csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
19   Chelsea FC   1 sp 0 v 0 o 1 f 0 -4 mål 0 p

- always proud to be Blue -
samtliga transfers i Premier League sommaren 2019>>


5 - 11 aug 2019
    NÄSTA MATCH:

      14 aug Liverpool - kl 21

   TV

Nyheter v-32


SÖNDAG 11:
Det finns dagar då inget funkar. Det här var en sådan. Som Citymatchen i våras fast Chelsea spelade bättre fotboll idag. United gjorde 4 mål på 5 skott på mål! Det säger allt.

En mycket läsvärd intervju med Mason Mount på Chelseas sajt. >>

En mycket läsvärd intervju med Frank Lampard i Sky. >>

Ett mer personligt porträtt av en f d lagkamrat, Danny Murphy hittar ni här.>>

LÖRDAG 10:
U18-laget med mängder av nya namn slog Arsenal borta i säsongens första match. Fin inledning. Båda målen i 2-1-vinsten av Armando Broja. Minut 14 och 81.
    Den ende spelare vi känner igen är finländske Lucas Bergström i mål. Chelsea U18 har också en ny coach i Ed Brand då Andy Myers flyttat upp i herarkin.

Tåå matcher spelade och tabellen är redan klar i toppen. City före Liverpool. Båda lagen har imponerat men ärligt talat, motståndet var väl inte så de oroade sig. Norwich försökte men en riktigt nervös första halvlek kostade dem massor. West Ham däremot en stor besvikelse då de knappt ens försökte och visade i vårt tycke dålig inställning mot mästarna. Så blev det förstås VAR-diskussion, men den orkar vi inte med. Antingen vill man ha fotboll enligt reglerna eller så vill man ha fotboll där personlig subjektivitet ska avgöra matcherna istället för objektivitet. Punkt slut.

Frank Lampard utvecklar sin fotbollsfillosofi i den här artikeln på den officiella sajten.>>

FREDAG 9:
Inte det minsta oväntat vann Liverpool lätt premiären mot tippade bottenlaget Norwich, som dock efter en väldigt nervös och oerhört skakig första halvlek spelade upp sig i andra. Det mest noterbara för oss som inte är scouserfans var dock det nya löjliga med att lagen som har frispark i farligt område nu tydligen ska ställa upp sin egen mure framför försvarande lags mur! Förstår tanken om att skymma men ärligt talat, det verkar mest vara löjligt och vi tror nog det kommer att försvinna från matchplaneringen ganska omgående. Risken att de står ivägen för egen frisparksskytt är nästan större än någon nytta som kan hända, förutom att det binder spelare som annars kan ta returer från vinkel.

Alla transfers i Premier League finns ovanför på en länk, det är en sammanställning gjord av Daily Mail.

Rätt ska vara rätt och därför måste vi betona att David Luiz gjorde inte som Courtois och strejkade sig bort från Chelsea. Han beslutade att lämna för att Lampard inte såg honom som given mittback.
    Det ursäktar inte att han gick till Arsenal men...

Från presskonferensen:
Frank Lampards första ligapresskonferens som head coach för Chelsea började med en försening.
    Lampard anser Chelsea haft en bra försäsong och han är upphetsad inför starten.
    Han har inte reflekterat över att han den yngste managern. Han ser dock likheter mellan honom och OGS i United.
    Han hade en ärlig diskussion med David Luiz och angav att det var stor konkurrens på hans plats. Beslutet att Luiz skulle träna ensam var Lampards. Det var inget bråk eller konflikt utan bara en ärlig bedömning av läget för Luiz och det bestäämdes att han skulle röra på sig.
    Lampard förväntar sig inga fler förändringar i truppen men det återstår att se.
    Inget nytt om CHOs kontrakt, det viktiga för Lampard är att han är tillbaka i träning.
    Transferförbudet är som det är och det är inte mer med det. Det positiva med fotboll är att man alltid startar på nytt och målet inom gruppen är det viktiga. Han antyder att det målet är en CL-plats.
    Matchen är inte större eller viktigare för United än för Chelsea.
    Han anser att de unga spelarna är redo, de för med sig entusiasm och talang.
    Lampard älskar att folk avfärdar Chelsea, det gör honom glad för då kan han bevisa dem fel.
    Han tycker att kritken mot Solskjaer varit väl hård men han lyssnar inte alltför mycket till sånt.
    Att Luiz förstärker Arsenal är inte något han kan tänka på men Lampard menar att Luiz är en bra spelare.
    Han har inte förberett något tal inför matchen men det kommer att röra sig runt att de ska spela med passion, kämpa för laget och hålla sig till grunderna.
    Kanté är frisk men Lampard vill inte säga om han spelar. Rüdiger och Willian tränar men det är för tidigt för Willian.
    Det här är vad han säger om att läget för honom själv: "It means a great deal and I don’t want to take it for granted. It means so much with the affiliation that I have with the fans. Everyone knows how I feel about Chelsea. I am past the surreal feeling. I am in the job now. I want to be a successful one."
   
Ikväll startar Premier League säsongen 2019-2020 med en match med en klar favorit. Liverpool möter hemma nykomlingarna Norwich, tippade att ha en kort sejour i PL. En stor fördel för Liverpool som har på papper lättaste motståndet av alla tippade topplag, men framförallt för de får två dagar extra jämfört med Chelsea inför Supercup-matchen onsdag i Istanbul.

TORSDAG 8:
21.01 Arsenal har bekräftat David Luiz. Ännu inget från Chelsea men det kommer väl snart.
    Chelsea har bekräftat.
    Vi kan inte på något sätt önska honom lycka till med tanke på hur han uppträtt mot klubben och fansen. Hoppas han gör ännu fler misstag i Arsenal än han gjorde i Chelsea.
    När Petr Cech gick till gooners kunde vi acceptera det då han ändå var förpassad till bänken som målvakt. Han gjorde det med klass, inte strejkade sig från klubben och Chelsea fick bra betalt. Luiz vägrade träna med laget, strejkade sig från Chelsea och gav usla pengar dessutom. I sista minuten, inte för att Chelsea kunde ersätta honom ändå, men tidpunkten är viktig att notera. Förhoppningsvis innebär det att Frank Lampard slipper en gnällare i omklädningsrummet och Chelsea behöver måla om på Stamford Bridge. Förmodligen hade Luiz också en skyhög lön som innebär att klubben får mer pengar att betala andra spelare med. Good riddance som det heter. Han och Courtois kommer inte att bli ihågkomna direkt.

20.40 Sky säger att Luiz är klar men inte Iwobi. Dock ingen bekräftelse från något håll.
    För några år sedan missade Leiecester en reigstrering med tiotalet sekunder, och innan dess missade Real värvningen av de Gea men lite mer. Har Arsenal missat två idag?

20.30 och allt hänger tydligen på Arsenal som inte velat bekräfta Alex Iwobi till Everton eller David Luiz från Chelsea.

Klockan är nu 20 och det börjar verka som om David Luiz till Arsenal har spruckit. Fast de kanske bara håller bekräftelsen ovanligt länge.
    Om affären sprack kommer nog David Luiz att ha en obekväm tid framför sig gentemot Chelseafansen med tanke på hur han uppträtt de senaste dagarna. Och med Lampard och Jody Morris, den sistnämnde sägs vara den som gjorde klart för Luiz att han inte längre ä automatiskt förstaval som mittback.

Chelsea hgar suttit på sidlinjen i år men det har varit rätt många stora transfers om få av samma storlek som förra sommaren. Dock vill vi hävda att det kommer många unga nya spelare till Premier League som kommer att bli väldigt spännande att följa, och absolut inte bara till topp-6 klubbarna. Av dem har väl Arsenal, City och Tottenham värvat mest och intressant, kanske i den ordningen.

OFFICIELLT
Izzy Brown har lånats ut till Luton. Ännu ej officiellt från Chelsea, bara Luton. Bekräftelsen från Chelsea har nu också kommit.
    Chelsea har tagit bort bekräftelsen från sin sajt... det är tydligen något om att ligan EFL måste godkänna först. Vi räknar dock med att det sker. Nu är bekräftelsen tillbaka, kan vara en internet-glitsch.

OFFICIELLT
Som väntat går Trevoh Chalobah till Huddersfield på lån för säsongen. Han har också förlängt sitt kontrakt till 2022. Även han kommer att ha tröja nr 8!

OFFICIELLT
Danny Dinkwater är klar på lån för Burnley, han kommer att ha tröja nummer 8. VI önskar honom all lycka till, det har inte fungerat i Chelsea men han köptes mot en managers önskan verkar det som och fick aldrig en chans. Nu får han en chans att få speltid och förhoppningsvis hittar han tillbaka till den spelare han var i Leicester. CSFC har alltid uppskattat honom ävenom han inte imponerade under försäsongen, men det var inte väntat efter i princip två år på sidlinjen.
    Det överraskande är att det är bara lån till januari, men sådana har en tendens att förlängas.

SILLY SEASON ÄR ÖVER, tack och lov. För den här gången.

Nu ska alla s k deal sheets vara inne, men klubbarna har två timmar till på sig att göra affärerna helt klara.
   
Vi har fortfarande inte fått bekräftat om David Luiz ska representera Gooners framöver men det är troligt. Mindre säkert är det om Dannny Drinkwater lånats ut tilll Burnley. Bara för att fönstret stänger innebär det inte att nyheter har bekräftats ännu men de kommer väl under kvällen.
    Vi är djupt besvikna på hur David Luiz har uppträtt, vi trodde mycket mer och bättre om honom. Att han dessutom gör som han gjort för att gå till en direkt konkurrent gör det ännu värre. Det är dock den moderna fotbollen och ibland får man bara acceptera. Alla kan inte sköta saker och ting som Eden Hazard gjorde. Andra människor är bra mycket mindre.

Glöm inte att övriga ligors transferfönster stänger bra mycket senare i år vilket innebär att Chelsea fortfarande kan tappa fler spelare. Ännu är inget helt klart med Callum Hudson-Odoi till exempel, eller om Tiemoue Bakayoko verkligen tar en plats i Lampards trupp. Även Davide Zappacosta kan komma att lämna. Dock tvivlar vi på några fler än nämnda namn.

OFFICIELLT
Josh Grant som var hos Yeovil förra säsongen lånas ut till Plymouth Argyle den kommande.

Deadline är 5pm eller klockan 18 svensk tid.

Sista dagen på transferfönstret i England. Och ryktena är rätt vilda, några klubbar är oerhört aktiva. Chelsea inte så men riskerar att förlora spelare och det till direkta konkurrenter vilket vi alltid hatar och absolut aldrig vill uppleva. Det har hänt för många gånger redan.
    Däremot är vi inte övertygade om att det inte kommer att bli fler affärer, men till utlandet så att säga. Lampard har ännu inte tagit ut sin slutgiltiga PL- eller CL-trupp så. Även om spelarna har fått sina tröjnummer.

ONSDAG 7:
Anthony Taylor, en domare vi inte hyser höga tankar om, ska döma Chelseas match mot United på söndag. Han dömde också Chelseas sista match förra säsongen mot Leicester och fick klart underkänt betyg, då också för det brukar bli så. Men nu ska han ju få VAR till hjälp.

Ji So-Yun har förlängt sitt kontrakt med Chelsea W till 2022.

Chelsea Women åkte på storstryk i träningsmatchen mot Montpellier. 5-2 slutade det hela till franyskorna.

TISDAG 6:
Chelsea U23 vann med 3-2 över Swindon i EFL Trophy Cupen ikväll. Målen gjordes av Tino Anjorin, 12, 16 och Charlie Brown 58.

Det blev Crystal Palace för vår förre kapten Gary Cahill. Vi önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär.

Chelsea har liksom många engelska, och förmodligen överallt, klubbar haft vedervärdiga personer anställda som velat jobba med ungdomar för att utnyttja dem på många sätt. Chelsea hade en sådan varelse anställd under 70¨talet och efter en noggrann utredning har klubben nu offentliggjort den utredningen. Tack och lov är klubbar numer vakna för och uppmärksamma på de här personerna. Läs mer här>>

MÅNDAG 5:
Noterbart är att alla tre nedflyttade lagen från PL till Champinoship förlorade sina inledande matcher. Lampards efterträdare i Derby fick en kanonstart med en vinst mot Huddersfield. Trots att han ännu inte lånat spelare från Chelsea. I vanliga fall brukar vi våga satsa en mycket liten slant på en segrare i Championship, inte i år. Vi tror den kommer att bli jämnare än någonsin och vi kan inte ens gissa vilka lag som kommer att kämpa om uppflyttning. Av förra årets sex främsta tror vi mest på WBA men vi tror ändå inte de vinner den.

BBC förklarar hur VAR kommer att fungera i Premier League från och med fredag kväll när Liverpool inleder säsongen mot Norwich. Läs mer här>>

NU BÖRJAR ALLVARET.
ÄNTLIGEN.

Det är dock en stentuff start. Det hade gjort mindre hade Chelsea haft en full trupp men med de skador vi har, nästan en halv startelva skadad, är det en start som kräver lite tur också.
    United borta på söndag är inte den tuffaste möjliga starten. Den är dock tuff nog. United har som alltid handlat massor men har också flera spelare som inget hellre vill än att lämna klubben. Hur det påverkar dem är omöjligt att säga.
    En sak är dock solklar. Chelsea får inte göra de defensiva misstag vi blivit bortskrämda av under försäsongen.
    En försäsong som i stort annars varit mycket positiv. Det är helt klart en roligare fotboll än tidigare, och framförallt är det en me flexibil fotboll och Lampard har varit noga med att spela ska lära sig hans fotboll och att de ska vara kapabla att spela i olika system.
    Lite oroande är också att anfallarna har så svårt att göra mål. iI kommer förstås sakna Eden Hazard, men fotboll är ett lagspel och då får de övriga ta ett steg framåt. Det som oroar mest dock är skadeläget då det är allvarliga skador och de kommer att ta en bra bit in på säsongen innan de spelarna är färdiga för matcher på toppnivå.
    Kan Chelsea och Lampard få med sig ett bra resultat från Old Trafford kan vi se framåt med tillförsiktigt. Ett dåligt resultat och engelska medier och andra kommer att kasta sig över honom och göra livet klart svårare.
    Chelsea är dock kapabla att vinna eller i värsta fall få oavgjort mot Manchester United som ska spela in nya spelare och avslutade förra säsongen riktigt svagt. Ny säsong, men den oro som tycks vara norm i United just nu kan ändå inte städas undan så lätt. Det är helt klart premiärhelgens viktigaste match.

Liverpool börjar på fredag. Sedan ska vi spela dem i en match vi är rätt övertygade om att både Jürgen Klopp och Frank Lampard helst hade velat slippa. Det jippo som kallas Supercupen och som klämts in med stor okänslighet av Uefa bara dagar efter seriepremiären i Istanbul. Liverpool får vila innan, det får inte Chelsea som redan åkt runt och tröttat ut spelarna under försäsongen. Alla klubbar gör detsamma då försäsong numer är lika mycket PR_turnéer som det är förberedelser inför kommande säsong.
    Fullständigt ärligt talat, vi har väldigt lite intresse för den här Supercupmatchen som ligger så otroligt fel för vår skadedrabbade trupp. Det sagt, det är alltid lika roligt att slå Liverpool och ett bra resultat även i den matchen kommer att göra Lampards liv lättare framöver.

Chelsea såg trötta och slitna ut mot Borussia Mönchengladbach, särskilt i första halvlek. Skärpan var nästan obefintlig och oroande var ju att de fick riktigt billiga mål och att Chelsea bara kunde överlista Yann Sommer från straffpunkten. Chelsea spelade dock utmärkt fotboll i andra halvlek och det ska vi ta med oss. Problemen i första täpptes till och hade skärpan funnits där hade Chelsea vunnit matchen precis som de borde gjort.
    Lampard har fått en del att oroa sig över men också massor att glädjas över den här försäsongen. Mason Mount och Ross Barkley är för oss de absolut största positiva insatserna. Båda verkar njuta av att spela fotboll under Lampard. Nästan lika positivt har det varit att se Jorginho och Kovacic frisläppta från Sarris skaklar och våga ta för sig. Och då har vi ändå Kanté tillbaka nu, med 18 minuter i Tyskland. Därtill kommer ju RLC tillbaka även om det nog inte sker före oktober.
    Exakt hur Lampard ser försvaret vågar vi inte ens gissa. Att Azpilicueta är given även om han inte är riktigt lika bra som för två år sedan är givet och vi är mycket nyfikna på Reece James när han är frisk. Zappacosta ser ut att vara på väg ut och även om fönstret i England stänger på torsdag så är det öppet längre i Italien om Lampard släpper honom. Emerson ser alltmer ut som förstavalet till vänster men Alonso kommer att ge honom en kamp då Lampards fotboll passar Alonso klart bättre än vad Sarris gjorde även om det är fyrbackslinje. Det är i mitten vi undrar vilket som kommer bli att förstaparet? Luiz och Christensen, Luiz och Zouma eller t o m Zouma och Christensen? Då väntar ändå den bäste, Antonio Rüdiger, i kulissen när han är tillbaka från sin skada.

Vad som än händer står vi bakom Chelsea och tror på det här laget. Inte minst när alla spelarna är tillbaka från sina skador. Det är sällan en säsongsstart har känts så spännande och förhoppningsvis når vi de höga mål Chelsea alltid har. Minst CL-plats och gärna någon cupbuckla även om vi kan avstå Supercupen bara Chelsea gör en lovande match i Istanbul.

 

 

Rykten, notiser m m, v-32


SÖNDAG 11:
Chelsea har aldrig förlorat en öppningsmatch i Premier League på en söndag. De har vunnit åtta och spelat oavgjort i tre.

Silly season är redan i full fart fast Chelsea har transferförbud, fortfarande, i januari om inget händer i CAS. Zaha är redan kopplad till Chelsea för 80m pund, nu ska Ben Chilwell också vara högst på listan för 70m pund. Ska vi lägga stora pengar, varför inte också rycka lite i den som vi verkligen vill ha, Kylian Mbappé?

LÖRDAG 10:
Senast Chelsea mötte United i enöppningsmatch i ligan var 2004. Ny manager då var José Mourinho och Frank Lampard spelade. Chelsea vann. Eidur Gudjohnsen gjorde enda målet.
    De vann sedan hela ligan för första gången sedan 1955.

José Mourinho blir studioexpert för Sky och första matchen är mötet mellan hans två senaste klubbar; Chelsea och Mancheste United. Det är nästan så man vill se hur han förhåller sig objektivt och subjektivt där.

Kenneth Omerou är mycket nära en transfer till Leganes som han var utlånad till förra säsongen. Detta efter att Chelsea sänkt sitt pris från 8m € till 5m € mot en högre procent vid vidareförsäljning. Vi väntar bekräftelsen inom kort. Det är en bra lösning då han aldrig varit riktigt aktuell för Chelsea trots att han är ordinarie landslagsman för Nigeria.

Callum Hudson-Odoi är tillbak i träning och förhoppningsvis innebär det bara några få veckor till han kan spela också. Hoppas också kontraktsstrulet är klart tills dess.

FREDAG 9:
Förvånande nog är Daily Mails s k experter och sportskrivare mer optimistiska om Chelsea än BBCs. Läs deras sibyllor här>>

Vi är oerhört besvikna på Karen Carney och Pat Nevin som i BBCs enkät tippar att Chelsea hamnar utanför de fyra bästa. Vi hade väntat oss mer där. Ruud Gullit håller oss faktiskt som kommande tvåa. Annars kan man lugnt säga att dessa s k experter har i mycket stor utsträckning tippat ungefär som fans, dvs hållit sitt "eget" lag löjligt högt.
    Läs här>>

Det är intressant men också oerhört oroande på sitt sätt att läsa artiklar om kommande säsong, och detta baserat enbart på det faktum att sportskrivarna är så otroligt okunniga fast de låtsas kunna allt. Den ena efter den andra hävdar att Sarri fick sparken från Chelsea, fast det var han som bad att få lämna. Kan man inte ens detta faktum om Juventus nye manager, då ska man nog låta bli att låtsas att man kan något om fotboll.

Silly season hann inte mer än att sluta innan det var dags för spekulationer igen. Chelsea kommer att köpa Wilfried Zaha för 80m pund i januari. Om transferförbudet hävs.

Fulham ville köpa Michael Hector som ersättare för Ryan Sessegnon men hann inte vilket innebär att Hector inte heller kunde genomföra något lån utan är kvar på Stamford Bridge om ingen utländsk klubb hör av sig. Vi tror inte han kommer att bli en del av Chelseas trupp.

TORSDAG 8:
Chelseahataren Sebastian Mattson; Expressen, har ännu en gång varit i farten och låtsas skriva om Chelsea fast han bara vill vräka sitt hat över klubben. Han hävdar, idiot som han är, att Frank Lampard lever på lånad tid och att bara Mason Mount kan rädda honom. Hur kan man vara så okunnig och ändå få jobba som sprotskrivare? Det är en stor gåta, han är ursäkta orden Sveriges sämste sportskrivare, i särklass.

Sommarens dyraste övergång blev Eden Hazard till Real Madrid (hittills) med 130-150m pund. Joao Felix till Atletico tvåa med 113m pund. Sedan Griezmann (108 just nu men det tvistas ju där), Maguire 80m, Lukaku 73m, Nicolas Pepe till arsenal för 72m (fast den är orättvis att räkna då det är 20m ned och resten på avbetalning under fem år eller så). Ndombele till Spurs tia på listan med 63m. Premier League har spenderat mest som vanligt men inte oerhört mycket mer än La Liga som har öppet till 2 sep.

Fprtfarande inget besked om Luiz. Kl 19.20. 40 minuter kvar att lösa det då medierna spekulerar i att det var en av de affärer som det lämnades in deal sheets för.

För någon timme sedan var vi övertygade om Luiz till Arsenal men tveksamma om Drinkwater till Burnley, nu en halvtimme efter deadline ser det nästan ut som om det är tvärtom.
    Vi tror också något ungdomslån till kommer att bekräftas inom närmaste timmarna. Chelsea har lånat ut ovanligt få spelare ännu, men de kan fortfarande gå utomlands så.

Burnley lär lånar av Drinkwater. Det är dock obekräftat. Sex st s k deal sheets lämnades in just före deadline och klubbarna har ett par timmar på sig att lösa affärerna. Alex Iwobi från Arsenal till Everton lär varit det sist inlämnade.

Tranmere bekräftar att de lånar Jacob Maddox för säsongen.

Danny Drinkwater ska ha gått igenom läkarundersökning på Turf Moor inför ett lån till Burnley. Inget klart dock.

Vi vet fortfarande inte sanningen men Daily Mails Matt Bartow (som är den som oftast bevakar Chelsea men som sällan är särskilt positiv till oss) har skrivit en artikel om Luiz's positiva och negativa sidor. Han påminner om att Luiz lämnade PSG på ett liknande sätt sommaren 2016 när han förstod att han inte skulle få tillräckligt med speltid. Luiz har också ett förflutet med Unai Emery som kan påverkat affären. Enligt Bartow fruktar Lampard att Luiz kommer att påverka truppen negativt om han inte får speltid och Lampard verkar se honom som 3e eller 4e alternativ som mittback när Rudi är tillbaka.
    Vi vet inte om detta är sanningen men det låter rätt trovärdigt. Vi gillar fortfarande inte vad som händer men litar på Lampard om han släpper Luiz, så då får problemet blir någon annans. Läs mer här och bilda er egen uppfattning om Bartows bedömning. >>

Alla är inte glada över Luiz till Arsenal. Förre Arsenalförsvararen menar att det är fel. Läs mer här>>

Det känns fortfarande helt obegripligt men verkar ändå hända. David Luiz lär just nu undergå en läkarundersökning hos Arsenal. kl 11.

Mer och mer om David Luiz till Arsenal för ynka 8m pund. Låter smått otroligt med något ska ha hänt mellan honom och klubben sedan Salzburgmatchen. Antingen har det skurit sig mellan honom och Lampard eller är det hans kompis, Edu som nu är sportchef i Arsenal, som inträffat.
    Luiz var dock en av mycket få spelare man skulle tro skulle uppträda som han gjort. Å andra sidan säger nog gooners samma om Koscielny. Vi ser det som ett bevis på girigheten och egot hos spelarna idag och den makt de och deras agenter skaffat sig.
    Vi får se vad som händer under dagen och hoppas det hela är en lögn. För oavsett så ska Chelsea inte sälja till Arsenal som vi ser det.

ONSDAG 7:
Något av ett chockrykte från Sky. David Luiz ska vara på väg till Arsenal. Han ska tränat enskilt idag och Arsenal rycker i honom. Det hela låter oerhört underligt då han nyligen förlängde med två år.
    Luiz ska ha vägrat träna med Chelsea för att tvinga igenom en transfer. Något måste ha hänt men det är oerhört svårt att tro att Chelsea skulle släppa honom, men frågan är vad som ligger bakom detta?!
    Det kallas att Luiz nu strejkar. Vi har också hittat osubstantierade rykten om att även Everton ska varit och ryckt i honom. Något måste verkligen ha hänt bakom kulisserna för det här verkar inte likt Luiz, det är ju Courtois-fasoner (men även Zaha försöker göra detsamma till Palace så det är väl ännu bara ett bevis om att spelarna numer har makten).
    Det ska vara Arsenals nye sportchef Edu som ska lockat Luiz till agera på det här sättet.
    Det går överhuvudtaget massor av rykten om försvarare så här sista dygnet till Arsenal.

Ryktet säger att även Trevoh Chalobah har förlängt sitt kontrakt med Chelsea inför ett lån till Huddersfield eller WBA.ß

Sista dygnet på fönstret och ryktena går mycket heta. Inte minst för Tottenham, Arsenal och Everton. Spurs och Arsenal jagar båda Coutinho. Spurs vill också ha Bruno Fernandes och Paolo Dybala. Cancelo är på väg till City. Everton försöker fortfraand efå Zaha. United har tystnat i sina rykten och Chelsea av naturliga ksäl har hafat sin lugnaste och skönaste silly season någonsin. Enda överraskningen är väl att Liverpool inte kopplats ihop med några transfers att tala om.

Burnley ska ha gjort en sen förfrågan om att få låna Danny Drinkwater från Chelsea. Låter som en riktigt bra lösning för att Drinkwater ska kunna hitta tillbaka till sig själv.

Everton kommer inte kunna värva Kurt Zouma men lär bligit erbjudna att låna Fikayo Tomori istället.

Michael Hector som har ett år kvar på sitt kontrakt är nära en övergång till den klubb han var utlånad till förra säsongen och blev Årets spelare hos, Sheffield Wednesday.

Ruben Loftus-Cheeks skada verkar inte läka lika lätt som CHOs liknande. RLC ser inte ut att bli aktuell för spel förrän fram emot jul.

TISDAG 6:
Inte Chelsea men intressant. Wayne Rooney kommer att gå till Derby i januari för att spela men också jobba som coach. Antar att det lyfter Derby till en toppkandidat för Championship.

Anthony Taylor en av de sämsta domarna ska dömar Chelsea mot United på söndag, så Chelsea bör verkligen göra matchen klar eller kommer han vända den till en annan fördel.

MÅNDAG 5:
Sky hävdar att Crystal Palce har värvat Gary Cahill. Vi önskar honom verkligen lycka till eftger den skitbehandling han fick av Sarri.

På torsdag stänger det engelska transferfönstret. Vi är lite förvånade över det lägre antalet klara lån med unga Chelseaspelare så det kan nog hända en del på den fronten.
    Däremot är vi inte alls övertygade om att det är slutet på transfers den här sommaren i Chelsea för vi kan mycket väl tro att det kan bli något lån och även försäljning till något av de länder, dvs ungefär alla, som stänger sitt fönster senare.
    Chelseas trupp är för stor som vi ser det av nummertilldelningen som skedde i helgen. Att truppen är så stor beror ju på skadeläget, Lampard måste helt enkelt gardera sig men det innebär inte att kommer det ett bra bud på Zappacosta eller även Drinkwater (vi tror dock inte någon kommer efter honom pga hans lön) kanske det blir affär.

Daily Mail är tillbaka, smekmånaden är nog slut. De hävdar dels att Everton vägrar ge upp att värva Kurt Zouma, vilket Evertons manager Silva sagt att de gjort...
    Men framförallt har de en artikel om tio saker de lärt sig från Chelseas försäsong. Varje sak är inte något de lärt sig utan en fråga de menar finns. Dummare artikel tror jag aldrig jag läst, förutom förstås Sebastian Mattsons när han gjorde klart för oss att Chelsea är slut. Det enda den artikeln bevisade var hur lite Matt Barlow lärt sig något.

Crystal Palace lär nu leda jakten på Gary Cahill även om det spekuleras i att Burnley är intresserade om de säljer Tarkowski till Leicester där han ska ersätta Maguire som gått till United.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!