csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
10 - 16 juli 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - 6 augusti Comm. Shield

  -

Nyheter v-28


SÖNDAG:
OFFICIELLT
Så har även Chelsea bekräftat att Marco van Ginkel lånas ut till PSV Eindhoven även den här säsongen. Han har också skrivit på en kontraktsförlängning till 2020, vilket kanske förklarar att Chelsea gick med på ett lån igen.

LÖRDAG:
Chelsea slog Fulham med 8-2 ikväll. Det var en första träningsmatch bakom stängda dörrar som det heter. Chelsea imponerade onekligen.
    Inga slutsatser kan dras av matchen men det måste ju känts rätt kul.
    Målgörare var  Willian 3,  Batshuayi 2, Remy 2, Azpilicueta 1+1 (dvs ett framåt och ett bakåt;)
    Noterbart alltså att Loic Remy fick spela. Det vet vi inte om vi kan dra en enda slutsats från.
    Läs mer här>>
    En andra rapport >>

Intressant att notera är att Tiemoue Bakayoko nu kommer ut som Chelseasupporter. Chelsea var laget han hejade på som liten pojke. Det är verkligen ett bra sätt att vinna våra hjärtan nu när han är en True Blue.

Maddox och James är petade i Englands U19 i EM-finalen mot Portugal, men Jay Dasilva, Dujon Sterling och Mason Mount startar. Tyvärr skadades Trevoh Chalobah och har fått lämna turneringen.
    Dujon Sterling misslyckades med en resning i 56e minuten. Portugal uppskattade det dock då det innebär en kvittering till 1-1 då bollen hittade in i nät. Stackarn. Som tur var serverade Mount sedan Nmecha en boll han knappast kunde missa och England tog ledningen igen tolv minuter senare.
    England fick avsluta matchen med tio man efter en sen utvisning, två gula. i 86e på Edun.
    Slutresultat: 2-1 till England.
    England i sommar vunnit U20 VM, förlorat U21 EM och nu alltså vunnit även U19 EM. I alla lagen spelade flertalet Chelseaspelare framträdande roller. England har senaste åren varit framgångsrika på ungdomssidan, men de har lika stora problem som Chelsea med att få spelarna att framträdande i a-landslaget.

OFFICIELLT:
Så är äntligen den utdragna, uttjatade övergången av Tiemoue Bakayoko klar. Snacka om att dra ut på det som att dra ut en visdomstand med en plattång.
    Vi hoppas verkligen det här går bra nu när han är Chelseaspelare för det här är en av de mest kostsamma övergångar Chelsea har gjort. Inte bara kostar han jättesumman runt 40m pund. Han har också kostat oss utvecklingen hos Ruben Loftus-Cheek som gått på lån. Än värre är att Nathaniel Chalobah som vi nog anser har samma löftespotential har lämnat och Nemanja Matic är på väg att lämna (även om han faktiskt kan ge pengarna tillbaka, beroende på vart han går - vilket i absolut värsta fall innebär att han förstärker vår värsta konkurrent Man United. Då förlåter vi aldrig Emenalo, punkt slut.). Så Chelsea måste verkligen tro på Tiemoue Bakayoko, för det är en av våra dyraste värvningar någonsin om vi ser till helhetsbilden.
    Nu är han dock Chelseaspelare så vi måste se framåt och vi hoppas med hela vårt supporterskap till Chelsea att han verkligen blir den spelare vi behöver och kommer att ta till våra hjärtan framöver. Välkommen Bakayoko, du har ju fina referenser från en spelare vi älskade, Claude Makelele så.
    Kontraktet är på fem år och han kommer att ha tröja nr 14. Som i Monaco.
    Det är inte bekräftat men det förväntas att Bakayoko missar de tre inledande matcherna på säsongen. Vi lär inte se honom matchas under försäsongsmötena. Detta pga den mindre knäskada som han åtgärdade efter förra säsongen och som är anledningen till att affären dragit ut så på tiden. Det var först nu han kunde läkarundersökas av Chelsea.

OFFICIELLT
Det är nu officiellt från klubben att Magdalena Eriksson som vi berättade tidigare är klar för Chelsea Ladies. Hon är 23 år, försvarare från Linköping. Kontraktet är på två år och hon kommer att ha tröja nummer 16.

FREDAG:
OFFICIELLT:
Lucas Piazon återvänder till Fulham på lån. Det hade nog varit dags för försäljning för han närmar sit slutet på sitt kontrakt och ser inte ut att bli en ordinarie Chelseaspelare, tyvärr. Istället har han förlängt två år och som sagt, nytt lån. Det är ju så Emenalo vill göra affärer.

OFFICIELLT:
Jake Clarke-Salter har skrivit nytt kontrakt med Chelsea. 19-åringen är därmed säkert nästa spelare som lånas ut för att få mer speltid. Han var med i Englands VM-vinnande U20-lag tidigare i somras.

OFFICIELLT:
Nathaniel Chalobah lämnar Chelsea permanent. För Watford. Sprickorna i Emenalos bygge av lån och bristen på möjligheter i Chelsea börjar nu kosta klubben. Kanske är det rätt men det är ännu mer djupt beklagligt. Vi har nu förlorat Solanke, Aké och Chalobah på bara några veckor pga detta och ersätter dem med svindyra inköp som har fått mer speltid och därmed mer erfarenhet i andra klubbar. Om de är (läs blir) bättre, det kan vi tvivla på. Situationen är verkligen inte bra. Allt vi kan hoppas på är att Emanalo och hans anhang har lärt sig att inte släppa någon utan återköpsmöjligheter.
    Övergångssumman sägs vara ett rent reapris på 5m pund. Som kan stiga till 7m. Chalobah var inne på sista kontraktsåret och trodde uppenbarligen inte längre på att Chelsea skulle ge honom chansen.
    Vissa unga spelare måste Chelsea spela men nu har vi börjat tappa våra största löften, och det sker även längre ned i åldrarna som Quiona förra sommaren till West Ham. De spelare vi inte är lika angelägna om att ha kvar stannar däremot på förnyade kontrakt som Emenalo ordnar fram. Emenalos modell har fördelar men sprickorna börjar bli stora som hål nu.
    Det här är inte bra för Chelsea. Vi förlorar ett stort löfte som varit hos oss alltid och köper in en jämnårig för 40m pund som egentligen i våra ögon bara fått fler spelchanser och erfarenhet då han kommit fram genom mindre klubbar.
   Vi önskar ändå Nathaniel Chalobah all lycka till i Watford. Det är ju inte hans fel att situationen är som den är. Att man hellre satsar på andra än sina egna.

TORSDAG:
Eden Hazard går nu utan kryckor och utan skyddsstövel vilket tyder på att läkningen av hans fotfraktur går bra. Vi har dock ännu inte hört något om han kan återvända tidigare än tippade mitten av september.

ONSDAG:
England U19 dock Tjeckien i semin med ett mycket sent mål långt in på övertiden (1-0), vilket innebär att de möter där de möter Portugal i finalen. Sterling, Dasilva (kapten) Maddox, Mount startade och Reese James fick hoppa in för Trevoh Chalobah som har tyvärr skadats och fått åka hem.

Utvecklingslaget U23 som spelar i reservlagsligan Premier League 2 deltar också i Checkatrade Trophy, en FA Cuptävling representationslagen från lägre serier. De har i sin grupp (först gruppspel sedan utslagning) Exeter City, Plymouth Argyle och Yeovil Town.

OFFICIELLT
Ruben Loftus-Cheek lånas ut till Frank de Boers Crystal Palace och vi kan bara hoppas han får den speltid han behöver. Eller så köper Emenalo in en likvärdig spelare för massor av pengar... Lycka till hos Palace RLC.

TISDAG:
Romans gåva till spelarna för ligatiteln var den mycket snygga Hublotklockan som klockföretaget har tagit fram tillsammans med Chelsea. Klubbens officiella Hublotklocka finns bara i 200 ex och är värd ett sexsiffrigt belopp i kronor så det kanske var lite mindre än vad Leicesters spelare fick, de fick ju en BMW av dyrare modell. Det är dock inte säkert att det var just den modellen spelarna fick. Läs mer >>

OFFICIELLT:
Ola Aina lånas ut till Slutskys Hull för säsongen. Det är hans första lånesejour och det kommer att bli väldigt bra för honom att få spela regelbundet.

Ska vi döma av måndagens händelser och rapporter så kan vi inte förvänta oss att Chelsea, Conte och Costa ens tänker försöka komma överens. Chelsea vill ha bort Costa och ett sandlådebråk har vuxit till en storm som inte går att stoppa. Otroligt, men sant. Och djupt beklagligt, för oavsett vad som händer nu blir Costa, åtminstone i korta loppet, i princip omöjlig att ersätta. En ny spelmodell lär säkert behövas och för att spela in den behöver en ny anfallare komma in mycket snart och försäsongen ägnas åt att få ett nytt lag att fungera. Grunden finns där, men det här är inte vad som behövdes inför vår titelförsvarande säsong.
    Morata ser nu att vara huvudspåret (som det borde varit från början) med Belotti som möjligt alternativ. Aubameyangrykten placerar honom i Kina, eller i Milan, ungefär överallt utan att något känns trovärdigt ännu. Alexis Sanchez placeras i City för 80m pund nu, och sådana löjesummor lär väl krävas för att Arsenal ska släppa till en konkurrent. Synd att ingen är fräck nog och försöker värva Harry Kane - knappast möjligt men det vore mycket intressant.

MÅNDAG:
Bilder och en del information från Chelseas första träning på säsongen 2017-18. Se här>>

Vi har fått bekräftat att Charly Musonda kommer att ingå i Chelseas trupp för kommande säsong. Han kommer att ha nummer 17 och har fått, av PL, tillåtelse att ha Musonda Jr på tröjan. (Hans far spelade också professionell fotboll och hade samma namn och stavning). Willy Caballero tar över Asmir Begovics tröjnummer, nr 1 och som vi vet från igår tar Rüdiger klassiska högerbacksnumret 2.

Klubben har bekräftat att Costa har fått några dagar extra ledigt (för att fixa en flytt från Chelsea...?) Rüdiger har också förstås fått några dagar mer semester efter Confed Cup. Flera lån är tillbaka och några av dem försvinner nog igen, på lån eller försäljning - det får vi veta mer om närmaste veckorna.

Idag börjar säsongen för Chelsea. Som en av de sista klubbarna. Alla spelare ska vara tillbaka på Cobham för att inleda en tuff försäsongsträning med flera pass om dagen. (Kanske Rüdiger som spelade i Confed får några dagar ledigt till).
    Vi hoppas också en del frågor får svar; som konflikten Costa-Conte. Dessutom väntar vi oss att fler värvningar nu blir klara när den första riktiga sådana är hamn igår.
    Första träningsmatchen spelas i Kina mot Arsenal. Som vanligt ointressant som fotbollsmatch men intressant att se vilka spelare som får chansen att visa upp sig innan lagen byts i halvtid. Christiansen, Rüdiger är kanske de två spelare vi just nu är mest nyfikna på. Hazard kommer att saknas men hans enorma kapacitet och talang känner vi väl till och kanske mår hans kropp bra av vila och rehabträning just nu istället. Det är i säsongsstarten vi verkligen kommer att sakna honom.

Det är egentligen bara början av silly season men i år tippades alla göra tidiga affärer. Det har verkligen inte hänt för alla även om några lag är helt klart längre fram än andra, särskilt lag från Merseyside.
    Tittar man på värvningarna och försäljningar är ett klart intryck att även om alla klubbar utom Tottenham (av toppklubbarna) har värvat är det i våra ögon bara två klubbar som verkligen har förstärkt sitt startlag.
    Det är Manchester City, och glöm inte att de får tillbaka Ilkay Gündögan vilket blir som en extra toppvärvning, efter hans svåra skada. Everton har förstärkt även om de kanske inte riktigt ersatt Lukakus målskörd med Rooney. Arsenal har definitivt förstärkt då Kolasinac nog kan ta en startplats i försvaret och Lacazette förstärker. De riskerar dock helt klart att förlora Sanchez och då blir det minus istället. Sanchez själv vill till City ser det ut som, och frågan är om Arsenal kan stå emot pengarna. Blir den affären av så blir City onekligen superfavoriter till ligatiteln.
    United har inte förstärkt jämfört med förra året, de har stärkt truppen men inte laget i våra ögon.        Chelsea har försämrat truppen men laget är ännu oförändrat men det kommer nog att ändras till kraftigt minus om Costahistorien slutar som vi fruktar. Detta sagt trots att Antonio Rüdiger är en bra värvning, men han är ännu inte en så bra spelare att han automatiskt är startspelare i Chelsea.
    Så Emenalo och Granovskaia har verkligen sitt jobb framför sig och med tanke på situationen med Hazard och Costa måste årets förstärkningar komma in tidigt, inte som Luiz och Alonso förra året under sista dagarna. Conte måste få en chans att spela ihop laget då beroende på vilken anfallare Chelsea har kan taktiken och uppställningen helt klart förändras. Lukaku var kanske den mest like Costa även om de inte är jättelika, men de är båda anfallare som jobbat som ensamma fokuspunkter där framme. Andra alternativ som nämns jobbar annorlunda. Morata har ett omfång i sitt spel som liknar Costa. Aubameyang har ett djupledsspel som Lukaku fast bra mycket snabbare. Belotti känner vi till lite för dåligt men det sägs att han är mer lik Morata i sitt spel. (Batshuayi är en straffområdeshuggare och intressant om Conte väljer ett tvåmannaanfall som i Juventus med 3-5-2 uppställning.) Någon av de tre måste nog Chelsea värva och det kommer att kosta. Alexis Sanchez pratas det en del om, men vi kan inte tänka oss att Arsenal släpper honom till Chelsea - tyvärr. Vi blir dock gärna positivt överraskade.
    Vi talade om sex lag som kunde ta CL-platserna och tre lag som kunde vinna titeln bara för 1,5 månad sedan. Just nu är det nog sju lag om fyra CL-platser och kanske tre lag plus Arsenal som kan tävla om titeln, så starten på ligan blir viktigare än någonsin. Då vet vi ändå inte alls var Tottenham egentligen står, om de står still och hoppas på att de unga spelarna ska utvecklas utan att truppen breddas. Kanske händer inget för att klubben kommer att säljas till ett amerikanskt investmentbolag Iconiq i vilket Facebookägaren Mark Zuckerberg är inblandad. Vi får väl se vad ägaren Joe Lewis gör, det handlar om ett miljardbud i pund.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-28


TRANSFERS i sommar>>

SÖNDAG:
Don Balon är i farten igen. De hävdar att Chelsea lagt ett bud kring 44m och femårskontrakt till Atletico Madrid för Yannick Carrasco.
    Bra spelare men vi mer än tvivlar. Fast kanske är de villiga att byta Carrasco som inte lär trivas med Simeone mot Costa?

Sky har just trumpetat ut vad hela världen redan vet.
Att Chelsea vill ha Pierre-Emerick Aubameyang. Men de säger inte att han är den ende, utan som alla vet handlar det också om Alvaro Morata och Andrea Belotti och så påstår de att Chelsea tittar på en anfallare i Premier League. De enda tänkbara, Sky säger förstås inte vem, är väl Alexis Sanchez och Sergio Agüero.
    Men någon sensationell nyhet som Sky verkar tro det är är det inte för ens för den som följer silly season högst en gång i veckan.
    Svenska blaskor har dock kastat sig över ryktet om att Pep ska sälja Agüero till Chelsea. Vi bedömer det än så länge som knappt ens ett rykte, bara ett twitter från en publicitetssökande s k sportjournalist i Spanien.
    The Sun kontrar nu ikväll med att Arsenal nu ger sig in i jakten på Alvaro Morata. Som ersättare för Sanchez. Ryktet kommer dock från otroligt icke trovärdiga Don Balon i grunden.

Konkurrenttitt: Liverpool fortsätter jaga Virgil van Dijk fast de redan fått be om ursäkt för "tapping up". Fast nu ser de till att det verkar som van Dijk själv tar iniatiativet. De försöker få honom att lämna in en transferbegäran vilket han tydligen funderar på. Southampton är knappast glada när de för en gångs skull försöker hålla ihop sin trupp.
    Barcelona har gett upp Verratti sägs det och funderar nu på att lägga ett rekordbud på Dele Alli. Lär knappast heller hända men om det gör det kan nog Tottenham räkna med problem kommande säsong.
    I Chelsea bedömer Michael Emenalo att man är färdig på vårdhemmet när man fyller trettio och enbart ettårskontrakt kan komma i fråga. I United får man fyraårskontrakt som deras back-upmålvakt Sergio Romero idag.

Dortmund ska ha varnat Aubameyang att han måste lösa sin situation snabbt, för de kommer att sätta en deadline och efter den släpper de inte iväg honom. Inget datum är angivet ännu men det verkar som det handlar om kommande vecka.

Ett spanskt rykte från mindre trovärdig källa men rätt spännande skvaller. Sergio Kün Agüero till Chelsea och Guardiola ska ha okejat affären....
     Onekligen väldigt intressant men vi vågar inte ens ge en procent på hur sannolikt det verkligen är!

Chelsea har inte bekräftat med PSV har gått ut med det. Marco van Ginkel lånas ut dit igen fast det borde vara försäljning, ännu ett år.

Man behöver inte hålla med om varje ord i den här artikeln om Chelseas misslyckande med egna spelare och inköp för att inse att det finns mycket att begrunda i den. Läs Guardians syn på Chelseas "mittfältarvecka" här>>

Loic Remy gjorde två mål på Fulham igår. Bra reklam tydligen för nu är Marseille, Everton och Southampton intresserade av honom. Att han försvinner i sommar anses som givet. Han passade tyvärr aldrig in i Chelseas spel, varken i Contes eller Mourinhos. Vilket var synd för han är en bra spelare, men det är inte alltid bra spelare kommer till sin rätta överallt.

