csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  12 sp 8 v 2 o 2 f 27 -17 mål 26 p

- always proud to be Blue -


11 - 17 nov 2019
    NÄSTA MATCH:

  23 nov  Manchester City   - kl 18.30

  TV

Nyheter v-46


SÖNDAG 17:
Kanté är inte i Frankrikes startelva mot Albanien. Det är vi tacksamma för då Kanté behöver matchas försiktigt efter alla sina skador.

CHO har haft det småtufft att övertyga på sistone och är bakom Pulisic just nu. Han fick starta i dagens landskamp men hade ingen bra match och fick mycket hård kritik på nätet.Han blev utbytt vid timmen. Trist, men det är bara att komma igen, vi vet ju vilken kvalitet han har. Han var inte den ende i England som visade svag form i en match som inte betydde något alls för laget.
    Mount fick hoppa in för Oxlade-Chamberlain i 73. Han gjorde sedan på övertid sitt första mål någonsin för England. Slutresultatet i matchen blev 4-0 till England vilket knappast speglade matchen.
    Fikayo Tomori fick hoppa in i 84e minjuten.

Callum Hudson-Odoi får en startplats i England i den betydelselösa matchen mot Kosovo. Däremot får inte Tomori chansen i deras svaga försvar, det är mer förvånande. Laget i övrigt är ordentligt roterat men då England som vanligt haft en superlätt kvalgrupp spelar det ingen roll. Engelska kommentatorsfält tror dock de vinner EM nästa sommare. Inte med det försvaret som är just nu är vår åsikt. Anfallsmässigt däremot har de väldigt mycket att erbjuda.

Där ser man, Robert Perlskog antydde i Viasat att det var tvåtusen personer på Kingsmeadow under matchen mot United. Sanningen var att det var ett nytt publikrekord för damfotboll på ordinarie matcharenor i England, 4790 personer! Däremot håller vi knappast med text-tv om att matchen var välspelad. Intensiv, en enorm kamp ja men välspelad...?!

