csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 13 sp 10 v 1 o 2 f 29 - 10 mål 31 p
always proud to be Blue
21 - 27 november 2016

Nyheter v-47


LÖRDAG:
En vinst krävs idag då City och Scousers lyckades vinna utan att imponera.

Chelseas U23 spelade 2-2 borta mot Manchester City. Målgörare: Ugbo 48 och Mount i 89. Chelsea ligger på fjärde plats i den ligan. Efter Everton, City och Liverpool.
    Det var ett mycket ungt lag som spelade, utan Zouma, Terry, van Ginkel, Batshuayi och andra a-truppspelare som brukat delta.

Också ett ovanligt ungt U18 slog Fulham med 2-0 borta tack vare sena mål. Målgörare: McCormick 85, Taylor-Crossdale 92

Antonio Conte menar att derbyn är oförutsägbara men roliga att spela. Han säger också att han bryr sig inte om statistik men anledning av hur den ser ut med det faktum att Tottenham inte vunnit på Stamford Bridge på evigheters evigheter; Conte menar att statistik är något han inte bryr sig om för det är kalla (gamla) fakta och det gäller att leva i nuet. Så sant och alla rekord försvinner någon gång. Måtte det dock inte bli idag.

FREDAG:
Från presskonferensen:
John Terry är skadad igen, borta minst 2-3 veckor. (Det ser tyvärr ut som hans sista? säsong blir en skadefylld sådan).
    Även Mikel är skadad igen, också han med en muskelskada. Två spelare som varit skadade blir skadade igen, känns väldigt mycket som överambition tog det bättre av dem och de försökte för mycket i kampen att komma tillbaka och kämpa om en plats.
    På frågan om Willian antydde Conte att han stått utanför laget på grund av förlusten han just genomlidit och som tagit honom hårt men att han nu jobbar på att komma tillbaka.
    Conte vill inte uttala sig om vad som kommer att hända eller kan hända i januari. Klokt nog istället för som så många andra managers skapa oro i spelartruppen ocu uppmuntra mediernas spekulationer.
    Aldrig tidigare har det snackats så mycket om att lag som inte spelar i Europa har fördel av det, vilket kanske är naturligt då två lag som inte gör det leder ligan. Ändå, nog är det konstigt att det är så just i år. Och frågan kom ännu en gång upp på presskonferensen och Conte erkänner att det kan vara en fördel att ha fler dagar att träna och jobba på men han är väldigt tydlig att han hellre hade spelat Champions League.
    Conte sa också, kring nya rykten från Spanien (!) om att Barcelona hårdscoutar Victor Moses att Chelsea just nu inte planerar nya kontraksförhandlingar med honom. Han har kontrakt till 2019 och alla spelare måste fokusera på nuet.

Håller Chelsea nollan mot Tottenham i tio minuter, och det borde vi väl kunna ordna med en stark start. Då är det 600 minuter sedan Courtois fick hämta en boll i nätet senast.
    Skulle Chelsea vinna med en åter hållen nolla närmar vi oss ett rekord. Stockport, av alla, har det med nio matcher utan insläppta mål. På raken.

Tottenham har bekräftat att det är ett sargat (och säkert sårat) lag de skickar till Stamford Bridge efter att åkt ur Champions League. Deras båda vänsterbackar är borta pga skada och avstängning (Ben Davies och Danny Rose) vilket bör roa Pedro och Moses. De saknar också sin bäste försvarare Toby Alderweireld och Erik Lamela som spelat bra i år.
    Chelsea har aldrig förlorat till Tottenham på Stamford Bridge under PL-tiden. Vilket låter fantastiskt men varje sådant rekord kommer ju närmare att slås så lite nervöst är det också.
    Tottenham är enda obesgrade laget i PL den här säsongen, vilket de säkerligen är angelägna om att försöka fortsätta vara. Dock känns det väl inte som om Tottenham och Pochettino är ett lag som kommer för att parkera bussen. Det är rätt långt från deras vanliga höga presspel.

Spekulationerna kring morgondagens showdown är många. Och ovanligt många fokuserar på taktik. Några är rädda för samma odisciplinerade tillställning som senast med bl a nio gula kort till Tottenham. Det sista är vi också rädda för och det gäller för domare Oliver att visa att de höga tankar FA lär ha om honom inte kommer till skam. Clattenburg släppte iväg matchen senast och han räknas som en världsdomare så det blir ingen lätt uppgift.
    Tottenham spelade mot Arsenal med en trebackslinje. De prövade det också mot West Ham men de har stora problem att bemästra taktiken jämfört med Chelsea. De flesta verkar tro de gör det igen, men ingen tycks rekommendera dem att göra det. Utan rekommendationen är att försöka hålla spelet så brett som möjligt och försöka pressa ned Moses och Marcos Alonso i försvarspositioner snarare än att tillåta dem understödja anfallet. För den taktiskt intresserade kan det nog bli en match att analysera även om det är bra mycket svårare att se taktik i tv där kameran hela tiden fokuserar på bollen. Men det är ju därför TV har kommentatorer på plats för viktiga matcher.

TORSDAG:
Nu tror vi inte att Tottenham kan vara så dåliga igen, men visst är tanken rolig. För om Tottenham spelar som de gjorde mot Monaco och har den mer än konstiga laguttagningen (vi kan bara anta att Tottenham tänkte mer på Chelseamatchen än att gå vidare i Champions League, vilket för oss är en extremt konstig prioritering) då blir lördag kväll väldigt rolig för oss Chelseafans. Det kan bli roligare än matchen mot Everton.
    Förmodligen lär de dock bita ihop, skämmas ordentligt och försöka ge oss en riktig match istället. Risken är väl att känslorna svämmar över för dem som senast. Tyvärr har FA utsett en domare vi inte har största förtroende för att handha matchen. Michael Oliver. Av en del ansedd som stort domarlöfte i England, men ännu har han knappt nått upp till godkänd nivå när vi sett honom. Vi kan bara hoppas han stämmer i bäcken och håller ihop matchen för känslan innan är lite som på 70-talet när vi skulle möta Leeds. Betydligt mer kamp än fotboll...

ONSDAG:
Chelsea Ladies har värvat norska landslagskaptenen och mittfältaren Maren Kjeldes från Avaldsnes IL. 27 år gammal på tvåårskontrakt.

Hur Tottenham bearbetar gårdagens resultat mot Monaco blir intressant att följa. Är de demoraliserade och knäckta av att åkt ut redan nu ur CL eller är de heltända på en revansch mot Chelsea som spelade bort dem från titelchansen i våras i motsvarande möte.
    Men hur förklarar vi deras uppställning mot Monaco med Vertonghen, Eriksen, Walker, Sissoko på bänken? Alderweireld är skadad så hans frånvaro var åtminstone förklarlig. Lamela sjuk?! Spelet var därefter, räkna med en väldigt annorlunda startelva på lördag. Och de måste verkligen spela bättre på lördag om de ska få med sig något annat än en förlust från Stamford Bridge för de var rätt usla i Monaco och borde förlorat betydligt större. Lloris storspelade dock.
    En sak är dock säker. Vi måste få en domare som är mindre slapp och tillåtande än Mark Clattenburg var i den förra matchen, som han lät bli mer ett sjöslag än en modern fotbollsmatch. Kanske är seriens mot foul tuffaste domare Mike Dean den som bör döma, även om det innebär stor risk för billiga straffar?!

TISDAG:
Tottenham måste vinna ikväll. Senast de var tvingade att vinna fick de bara 2-2 mot Chelsea på Stamford Bridge. Något som de nu erkänner fick flera av dem att gråta efter matchen av besvikelse. Därför lär åtminstone jag heja totalt på Monaco, för om de vinner lär det nog vara ett Tottenham som är lite svåra att motivera inför lördag (även om det kanske också kan bli tvärtom förstås - sådant är svårt att sia om, men troligare är att de tappar motivaton om deras chans att gå vidare i Champions League än inte så här dags på säsongen).

Antonio Conte följde noggrant gårdagens match när ett erfaret Chelsea (241 landskamper tillsammans) slog Southampton i PL2, resrevlagsligan. JT, Fabregas (två målpass), Zouma, Batshuayi (två mål) med flera fick där nödvändig matchning inför säsongens fortsättning. För händer inget är vi väl alla övertygade om att samma lag startar för sjätte gången på raken för Chelsea på lördag. Pocchetino lär inte behöva gissa vilken XI han ställs emot, däremot lär han sakna Danny Rose som var den som till stor del låg bakom vändningen mot West Ham - även om det till största delen var felaktiga byten av Bilic och en idiot (Nordtveit) som på övertid minuten efter en kvittering gör en vansinnig tackling som ger straff. Men oavsett hur Tottenham fick vinsten betydde den nog mycket för deras humör.

MÅNDAG:
Chelseas reservlag slog Southampton idag med 3-2. Det tog dem också förbi Southampton i tabellen. Det var ett kvalificerat lag som Chelsea satte upp med Fabregas, Terry, Zouma, Batshuayi och van Ginkel med flera. Målgörare var: Batshuayi 9, 87; Van Ginkel 90+1
      (Laget: Eduardo; Kurt Zouma, John Terry (Dujon Sterling 70), Fikayo Tomori ; Fankaty Dabo, Cesc Fabregas, Marco van Ginkel, Ola Aina; Dominic Solanke, Michy Batshuayi, Mason Mount (Ike Ugbo 70)

Serieledare efter en full omgång (inget av lagen som spelar i kväll kan ju gå förbi) för första gången sedan titelvåren 2015. Det känns bra och tänk om vi kan stanna kvar där. Men det är trångt i toppen även om vi har en poängs ledning. Fem lag inom fyra poäng.
    Men nu när vi är där igen, då vill vi stanna där. Två tuffa matcher väntar dock närmaste veckorna. Först Londonderbyt sedan på papper årets tuffaste uppgift (och säkert i verkligheten också), Man City på bortaplan.

Derby mot Tottenham, Englands näst värsta supportrar på lördag. I våras spelade vi bort dem från ligatiteln fast vi var urusla resten av säsongen. Vi har väldigt bra statistik mot dem, vi brukar slå dem och som undersökningar har visat; spudssupportar kysser gärna snygga Chelseatjejer, men ingen Chelseasupporter kysser ens en snygg Tottenhamsupporter.
    Tottenham har varit skakiga en tid, men har fått tillbaka sin talisman, Harry Kane - mannen som talar som han har munnen full med potatis. De är också en hög efter att vänt matchen mot West Ham de två sista minutrarna (Bilic får ta på sig det med usla byten) i lördags. Chelsea måste ses som favoriter igen. Särskilt på Stamford Bridge. Det är 27 år sedan Tottenham vann där senast och den trenden ska inte brytas nu.
    En vinst skulle betyda massor, alla vinster är officiellt lika värda, men att slå vissa lag betyder faktiskt mer än att slå andra lag. Och näst Scousers är Tottenham det lag vi helst slår.
    Dessutom skulle det bryta Tottenhams nolla i förlustkolumnen, vilket är extra trevligt.
    Tottenham har en viktig match i Champions League borta mot Monaco på tisdag. En match de nog måste ta poäng i för att kunna gå vidare ur gruppspelet. Frågan är om oavgjort ens räcker då de är 4 poäng efter Monaco och två efter Beyer Leverkusen. Förlust och det är Europa League som bäst efter nyår. Vilket nog jämnar ut euforin efter den sena vändningen mot West Ham. Tottenham kommer också att sakna Danny Rose som varit viktig för dem på vänsterbacken, detta då han tog sitt femte gula kort i helgen.

 

 

Rykten, notiser m m, v-47


LÖRDAG:
Marco Verrati ser ut att vilja lämna PSG och Chelsea lär vara en klubb som både är intresserad av honom och som han är intresserad av. Och av PSGs spelare tillhör han ju dem som onekligen är mest intressanta.

FREDAG:
Fiorentinas ytter Federico Bernardeschi lär varit aktuell för Chelsea i somras. Än mer så nu tydligen då han själv klargjort för italienska medier att han vill till Chelsea. 22 år gammal.

Chelsea jagade också Milans Romagnoli som tar steg efter steg i sin utveckling nu. Enligt sparkade managern Mihajlovic (som väl redan var sparkad innan sommaren...?) bjöd Chelsea 43m pund! Att han var aktuell kan vi nog enas om, men prislappen...

Nu jagar Mourinho Chelseaspelare igen enligt medierna. Det är åter igen Willian som enligt dem står högst upp på portugisens julklappslista för januari. Vilket förmodligen var anledningen till snacket om att han inte är med i truppen. Sådant här snack blir det alltid när en spelare tappar formen och det har ju Willian gjort sedan hans mor gick bort, att han därtil blev skadad hjälpte inte heller. Lika lite som att förstaelvan just nu verkar kassaskåpssäker, de startar så länge ingen skadar sig.

Marco Amelia som var back-up-back-up-målvakt förra säsongen är aktuell för Wigan. Hoppas det händer för honom så han äntligen får pröva engelsk fotboll.

England har nu vänt på en femöring, om sådana fortfarande funnits, och nästan tokhyllar David Luiz som ungefär samma personer, i många fall exakt samma personer utnämnde till säsongens flopp när han återvände till Chelsea. Nu hyllas han ordentligt och den senaste att ställa in sig i ledet är Arsenals gamle backstjärna Martin Keown.

Michael Essien tränar med Chelsea. För att hålla sig i form då han hoppas få kontrakt med någon ny klubb efter att Panathinaikos avslutade kotnraktet i somras. Lite anmärkningsvärt är det att ingen, t ex på Championshipnivå inte har kastat sig på telefonen för att värva Essien. Han är bara 33 år med en värld av kunnande och erfarenhet.

Nu säger t o m Arsenalkällor att Exewters Ethan Ampadu kommer att välja Chelsea. 16-åringen nobbar därmed den klubb hans far jobbar inom! Vi får väl se men att Chelseas akademi är bättre än Arsenals just nu är solklart.

TORSDAG:
Åter tal om att Chelsea jagar Isco redan i januari. Låter helt osannolikt med tanke på hur duktig han varit på sistone när han spelat.

Ethan Ampadu från Exeter skulle kosta 2m pund. En defensiv mittfältare Chelsea (och andra bland dem Arsenal) jagar. 16 år gammal bara så möjligen för framtiden.

Att det talas om kontraktsförlängning (och kraftig löneförhöjning) för Diego Costa vet vi, nu är det tydligen även aktuellt för Thibaut Courtois. Bådas kontrakt löper nu till 2019.

Förklaringen till att Ruben Loftus-Cheek har saknats sista tiden är att han har problem med ryggen. Däremot vet vi inte riktigt varför Willian inte varit med på bänken de senaste matcherna efter att han förlorade sin mor.

Några fakta inför matchen:
Chelsea har vunnit fler matcher mot just Tottenham än något annat lag under Premier League-eran. 25 stycken.
Spuds fick nio gula kort senast. Rekord för ligan.
Fabregas (som knappast lär starta då vi helt förväntar oss en oförändrad XI) har elva assist mot just Tottenham. Ett till och han tangerar Ryan Giggs rekord (mot City och Newcastle).

ONSDAG:
Chelsea försökte få Didier Drogba till sin ledarstab förra vintern. Dorgba ville spela ut sitt kontrakt i Montreal (som är på väg till final i MLS). Nu däremot bekräftar Drogba att det är hans sista säsong i Montreal och han kommer inte att förlänga kontraktet vilket öppnar upp spekulationerna om Drogba som anfallscoach i Chelsea igen.

Gareth Southgate lär vilja ha Steve Holland som assisterande förbundskapten. Vi har skrivit om det förut att Chelsea är inte så lockade av att släppa honom, men en deltidsroll är nog möjlig. Nu visar det sig att Tottenham, av alla lag, är det enda lag som protesterar över detta! De inbillar sig att Chelsea får fördel om övriga lads engelska landslagsspelare genom att assistera Southgate! Lär inte bidra till en god stämning på lördag. Faktum är att det är lite förvånande att FA lagt derbyt på kvällstid, det är sällan kontroversiella matcher läggs så i England (även om Helsingborgs supportrar inte är inblandade). Därtill finns det bråk kring ev spel på Wembley medan Stamford Bridge byggs om. Chelsea har ett principtillstånd kring detta som Tottenham inte gillar. Trots att inget är bestämt om SB ännu och Tottenham redan har dispens att få spela sina CL-matcher (ja, de har bara en kvar för att ev kvalificiera sig till Europa League) där. Dessutom byter båda klubbarna till Nike som sponsor nästa säsong. Chelseas avtal är värt 60m pund per år, Tottenhams betydligt mer blygsamma 25m pund per år. Vilket åtminstone visar hur Nike värderar klubbarna.

Atalantas mittback Mattia Caldara är poppis, enligt dessa eviga italienska rykten. Han har bara spelat sju matcher i år, men gjort tre mål på dem. 22 år gammal. Chelsea, Arsenal, City och United jagar honom - sägs det.

Slutsatserna är lite anmärkningsvärda här och där men artikeln om Andreas Christensen är ändå väl värd att läsa för de fakta den ändå ger. Läs här>>

Tottenhams Toby Alderweireld kommer tydligen inte kunna spela mot Chelsea på lördag. Osäkert hur det blir med Erik Lamela och Ben Davies. Danny Rose är avstängd.

Chelsea har funderingar på att återkalla Kenedy (som borde passa in i ett system med wing-backs och erbjuda alternativ till Marcos Alonso) från Watford. Han har inte fått några chanser där alls vilket delvis kan skyllas på skada.

TISDAG:
ESPN (inte en källa med total pålitlighet) säger att Chelsea lagt ett stort bud på gnagets Alexander Isak. De hävdar också att Chelsea är favoriter till att värva honom. CSFC håller sig på den skeptiska sidan av staket än så länge. Budet ska ligga på svenskt rekord, 108 m kronor.

Ian Wright, Arsenallegend och styvfar till förre Chelseaspelaren Shaun Wright-Phillips har skrivit en rolig artikel om Diego Costas trick och sätt att komma under skinnet på försvarare och jämför med hur han själv gjorde. Läs mer >>

The Sun är ovanligt läsvärd idag för Chelseafans, här är en annan artikel ni bör läsa om Victor Moses tuffa och fascinerade resa till att vara Säsongens Sensation så här långt. Läs mer >>
    Till alla som tycks tro att Victor Moses inte bara varit sensationellt bra utan är en stor överraskning för Chelseafans... Så är det inte. Han har varit en av våra absolut bästa iminst två försäsonger. Men under Mourinho hade han ingen chans fast CSFC då och nu tyckte han kanske var den spelare som märktes mest under försäsongen 2015, och delvis även året innan. I år var han också väldigt bra och då Cuadrado som säkerligen skulle haft platsen annars ville återvända till Italien då han inte trivdes med engelsk fotboll utan närmast floppade där försvann till Juventus på tidernas underligaste treårslån - då fick Moses äntligen chansen. Och som han har tagit den. Vilket kanske är en lärorik historia i sig för alla som tror att man är färdig fotbollsspelare bara för att man lämnat juniorlaget bakom sig. Genombrottet kan komma när som helst, men det kräver vilja, moral, karaktär, talang och någon som tror på dig.
    Victor Moses har berättat att Mourinho aldrig ens pratade med honom under hans tid i Chelsea. Antonio Conte har kommenterat Moses ställning i Chelsea som otroligt att han var så ouppskattad. CSFC anser att vi nog nu fullständigt får revidera ryktet om Mourinhos fina "man-management". Vi såg hans uppträdande förra säsongen och vi ser hur han behandlar spelare i United nu. Vilket mer känns som härskartekniker än hur en chef ska behandla sina kollegor och arbetskamrater, särskilt när de egentligen ju gör jobbet åt honom som spelare ju gör för en manager. Det är aldrig bara spelarna, eller bara managern. Fotboll är ett lagspel. Och inte bara på plan.

The Sun är också bland de första engelska fotbollsjournalisterna som visar mod nog att sluta med fördomarna kring David Luiz som den här artikeln visar. Läs mer >>

Juventus och Chelseaspelare och vice versa är en evigt pågående såpa som vägrar sluta. Nu är det Branislav Ivanovic som ska till Juventus,om Lichtensteiner som förut skulle till Chelsea går till Barcelona.... det är över en månad till silly season och man är redan dödstrött på det.

Ryktena om Antonio Rüdiger fortsätter i Italien och vi ska betala 30m pund för honom, mer än dubbelt vad Roman gjorde. Jag är långt ifrån lika säker.

För den som lyssnade till Martin Åslund dilla om en del och säga en del smartare saker i söndags efter matchen, inser lätt hur fel han har. Både om Azpilicueta men också hur okunnig han är om spelarna bakom de som varit givna de senaste fem matcherna. Åslund hävdar bestämt att det finns inget bakom Luiz, Azpi och Cahilll, men det finns det. Vi har Ivanovic, vi har Terry, Vi har kanske framförallt Kurt Zouma och ute på lån har vi Nathan Aké som spelade mittback i helgen och blev matchvinnare och vi har Andreas Christensen. Vi har Ola Aina, Jay Dasilva är på väg upp. Sedan kanske vi är mer osäkra om Baba Rahman, Tomas Kalas, Matt Miazga, Michael Hector och Kenneth Omerou som alla är utlånade. Men de är inte mycket sämre än många av de namn som cirkulerar som köp för enorma pengar runt 30m pund!
    Problemet för Conte är ju att ge dem speltid och därför laddade han reservlaget med tunga namn igår för att de ska få spela. Reserverna spelar ju enligt samma system som a-laget. Det var inte ett utvecklingslag som de ofta benämns utan han ville ge speltid i systemet för dem som just nu står utanför en vinnande elva som Conte inte ska mixtra med bara för att mixtra med så playstationsfansen blir nöjda, eller de som spelar dreamteam-varianter i blaskorna.

MÅNDAG:
Lånerapporten med mål av bl a Nathan Aké, Lewis Baker, Bertrand Traoré. >>

Doncaster vill fortsätta låna Jordan Houghton. Det som oroar dem är att Houghtons kontrakt med Chelsea går ut i sommar vilket kan påverka en förlängning av lånet.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!