Det italienska ryktet om att Chelsea bjudit 88m för Higuain och fått nobben har nu nått fler medier. Blir inte mer trovärdigt för det.

The Sun hävdar att Nemanja Matic kräver att Chelsea gör klart inom 48 timmar hur hans framtid ser ut. Han vill till United men Chelsea vill inte sälja till dem, så någon måste vika sig. I det här fallet hejar vi på Chelsea helt och hållet och anser klubben gör helt rätt som inte säljer till en direkt konkurrent. Det sägs att United erbjuder ett fyraårskontrakt till 150k, Juventus ett treårskontrakt till 125k. Så både pengar och Mourinho ligger bakom Matics val. Han är nu 28 så längden på kontrakten spelar roll. Det ska dock inte vara Chelseas problem. Vill han bort får han gå dit Chelsea säljer honom. Han har inte t ex Cechs trotjänarstatus, eller Ivas eller Mikels som gav dem stora möjligheter när de lämnade.

Konkurrenttitt: Tottenham jagar Ross Barkley men vill bara betala hälften av vad Everton kräver.

Både Aubameyang och Belotti vill till storsatsande Milan. Det ska vara deras försval.
    Ni vet dock var ryktena kommer ifrån och därmed är de fullständigt ointressanta som underlag. De tycks också vara resultat delvis av socialmediespaning - det vill säga, folk försöker tolka vad som egentligen sägs och avses på sociala medier och tryck på gilla och inte gilla...

Alex Sandro ser allt mer ut att stanna i Juventus. Nu talas det om att flyttryktena fått Juventus att erbjuda honom ett nytt bättre kontrakt (som kanske var avsikten hela tiden) som han kommer att acceptera.

Inte många nya rykten. De värvningar som kändes nära är ju gjorda. Danilo är kanske den som nu känns mest möjlig.
    Vilket ska ha gjort Antonio Conte riktigt sur och nu börjar ryktena om att han funderar på att hoppa av cirkulera igen. Han har enligt uppgift stoppat vidar förhandlingar om förnyat kontrakt.
    Det enda andra rykte som cirkulerar är att Kurt Zouma ska skriva nytt kontrakt för att sedan lånas ut till Stoke.

Om Real Madrid hoppades på ett budgivningskrig mellan Chelsea och Man United om Alvaro Morata blir de besvikna då Mourinho gett klart besked. United har inte längre något som helst intresse i Morata.

CSFC har aldrig dolt att vår favorit är Alvaro Morata. Vi tror dock inte det går att göra affär med Real Madrid. Det är något konstigt där. Enda chansen att Morata kommer till Chelsea är om han lämnar in en transferbegäran vilket är typ döden för en spelare bland fansen om det inte fungerar. Därför börjar Aubameyang se mer och mer ut som kompromissen. Han vill gå, Dortmund vill sälja. Utländska Chelseafans älskar honom. CSFC tror hans bästa år är bakom honom tyvärr, men visst vore han en riktigt bra spelare att få. Ett helt annorlunda Chelseaspel krävs då. Med det i åtanke är prislappen löjlig, men alla prislappar är löjliga just nu och Chelsea har pengarna. Om Emenalo kan förmås att släppa taget om pungen.
    Belotti vore intressantare på många sätt, men också en större chansning då han ändå bara presterat ett enda år och prislappen är löjligare än Trumps hår.

LÖRDAG:
Då är de tippade spelarna inne om vi säger så. Absolut viktigast nu är att hitta en eller två anfallare. Danilo är också en spelare som nämns, men vad det gäller prioritet så måste det handla enbart om en anfallare och det är rätt bråttom då vi vill att han ska kunna delta i försäsongen. Chelsea reser på måndag till Kina men innan dess tror vi inte någon kommer, tyvärr. Ingen verkar jättehet annat än som skvallerobjekt ännu, så vi får hoppas massor händer bakom kulisserna nu. (Namnen det handlar om och har handlat om nästan hela tiden är dock; Morata, Belotti, Aubameyang - knappast någon annan). Chelsea har ännu inte visat intresse för Mbappé eller Harry Kane (eller Sanchez verkar det som) - men Emenalo kan inte vänta sig att hitta någon anfallare av tillräcklig kvalitet till de priser han nog helst vill betala. De finns helt enkelt inte.
    Fler lån väntas men några utlånade kommer att stanna för att klara kvoter på inhemska spelare och sådant. Lewis Baker och Izzy Brown ser ut att bli bland dem som stannar och kommer att träna och matcha med a-truppen. På försäljningssidan väntar vi oss att Marco van Ginkel lämnar och tyvärr även Mario Pasalic som det ser ut. Nemanja Matic ser helt klart ut att lämna liksom Diego Costa (där är dock det enbart en kostnadsfråga, vad tänker Atletico lägga på en spelare de inte kan använda förrän i januari. De har redan köpt spelare enligt det facit, men det lär skilja en ocean mellan Chelseas värdering av Costa och vad Atleti tror de kan få honom för. Den affären kan dra ut till fönstrets sista dag). Matic hoppas vi går till Italien, både Juventus och Inter är intresserade. Mest intresserade är kanske United men dit ska Chelsea helt enkelt inte sälja honom oavsett om de betalar mer. Det vore tjänstefel av Emenalo.

Inte Chelsea men ännu ett bevis på att fotbollsvärlden har förlorat allt fotfäste. Real Madrid har ju värvat Dani Ceballos för en struntsumma pga hans utköpsklausul Nu har Real satt en utköpsklausul på Ceballos. På 500m (ja, det är rätt antal nollor) euro!

I och med att Juventus släppte Bonucci till Milan dog antagligen Chelseas möjligheter att köpa Alex Sandro. Efter att förlorat två försvarare vill Juve inte sälja någon mer. Trots att Chelsea ska ha lagt ett bud om otroliga rekordsumman 61m pund för Sandro.

Man kan inte ta kaptenen ur John Terry. Han har just blivit utnämnd till kapten i Aston Villa.

Det är inte bekräftat men ännu en svensk kommer att spela för Chelsea. Magdalena Eriksson lämnar Linköping för att gå till Chelsea. Hon har själv bekräftat till Fotbollskanalen men Chelsea Ladies har inte gjort det officiellt ännu.

Det kommer från Italien och vi tror inte särdeles mycket på det. Men det är lite oväntat och originellt. Chelsea sägs lagt ett bud om 88m pund för Gonzalo Higuain från Juventus. Som sagt, inte ens en skåpbil med salt får oss att tro mycket på det men en ny vinkling är det.

Vilket gör Pierre-Emerick Aubameyang till dagens hetaste anfallsrykte igen, särskilt då han ska ha nobbat en konkurrent. Det vill säga, han har valt att inte gå till Kina... Vilket fr o m idag är omöjligt då deras fönster stängde igår!

Inte Chelsea men efter att JT gått till Aston Villa försöker grannar Birmingham nu värva Ashley Cole.

FREDAG:
Kurt Zouma verkar också slippa resa till Kina, eller får inte följa med. Beror väl på hur man ser på långa flygresor. Stoke vill låna och det ser ut att närma sig. Chelsea åker på måndag till Kina.
    Zouma behöver speltid från sin svåra knäskada men han är en spelare vi inte vill se Chelsea sälja så det här låter som en bra sak. Särskilt om det finns en klausul om att avbryta lånet i januari (men det klarar nog inte Emenalo av att fixa.)

Inter är också intresserade men Juventus ser ut att sitta i förarsätet just nu för Nemanja Matic, som alltså inte kommer att följa med till Kina. Förhoppningsvis kan det påverka en affär kring Alex Sandro, men mest positivt är att vi inte släpper Matic till United.

Lite osäker lista då övergångssummor beräknas olika men noterbart är att Manchesterklubbarna dominerar Världens Dyraste Lag om vi bara tittar på övergångssummor. City har tre startspelare och en bänkspelare, United tre start och en på bänken. Real har tre spelare,plus två på bänken, vilket kanske är mindre än väntat. Arsenal har en bänkspelare. Chelsea har ännu ingen (vilket kanske är en bra sak) fast David Luiz's övergång till PSG kvalificerar honom för en startplats (men det var ju när han lämnade Chelsea så...). (Med tanke på att Lukaku väl egentligen kostar 90m borde han nog varit med men han fick bara en bänkplats med 75m).
    Vi förväntar oss justeringar innan årets silly är över. Se laget här>>

Chelsea ska ha bestämt sig för att lämna Diego Costa och Nemanja Matic hemma från Kinaturnén. En kraftig indikation på att deras Chelseakarriärer är slut. Frågan är bara var de hamnar. Costa vägrar ju gå till någon annan klubb än Atletico så det är det eller sitta på gymmet i höst, Matic hoppas vi går till Juventus även om han kanske vill till United men det ska Chelsea inte gå med på.

Lika obehaglig nyhet är att Chelsea sålt Nathaniel Chalobah till Watford, utan återköpsklausul. Emenalo är tydligen ute efter att slå alla möjliga rekord i dumhet i sommar. När ska Roman Abramovich öppna ögonen för hans regim? Nu fattas bara att han säljer Nemanja Matic till Man United och hjälper dem att utmana om titeln.

Konkurrentbevakningen: Mendy är nära City. Han har lämnats utanför Monacos trupp inför försäsongslägret. Walker är klar för City men de har fått nobben kring Danny Rose. Tottenham vill ha Portos Ricardo Peireira men Juventus vill det också. Tottenham är dock fullständigt ökända för att bara göra affärer när de absolut måste, dvs typ sista dagarna av transferfönstren (Vilket kanske förklarar varför City fått betala extrema summan 54m för Walker, en summa ingen tycks tycka han är värd). Liverpool har börjat röra på sig, de vill sälja Lucas Leiva till Lazio, köpa Aubameyang (och nämns som favorit där pga Klopps tidigare samröre med Gabonspelaren). De vill ha Naby Keita men vi tror inte de klarar den affären. Mycket olika besked om Nainggolan till United. Vi tror inte det blir av även om United inte får Matic.

Leonardo Bonucci har skrivit på för Milan. För ca 35m pund. Han skulle kostat Chelsea 50m pund. Mycket intressant att se skillnaden i priser på spelare från Liga A när det är inhemsk intresse och utländskt. Bonucci ville dock inte lämna Italien men ville lämna Allegri, därför kunde Chelsea inte sajna honom. Lite trist inställning, men har man familj och är famljekär som italienare lär vara så blir det kanske så. Eller fruktade han det tuffare engelska fotbollsklimatet. (Vi talar nu inte bara om vädret utan mer fysikalitet och tempo).
    Frågan är hur detta påverkar en övergång för Alex Sandro till Chelsea? Där kan nog Juventus intresse för Nemanja Matic (om denne nu vill till Italien) påverka positivt hoppas vi. En rak bytesaffär är nog inte att tänka på med tanke på åldrarna, men en mer rimlig mellanskillnad kanske.

Priset för Danilo lär hamna runt 30,8m pund om vi ska tro senaste uppgifterna. Den här affären verkar bli av medan affären kring Alex Sandro verkar ha helt hamnat i frysboxen. Vi får se om vi kan göra den än viktigare affären med Real om Morata.

Ännu en djupt beklaglig social trend som blivit i sommar är att klubbarna ska göra övergångar till sociala och reklammässiga events. Det är spelfigurer, konstiga videos och andra reklamtricks för att tala om att spelare kommer. Till detta kommer nu en massa instagrammeddelanden från Bakayoko där han försöker reta våra förväntningar över något som är på väg. Än att han är på väg dit, än hit etc. Som bilder med "piffiga" rubriker från Cobham idag. Snälla, vi vet att du är där för läkarundersökning. Get it done, skriv på och se till att komma i form till säsongen istället. Koncentrera dig på fotbollen och sköt din image annorstädes!
    De flesta av oss är intresserade av fotboll och vad du presterar på plan, inte något annat.

De mindre seriösa engelska tidningarna tror det blir Aubameyang som ska komma till Chelsea och att det handlar om ett val mellan Milan och Chelsea. CSFC tror Milan har ett stort försprång och att Chelseas intresse är ganska ljumt. Men ni vet redan hur rubrikerna ser ut om det blir Milan eller någon annan klubb. Då har Chelsea förlorat... I vilket fall som ser det helt klart ut som om Dortmund kommer att släppa Aubameyang väldigt snabbt bara något ger begärda 70m € (ca 62 m pund). Vilket gör honom till den billigaste, men äldsta, av de tre kandidater vi tror Chelsea måste välja mellan som ersättare till Costa. CSFCs favorit är fortfarande Morata men då måste nog Morata lämna in en transferbegäran för Real är inte villiga att släppa honom annars. De vill ha honom som back-up till BBR-kedjan. Senaste skvallret tyder på att det är helt låst mellan värderingarna av Morata. Reals Perez kräver 80m pund och Chelseas Emenalo vill inte betala det (eller vem det nu är som sätter prisgränserna, Granovskaia?). Därför är nog en formell transferbegäran snart enda öppningen och det är ju något spelare inte gärna gör, för om det ändå inte bli affär är de ju "körda" i fansens ögon.
    Det oroande är att väldigt lite av det skvaller som kommer fram om någon anfallare till Chelsea känns just nu trovärdigt. Vi vet kandidaterna men ser väldigt få framsteg. Och utan en anfallare av dokumenterad klass kan vi nog glömma att försvara någon titel.

Något från det finaste av allt det som fotbollen ger även om orsaken till sammankomsten är sorglig. Bradley Lowerys begravning där alla besökare ombads komma i sitt favoritlags tröjor.- Allt är inte bara pengar, silly season, huliganism, hat mellan fans och kamp om poäng. Det är också ett sätt att komma samman. Se här>> och här >>

Tiemoue Bakayoko hade igår middag med David Luiz och Willian och poserade för bilder. Han har läkarundersökning idag och lär presenteras framåt kvällen antar vi.

Nu vill Arsenal ha Nemanja Matic och erbjuder Oxlade-Chamrberlain i delersättning, sägs det. Vi säger som alltid; vi ska aldrig någonsin sälja till våra toppkonkurrenter. Det räcker med att vi förlorar våra unga spelare. Förutom Man United är också Juventus intresserade och det är en destination vi kan acceptera om Matic ska lämna och det ser det alltmer ut som, andra offret för Bakayoko-affären.

TORSDAG:
Om ni undrar över var Matt Miazga är så kan vi upplysa att han just nu spelar med USAs landslag och därför inte är på Cobham. Här är en intressant artikel om honom och lånetiden i Vitesse. Läs mer>>

En åsikt om Chelseas silly season som verkligen inte saknar vett och förnuft. Läs den gärna >>

Hm, den här har vi inte hört förut. Häromåret utsågs Renato Sanches till Europas största fotbollslöfte och han gick i en stor övergång till Bayern. Där har han dock inte lyckats särskilt bra i år även om det sägs att Ancelotti vill behålla honom. Nu nämns han som en kandidat för en övergång till Chelsea.

Fehnerbahce försöker låna Michy Batshuayi. Det är inte en affär Chelsea ska gå med på. Om Michy överhuvudtaget lånas ut måste det ske till en klubb i PL då det är den sortens spel han behöver erfarenhet av.

Alvaro Morata ska ha nobbat ett bud från Tianjin (ni vet klubben som alltid nämns i stora affärer, inkl Costa i vintras). Morata vill inte lämna Europa, vilket han självklart inte ska i det läge i han befinner sig karriärmässigt. Även om tidningarna hävdar att det är för att han vill till Chelsea. Men kan Chelsea få loss honom från Real som inte är särdeles villiga att släppa honom. Kanske krävs det att Morata lämnar in en transferbegäran. Samma läge alltså som med Alex Sandro, en affär som verkar ha självdött senaste veckan.

Engelsk media presenterar det som att Chelsea har slagit United i kampen om Bakayoko. Vilket känns rätt löjligt men de behöver ju rubriker efter Lukakuhistorien. Chelsea har ju jagat honom i flera månader som vi vet. Uniteds intresse har inte sett direkt hett ut. Nu lär affären vara klar för 40m pund även om den inte är officiell. Det talas om läkarundersökning imorgon fredag och presentation därefter. Vi avvaktar till det är helt klar. Det är nog säkrast som det här dröjt. CSFC är minst lika intresserade av att Chelsea ger Chalobah nytt kontrakt.
    Andra konsekvensen av att Bakayoko kommer till Chelsea är att Matic säljs. Förhandlingar sägs föras med Inter. United ville köpa och Matic själv ville nog dit men få tror att Chelsea säljer till United efter Lukakuincidenten.
    Telegraph hävdar nu att Bakayoko inte kommer att bli spelklar förrän i september pga den titthålskirurgi han genomgick i knät efter säsongen. Chelsea som har ett stenhårt startschema i ligan och redan saknar Eden Hazard och med stor sannolikhet Diego Costa. Burnley, Tottenham och Everton är klubbar Chelsea möter i augusti plus då Community Shieldmatchen mot Arsenal som inleder hela säsongen, men som vi bryr oss långt mindre om. Det är ju bara Unitedfans som räknar den titeln.

Conte vill behålla Nathaniel Chalobah och vill ha ett ordentligt prat med honom om att skriva nytt kontrakt. Annars jagas han av Swansea, Watford och tydligen också Southampton. Hoppas Chalobah stannar, men att han vill spela förstår vi och kanske är det bästa då kontrakt och lån. Att sälja honom vore ett rent misslyckande av Chelsea i klass med Solankeaffären (även om Chalobah knappast har sådana lönekrav).

Det här tar vi med en jättestor sked salt. Daily Express påstår att Eden Hazard har kontaktat Zidane och sagt att han vill inte lämna Chelsea den här säsongen...

Konkurrentbevakning: Everton har misslyckats med ett 40m bud på Gylfi Sigurdsson. Det var deras andra bud. City jagar intensivt Kylian Mbappé liksom Arsenal och Real Madrid. City lär ju också vilja ha Sanchez. Benjamin Mendy från Monaco ska också vara nära. De är även överens med Tottenham om Kyle Walker. United lär vara nära Perisic. Arsenal lär lagt två misslyckade bud på Lemar, båda långt under vad Monaco anses begära. Liverpool tycks misslyckats med den värvning de mest tycks vilja ha, Naby Keita från Leipzig. Liksom van Dijk även om holländaren själv sägs vilja gå, men Saints släpper honom inte. De har äntligen lärt sig att behålla sina spelare. Alla är bra värvningar om någon av dem lyckas.

Telegraph anger att Nemanja Matic tränar själv nu. Conte ska ha OKat att han lämnar i sommar då Matic vägrat förlänga sitt kontrakt med Chelsea. Chelsea är dock inte angelägna om att sälja till Man United dit Matic själv sägs vilja gå.
    Chelsea föredrar en försäljning till en klubb utanför England.

Aubameyang verkar i medierna vara förstaval för Chelsea att ersätta Costa. Vi får väl se, men spelaren själv gillar att retas och publicerar sociala mediabilder som medierna tolkar precis som de själva vill.

Sky säger att Chelsea gått med på att betala 40m pund för Bakayoko. Alltså dyrare än tidigare rykten. Läkarundersökning ska ske senare i veckan (det är inte mycket kvar av veckan, men det är vad de säger).

Danilo ska vara nära en övergång till Chelsea om vi ska tro källorna.

Osäkra italienska källor säger att Chelsea ska vara nära att värva Lazios anfallare Keita Balde Diao. Känns inte helt trovärdigt. Framförallt varför?

Stoke tror de kommer att få låna Kurt Zouma. Även West Bromwich försöker låna honom. Vi får se vem Zouma och Chelsea väljer om det blir utlåning. Vilket det pekar på då Zouma behöver speltid efter sin knäskada. Även klubbar utanför England är intresserade men Chelsea och Zouma vill att han stannar i Premier League. Hela tjugo klubbar ska försökt låna honom.
    Stoke ska accepterat att betala hela hans lön och ett lån kommer att ske men först efter att Zouma förlängt sitt kontrakt med Chelsea.

Swansea och Watford vill värva Nathaniel Chalobah som Chelsea sägs vilja rea bort för 5m pund. Chalobah är inne på sista året i sitt kontrakt och då Chelsea tydligen hellre vill ha jämnårige Bakayoko...

Vi hade trott PSV ville köpa Marco van Ginkel efter två framgångsrika lån. Men de vill istället låna honom igen. Där borde kanske Chelsea sätta ned foten och säga; antingen köp eller inget.

ONSDAG:
Olika besked har getts. Fifa sägs ha förbjudit att Atletico får köpa spelare och låna ut dem under deras transferförbud. Ändå har de idag köpt Vitolo från Sevilla och lånar ut honom i höst till Las Palmas. Så någonstans måste fel information gått ut. Vilket förändrar Diego Costasituationen. Då kan Atleti köpa honom, om de betalar vad han är värderad till, och låna ut honom tydligen.

Dortmund har gått ut och sagt klart ifrån att de inte fått något som helst bud på Aubameyang. Vilket inte innebär att det inte kan komma, men det häller ju lite vatten på skvallerryktena.

Daily Star hävdar att Real Madrid kommer att kräva Eden Hazard för att släppa Alvaro Morata. Då ska Chelsea självklart be dem fara till ett mycket varmt ställe.

Danilo är dagens hetaste skvallerrykte. Chelsea lär jaga Realspelaren. Prislappen lär vara 28m pund för högerbacken.

Så är det förstås vidare rykten om att Bakayoko kommer att genomgå en läkarundersökning närmaste dagarna. Men det har vi hört så många gånger nu att man nästan tror på ryktet att United tänker försöker kidnappa den affären också.
    Flera källor uppger att Bakayoko befinner sig i London. Vi får se vad som händer.

Rykten om Aubameyang cirkulerar också. Det sägs att han föredrar PL framför CL (det vill säga kinesiska ligan). Prislappen ska också ha sjunkit något, till 65 m pund. Fast andra säger fortfarande 70m. Dortmund ska ha erbjudit honom till Chelsea nu. Varför inte både Morata och Aubameyang, det skulle väl sända ett budskap även om vi har Batshuayi som många tror kommer ta ett stort steg fram i år. I vilket fall som vore det roligt om Chelsea också kunde börja spela 3-5-2 ibland.

Inte Chelsea men konkurrentbevakning. City ska ha dragit sig ur affären med Dani Alves. PSG ska ha erbjudit Alves dubbelt så hög lön som City är villiga att betala (kan betala inom gränserna). City lär därför förnya intresset för Kyle Walker.

TISDAG:
Liten uppdatering om konkurrenterna: Man U jagar Perisic och Dier sägs det. Båda skulle förstärka laget.
City jagar Dani Alves och Alexis Sanchez. Arsenal försöker behålla Sanchez. De vill ha Lemar och Mbappé. Tottenham jagar Kovacic från Real. Liverpool verkar inte jaga någon längre fast de behöver försvarare. Everton jagar Giroud. Frågan är om någon affär blir av, hetast verkar Unitedryktena vara. Alves till City trodde vi var klar, men PSG har gett sig in i kampen.

Nu slipper vi James R-ryktena. Han går nämligen till Ancelottis Bayern. Då Real äntligen har lyckats bli av med honom efter tre års försök till det pris de satt, kanske de blir lättare att prata med om Morata - eller svårare då Zidane ju är mindre angelägen om att bli av med honom. Nu har de dock inte sålt James R utan lånat ut honom på två år med fast prislapp därefter. (Ancelotti var ju den som tog honom till Real i första hand vilket säkert underlättat). Fast ska Real klara av att köpa Mbappé inom några FFP-regler får de nog sälja Morata också. Risk dock för utdragna förhandlingar, vilket verkligen inte är vad Conte och Chelsea behöver.

Italienska rykten placerar nu Nemanja Matic i Inter. Han lär kosta 40m€ (i England kostade han samma summa fast i pund). Matic var annars kanske aktuell för Man U även om vår inställning är känd, sälj aldrig till en toppkonkurrent. En affär alla tror är stendöd nu efter Lukakuhändelserna.

Valencia försöker låna Kurt Zouma, som är ovillig att lämna London. Ska han lånas ut vill han att det blir till en Londonklubb.

Äntligen en vettig förklaring.
    Det har talats om Bakayoko i månader nu, affären har verkat klar i veckor och spekulationerna har gått höga. Vad vi än tycker om värvningen och tvivel finns hos CSFC så är det skönt om spekulationerna slutar och fakta kommer fram.
    Nu verkar det äntligen som det hänt. Anledningen till att affären inte slutförts ska varit att läkarundersökningen inte kunde göras förrän nu. Den ska göras i veckan om vi får tro mer trovärdiga källor.
Den har skjutits fram då Bakayoko hade ett mindre ingrepp gjort i knät efter säsongen och det behövde läka innan en läkarundersökning rörande övergång kunde göras.

Ruben Loftus-Cheek är nära ett lån till Crystal Palace. Han lär läkarundersökas under dagen.

Det är inte ofta man vill hålla med en scouser men Jamie Redknapp har nog helt rätt i det han säger om att Conte gör sig av med Diego Costa för att han stör gruppen och orsakar konflikt i truppen. Hur trist det än är för fans och alla inblandade. Läs här>>

Daily Express säger Chelsea jagar Pierre-Emerick Aubameyang. Å andra sidan säger ungefär varje mindre seriös källa att Chelsea jagar en anfallare; de har alla sitt alternativ. Vem Chelsea verkligen vill ha vet vi inte, men vi är övertygade om att Chelsea undersöker möjligheten att värva ett flertal vilket ine nödvändigtvis innebär att alla är aktuella.

MÅNDAG:
Lukaku har aldrig gjort mål på Chelsea i Premier League. Något vi hoppas ska fortsätta länge till. Han gör överhuvudtaget inte många mål på topplag, men han älskar West Ham och de är första motståndarna för hans Unitedkarriär så går han mållös från den matchen, räkna med vassa kommentarer. Martin Samuel i Daily Mail verkar inte heller totalt såld på Lukakus övergång, å andra sidan håller han på West Ham så. Manuresupportarna vänder dock sin vana trogen allting till deras fördel. Läs mer>>

När ska medierna fatta, särskilt de svenska, som gång på gång påstår att spelare som inte varit eller är aktuella för Chelsea skulle vara på Chelseas önskelista. Båda kvällsblaskorna påstår det dagligen och stundligen och framförallt kring James Rodriguez som Real och spanska medier har försökt pracka på Chelsea i tre säsonger nu. Vi tror inte han någonsin varit aktuell för Chelsea på något seriöst sätt och absolut inte till det pris som Real begär.

Hull vill låna Ola Aina, vilket låter som en bra sak. Aina behöver speltid och nu när Rüdiger kom blir det mindre chans till det i Chelsea.

Crystal Palace lär vara nära ett lån av Ruben Loftus-Cheek.

Sky hävdar att Chelsea nu aktivt jagar Alvaro Morata, igen, men det är Sky Italia som säger det och de går inte att lita på. Brittiska Sky och Sky Italia är två helt olika verkligheter när det gäller skvallersäsongen.
    Ändå, det är det naturliga valet nu när Emenalos huvudspår sprack med Lukaku. CSFC som hela tiden föredragit Morata är glada över det, även om vi är väldigt nyfikna på Belotti men dennes prislapp är inte realistisk. Belotti har ännu visat för lite, Morata har visat betydligt mer av sin kapacitet men då Real vet att Chelsea måste värva blir det inget reapris direkt från dem. Bara vi kan slippa fler tokiga idéer som förra veckans rykte om att James R skulle säljas i paket med Morata.

Diego Costa lär tydligen inte dyka upp på Cobham för försäsongsträning idag. Hans agenter och representanter har fått anstånd med hans inställelse enligt Daily Mail. Detta för att ordna en övergång till Atletico som ligger på ett skambud om 25m pund mot begärda 60m från Chelsea vilket kanske är lite högt med tanke på ålder och situation. Det borde sluta kring 40m och det vinner Atletico på även om han inte kan spela förrän i januari.
    Ett bakslag dock för oss som hade hoppats på sunt förnuft, men tydligen är det helt låst mellan Costa och klubben nu. Tragiskt på många sätt.

United är uppmuntrade av att Lukaku skrev på och försöker nu kidnappa affären med Bakayoko genom att erbjuda Monaco 35m pund. Monaco som redan lär vara sura på Chelsea för att Emenalo drar fötterna efter sig. Källan är inte världens säkraste men vi blir inte förvånade efter hur Bakayoko-ryktena har dragit ut på tiden vecka efter vecka efter månad.

Spanska Real-fanzinet AS anser att Chelsea lägger ett bud om 90m€ för Alvaro Morata nu. Real lär kräva 90m€ enligt tidigare uppgifter.

Det ser inte ut som om Mario Pasalic kommer att spela för Chelsea. Ännu en ung lovande spelare som inte får chansen. Han har bara ett år kvar på kontraktet och vill helst stanna hos Milan som inte vill möta hans prislapp kring 10m €. Därför är nu Leeds och Celtic klubbar som är intresserade istället.
    CSFC var nyfikna på att se om Pasalic skulle få chansen i sommar under Kinaturnéen, men nu verkar det alltså som han inte ens följer med.

 

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC