.

Dagens Stones. United försöker "kidnappa" affären genom att erbjuda Johnny Evans plus kontanter för den unge Everton-försvararen. Med tanke på det onda blod de försökt så mellan Chelseas försök att värva Stones, lär nog Everton hellre lyssna på det. Frågan är vad Stones själv säger. Dock, senaste veckans stora PR-skandal lär inte hjälpa Chelsea just nu.

Hur sant det är vet väl få, men att Mourinho är helt obalanserad igen vet vi helt klart nu. Och här ger en sportjournalist sin version om varför Mourinho tappat kontrollen över sig själv och kanske Chelsea. >>

CSFC har redan ställt frågan här bredvid, men nu undrar vi och andra om Mourinho ens kommer att vara kvar till jul efter hans senaste katastrofala PR-blunder. Särskilt som en hel värld vänt sig emot honom. Vinner han inte mot City... då är han nog illa ute så det var nog tur att han plötsligt vände på klacken och förlängde det där kontraktet som det talats om sedan i april/maj. Se även den här artikeln som antingen rör om eller som berör vad som kanske händer i kulisserna. Läs mer >>

Så har första försvararen dykt upp. Och det är ingen överraskning att det är en fd Chelseadoktor som fick lämna under tidigare managers som nu ger sitt stöd till Mourinho. Han behöver kanske ett nytt jobb. Vi kan dock konstatera att han närmast verkar ha något personligt mot Carneiro då även han struntar i det faktum att det var domare Oliver som kallade in Fearn som kom in långt före Carneiro på plan. Läs här >>

Fler röster om hur Mourinho alltid skyller ifrån sig. >>

Eller vad Chelsealegendaren Le Saux tänker. >>

Så vad ni än tycker, ingen människa kan förneka den skada det här agerandet har orsakat Chelsea när en tidning, inflytelserik även om den knappast är älskad av alla har de här artiklarna och fler i det här ärendet bara dagar innan säsongens hittills viktigaste match. Nästan alla andra tidningar, tv-medier och sajter agerar på liknande sätt, även sådana sk ultraseriösa som BBC, SkySports UK m fl. Presskonferensen i morgon kommer att bli en cirkus och frågan är om Mourinho ens vågar komma dit med tanke på hur obalanserat han uppträtt senaste tiden. Nu lämnar vi det tills vidare, men tyvärr - det är inte slut än.
_______________________

Metro är i farten igen och säger nu att Chelsea gjort en officiell förfrågan om att värva Gregory van der Wiel från PSG. Detta då Iva hade en svag match i lördags... Ta det för vad det är, ett rykte.

Higuainryktena växer trots att det verkar vara en fullständigt idiotisk och vansinnig affär med tanke på prislappen di Laurentiis smällt på argentinaren. 65m pund eller så är löjeväckande pengar som får t o m Stonespriset att verka rimligt.

Abdul Baba Rahman tränar inte längre med Augsburgs a-lag. Men fortfarande inget klart mellan klubbarna. Agera nu Chelsea, ni var snabba nog att hänga ut ett oskyldigt fysteam, visa nu att ni kan förhandla också!

ONSDAG:
Oriol Romeu är på väg till Saints i Southampton. Det lär vara läkarundersökning idag. Förmodligen ett lån. Fast en källa säger det är en permanent övergång. Det kan bli så då Romeu aldrig fått Mourinhos förtroende (vilket få tycks just nu med tanke på hur han behandlar det medicinska teamet om skvallret stämmer). Så det är nog bra för Romeu om det är en permanent övergång och kanske innebär det att Chelsea får loss lite pengar så de kan göra klart Rahmans övergång vid något snart tillfälle.

Reading hoppas få låna Nathaniel Chalobah även denna säsong. Kan nog hända.

En intressant utveckling kan vara att Augsburg tydligen är intresserade av att låna Marko Marin när/om Rahman lämnar. Bättre vore om han blev en del av det dyra avtalet. För ärligt talat Marin har inte längre någon framtid i Chelsea.

Chelsea lär följa Layvin Kurzawa från Monaco om Rahmanaffären skulle falla igenom.

Gonzalo Higuain sägs ha bett om en transfer från Napoli vilket skulle göra Chelsea intresserade. Vilket måste var struntprat. Inget fel på Higuain, men han är inte värd ens hälften av sin 66m pund prislapp.

TISDAG:
Juventus har varit intresserade av Ramires i många år, nu lär de kontaktat Chelsea igen för att fråga om en möjlig transfer.

Ryktena säger att Abdul Baba Rahman är klar för Chelsea men ryktena ger också vilt olika siffror för vad övergången kostar. Men det kanske är mindre viktigt. Ingen av klubbarna har dock bekräftat ännu.

Idag ska Chelsea erbjuda Everton 30m pund. Om tidningarna har rätt, för John Stones. Frågan är dock om det lär räcka. CSFC är tveksamma. Everton verkar beredda att liksom United i de Gea-affären klämma varje bloddroppe ur den stenen. (Sorry, kunde inte låta bli)

Intressant att notera är att vår chilenske spelare (som inte fått arbetstillstånd) Cristian Cuevas nu inte längre är mittfältare då det stämmer bättre med medias uppfattning av verkligheten att göra om honom till vänsterback och antyda att han offras för att få in Rahman - på något medielogiskt sätt. Och Rahman är nu inte längre ghanan utan kameruan. Det lär säkert både han och hans landsmän bli överraskade av. Men det visar hur medierna ljuger sig fram just nu.

Detta lär säkerligen förbjudas nästan omgående, men det är ett jättebra initiativ av domaren Mohammed Al-Hakim som vill öppna en dialog med fotbollsfans om domslut. Transparens och domare som liksom spelare kan frågas om varför de dömer/spelar som de gör har vi länge efterlyst. Toppeninitiativ men som sagt det lär snart stängas ned av fotbollsbyråkratin. Läs om hans initiativ här>>

MÅNDAG:
Diego Costa ska varit på Aviciis spelning på Ibiza efter matchen mot Swansea. Enda problemet med den artikeln är att hans hår är ett par centimeter längre på bilderna, inte illa att växa så mycket på några timmar. Men media är media så varför förstöra en bra story med att kolla fakta.

Kvällens Rahman. När man blir så trött på svensk fotboll och alla dessa förbannade pyrotekniska skitgrejor som stoppar matcher, får vi ägna oss åt att spekulera kring Andul Baba Rahman. Affären verkar nu nära och flera medier hävdar att klubbarna äntligen kommit överens. Det ser ut som ett komplicerat upplägg. Övergångssumman lär vara 14m pund men kan växa till hela 21,7m pund då flera bonusnivåer har lagt in i kontraktet beroende på hur mycket och hur många matcher Rahman spelar. Hela summan verkar falla ut efter att han gjort 100 matcher för Chelsea vilket kanske dröjer med tanke på hur bra Azpi är, men Rahman har tiden för sig även om han lär försvinna varannat år till Afrikanska mästerskapen.

Mycket efter matchen i lördags har handlat om hur Mourinho totalt överreagerade på att fysteamet sprang in för att ta hand om Hazard. Helt fel av Mourinho och ännu mer att han tar upp det efter matchen. Det är fysteamets uppgift att ta hand om skadade spelare och det ska gå först. Sedan ska domaren lägga till tid. Det är dessutom inte så att fysteamet överhuvudtaget får komma in om domaren inte kallar in dem. Så där hade Mourinho fel, och det är kanske bäst att vi klargör det med tanke på hur stort det blåsts upp. JM överreagerade. Så är det bara och vi är övertygade om att han inser det när han hade lugnat ned sig - men det ligger ju i medias intresse att rota fram det här och bygga konflikter.

