csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 4 sp 3 v 1 o 0 f 9 - 4 mål 10 p
always proud to be Blue.
5 - 11 september 2016

Nyheter v-36


SÖNDAG:
Hedvig Lindahl får fortfarande vila sig efter OS, men Chelsea hade inga problem med att vinna mot Reading även om det var sena mål.. Målgörare: Chapman 53; Davison 90+1; Borges 90+3

Spelarbetyg kan komma att bli försenade idag pga resa.
    Största frågan hos Chelsea innan matchen är om David Luiz startar? Vi trodde inte det tidigare men tydligen har Conte gnuggat honom och JT intensivt under landslagsuppehållet. Cahill var ju av landslagsskäl förhindrad att delta i träningarna till slutet av veckan.
    Swansea förväntas starta sin rekordvärvning Borja Baston, som vi vet för lite om för att kunna bedöma i engelsk fotboll än så länge. De har inga direkta skador men Montero och Taylor testas sent. Fer är deras bäste målgörare med två mål, lika många som Costa och Hazard. Chelsea saknar Zouma men han förväntas vara tillbaka i spel innan månadens slut vilket är snabbare än väntat.

Just det, det har tystnat lite hos de extremt pro-röda supportrarna i svenska och engelska sportmedierna. Tidig realitycheck, kanske. Dock, det minst verklighetsanpassade jag hört på mycket länge var Guardiolas hävdande att Bravo hade gjort en fantastiskt bra match!!!, en av de bästa Guardiola sett en målvakt göra...

LÖRDAG:
Norwich som alltid har en bra ungdomssektion slog Chelseas U18 med 5-4 idag. Chelseas målgörare var: Taylor-Crossdale 13, 44; Odusina (självmål) 27; Brown 87

Antonio Conte är förvånad över tvivlen kring David Luiz och avfärdar dem som de ska avfärdas. Han ser spelaren Luiz fortfarande kan bli och det är en blandning av Bonucci framförallt och Barzagli. Conte anser också det är hans främsta jobb; att förbättra och hjälpa spelarna att bl bättre. Det framför han klart och tydligt i en artikel på Chelseas sajt. >>

Oj vilken hajp det är kring manc-derbyt idag. Vi struntar väl i den egentligen men visst är matchen intressant. Det är ju bara Chelsea och manc-lagen som har full pott i ligan. Efter dagens match förlorar minst ett av manc-lagen den utmärkelsen. Bäst för Chelsea självklart ett oavgjort resultat vilket också är vårt tips. City har största avbräcket och det pratas massor om revanscher och annat, så ingen blir väl förvånad om Clattenburg lär få visa ut minst en spelare. Aguero saknas, det är det mest anmärkningsvärda vilket ger United ett offensivt övertag.
    Personligen kommer jag att heja på City då jag väldigt gärna ser att United får lite problem då man redan är trött på deras hejaklackar i medierna, mest i England och Sverige.

FREDAG:
Chelsea U23 gick upp på andraplats i sin PL2-liga genom att slå Tottenham med 3-1. Mål av DaSilva, 55 st, Christie-Davies 61, Tomori 73.Tottenham reducerade långt in på extratiden på en straff. Antonio Conte var på läktaren.

Antonio Conte sa bland annat på presskonferensen idag följande:
- Chelsea har inga skador förutom Zouma som inte är helt spelklar ännu.
- Han fick prata om varför han ser Luiz som mittback. Luiz köptes som mittback och Conte har inga funderingar just nu om att använda honom i någon annan position.
- Vissa journalister ville hellre prata om manc-derbyt men Conte menade att Chelseas match är viktigare för honom, men han kommer att se matchen.Till slut var var han nästan tvingad att be dem hålla sig till ämnet, Chelseas presskonferens men han var för artig för att säga det rent ut.
- Så kom frågan om trebacklinje upp. Conte menade att det kan bli en möjlighet, i framtiden. Truppen kan spela många alternativa spelmodeller.
- Sedan försökte journalisterna få honom att säga att Luiz var en nödlösning, en fälla Conte klarade sig bra ur och menade att Luiz är en försvarare som kan spela fotboll och att han kan förbättra sig defensivt. Att Luiz är en tillgång för klubben och omklädningsrummet.
- Viktigt för honom är att hans spelare visar vilja att förbättra sig, att lära sig mer.
- På frågan om Luiz kan förbättra sig och ändra sig vid 29 års ålde fick de ett rakt svar att alla spelare kan göra det oavsett ålder. Han kallade Luiz en av världens bästa försvarare och att han redan ser hans engagemang att förbättra sig och spela för Chelsea.
- Chelsea skulle vilja spela Champions League framför att inte göra det (självklart!). Men det gör vi inte i år, men nästa år måste vi vara med i CL.


Vi får gratulera Oscar som fyller 25 år idag.

TISDAG:
Chalobah gjorde mål i sin rekordkamp, mot Norge. Engelsk U21-seger med 6-1 (2-0).
      I matchen spelade även Lewis Baker och Ruben Loftus-Cheek. Båda två gjorde också mål i utklassningssegern.

Diego Costa gjorde två mål innan han blev utbytt för Spanien igår. Dock var kanske motståndet inte det bästa, Lichtenstein. Matchen slutade 8-0 till Spanien och även Silva gjorde två mål, för andra landskampen i rad. Han är i toppform inför lördagens manc-derby.

MÅNDAG:
På söndag går Chelsea i leken igen. Mot Swansea borta. Ett Swansea som börjat säsongen svagt och som inte lyckats i värvningscirkusen. Mot ett Chelsea som har raka segrar bakom sig i liga och cup. Det ser bra ut på förhand, även om ingen väl vågar ta ut något på förhand i årets Premier League och så ska det ju vara.
    Vi förväntar oss inte att se något av våra sena nyförvärv från start och knappast som inhoppare heller på söndag. Frågetecknet är nog fortfarande som alltid om Fabregas startar eller inte, allt beror ju på vilken matchbild Conte förutser. Och på att ingen spelare blir skadad i de landskamper som fortfarande ska spelas i början av veckan.
        Med tanke på landskamperna kan ju inte Conte träna ihop en ny formation och taktik innan matchen, även om både Luiz och Alonso är tillgängliga då ingen av dem spelat landskamper, vilket övriga i backlinjen gör/gjort.
    Så chansen är god att Chelsea fortsätter ligastarten med en fjärde rak seger och det skulle ju sitta hur fint som helst innan ett väldigt tufft schema slår till med många viktiga och stora matcher i september med början mot Liverpool nästa fredag. Följt av Arsenal på Emirates veckan efter.
    Ett av Manchesterlagen kommer att hamna lite grann på efterkälke i helgen. Kanske båda. Om Chelsea tar chansen och slår Swansea förstås.
    För de möts ju och även om Agueros synnerligen dumma armbåge ställt till det för Guardiolas lag har City chansen att sätta ett tidigt krokben för United. Ersättaren Ihenacho gjorde mål för Nigeria i helgen så han är i form också. Bäst för Chelsea är säkerligen ett oavgjort resultat men hjärtat för mig personligen vill verkligen att City vinner den här matchen. Det skulle åtminstone en väldigt kort stund tysta många munnar som gal alldeles för högt just nu. Inte minst i sportjournalistkåren där majoriteten utan tvekan hejar vilt på United långt bortom objektivitetens gränser.
    Säsongen är dock lång så resultatet i första manc-derbyt är nog ändå mest psykologisk, men den effekten ska inte underskattas. Av det jag sett ser ju City ut som det bättre Laget men United har återfått effektivitet. Silva är i toppform men United har ju skaffat sig några matchvinnare både på och vid sidan av plan också.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-36


TRANSFERS sommaren 2016>

LÖRDAG:
Vi vet ju att engelska spelare och managers alltid kommer att vinna Månadens spelare före utländska om det finns en enda möjlighet och behövs det fler bevis fick vi det nu. Raheem Sterling blev augustis spelare före bl a Eden Hazard, vilket är ett jäkla skämt på ren svenska. Sterling presterade inte ens i närheten på samma planhalva lika mycket som Eden i augusti - men han är engelsman!
    Lika stort bevis på sitt sätt är att Mike Phelan blev Manager of the Month. Däremot är det berättigat då han gjort ett litet underverk med bara 13 spelare och det mest nederlagstippade av alla lag - så det valet ställer vi upp på. Men Månadens spelare och Månadens manager är skittävlingar som ingen kan ta på allvar då det alltid blir en engelsman som vinner om en engelsman är med i leken.

FREDAG:
Loic Remy har återvänt till Chelsea. Det är förhoppningsvis för hans skull bara tillfälligt. Men han lårskadade sig på träning i måndags och får nu behandling på Cobham hos Chelsea då han ju formellt är en Chelseaspelare. Troligen återvänder han till Crystal Palace för sitt lån när han är skadefri igen. Vilket förväntas bli om två månader.

Chelsea ska ha lagt ned sitt intresse för Victor Lindelöf. Återigen har portugisiska klubbars enorma utköpsklausuler skrämt iväg köpare. Och stämmer ryktena om en kraftig löneförhöjning och en nästan dubblering av en redan idiotisk utköpsklausul lär nog ingen klubb i världen varken vilja eller kunna köpa Lindelöf nästa år då han då tillhör världens dyraste försvarare. (Förutsatt nu att han skriver på ett sådant kontrakt).