CHELSEA W     vs    MAN UNIRTED W      1 - 0
Efter en liute hafsig inledning där United hade mycket boll tog Chelsea tag i det runt 5e mnuten och åstadkom en del farligheter.
    Efter det fíck United en del trycjk fårn United när Chelsea slarvar, ordentligt dessutom. Så båda lagen har haft möjligheter redan de första tio.
    Ärligt talat har det varit rätt bedrövlig fotboll med massor av slarv och hafs första tjugo minuterna. Bästa chansen förmodligen Uniteds när Jonna Anderssons gav bort bollen i straffområdet.
    Chelseas bästa chans kom i 24e minuten i ett bra anfall som avslutas av Bachmann men Earps kan rädda till hörna. Bra nick av Bright på hörnan men även den tar Earps som stod för England mot Tyskland häromveckan.
    James sparkar klantigt nog Berger i huvudet vid en utrustning. Det borde nog gett ett gult kort minst. 27 Emma Hayes tar tillfället i akt att meddela sina åsikter till spelarna medan Berger behandlas. Telford värmer upp. Berger kommer dock fortsätta vilket kanske inte ser så lämpligt ut just nu. Vi får se.
    Ji får en riktigt bra chans men dåligt avslut. 31
    I helhet måste vi nog tyvärr säga att United varit lite bättre än Chelsea första halvtimmen. Bäst i Chelsea har Ji varit som visat en annan klass i bollbehandling än sina lagkamrater hittills.
    Bachmann är nära att bryta dödläget i 33e minuten med en boll parallellt med kortlinjen som nästan seglar in i mål. Det hade varit något.
    Chelsea har ryckt upp sig efter avbrottet så Hayes sa säkert något bra till sitt lag.
    En jättechans för United när James lite väl lätt tar sig förbi Jonna Andersson och lägger in bollen framför ett helt rent mål. Mjelde hann dock få dit en fot tills lut. 40
    Domaren, som verkligen inte övertygat funderar mycket länge över om Amy Turner ska få sitt andra gula, men han ger det till slut istället åt McManus. Mycket tveksamt domslut, igen. 42 Magda Eriksson försöker hitta målet med en nick på frisparken men utanför.
     Cuthbert varnas och Berger tippar helt i onödan bollen till hörna fast den hade gått ut annars. VI är verkligen inte övertygade om Berger ännu, vår åsikt är att Chelsea skulle förlängt med Lindahl istället.
    Chelsea måste höja kvaliteten i andra halvlek och dessutom matcha Uniteds aggressivitet.
  - ANDRA -
United fortsätter kämpa om allt och Chelsea har problem med deras press och aggressivitet. Det hjälper inte heller matchen att domaren faktiskt är rent usel. Det är nu så många mystiska domslut att man undrar om vi ser samma match som han. 53 Det är bara Erin Cuthbert som verkligen står upp mot United. Därtill är också Chelseas passningskvalitet inte vad vi är vana vid.
    Cuthbert löper fram men får inte till yttersidan utan skottet går just utanför. Bra chans. 60
    Fran Kirby in för Reiten som inte har haft någon bra match. 63
    Straff till Chelsea efer att Millie Turner tagit ned en Kirby, Maren Mjelde tar den, och målvakten är på straffen men kan inte hålla den ute. 65 Dödläget äntligen brutit.
    Förhoppningsvis öppnar matchen upp sig en del för det har inte varit bra fotboll, mest bara kamp.
    Berger räddar efter att Jonna A åter har stora problem med James. 68
    Hörna till Chelsea efter en elak bakåtpass som Earps inte kan rädda från att gå ut. 68 Ny hörna. Bright missar bollen men får en ny chans och skottet täcks till en tredje rak hörna.
    Klart roligare fotboll efter målet och det verkar tänt Chelsea minst lika mycket som United, eller är det Kirbys inhopp som fått igång ett Chelsea som varit klart under normal standard hittills.
    Bra chans men bollen rinner förbi alla efter studsat konstigt. 71
    Bra chans för United efter att Ji tappat boll men James vräker bollen över mål. 77
    Drew Spence in för Bachmann. 79
    Ett tamt avslut av Kirby i bra läge. 80
    Kirby i friläge men av någon anledning skjuter inte utan försöker dribbla målvakten som får fingrarna på bollen och chansen försvinner. Felbeslut i ett läge som kunde avgjort matchen. 81 Det skulle varit mål. Vi får skylla på matchrost då Kirby spelat väldigt lite pga skada den här säsongen.
    Det kunde verkligen kostat. Och vi får ta tillbaka allt vi sagt om Berger när hon räddar givet mål med en superräddning upp i ribban. Hörna. 82
    Hörna där domaren borde blåst hands på England som slår upp bollen på sig själv, men den regeln kanske är ändrad? I händerna på Earps.
    Ji av för Jess Carter. 87 Ji har varit en av de bästa i Chelsea och jobbat hårt.
    Berger plockar ned en bra hörna. Viktigt. 90+2 Två minuter kvar.
    ***En svårvunnen men nog ändå en ganska rättvis seger mot ett motstånd som gjorde allting oerhört svårt för Chelsea. Chelsea lyckades enbart vid ett fåtal tillfällen använda sin kvalitet men i det stora hela hade de väldigt svårt att få till något konstruktivt eller bra spel. De skapade ändå en del. Avsluten var dock tama. Chelsea behåller serieledningen men måste höja spelkvaliteten framöver. United har bevisat att de är ett topplag redan första säsongen i WSL under Casey Stoney.
    Erin Cuthbert bäst i Chelsea och den som kämpade mest. Ji och Eriksson också bra. Kirby hade ett bra inhopp men borde gjort mål. Berger gjorde en avgörande superräddning i 82a. Helt klart matchens prestation.

Del två i klubbens Kovacic-intervju. Kovacic som fick hoppas in igår när Kroatien kvalificerade sig för EM. Läs den här>>

LÖRDAG 16:
Ethan Ampadu startade för Wales mot Azerbadjan. Michy Batshuayi fick hoppa in för Belgiens Lukaku mot Ryssland i deras storseger i toppmatchen i gruppen. (Kommer EM att bli Belgiens nästa år, de är i alla fall med Frankrike CSFCs toppfavoriter just nu. England, Spanien, Nederländerna är våra outsiders även om de sistnämnda i skrivande stund inte är helt klara. Tyskland och Italien kan inte räknas bort men...).

Chelsea möter Walsall i en direkt avgörande match för avancemang i EFL Trophy eller som den otroligt klumpigt nog officiellt heter The leasing.com trophy cup... Det är cupen där a-lagen från de lägre divisionerna får mäta sig med ungdomslag från topplagen i de övre divisionerna i först serie (Chelsea kom tvåa i sin grupp) och sedan direktavgörande cupmatcher.

Han är som en helt ny, mycket förbättrad spelare. Något vi kanske inte såg i Sarris sidledesspel men oj vad duktig Mateo Kovacic har varit i år under Frank Lampard. Statistiken stöder det helt och han antyder själv att det är hans bästa tid nu. Chelseas sajt har en intervju och artikel om detta som är väl värd att läsa>>

FREDAG 15:
Sverige är klara för EM efter en riktigt bra match mot Rumänien (2-0). Bra då slipper man vara nervös för att Spanien skulle förlora till Rumänien på hemmaplan och att Färöarna skulle piska Sverige - nja, det var väl ungefär 0,1% chans att man skulle nervös för sådana resultat.
    (Tyvärr skämdes matchen av pyroteknik och rasistiska utspel från publiken. Fotbollens problem med sånt, homofobi och pyroteknik m m blir inte mindre utan hela tiden bara värre och värre!)

Viasat visar Chelsea W mot Manchester United på söndag i Viasat Fotboll klockan 15.00.

Sam Kerr kommer inte att spela för Chelsea mot United i helgen. Hon ansluter först när transferfönstret öppnar igen i januari.

Både Emerson och Jorginho startar för Italien mot Bosnien-Hercegovina. italien är redan klara för EM.
      Andreas Christensen sitter på bänken för Danmark.
      Redan klara Spanien roterar och låter tredjemålvakten Lopez spela med Kepa och de gea på bänken.

Så kallade Chelseasupportrar hyvlade Mason Mount, som gjorde ett offsidemål men kanske inte gjorde sin bästa match igår, längs fotknölarna för hans insats. Vi vidhåller att hänger man ut enskilda spelare i sitt eget lag på sociala medier, på det sättet har man förverkat sin rätt att kalla sig supporter. Kritisera insatsen men inte spelaren.
    Mount har varit sensationellt bra den här säsongen och han är bara 20 år och ändå den spelare Lampard bygger mycket av sitt spel kring.

TORSDAG 14:
Mason Mount startar för England mot Montenegro, övriga Chelseaspelare på bänken. Han gjorde OK men kan mycket bättre. Giroud och Kanté startar för Frankrike mot Moldavien.
  Mount gjorde ett bra mål, men det dömdes brot för offside.
      Abraham fick hoppa in innan timmen då Kane gjort hattrick. Och han gjorde mål också. Så gjorde han ett mot till slut. Det första mplet dömdes självmål.
    England vann en storseger mot ett riktigt svagt Montenegro och de övertygar framåt, men ärligt talat. Defensivt kommer de ha problem i EM. Även allsvenska lag hade gjort mål på dem. Som de senaste tio åren eller så har England haft en sällsynt svag kvalgrupp så väldigt lite går att egentligen säga om deras styrka förrän de möter bra landslag. England är klara för EM. Och vi vet alla hur det kommer att låta inför EM (football is coming home). Det var tydligen Englands 1000e landskamp, kul för dem. De har forfarande bara vunnit ett mästerskap.
 
Giroud avgjorde mot Moldavien.

Information om VAR-domslut, särskilt på arenorna ska bli bättre. Även andra förändringar ska ske lovar PGMOL och PL efter ett möte idag. Däremot vill de inte gå med på den mest efterfrågade reformen, att domarna faktiskt ska använda monitorerna på arenorna för att kolla domslut eller regelöverträdelser. Läs mer här>>

Som det mesta med Daily Mail går det inte att garantera sanningshalten men de tycks fått en bra källa in i Chelsea som tar upp hur Frank Lampard har bemödat sig om goda relationer med alla i kliubben. Till skillnad från en viss italienare som mest tycks stött sig med många. Hur han från dag ett sett till uppmuntra akademispelare ilkaväl som han fått de äldre spelare med på sina ideer. Läsning som vi ser som trovärdig då det matchar vår egen bild av Lampards sätt att jobba. Läs mer här>>

Guardian ser Sam Kerrs övergång till Chelsea som något av en brytpunkt för kvinnors utveckling inom fotbollen, inte minst ekonomiskt. Ett ämne även andra har berört i ett läge där damfotbollen är på väg att på än fler sätt bli verkligt professionell, även i ekonomiska termer. Det är långt kvar men det är också en lång väg förbi de dagar då alla damspelare också var tvungna att jobba vid sidan om. Läs mer här>>

ONSDAG 13:
Daily Mail skriver upp Billy Gilmour på ett sätt som är smickrande och oroande då vi sett så många uppskrivna unga spelare börja tro på vad sportskrivarna skriver innan de börjar leverera. Läs mer här>>

Vi får väl tacka och ta emot för att fotbollsspelare har uselt omdöme och inte kan hålla fingrarna från sociala medier. Bernardo Silva är nu avstängd mot Chelsea för dumma skriverier på sociala medier om lagkamraten Mendy.

Chelsea har värvat damfotbollens just nu mest eftertraktaade spelare, australiensiska Sam Kerr. Kontraktet är på 2,5 år. Det anses vara världens största värvning inom damfotbollen. Kerr har vunnit skytteligan i både USA och Australien under samma år då hon spelat för båda ligorna. Fem år i rad, tre i USA!
    Alla (nästan) europeiska topplag jagade henne, inkl Lyon, Barcelona, PSG.
    Hon är 26 år och nationalidol i Australien.
    Det innebär också att svenska Jonna Andersson byter tröjnummer då Kerr får sitt favoritnummer 20. Jonna tar nu nummer 25 istället.
    Läs mer i hennes första intervju för klubben.>>
    Ännu mer om Sam Kerr i BBC>> Notera gärna att ett australiskt tv-bolag i måndags skrev kontrakt om att visa WSL (det känns inte helt som en slump just nu).

Willian är tillbaka i Brasiliens landslag men Christian Pulisic står klokt nog över USAs då han har ett mindre skadeproblem i höften. I övrigt vimlar det av Chelseaspelare i olika landslag som vanligt och vi oroar oss alltid för skador. Kanske mest av allt för Kanté som är tillbaka i Frankrikes trupp och som blev skadad utan att ens spela match för dem senast.

TISDAG 12:
OK, fotbollsspelare tjänar löjliga pengar, fullständugt makalösa belopp. Även som ungdomar.
    Ändå, Frank Lampards bötesbelopp för stjärnor som inte sköter sig känns nog även i deras fickor. Man försover sig nog inte till träningen många gånger när man upptäcker att det kostar 20.000 pund per gång (är det mer än en kvart kostar det ytterligare 2.500 per kvart). Att missa ett lagmöte är klart billigare med 500 pund - per minut de är för sena.... Att missa ett uppdrag utanför själva fotbollen, för välgörenhet eller liknande är 5.000.
    Det som förmodligen ger mest till klubbkassan är ändå att om de inte sköter sina mobiler kostar det 1.000 pund om mobilen ringer under träning, gemensam måltid eller uppdrag för klubben.
    Därtill finns det böter om de inte sjukanmäler sig i tid och de har fel kläder. Om böterna inte är betalda inom 14 dgr så dubblas böterna.
    Det finns 12 olika förseelser som ger böter. Pengarna går till gemensamma aktiviteter eller till välgörenhet.
    Agenter är inte välkomna på träningsanläggningen om de inte är där för officiella möten.
    Visst är det roligt men också på något sätt bekjlagansvärt att en manager (oK, Head Coach) måste sätta upp sådana regler för vuxna människor och några nästan vuxna. Det säger mer än att de är välbetalda, det säger också att discplin är kanske inte fotbollsstjärnors bästa gren.
    Vill ni veta mer och se böteslistan, kolla här>>

MÅNDAG 11:
Ingenting är ju så bra så att man inte kan hitta problem om man är sportskrivare. Så nu har Chelsea ett mittfältsproblem när Kanté är tillbaka. (Och ändå är det mittfältare vi ska köpa enligt mer eller mindre samma sportskrivarkår). Läs mer här om varför Sky anser att Chelsea har ett problem, istället för en härlig valmöjlighet>>

Frank Lampard vägrar se Chelsea som en titelutmanare ännu. Det är för tidigt på säsongen, laget är under omvandling. Han ser övertro och högmod som lagets största fiende, han vill inte att spelarna (och fansen antar vi) ska inbilla sig att Chelsea är redo att utmana om titeln ännu för då kommer de att tappa fokus. Han lever verkligen efter mantrat en match i taget.

Landslagsdvala väntar och den här gången är den extra irriterande även om landsamperna i sig är lite mer spännande än vanlgt då kvalgrupper ska avgöras.
    Det är dock två veckors väntan på matcher som Manchester City mot Chelsea, Valencia mot Chelsea. Två matcher som växt till två enormt viktiga möten just nu. Vi är inte favoriter i någon av dem men behöver resultat i bägge, allra mest förstås mot Valencia för där krävs nästan en seger för att det inte ska bli Europa League efter nyår. Det är visserligen roligt att vinna Europa League men då Champions League känns jämnare och utan solklara favoriter den här säsongen just nu vore det roligt att få mäta sig med motståndet där, även om lotten förstås spelar stor roll, liksom att komma etta eller tvåa i gruppen för att få den rätta lottningen.
    Manchester City är inte längre ett lag som skräms, åtminstone inte med Bravo i mål och det försvar som Guardiola ställt på fötter senaste tiden. Tala om att behöva ångra att inte förstärka där det behövs i somras, Pep måste stå först i den kön. Kompany var kanske inte deras bäste spelare förra säsongen, men hans betydelse för laget City kan inte överskattas.
    Chelsea är nu, tillsammans med Leicester främsta utmanare till Liverpool. Det hade vi absolut inte väntat oss att säga efter säsongens första tredjedel. Saker och ting kan dock ändras före maj. Det är dock oväntat stort poängövertag ned till femte lag redan nu, åtta poäng (nio för Chelsea och Leicester) och hela åtta upp till Liverpool. Vi påminner om att Liverpool hade tio plus till City förra året vid helgperioden och ändå vann City ligan. Även Liverpool måste väl råka ut för skador, formsvacka och få domslut emot istället för med.

Att då behöva vänta fram till 23 november är lika roligt som att behöva gå ut i iskylt novemberregn.
    Just nu känns det ju som om Chelsea trots bortaplan, trots revanschlust hos City, har en hyfsad chans till ett riktigt bra resultat. City har tre långvariga knäskador men chansen är väl att målvakten Ederson (som saknades ordentligt mot Liverpool) är tillbaka efter uppehållet. Chelsea har just nu Loftus-Cheek; Barkley och Rüdiger borta, vi får hoppas det inte blir fler efter landskamperna.

Nästan en tredjedel av serien har spelats och nästan allt är oväntat och överraskande.
    Liverpool har gnagt på. Men de stora positiva överraskningarna är absolut Sheffield United och kanske Chelsea. För oss mindre placeringen än spelet och hur snabbt Lampard har fått ihop det här. Mycket återstår men det finns ingen som helst anledning att oroa sig för det. Vi är oerhört imponerade av vad Lampard, ledarteamet och de unga spelarna har åstadkommit. Även, och det måste nämnas, hur Lampard fått igång Willian igen, hur bra Jorginho varit i delvis förändrad roll och inte minst Mateo Kovacic som vi nog lite grann trodde var ett panikköp bara för att vi inte fick värva. Oj vad duktig han varit och kan han någonsin göra mål också...
     Annars är överraskningarna mest negativa Manchester City har varit klart sämre än väntat vilket delvis kan skyllas på skador men Chelsea har faktiskt haft ännu fler.
    Leicester varnade vi för kraftfullt redan i somras så de är inte så överraskande. Brighton är oväntat högt upp, vi trodde på Graham Potter och att de skulle klara sig kvar trots tunn trupp, när alla engelska tyckare trodde de var första val för nedflyttning, de har nog ändå gjort lite bättre ifrån sig hittills. Newcastle ligger också bättre till än väntat men vi tror nog ändå att både de och Brighton kommer att sluta längre ned. Just för att trupperna är för tunna, vi får se efter det väldigt krävande helgschemat. Egentligen är det bara löjligt att göra några som helst förutsägelser innan nyåret är här.
    Vem som är störst negativ överraskning hittills är nästan omöjligt att välja. Vi tittar nog ändå en hel del på Tottenham som var bättre förra säsongen efter att inte värvat en enda spelare än de är nu efter värvat spelare! Arsenal med sin talang och offensiva förmåga håller inte ihop alls. Manchester United trodde vi inte mycket på och deras segrar mot Chelsea är rent ut sagt oförklarliga för oss med tanke på hur de spelat i övriga matcher.
    Everton och Watford ramlar runt i botten av tabellen. Det väntade vi oss inte utan såg dem som säkra mittenlag. West Ham såg ut att rekryterat väldigt intressant och började riktigt lovande för att sedan gått in i väggen, vilket många förklarar med att de har en för dålig andremålvakt nu när Fabianski blev skadad. (Det är nog något de bör rätta till i januari).

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG 17:
Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson rankar nyförvärvet (i januari) Sam Kerr som näst bäst i världen som anfallare. Läs mer om vad hon tyckte om dagens match och framtiden med Chelsea Women.>>

Det noterade vi inte men Uniteds farliga forward som tack och lov inte fick till det helt i matchen idag, Lauren James är faktiskt vår högerback Reece James's lillasyster.

Inte Chelsea men ändå. José Mourinho sägs nu vara mycket intresserad över att ta över Tottenham om Pochettino får gå. För några veckor sedan var det Arsenal och Real Madrid nämns alltid när det gäller honom. Även Bayern har funnits i spekulationerna, ja t o m Everton. Det enda vi vet är att han just nu inte är manager utan ägnar sig åt att vara expert i tv-studios.
    En annan f d Chelseamanager i hetluften just nu är Antonio Conte som fått hotbrev med pistolkula bifogad. Det framgår inte helt klart varför han är hotad då ju Inter går rätt bra i Serie A men otäckt är det ändå att människor kan gå så långt. Vi får hoppas den skyldige åker dit snarast och får betala dyrt för sina hot.
    En tredje f d Chelseamanager, åtminstone assisterande, är Gianfranco Zola som nu gått ut och sagt att han och Sarri gjorde ett stort misstag under sin tid i Chelsea (vi kan nog tänka oss att bidra med en hel del andra som de ännu inte pratat om) och det var att de helt missade Fikayo Tomoris talang och avfärdade honom förrförra sommaren under försäsongslägren.

LÖRDAG 16:
Conor Gallagher gjorde mål mot Albanien igår i en U21-match och har fått strålande recensioner för sin insats. Många vill nu att han ska återkallas till Chelsea, vilket är fjanterier då han har ett mycket bra lån och får massor med speltid i Charlton. Något han inte kan få just nu i Chelseas packade mittfält. Låt honom utvecklas i fred och njut över att vi har ännu fler ungdomar som är på väg att ta stora genombrott och kommer tillbaka som ännu bättre spelare. Det viktiga är inte att återkalla unga spelare just nu, det är att klubben måste förstå att vi inte ska köpa mittfältare om de inte tillhör de 3-4 bästa i världen på sin position utan visa tålamod för då har vi kanske en av dessa som kommit fram genom vår egen klubb.
    Därför är man rätt trött på vissa fansajter som tycks se det som sin största uppgift att hitta spelare som de anser Chelsea måste köpa. Särskilt amerikanska sajter älskar detta, vilket säger mer om dem än om deras kunskap kanske. Amerikansk lagidrott går väldigt mycket ut på att köpa och sälja, eller trajda som de kallar det. Vi tror mer på vad vi ser som Lampards modell, att bygga lag genom att ge spelarna förtroende och självförtroende. Vi ser ju vad det betyder. Se hur oerhört mycket bättre t ex Jorginho och Kovacic har varit under Lampard än under vår förre manager!

FREDAG 15:
Los Arrogantos Blancos försöker inte bara jaga N'Golo Kanté utan nu har de satt upp Callum Hudson-Odoi på sin önskelista. Stoppa dem, eller åtminstone deras tro att de ska få alla. Chelsea borde besvara alla deras förfrågningar från allt från att få veta tiden till att köpa spelare med ett empatiskt NON.

En feel-good artikel om ett ungt fan som tiggde om Mason Mounts tröja under landskampen igår. Pojken satt dock så långt från plan att ingen kunde se hans skylt. Mason Mount har dock lovat pojken en signerad tröja. Läs mer här>>

Didier Drogba erbjöds jobb i Chelsea i somras men han vill hellre göra något för fotbollen som ledare snarare än tränare i sitt hemland Elfenbenskusten. Vi undrar lite vad som har hänt med hans delägarskap i Phoenix Rise i amerikanska andraligan?

Hublot har lanserat en ny begränsad upplaga klocka Classic Fusion Chronographic Chelsea FC, som spelare och klubb gör reklam för. Ni kan få den för facila 19.000 dollar på Amazon.
    Den är mycket snygg men ryms tyvärr inte inom vår budget. Den är typ 19.000 dollar för dyr för oss.

Inter sägs nu förbereda ett bud på 6m pund för Olivier Giroud i januari. De vill ha honom som back-upp till Lukaku. Bra affär kanske för Chelsea då Giroud som gjorde det avgörande straffmålet mot Moldavien igår verkar vara tredjevalet för Lampards anfall. Vi undrar dock om Giroud är intresserad av en uttalad back-uproll i Inter?
    Det sägs också att även Borussia Dortmund nu är intresserade av Giroud.

Spekulationerna vimlar om Ben Chilwell efter att Frank Lampard har "lajkat" ett instagram från Leicesterspelaren efter landskampen igår. Teckentydarna tolkar det som att Lampard jagar Chilwell till Chelsea. (Det är ju inte direkt ett nytt rykte, det måste vara snart två år sedan första ryktena om att Chelsea var intresserade av Chilwell började).
    Vi har öppet tvivlat på Leicesters vilja att sälja Chilwell. Särskilt som andra (United) öppet jagar Maddison. Och idag framkommer det att Man City nu sägs vilja värva Johnny Evans (fd United) och Caglar Söyüncü. Det var en tid när Southampton hela tiden köptes sönder (av Liverpool), nu ska alla köpa Leicesters spelare. Leicester har säkert lärt sig av Southamptons kräftgång pga detta. De har ju redan också tappat t ex Kanté till Chelsea, Maguire till United och Mahrez till City.

Xavier Mbuyamba påstår att Chelsea ville värva honom från Maastricht (div II i Nederländerna). Det blev dock inte av på grund av transferförbudet. Vi ställer oss lite tvekande till det då klubben kände till förbudet långt innan transfersäsongen började. Mbuyamba är i Nederländernas U19-landslag, försvarare. Istället gick han till Barcelona där han inte förekommit i A-lagsdiskussionerna ännu.

Många fans är mycket upprörda över att f d Chelseaspelaren Didier Deschamps spelade Kanté som precis kommit tillbaka från en skada under förra landslagsuppehållet hela matchen mot Moldavien. Förhoppningsvis vilar han nu Kanté mot Albanien då Frankrike nu är helt klara för EM.

Uppehåll så varför inte göra något vi aldrig förr gjort. Välja ut de riktigt stora spelarna. Tyvärr är ingen Chelsea med, ingen engelsman överhuvudtaget. Men om CSFC i sin ödmjukhet får utnämna de tio största fotbollsspelarna efter världskriget, det andra, finns i alla fall en svensk med.
    Gunnar Nordahl, Lev Jashin, Ferenc Puskas, Alfredo Di Stefano, Pelé, Franz Beckenbauer, Johann Cruyff, Maradona, Ronaldo, Christian Ronaldo, Leo Messi. (och ändå vill vi ha med Zinedine Zidane).
    Många lär ha andra åsikter, men detta är vår.

I samma anda har vi tittat på de tio största Chelseaspelarna, hittills. För vi tror att minst en, kanske flera i nuvarande generation kommer med nästa gång.
    Roy Bentley, Jimmy Greaves, Peter Bonetti, Peter Osgood, Ray Wilkins. Gianfranco Zola, Kerry Dixon, John Terry, Frank Lampard, Eden Hazard. (Vi har tio+ andra namn som vi gärna tar fram.. Gullit, Vialli, Drogba med många fler.)

I sådana här diskussioner har absolut ingen människa rätt, men lite diskussion kanske det blir. Hör gärna av er och säg vad ni tycker.

TORSDAG 14:
2018 på sommaren var det mycket skvaller om Elsaid Hysaj från Napoli. Sarri ville tydligen verkligen ha honom också (förutom Jorginho) men Napolii nobbade ett bud om 43m för albanen. Vilket sannerligen var stora pengar för en högerback. Som tur var tycker vi nog idag. Vi har Azpilicueta och nu har vi dessutom Reece James och i våra ögon är Hysaj faktiskt inte bättre än någon av dem. Även om han nu ser ut att gå gratis till sommaren.

Ryktet säger att Chelsea betalade 1m pund för Sam Kerr. Om det innebär övergångssumma till Perth/Chicago eller lönesummor är osagt, men det visar ju att damfotbollen äntligen börjar bli något som även damer kan leva på.

Callum Hudson-Odoi visade fin form precis när han kom tillbaka från sin skada men har på sistone fått stå tillbaka för Pulisic. Han går nu ut och medger att Frank Lampard inte direkt gullar med hnom utan det är tough love från coachen,. Något CHO säger sig uppskatta och vi vet ju vilka kvaliteter han har när det lossnar för honom.

ONSDAG 13:
Barcelona lär skruvat upp försöken att locka Willian till stan för ingenting i sommar. Samtidigt lär kontraktsförhandlingar mellan Willian och Chelsea pågå. Vi misstänker dock att som alltid är Chelseas idiotpolicy att bara ge ettårskontrakt till äldre spelare i vägen. Lampard har gjort det helt klart att han vill att Willian som spelar bättre än på flera år ska stanna.

Chelsea ska ha lagt ett bud om 3m pund för en ung argentinare från Atletico Rafaela, Matias Godoy. Han jagas också av de båda Milanoklubbarna. Vi vet i princip inget alls om spelaren men han har själv bekräftat uppgifterna. (Det lär väl också hänga på om CAS upphäver transferförbudet).

Daily Mail påstår att Chelsea är oroliga över att Antonio Rüdiger ska spela ut sitt kontrakt och gå till Tottenham. Det får stå för Daily Mail om vi säger så.

Italienska rykten hävdar att Sarri och Juventus jagar tre Chelseaspelare. De är Willian och en av de två vänsterbackarna Emerson eller Alonso i den ordningen. Vi tvivlar på att det kommer att hända men lite beror det nog på utvecklingen i backlinjen då vi har en liten misstanke om att Azpilicueta kommer att spela mer vänsterback framöver.

TISDAG 12:
Man behöver inte hålla med om allt men nog finns det något att fundera över i Martin Samuels krönika om hur vi förlroat oss i detaljer när det gälelr VAR. Han berör ingen lösning men ställer frågan om det är för tekniskt komplicerat? Kanske, samtidigt ska linjer dras och det är kanske mer en fråga om var och vilka linjer som ska dras. Vi tycker nog ändå frågan om bedömning är den viktigaste, varför domarna inte kan enas om en bedömning utan det trots VAR bir enskilda domares åsikter på plan eller i VAR-rummet som bestämmer... Läs Samuels vinkling här>>
    En kommentar till artikeln uttrycker precis våra känslor: "VAR is fine it's how it's being implemented which is the problem. Which is ironic. An automated system badly mismanaged by humans trying to stop humans from making bad mistakes!"

Vi tyckte nog Mourinho hade en poäng om pragmatism i de stora matcherna för Chelsea. Andra har dock krftigt kritiserat hans uttalande och delar inte den uppfattningen. Kanske för att uttalandet om man tar det fel pekar mot att Mourinho tycker Chelsea är lättviktiga, vi tog det nog mer bokstavligt att Chelsea måste lära sig spela på resultat också. Nog känns det som en storm i ett vattenglas. Merson är en av dem som inte håler med Mourinho och vi kan hålla med honom också. Läs mer här>>

Att domare ibland lever i en alternativ verklighet är nu något vi mer än misstänker. VAR-chefen Neil Swarbrick ger den engelska användningen av VAR fullt godkänt och ett betyg av 7/10. Tror inte många spelare eller åskådare håller med. Han menar att det kommer att dröja två till tre år innan det blir bättre. Läs mer här>>
    Det mest häpnadsväckande är att han påstår att klubbarna är nöjda med hur VAR används. Det tvivlar vi starkt på. Det ska hållas ett möte på torsdag om detta.

Det är i the Championship inte PL, men Cardiff var PL-lag förra säsongen. Nu lämnar managern Neil Warnock dem. I PL tävlar Arsenal, Everton och West Ham om att officiellt ge stöd åt sina ifrågasatta managers. Än så länge.

MÅNDAG 11:
För alla som tror att Liverpool redan har avgjort ligan är det kanske dags att samla sig lite (särskilt vissa svenska liverpoolfantaster i sportskrivarkåren) genom att ta del av historien. Därmed inte sagt att de inte kan vinna i maj, men det är långt ifrån givet efter bara 13 omgångar även om de har en hälsosam ledning just nu. Läs mer här>>
    Om de själva börjar tro det, om Klopp på något sätt tillåter det, så desto bättre för oss jagande lag.

Mario Pasalics kvittering mot Manchester City är en höjdpunkt för våra lånespelare den senaste veckan. Klubbens lånerapport hittar ni här>>

José Mourinho säger sig vara mycket imponerad av Lampards Chelsea men har onekligen en poäng när han ifrågasätter om laget har den pragmatism (något Mourinhos lag alltid haft i överflöd) att vara ett topplag med tanke på förlusterna mot United och Liverpool och de fyra insläppta mot Ajax. Det är nästa lärofas för Chelsea, att lära sig spela på resultatet. Just i det kan vi helt hålla med.

Chelsea brukar släppa spelare gratis som tjänat klubben väl när det står klart att det inte kommer att bli några kontraktsförlängningar. Därför förvånar det rätt mycket att uppgifter i skvallerpressen nu påstår att Chelsea satt en prislapp om 5m pund för Olivier Giroud i januari. Han lär inte sakna intressenter; vi har hört om MLS, Lyon, Milan, Crystal Palace.

Kanté avfärdar alla spekulationer som kommer från spanska medier och framförallt de knutna till Los Arrogantos Blancos. Han är inte ett dugg intresserad av att gå till Real Madrid utan pratar istället om att avsluta sin karriär i Chelsea. Hans nuvarande kontrakt gäller till sommaren 2023. Skönt att inte alla hela tiden tittar åt ställen de tror är grönare, men sällan är det. Hazard, Jovic, Rodriguez, Coutinho, Courtois och en del andra har ännu inte visat att de gjort de smarta valen. Även om klimaten onekligen är bättre i Spanien.

Frågan är om någon manager i England åker under uppehållet. Marco Silva klarar sig nog ett tag efter Evertons vinst mot Saints. Unai Emery klarar sig säkert till l sommar för att de amerikanska ägarna är oerhört ovilliga att betala ersättning för att sparka honom. Pochettino har massor med förtroendekapital i trunken att leva på, men hur länge till? Ralph Hasenhüıttl har hamnat i spark-spekulationerna. Watford har redan bytt manager och det har blvit marginellt bättre men inte mycket. Kanske även Manuel Pellegrini är i riskzonen.
    Det kan bli nya jobb som öppnar upp sig och absolut inte bara i Premier League. Det är oroligt i topplag i Tyskland, Italien och Spanien också.

Under tiden får vi hoppas Sverige inte missar att gå vidare i EM-kvalet, det är faktiskt något de borde klara av efter Spanien som gruppetta. EM och VM är enda landskamperna som verklilgen är intressanta.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!