csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
17 Chelsea FC 5 sp 1 v 1 o 3 f 7 - 12 mål 4 p
always proud to be Blue - även nu
7 - 13 september 2015

Nyheter v-37


CHELSEA TRANSFERS
under silly season >>

Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
Det är inte bara a-laget som underpresterar verkar det som. Chelsea Ladies åkte ur Continental Cup i kvartsfinalen med 1-0 idag. Borta mot Birmingham.

Den enda tröst jag finner just nu är att det är bättre att vara usla i början av säsongen än i slutet av den. Men hur kan så många tongivande spelare vara så fruktansvärt ur form, och den verkar smitta? För Costa som varit bra även om målen uteblivit tidigare var ju nu nästan i klass med Fabregas, Ivanovic, Matic och Hazard och med klass menar jag inget positivt i det här läget.
      Förhoppningsvis är Oscar speklar till Maccabi och kanske kan han väcka laget!?
      Mourinho står nu för sitt tränarlivs absolut största utmaning. Och hade det varit för några år sedan hade man nog varit rätt övertygad om att han hade fått sparken inom kort. Nu sitter han nog lite säkrare i Chelseas katapultstol, men inget lär stoppa den om det här raset inte stoppas. Snarast. (Kanske det kan bli Ancelotti igen... för Klopp lär väl stå fast vid sitt sabbatsår...)
      Mourinho måste ta foten från bromsen. Han måste sätta försvarsspelet och ta de beslut som krävs. Vi får verkligen hoppas han spelar Baba på vänsterbacken mot Maccabi och Azpilicueta på högern. Det är rätt anmärkningsvärt att Baba inte ens satt på bänken mot Everton, kan han drabbats av skada eller är det bara Mourinhos konservatism när det gäller att släppa fram nya spelare? Det lär säkert bli Cahill och Zouma i mitten, Cahill verkar ju mer eller mindre lovad en start där. Kanske bör Kenedy starta, Oscar absolut som sagt om han kan. Varför inte Loftus-Cheek. Chelsea och Mourinho får väldigt gärna experimentera ordentligt mot Maccabi. Kanske en start för Falcao, gärna ihop med Remy. Chelsea är mer skadedrabbat än tidigare och det är nästan så man undrar om det här med fysteamets höggradigt orättfärdiga sparkning (som tydligen kan bli domstolsärende) inverkar. Vi kan dock absolut inte skylla på skador för det är inte där problemet sitter. Men var det sitter är lätt att säga på ett sätt, men väldigt mycket svårare att åtgärda. Dock, att så många spelare underpresterar så oerhört samtidigt är förvånande och det kan faktiskt tyda på saker som inte direkt har med fotbollen att göra utan något bakom kulisserna. Mot det strider det faktum att samma spelare inte var bra i landskamperna heller. Så säsongsupplägget har absolut inte fungerat och försäsongsexperimentet har gått oerhört snett. Kanske dags att sluta med dessa affärsturnéer för att tjäna pengar och koncentrera sig på fotbollen istället. Särskilt som det är EM-spel igen nästa sommar.
    Nu, och absolut genast nu, är det dags för Mourinho att visa vad han går för som tränare och manager. För det här är det sämsta Chelsea vi sett sedan början av 90-talet, nästan på 80-talsnivå och spelarna är absolut inte så dåliga - egentligen! För tappar vi poäng mot Maccabi är det fullödig kris, särskilt som Arsenal måste sägas nu vara enorma jättefavoriter till att piska Chelsea nästa helg.
      Vad felet är och vad som kan göras har CSFC inga svar på, men José Mourinho måste omgående hitta det svaret. För tiden rinner ut snabbt nu. Vi har redan lika många förluster som vi hade under hela förra säsongen då vi hade fem stycken under hela säsongen. (Obesegrade i CL, fyra i ligan och en i FA Cupen. I år redan förlust i Community Shield och tre i ligan...).
      (Obs, jag förordar absolut inte att Mourinho ska sparkas om någon vill tolka det så, för jag tror inte särskilt mycket på katapultstolar, men som läget är nu riskerar vi att missa Champions Leagueplatsen, om vi inte ska göra som 2011-2012 och göra en usel ligasäsong och vinna CL istället. Lösningen är sällan att byta manager om det inte totalt skurit sig med spelarna och så är det inte troligt att fallet är).
    Det är också helt klart att Chelsea inte har något som helst flyt just nu, sedan kan man diskutera om flyt och tur är något man förtjänar eller bara får. Nödvändigt är det dock, den saken är klar. Men hur man får det, vem vet det?! Evertonmatchen visade det, när en spelare blir skadad och det är inhopparen som egenhändigt vinner matchen åt dem. Visst skicklighet kommer in och Chelsea är Naismiths favoritlag att spela mot med mer än en tredjedel av alla ligamål han gjort har varit mot just Chelsea, ändå det är flyt när sådant här händer.

LÖRDAG:
U18 hämtade in underläge och slog Leicester borta med 3-2 i dagens ligamatch. Målgörare: Muheim, Chalobah, St Clair

U21 vann igår mot Liverpool med 4-2 efter att hattrick av Kasey Palmer i PL International Cup, en cupturnering för U21-lagen. Cupen spelas först i gruppspel, sedan utslagning i play-off. Målgörare: Swift 6; Palmer 51, 63, 65

OJOJOJ, vilken säsongsinledning vi upplever, inget står att känna igen.

VI har haft en dålig start på säsongen, men förutom det faktum att det är just de normalt tongivande spelarna som så att säga varit sämst har det inte varit så illa som resultaten kanske indikerar. Spelet har stundtals varit bra men misstagen för många och de har kostat på tok för mycket. Det har också varit en del otur med domslut hit och dit, den tur vi kanske hade förra året har svikit hittills. Kanske helt enkelt för att alla omedvetet behandlar mästarna annorlunda. Men vi har också redan nästan haft lika många skador som vi hade under kanske 3/4 av förra årets säsong. Och långtidsskada på vår världsmålvakt. Även om just där är jag inte lika oroad som många, för jag anser Begovic vara en mycket duktig och kompetent målvakt som bara blir bättre i Chelsea (särskilt om försvaret hittar tillbaka till förra årets nivåer, dvs ett antal nivåer över årets spel hittills). Begovic kan bara bli bättre i vår omgivning och med en coach som Lollichon. Det är min övertygelse. Men psykologiskt kan det självklart betyda mer än realiteten gör.
      Jag är faktiskt mer oroad över att Oscar inte blir spelklar för i mina ögon har han med Courtois och Costa (trots att han inte gör mål för tillfället) varit bäst hittills. Pedro en positiv överraskning och nu är det fan i mig dags för de som ska fram i framtiden att visa vad de går för. Bättre chans kommer de aldrig någonsin att få. De som får chansen nu måste ta den, gör de inte det får vi fortsätta lida med allt snack om att det inte går att komma fram i Chelsea - men då bevisas åtminstone att chansen funnits där men spelarna har inte tagit den. Så - ta chansen nu ni som ska bli och vara vårt framtida Chelsea. Och börja borta på Goodison, vi har inte råd med mer poängtapp. Tack.

FREDAG:
Som om de dåliga nyheterna den här säsongen inte redan varit nog. Efter att sålt Petr Cech för billigt till absolut fel lag, har nu Thibaut Courtois blivit långtidsskadad och kräver operation. Spekulationerna är att han spelar inte mer 2015!
Det är en trasig menisk och han opererades redan igår i Spanien! Chelsea kan inte ge en tidsram för när han är tillbaka men det kan bli hela fyra månader på sidlinjen med bara Begovic och den helt orutinerade Jamal Blackman som har extremt lite speltid på seniornivå, oavsett om han är lovande. Blackman var utlånad till Middlesbrough förra säsongen men fick aldrig matchtid.

Ännu mer dåliga nyheter. Oscar är inte spelklar till imorgon men kanske mot Maccabi.

Om Newcastle och WBA är Mourinhos bogeylag kanske Chelsea är Evertons. Det finns inget lag som Chelsea slagit fler gånger i engelska tävlingar än just Everton. Hela 68 vinster.
    Inte sedan 2006 har Everton gjort mål i tre kommande ligamatcher! Vilket tyder på att vår målskillnad kanske ytterligare försämras om Chelsea inte äntligen hittar målet framåt i högre utsträckning.

Våra nykomlingar är spelklara, liksom JT som är tillbaka från avstängning. Ang Courtois lär vi få veta mer under dagen.

TORSDAG:
Omstart på alla sätt och vis för Chelsea väntar. Omstart efter Mourinhos skandaler, omstart för skadade spelare som Oscar (som kanske var vår bäste innan han offrades vid utvisning och sedan skadades) med flera. Omstart efter en bedrövlig inledning på säsongen som väckt mängder av frågetecken och ännu mer spaltmeter från olyckskorpar. Och en stentuff omstart; riktigt tuff.
    Än så länge vet vi bara att Traoré är skadad under landskamperna även om det kommit trista rykten om Courtois också nu. Men ingen spelare lyste direkt upp förhoppningarna under sitt landslagsspel även om Hazard trots enligt kritikerna, uselt spel, stod för två mål.
    Nu har vi Everton i en tidig lördagsmatch. Visst matchen senast slutade 6-3 i en sluggerfest. Men med det försvarsspel som Ivanovic m fl visat upp hittills är det stor risk för tvärtom. Everton har dessutom startat säsongen bra mycket bättre än förra året och visar bra form. Därefter följer visserligen en på papper enkel hemmamatch i CL mot Maccabi Tel Aviv, å andra sidan har just den matchen (första i CLs gruppspel) varit mer än ett gupp förr för Chelsea. Därefter följer Arsenal vars manager Wenger för första gången någonsin besegrade Mourinho i Community Shield, något som höjt deras tuppkam ordentligt. Sedan en möjlig vinnare mot Walsall (men glöm inte Bradford i FA Cupen förra säsongen) och därefter en tripp till Newcaste vilket verkar vara Mourinhos personliga boogeyställe. Följt av den kanske svåraste Cl-matchen, Porto borta. Som sagt, tuffa veckor väntar och när man läser att även inbitna fans hoppas på (bara) en poäng mot Everton...

ONSDAG:

Chelsea och Tottenham, båda lagen har fått OK från FA att använda Wembley som temporär hemmaplan med vissa restriktioner under tiden deras arenor byggs om. Tottenham ligger ju långt före Chelsea i det ärendet men förhoppningsvis kan Chelsea komma ifatt, även om det lär innebära 2-3 år långt från våra hemtrakter.

Det är oroande. Vi hade ju hoppas att formen på våra stjärnor skulle lyfta under landslagssamlingen. Det kan vi nog lugnt säga att den absolut inte gjort. Visserligen har Hazard gjort två mål, men också kritiserats som sämst på plan. Alla spanjorerna utom Costa var bänkade mot Makedonien. Costa blev sedan utbytt mot Paco. Matic cvh Ivanovic glänste tydligen inte för Serbien. Det är faktiskt rätt oroande det här. Chelsea kan väl ändå inte komma att se ut som ett Halsduken Hamrén-coachat lag mot Everton. En riktigt svår bortamatch med massor av känslor efter Stonesaffären och en bra start av Everton. CSFC räknar absolut inte in några tre poäng där och även om City har en klurig bortamatch mot Crystal Palace kan Chelsea hamna i ett bakläge som inte går att ta sig ur om City vinner och Chelsea förlorar ännu en match.
    Nu måste Chelsea, spelarna och Mourinho verkligen visa vad de går för i det tidiga mötet på lördag.

MÅNDAG:
Chelseas orange Drogba-Legend banner som prytt Stamford Bridge så månag matcher hade lånats ut till Montreal Impacts supporterorganisation inför Drogbas hemmadebut. Som blev minst sagt lyckad; ett mål med vänstern, ett med högern och ett med huvudet. Läs mer >>

Vår minst omtyckta förbundskapten (för att han lägger sig i klubbarnas affärer och försöker styra spelarna i deras klubblag) Marc Wilmots fick ett tokbryt igår efter att Belgien bara med allra största möda lyckades besegra Cypern i EM-kvalet. Tack vare ett mål i 86:e minuten av Eden Hazard. Ändå gick Wilmots hårt åt Hazard efteråt (och Benteke). Uppenbarligen har Hazard inte hittat formen under landslagsuppehållet heller. Oroande inför Everton på lördag. Men han återvänder åtminstone tidigt för att träna med Chelsea.


Rykten, notiser m m, v-37


LÖRDAG:
Courtois som opererats i sitt högra knä för en meniskskada räknas nu bort i tre månader.

FREDAG:
Det har skvallrats om att Papy Djilobodji inte var Mourinhos val. Det erkänner han faktiskt men säger samtidigt att det var en rekommendation/val från en han litar fullt ut på, dessutom samma person som rekommenderade Kurt Zouma till Mourinho. Men att Papy Djilobodji är en truppspelare är också klart. Men pga reglerna till CL kunde han inte få plats i den truppen, vilket är annorlunda än att vara i en säsongstrupp. CL-truppen gäller ju bara till andra veckan i december.

Senaste om Courtois säger att han är borta i två månader! Vi får se vad klubben säger lite senare idag. Courtois undersöktes igår och ådrog sig skadan på första träningspasset efter landskamperna, så vi kan inte ens skylla på dem.

Fler och fler säger nu att Courtois skada är i knät så det stämmer kanske. Gary Cahill sägs vara tveksam till start då han har problem med att se ordentligt på grund ansiktsmasken han måste bära för sin brutna näsa. Vi tvivlar på att det stoppar honom, men så var de en Evertonaknuten sajt som hävdade detta så...

På form borde det vara Ivanovic som vilas imorgon, men spekulationerna i dagens medier är att det blir Cesc Fabregas som vilas. Lite orättvist tycker jag nog då både Matic och Ivanovic varit klart sämre. Men det handlar inte bar aom form utan också om vem som kan ersätta.

Dagens del av den intressanta serien om vår tidiga historia handlar idag om vår första hemmavinst. Följ den här >>

TORSDAG:
Det är en vristskada som Courtois fått inte en knäskada som de första rapporterna talade om. Det är fullt möjligt att Courtois spelar på lördag men annars är ju Begovic en mycket god ersättare. Det är inte i mål Chelsea har haft problem.
    Fast det tycks vara så att det beror på vem man lyssnar på för vissa säger fortfarande att det är en knäskada...hmm. Hoppas det reds ut vid presskonferensen imorgon.

Oroande rykte från Belgien. Thibaut Courtois har drabbats av en knäskada och är osäker för spel mot Everton. Det verkar dock inte vara en allvarligare knäskada, men vi får se.

Behöver vi muntras upp?! Sajten Kick Off erbjuder uppmuntrande statistik när de hävdar att Chelsea faktiskt är i ett riktigt bra läge för ligatiteln... Läs här >>

Orkar ni med lite Pogba efter landskamperna eller undrar ni fortfarande varför Hamrén är landslagsbas?
    Enligt italienska! källor är Pogba klar för Barcelona i januari då Juventus och Barcelona ska ha kommit överens och skrivit ett förkontrakt angående detta. Visserligen är Barcelona fria att värva igen (inte för att det stoppat dem) i januari, men det låter ändå rätt otroligt att en CL-finalist skulle göra något sådant. Men om Pogba inte spelar i CL för Juventus, då kan vi nog utgå från att det är sant.
    Dock just nu är sanningshalten låg enligt vår bedömning även om CSFC nog tyvärr tror att Barcelona är Pogbas framtida destionation, någon gång.

Mer silly. John Stones lär överväga att skriva ett nytt kontrakt med Everton förutsatt att det innehåller en utköpsklausul enligt kontinentalt snitt, om 38m pund. Vilket vissa hävdar var vad Chelsea (ävne om det förnekats av Everton) bjöd för Stones... Verkar rätt meningslöst för Everton att skriva kontrakt då, det enda det skulle innebära är ju att de måste höja Stones lön. Men dylik är sportjournalistiken.

Niall Ennis från Wolverhampton är i Chelseas sikte. Den lovande anfallaren är dock bara 16 år gammal så det lär dröja innan han spelar på Stamford Bridge även om.

ONSDAG:
Mer trevlig läsning om Chelseas tidiga historia, vår första vinst. Lite före vår tid. Läs mer >>

Tror inte våra kremlininformatörer brydde sig om det men det verkar som Chelsea försäkrade sig om Jeremie Bogas framtid innan han lånades ut till Rennes (som de oftast gör) genom att skriva ett långtidskontrakt med löftet. Boga lär skrivit ett fyraårskontrakt med Chelsea anger hans agent.

Mycket snack om att Izzy Browns lånekontrakt med Vitesse är ett tvåvägskontrakt. Dvs han kan komma tillbaka redan i januari om det finns sådana önskemål och behov. Normalt är lånekontrakt för säsongen, just det, för säsongen.

Tyvärr har dr Eva inte fått komma tillbaka än och det verkar vara hennes målsättning. En målsättning som har mycket stort stöd utanför José Mourinhos kontorsrum. Så stort att många framstående jurister och arbetsrättsexperter i England nu närmast uppmanar dr Carneiro att stämma Mourinho och Chelsea då det ju är rätt uppenbart att Mourinho gjorde bort sig a la carte i det här fallet. Det tillhör hans absolut sämsta sidor och handlingar det han gjorde fysteamet efter första matchen. Vi kan bara hoppas på att han skäms och att saker återgår till hur de var. Dock det är många envisa personligheter inblandade i det här och vi ser ännu inget slut på det tyvärr då det närmar sig förstasidesnytt i England igen.

Islam Feruz har fått en stämpel av sig att vara något av en "bad boy" och har haft några misslyckade lånesejourer. Nu är den kortväxte 19-åringen hos klassiska Hibernians i Edinburgh för att försöka få tillbaka karriären på rätt spår. Läs gärna mer >>

TISDAG:
Ännu vet ju faktiskt inte om det blir någon ombyggnad även om det verkar optimistiskt. Så optimistiskt att man redan pratar om ett nytt namn arenan. Ingen lär ändå kalla det annat än Stamford Bridge då det är ett av de äldsta arenanamnen i världen, men det kan ju bli typ Gazprom Stamford Bridge. Ungefär som Barclays PL, som om någon av oss någonsin säger det. Det får de officiella hålla sig till.. Men med tanke på intäkter från s k naming rights är detta en verklighet vi får leva i. Och den nya arenan måste ju godkännas av CPO, medlemmarna som håller det sk freehold på platsen. Chelsea FC har tassat mycket försiktigt kring dem sedan de stoppade ett tidigare försök till flytt. Det är mycket som ska till innan Roman Abramovich kan bygga den nya arenan (för det är hans bolag utanför Chelsea FC som kommer att bygga, inte klubben själv - vilket har fler fördelar för klubben t ex kommer vi inte att som Arsenal och Tottenham hamna i en situation där klubben skjuter till pengar till själva arenan i initialskedet). Många problem lär det bli att lösa dock.

Sportsvibe, seriöst otrovärdiga, hävdar att Fiorentina på fullaste allvar tror de kan köpa loss Kurt Zouma i janauri. Glöm det.

MÅNDAG:
Ingen måtta på skvallerfronten trots att silly season har slutat och i brist på annat redovisar vi det, men tro på det får ni göra på egen risk.
    Chelsea tänker lägga ett femte bud på John Stones i januari och det kommer att vara på 40m pund. Att sedan Everton förnekar att ens ett fjärde bud någonsin lades, det är ju en bagatell för en tidning att strunta i.
      Breanislav Ivanovic, 32, är inne på sin sista säsong på nuvarande kontrakt. Det talade tidigare om en förlängning, efter hans start på årets säsong pratar absolut ingen om en förlängning utan han sägs nu hamna i MLS med New York City eller L A Galaxy.
        Som mellanskillnad (förmodas det) för John Stones påstås Chelsea erbjuda Bertrand Traoré.
      Även Chelsea lär varit intresserade av Anthony Martial som Man United köpte för en idiotsumma om 58m pund om han lever upp till förhoppningarna. Förmodligen hoppade Chelsea av när de fick höra prislappen. Men Chelseas, och Citys scouter lär följt honom ända sedan han var 11 år gammal. Som sagt, scoutingnätverket är inte som de var förr när någon som sett någon duktig kille tipsade en klubb. Idag är alla spelare kollade redan innan de blir tonåringar.
      Sunday Times även påstår att Roman faktiskt var villig att matcha Man Uniteds bud på Martial! Fast då skulle summan varit 66m pund då en hemlig klausul finns om att om Martial unddere sitt första kontrakt med United blir en av de tre Ballon d'Or-finalisterna... Det är så man förstår varför United försöker säga att han bara kostade enorma 36m pund!

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!