Det är svårt att tro att silly season slutade för nio dagar sedan för den är redan i full gång igen. Nu påstås Chelsea intressera sig för två engelska försvarare istället för JT nästa säsong. Michael Keane (Burnley) och Ben Gibson (Middlesbrough). Alla struntar i det faktum att vi har flera egna kandidater ute på lån för ytterligare ett års erfarenhet.

TORSDAG:
Räkna inte med att kunna köpa spelare från Madridklubbarna före januari 2018. De lär inte sälja då de inte får köpa några spelare de närmaste två transferfönstrerna så allt snacka om Griezmann, James Rodriguez med flera lär bara bli snack minst ett år framöver. Egentligen skulle förbudet gällt redan i sommar men de överklagade och lyckades skjuta fram det därmed, men nu har Fifas straff fastslagits.

Antonio Conte har förklarat att han ser David Luiz som en mittback. Han lär knappast som han säger pröva honom som defensiv mittare bredvid Kanté.

Leicester ville låna Chalobah när Chelsea värvade Kanté. Men Chalobah imponerade så mycket på Conte under försäsongen att han ville inte släppa iväg honom på lån. Lovande information för Chalobah som fortfarande väntar på sin Chelseadebut, kanske kommer den just mot Leicester i Ligacupen senare denna månad.

Redan börjar det spekuleras i att Chelsea och Atletico Madrid byter Diego Costa mot Antoine Griezmann nästa sommar. Gärna Griezmann, men jag vill behålla Costa för det finns inte många bättre strikers i världen.

ONSDAG:
Om någon fortfarande är skeptisk till värvningen av Marcos Alonso, bland annat för att några nissar somkallar sig fotbolsexperter i svensk press sablat ned honom, bör läsa Skys analys av värvningen. Under radarn kanske, dyr kanske - men ändå smart värvning. >> Sedan vet man ju aldrig hur det utvecklas men Conte är rätt manager för honom.

Chelsea ska ha diskuterat Thiago Maia med Santos president när denne var på besök i juli. Trots att det förnekades att spelaraffärer stod på agendan. Santos ville dock inte släppa honom innan deras säsong är över så vi kan förvänta oss en övergång i januari (kanske) kring 15m pund för 19-åringen.

Chelsea lär också vara intresserade av Hoffenheims försvarare Niklas Sule - men först till nästa sommar. Även andra klubbar som scousers och Napoli lär vara intresserade.
      Silly season startar tidigt i år.

Kanske, förmodligen, övertolkar vi det när Eden Hazard uttrycker sin förtjusning över Antonio Conte och säger att han (Hazard) alltid varit samma spelare men att Conte förstår honom bättre då han själv varit toppspelare...(vilket säker många kommer uppfatta som en liten vink åt Mourinho). Personligen har jag svårt för den sortens enkla generaliseringar utan tror mer på en managers kvaltieter än hans bakgrund.

Michy Batshuayi kom in som avbytare igår för Belgien mot Cypern efter att Lukaku gjort två mål. Det blev inte så lyckat då han missade en straff i slutminuterna. Varför Hazard inte fick lägga den vet vi inte? För Hazard var kvar på plan då.

TISDAG:
Nathaniel Chaolabh spelar ikväll sin 88e match för England. Han har spelat i alla ungdomslandslaget och hans antal anses nu som ett rekord även om det tycks vara inofficiellt då ingen riktigt vet. Chalobah som vi räknade med skulle spelat mot Bristol Rovers hade matchen inte varit så tajt som den var har ännu inte spelat i an tävlingsmatch för Chelsea...
    Det är det faktiskt dags för nu. Han tillhör åtminstone truppen numer.

Caceresryktena svalnar snabbt nu men Thiago Maia är fortfarande aktuell för januarifönstret. Chelsea har också en bra relation med Santos även om Gabigol valde Italien före England. Maia glänste i OS-laget och har redan 44 a-lagsmatcher för Santos.

Lucas Piazon, som var underbar att se i ungdomslaget men som man inte fått se mycket av de senaste åren, ger en intressant syn på livet som utlånad av Chelsea. Läs mer >>

Nu går ryktena om att Conte inte heller är nöjd med Emenalos hjärndöda utlåningskontrakt kring Andreas Christensen och Conte lär gjort klart för Chelsea att han förväntar sig att Christensen återvänder till Chelsea inför nästa säsong och absolut inte säljs även om Mönchengladbach vill köpa.

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

Ryktena om fria agenten Martin Caceres vill inte dö ut, men de känns ändå inte så heta då det är en back-up-plan som vi ser det, för att bredda truppen snarare än öka den direkta konkurrensen.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

 

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


CSFC