Lånerapporten från Chelsea >>

Eftermiddagens Stones. Från Telegraph. Tror måttligt på hela den storyn. Men de hävdar att Chelsea imorgon lägger ett bud om 30m pund för John Stones. (Något som nog floppar om alla förståsigpåare har rätt). Om Chelsea får köpa Stones ändå, tror Roma att de får låna Kurt Zouma - som om Zouma har något med den affären att göra. Fjantigt är det. Zouma är back-up till mittbackar och ytterbackar (han är en av de allsidigaste i truppen och är kanske t o m första back-up till Matic då Mikel verkligen inte imponerat på försäsongen) och han kommer inte att ersättas av Stones, snarare verka samman med Stones om ifall detta skulle ske. Fast vem vet i dessa galna tider?! Lös Rahmanaffären istället den har högre prioritet för tillfället.

Dagens Stones. Media bedömer 1 att Everton säljer om Chelsea bjuder 34m pund, 2 att Everton absolut inte säljer under några omständigheter då Leighton Baines verkar vara långtidsskad 3 att Chelsea tänker bjuda 30m pund. Som sagt, den här affären är långt ifrån säker det här transferfönstret. Det har hela tiden känts som om Chelsea pejlar läget och tänker återkomma i januari.

Domsdagsprofeterna har redan börjat skrika om att Chelsea minsann är slut för de inte har värvat i sommar. Efter en enda match där omständigheter avgjorde mer än något annat! Vad trött man kan bli.         Samtidigt säger t ex Jamie Carragher, knappast en Chelseaälskare, att inget lag i England har värvat en spelare som skulle gå in i Chelseas lag... Vi lär få se, och Chelsea kommer att värva, helt enkelt därför Chelsea har sålt. Det är bara att hoppas att värvningen fungerar bättre än spelare som lämnat. Men vi lär nog alla få acceptera vare sig vi vill eller inte att Chelseas lag i år är detsamma som förra året till allra största delen. Om det räcker, tja det svaret får vi inte efter en första match där omständigheterna avgjorde snarare än spelarkvalitetn, utan först i maj.

Morgonnyheterna säger att Rahmans övergång är "imminent" dvs nästan här. Dock växer priset med varje tidning man läser. Nu ska han kosta fantastiska 25m pund!

Vi får sätta det här som avdelningen löjliga sillyrykten. Men Pontus Kåmark gillar det nog med tanke på hur de drev med honom i Viasatstudion om hans besvär med namnet. Daily Express, inte ett dugg trovärdiga för övrigt, säger attt Chelsea är intresserade av Newcastles nyförvärv Georginio Wijnaldum,.

Augsburg som nu håller Chelsea gisslan för de kan och de vet att Chelsea desperat måste köpa en vänsterback lär tackat nej till mycket stora pengar för Rahman. 17,5m lär budet varit men Augsburg kräver motsvarande 21,2m. Synd att Jay Dasilva bara är 17 år och därför knappast påtänkt att kunna vara back-up till Azpi.
      Därpå ryktena om att Stones kommer att kosta 34m pund. Det är uppenbarligen säljarnas marknad det här transferfönstret men så ser man hur lite United fick för di Maria i relation till vad han kostade... (de tappade väl minst 14m pund på en säsong, trots att di Marias idiotiska selfie gjorde att de kunde pressa PSG på ytterligare tre miljoner då han bröt reglerna).

Det kan bli så att Kevin de Bruyne ställs mot Chelsea till helgen. Om vi ska tro Daily Star och det ska man väl kanske inte. Wolfsburg ska i alla fall fått ett konkret bud på de Bruyne sägs det, på en bra bit över en halv miljard kronor. City lär dock inte vara de enda som är intresserade, även Bayern sägs vilja lägga bud. Så det känns tveksamt att de Bruyne skulle ställas mot den manager han offentligt sagt att han aldrig vill spela under. Mourinho har också förklarat att han ansåg de Bruyne visa väldigt dålig attityd under deras korta tid tillsammans i Chelsea.


     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!