csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   30 sp 17 v 5 o 8 f 52 -27 mål 56 p
- always proud to be Blue -
5 - 11 mars 2018
    NÄSTA MATCH:

      Barcelona - 14 mars kl 20.45

  TV

Nyheter v-10


SÖNDAG:
PL2-laget slog West Ham borta med enda målet, gjort av Harvery St Clair.

Det fanns mycket att glädjas åt i matchen igår. Viljan, motivationen, arbetsintensiteten var på topp. Spelet var bra i den absoluta majoriteten av matchen men sjönk ändå, tyvärr som vanligt, i andra halvlek. Oroande dock är att vi fortfarande inte gör mål på alla chanser liksom ovanan att släppa in sena mål.
    Det var ändå en positiv match som förhoppningsvis kan överträffas i en ännu tuffare match i veckan.

LÖRDAG:
Hur kunde dagens match ens bli spännande? Hur kunde Chelsea inte omsätta sina jättechanser? Hur kan man skapa 27 målchanser och släppa till mål i slutet och ändå vinna tack vare en touch och ett självmål? Men vi vann och spelade väldigt bra i alla fall 80 minuter. Inte för att det lär räcka på onsdag, då måste Chelsea omsätta sina chanser och spela ännu bättre i 90.

GRATTIS TILL CHELSEA som fyller 113 år idag.
    Något att läsa om det finns här>>

Fyra förluster på våra fem senaste PL-matcher. Det är ett hemskt facit och tänker vi då också på att Crystal Palace har vunnit sina två senaste möten med Chelsea ryser vi lite inför matchen.

Crystal Palace har ett bra facit mot Chelsea vilket bör oroa oss med tanke på hur Chelsea uppträtt under 2018. De har dock en väldigt lång skadelista; Cabaye (ljumske), Ward (vad), Speroni, Wickham (knäskada för båda), Puncheon (knä), Sako (vrist), Dann (knä)
    Dessutom är det osäkert om Sakho och Zaha kan spela.

U18 vann tionde raka borta mot Brighton med 4-1. Målgörare: Brown 24; Gilmour (str) 27; McEachran 28; Mola 62

Trevoh Chalobah har förlängt sitt kontrakt med 3,5 år.

FREDAG:
David Luiz och Ross Barkley är skadade, alla andra är tillgängliga. Conte betonade på presskonferensen att det är viktigt att Chelsea har tålamod med Barkley efter hans långa skada, för mycket träning direkt inpå har inte varit bra för Barkley och därför drog han på sig nya skador.
    Conte antydde (tyvärr) att Bakayoko är aktuell för start, liksom att han förmodligen spelar med en anfallare i den här matchen. (Det sistnämnda betraktar vi som ett minimikrav efter alla bevis på att falsk nia är rent falskspel).
    JT var också på träningen och hälsade på vilket Conte välkomnade då Chelsea är JTs hem. (Vi supportrar vill se honom i ledningen nästa år, vi behöver hans karaktär i laget just nu).
   
Anita Asante hann inte mer än att återvända till Chelsea och landslaget innan hon drog på sig en korsbandsskada i knät. Det skedde (förstås) under landslagsspel i en turnering i USA i veckan. Hon har redan opererats. Därtill har vi tappat Crystal Dunn som återvänt för spel i USA. Två tunga tapp det här landslagsuppehållet.

TORSDAG:
Antagligen dåliga nyheter för ett Chelsea som kanske redan har ögonen alltför mycket på mötet mot Barcelona nästa onsdag. Wilfried Zaha har idag återvänt till träning, långt tidigare än väntat och kan bli aktuell för comeback på lördag. Zaha är förmodligen Palaces viktigaste spelare och de har haft problem utan honom.

Chelseas Hedvig Lindahl är uttagen till världselvan som offentliggjordes idag.

Vad har vi lärt från veckans Champions Leaguematcher? Två saker framförallt. Domarstandarden är inte bra nog i Europa och vi kan inte vänta tills VAR (videobedömning) kommer. Det är något som har mer barnsjukdomar än väntat, inte minst i England men är en nödvändighet med tanke på hur viktiga de här matcherna är både sportsligt och ekonomiskt.
    Det andra är att erfarenhet från Champions League och särskilt slutspel i CL är ovärderligt. Särskilt Real och Juventus visade det. De andra matcherna var redan från start på tok för ojämna med väldigt lätt motstånd för Liverpool och Man City i matcher som avgjordes redan i första mötet. (Men de mötte väl också de två sämsta lagen som tog sig vidare).

ONSDAG:
Det känns som en omöjlighet, men det kan nog ändå hända.
    Spelar Chelsea ett lika otroligt, erbarmligt makalöst uselt passningsspel mot Palace, eller ens mot Barcelona, som mot City kan vi lika gärna lägga ned säsongen och bara drömma om nästa.
    Samma känsla är ju om Conte får för sig att spela med falsk nia igen fast han tveklöst har slagit fast nu och fullständigt bevisat att det spelet klarar Chelseas nuvarande spelartrupp inte alls av, eller vill spela. Det fungerar inte och om Conte väljer det igen (vi tror inte mot Palace men mot Barca...) är det bara att lämna in medlemskortet i pro-Conte-föreningen och faktiskt ställa in sig på att önska en ny manager i sommar (mycket motvilligt men just det taktiska draget kan få oss att dra in vårt stöd till Conte för då har han blivit en Wenger, en som sätter sig själv och sina idéer före klubbens och spelarnas väl).
    Gör Conte det sistnämnda kan vi absolut också inse att då handlar det i sommar om att behålla antingen Eden Hazard eller Antonio Conte, för vi tror aldrig att Hazard stannar om Conte ska vara kvar med sådana spelidéer. Vi tror han redan nu mer än funderar på att lämna efter den misshandel av hans talang som både Mourinho och Conte alltför ofta utsatt honom för.
    Eden Hazard är en av världens bästa spelare och i en normal värld borde väl Chelsea anpassa sig efter det istället för att försöka tvinga in honom i ett fullständigt fyrkantigt hål där han inte passar in?! Chelsea borde i våra ögon bygga laget kring Eden Hazard, inte emot honom. (Det skulle inte heller skada om Chelsea anpassar sig till bättre presspel också, de har varit väldigt orörliga den här säsongen).
    Tuffa bud men lika bra att inse det i god tid. Jag kan inte någonsin i modern tid (frågan är om det ens var sämre i lervällingsmatchen mot Leeds 1970!) påminna mig om ett sämre passningsspel än det Chelsea (inte) presterade mot City och jag kan inte tänka mig att falsk nia är en fotbollsidé ens värd att tänka än mer än hur den bevisats inte fungera de senaste månaderna. Vi gillar bra försvarsspel men falsk nia har inget med det att göra, Contes version är att inte spela fotboll alla. Att se hur Chelseaspelarna stod stilla och tittade på Cityspelarna istället för att pressa och försöka vinna boll, vrider fortfarande vårt hjärta på ett ondsint sätt.

TISDAG:
U18 fortsätter rusa igenom sin liga. Senaste vinsten är 2-0 hemma mot Leicester. Målgörare: Taylor-Crossdale (str) 61; Brown 71

Ligacupfinalen för U18 mot Tottenham spelas på Cobham den 18 mars. Det är första gången turneringen spelas och Chelsea har tagit sig hela vägen fram. Detta flyttar om en del matcher i U18s Premier League.

MÅNDAG:
Resultaten går verkligeninte vår väg. Palace tappar en fin tvåmålsledning när Chelsea bara fortsätter förlora poäng hela tiden.

Lördagens match är också ett födelsedagsfirande, Chelsea fyller 113 år på lördag.

Crystal Palace väcker dåliga minnen. De är nu nästan tillbaka där de var när de chockade Chelsea och fotbollsengland i höstas då de slog Chelsea från en position helt utan segrar.
    Chelsea måste resa sig efter besvikelserna på sistone och ännu en gång ta sig i kragen. Vi var sannerligen inte glada över den attityd och inställning vi tyckte oss se igår. Resultatet däremot var väl mindre överraskande, det var ändå på bortaplan mot seriesuveränerna. Men det var känslan av att Chelsea inte brydde sig som sved hårdast, säkerligen en felaktig känsla men just då väldigt påtaglig med konstiga byten och bristande mod och vilja.
    Det är dock inte förlusterna mot City som satt Chelsea i ett prekärt läge utan de sex andra; mot United (efter otur och domartabbe), Crystal Palace som nämnts, Burnley, West Ham, Watford och Bournemouth! Och alldeles väldigt mycket de två sistnämnda som både var stora och förnedrande.
  Chelsea har nu fem poäng upp till en ok säsong från vad som annars måste sägas vara mer än en besvikelse vad som än händer i cuperna.
    Crystal Palace som efter Zahas skada verkar vara i fritt fall igen genrepar inför det mötet mot Manchester United ikväll. Vågar vi ens hoppas på att de kan ta poäng....och hjälpa oss.

 

Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG:
Efter en kanonstart för Michy Batshuayi i Dortmund har det gått trögre och idag mot Frankfurt blev det bänken från start till förmån för André Schürrle.
    Sedan fick han hoppa in och avgjorde med två mål varav det sista sent in på övertid efter en sen Frankfurtkvittering!

Det sades att Andres Iniesta skulle missa matchen mot Chelsea på grund av skada. Nu ser det ut som han ändå kommer att spela på onsdag. Lionel Messi missade gårdagens match på grund av barnafödsel, det kallar vi dålig tajmning av sonen Ciro (för oss).

LÖRDAG:
Kenedy gjorde sitt första mål som lån till Newcastle idag. Han gjorde det redan i andra minuten mot Southampton. Sedan följde han upp det med ett andra mål i 29e i Newcastles viktiga segermatch i bottenskiktet.

Daily Mail är inte direkt Chelseavänliga och brukar ta varje chans att snacka skit om Chelsea. Det kan man nog säga att deras Kieran Gill (en av deras Unitedsupportrar som journalist) gör även i denna artikel, fast den här gången håller vi faktiskt med honom, till en viss del. Chelsea måste börja spela till Eden Hazards styrkor, inte misshandla honom som spelare. DM tar dock det som en ursäkt för att placera Hazard i Real Madrid, men ja, vi tror nog också att fortsätter Conte med falsk nia då ber Hazard om att få lämna till sommaren, eller så lämnar Conte. Läs DMs syn på det hela här>>

Bra läsning om vårt lån till Crystal Palace. Ruben Loftus-Cheek. Han är dock skadad och hade han inte varit det hade han ju pga reglerna ändå inte kunnat spela idag. Läs här>>

Mycket oroande läsning om att Conte ännu inte fattat att Hazard som falsk nia är en usel idé, men managers har onekligen en tendens att vara tjurskallar (se bara Wenger, Mourinho m fl) som vägrar överge sina idéer bara för att de inte fungerar. Läs här>>

FREDAG:
Dagens Don Balon. Gareth Bale vill till Chelsea då han inser att hans tid i Real Madrid är över.

Både Bakayoko och Ampadu tränade igår, liksom Kanté som vi redan nämnt. Vilket innebär att Chelsea nästan har full trupp att välja från.

Mundo Dperotivo (som tjänar Barcelona) hävdar att Roman A har fallit för (in love with) Luis Enrique som ersättare till Conte. Vi är inte alls lika förtjusta i det namnet då det är en ännu stingsligare och temperamentsfull manager och inte särdeles övertygande för oss. Chelsea kan nog må bra av en annan typ. Men ingen vet ju något ens om vad som händer men att barca-medierna sprider hans namn är inte oväntat, allt för att störa Chelsea inför returen.

Nu påstår The Sun att Antonio Conte kanske inte lämnar Chelsea i sommar, förutsatt att han slutar gnälla över transfers. Det är en helomvändning av en av de tidningar som lett häxjakten på Conte under mycket lång tid. Läs mer här>>

PSG sägs kontaktat Antonio Conte om att ersätta Emery som manager för den statsägda klubben till nästa säsong.

Nyheten gick ut om att Suarez missar matchen mot Chelsea. Vad få rubriksättare brydde sig om var att berätta att det var den bänkade Denis Suarez, inte målskytten. Denis Suarez sägs dessutom vara bänkad för att Barcelona skrev något slags idiotkontrakt med Man City om att de skulle ersätta mancklubben med 800k för var tionde match D Suarez spelade. Något som Barcelona nu sägs ta ut på spelaren genom att inte ge honom speltid utan välja andra alternativ.

TORSDAG:
Inte bara här på CSFC, medierna, spelarna själva ifrågasätter vi den extrema negativism som Conte föredrog i helgen (men även i andra halvlek mot United). Vår legendariske spelare och manager Ruud Gullit gör det också i den här artikeln>>
    och ger vettiga förslag på hur Chelsea bör spela istället. Även mot motstånd som City och Barcelona. Den tanken tycktes inte dykt upp i laget i söndags.

Kylian Mbappé provspelade för Chelsea som tioåring. Hur sådant nu får ske men det kanske var andra regler för nästan tio år sedan. Här berättar han dock om det äventyret. Läs mer>>

David Luiz knäskada vill inte ge sig och det talas nu om att han är borta i runt fyra veckor ytterligare.

Enligt spanska Don Balon, ja vi vet, har Roman A lagt ett monsterbud på Marco Asensio från Real Madrid. Don Balons rykten är oftast påhittade och som vanligt innehåller detta inga som helst detaljer som gör det trovärdigt.

ONSDAG:
Guardians Paul Wilson skriver att Chelsea måste åtminstone visa ambition mot Barcelona, vi kan bara instämma för söndagens uppvisning av vi-vill-inte-försöka-göra-mål mot City var något av det pinsammaste man sett Chelsea prestera - någonsin. Om nu Chelsea, läs Conte, inte tror de kan vinna, varför ska de ens spela eller lyfta lön. Då kan vi lika gärna vara Arsenal. Läs här>>
    Att inte ens försöka, det är nog det ynkligaste som finns. Ingen klandrar en som försöker men misslyckas, men en som inte ens försöker.... vi skämdes å Chelseas vägnar i söndags.

Dominic Solanke har sannerligen inte glänst i Liverpool men nu är en annan fd akademispelare aktuell för dem. Isaac Christie-Davies lär provspelat för klubben. Han har fortfarande kontrakt med Chelsea men det går ut till sommaren och då han inte direkt har märkts i akademin lär nog Chelsea låta honom gå, även om synnerligen okunniga scouserfans nu på sociala medier försöker måla ut honom som en ny Mo Salah....

Får vi önska vill vi ha Felix Brych i returmötet mot Barcelona. Det är inte direkt många domare vi litar på i den matchen men Brych kommer nog i topp på listan.

TISDAG:
Förnyade rykten om att Isco vill lämna om Zidane är kvar om han inte får spela mot PSG, vilket han inte fick (från start åtminstone).

N'Golo Kanté som listades som sjuk mot City ska ha svimmat på Cobham under torsdagens träning. Han undersöktes mycket noggrant men inget fel hittades. Det var inte hjärtrelaterat vilket noga undersöktes men då han kände sig krasslig även på söndagen vilades han (och vi saknade honom mycket) mot City. Särskilt med tanke på vad som hände Astori i Fiorentina natten till söndag. Vilket självklart var helt korrekt.
    Kanté tränade igår utan problem och förväntas spela mot Crystal Palace.

MÅNDAG:
Andres Iniesta ser ut att missa returen mot Chelsea. Han skadades mot Atletico och förväntas vara borta i tre veckor.

Eden Hazard är, mycket förståeligt, inte nöjd med sin roll och hur Chelsea spelade mot Man City. Vi kan lugnt konstatera att får han samma roll igen får vi nog räkna med att det blir antingen han eller Conte i sommar, som om vi behöver fler spelar-managersammanbrott i vår klubb. Förhoppningsvis fattar Conte nu att spela med falsk nia och Eden Hazard i en roll han inte passar för bara är dumheter. Vi tror nästan vi hellre förlorar med 3-0 mot Barcelona än behöva se Chelsea spela som i går eller som en viss expert hävdade; ett brott mot fotbollen. Tänker inte Contes Chelsea ens försöka vinna kan de lika gärna låta bli att spela alls.
    Inte ens vi supportrar som älskar Chelsea orkar se en sådan föreställning igen. Hade Chelsea vågat, velat hade vi kunnat få med oss poäng trots utspelningen i första. Det svider mer än förlusten att Chelsea inte verkade försöka ens.
    Läs mer om Hazards reaktion i Guardian>>
    Här är även deras Barney Ronays syn på det hela, som utspelades (eller snarare varken ut- eller spelades) på Etihad. >>

Lånerapporten från helgen>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC