csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC 21 sp 6 v 6 o 9 f 28 - 31 mål 24 p
 
13 januari 2016

CSFCs spelarbetyg
     CHELSEA vs  West Bromwich     2 - 2   (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

West Bromwichs start-XI

Myhill; Dawson, Evans, McAuley, Olsson; Morrison, Fletcher, Yacob, Brunt, McClean; Rondon.

avb: Foster, Chester, Gardner, Anichebe, Berahino, McManaman, Sessegnon


CHELSEAS INSATS

 

  6

 

Skapade hyfsat vassa chanser, men oj vad de gav bort fasta situationer i första. Spelet på defensiva mitten underkänt. WBA fick hur stora ytor som helst där då folk inte var på plats. Tyvärr övertygar inte Chelsea, igen. Usla fasta situationer också.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois* Var kanske lite skymd vid målet, något onödig bolltapp. Missbedömer bollen vid något tillfälle. 6
Branislav Ivanovic Väldigt fint inlägg till Azpis mål. Några bra brytningar. 6+
Kurt Zouma Solid insats men inga stordåd i första. Avgörande brytning när Courtois var överspelad med kvarten kvar. Höll på att ställa till det ordentligt på övertid. 7-
John Terry Någon avgörande brytning i första, annars var spelet mest på andra sidan. 6+
César Azpilicueta Suverän brytning på Fletcher som nog räddade ett givet mål. Målskytt igen, andra målet och andra mot WBA! Felfri för övrigt. 7+
Mikel Var inte där han skulle när WBA gjorde mål. Var AWOL hela första halvleken. Gav bara bort frisparkar. Visserligen ser man inte så mycket av spelet utan boll där men ändå... Spelade lägre och säkrare i andra. Bollen studsade på honom och han fick inte bort den, vilket gav WBA andra målet. En sådan där match för honom. Bra brytning på övertid. 5+
Cesc Fabregas Ett nochigt ingripande i vårt straffområde höll på att kosta, men sedan massor med fina pass som nästan... Försvann i andra. 6+
Pedro Kom helt bort i första halvlek, fick aldrig boll och hans löpningar öppnade inte upp som man hoppas. 6-
Willian Energisk, usla hörnor iag. Bättre i spelet. 6+
Oscar En underbar klack fram till Costa vid ett tillfälle. Annars inte så framtrådande i första. Spelade upp sig i andra och stod för mycket bra defensivt spel på mitten bl a. 6+
Diego Costa* Var ett monster för WBAs försvar även om Olsson började bra mot honom. Kunde gjort mål i första med lite bättre skärpa kanske. 7
---    
Kenedy In för Pedro. 46 Pigg, initiativrik, ta för sig och tvingade fram självmålet. 7
Nemanja Matic In för Fabregas. 78 För kort tid för betyg. -
     
CHELSEAS BÄNK

Begovic, Cahill, Matic, Loftus-Cheek, Kenedy, Remy

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Guus Hiddinks INSATS

BETYG

Fick inte till taktiken på defensiva mittfältet i första halvlek. Chelsea släppte till på tok för många fasta situationer till WBA och hur Gardner kunde få gå så oattackerad i det defensiva området visade att Mikel antingen hade fått direktiv om att spela för högt upp, eller följde han inte spelplanen. Lite bättre i andra men än stämmer det inte.

6


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
César Azpilicueta

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Diego Costa tar sig fram på egen hand och skjuter men strax över. 2
    Bra inlägg av WBA men två man kastar sig fram och stör varandra så bollen rätt långt utanför. 5
    Kanske är det bara en känsla då WBA och Pulis är på plats, men nog känns det som om bollen tillbringar redan extremt mycket tid i luften och ovanligt lite tid på marken.
    Morrison tvingas utgå redan efter sju minuter, Gardner in.
    Willian dribblar, fintar och vänder och skjuter, straz utanför vänster stolpe. 8
    Diego Costa tar sig fram och lägger fram bollen men en bakåtrusande försvarare hinner emellan. 10 Chelsea har skapat det bästa första tio, men WBA har inte varit ofarliga.
    En boll letar sig fram till Fletcher när Fabregas är väl nonchalant, men Azpilicueta avväpnade honom i sista stund. 13 Hörnan lurig men studsar förbi samtliga spelare längs målgårdslinjen.
    WBA har nog haft mest boll första kvarten och Chelsea har inte alls fått tag i mitten.
    Frisparksvariant mot bortre stolpen och Courtois kastar sig, bollen hade dock gått utanför. Hörna. 16. Chelsea ger bort på tok för många fasta situationer mot ett lag som är närmast specialiserat på sådana. Skärpning.
    Chelsea kontrar, Willian skjuter på Olsson. Där borde de gjort bättre. 17
    Fint pass av Fabregas mot Costa, men metern för långt. 17
    Ännu en härlig Fabregas djupledare till Costa men Olsson får ut ett ben. 18 Hur Halsduken Hamrén föredrar andra före Olsson är för mig en av nutida svenska landslagets största mysterier.
    Ny bra boll till Costa som bröstar ned till Willian, bollen ut till höger och på bortre stolpen till Azpi som sätter bollen. Bra inlägg av Iva, Costa kan ha touchat bollen på vägen till Azpi. 21 Azpis andra ligamål, Azpis andra mål mot WBA!
    Oscar i hyfsat läge men täckt skjuter väldigt illa. 23
    Ännu en hotfull fast situation för WBA, nicken räddas av Courtois som dock ger retur, Iva bort. 25
    Olsson fäller Costa när han får en kontringschans, sedan plockar Willian upp returen och fälls han med. Olsson kortas. 26
    Rättelse, det var Yakob som fick kortet, inte Olsson.
    Oscar klackar fram Costa underbart men han gräver ned hela foten under bollen som går rakt upp mot läktaren istället. Synd. Men vilket anfall, wow. 32, Fabregas pass till Oscar jättefin.
    Craig Gardner får gå oattackerad fram mot mål och skjuter från långt håll men Zouma skymmer mer än han täcker och bollen i nät vid stolproten. Svagt Chelsea, men mycket bra skott. 33. Var var Mikel? Det är hans ansvarsområde där.
    Yakob fäller Oscar och med tanke på att han har kort var domaren snäll. Frispark. Skott av Chelsea som Myill räddar. Oscar får chansen att skjuta men det täcks ut. 38. Det händer mycket just nu. Dålig hörna. WBA kan kontra, Chelsea lite tröga tillbaka men en dålig pass och de kan bryta. Långpass till Oscar men Brunt emellan. Det slarvas av alla just nu. Lite hawaii-fotboll.
    Chelsea 240 pass och 82%, det kändes som sämre passprocent.
    Rondon får chansen, strax utanför. 40. Chelsea släpper till för många chanser för WBA, så är det bara. De har inte riktigt kontroll på matchen, men nog ser det ut att bli fler mål i den här matchen, kanske den här halvleken - men för vem?
    Chelseas första insläppta mål 2016. Synd.
    Ännu en dålig hörna. Då blir det väl ett frisparksmål för Willian, han brukar göra det ena bra när det andra är dåligt. 42
    Chelsea har långt ifrån kontroll på den här matchen. Hiddink får nog justera spelet en del till andra. Var är Mikel? Han tycks aldrig vara där bollen är även om han ska vara i det området.
    Alltför brant stickare för Willian. 44
    Roman ser inte nöjd ut, och det skulle inte jag heller vara med tanke på hur Chelsea släpper till och det är försvarsspelet högre upp i plan som fallerar. Inte själva backlinjen.
    Costa är ordentligt irriterad på Olsson, kan nog hända saker där.
    Tre minuter tillägg.
    Mikel ger bort ännu en frispark för att han ligger för högt upp i plan och tvingas stånga sig tillbaka, vad är det med honom idag?
    Ligte kalabalik i Chelseas försvar och Chelsea får en bra chans att kontra, då bryter domaren...

ANDRA
Spelet på defensiva mitten måste skärpas ordentligt.
    Hade hoppats på Matic men Kenedy istället för Pedro är ett intressant byte i halvtid.
    Chelsea börjar med en hörna, men borde fått frispark på linjen innan för hands. 47 Fortsatt dåliga hörnor eller ska vi säga bra försvarsspel. Dubbelhörna. Skarvas av Oscar vid främre stolpen men resultatlös då Myhill får tag i den.
    Costa varnas då han sticker fram benet på Gardner. 49
    Bollen studsar igen lyckligt för WBA men nicken rätt svag och Courtois kan rädda. 51
    Costa väldigt irriterad när domaren återigen vägrar låta Chelsea spela vidare vid kontringslägen. Taylor visar verkligen ingen bollkänsla i den här matchen.
    Costa på Myhill vid Azpis inlägg. WBA försöker få honom utvisad. Särskilt Olsson försöker snacka till det kortet men Taylor säger ifrån.
    Oscar lägger upp för skott av Kenedy, touch och lätt för Myill. 56
    Costa fälls ordentligt framför boxen och först ger Taylor fördel, men då Kenedy inte kan göra något blåser han. Yakob den skyldige och han har redan kort. Tar på hasorna på Costa visar reprisen så det är knappast kortläge, men frispark var det. 58
    Bra Willianläge. Över mål, falsk start av Zouma vilket verkade störa Willian... dåligt planerad frispark. 59
    Yakob byts ut, säkerhetsbyte för han hade nog åkt ut förr eller senare annars då han hade kunnat få kort vid fler tillfällen. Costa måste dock också lugna ned sig.
    Willianinlägg men tyvärr hann ingen fram. 62
    Hörna igen. Dags att vi får se en bra som leder till en chans. Kort hörna till Mikel och inlägget bort. 63
    Oscar errövrar bollen men för lång för Kenedy. Oscar vinner tillbaka den igen. Willian inspel från vänster, Costa får en chans men blockeras till hörna. Åter en dålig hörna. 64
    Lite slarviga pass av Chelsea just nu istället för att visa tålamod.
    Berahino sätter bollen i magen på en lagkamrat i bra läge. 66
    Sessegnon in för Rondon, offensivt av Pulis. 67
    Dubbelvarning till Courtois och McClean. Irriterat på plan och domaren borde stävjt det tidigare. 70
    Costa lyckas hålla en omöjlig boll i spel. Men till slut tappar Iva bollen och Berahino kan kontra. Hörna. 72 Courtois missbedömer men det reder ut sig.
    Chelsea kontrar på högerkanten. Willian in till Kenedy vid främre stolpen och Kenedy sätter bollen. Skickligt gjort mellan benen på Myhill. 74 Snack om att McAuely kan varit sist på bollen, vi lär väl få veta senare.
    Courtois överspelad vid ett inlägg men Zouma hinner emellan och rensar framför Berahino. I kontringen efter räddar Myhill bra på ett Costaskott. 76
    Costa görs ned igen framför starffområdet. 78
    Matic in för Fabregas.
    Zouma som störde vid förra frisparken tar denna och vräker den över mål. 79
    Reprisen visar att Kenedys mål var självmål. Synd det såg skickligt ut i andra vinkeln.
    Kenedy skjuter bra, strax utanför. Jag gillar hur han tar för sig. 81
     Azpi gör ned en spelare och varnas.
    Chelsea får inte bort bollen och McClean kan sätta den vid stolpen utifrån. 85 Mikel är den som passar honom om vi ska vara elaka. Studsar på honom ut till McClean.
    Det är WBA som går för vinst snarare än Chelsea. Fem tilläggsminuter.
    Hörna, nr 7, för WBA. De är de som visar vilja snarare än Chelsea just nu. Pinsamt.
    Willians inspel i magen på Olsson. 93
   
   
Två oerhört viktiga poäng tappade. Oerhört mycket bättre måste till på lördag för annars blir det stryk. Vi får nog sluta drömma om CL-plats nu. Det här var poäng vi inte fick tappa.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor

BETYG

Visade inte direkt spelsinne om vi säger så, men inga avgörande missar. Skapade dock irritation på plan som han hade svårt att hantera.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook