csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   31 sp 17 v 5 o 9 f 51 -30 mål 56 p
- always proud to be Blue -
26 mars - 1 paril 2018
    NÄSTA MATCH:

         WEST HAM - 8 april kl 17.30

  TV

Nyheter v-13


SÖNDAG:
Ja, det var den säsongen det. Bara FA Cupen att hoppas på nu.
    Sämsta aprllskämtet på år och dar.
    Vi kan inte skylla på något men nog är det trist med den så dåliga domarstandarden i Premier League. Tottenham borde haft två utvisningar men det blev inte ens frispark på någon av dem. Det var dock inte det som avgjorde matchen utan svagt försvarsspel där de var för pimpinetta och fina i kanten istället för att göra det rätta och bara rensa. Samt två briljanta ögonblick av motståndarna och inte direkt några från oss själva.

Tack för det Reading. Deras damer vann mycket överraskande borta mot Manchester City i WSL idag med 2-0, trots att de fick sluta matchen med tio spelare. Chelsea behåller därmed ledningen i serien med tre poäng och en match mer spelad. Chelsea har också fem mål bättre målskillnad.

Harry Kanes svåra skada var tydligen inte särdeles svår. Han är spelklar redan. Startar på bänken.

Det börjar se väldigt svårt ut för Chelsea att vinna WSL1. Detta efter att de andra söndagen i rad har förlorat poäng de inte hade råd att förlora till jagande Man City. Dagens bortaderby mot Arsenal slutade 1-1. Chelsea kan inte vinna ligan på egen kraft längre utan måste få hjälp från andra lag.
    Chelsea har fem matcher kvar att spela i ligan. De är fortfarande obesegrade men har fem oavgjorda vilket är på tok för mycket i en serie med bara tio lag.
    Fran Kirby gav Chelsea ledningen mot Arsenal efter dryga halvtimmen. De kvitterade dock på övertid innan paus.
    Manchester City möter Reading senare (deras match har just startat när detta skrivs). Reading som Chelsea alltid har stora problem med.Vi får hoppas de kan göra oss en tjänst idag. City har även efter den matchen dock en match mindre spelad än Chelsea. De ligger just nu tre poäng bakom Chelsea med två matcher mindre.

Antonio Conte menar att Chelsea har den säsong vi förtjänar på grund av att vi tappat erfarenhet hos spelare och bygger för framtiden. Han vill inte heller säga något om sin framtid i klubben enligt den här artikeln. Läs mer här>>

LÖRDAG:
Det blir tyvärr inte bästa domaren imorgon. Det blir André Marriner som kan vara bra, eller rätt usel. Vi har sett båda delarna från honom i Chelseamatcher så vi får hoppas han klarar uppgiften imorgon för det lär bli heta känslor.
    Harry Winks är inte tillgänglig för Tottenham. David Luiz och Ethan Ampadu är det inte för Chelsea. Tottenham testar Harry Kane sent och Chelsea tar ett sent avgörande kring Thibaut Courtois och Andreas Christensen.

Idag gick inte resultaten vår väg, något vi tror är rätt nödvändigt om vi ska kunna nå den där fjärde platsen. Det ökar pressen på att Chelsea faktiskt måste slå Tottenham. Oavgjort räcker inte, det måste bli vinst. Inte det lättaste.
    Med tanke på den animositet som finns mellan klubbarna både vid och på plan och med den domarstandard som en del redan visat den här helgen får vi hoppas på Oliver som domare, för han är väl den ende som klarar av uppgiften. För med vissa andra kan matchen sluta hur som helst och det blir inte på grund av vad spelarna åstadkommer. Det är ju inte undra på att England inte får ha några domare med i VM i sommar.

Ross Barkley är på väg tillbaka. Idag spelade han dryga timmen med ett ungt U23 borta mot Derby. Chelsea vann med 3-0. Daishawn Redan målade i 9e och 16e minuten. Han gjorde sedan sitt tredje i 70e minuten innan han fick vila. Den holländske unge spelaren tar nya steg hela tiden i sin utveckling. Roligt att uppleva.

Crystal Palace skänkte Liverpool segern med otroligt uselt försvarsarbete sista minuterna. Snacka om att skänka motståndarna ett mål, men det gjorde verkligen Palace. Synd för det hade gynnat Chelsea om Liverpool hade tappat poäng. Sakho måste ha mardrömmar om den här matchen och sitt försvarsspel. R L-C, se artikellänk här bredvid, fick hoppa in för Palace. Liverpool skulle haft Mané utvisad men engelska domare är ju urusla och Swarbrick alltid en av de sämre.

Vår Chelsealagend och mittfältare Ray "Butch" Wilkins, 61, kämpar för sitt liv efter en allvarlig hjärtattack igår kväll. Vår klubb och flera andra klubbar som Wilkins varit i under sin långa karriär som både spelare och manager har önskat honom lycka till.
    Wilkins ligger på sjukhus i en medicinsk koma. Han hade problem redan förra året och undergick då en hjärtoperation.
    Wilkins var Chelseas bäste spelare under en tung period i klubbens historia. När laget inte var särdeles bra och vi hade stora problem med s k firmor som gav klubben uselt rykte genom sitt uppförande. När Chelsea trillade ur högsta serien fortsatte han i Manchester United och flera andra klubbar vilket vi inte kunde klandra honom för. Han har i perioder alltid återvänt till Chelsea som ledare och coach. De senaste åren har han varit en av de mer uttalade fotbollsexperterna i England. Han avslutade sin spelarkarriär så sent som 1997. Han spelade i Chelsea 1973-79. Som ledare har har varit i klubben under flera sejourer.
    Vi hoppas allt går bra för honom.
    Lite oväntat är det Daily Mail som skriver bästa artikeln om honom och hans karriär om ni vill minnas tillbaka. Läs här>>

Antonio Conte säger att Alvaro Morata är tillbaka i toppform efter flera knepiga skadeperioder. Vilket är goda nyheter och kanske en hint om vem som kommer att leda anfallet mot Tottenham imorgon. Morata slapp landskamperna under uppehållet med Olivier Giroud spelade och bl a gjorde mål mot Columbia.

TORSDAG:
Det är fortfarande oklart om Thibaut Courtois och Andreas Christensen kommer att kunna spela mot Tottenham. Antonio Conte ville inte ge klart besked kring det idag. Däremot gav han klart besked om att David Luiz fortfarande inte är spelklar från sin knäskada och Ethan Ampadu lär ju inte spela mer den här säsongen. Luiz påstods kunna komma tillbaka ganska snart men så blir det inte, åtminstone tre veckor till dröjer det innan brasilianaren kan spela igen.

Vi gratulerar N'Golo Kanté som fyller 27 år idag.

Det finns bra supportrar, det finns vedervärdiga supportrar. I början av 80-talet tog ASEN nästan över Chelsea och vi lade nästan ned CSFC på grund av dessa människor (om de ens kan kallas människor, jag tycker inte det). Det var det bästa en viss Ken Bates någonsin gjort i sitt liv, han stod upp mot dem och Chelsea är en annan klubb idag där vedervärdiga hatiska personer inte är välkomna.
    Chelsea hade Emirates som sponsorer till Abramovich köpte klubben då hoppade Emirates av i förtid som sponsor för Chelsea för vi har en judisk ägare. Det är tyvärr inte mycket bättre nu.
    Därför är kanske den här artikeln någon Chelseasupporter är den viktigaste en blå kan läsa. >> Vi har många löss i vår fana, jag har mött massor av dem, andra har mött ännu fler. Men vi får aldrig ge upp kampen mot dessa. Även om de påstår att de älskar Chelsea men de älskar bara sitt eget hat och använder Chelsea som ett alibi för det.
    Vi lever i en värld av Trumps, Putins, Dutartes, Ungern, Polen, Mugabes, Assads och många andra och idéen om att idrott och politik inte har med varandra att göra dog redan när jag skrev om det som 17-åring.
Men det innebär inte att vi måste acceptera det som är fel.

ONSDAG:
CL Kvartsfinal Damer match 2:2, 2-0 i första mötet
CHELSEA vs MONTPELLIER         3  -   1
Vi kan göra mål sa Fran Kirby innan matchen. Och det kan hon. Redan i fjärde minuten avgjorde hon nog mötet med Montpellier när hon gjorde 1-0 och tvingar fransyskorna att göra fyra mål för att kunna gå vidare.
    Bachmann varnas för en tuff tackling, lite hårt. 14
    Montpellier är ju tvingade framåt och de försöker, annat ska vi inte säga och Sofia Jakobsson, tidigare Chelsea är den som oroar mest. Det blir dock mest hörnor som Chelsea hanterar bra.
    Chelsea är lite passiva, eller ska vi säga defensiva, för vårt gillande men det kan man kanske förstå med tanke på det sammanlagda resultatet. De försvarar sig bra men förr eller senare kan Montpelliers bollövertag resultera, vilket känns onödigt då våra blå kan så mycket mer framåt. Bachmann som förr var ren avslutare visar fina allroundkvaliteter och Drew Spence sliter som en Kanté på mitten. 32
    Mycket fin kontring av Chelsea i 35 men målvakten lyckades hålla undan bollen från målet.
  Så plötsligt kommer målet. Sofia Jakobsson slår en lyra som nog var menad som passning och den går över Lindahl, träffar stolproten och går in. Hon fick till en märkvärdig topspinnsskruv på den bollen. Mycket överraskande, och absolut turligt, trots Montpelliers synbara övertag. Men ingen sa det skulle bli lätt att gå vidare. 36
    Jakobsson har nog varit halvlekens spelare, Chelseas försvar (Bright, Mjelde, Eriksson) har skött sig mycket bra (målet kunde ingen förutse). Bachmann har imponerat och Spence sliter som sagt oerhört på mitten. Blundell är också en spelare vi gillar och även om Kirby inte märks mycket mer än målet är hon ju alltid där.
    Men Hayes behöver nog göra en del justeringar till andra.
ANDRA
Vilken soloräd av Bachmann, oj. Men sista passet gick inte hem men det hon gjorde innan var Hazardklass på. 48
    Vilken otrolig frispelning av Kirby till Bachmann som är så fri att hon har en halv plan att avancera på. Vilket hon gör och sätter bollen likt Morata i senaste matchen. Väldigt fint. Game, set match tror vi. 50.
    Mycket bra försvar av Blundell i 56 då hon blockerade bort ett skott. Hörnan ledde ingenstans. Mycket tack vare vår nr 14, Fran Kirby som tre gånger vann tillbaka bollen.
    Chelsea har slagit publikrekord med över 3000 åskådare på Kingsmeadow. Roligt.
    Spence som alltid sliter ut sig genom sitt arbete kommer att gå av. Cuthbert in. Matchvinnare senast. 72
    Ji sänks två gånger ett par meter och straff. Ingen tvekan.Sembrant verkar vara senaste den som sänkte henne. Fran Kirby tar den och sätter den. 78
    Nära replik men räddning nära mållinjen för Montpellier. Blundell rensade. 78
    Chelsea har varit det bättre laget i andra. Montpellier försökte i första men kunde inte skaffa sig det övertag de behövde och i andra är det bara Chelsea. Bara en fråga om slutsiffrorna nu.
    Åter är man väldigt imponerad av hur Emma Hayes ändrar och styr upp laget inför andra. Varför nämns inte hon som manager för Chelsea (och nej, jag skojar faktiskt inte. Hon är en imponerande manager även om man var rätt tokig i söndags då Chelsea riskerade ligatiteln, kanske förlorade den).
    Bachmann vinner en löpduell och försöker hitta Cuthbert. Gick förbi men nära. 90+2
    Fran Kirby är en stor favorit, ändå trots två mål, blir Ramona Bachmann vår WoTM ikväll. Försvaret ska självklart också ha massor av beröm.
    Sammanlagt 5-1 för Chelsea. Wolfsburg har eliminerat oss två gånger de senaste åren, men de lär få kämpa ordentligt för att klara det i år. I semifinalen.

Vinnarna efter kvällens CL-möte på Kingsmeadow kommer att möta Wolfsburg, samma lag som slagit ut Chelsea ur CL de senaste åren. De har gått vidare efter sammanlagt 6-1 mot Slavia Prag. I andra semin möts City som slog ut Linköping och Lyon som slog ut Barcelona. Lyon och Wolfsburg är jättefavoriter att nå finalen, igen.

Fran Kirby är en av fem kandidater att bli Englands Spelare på damsidan. Hon har konkurrens från Lucy Bronze, Lyon, Jordan Nobbs, Arsenal, Isobel Christiansen, City och Seattles Jodie Taylor. För oss är valet självklart och det är Fran Kirby, som också leder WSLs skytteliga med 15 mål. I våra ögon en av damfotbollens mest spännande spelare och ännu ung nog att utvecklas än mer.

Ikväll avgörs det om Chelsea som har 2-0 från bortamatchen mot Montpellier går vidare i Champions League för att möta, med största sannolikhet, Wolfsburg i semifinalen. Matchen visas på Chelsea TV och Chelsea Ladies facebooksida (för dem som vågar använda Facebook efter senaste tidens skandaler). Matchstart 20.00

Marcos Alonsos debut för Spanien är historisk. Det innebär att tre generationer av familjen har spelat för sitt land. Hans farfar spelade för Spanien, hans far spelade för Spanien och nu har Marcos Alonso spelat för Spanien. Bara sju spelare i fotbollshistorien har samma bakgrund. Samt förklarat att trots ryktena är han inte intresserad av att återvända till Real Madrid (som han representerade i ungdomsåren).

Både César Azpilicueta och Marcos Alonso (debut) fick hoppa in när Spanien krossade Argentina igår. 6-1 slutade det för en av VMs favoriter mot en annan av dem. Fast Lionel Messi spelade inte och när han inte spelar då är hans lag av en annan kvalitet, men han hade känning av en skada (det är hemskt att säga så men vi önskar att han hade haft det mot oss). Willy Caballero fick otacksamt hoppa in i matchen då Romero skadade sig.
    Rüdiger och Willian spelade hela sina matcher. Rüdi stoppade Willian från att göra mål i andra halvlek. Batshuayi gjorde mål igen. Inhiopp för Hazard. Davide Zappacosta spelade för Italien mot England (oavgjort efter en VAR-bedömd straff i slutet). Moses och Ola Aina spelade för Nigeria, Matt Miazga för USA, Mario Pasalic för Kroatien (inhopp). Olivier Giroud hoppade in för Frankrike, Kanté startade men fick vila lite i andra.
    Så många av Chelseas spelare var i aktion igår och peppar peppar har inga rapporter om skador nått oss ännu.

ONSDAG:
Chelsea har fryst biljettpriserna för nästa år, igen. Bra men bättre hade varit att sänka dem. Men då vi inte lever i en utopi lär något sådant aldrig hända.

Årets värsta landslagsuppehåll då det bara ska testas och experimenteras och ingen bryr sig om något annat än att slippa bli skadad är äntligen över. Meningslöst. Det hade förmodligen gett mer att ha teori och träning för att lära känna varandra än att spela en hel del av de matcher som folk fick betala för att genomlida.
    Idag återvänder spelarna till Cobham efter sina landslagsuppdrag. Inte alla, några har ju varit på semester. Som det är just nu är det åtminstone inga nya rapporter om skador vilket är oroande inför de matcher som väntar.

TISDAG:
Uefa gör en rad ändringar i Champions League till nästa säsong, få av dem känns särskilt angelägna eller attraktiva. Bästa ändringen är väl att antalet tillgängliga spelare på bänken ökas från 18 till 23 vilket ger managern större valmöjligheter.
    Kvalspel för fjärdeplacerade lag i de ligor som har fyra platser i turneringen försvinner. Det blir två olika speltider på kvällarna (för att öka tv-pengarna) med matchstart 18.55 och 21.00. Fler januarivärvningar kommer att göras då klubbarna får registrera upp till tre nya spelare för slutspelet även om spelaren redan spelat i Champions League, vilket ökar möjligheten för de rikaste klubbarna att förstärka kraftfullt inför slutspelet. Samt den redan vanligt förekommande regeln om ett fjärde byte i matcher som går till förlängning.

MÅNDAG:
Till helgen återvänder fotbollen igen och vilken match det är.
    Det är en match Chelsea måste vinna om vi ska ha en reell chans till att ta en plats bland de fyra i topp, vilket nu måste anses vara största målet för säsongen som återstår (även om vi väldigt gärna vill ha en cupbuckla också).
    Motståndet är Tottenham som är fempoäng före Chelsea på fjäreplatsen, och elva mål. Ett stort avstånd men inte omöjligt - om Chelsea vinner på Stamford Bridge på söndag.
    Det finns lite skadeoro i Chelsea; Andreas Christensen och Thibaut Courtois men vi tror båda bli spelklara vilket bör innebära en helt skadefri trupp sånär som på Ethan Ampadu som knappst lär vara spelklar mer den här säsongen. För Tottenham är det värre då de saknar sin allra mest ikoniske spelare Harry Kane. De kan dock inte på något sätt underskattas ändå.
    Därtill kommer ju att mängder av spelare i båda lagen kommer att spela ytterligare en landskamp i veckan med allt vad det innebär för skaderisker.

Damerna förlorade tyvärr väldigt viktiga poäng igår och kanske ligger fokus just nu mest på Champions League, vilket inte är bra. Ligatiteln är faktiskt viktigast just nu.
    Fokus lär inte minska då andra matchen mot Montpellier i CL spelas på onsdag, följt av en väldigt svår och viktig match mot Arsenal.
     Man City har ungefär samma utgångsläge som Chelsea i CL fast de ska spela på bortaplan mot Linköping. De slapp dock spela igår då deras match mot Bristol blev uppskjuten. De har nu fördel i jakten på ligatiteln.

 


 

Rykten, notiser m m, v-13


SÖNDAG:
Ännu mer från The Sun. Chelsea anser nämligen enligt dem att Newcastles Jamaal Lascelles ska bli vår nya JT.

Toby Alderweireldryktena växer också. Enligt medierna kommer Chelsea vinna den kampen mot United och Barcelona. Det verkar dock inte som om någon tror han stannar i Tottenham.

Lika bra vi säger att ryktet kommer via The Sun!
    Det kommer inför derbyt. Undrar varför?!
    Nästa Chelseamanager ska bli Mauricio Pochettino! Inget dumt namn men att det skulle kunna ske känns fullständigt omöjligt.
    Enligt Sun är det dock möjligt om än inte troligt, förutsatt att det blir Chelsea som vinner senare idag dvs i förlängningen blir det lag som kvalificerar sig för CL.
    Alla, t o m vi snart, tar ju för givet att Antonio Conte lämnar. Frivilligt eller inte. Vi får se, men som möjligt efterträdare känns ju spurs manager inte fel, men som sagt det är nog lika omöjligt som han själv säger det vara att han tar över Barcelona.
    Det är många som nämns, vi får väl se. Men om vi inte missat alltför många är det Luis Enrique (nej tack), Thomas Tuchel (nja), Massimo Allegri (gärna), Carlo Ancelotti (gärna), Emery (nej), Spalletti, Sarri med flera - och det är bara sedan förra ligaomgången. (Vi har själva t o m nämnt Emma Hayes ;) och inte helt på skämt för vi är imponerade av hur hon jobbar taktiskt - tänk om herrerna kunde prestera sådana andrahalvlekar som hon får damerna att göra...).
    CSFC drömmer en omöjlig dröm, om Conte lämnar vill vi ha Jupp Heynckes! Han står absolut högst upp, i egen särklass, på vår önskelista, men att han ska ta sig an en klubb igen (han hoppade ju in som nödlösning i Bayern enbart för att de stod utan tränare - när de sparkade Ancelotti), och utanför Tyskland känns inte troligt - men det vore rätt man för jobbet. Det Bayern han skapade 2013 är fortfarande det lag vi nog tycker spelat den finaste fotbollen det här decenniet, en balans mellan kontroll, effektivitet, anfall, försvar och utan att bara spela bollen mellan varandra. Sedan får andra prata om Guardiolas lag hur mycket de vill.

LÖRDAG:
Lewandowski verkar vara på väg till Real, för vilken gång i ordningen vet vi inte. Nytt är dock att Bayern tydligen tittar på Alvaro Morata som ersättare för honom.

Det är ett stort derby imorgon och Daily Mail förnekar sig inte med en stor hatartikel vänd mot Chelsea och framförallt Antonio Conte inför den matchen (absolut inget motsvarande har synts i DM angående Tottenham....). Man spyr på hur den tidningen agerar enligt sin egen agenda. Man U-stödjaren Kieran Gill är mannen bakom hatjobbet. Vi vägrar länka till sådan smörja.

Däremot tipsar vi gärna om en artikel om Ruben Loftus-Cheek. Läs mer här om hans första mål och andra första i hans liv. Läs mer här>>
    Klart läsvärt.

Toby Alderweireld har fortfarande inte kommit överens med Tottenham om en förlängning, deras lönepolicy börjar visa den negativa sidan nu, och självklart ryktas det massor. Han har ryktats till Chelsea länge och de ryktena växer, liksom att United vill ha honom. De ska ju tydligen rensa bort en tredjedel av sin trupp.

FREDAG:
Don Balon är i farten igen. Enligt dem har Antonio Conte kontaktat denne James Rodriguez,j ust nu utlånad till Bayern. Detta som förberedelse till att Antonio Conte ska ta över Real Madrid. Vilket är första gången vi hör detta rykte men det är ju Don Balon!

Rykten är rykten men vissa rykten kan man ju önska vore sanna. Som att Chelsea är aktiva och försöker värva Isco, vilket är ett rykte som fått fötter senaste dagarna. Det är den sortens värvningar klubben behöver göra nu när truppen har byggts upp igen och breddats i år. Spelare som kan bidra med lite mer.

TORSDAG:
Sky har jämfört Eden Hazard mot hans väntade motståndare Jan Vertonghen i en artikel som visar hur bra Eden Hazard är, bättre siffror än de Bruyne trots att denne anses vara så mycket bättre den här säsongen av många. Läs mer här>>

Han skulle vara borta långt in i april men kan kanske spela på söndag. Vi talar om Harry Kane. Tottenham kommer att göra en sen bedömning om han kan spela mot Chelsea.
    Tottenham har inte vunnit mot Chelsea på Stamford Bridge sedan 1990. Ett facit vi är särdeles angelägna om att behålla efter söndag.

ONSDAG:
Chelsea liksom bl a Tottenham jagar Norwichs 21-årige playmaker James Maddison. Han lär kosta 25m pund och har varit en sensation i Championship i år. Han jämförs med Cesc Fabregas men med högre målsnitt.

Chelsea ska ha värvat PSV Eindhovens unge anfallare Jayden Braaf. Enligt hans agent. Det är nog möjligt då spelaren bara är 15 år gammal och Chelsea brukar inte kommentera sådana övergångar. Båda Manc-klubbarna jagade honom också. Ännu så länge är det dock bara en muntlig överenskommelse och reglerna kring övergångar för så unga spelare är många så om det verkligen händer får vi se senare.

En intressant, om än lite deprimerande, artikel om Charly Musonda Jr vars karriär igen vacklar hos Celtic. Ännu en ung spelare vars självförtroende verkar vara överlägset vad han visar på plan. Läs mer här>>

Ett rykte vi hört sedan dag ett med Antonio Conte är Napolis försvarare Kalidou Koulibaly, och det är tydligen aktuellt igen. Om vi ska tro italienska rykten. Men enbart om Conte stannar, så det är uppenbarligen en spelare Conte verkligen vill ha men som klubben är mindre intresserade av .... hmm, upplagt för ännu mer gnäll eller?

TISDAG:
Batshuayis målsuccé fortsätter även om de här träningsmatcherna knappast säger något om något, men han fick hoppa in för Hazard ikväll och gjorde mål några minuter senare. Vi måste kanske snart ändå ställa frågan vad är det mellan honom och Conte, för utan Conte är han nu sensationellt målfarlig. Och det kan vi ju absolut inte säga om Chelsea som helhet just nu.

Fler och fler rykten om Thomas Tuchel. Han lär sagt att han redan är överens och kontrakterad av en klubb för nästa säsong. Det satte igång en cirkus av rykten där Bayern avfärdades och Arsenal ansågs vara klubben. Det har sedan dess också varit PSG och nu tror tydligen de flesta att det är Chelsea.
    Om nu Conte lämnar, som alla säger men vi tror på först när det blir så, före kontraktets utgång är Tuchel i alla fall ett intressantare namn för CSFC än Luis Enrique som de spanska tidningarna pushar för.

Det är också mycket snack om Gareth Bale och om han väljer Chelsea före Manchester United. Mindre snack om att han stannar i Real - men sådant här prat är annars ett vårtecken helt enkelt för det kommer varje vår vid den här tiden.

Nya rykten från Spanien binder Marcos Alonso till Real Madrid för att Sergio Ramos vill värva honom. Att folk äntligen fått upp ögonen för hans obestridliga kvalitet är roligt, mindre roligt är dessa ständiga flyttrykten som följer med det.

Det är kanske inte det skvaller vi brukar skriva om men det är tydligen tvillingar som gäller i Chelsea i år. Emma Hayes väntar ju tvillingar i juni och nu avslöjar Alvaro Morata och hans fru Alice Campello att de också väntar tvillingar. Grattis.

George Nunn värvas från Crewe. Han är 16 år gammal och anfallare.

MÅNDAG:
Så kommer förstås nyheten att Tuchel inte alls tackat nej till Bayern utan det är hans förstaval. Det är lättare att få fram sanningen ur Donald Trump än att få sanna besked på sportsidorna numer. Alla har sin egen version och s k gurus kan i princip säga vad de vill och det skrivs om det.

Chelsea har fördelen mot Tottenham på söndag hävdar en av medias många experter. Han kan dock vara något partisk då det är Ray Wilkins, vår förre mittfältare. Läs mer här>>

Orkar ni men en Don Balon till? Förmodligen inte men då de lyckats få andra skriva om det får väl vi rapportera det också. Eden Hazard ska nu till Manchester City i sommar. Det ska vara Hazards önskan enligt dessa fantaster

Antonio Rüdiger är enligt statistiken PLs fjärde snabbaste spelare. Inte illa för en försvarare som fånarna som inte ville han skulle komma till Chelsea hävdade var långsam! (Antar det var samma s k Chelseasupportrar som ansåg att Bakayoko var ett fynd för 40m pund).
    Snabbare är bara Leroy Sane, Patrick van Aanhol och Moussa Sissoko.

Alltid omskvallrade Thibaut Courtois hävdar att han kommer att spela i Chelsea nästa säsong. Han har ett år kvar på kontraktet och meddelar att kontraktsförshandlingar kommer att ske först efter att årets säsong har avslutats.

Nu kommer det skvaller om att Chelsea har ett avtal om att värva Edin Dzeko i sommar. Varför? Så upptäcker vi att det kommer från El Gol Digital som försöker vara än värre än Don Balon.

Apropå Don Balon. De hävdar att Chelsea kommer att betala 130m pund för Marco Asensio.

Förra veckan var han klar för Arsenal, nu ska Thomas Tuchel ta över Chelsea. Det enda någorlunda klara verkar vara att han inte tar över Bayern München.

Andrea Belotti var en sensation förra säsongen och alla jagade honom enligt medierna. Inte minst Chelsea. I år har han närmast floppat och de enda som tycks vara intresserade av honom är Milan - men skam den agent som ger sig så nu har denne lyckats knyta Belotti till Chelsea igen.

Helgens lånerapport om våra spelare i diasporan>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC