csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9 Chelsea FC 35 sp 12 v 12 o 11 f 55 - 48 mål 48 p
 
2 maj 2016

CSFCs spelarbetyg
     CHELSEA vs  Tottenham  2 - 2  (0-2)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Tottenhams start-XI

Lloris (k); Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Dier, Dembele; Lamela, Eriksen, Son; Kane.

avb: Vorm, Davies, Wimmer, Carroll, Chadli, Mason, Clinton


CHELSEAS INSATS

 

  7+

 

En riktig derbymatch med allt vad det innebär, inte minst känslor, aggressivitet och ännu mer känslor. Intensivt var det sannerligen.
Tottenhams effektivitet och kanske vilja gjorde skillnaden i första, men Chelsea kom igen och gav sig aldrig - så underbart att se. Plus för vilja och inställning, särskilt efter paus. Det är mitt Chelsea.
Hade vi bara tittat på spänning hade det varit minst 9+

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Asmir Begovic Inte mycket att göra och helt ställd vid målet. Borde dock gjort bättre ifrån sig vid andra målet. Jätteräddning i andra höjer betyget. 7-
Branislav Ivanovic* Stod upp fysiskt men stod inte för så mycket spel. Har tappat mycket fart tyvärr. För mycket kanske för en ytterback. 6+
Gary Cahill Spelade bra, några fina brytning. Härligt mål. Hans bästa match i år, kanske. 7
John Terry Det märktes att kaptenen var tillbaka. Missade en del i Kanes löpning. I övrigt bra och styr försvaret på ett sätt som ingen annan, så är det bara - fortfarande. 6+
César Azpilicueta Hade en tuff kamp mot Walker. Gjorde några viktiga brytningar. 7-
Mikel Höll på att ställa till det ordentligt redan inom första kvarten. Hade stora problem med markeringen av Lamela. Vilket var upphovet till deras mål. Lamela gjorde närmast narr av Mikel ofta. Spelade upp sig i andra. 6-
Nemanja Matic Började mycket bra, det var förra säsongens Matic vi såg då. Tappade sedan lite och framförallt hade han vissa problem med markering av Eriksen och Lamela. 6
Cesc Fabregas Hittade inte helt rätt. Ville se mer av honom. 6+
Pedro Hans speed oroade Tottenham som tog honom väldigt hårt vilket onekligen saktade ned honom. 6
Willian* Jobbade hårt förstås, som alltid. Svaga avslut och svaga fasta bollar tyvärr. Han ser lite sliten ut och har gjort ett tag och han vill spela både Copa America och OS, det måste Chelsea stoppa (åtminstone en av dem). 6+
Diego Costa* Irriterad och hade en del bra saker, men på gränsen då han gav sig in i gruff. Fick fingrar i ögonen som skulle gett Dembele en utvisning. Initierade mycket men liten utdelning tyvärr. En mycket bra andra halvlek. Som han kämpade, han gav allt och tände Chelsea. Assist också. 7
---    
Eden Hazard In för Pedro. 46, Var bra, borde startat. 7+
Oscar In för Matic. 78 För kort tid för betyg. -
     
CHELSEAS BÄNK


Amelia, Baba, Loftus-Cheek, Kenedy, Oscar, Hazard, Traoré

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Guus Hiddinks INSATS

BETYG

En oväntat uppställning, inte minst efter Hazards fina insats senast. Och hans enorma förtroende för Mikel och Ivanovic delas inte före matchen av den här spalten. I halvtid undrar man ännu mer vad ända in i .... som Hiddink ser i Mikel som utklassades av Lamela hela tiden.
Chelsea saknade förutom det svaga spelet i skölden kreativitet när Fabregas inte fick till det och det visade att Hazard borde startat. Hiddink rättade till felen inför andra halvlek och fick ordning på saker och ting, även om det säkert hjälpte att Tottenham trodde de var säkra i inledningen av den.

6+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard, efter det målet går det ju inte säga annat, men hedersomnämnande till Cahill

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Chelseas startelva: Courtois saknas, men han fick väl bara en match avstängning så det kommer att väcka spekulation. Men då han inte är på bänken heller är det tydligen en tvåmatchers avstängning...(eller fler utan att vi fått det bekräftat någon gång) JT äntligen tillbaka, se fatta, skriv kontrakt Michael Emenalo och Antonio Conte. På papper ett lite defensivt mittfält med Hiddinkfavoriten Mikel och Matic. Men var är Eden Hazard? Han är dock på bänken, känning av sin skada förmodligen.
      Ingen av lånespelarna Pato och Falcao ens på bänken. Det är rätt tydliga signaler att Hiddink inte tycker de är något för Chelsea att satsa på nästa säsong. Vilka lönepengar Chelsea slängt bort där.
      Clattenburg dömer, så räkna inte med några enkla domslut i Chelseas favör ikväll.
      Då får vi hoppas och önskar djupt att Chelsea spelar hem guldet till Leicester och förstör allt hopp för de där från NW17.

Hiddink meddelar före match att Hazard på bänken är en försiktighetsåtgärd och han ville ha ruting och derbyerfarenhet med Cahill och JT.

Precis som väntat försöker Tottenham rivstarta, men första farligheten till Chelsea när Cahill nickar utanför på en hörna. 4
    Stämningen är rätt elektrisk, ungefär som om det hade gällt massor mer än stolthet för Chelsea.
    Mikel och Dembele bråkar och som vanligt ska alla spelare dit. Så onödigt. 7 Båda får bara tillsägelse. Strax innan hade Dembele sparkat efter Fabregas efter att han gått ned strax utanför boxen.
    Rose försöker få fram bollen men Cahill är med på det. 8
    Det är väldigt intensivt och Clattenburg lär få jobba för traktamentet idag. Räkna med tidiga varningar och kanske inte fulla lag hela matchen. Iva görs ned på kanten. 9 Bra men Matic knuffas i rygen och missar bollen.
   Tottenham slarvar men lyckas reda ut det tyvärr. 10 Annars nära att Chelsea fick tag i det. Spuds kontrar men inlägget blir knepigt att få bort.
    Rose skjuter från långt håll, strax över. 11
    Eriksen skjuter, JT blockerar, nästa inlägg över Walker. 12
    Tottenham måste vinna och det känns. Chelsea är nog lite mer angelägna om att lugna ned och få mer kontroll över en böljande match.
    Mikel gör ett idiotpass som gör att Willian måste offra sig och görs ned. Clattenburg försöker lugna ned spelarna nu. 13
    Bra inlägg av Iva men bollen bort, Willian fångar upp och det slutar med en hörna. 15 Låg mot första stolpen. Fabregas kom dit men kunde inte spela bollen vidare.
    Iva nära kort mot Rose. Bara tillsägelse men korten kommer nog snart. 16
    Walker med en eftersläng och domarna låter det vara. Costa blir mycket sur. 18
    Det är nästan holmgång på plan och otroligt att inga kort kommit upp, men det har sannerligen varit på gränsen.
    Hörna bort av Kane. Fabregas faller över Rose som halkade. Kunde blivit hur farligt som helst men... 21
   En Chelseakontring rinner ut i sanden. Fortsatt tufft. Iva smäller på. 23 Bra brytning av JT till hörna. 24
    Bra brytning av Mikel när han läser ett pass, men uppspelet fungerar inte. 26
    Fördel när Walker gör ned Pedro, som kortas. Fint anfall av Chelsea, Costa till Fabregas som skjuter strax utanför. 27
    Tottenham får ett kanonläge när en brytning går till Son, skottet utanför. 28
    Kane har inte ens varit med i matchen än, där har Cahill och JT hittils gjort ett utmärkt jobb.
    Frispark för Tottenham, men rätt långt ut. Kane tar den. 29 Hårt och strax över men Begoivc har den helt klart under kontroll.
    Misstag, Costa vänder upp och fintar, skjuter med vänstern, just precis över via fingrarna på Lloris. 31 Cahill får inte träff med nicken. Mikel sätter bollen på övre sektionen på Stamford Bridge. Det kan man kalla rensning. (Det blev en dubbelnick med försvaren därför kunde inte Cahill få fram nicken). Vertonghen som vanligt med brottargrepp som JT argt smäller bort.
    Azpi markerar bort Son när Tottenham försöker spela in honom bakom mittförsvaret. 34
    Intensiteten i matchen är sådan att man nästan får andnöd.
    Så hittar Lamela Kane mellan mittförsvaret och han kan fri med målvakten göra mål. Chelsea väntade sig en offsideavblåsning men det var nog inte det. 35 Mikel tappade Lamela igen. Det enda Kane gjort på hela matchen, men det är ju allt som behövs. Mikel måste skärpa sig och få ihop spelet med Matic så de stoppar framförallt Lamela som Mikel tappar hela tiden.
    Costa varnas för att han reagerar på Vertonghen eviga fasthållningar. Båda kortas. 38
    Fabregas nästan fri och Vertonghen knuffar honom bakifrån och Fabregas missar. 39
    Tottenham fick onekligen energi av målet. Lamela skjuter och Cahill blockerar. 29 Tyvärr åter Mikel som tappar Lamela som börjar göra narr av Mikel.
    Chans för Chelsea men Willian långt utanför. 40
    Iva går ned i straffområdet men det såg inte ut som en straff.
    Costa sparkas ned, lång frispark. Fab mot Lloris. För dåligt. 42
    Tottenham spelar fortfarande extremt aggressivt. Frispark långt bort till Costa som dock står offside när han försöker sig på en bicycleta. 43.
    Son kommer fri och slår bollen förbi Begovic. Lägg av alltså, vad sysslar mittfältet med. 44 Mikel står och sover när han får en passning.
    Jättebråk igen med Rose och Willian, Costa dit. Pochettino är där inne på plan och särar på sina spelare. Kort till Rose, Willian får för att han knuffar och reagerar. Som sagt, tveksamt om alla är kvar hela matchen. 45+1
    Tottenham har varit effektiva, två chanser två mål. Känns inte helt rätt men de måste vinna och är kanske därmed än mer tända. Chelsea behöver ett mål snabbt i andra för att det ska hända något. De måste också få ordning på Mikel och stoppa Lamela.
    Repriser visar att Dembele petade Costa i ögonen vid det stora gruffet, måste bli en avstängning i efterhand.

ANDRA
Ett tidigt byte av Hazard känns nödvändigt för att få bättre kreativitet i Chelsea. Problemet var centrala mittfältet.
    Det är också vad som sker, Hazard in. Pedro ut.
    Lirte försiktigare fysiskt spel precis i inledningen av båda lagen. Hörna för Tottenham. 47 Rätt lätt för Begovic.
    Fint crosspel av Chelsea fram och tillbaka, Azpis försök till hörna. 48 I händerna på Lloris, tyvärr känns det som om Willian trots sitt hårda arbete och energi tappat sin fina fot vid fasta situationer.
    Ett tidigt mål för Chelsea behövs för matchen, men det ser inte ut att komma på inlägg för där har Tottenham försvarat sig för bra.
    Kane skjuter när högerkanten tappar Kane. Begovic räddar, och tar returen. 50
    Lamela gult kort när han gör ned Fabregas, kunde gett rött visar reprisen. 51
    Hazard skjuter men det överraskar inte Lloris vid stolpen. 51
    Chelsea har svårt att få till ordnat spel och när de får det tappar de tempo i sista delen.
    Tottenham har just nu kontrollen och det märks. De är mer avslappnade och har dragit ned på aggressiviteten, helt klart på order för att inte åka på utvisning då de har rätt många kort även om de borde haft fler.
    Chelsea försvarar sig rätt och Sons skott utanför. 54 Rose springer rakt in i Willian och spelar teater.
    Cahill smäller in reduceringen på en hörna. 58 Game on.
    Costa nästan fri men trampar på bollen, vår säsong i ett nötskal. 60
    Hands på Costa, touch men, men Chelsea tar lite kommando nu. 61
    Willian fri men tar på tok för lång tid på sig och skjuter rätt svagt som Lloris kan ta. 62 Felval av Costa med passet, men han var vänd mot höger...
    Hazard fri men offside. Slarvigt. Bra pass av Mikel.
    Hörna när Azpi stoppar Mason, bra gjort. 66 Dubbelhörna när Costa möter den och nickar ut den. Bort men Hazard får inte kontroll och Tottenham behåller bollen. Begovic tar den, men han vågar inte chansa mot Willian med utkast.
    Chelsea har tappat lite av initiativet de tog efter målet.
    Ännu ett kort till Tottenham, Eriksen gör ned Hazard. De har dock taggat ned den enorma aggressiviteten från första.
    Iva gör ned Eriksen. Gult. Bra läge. 71 och Azpi vågar inte annat än att nicka till hörna.
    Costa nära men når inte fram, hörna. Som leder till att Mikel försöker göra för mycket. 74 Det är tyvärr lite väl hafsigt och slarvigt ibland.
    Mason får ett otroligt läge, Begovic räddar, bollen till en Tottenhamspelare men mittförvaret offrar sig. 76 Hörna lätt. Kontringen tyvärr åter lite hafsig.
    Costa in och försöker hitta en kamrat.
    Matic ut för Oscar. 78.
    Mikel skänker bollen till Lloris med en usel lyftning. Jag börjar bli riktigt irriterad på honom, varför fick han ens vara kvar och Matic av. 79
    Mycket bra försvarsspel av Willian som upptäcker fran och bryter. 79
    Costa kämpar ned Tottenhamspelare, ser ut att på hand men inte onormal vinkel och Clattenburg som står bra friar. 80
    Vilket MÅL. Hazard kämpar till sig bollen, avancerar, passar Costa som hittar honom tillbaka och Hazard sätter den i krysset. WOW 83
    Davis får en tåspets på bollen och hindrar att Willian får fritt fram. 85
    Lamela stämplar Fabregas på handen. Clattenburg har inte koll. Fabregas visar märkena för Clattenburg. 86. Assisterande ger råd. Ingenting alls. Det brode gett Lamela ett andra kort. Frisparken till Costa som tar sig in i straffområdet menbrottas ned. 87
    Dier gör ned Hazard -fult. Kort till Mason. OC gula kort haglar och ingen vet. Dier. Kalabalik, gissa om FA kommer att döma ut dryga böter till båda lagen för att de inte kunnat kontrollera sina spelare, fast böterna borde betalas av Clattenburg som tappade disciplinen helt.
    Costa försöker få en hörna, tveksamt kanske men som han kämpar. Vilken andra halvlek han gjort. Det är hörna visar reprisen.
    Sex minuter tillägg. Mycket tid. Kämpa Chelsea.
    Stamford Bridge hyllar Claudio Ranieri. Härligt.
    Hazard skjuter bra men Oscar har löpt in framför och bollen i bakhuvudet.
    Vilken enorm match det varit.
    Kane kortas när han gör ned Willian på mittplan, och Dembele försöker bråka igen. Hur har han fått vara kvar på plan?
    Två fula Tottenhamtacklingar. Clattenburg ger fördel. Dier skulle fått gult för nedgörning av Oscar (andra i såfall). Kort till Mason som också borde fått kort tidigare.
    Bra läge för Willian, som spelar ut till Hazard för att spela ut tiden.

 

Skandalscener från Tottenhamspelare, från bänken och annat. Stäng av dem.

SÅ UNDERBART ATT VI SATTE KÄPPEN I HJULEN FÖR DEM. Grattis Leicester.  

 

DOMARTEAMETS INSATS - Mark Clattenburg

BETYG

Borde dämpat känslorna och matchen långt tidigare. Släppte det för långt Tur för dem att managerna tydligen lugnade ned det i halvtid, vilket inte hade hänt om inte det varit 2-0 då. Tappade matchen och missar några avgörande situationer som borde gett utvisning.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook