csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  8 sp 4 v 2 o 2 f 18 -14 mål 14 p

- always proud to be Blue -


30 sep - 6 okt 2019
    NÄSTA MATCH:

       19 okt    NEWCASTLE - kl

  -

Nyheter v-40


SÖNDAG 6:
Manchester Uniteds kräftgång fortsätter (och det är mer och mer obegripligt för oss hur det kunde bli det resultat det blev i första matchen). De förlorade idag till bottenlaget Newcastle, vår nästa motståndare efter landslagsuppehållet.

En härlig seger för Chelsea på sydkusten. Så skönt inför uppehållet. Lite oroande att några av de unga ser lite slitna ut ändå men inga insläppta mål på fasta situationer och ett lag som kontrollerade matchen i andra halvlek (vilket är väldigt viktigt). Laget fortsätter verkligen att utvecklas synd att det därför blir uppehåll nu. Hade dock gärna sett en hållen nolla också, men de kommer om utvecklingen fortsätter.

Manchester City förlorade igen, vi kanske måste vänja oss vid tanken att Liverpool faktiskt kan vinna ligan i år. Även om försprånget de hade förra säsongen också var stort vid jul och inte räckte. Men med den tur de har med domslut och annat... Det blir nog all-in i Champions League nu för City. Wolves har dock kommit igång nu. City saknade de Bruyne och tydligen kan de inte vinna utan honom.

Intressant läsning om Southamptons manager Ralph Hasenhüttl>>

Det är alltid extra tufft i de matcher som följer på Europaspel, även om det är lite svårt att förklara varför. (Vi köper inte reseförklaringen alls, inte när resorna är under 4 timmar en väg med flyg). Det är ju inte detsamma verkar det som efter en inhemsk cupmatch mitt i veckan eller ens ett ligamöte som spelas i veckan?! Southampton tillhör de lag som kan sägas ha presterat något sämre än vad vi väntade oss den här första nästan fjärdedelen av säsongen. Å andra sidan kan vi säga det om Chelsea också även om vi egentligen bara haft två riktigt dåliga halvlekar, mot Leicester och mot Sheffield U. Vi har haft en storförlust som fortfarande inte ens går att förklara då den var så fel på något sätt men det hände. Vi har spelat bra men inte haft flyt i några andra förluster och förlorat utan att förtjäna det också. Sådant händer alltid, särskilt för ett lag i ett generationsbyte, med managerbyte och allt annat som topplagen just nu slipper.
    En seger mot Southampton inför uppehållet skulle vara oerhört välkommen. Chelsea bör vara små favoriter även om det är på bortaplan men det är ju i sådana här lägen lag visar vad de går för. En tuff bortamatch i Europa och så en tuff bortamatch som ändå de flesta förväntar sig seger i. Det är vad Lampard vet, känner till och måste förbereda laget för.
    Nyckeln bör vara om Chelsea för en gångs skull kan låta bli att släppa in mål på fasta situationer genom det här obegripliga zonförsvaret som inte fungerar och som kostat oss massor redan. Vi kan ju inte bara lita på att det ska göras mål framåt. Få släpper ju till så många, trots att Kepa i våra ögon är en av de absolut bästa målvakterna i ligan oavsett om han fått credd för det eller inte, men är man spansk etta så!

Det är en intressant söndag. Chelsea måste göra bra ifrån sig mot Southampton. Kanske avgörs Allsvenskan, åtminstone nära att avgöras och så Kalle Berglund, en bleking i friidrottens blå band, 1500-m finalen i VM. Något oerhört stort. (Om någon undrar så är CSFC i grunden från Blekinge och älskar ett svenskt blått lag nästan lika mycket som Chelsea ;) så det är lite splittrat idag.) Friidrotts-VM är ett fiasko på många sätt men resultaten har varit fantastiska även om vi nog tror att de där Salazardopade-friidrottarna kommer att förlora sina titlar snart. (CSFC studerade själv på det universitet som står i fokus för Salazars fusk, så det gör ont).

LÖRDAG 5:
U18, nästan samma lag normalt men inte idag, som absolut inte imponerade mot Lille i U19 CL, vann stort borta mot Leicester med 4-1. Målen gjordes av: Haigh 18, Broja 61, Wigget 64, Nunn 90

Med det otroliga flyt Scousers har just nu undrar man ju hur ens City ska komma ifatt, å andra sidan var Liverpool längre före vid jul förra året och vann inte. En billig straff på övertid... mycket billig om vi får säga vad vi tycker. Mané filmade och det är inte första gången. Får hoppas Chelsea också börjar få lite Liverpoolflyt snart.

Vi måste ju säga att det är två lag som överraskar oss alldeles oerhört de första sju-åtta omgångarna i Premier League. Båda negativt. (Det finns flera som överraskat positivt men inte lika mycket som dessa gjort negativt). Det är Champions Leaguefinalisterna Tottenham (som ändå med ett mål och en match mer ligger före oss) som verkar befinna sig mitt i en vattenkana utför, liksom Watford. Watford har redan hunnit byta manager och många skyller nu på Pochettino i Tottenham. Han är kanske inte vår favorit men inte ska han behöva ta hela skulden för att spelarna inte längre vill spela för klubben! Flera spelare har gjort klart att de vill lämna, ordförande Daniel Levy har vägrat dem det, liksom han i flera säsonger vägrat förstärka när de haft möjlighet (visst de har värvat lite i år och vi trodde kanske naivt det skulle räcka, men då räknade vi inte med hur många som vill bort), lönenivån ligger väldigt lågt jämfört med alla andra storklubbar som deltar i CL från de större ligorna. De har en ny fantastisk arena men det kommer nog tvåa för de individuella målen för spelarna - och kanske Pochettino som också visat stort missnöje med hur klubben sköts sportsligt. Alla paralleller till United är möjliga; också en klubb som sköts med affärsmässiga mål före sportsliga mål.
    Mycket återstår dock av säsongen men just nu känns tipset att det ska bli Chelsea och Tottenham som tar de "lediga" CL-platserna rent fel. Nu tror vi nog mer på Chelsea och Arsenal. Eller är det Chelsea och Leicester?
    Vad man än säger i år, bakom de två så är Premier League ovanligt intressant i år, men inte kanske på grund av en allmän kvalitetshöjning utan just därför allt verkar kunna hända. Inte bara Chelseas ungdomsrevolution.

Två Chelseamål tävlar om Månadens Mål i september. Det är Reece James's mål mot Wolves och N'Golo Kantés slingerbultande mål mot Liverpool.

Southampton saknar Cedric Soares. Deras succéförvärv i somras Moussa Djenepo är också borta. Chelsea saknar Emerson, Rüdiger, Loftus-Cheek, van Ginkel och gör en sen utvärdering av Kanté som matchas försiktigt tillbaka i laget. Så vårt skadeläge är trots allt lite bättre nu.

Southampton är i samma situation som Chelsea vara förra helgen. De är utan vinst på hemmaplan och ett tufft schema väntar dem nu.

FREDAG 4:
Från presskonferensen:
Frank Lampard hyllade Tammy Abraham, Tomori och de andra som tagits ut till engelska landslaget.
    Till slut handlade det dock om Chelsea och Frank Lampard berömde på sedvanligt sätt motståndarna och menade att då de inte vet hur Southampton kommer att spela då de varierar sitt spelsystem.
    Jorginho har utnämnts till vice-kapten i Chelsea. (Vilken vändning med tanke på hur impopulär han var när han tvingades spela Sarri-boll). Lampard menar att han är en pådrivare och det faktum att han jobbar hårt på sin engelska har tydligen också bidragit.
  Lampard är osäker om Kanté kan spela på söndag så kort inpå comebacken i onsdags. De vill vara försiktiga med honom och han kommer att utvärderas fysiskt innan söndag.
   
Frank Lampard har blivit nominerad till Månadens Manager för september. Han tävlar mot Eddie Howe, Jurgen Klopp och Brendan Rodgers.

Reece James, Callum Hudson-Odoi, Marc Guehi och Trevoh Chalobah är alla uttagna till England U21.

TORSDAG 3:
Fikayo Tomori gör debut i engelska landslaget, Tammy Abraham återvänder för en tävlingslandskamp och även Mason Mount och Ross Barkley ingår i Englands nästa landslagstrupp.

Chelseas ligacupmöte mot Manchester United ska spelas 30 oktober.

ONSDAG 2:
En väldigt skön och viktig seger men det ska inte behöva bli så nervöst. Chelsea är dock med igen i Champions League.

Frank Lampard måste nog ta in en defensiv coach som kan ordna upp Chelseas fruktansvärt usla zonmarkeringsspel och ordning på försvaret på fasta situationer. Det har kostat oss hur mycket som helst, redan denna säsongen. Det spelar liksom nästan ingen roll hur bra Lampard får dem att spela framåt när det ser ut som det gör på fasta.
    Vi kräver ett upprop bland fansen som tvingar Frank Lampard sluta använda zonmarkering! Eller får spelarna att klara av att spela det. Förlust mot Valencia pga det. Insläppt mål mot Lille pga det.

Premier League har äntligen utnämnt en ny chef efter Scudamore som lämnat. Deras första utnämning hoppade av innan hon tillträtt och hela processen har tagit löjlig lång tid. Den har letts av Chelseas ordförande Bruce Buck. Ny VD blir David Pemsel som kommer från en VD-post i Guardiankoncernen.

LILLE U19   vs    CHELSEA U19      2 - 0
Det är ett starkt U19 som Chelsea ställer på fötterna med Anjorin, Guehi, Gilmour, Lamptey, Maatsen, Mola med flera.
    Det har inte hänt mycket första kvarten, men Chelsea dominerar åtminstone spelet.
    Bästa chansen kom i 24e minuten då Broja borde gjort mål. I 30e drar Lamptey upp ett bra anfall til Anjorin men Broja rör bollen då han står offside. Klantigt och förmodligen även onödigt då bollen kan gått in ändå.
    Försvar- och mittfält ser lovande ut för ungdomarna även den här säsongen, däremot är anfallsstyrkan inte i närheten av tidigare ungdomsgenerationer.
    Anjorin har ett bra skott som tar i stolpe och ut. 42
    På övertid ger finske domaren Lille en straff då Chelseas målvakt Tie går för hårt åt Camara i ett friläge. Mål av Fatar på straff 45+3. Så onödigt särskilt som Chelsea inte spelat särdeles bra i första. Andy Myers har mycket att göra i halvtid.
    Ännu en stolpträff fyra minuter från slutet och det ville sig verkligen inte för ungdomarna.
    Det skulle dock bli ännu värre på övertid när Qouttara gör 2-0. 90+3 Övertid var verkligen inget för Chelsea idag.
    De ligger nu sist i gruppen. >> Vi måste nog konstatera att Chelsea U19 lär få mycket svårt att nå i närheten av tidigare års upplagor.
    Vi kan bara hoppas det går bättre i kväll.

2xLille idag. Kl 14 på Viaplay är det U19 och kl 21 på Viasat är det Champions Leaguemötet. Ett möte Chelsea nog behöver vinna. U19 fick bara oavgjort mot Valencia och vi vet ju att Chelsea förlorade en match de knappast förtjänade att förlora efter bl a en missad straff.

TISDAG 1:
Förre Chelseaspelaren (akademin) Adam Gemili fick tyvärr ingen medalj utan kom fyra på 200m i VM. Tyvärr spände han sig de sista metrarna och missade med liten marginal.

Los Arrogantos Blancos har haft en rätt svag start på säsongen men det började ju se ut som det rätat ut sig, men icke. Vem hade kunnat tro att de inte skulle vinna hemma till Brugge? Det krävdes också en utvisning för Brugge. Courtois plockades av i halvtid (skadad? eller bara för att han släppt in två snubbelmål?). Eden Hazard har ännu inte åstadkommit något alls i Real utan får mördande kritik, inte riktigt vad han förmodligen drömde om när han valde gå till Real. För Chelsea är det inte bra, då övergången hade massor med bonusar som just nu inte ser ut att falla in. Real ligger sist i sin CL-grupp Det är nog möjligt att gå vidare ändå då gruppen inte är särdeles svår.
    Tottenham, finalist i Champions League i maj förlorade på hemmaplan med 7-2 till ett Bayern i generationsväxling... Det har redan talats om kris i Tottenham, vi vet inte så noga men hade vi varit supportrar hade vi oroat oss - men det är vi inte så våra känslor är lite annorlunda!

Från presskonferensen:
Kanté tränar med laget men Lampard vill inte säga om han spelar utan antyder snarare att Chelsea tänker gå långsamt fram med honom just nu.
    Lampard medger att han gjorde misstag som spelare, utanför plan, och han anser att det är hans uppgift att påminna spelarna om detta. (Det lär varit någon incident med att Barkley hade rest till Liverpool före avresan till Lille).
    Han pratade om att han känner Tomori väl då han jobbade med honom redan förra året och Abraham som varit ute mer på lån har också tagit steg framåt.
    Lampard var mycket glad för den hållna nollan föf Kepas skull. En hållen nolla beror inte bara på målvakten men det var roligt för honom. Det som de jobbar med för Kepas del är att de vill att han kommunicerar mer med sitt försvar.
    Lampard menar att matchen mot Valencia var en besvikelse. Lille erbjuder andra kvaliteter med fart och kvalitet enligt honom.
   César Azpilicueta är spelarrepresentanten på presskonferensen. Hans första fråga handlar om hur imponerad han är av de unga spelarna och han svarade kolugnt att han är inte ett dugg imponerad då han följt dem länge och sett hur de hela tiden har utvecklats. Han är också väldigt glad inte bara över deras prestationer utan minst lika mycket av deras attityd och inställning.
    Han undvek ett direkt svar på om han ligger sömnlös över Reece James utan menar att det ligger i hans ansvar att hjälpa James liksom de övriga unga spelarna att utvecklas.
    Han har förstås menar han ett ansvar, liksom alla, ör att hjälpa de unga spelarna att utvecklas inte minst i deras första bortamatch i Europa.
    Lille har ännu mindre erfarenhet men de har fördelen av hemmaplan och de har också spelare som Loic Remy som har erfarenhet att hjälpa dem vidare.
    Om Jorginhos förvandling i år säger han så här, utan översättning: "I think this season he has adapted to the manager, who prefers to play a bit longer, to switch the play and get more commitment in the final passes to get more chances for the strikers. Apart from that his work rate has been amazing. The way he reads the game, presses and recovers a lot of balls. He is a very important player for us. For myself, we are playing with more intensity, pressing higher up the pitch. We want to control the game. attack with full backs and cross more, more shooting. Last season we were more trying to get through the lines. I’m enjoying it and hopefully we can take the momentum from last two wins at home into this game."

Lilles manager Christophe Galtier fruktar inte Chelsea utan menar att hans unga lag ska kunna stå emot vårt unga lag. Vi vet sanningen imorgon kväll. Läs mer här>>
    I Lille finns dock, den inte så unge, Loic Remy som gjort 47 matcher för Chelsea. Renato Sanches är också känd i PL efter sin sejour i Wales.

Båda Chelseas matcher visas imorgon. U19-lagets mot Lille går kl 14 på Viaplay och a-lagets mot samma klubb kl 21 på Viasat.

Pat Nevin analyserar och berömmer Jorginhos straffkonst, som kanske den allra bästa av alla. Undrar var Kane och Miljojevic tycker om det? Nevin har säkert rätt och trycker på punkter vi missat men CSFC blir alltid oroade av det där hoppsa-steget, å andra sidan så länge de sitter så bidrar det nog bara till legenden. Läs mer här>>

Inte en chans att Chelsea inte kommer att komma bland de första fyra. För vi tittade ju på PL efter det underbara friidrotts-VM. Och du milde United och Arsenal är verkligen inte bra. Båda är ännu sämre så här länge än vi någonsin trodde innan säsongen. Trodde faktiskt Arsenal skulle slå ett uselt United, men usel är uselt oavsett gula eller röda tröjor.
    Inte bara för vi har ett stort lag på gång, utan mest för att konkurrenterna är ärligt usla. Världens största freakmatch någonsin var vår förlust till United i säsongsinledningen. Sämre konkurrenter just nu är United, Arsenal och de där vita från NW17 är svårt att tro på. Leicester är utmnanarna till en fjärde plats. Trist dock att ingen, inte ens Chelsea, kan utmana de två i toppen. I år.
    Tabellmässigt bra dock att de bara bara klarade av att spela oavgjort. Patetisk fotboll dock. Inte för att de kommer att få Viasat att sluta visa United som förstaval.

MÅNDAG 30:
Ursäkta om fokus är splittrat den här veckan då CSFC älskar friidrott och VM borde varit nästa vecka då ingen bryr sig om fotboll då. Angelika Bengtsson gjorde en herorisk insats igår. En diskuskastare, den underbare Daniel Ståhl, med samma svenska klubbvist som CSFC imponerade mindre men klarade drömmen. Imorgon är det Duplantis i vad som nog blir tidernas tuffaste stavhoppsfinal - och här på CSFC hejar vi vilt på Adam Gemili på 200m, en gång lovande akademispelare i Chelsea, nu medaljaspirant i VM. För ärligt talat i CL-gruppspel är inte ens Chelsea i närheten av viktig jämfört med stora svenska friidrottare. (Och Chelsea spelar först på onsdag så vem bryr sig om resultaten under tisdag).

Lamps kommer skynda långsamt med N'Golo Kanté och hans senaste skada. Kanté har spelat massor de senaste fyra åren och får betala för det just nu, därför kommer Lampard ta det mycket lugnt med honom. Inte heller Rüdiger ser ut att kunna spela i veckan heller. RLC är borta ett tag liksom Emerson.

Vi ber om ursäkt för att spelarbetyget från matchen mot Brighton hamnade i internet-rymden. Vi missade länkningen. Ursäkta. Åtgärdat nu.

Två spöken förpassades till garderoben i lördags. Första ligavinsten hemma för Lampards Chelsea och första hållna nollan. Det är bra. Vi har sett så många bra saker och nu börjar kanske resultaten matcha det vi sett hända.
    Några rekord slogs också. Nio raka matcher med vinster mot Brighton är ett historiskt rekord då det inte någonsin har matchats i England. Mindre roande kanske att inte sedan 2010 har Chelsea haft så många avslut utan mål som vi hade mot Brighton i första halvlek i lördags. Effektivitet är ett måste framöver.
    För nu kommer två matcher som måste vinnas.
    Först måste Chelsea ta en vinst i Lille. Det är svårt nog men vi tror det är nödvändigt om Chelsea ska kunna ta sig ur gruppen. Självklart beror det också på vad som händer mellan Valencia och Ajax.
    Lille fick 1-1 borta mot Lille i helgen och håller till i toppen av Ligue 1.

En bortamatch mot Southampton som verkar klart farligare i år väntar sedan innan ett nytt landslagsuppehåll. Efter det krislaget Newcastle som åkte på stordäng mot Leicester igår.
    Chelsea har en säsong där det inte går att slappna av, så bra är inte Chelsea även om framtiden ser ljus ut och alltfler pratar om att Chelsea kan bli lika dominerande i Premier League om två år som City och Liverpool är idag. Roligt att höra, men vi tar nog det nog hellre match för match. Vi har dock inte för en enda sekund tvekat trots problem i inledningen om att Chelsea ska klara av att årets största mål, en CL-kvalificering. Det kan bli mer om vi får till en bra cuprunda.
    Vi tippar redan nu att Chelsea kan få med fler unga spelare i engelska landslagstruppen än senast. Först och främst tror vi på Tammy Abraham, särskilt som Rashford lär vara skadad. Men även Tomori och kanske, fast förmodligen ännu inte, James och Hudson-Odoi. CSFC tippar att Chelsea kommer att ha sex spelare med i Englands EM-trupp till sommaren. Vilket inte är helt bra för klubben men roligt för de enskilda spelarna. Vi tror nog Lampard helst ser att spelarna utvecklas i lugn och ro i klubben innan Southgate börjar utnyttja dem i landskamper i Englands superenkla kvalgrupp.

 

 

Rykten, notiser m m, v-40


SÖNDAG 6:
The Sun, ja de, hävdar att Leicesters Ben Chilwell är Lampards första prioritet när Chelsea kan värva igen.

Medierna har börjat sin vanliga dans när det gäller Christian Pulisic och pushar nu för att han anses vilja lämna Chelsea redan... Ibland blir man verkligen trött på ryktesspridarna. (OK, rätt ofta).
    Lampard har dock gett dem svar på det och svaret är som med alltid med Lampard att det handlar om tålamod och hårt arbete. Läs mer här>>

Mason Mount berättar om vem som gjort störst intryck på honom sedan han kom tillbaka från sitt lån. Det är Chelseas vicekapten Jorginho som vi trodde och hoppades på skulle visa att han är en mycket bättre fotbollsspelare än Sarri lät honom vara. Vi har redan facit där. För Jorginho är så mycket bättre fotbollsspelare idag än vad Sarri lät honom vara.
    Läs mer>>

Bethany England gjorde igår sitt första mål för England mot Pia Sundhages Brasilien (England förlorade 1-2). Hon bord efått vara med redan i VM men bättre sent än aldrig i Nevilles upphaussade landslag. Det var dock ett svårt skadedrabbat England där Bright, Kirby bland annat saknades.

LÖRDAG 5:
Daily Mail har gjort en rätt intressant jämförelse med hur mycket bättre Jorginho är under Lampard än under Sarri. Den biten är rätt intressant men att de är så otroligt okunniga att de hävdar att Sarri fick sparken av Chelsea visar vilken kvalitet deras sportskrivande ofta också håller. Läs här>>

Conor Gallagher imponerar mer och mer. Han gjorde idag första målet för Charlton mot Fulham. Kommer han att följa tätt i fotspåren på Mount?

Yokohamas 200m-kontrakt som tröjsponsor för Chelsea går ut efter den här säsongen. Samtal förs om en förlängning även om Chelsea kanske hoppas på att också få in lite konkurrens inför de förhandlingarna. När kontraktet skrevs var det näst störst i Premier League efter Uniteds med Chevrolet. Uniteds affärssida måste snart också börja vackla med tanke på att klubben går bakåt. (Att man sedan lägger de pengarna som Chevrolet gjorde när man samtidigt slutar sälja sina bilar i England och Europa - det är fortfarande ett av de mest obegripliga affärsbeslut vi mött).

FREDAG 4:
Guro Reiten gjorde mål (det rapporterades först som tre mål...) i Norges storseger över Vitryssland med 7-1. Även Maren Mjelde och Maria Thorisdottir gjorde mål så en bra dag för Chelseas norskor.

Charlie "Arsenal" Nichols fotsätter tippa emot Chelsea. Han tror inte Chelsea kan slå Southampton, något den andre tipparen i BBC Mark Lawrenson gör.

Calciomercato hävdar att det är 50/50 att Willian lämnar Chelsea för att återförenas med Sarri i Juventus. Spanska medier säger samma sak om Barcelona utan återförening. Och engelska medier säger att det förhandlas i allra högsta grad mellan Chelsea och Willian.

CSFC är inte de enda som gnäller på Lampards Chelsea när det gäller oförmågan att klara markeringen och försvarsspelet på fasta situationer (kostade oss ett mål och tvingade Kepa till en fantastisk räddning minst en gång i onsdags). Även gamle kultspelaren Frank Sinclair påpekar det, liksom många andra, i den här artikeln.>>

Av någon anledning tvivlar vi på att det går till så, men amerikanska ESPN hävdar att Didier Deschamp, fd Chelseaspelare, vill ha en gentjänst av Frank Lampard för att Deschamp inte tog ut (den skadade) N'Golo Kanté förra landslagsperioden. Han vill att Lampard ska spela Olivier Giroud mer.
    Som sagt, vi tror inte någon förbundskapten på något sätt villkorar saker och ting. Fast amerikaner har ju Trump som president och han villkorar ju allting som militärhjälp mot politiska tjänster.
    Det känns dock när man läser intervjun som om Deschamp mest skämtar med ESPN.

TORSDAG 3:
Amerikanska medier antyder gärna att det är nepotism (hur de får det till det) att Christian Pulisic är bänkad just nu för Chelsea. Lampard antyder att han är inte helt nöjd med hur Pulisic uppträder i träning och inställning men medger att det är en stor omställning för amerikanen i att komma till Chelsea. Det är ju inte heller så att Lampard inte har alternativ på ytterpositionerna.
    Vi tror helt enkelt Pulisic behöver tid och är inte särdeles oroliga. Han kommer att få sina chanser och liksom de andra unga spelarna måste han då också ta den.
    Mer noterbart är väl att antingen har CSFC väldigt fel eller så är det helt andra glasögon på engelska medier när det gäller Tomoris insats igår. CSFC ansåg att Tomori fick underkänt då han orsakade nästan tre-fyra baklängesmål och får ta på sig det som blev då han missade markeringen igen, även om han bidrog fint framåt till ett. Vi gav därför underkänt betyg medan de engelska medier tycks helt struntat i de insatserna även om några av dem medger att han var nära att orsaka mål för Lille, och gav honom klart högre betyg och massor av rubriker idag. Rubriker Tomori förtjänar för sina mycket fina insatser fram till igår och för att han på grund av dem fick en landslagsplats. Dock, även våra unga spelare måste väl ändå bedömas enligt samma måttstockar som andra spelare som inte är unga engelska spelare - det är dock tydligen inte riktigt hur engelska medier fungerar.
    Tomori kommer att komma igen och han kommer nog att ge Christensen en mer än stor match om vem som ska komplettera Rüdiger när denne äntligen kommer tillbaka från skador. Zouma däremot är vi mycket mer osäkra på, vi förstod inte varför han fick spela igår och han har inte gjort alls tillräckligt för att motivera att han skulle peta Christensen.
    Oavsett vad vi tycker dock, Frank Lampard har alternativ att välja bland och alla kan inte vara bäst jämnt. Det viktiga är ju att vi fortsätter vinna och väldigt gärna slutar släppa in mål genom bristande markering i zonförsvar.

ONSDAG 2:
Maurizio Sarri vill värva N'Golo Kanté till Juventus och Juventus inbillar sig att de kan värva honom för 70m pund. De kan de fortsätta inbilla sig.

En ung monegask ska vara klar för kontrakt i januari och övergång i sommar om vi ska tro Le10Sport, vilket vi aldrig gör. Benoît Badiashile är 18 år, ordinarie mittback i Monaco.
    Ryktet har dock fått stort fokus idag, men det är kanske mest för att Chelsea inte får värva. Vilket få oss att misstänka att ärendet kommer inte tas upp i CAS innan nästa värvningsperiod också är över.

Många har pratat, vi också, om att Billy Gilmour kanske förtjänar att kalas in till Skottlands landslagstrupp. Det anser inte f d Chelseacoachen och förbundskaptenen Steve Clarke som menar att Gilmour är betydligt längre från att få chansen än vad folk tror. Lite annorlunda till hur Wales behandlar sina unga talanger, som Ethan Ampadu.

TISDAG 1:
Lauren James gjorde Man Uniteds första mål i WSL. Hon är 18 år gammal och det gör lite ont att se att hon spelar för United då hennes äldre bror är vår framtida högerback Reece James.

Charlie Nichols, Arsenalspelaren en gång i tiden som inte gillar Chelsea och är Skys tipsexpert tror att Chelsea bara klarar 1-1 mot Lille. Samtidigt i Sky så hyllar deras förre tipsexpert Paul Merson (också fd Arsenalspelare, dock självvald Chelseasupporter) tror däremot hur mycket som helst nästan på Chelsea framöver. Läs mer här>>

Att John Terry skulle bli en fantastisk coach har vi aldrig tvivlat en sekund på. Coach är inte helt detsamma som manager men JTs intresse för spelare och deras utveckling redan under hans egen tid som spelare är vida omtalat. Lite synd är det ju att han nu utvecklas i Aston Villa och inte tar hand om det trots allt läckande Chelseaförsvaret. Läs mer här om JTs väg till management>>

Tammy Abraham kommer att välja att spela för England om Gareth Southgate tar ut honom till kommande landskamper. Det lovar i alla fall medierna. Egentligen ska det väl inte spela roll vilket land en spelare väljer att spela för även om för CSFC är det naturliga att man väljer det land man växt upp och blivit utbildad i. För Chelseas del är det dock bäst om ju fler spelare som spelar i samma fas med de stora turneringarna som möjligt, dvs de europeiska.

MÅNDAG 30:
Christian Pulisic har just nu svårt att ta en plats. Vilket framförallt uppmärksammas i USA där man närmast anklagar Lampard och Chelsea för anti-USA-stämning kring detta. Vilket är skitsnack om ni ursäkta klarspråket. Pulisic har helt enkelt inte varit bra nog. Det är dock inget att gapa särskilt högt om. Han har haft en besvärlig säsong före sig och han valde att inte ta semester efter Gold Cup utan anslöt direkt till Chelsea. Vilket vi varmt uppskattade som tecken på hans engagemang, men det kanske inte var så klokt. Förmodligen behövde han en tids vila. Vi är dock som sagt inte orolig, visst kostar man 58m pund förväntas man spela men glöm absolut inte att han bara är 21 år gammal, bara halvåret äldre än Mount och yngre än Abraham och Tomori. Han har gott om tid på sig. Det kommer dock att kräva hårt arbete för konkurrensen är väldigt tuff nu när Willian spelar bra och Hudson-Odoi också är tillbaka. Den blir inte heller mindre när Lampard ska hitta utrymme för Loftus-Cheek även om det inte är samma position.

BBC tog ut Fikayo Tomori i veckans lag och varnade Southgate för att inte förlora honom till Nigeria i jakten på vilken land Tomori, som redan spelat för Canada och England, ska representera.

Nu sägs det att även Juventus vill ha Willian gratis. Däremot uppger de spanska respektive italienska skvallersajterna (de vanliga medierna) att Willian ! inte vill förlänga, 2- att Chelsea inte vill förlänga.
    Detta trots att vi i minst ett halvår har hört talas om förhandlingar mellan Willian och klubben, och problemet är det gamla vanliga. Längden på ett kontrakt för en som fyllt 30.

Klubbens lånerapport, bl a om Trevoh Chalobah som fick se sin låneklubb Terriers (Huddersfield) lämna sistaplatsen i Championship. Det gör en ont när ett nedflyttat lag får en sådant start efter nedflyttningen. Läs mer här>>

Christensen och Tomori hyllas stort efter helgen och tippas inte bara bli det yngst utan det bästa mittbacksparet. Vi undrar vi, här tror vi nog att Antonio Rüdiger kommer att vara mest given framöver om han blir fri sina skadeproblem. Läs mer här>>

Nya rykten om Wigans Joel Gelhart som gjorde sitt första mål i veckan. Han är 17 år och är en av Englands mest jagade unga spelare. Han har spelat fyra matcher för Wigan i Championship nu.

Barcelona räknar med att skriva ett för-kontrakt med Willian i januari och få honom på fri transfer i sommar. Enligt uppgift från Barcas husorgan Mundo Deportivo.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!