csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   38 sp 21 v 9 o 8 f 63 -39 mål 72 p

- always proud to be Blue -


6 - 12 maj 2019
    NÄSTA MATCH:

      29 maj - ARSENAL - EL - kl 21.00

  -

Nyheter v-19


SÖNDAG 12:
Titeln gick till City, som vi tippade före säsongen men oj vad pressade de var ända in i kaklet. Klar seger mot Brighton efter att hamnat i underläge och det var inget snack om det. En poäng före Liverpool. Massor med poäng före Chelsea. 26 stycken.
    Realistiskt såg vi tredjeplatsen som bästa möjliga så det är ju bra fast ingen kan väl säga att Sarriboll är bra eller har fungerat, vi har nått den idag tack vare Everton men i sin helhet tack vare att de andra konkurrenterna där uppe var ännu sämre än Chelsea i slutet av säsongen.
  Ett Chelsea som Sarri tydligen inte brydde sig om de skulle sluta trea eller fyra, något som betydde något för oss fans. Sarri vilade hellre spelare för en välgörenhetsmatch i USA. Visst Chelsea har spelat många matcher i år, men det gör vi varje år. So what?
    Som tur var brydde sig Everton och de tog poäng från Tottenham som gav Chelsea tredjeplatsen. Tack Zouma med lånekamrater.

Årets tristaste dag. Säsongen är slut.
    Månader till fobtoll är rolig igen.
    Det spännande är om City eller scousers vinner. Men för oss är detoväsentligt. Chelsea vinner inte ligan så vem bryr sig.
    Ändå, tredje är bättre än fjärde, särskilt som det innebär att Tottenham är bakom oss. Så vi hoppas verkligen att Chelsea vinner idag trots expertenas misstro mot oss. Fast vem kan klandra dem så ojämna som Chelsea varit den här säsongen.

LÖRDAG 11:
Lampards Derby förlorade första matchen mot Leeds med enda målet. De skulle dock haft en straff om VAR hade använts. Den dömdes men ändrades efter linjemannens invändning. Fullständigt galet anser vi som fick se repriserna. Domare var en av de vi här anser sämst i ligan, Craig Pawson. Leeds kanske också förtjänade en utvisning i slutet när en av deras spelare skallade Tomori i bröstet. Pawson hade dock ryggen emot och gav bara gult. Det var irriterat och domaren hade inte matchen under kontroll.
    Leeds var nog dock det lite, lite bättre laget då Derby var tagna av stundens allvar och stressade för mycket. Ingen hade dock före säsongen på något sätt trott att de skulle spela i play-off.
  Om det är något vi verkligen ser fram emot nästa säsong är det att VAR införs i PL. Det lär väl ha en del barnsjukdomar men med tanke på den engelska domarstandarden är det en fullständig nödvändighet. De har bara en domare som håller genomsnittligt europeisk klass och massor av domare som inte ens är av allsvensk klass. Mike Riley, domarbasen får ta på sig det ansvaret - för sedan han tog över har det blivit värre och värre för varje år som gått.

Chelsea Women slutar trea, en besvikelse den här säsongen, i Women Super League och missar Europaspel. De vann sista matchen mot Reading med 3-2, ett lag de alltid har svårt för av någon anledning. Målen gjordes av Ji 8, Carney 54, England 64.
    Arsenal vann ligan och det i stor stil efter att också slagit tvåan Man City med enda målet i sista matchen. Yeovil flyttas ned med minuspoäng, vi vet faktiskt inte varför men det måste ju vara poängavdrag efter någon regelöverträdelse. Man United kommer upp.
    Det var Hedvig Lindahls sista match i Chelsea och hon avtackades fint.

Tammy Abraham stor matchhjälte i första mötet i Brum-derbyt. Han satte 2-1 på straff när Vila vände mot WBA. Hans 26 mål hittills den här säsongen. Hans 20e i ligan vilket är det högsta sedan 2014. Tänk om han kan göra i närheten av det i Premier League då är vårt anfallsproblem löst.

Idag börjar play-off till Premier League. Två lag med Chelseaintressen deltar. Aston Villa med John Terry som ass manager och Tammy Abraham i anfallet möter West Brom och Derby med Frank Lampard som manager och med Mason Mount och Fikayo Tomori på plan möter Leeds. Matcherna visas på Viasat Sport. Det är dubbelmöten och "Chelseaklubbarna" börjar hemma. (Leeds har ett lån men de har misskött Izzy Brown hela säsongen så vi räknar inte det).

Hedvig Lindahl som lämnar Chelsea efter 4,5 år hyllas på klubbens hemsida. Läs det gärna här>>

FREDAG 10:
Eden Hazard tog hem storslam, alla utmärkelserna vilket aldrig tidigare har hänt i Chelsea. Han blev Årets Spelare, Spelarnas Årets Spelare och som vi redan redogjort för stod också för Årets Mål.
    Callum Hudson-Odoi blev inte oväntat Årets Unga Spelare. Conor Gallagher fick utmärkelsen för Årets Akademispelare.
    Gary Cahill hyllades för sina stora insatser (exceptionella) i Chelsea. Special Recognition, senast given till JT för två år sedan.

Året Spelare Women blev inte oväntat Erin Cuthbert. Spelarnas Årets Spelare gick till Sophie Ingle.
    Årets Mål gick till Eden Hazard, men inte för målet vi trodde. Det mot West Ham utan för målet mot Liverpool i Ligacupen.
    Se här vilka som vunnit Årets utmärkelser tidigare>>

Vi vet inte om det är transferförbudet eller något annat, men Chelsea har äntligen brutit sin dummaste regel. Den att aldrig förlänga med mer än ett år för spelare som fyllt 30 år. Chelsea har nämligen idag förlängt med David Luiz i två år framåt.

En annan 30+-are däremot tar adjö av Chelsea då Sarri inte vill ha honom i laget. Sarris behandling av Gary Cahill är en stor anledning till varför CSFC har så svårt för italienaren. Vi tycker Sarri uppträtt rent ut sagt riktigt illa mot Cahill (och Drinkwater).
    Det här är Gary Cahills sista ord som Chelseaspelare. Vi önskar honom verkligen all lycka till i den fortsatta karriären för vi är övertygade om att han har fler år kvar som spelare på mycket hög nivå. Läs här>>

Daily Mail som ju väldigt gärna vill ställa till och sprida falska nyheter om Chelsea fick igång en debatt om ny stadium som har fått klubben att gå ut med ett officiellt uttalande. Något som är oerhört sällsynt att klubben gör. Det är kort och anger att inga andra planer finns och att stadiumbygget enbart har skjutits på framtiden på grund av ogynnsamt investeringsklimat.

Vi får be om ursäkt då vi kraftigt kritiserade Sarri för att han tog av Loftus-Cheek igår. Det visade sig att RLC hade skadebekymmer och det var orsaken.

Chelsea haltade sig till final i Europa League för vilket vi är väldigt tacksamma. Det ger Sarri tre veckor, nästan, att få ordning på den största gåta vi stött på under den tid vi följt Chelsea. Hur han lyckats få ett lag att spela bra en halvlek och rent ut uselt en annan. För vi lär inte vinna över Arsenal i Baku genom att bara spela en halvlek, inte med den anfallskraft de har.
    En mycket positiv sak är att i finalen kommer äntligen VAR att användas. Hade det funnits är vi övertygade om att Azpis mål hade stått igår, även om VAR kan ge mer petiga domslut ibland.
    Men visst är det udda. Två lag som man kan ta Victoria Line Underground mellan ska spela ett derby borta i vad som egentligen är Asien dit supportrarna knappt kan ta sig! Och lyckas de skörtas de på hotell- och rese-kostnader. Chelsea och Arsenal har bara fått 6000 biljetter var i ett stadion som tar 69.000 personer!

Först ska dock ligan avslutas. Den stora grejen är ju om City ska hålla undan. De har Brighton i sista matchen på bortaplan, Liverpool har klart bättre Wolverhampton på hemmaplan. Vi tror väl att City klarar det. Vilket gör att Chelsea kan glömma fiaskomatchen mot dem och verkligen komma ihåg att vi slog dem med 3-0 på Stamford Bridge!
    Chelsea har en tredjeplats att försvara. Det lär betyda något vid lottningen i augusti. Men framförallt är det ju en skrytfaktor att komma före Tottenham. Ingen tycks dock tro på Chelsea mot Leicester. Experterna tippar att Chelsea kommer att tappa poäng mot Leicester som spelat bra sedan Chelseas förre ungdomscoach Brendan Rodgers tog över dem. Risken är väl att Chelsea för en gångs skull gör två likadana halvlekar, dvs dåliga, då alla är nöjda med att årets två största mål är nådda (nästan). Vi hoppas dock verkligen att Chelsea spelar för äran och hedern och tar hem tredjeplatsen.
    Matchen kommer att visas på Viaplay.

Det går nog inte att nog understryka hur England som ofta underskattas i Europa för ligan är så krävande och lagen har haft svårt att hävda sig i de europeiska cuperna, nu har tagit samtliga finalplatser i båda Europas cuper.

Ikväll blir det klart vilka som blir Årets Spelare i de olika lagen. Om det inte blir Eden Hazard och om inte hans mål mot West Ham biir Årets Mål blir vi väldigt förvånade.

TORSDAG 9:
Har det någonsin funnits en bättre straffläggare än Eden Hazard! Det var en av hans sämsta matcher någonsin i Chelsea men han sände oss till finalen ändå.

Två engelska lag i Champions Leaguefinalen. Två engelska lag i Europa Leaguefinalen. Och så finns det totalt idioter som säger att PL inte är den bästa ligan i världen. Och det lag som inte ens är i final vinner förmodligen ligan! BÄST. Inte ens sportskrivarnas största idiot Sebastian Mattson kan förneka det.

Chelsea är i final i Europa League i ett derby på Victoria Line i Baku. Men ärligt talat Chelsea förtjänade det knappt. Men Vi är bra på straffar.
    Dock, vi hävdar fortfarande att är man så bra i första och så usla i andra MÅSTE managern gå. det är hans ansvar.
    Lnodonderby nästan i Asien! 29 maj.

Men inget i världen är väl sämre än Discovery som inte ens visade straffläggningen. VÄRLDEN SÄMSTA TV-KANAL

Hur är det möjligt att en manager får sitt lag att bara spela bra i en halvlek och sedan uselt, eller tvärtom. Vi har aldrig någonsin sett något liknande. Antingen är man bra eller usla, idag är Chelsea båda samtidigt i nästan varje match. Sarri har lyckats med det. NU bort med honom. Hur kan man ta av bäste spelaren i avgörande ögonblick?
    Hazard har burit Chelsea den här säsongen men var usel ikväll tyvärr. En av de sämsta matcher han någonsin gjort för oss.
    SARRI MÅSTE BORT, vaktmästen kommer att göra ett bättre jobb. För att inte tala om Lamps, Terry, ten Hag och många andra.
    FÖR OSS ÄR FOTBOLLSÄSONGEN TOTALT ÖVER: BYE

Även den allra mest ansvarige för avslaget från Chelsea till Fifa om transferförbudet Thomas Bodström erkänner att Chelsea straffas hårdare än andra klubbar. Han berör dock inte det faktum att Chelsea straffas till allra största delen för spelare som aldrig var aktuella för klubben utan bara provspelade, vilket är en enorm skillnad som vi ser det. Läs mer här>>
    (Bodström är fd spelare i AIK, minister i s-ministär och en landshövding i Stockholm som aldrig fick tilträda pga oegentligheter)

Lagen kommer snart men Hazard, Giroud och Loftus-Cheek startar för Chelsea vilket vi är oerhört nöjda med.

Matchen var inte ens med på resultatlistorna i veckan. Ursäkta att vi missat att informera om den.
    Så det kom i skymundan när Chelsea utklassade stackars bottenlaget Yeovil, och det med ett reservbetonat lag. 8-0 slutade matchen i WSL. Målen gjordes av:  England 4, 27, 45+2, Cuthbert 16, 51, Engman 28, Kirby 84, 87. 
    Chelsea är långt efter topplagen Arsenal som redan vunnit och City och borta ur europaspel redan innan säsongens sista match på söndag mot Reading.

Just nu vet vi inte om man ens vågar se kvällens möte mot Eintracht Frankfurt om man får tag i en fulstream, inte efter att sett lagen som var favoriter till att gå vidare (ända in i halvtid) åka ut ur Champions League i osannolika matcher och andra halvlekar. Chelsea är ju dessutom det lag i alla semifinalerna som har sämst utgångsläge!

Vi vågar absolut inte tippa kvällens matcher, inte efter vad vi fått se i veckan!

Chelsea måste först göra sitt jobb och vinna mot Frankfurt. Men visst, även om vi normalt stödjer engelsk fotboll, vill vi hellre ha Valencia i finalen än Arsenal som vi ibland tycks ha stora problem med, trots deras svaga försvar. Arsenal har dock ett bra mycket bättre utgångsläge än vad Chelsea har så först handlar det om att Chelsea måste göra en mycket bra match mot Frankfurt ikväll. Och får vi se Kovacic i startelvan istället för Loftus-Cheek...
    Allting är möjligt som vi sett i veckan och vi tar då sannerligen inte ut något i förskott. Chelsea och Arsenal må vara favoriter till att gå vidare, men det är ingen garanti för något alls.
    Hoppas det inte blir lika spännande som CL-matcherna och att åtminstone en av de med fördel, nänligen Chelsea, lever upp till det.

Lärdom från Champions League den här veckan; den är entydig och mycket enkel. De lag som spelar rakt framåt med fart och verkligen vill något vinner. Barcelona gjorde det inte utan tänkte de skulle spela bollinnehavsfotboll! Tiki-taka nej tack. De lag som vågar vinner, det känns rätt skönt att konstatera just nu. (Ajax la av att våga 20+30 minuter och tappade tvåmålsledning samt till slut matchen)

ONSDAG 8:
Vilka matcher vi fick se i Champions League den här veckan. Bästa någonsin...?! Förutom när Chelsea vann 2012 förstås ;) Mest spännande dock är de nog kanske och vem hade trott på utvecklingen i någon av matcherna hade frågan ställts i halvtid.
    Tottenham gjorde det igen. De gjorde de mot City också.
    Ska det bli bara engelska lag i de europeiska cupernas finaler?!

Vi har sagt det förut och säger det igen, tänk om Sarri kunde lära sig något av Ajax. Som att varje passning ska gå framåt med fart och att spelarna ska gå rakt på mål. Vi kunde sagt samma sak igår men inga gör det med samma förtroende som Ajax. Det här är bra fotboll, att passa några meter framåt åt gången för att hålla bollen och sedan möta ett uppställt försvar med tid att parkera bussen, som vet vad de ska göra det, är inget som roar CSFC. Det är dock den fotbollen som Sarri-boll har betytt i Chelsea.

Beskedet vi efterlyst ett tag från Fifa kom idag. Fifa har uppehållit transferförbudet om två transferförnster, ingen överraskning där. Vad Chelsea talar om när de säger de fått en del rätt vet vi ännu inte.
    Med stor säkerhet kommer nu Chelsea att ta det här till CAS för att åtminstone kunna skjuta fram när det ska börja gälla.
    Läs Chelseas uttalande>>
    Nya transfefönstret öppnar officiellt 16 maj. Det är just nu stängt för Chelsea, vilket om vi ska se till det möjligen positiva är att Higuain och Kovacic kommer inte att bli Chelseaspelare framöver då Chelsea inte kan omvandla deras lån till köp. Christian Pulisics övergång påverkas inte då den var klar redan i januari, han är ju bara ute på lån till Dortmund just nu.
    Guardian har en mer omfattade artikeln om ärendet här>>
    Den avslöjar bland annat att den justering som är gäller spelare under 16 år. Som vi läser reglerna ser dock den aviserade övergången av Göteborgs löfte Edwin Andersson inte kunna genomföras.
    Det finns fortfarande massor av frågetecken då nästan alla fall som Fifa fällt Chelsea för handlar om spelare som klubben aldrig värvat utan bara gett s k trials, provspel.

Från presskonferensen:
Sarri kunde och ville förstås inte kommentera Fifas utslag.
    Chelsea har klarat CL-kvalificering nu handlar det om att vinna en titel men först klara av ett dynamiskt och aggressivt lag i en svår match.
    Kantés skada är inte allvarlig men han måste vila ett par veckor.
    Sarri tolkar sitt jobb som att det inte i första hand handlar om att vinna titlar utan att förbättra spelarna och det anser han att han gjort. Både de unga spelarna och Barkley. (Så varför envisas han då med att inte spela dem utan välja t ex Kovacic hela tiden!)
    Det enda han pratat med klubben om ang sommaren är försäsongen. Att tala om transfers har inte gjorts pga förbudet.
    Han hävdar att han gillar att jobba med unga spelare.
    Ang Hazard hänvisar han till klubben.
    Han får hela tiden rapporter om lånespelarna och för tillfället är det några som är mer intressanta än andra. Han vill inte uppge några namn. Han vill dessutom (helt rätt) koncentrera sig på att ta Chelsea till final i EL.
    På frågan om hur stort gapet till det två bästa är det 24 poäng. Sarri tror Chelsea kan kapa en del av det gapet.
    Sarri avfärdar ryktena om Roma. Han vill stanna i Chelsea och England. Sedan försökte han sig på ett lamt skämt om att det kan ske i en annan engelsk klubb.
    Han menar att Chelsea behöver 1-2 spelare, inte tio spelare.
    Han vill inte se Chelsea som favoriter i morgon och varnar för att Frankfurt kommer att ha två bra anfallare imorgon i Jovic och Rebic (som var avstängd första matchen).
    Han betonade hur hög standarden är i PL. Chelsa spelar nu sin 61 match för säsongen.
      Sarri följs av Ruben Loftus-Cheek (vilket vi hoppas innebär att han också startar imorgon):
    Inte heller han vill prata om transferförbudet. Fokus är på matchen imorgon. För klubben handlar det om att behålla spelare och ta tillbaka en del lånespelare.
    Han har spelat mer och gjort fler mål vilket kommer av att han fått mer speltid. Han har haft problem med skador men vet hur han ska hantera det. Han är nu 23 och anser inte han ska ses som en ung spelare längre, det är dags för nästa steg.
    Han har problem med svanken men har lärt sig hantera det och ser det inte som något stort problem för sin fortsatta karriär.
    Han säger att han känner sig som en viktig del av laget, vilket är en bra känsla.
    Han känner ingen ökad press för att Kanté är skadad. Det handlar om att vinna en titel och det går inte att slappna av inför matchen imorgon.
    De vill vinna. Han har vunnit tidigare med Chelsea men då kanske inte känt sig som en del av laget på samma sätt som nu då han har spelat mycket i EL den här säsongen.
    Han funderar inte kring ett nytt kontrakt, det är hans agents jobb. Han har inga tankar på att lämna Chelsea men skojar om att han gärna tar en löneförhöjning.
    Han vill gärna efterlikna Lampard som han studerade mycket medan i akademin. Han vill bli en mittfältare som gör många mål.
    Han ser det som en fördel för unga spelare med ett transferförbud och menar att fansen stödjer de unga spelarna. Det märks under matcherna. Det kan ge unga spelare mer speltid.

Liverpool gjorde det omöjliga igår och vände ett stort underläge. Tottenham har ett litet underläge, ska de också kunna vända ikväll?

TISDAG 7:
Liverpool gjorde verkligen det "omöjliga" mot Barcelona inte minst tack vare fantastiskt målvaktsspel, så länge deras akilleshäl. Vilket inhopp av Wijnaldum dock.
    Los Arrogantos från Katalonien trodde det skulle räcka med att ställa ut skorna. Vi vidhåller att det här är dock ingen stor upplaga av Barcelona, Ett lag som är så arroganta att de släpper in ett mål som det fjärde för att de inte tittar på hörnläggaren, då får de skylla sig själva. De förtjänade de inte att gå vidar.e. De klarade ju inte ens av att få bollen till Messi.
    Vi hoppas att Sarri tittade och inser att bollinnehavsfotboll är urtrist jämfört med fotboll som spelas med tempo, mod och raka rör framåt. Bollinnehav är inte framtiden.
    [Och åter, om Chelsea funderar på att värva Coutinho bör klubben tänka om och tänka om igen och absolut avstå).
    Det här trodde vi inte på innan men Liverpool förtjänade finalplatsen.

Chelseas sista match mot Leicester den här säsongen kommer att visas på Viaplay. Söndag kl 16.00.

Dåliga nyheter. N'Golo Kantés skada är så allvarlig att han missar säsongens två sista matcher. Förhoppningsvis förlängs ju säsongen med en Europa Leaguefinal och det är oklart om han blir spelklar till den. Det är tre tunga namn på skadelistan nu; Kanté, Rüdiger, Hudson-Odoi.

Gary Cahill talar ut om sina bästa ögonblick i Chelsea. Han håller CL-titeln högst tätt följt av hans första PL-titel. Läs här>>

Eden Hazards underbara solomål mot West Ham har utsetts till Månadens Mål för april. Inte undra på.

Vi har haft usla säsonger, några gånger de senaste 15 åren. Vi har haft utmärkta säsonger flera gånger under de åren.Vilka framgångar vi har fått vara med om.
    Årets säsong vet vi knappt hur vi ska beskriva. I stycken har den varit patetiskt dålig. I stycken har den varit utmärkt. Ofta i samma match. Som i söndags. Vad som är Sarri-boll är vi mer förundrade över än någonsin när säsongen började. Det sades vara en sak, visade sig vara förutfattade meningar, sidledes passningar, noll tempo och konstiga lagutagningar och byten. Ändå är vi där vi är.
    Vi är stolta över den insats laget gjorde i andra halvlek mot Watford. Då fanns det hjärta och vilja. Det vill allra helst av allt vill se i vårt lag. Tänk om vi hade fått se flera sådana den här säsongen då hade vi kanske inte känt tidernas största osäkerhet kring det här laget och dess manager!
    Nu vill vi se samma sorts insats, hjärta, blått bankande bakom de nya tröjorna göra det mot ett skadskjutet Frankfurt som spelar för avancemang men också för sin stolthet efter en stjärnsmäll utan like i helgen. Kanske gör det matchen dubbelt så svår. En sak är säker, dömer någon i Chelsea eller på läktarna ut Eintracht Frankfurt från söndagsmatchen - då lär vi få ångra det.
    Det enda vi kan säga är att det varit en riktigt underlig säsong! Vi har nu en chans att vinna en stor cuptitel, vi har redan förlorat en liten som vi kanske inte borde förlorat men gör man inte mål, ens på straffar (Jorginho, Luiz=normalt stensäkra) då vinner man inte hur bra man än spelar. (Det bevisade även Liverpool förra veckan). Det som sades vara årets största mål (inte av oss utan av medierna) var att kvalificera för Champions League vilket vi nu gjort, inte minst tack vare ett sällsynt nedvikande av våra närmaste konkurrenter. Chelsea har ärligt talat inte varit särskilt bra om vi ser till säsongen i sin helhet, bara mindre sämre än våra närmaste konkurrenter.
    Nu finns inget mer att bry sig om, det gäller bara att gå för det. Europa League är just nu det viktigaste i vår värld och Discovery vägrar visa matchen utan ska visa en som är långt mer avgjord än vårt möte med Frankfurt. Men så är det, och faktum är att genom att Chelsea nu är i CL och spelar fler lördagar nästa säsong riskerar vi att få se dem ännu mindre, det enda som kanske räddar det är att United nu ska spela söndagar och därmed inte ligger samtidigt som Chelsea i tablåerna. För vi vet ju utan tvekan att för tv-bolagen i Sverige är det United först, Liverpool därnäst, City därefter och först sedan möjligen Chelsea eller Arsenal (solklart så i Discovery) eller Tottenham som prioriteras i deras sändningar.
   Kan vi bara få klarhet i transferförbudet så kan vi börja se framåt också för vi har äntligen kommit i ett läge då investeringen i akademin börjar betala sig. Det gillar vi.

Det var tufft för dem men City vann förhoppningsvis innebär det att scousers inte vinner ligan. City har verkligen haft pressen på sig, de har samlat uddamålsvinster och hela tiden tvingats spela efter Liverpool. Det är imponerande.

MÅNDAG 6:
CSFC går helt reklamfri.
  CSFC.SE har haft en liten googleannons på sina sidan som mest retat oss men som aldrig direkt genererat intäkt. Vi har därför nu beslutat att ta bort den och CSFC.SE blir nu helt reklamfri. Kanske kan det bli något enstaka undantag om något intressant dyker upp men till skillnad från bloggar och s k influencers är det ingen som betalar för CSFC.SE eller något som står på CSFC.SE. Alla kostnader som rör sajten betalas av en enskild person, inga särintressen, inga kommersiella aktörer eller åsiktsriktningar. Ingen datainsamling kan därför genom sajten eller annonser göras för besökare på CSFC.SE
    CSFC.SE är en sajt med massor med fakta och information, samt dagliga nyheter, notiser, rykten och ibland våra åsikter. Inget annat. Allt för Chelsea Football Club som vi stöttat på vårt sätt sedan 1970   
    (Då webbläsare är långsamma med att uppdatera delar av sajter kan det dröja, och kanske kräva en rensning av cachen innan googleannonser helt försvinner)

Champions Leagueplatsen är klar.
    Nu är det bara att gå ALL IN för Europa League.
    Vi vill inte höra talas om trötta spelare, trötta hjärnor eller någonting. Vi har skador, tunga skador men de bästa ska spela. Inga spelare ska vilas. Vila kan de göra mot Leicester då det inte längre är en match som spelar roll.
    Frankfurt kämpade också om en CL-plats och åkter på en stjärnsmäll av superkaliber mot värsta konkurrenten om fjärdeplatsen, Leverkusen. 6-1 i förlust. Det spelar ingen roll vad man säger, den känns oavsett om Hütter försökta styra med spelare och annat (Jovic spelade inte från start men Rebic spelade och de flesta av de som mötte Chelsea. Jovic hoppade dock in i 37e minuten). Visst matchen kan väcka enorm revanschlust mot nästa motståndare, men det är också Chelsea på Stamford Bridge. Något troligare är det väl dock att den väcker frågetecken som oroar spelare och ledare.

Vi ska dock nästan helt och hållet tacka Eden Hazard för att den här säsongen har gett det utfall den gjort. Samt lite grann att konkurrentera vek ned sig som ett pappersparaply i storm. Hazard har burit Chelsea hela säsongen. Några andra har bidragit, en del då och då, andra som Kanté, Kepa mer regelbundet. Pedro har haft en bra säsong. Giroud har varit suverän i Europa League till de senaste matcherna. Ungdomarna har verkligen tagit steg framåt, vilket vi kan ge Sarri beröm för eller kan vi se det många av oss tror oss sett - att han ändå hållit dem tillbaka mer än vad han litat på dem.
    Men hu rman än ser på säsongen 2018-19, som inte är slut då vi har chansen till en stor titel kvar, så är och har det varit en riktigt underlig säsong.
    Drömmen är inte så stor längre av många skäl, vi drömmer den ändå och hoppas Eden Hazard stannar.

Dagens höjdpunkt är ju annars att City måste vinna en tuff match mot Leicester. De har dock hemmaplan, men vinst krävs för att titelhoppet ska leva till på söndag när ligan avslutas Nu är kampen om CL-platserna nästan avgjord, nedflyttningen är avgjord. Allt fokus på City ikväll. Vilken press men det ska ett mästarlag klara av. Liverpool har tur, flyt och allt det där mot Newcastle. Har City det ikväll eller blåser de bort Leicester och visar kvaliteten?

 

Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG 12:
Michy Batshuayi gjorde två mål för Crystal Palace mot Bournemouth medan Chelsea inte åstadkom något mot Leicester i första halvtimmen.

Varje säsong låter Guardian fansen bedöma säsongen. Chelseas fans ger Chelseas säsong ett mycket hårt betyg men här på CSC`FC kan vi bara hålla med. Det är tack bare konkurrenternas ännu sämre form vi är där vi är. Läs här>>
    Vi citerar: "If you judge it by nothing other than where we find ourselves – namely in a Champions League position, the final of the Europa League and League Cup finalists – then you’d consider this a pretty damn successful season. But, and it’s a big but, this has been an awful year. We’ve had to endure terrible football under an inept manager, and we owe Arsenal, United and Tottenham a debt of thanks for their own extensive shortcomings which have allowed us to overachieve. It’s an underserved 7/10"

LÖRDAG 11:
Christian Pulisic gjorde mål idag igen, första målet för Dortmund mot Düsseldorf. Seger med 3-2. De knappade också in på Bayern även om det är fördel sydtyskarna inför sista omgången. Som är rätt läckert förpackad då båda lagen möter kandidater till att ta sista platsen till CL. Bayern möter Frankfurt och Dortmund Mönchengladbach.

Vi hoppas det är ett skämt även om det är ett uselt sådant. Discovery har lagt Europa Leaguefinalen i sin betalkanal Eurosport Player. Inte på någon vanlig kanal.
    Förhoppningsvis är det bara ett preliminärt besked.

Vi brukar klaga på de spanska arroganterna. Just nu undrar vi dock om inte Bayern München är ännu arrogantare. De är fortfarande intresserade av Callum Hudson-Odoi men har inga förhandlingar med Chelsea. Det pratas om en överenskommelse med Hudson-Odoi men det finns inte ett enda tillstymmelse till underlag för det. Nu vill de dock bara betala 25m € pga skadan. Chelsea tackade nej till 40m pund i januari. De vill också att deras egen läkare ska undersöka och bedöma CHOs skada.
    Tror tyskarna verkligen att Chelsea kommer låta dem göra en egen läkarbedömning på en spelare de vill har rabatt på och som Chelsea vill behålla?! Det är smått otrolig arrogans och vi hoppas Chelsea talar om för dem vart de kan dra.

Skämt eller inte. Vid galan igår när Eden Hazard tog hem alla priserna, första gången det någonsin har hänt, uppmanades han av någon i publiken att "Skriv på kontraktet". Eden Hazards svar var "Var är pennan?".
    Kremlogerna tolkar nu detta som att Eden Hazard är beredd att stanna. Vi kan ju hoppas. Vad som än händer kommer dock ingen att hända före juni. Oavsett vad spanska medier säger och här hos CSFC lever hoppet.

Liverpool uppmanas jaga Reece James i sommar. Det ska de låta bli. De kan få spelare vi vill bli av med, Kovacic kommer snabbt fram när vi tänker så.

FREDAG 10:
Om ni har planer på att åka och se Chelsea mot Arsenal i Europa Leaguefinalen i Baku bör nog läsa det här först, även om det är riktat till fans från London. >>

Alvaro Morata är utlånad av Chelsea till Atletico Madrid till slutet av nästa säsong. Det verkar dock inte vara en enkel affär om vi ska tro spanska uppgifter. Atletico måste betala Chelsea en ny låneavgift på 15,5m för nästa säsong. Alternativet är att köpa lossa Morata direkt i sommar.
    Chelsea kan tydligen återkalla Morata, vilket är en nyhet för oss.

Eden Hazard sa efter matchen igår när han tillfrågades om det var hans sista match på Stamford Bridge, att det är inget han tänker på och att han ännu inte bestämt sig. ("In my mind I don't know yet.")

CSFC tog en titt på vår trupp inför nästa säsong. Här gör Guardian detsamma.>> Vi är inte helt eniga ;)

Sportbladet skriver om Uefas förslag på at förändra Champions League. En plan vi bara kan hoppas hamnar där den hör hemma omgående. I papperskorgen. Det är i princip samma europeiska superliga som G18 ville ha men som nu Uefa försöker pusha. Idiotiskt och förhoppningsvis dödas det snarast men vem vet i dessa dagar då pengar styr allt och nissarna tror de kan tjäna mer pengar så här...
    Läs här>>

Vi sa det redan när det avslöjades att Chelsea skulle iväg på en idiotisk PR-tripp till USA för att spela mot New England Revolution efter säsongen men innan Europa League-finalen. Nu får vi medhåll av Maurizio Sarri. Läs mer här>>

Inter jagar Emerson Palmieri. Det Inter som alla tror Antonio Conte kommer att leda nästa säsong. Vi hoppas Chelsea kan behålla Emerson.

TORSDAG 9:
Vi lyckades glömma en spelare i vår Behålla, sälja, låna-artikel i går. Den långtidsskadade Marco van Ginkel som aldrig fått chansen på riktigt i Chelsea men glänst i Nederländerna. Han är nu med i listan och vi tycker nog det vore bäst för honom om han får lämna och få chansen i en annan klubb.

Förre spelaren Michael Owen som numer jobbar som tipsexpert tror att Valencia vänder mot Arsenal men att Chelsea klarar av Frankfurt men kommer att släppa in mål. Vi får hoppas han har rätt för det är redan rätt nervöst här hos CSFC.

Vi undrar starkt över sanningshalten men Sport Witness hävdar att Chelsea kan värva Kovacic i sommar oavsett transferförbudet. Läs mer här>>
    CSFCs inställning är att Chelsea ändå inte ska göra det. Då blir det bara en värvning för värvandets egen skull och med tanke på att vi anser både Barkley och Loftus-Cheek vara bättre så. Plus att det ger utrymme för t ex Mason Mount att växa in i laget om Kovacic inte är där. En no-brainer för oss.

Daily Mail hävdar att Chelsea har börjat titta på att bygga ett nytt stadium på en annan plats än Stamford Bridge för att spara pengar. Läs mer här>>

Det spekuleras nu vilt i om Chelseas transferförbud stoppar Hazards övergång till Real och det ska vara ordentlig oro för det i Hazards "camp" som de kallar det. Vi tror nog att just det kommer att påverka mindre än vad folk tror. Antingen händer det eller händer det inte, situationen med transferförbudet har varit känd så länge och ingen trodde väl att Fifa skulle ändra sig - så det är bara medierna som söker klickbete på våra förhoppningar om att Hazard ska stanna.

ONSDAG 8:
Agenten Mino Raiola har stängts av i tre månader. Anledningen är dock oklar än så länge, men vem är överraskad? Det räcker ju med att se hans agerande gång på gång, nu senast hur han försöker undergräva United när det gäller Paul Pogba.

Inte oväntat har Expressen Sport grävt fram Sebastian Mattsons provokations- och hatartikel från i februari nu när transferförbudet fått sitt andra utslag av ena parten. Så spekulativt och så ynkligt, men allra mest bara så otroligt fel. Skriven av okunskap för att provocera. Detta är verkligen inte på något enda sätt slutet för Chelsea som storklubb. Möjligen, i värsta fall, ett hack på vägen. Och det kan snarare leda till något riktigt bra.
    Det är ju bara klickbete så bry er absolut inte om att klicka på artikeln om ni råkar se den.

Inters Milan Skriniar sägs vara Sarris önskemål i sommar oavsett transferförbud eller inte.

Nicolas Pepe är fortfarande het, för Chelsea, Arsenal och Liverpool. Bayern lär dock dragit sig ur.

TISDAG 7:
Chelsea har bekräftat att Hazard lämnar efter säsongen. Vi talar dock om lillebror Kylian vars kontrakt inte kommer att förlängas. Hur mycket kommer eller har detta påverkat storebrors framtid? Kylian kommer att gå till Cercle Bruges på permanent kontrakt nästa säsong efter att hans skada läkt. Han var utlånad dit innan skadan.

Bordeaux vill värva Olivier Giroud då Chelsea inte vill ge honom klart besked om klubben tänker utnyttja förlängningsoptionen i hans kontrakt. Vi säger som alltid, hellre Giroud än Higuain och inte bara av ekonomiska skäl.

Rykten i Wales säger att Chelsea är intresserade av Josh Murphy från Cardiff. Vi tvivlar.

MÅNDAG 6:
Bristol City som hamnade just utanför playoff hoppas få låna sina tre Chelseaspelare, Tomas Kalas, Jay Dasilva och Kasey Palmer även nästa säsong. Låter bra. De två sistnämnda är unga och behöver speltid, Tomas Kalas tillhör väl de spelare vi kanske tycker vore bäst om Chelsea säljer framöver.

Alla undrar hur stjärnsmällen 6-1 (på 36 minuter) för Frankfurt mot Leverkusen kommer att påverka våra motståndare i torsdagens returmatch i EL? Ingen vet, men i den här artikeln spekuleras det en del>>

Unge målvakten Marcin Bulka ser ut att lämna Chelsea i sommar för PSG. Det handlar om att inte förlänga sitt kontrakt utan vill söka lyckan på annat ställe.

Idag är det tioårsjubileum. För den som har en dragning åt att göra sig själv illa har Sky tagit en titt på en av tidernas värsta domarinsatser, som Chelsea utsattes för ett år då vi borde vunnit Champions League. Vi talar förstås om en viss norrman, Tom Henning Øvrebøe och matchen mot Barcelona. Vill ni lida och återuppleva det läs den här artikeln>> Själv klarade vi bara av att ögna igenom den, och det var inte fyra straffar som inte blev, det var faktiskt fem minst ;) som vi kommer ihåg det.

Rapporten om Chelseas alla lånespelare>>

Ännu har inte det utlovade beskedet om Chelseas överklagan till Fifa om transferförbudet och när det ska börja kommit. Det är nu klart försenat och då vi räknar med att Fifa kommer att stödja Fifa så är det avgörande att Chelsea kan överklaga till betydligt mer objektiva CAS. Vilken kan ge Chelsea uppskov innan giltighet. Vilket Fifa vet och det är säkert därför de förhalar ärendet.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!