csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   6 sp 4 v 1 o 1 f 12 -5 mål 13 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
18 - 24 sep 2017
  NÄSTA MATCH:

  Atletico Madrid- 23 sep kl 20.45

  TV

Nyheter v-38


SÖNDAG:
CHELSEA LADIES v Bristol City     6-0
Chelsea leder i halvtid med två mål mot Bristol City. Målgörare är Drew Spence 13, Fran Kirby 39, Maren Mjelde 51, 87, Magdalena Eriksson 79 och Gilly Flaherty 90
    Magdalena Eriksson gjorde alltså mål i sin debut för Chelsea. Roligt. Hedvig Lindahl höll nollan i sin första start för Chelsea sedan förra året (hon var ju skadad hela Spring Series).
    Inte oväntat leder Chelsea serien (fast, det är bara två slutspelade matcher ännu!).
    De troligaste utmanarna Manchester City vann senare över Yeovil, Liverpool vann i fredags över Everton och Arsenal vände sent och vann mot Birmingham, trots en utvisning men med hjälp av en straff.
    Matchen spelas på damernas nya hemmaarena Kingsmeadow (inte i Staines som några medier påstår) som de delar med ungdomarna och för tillfället också AFC Wimbledon till deras nya arena blir klar. (Chelsea köpte Kingsmeadow av AFC tidigare i år).
    OBS. Nytt för den här säsongen är att CSFC.SE nu också samlar damernas resultat på samma sätt som herrarnas i vår vänstermeny. Under Resultat. Där kan ni se resultat, spelschema och målgörare i damernas matcher framöver.

Chelsea har mött Everton, Arsenal och Tottenham av de som slutade topp-6 förra säsongen. (På lördag möter vi titelfavoriterna City) På sex matcher, inkl svåra lag som Stoke, Leicester och så inledningen mot Burnley som överraskade hela fotbollsvärlden.
    United har haft ett spelschema som jultomten måste totat ihop åt dem och nej, vi är inte lika imponerade av dem på något sätt trots deras förmåga att få stora resultat i slutet av matcherna. United kan inte bedömas innan de möter lag från övre halvan av en tabell! De har mött Everton men de är ju säsongens absolut största besvikelse. Därtill har de Palace nästa helg! Även City har haft ett mycket gynnsamt spelschema, fast inte som United. De har dock imponerat långt mer på oss. Så det är verkligen en toppmatch på lördag. Ruskigt tuff. Chelsea måste försvara sig på minst samma nivå som mot Tottenham, men också kunna hota framåt.
    Innan dess ska vi möta Atletico på deras nya arena Wanda Cosmopolitan. De imponerade och vann mot Sevilla igår. Vi räknar med att Chelsea ställer upp ett defensivt lag, men startar Hazard kan han vända allting upp och ned. Och när Fabregas kommer in.... vi såg ju hur de fullständigt ändrade matchen borta i Stoke. Kan Chelsea få oavjort borta mot Atletico är och blir vi väldigt nöjda och lyckliga. Sedan tänker vi på Premier League igen.

Vi hoppas att Thibaut Courtois är helt ok efter den knock han tog mot Stoke. Han fortsatte att spela men det säger ju inte alltid hela sanningen.

Vi fick upp till 57m pund för Diego Costa, 29 år (7 okt). Vi betalade 58m pund för Alvaro Morata, 24 år (25 år 23 okt). Vi fick 40m för Matic 29 år och betalade 40m för Bakayoko 23 år. Vi klagade på Chelseas transfersommar, men inte på spelarna vi fick utan hur det gick till. När vi ser de siffrorna känner vi oss väldigt nöjda, även om vi vet att fortsätter Morata så här stiger snart hans övergångssumma med antalet mål och andra klausuler i kontraktet. Båda känns som uppgraderingar redan nu. Även om Morata och Costa är väldigt olika i spelstil och roligast hade ju varit om hade kunnat ha båda. Bakayoko dock vågar vi redan säga är en uppgradering, särskilt när han fått mer rutin.
      Ingen Chelseaspelare i Premier Leagueeran har haft en bättre start än Alvaro Morata med sex mål och två assist på sina första sex matcher. Inte Drogba, inte Anelka, inte Hasselbaink, inte Zola, inte Costa! Måtte hans form hålla i sig, och Bats gör ju också en hel del mål. Två anfallare med hat-trick i samma vecka... vilken vecka för våra konkurrenter där framme. Morata har också lika många hattrick som Costa hade under sina tre år i Chelsea. Den här veckan måste dock Morata visa att han kan leverera mot fantastiskt motstånd också.

LÖRDAG:
Storseger mot Stoke. Storseger mot Swansea, för 18-laget som avfärdade walesarna med 5-0 idag. Målgörare: Gilmour 29; Taylor-Crossdale (str) 43; Redan 66, 90; McEachran 74

En tuff match väntar om en stund. Stoke borta med deras öppna gavlar och vind, samt traditionen är för många en mardrömsmotståndare. Chelsea har bättre statistik men Hughes var väldigt arg efter Stokes dåliga insats i Ligacupen mot Bristol City. De lär fått en och annan hårtork efter det. Så det blir ingen lätt match. Därtill har ju Stoke redan slagit Arsenal och tagit två poäng från United. Många s k experter tippar oavgjort för Chelsea.
    Stoke har problem med sin backlinje. Skador och Zouma får inte spela. Bara Martens-Indi av de ordinarie backarna är tillgänglig.
    Vi har en känsla att Chelseas laguppställning idag kommer att betona kraft och därför tror vi på Bakayoko på mitten med Kanté. Fabregas var lysande mot Forest men det här är en annan sorts match. Frågetecken kanske om Azpi tar wingbackrollen och Rüdiger Azpis vanliga högerposition i trebackslinjen. Vi tror Eden Hazard startar och vi hoppas han är lika härligt spelsugen som senast, för vi är ju fortfarande extremt nyfikna på hur han och Morata kommer att klicka.

FREDAG:
Ligacupmatchen mot Everton ska spelas onsdagen 25 oktober.

Från presskonferensen inför Stoke:
    Alla spelare utom Danny Drinkwater är aktuella. Även Bakayoko som hade en liten bilolycka igår. Inget datum har getts för Drinkwaters återkomst.
    Sportjournalisterna ville prata Diego Costa. Det ville inte Conte. Han tackade Costa för vad han gjort för Chelsea och önskade honom lycka till och sedan var det stopp.
    Han duckade också frågor om han är nöjd med truppen. Avfärdade dem med att det handlar om att jobba med dem som finns.
    Conte fortsatte vara diplomatisk och ger sällan helt klara besked. Om Michy sa han att han spelade lite förra året men jobbade väldigt hårt och kommer att få sina chanser. (Ett hat-trick mot Forest skadar säkert inte, även om tredje målet nog var lite turligt).
    Journalisterna fortsatte tjata om Costa och fick diplomatiska svar. Som väntat då Costa inte längre är en Chelseaspelare.
    Conte påminde om att Stoke borta är en riktigt tuff match. De slog Arsenal och tog poäng av United. (Många s k experter har också tippat att de tar poäng av Chelsea).
    Han gav inget klart svar om Hazard startar. Men det tror nog de flesta av oss att han gör även om vi har en stentuff vecka framför oss. Matcher Conte betonar Chelsea måste ta match för match och inte titta längre fram än nästa motståndare.
    Varje turnering är viktig betonar Conte och han kommer att rotera för de behov som varje match i dem väcker. Det är en fråga om att balansera spelarnas speltid och hålla dem nöjda och samtidigt nå resultat.
    Conte betonade att han jobba tmed Musonda och Kenedy sedan januari och han är nöjd med deras utveckling.
    Om Kurt Zouma sa han att efter denne svåra skada var det viktigt att han fick mycket speltid och att han därför lånades ut. Zouma har ett långt kontrakt med klubben vilket visar att Chelsea tror på honom.
   

TORSDAG:
Stoke har skadebekymmer kring Ryan Shawcross och Geoff Cameron. Kurt Zouma kan förstås inte spela mot Chelsea då han är lånespelare. Chelseas saknar avstängde David Luiz och förmodligen Danny Drinkwater även om vi fortfarande inte fått klart besked om hans vadskada.

OFFICIELLT:
Diego Costa är inte längre en Chelseaspelare utan tillhör nu Atletico Madrid.
    Klubben gick ut med det nu under eftermiddagen. Som alltid nämns inga summor men det talas om 53m pund plus add-ons vilket visar att Chelsea gjorde rätt som bromsade affären till Atletico betalade ett marknadsmässigt pris för Costa. De försökte ju få honom för ynka 30m pund när otrevligheterna startade i juni.
    Vi kommer inte att möta Costa i Champions Leagues gruppspel, då Atletico inte får registrera honom förrän i januari. Vi kan dock lottas mot dem senare i CLs playoff om det blir Chelsea och Atletico som går vidare ur grupp C. Känslan är nog att det kommer att hända och att Costa då har något han vill bevisa, vilket inte innebär att Atletico ska vara favoriter mot Chelsea. Varken nästa vecka eller i ett slutspel.
    Det hela har varit en ytterst otrevlig affär som skötts ytterligt pinsamt av alla parter, allra mest av Diego Costa som burit sig åt som en tjurig barnunge. Ingen är dock utan kritik i den här affären, men om summorna stämmer har Chelsea åtminstone gjort en hyfsad affär då Costa köptes för tre år sedan för 32m pund och bidrog till två ligasegrar. CSFC älskade Diego Costa, men besvikelsen över hans uppträdande och ständiga försök att lämna klubben är enorm. Dock, tänk vilket anfall vi hade haft med Morata och Costa.
    Tack för det som var Diego, synd att du valde att sluta som du gjorde. 59 mål och tre titlar var inte illa dock.
    Normalt önskar vi alltid spelare som bidragit stort till Chelsea lycka till, men vi håller tyst till Costa på grund av hans sätt att agera. Hans år i Chelsea var inte direkt problemfria men när han ville spela var han en härlig spelare att ha i sitt eget lag.

David Luiz bröt handleden i matchen mot Arsenal. Det hände före paus när han hamnade bland reklamskyltarna. Han vägrade gå av och kanske har vi där en förklaring till varför han tappade huvudet i slutet av matchen.
    Luiz förväntas ändå kunna spela mot Atletico nästa vecka. I ligan får han dock vila till efter landslagsuppehållet, pga utvisningen.

Till helgen startar WSL. Chelsea tillhör absolut favoriterna till att vinna den ligan efter att vunnit 2015 och Spring Series tidigare i år. Arsenal har värvat tungt, inte minst nederländska spelare. City däremot har tappat en del riktigt bra spelare som Duggan och Bronze och kan få svårare att försvara WSL-titeln från 2016.
  Guardian har satt samman en guide av lagen inför ligastarten. Läs den här>>

Chelsea fick tufft motstånd i nästa omgång av Ligacupen. Everton må gå kräftgång just nu men är normalt ett riktigt tufft motstånd. Det fina är dock att Chelsea fick hemmamatch.

ONSDAG:
I svensk press handlar det bara om United som vann mot ett bottenlag i Championship. Chelsea vann med ett ungdomslag mot ett topplag i Championship.

En trevlig intervju med vårt stora försvarshopp Andreas Christensen. Läs mer här>>

Mark Hughes lovar att Stoke kommer att vara bättre mot Chelsea på lördag än de var mot Bristol City tisdag kväll. Det borde vara ett löfte som inte är alltför svårt att hålla då de åkte ur Ligacupen mot Bristol och tydligen utgjorde ett tamt motstånd, trots att t ex Zouma fick spela som centralspelare i en trebackslinje. Stoke borta är alltid en knepig match, delvis för att arenan är unik med sina öppna kanter och utsatt för vindar men också för sin tradition. Det är ju bara någon vecka sedan Stoke satte en käpp i hjulet för Mourinho genom att klara oavgjort mot dem och vara enda laget som hittills gjort mål på United.
    Så att Stoke kommer att vara ett svårare motstånd för Chelsea än Bristol City, det tvivlar vi inte alls på.

Antonio Conte går in i detalj och pratar om våra unga spelare. Intressant att följa resonemanget och det går ju inte att argumentera emot att även unga spelare måste visa inte bara att de är lovande utan att de också förtjänar att få spela. Läs mer här>>

Det var inga särskilt jättespännande resultat från Ligacupens spel under tisdagen. Förväntade vinnare och PL-lagen matchade alternativspelare.
    Förutom då möjligen Bristol Citys vinst över Stoke, men faktum var att många hade varnat för just det. Mark Hughes prioriterade tydligen matchen mot Chelsea på lördag. Att Crystal Palace gjorde mål till slut kanske också får ses som anmärkningsvärt, slog ut Huddersfield med enda målet. Burnley tvingades till straffar mot Leeds och då missade Tarkowski. Leeds slog in alla sina.
    Liverpool är utslagna, men det överraskar inte. Klopp tycks inte gilla cuper. Vad vi lite elakt kan säga är att Chelsea har ännu inte behövt ångra att de vägrade betala den hutlösa lönen som Solanke krävde för att stanna! I sydkustderbyt förlorade Brighton för andra gången på fem dagar, i en match som gick till förlängning men där Hughton inte gjorde några byten förrän efter Bournemouths mål, och sedan gjorde de fyra (nya regeln om extra byte i förlängning). Tottenham gjorde det enda målet mot bottenlaget Barnsley från Championship hemma på Wembley.

Under många år var Ligacupen den man inte brydde sig om och kanske är det så för många ännu. Att vinna den är dock inte det viktigaste, det riktigt roliga med Ligacupen numer är att det är i den som de större lagen roterar sina trupper och visar upp spelare man normalt inte får se. Därför är Ligacupen riktigt rolig att följa idag, fast på ett lite annat sätt än ligan i sig.

Det lär roteras som sagt, men det går ju inte att göra för mycket för Nottingham må spela en division under men de är inte något bottenlag där.
    Courtois vilas med stor säkerhet. David Luiz får inte spela. Azpilicueta kanske borde vilas. Cahill spelar nog. Hazard kommer att starta om inget händer, det har Conte sagt. Batshuayi får noch chansen där framme.
    Willian och Moses som är helt ur form, särskilt den sistnämnde bör nog vilas så andra får chansen. Det antyddes att Kenedy får spela så det kan bli ändring på den kanten också Pedro som haft värsta oturen med skador i inledningen av säsongen lär inte, lika lite som Drinkwater även om vi fortfarande inte vet hur allvarlig hans vadskada är.
    Så en tidig gissning på laget blir: Caballero - Rüdiger, Christensen, Cahill - Zappacosta, Bakayoko, Fabregas, Kenedy - Hazard, Batshuayi, Musonda - Kanske, möjligen?!
    Matchen ska avgöras ikväll, inget omspel.

TISDAG:
Från presskonferensen:
Antonio Conte menar att matchen mot Nottingham är rätt match att starta Hazard i och låta honom få en full match. Han kommer också att ge några yngre spelare chansen. Förmodligen är Musonda en av dem. Även Kenedys namn kom upp.
    Han varnade också för att Nottingham slog ut Newcastle i förra omgången så det är inget dåligt lag vi möter, även om de förlorade i ligan i helgen.

Antonio Conte tror att Pedro kommer att ha återhämtat sig från den skada han fick mot Arsenal (det var tredje gången denna säsong han skadats när han spelat mot Arsenal!). Pedro tros vara aktuell mot Stoke. David Luiz är av kända skäl inte med mer den här månaden, förutom möjligen mot Atletico vilket är en match han får spela. Vi vet ännu inget om när Drinkwater kan bli spelklar.

MÅNDAG:
U23-laget, utvecklingslaget, hämtade in ett tvåmålsunderläge mot Manchester United i PL2-ligan ikväll. Matchen slutade oavgjort 2-2 efter mål av Christie-Davies 72; Hudson-Odoi 82.

Är fortfarande besviken över hur många spelare som inte nådde sin vanliga nivå mot Arsenal. Visst de spelade bra försvarsspel för en gångs skull men det ursäktar inte att spelare som Willian, Pedro, Fabregas t o m Kanté inte nådde sin vanliga nivå. Vi förstår också Contes behov av att matcha in Hazard försiktigt, men han gör det för försiktigt känns det som. I en match som igår hade vi behövt honom en kvart innan han fick komma in. Conte gjorde det misstaget och han satte upp laget fel, förståeligt kanske med den form Arsenal hade visat men just därför borde han kunnat ana att Arsenal verkligen ville ha revansch på sig själva över sin säsongsinledning. Vi gjorde ju egentligen samma sak mot Tottenham och då fick Conte det hela rätt.
    Än är Chelsea inte där vi behöver vara för att riktigt på allvar försvara titeln - men säsongen är lång och vi är i ett bättre läge nu än förra säsongen med en bredare trupp och fler möjligheter så varför oroa sig?!
    Lite oroande är också Chelseas disciplinära facit hittills den här säsongen. Det är inte bra. Det är för många kort och inte bara röda. Kort som kostar avstängningar och störningar i det momentum som Conte så gärna vill se och ha.

Momentum är däremot något som Manc-klubbarna har. Inte minst United vars förmåga att göra massor av mål sista kvarten i år är i klass med deras förmåga att göra det under Fergusons bästa år.

Viasat är ju Unitedkanalen i Sverige, så inte oväntat väljer de United mot Burton av alla lag, fast de kan visa fler matcher på onsdag. Så ingen tv-visning av Chelsea mot Nottingham i Sverige. Matchen visas tydligen i England dock.
    En match som kanske inte låter så mycket men som för oss Chelseafans är väldigt intressant då vi förväntar oss få följa ett annorlunda matchat Chelsea i den matchen.

Tveksamt om Drinkwater kan få göra debut i Chelsea mot Nottingham. Det är otur för honom med två olika skador på inledningen av säsongen. Vi förväntar oss dock att se ett roterat Chelsea, kanske på fler platser än mot Qarabag. Det ska dock inte göra någon skillnad för Chelsea har en trupp som tål rotation nu. Det viktigaste är motivationen och med rätt motivation ska Chelsea kunna gå vidare i Ligacupen, vilket är viktigt. Visserligen sliter det mer på spelarna att spela långt även i Ligacupen, men å andra sidan ger det fler spelare matchtid och det är väldigt viktigt den här säsongen. Inte minst i försvaret då vi har så många alternativ där. Det är framåt vi riskerar att slita på spelare med bara två renodlade anfallare i truppen.


Till helgen blir det Stoke. En klart svår bortamatch oavsett hur Stoke annars spelar. Hemma på 365 som vi fortfarande vill kalla Britannia är de ett annat lag och de har redan luggat stora lag där den här säsongen. Därefter följer en otroligt tuff matchvecka med resa till Madrid och Atletico och sedan hemmamatch mot formlager Man City bara tre dagar senare. Ingen lätt vecka på något sätt.
    Ännu en match som Viasat vägrar visa. Utan att ha klara fakta är känslan onekligen att vi har inte fått se Chelsea så här lite någon gång sedan Premier League började visas regelbundet i svensk tv. Och Chelsea är Mästarna!
    Djupt beklagligt utan tvekan, men så är det. (United visas förstås, vad trodde ni. På två kanaler, både Viasat Premium och 3, mot Southampton. De visar också United borta mot CSKA Moskva i TV3, men har ännu inte gett besked om Chelsea kommer att visas mot Atletico Madrid!!!).

 

 

Rykten, notiser m m, v-38


SÖNDAG:
Lite kul fakta. Morata är den 17e spelaren som gjort hattrick för Chelsea, bara Arsenal har haft fler spelare som gjort hattricks, (19) i PL. Senast Chelsea hade ett hattrick i ligan var Costa mot Swansea 2014. Batshuayi gjorde ju också hattrick i veckan, den som gjorde ett senast i ligacupen var en viss Frank Lampard mot Leicester 2007! (Morata hade dock ett hattrick själv för Real Madrid senast i april, mot Leganes). César Azpilicueta är den som hjälpt Morata installera sig i Chelsea och London, och minst sagt den som hjälpt honom komma igång på plan. Azpi har nu fyra assist till Moratas mål.

Mycket uppmuntrande är följande citat från Alvaro Morata efter hans insats igår. Vi gillar spelare som inte är nöjda fast de har rätt att vara det.
   " I am happy, but I can do better. I had two more good chances at the end of the match and I need to improve my physical condition to score all the goals that are possible."

Idag startar damerna sitt titelförsvar mot Bristol City. Chelsea är favoriter, inte bara i matchen utan till titeln också. Största utmanare är Arsenal och Manchester City.

LÖRDAG:
Tammy Abraham gjorde mål igen, efter inhopp, för Swansea mot Watford men de gula kom tillbaka och deras nyförvärv avgjorde matchen.

Viasat har lagt Atleticomatchen i sitt tv-utbud på Viasat Fotball på onsdag. Då Citymatchen också visas innebär det att vi får lite valuta för våra Viaunited-abonnemang. Det har varit dåligt med det hittills den här säsongen, så mästare vi är.

FREDAG:
Fler och fler tidningar säger nu att Chelsea fick 57m pund för Diego Costa (köpt för 32m). Vad som inte sägs är om det är priset med s k add-ons eller inte.

Chelsea är en av de klubbar som är intresserade av en ung fransk anfallare.  Elye Wahi är bara 14 år och spelar för SM Caen. Han gjorde 89 mål förra säsongen. En stor mängd klubbar jagar honom men Chelsea lär ligga bäst till. Trots riskerna med att värva unga spelare utanför egna upptagningsområdet med Fifagranskning etc.

TORSDAG:
Efter Daily Mail försökte sätta tvivel kring Chelsea för att Fifa tittar på någon övergång för någon internationell tonåring sa vi att det säkerligen är fler klubbar som undersöks. Precis som vi sa framkommer det nu att även City undersöks. Vi förväntar oss att fler klubbar kommer att undersökas - vilket inte på något sätt innebär att de gjort fel, bara att Fifa tar chansen att titta närmare på övergångar för unga spelare. Något som faktiskt är riktigt bra. Vi har ju sett hur särskilt spanska klubbar värvar sydamerikanska spelare innan de ens är tonåringar och det ska inte få förekomma.

Spanska AS hävdar att Diego Costa kommer att genomgå en läkarundersökning inom de närmaste dagarna. Med Atletico Madrid. Det verkar som den sorgliga historien kanske blir klar till mötet mellan Atletico och Chelsea nästa vecka. Så kan väl Chelsea istället lägga ett bud på Griezmann!
    AS säger det handlar om 53m pund för Costa vilket är hyfsat betalt (om än lågt i sommarens inflaterade summor) plus add-ons.
    Costa kommer förstås inte kunna spela för Atletico i Champions Leagues gruppspel och vi får väl hoppas att Chelsea går vidare och slipper möta Atletico igen i slutspelet nästa år.

Nigeria hävdar att de kommer att få Tammy Abraham att representera dem om de går till fotbolls-VM nästa år. Detta då deras fotbollsförbunds höjdare är god vän med Tammys pappa. Tammy är född i England, uppfostrad i England och har spelat för engelska ungdomslandslag men idag byter ju unga spelare nationalitet som skjortor för att spela i landslag det är lättare att slå sig in i. Alla som har anknytning till ett land kan representera det även om de knappt ens besökt det.
    Det är kanske en ickefråga men för CSFC är det hela rätt enkelt. En spelare ska själv välja vilket land han/hon vill representera, inte vilket land deras föräldrar vill de ska representera. Det är grunden, men sedan är vi kanske kontroversiella när vi anser att en spelare bör visa en viss lojalitet till det land som uppfostrat och tränat honom/henne som spelare.

ONSDAG:
Så har de växande skandalerna kring England Ladies förbundskapten Mark Sampson som avslöjades genom Chelseaspelarna Eni Aluko och Drew Spence lett till att Sampson fick sparken idag. Han var kapten för landslaget senast i går när England slog Ryssland med 6-0 i VM-kvalet, och vissa spelare visade ganska demonstrativt sitt stöd men till slut hann skandalerna ifatt Sampson. Det var dock inte de rasistiska kommentarerna kring Chelseaspelarna som knäckte honom, det var äldre anklagelser om hur han uppträtt mot spelarna när han var manager för Bristol Academy. Exakt vilka de är sägs inte, ännu, men vi kan kanske gissa. Det ser ut att handla om otillåten fraternisering. I vilket fall som finns det en klar linje av olämpligt uppträdande kring Sampson som också funnits ljuga i Alukoaffären om vi ska sensationalisera den och kalla den så.
    FA får ta på sig ett enormt ansvar, dels för de rent lögnaktiga och mycket illa genomförda undersökningarna efter Alukos avslöjande där inblandade spelare inte ens intervjuades till det faktum att det genomfördes en undersökning av Sampson redan 2014 kring det som nu lett till hans avsked efter att fler och fler spelare kommit ut och berättat om hans uppträdande.
    Det stormar kring engelska damledare. Tidigare managern Hope Powell som byggde det engelska damlandslaget och som nu tar över, just Bristol, fick gå efter att spelarna protesterat mot hennes ganska diktatoriska ledarstil.
    Risken är väl att Englands mest hyllade kvinnliga fotbollsledare, Emma Hayes, nu är förstaval till att rekryteras bort från Chelsea för att ta över landslaget. Vi kan bara hoppas hon tackar nej.
   
Igår pushade CSFC för att Chelsea skulle intressera sig för Cavani igen efter bråket med Neymar ska ha eskalerat. Idag följer medierna upp och pekar ut Chelsea (och Everton) som spekulanter på just Cavani. Läs gärna mer och CSFC tar gärna på sig att ryktet startade här ;) >> Sanningshalten säger vi dock inget om.

Chelsea har inte sagt något än men Ethan Ampadu som kom från Exeter i somras och vars övergång klubbarna är överens om ska ekonomiskt bestämmas av tribunal. Ethan som imponerat, stort, med ungdomslagen har nu också skrivit ett professionellt kontrakt vilket man får göra först när man fyllt 17 år.
Ampadu representerar Wales men vi tvivlar på att det är hans övergång som ligger bakom Daily Mails senaste rykte, se nedan.
    Ampadu lär ingå i truppen ikväll.
    Kul fakta är att hans far Kwame ingår i Arsenals ungdomsakademi, ändå valde Ethan Chelsea!

Daily Mail hävdar att Chelsea kan åka på ett transfer förbud för att de liksom andra som drabbats sajnat unga utländska spelare på felaktigt sätt. Det sägs inte vilka spelarna är men Chelseas akademi har just nu ovanligt få unga utländska spelare; det finns knappt en handfull bl a Joseph Colley och Juan Castillo. Sådana här rykten brukar dyka upp en gång om året och berör storklubbarna. Sanningshalten brukar vara mindre men spanska klubbar har fällts för liknande förseelser.
    DM försöker vinkla det hela men förutom att Fifa tittar på något lägger de inte fram ett enda fakta och försöker istället dölja att Chelsea blivit friad från liknande anklagelser tidigare. Däremot har både City och Liverpool fått böta för mindre förseelser som möjligen kan påminna om vad som undersöks just nu, men som sagt inga fakta läggs fram. Förmodligen pågår liknande undersökningar kring flera dussintals större klubbar i Europa. Självklart kan Fifa då inte kommentera dem då det är just det, bara undersökningar till frakta framkommer.

Rafinha ska ha sagt till Bayern att han vill ha mer speltid eller han kommer att överväga bud han fått under sommaren, bl a från Chelsea tydligen.

TISDAG:
Neymar lär krävt att PSG säljer Cavani (som fick stå i skuggan av Z och nu Neymar men som alltid varit en bra spelare). Om det är sant borde Chelsea verkligen titta på möjligheten att köpa Cavani i januari. Morata och Cavani vore en otroligt intressant kombo för ett tvåmannaanfall - en idé som kommer tillbaka allt mer i fotbollen just nu.

Viasat har nu lagt in Atleticomatchen på Viaplay nästa vecka. Glädjande nog har de också lagt till matchen mot Nottingham Forest imorgon. På Viaplay. Då det därmed inte är en direkt tv-sändning markeras det inte i Nästa match ovan.

MÅNDAG:
Marca hävdar att Atletico lagt ett rekordbud om 57m pund för Diego Costa. Costa själv är kvar i Brasilien och tjurar som ett småbarn. Chelsea ska ännu inte accepterat budet som Marca påstår är Atleticos sista.
Det ska vara 48m rakt av och 9m i add-ons.
    Problemet mellan klubbarna eller med Diego Costa själv sägs vara de s k lojalitetsutbetalningarna som finns i många kontrakt (samma problem som mellan Neymar och Barcelona). Att hävda att Diego Costa ha rätt till någon form av lojalitetsutbetalning av Chelsea är häpnadsväckande, han borde väl snarare betala Chelsea då. Men där någonstans ligger problemet.
    Det pratas mycket om att Atletico och Chelsea kommer att träffas och diskutera Costa i samband med mötet i Champions League nästa vecka.

Lånerapporten >>

Conte mer än antydde att Eden Hazard startar mot Nottingham på onsdag. Chelsea behöver Hazard, men kanske inte så mycket i den matchen. Vi antar dock att Conte och läkarna följer en noggrann plan med Hazard. För vi behöver honom sannerligen i matcherna som kommer i nästa vecka. Hel och på mycket bra spelhumör.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC