csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  14 sp 8 v 2 o 4 f 28 -20 mål 26 p

- always proud to be Blue -


25 nov - 1 dec 2019
    NÄSTA MATCH:

  4 dec ASTON VILLA  - kl 20.30

  TV

Nyheter v-48


SÖNDAG 1:
Chelseas match mot Everton i WSL har skjutits upp. Spelplanen var frusen.

LÖRDAG 30:
Ju mindre vi säger om dagens match och vad som hände efter halvtid desto bättre är det nog. Chelsea kom ut som ett helt annat lag, fullständigt urusla efter halv. Var andra halvlek säsongens sämsta hittills? Kan knappt fatta att Chelsea förlorade den här matchen men WH gjorde sin bästa match på länge, särskilt defensivt, och Chelsea var tandlösa som barnet på dopet tidigare under dagen.
    Så här blir det ingen topp-4-placering även med det fina poängförsprång som var före dagens tillställning.
    Statistiken säger egentligen alllt. 65% boll, 19-6 i chanser, 3-4 i skott på mål.

Är ligan avgjord? Lite tidigt att säga det, men vi måste ju säga att City är en besvikelse i år. De har vikit ned sig till mindre lag på ett väldigt oväntat sätt. Bara en pinne mot Newcastle, förlust till Norwich... De slog oss ()varför spelade de inte så mot oss...?) men vi tror nog de är inte längre främsta utmanare till Liverpool.

De lärde känna varandra som småglyttar i Chelseas akademi. En fick flytta men de är fortfarande bästa vänner. Nu möts de för första gången någonsin bortom ungdomslagen på en fotbollsplan. Vi talar om Mason Mount och Declan Rice. Läs mer här om Dum och Dummare>>

West Ham har Lukasz Fabianski, Jack Wilshere, Winston Reid och Manuel Lanzini skadade. Dessutom är deras bäste försvarare Issa Diop avstängd.

FREDAG 29:
Från presskonferensen:
    Klart besked att Tammy Abraham inte kan spela, de kan dock inte före helgen ge besked om hur länge han blir borta.
    Han gav en kort kommentar om managerbytet i Arsenal. Det var inte helt överraskande antydde han men ändå synd då Emery gav sitt allt.
    Han ville inte ge några kommentarer om Allegri då Lampard aldrig träffat honom.
    Så det vanliga berömmet om West Ham att de har bra spelare och kvalitet och det andra. Det är ett derby (lite speciellt förstås då Lampard en gång kom ffrån West Ham och alltid blivit rätt illa behandlad av deras supportrar under sin tid som spelare i Chelsea, vilket han inte direkt nämner).
    Han berömmer Pellegrini med brasklappen om att alla vet villlkoren som manager då alla vill att deras lag ska ta steget fram.
    Lampard vägrade kommentera individuella spelare coh deras form då det kom upp en fråga om den i hösta grad ifrågasatta målvaktreserven Robert i WH.
    Det finns inget bra eller dåligt tillfälle att möta ett lag i ett derby. En bra match kan förändra allt.
    Han oroar sig inte över defensiven även om han inte var nöjd med de sista 20 minutrarna mot Valencia. Man kommer alltid att släppa till mål. (Vi är nog mer oroade i så fall men det är väl kanske bara pokerspel för visst måste det oroa Lampard att Chelsea inte alls klarar av att spela på resultatet).
    Det är många matcher vilket bara är att acceptera, det är så det är. Det kräver en stor och konkurrensmässig trupp.
    Lampard vill inte ge klart besked om det blir Batshuayi som ersätter Abraham. Han berömde Bats för den moral och den arbetsetik han lägger ned. Rüdiger verkar inte aktuell men närmar sig en start igen.
    Så ny fråga om försvarsspel vilket Lampard slirade på och förkalrade sig generellt nöjd med spelet. Han tog upp Citymatchen speciellt.
    Han är nöjd med Kepa och ser ju hur hårt han tränar. Han medger att Kepa är den förste som att erkänna att han kunde gjort bättre (på andra målet för Valencia).
    Så kom han tillbaka till känslor kring matchen och den passion han möts av från WH-fans och spelare. Han bryr sig bara om oss.
   

TORSDAG 28:
De neutrala älskar att se Chelsea spela. Det gör vi också men kanske inte riktigt av samma anledning. Chelsea har nu fått rykte om sig att värre till och med sämre försvarsmässigt än Kevin Keegans Newcastle som tappade en stor ledning i Premier League till Man United för nästan 25 år sedan för de släppte in löjligt mycket mål. De gjorde mål också, liksom Chelsea gör. Men för en supporter kan det nog ganska ofta vara roligare med säkra segrar än holmgångar som kan gå hur som helst, vilket Chelsea onekligen bjudit på några gånger och de flesta av de matcherna har vi väl ändå förlorat om vi säger så. Det ligger något i kritiken mot att Chelsea inte kan vinna de stora matcherna, då det här laget är fullständigt oförmögna att spela av matcherna och försvara ledningar. Det gör fotbollen oerhört rolig för den neutrale, mindre så för oss nervösa som vill ha vinster före underhållning! Fast när vi ser tillbaka på säsongen kanske vi uppskattar underhållningen mer, om hjärtat verlever Chelseas version av underhållning.
    Låt oss slippa underhållning av annat slag än många mål och en säker seger på lördag även om skadeläget förvärrades igen.

ONSDAG 27:
Ethan Ampadu fick sin första start för Leipzig i en match där Leipzig hämtade upp ett tvåmålsunderläge till oavgjort.

Engelska medier hävdar att Chelsea går vidare om de vinner mot Lille. Var kommer det ifrån. Reglerna säger ju att inbördes möten ska gälla vid lika poäng och där har Valencia fördel på Chelsea, Chelsea har fördel på Ajax. Det innebär ju att vinner Valencia går de vidare med Chelsea om Chelsea slår Lille. Ja, då stämmer det. Det är nog vi som krånglat till det felaktigt. Slå Lille är dock inte helt enkelt. Chelsea hade mycket svårt mot dem i första mötet. (Vi har förutsatt att Ajx då vinner mot Lille då de leder i halvtid).

Ännu en skada för Chelsea och kanske är den långvarig för Tammy Abraham som fick tas ut med bår från arenan för behandling även om han själv gick av plan med mycket stöd.
    Senaste är att han inte åkte till sjukhus som några påstod utan var med laget i omklädningsrummet efter matchen och Frank Lampard var optimistisk om att det inte skulle vara riktigt allvarligt.

Vi hade segern i vår hand men han som var både matchhjälte och absolut största syndabock gav Valencia en kvittering på ett skott som inte ens var menat som skott. Chelseas öde avgörs i sista omgången och det kräver en vinst mot Lille på Stamford Bridge 10 december.

Chelsea är roliga att se på och det finns onekligen mål i laget, men ska det bli framgångar också måste något radikalt göras åt försvarsspelet, inte minst på inlägg. Vi hoppas innerligt att Rüdiger snart kan börja spela.
    Lampard måste få stopp på alla dessa inlägg som får göras på Chelsea.

Frank Lampard beskriver matchen mot Valencia som börjar snart som en "match we must not lose". Så är det också om vi ska spela Champions League efter nyår. En vinst däremot närmast garanterar att vi gör det. Oavgjort innebär att sista omgången avgör och att vi då måste hoppas på att Ajax eller Vaelncia slår ut varandra.
    Kanske är det andra halvlek vi särskilt måste se upp med. Valencia har ännu inte gjort mål i första i årets CL, alla deras sex mål har kommit i andra halvlek.

Chelsea U19 är utslagna ur Uefa Youth League efter att förlorat till Valencia idag med 1-2. Aldrig tidigare har Chelsea åkt ur den tävlingen före semifinalerna och nu går vi inte ens vidare från gruppspelet. Lawrence gjorde Chelseas enda mål och Billy Gimour missade en straff i 7e minuten.
    Lille och Ajax är vidare.
    Vi får hoppas att det här inte är ett dåligt omen inför mötet ikväll.

Chelsea har aldrig förlorat på Mestalla. De har bara spelat tre matcher där men vunnit två och spelat en oavgjord.

För Chelsea är en vinst något som mer eller mindre gör det klart att Chelsea går vidare till playoff. En förlust innebär Europa League.
    För U19-laget är situationen än mer prekär. De måste helt enkelt vinna mot Valencia i eftermiddag. De ligger trea i gruppen, fyra poäng bakom Lille och två bakom Ajax. Valencia är gruppjumbo med bara en poäng. Den poängen tog de mot Chelsea, 3-3.

TISDAG 26:
Courtois borde blivit utvisad men räddades av ett väldigt konstigt VAR-beslut. Vi tror fortfarande på VAR men ibland brister vår tro ordentligt. Särskilt när storrklubbarna är inblandade. Men det kan inte vara rätt att ett lätt regelbrott tio gånger tillbaka eller så ska utesluta mål.

Mario Pasalic fick starta för Atalanta mot Dinamo Zagreb. Vi måste erkänna att vi är nyfikna på om han kan bli en riktig Chelseaspelare. Han har inte fått en riktig chans pga reglerna kring arbetstillstånd hittills. Trots sin usla start i gruppen har Atalanta fortfarande chansen att gå vidare.

Från presskonferensen:
Lampard medger att Chelsea får inte förlora matchen mot Valencia, då blir det Europa League efter nyår. (En vinst däremot innebär nästan säkert avancemang till playoff i CL).
    Laget har visat att de klarar av utmaningar och detta är en ny utmaning de måste möta.
    Lampard anser inte att det var orutin som gjorde att Chelsea förlorade hemma mot Valencia. Det var att laget inte höll koncentrationen, somnade till ett ögonblick (Och att missa en straff sent i matchen hjälpte ju inte heller).
    Lampard hyllar CL som den största turneringen i Europa och att han själv älskade att spela i den.
    Ang Ross Barkley säger Lampard att det handlar om två olika saker. En att han visat bristande omdöme och professionalism, den andra är att han har en skada. Han betonar att han gillar Ross.
    Lamps har tittat en hel del på Valencia och ser dem som ett solitt lag, men det är inte bara laget det handlar också om en speciell arena och atmosfär.
    Det kommer att bli kamp på mitten och det gäller att vara kliniska i straffområdet.
    Någon menade att Tammy Abraham inte gjort mål i de stora matcherna vilket Lampard kontrade med vad man anser vara stora matcher. Han har gjort mål mot Lille, i Champions League, med landslaget...
    CHO är borta och Rüdiger har just blivit matchklar, Lampard antyder dock att det handlar mer om dagar än veckor innan han kommer att spela (dvs inte i morgon).
    Lamaprd följdes av Tammy Abraham som erkänner att det är skillnad att spela CL. Det handlar om detaljer, men är stor skillnad mot Championship som han spelade förra säsongen.
    Det handlar om att förbättra sig, lära sig från de som varit med förr.
    Tammy betonade att det handlar om att laget ska vinna först och främst, om han själv gör mål är det bara grädde på glassen.
    Han tänker inte på om han gör mål i matcherna mot stora lag, han menar att i PL är alla lag tuffa att möta. Han tänker inte speciellt på motståndets "rykte".
    De är medvetna om att matchen mot Valencia är säsongens hittills viktigaste uppgift. Det gäller att ge allt. Han tillstår att det är den största matchen i hans karriär men det gäller bara att jobba och göra jobbet. Kanske när han går och lägger sig efteråt slår det honom om de vinner.
   
Chelsea har åkt till Valencia med en ovanligt liten trupp, bara 19 spelare. Varav tre målvakter. CHO saknas som vi visste, men även Marcos Alonso. RLC förstås.

Callum Hudson-Odoi är skadad men Antonio Rüdiger och ross Barkley tränade inför avresan till Valencia.

Varje tisdag är det ett måste för oss, och vi kan bara rekommendera dagens. Det vill säga karaktyrtisten David Squires i Guardian tar sig an José Mourinho i sin nya skepnad i klubben han aldrig skulle träna. Läs och njut>>

Mediabevakning, särskilt på mer faninriktade sajter, dagen före en match tycks nästan uteslutande handla om vilka som ska spela numer. Vi hade kanske eftersökt lite mer information om vilka som kan spela.
    SÅ för CSFC undrar vi om det inte är Reece James på högerbacken och Azpilicueta till vänster som gäller. Vi tror Mason Mount kommer in men vet inte riktigt hur Lampard ska kunna peta någon av Kovacic, Jorginho eller Kanté, så den vi väljer bort är Willian trots hans allmänna spel. Hans form såg lite vacklande ut i lördags om vi säger så.
    Lampard har ännu ej full trupp och vi saknar fortfarande Rüdiger som vi tror är vår bäste mittback trots allt när han väl blir spelklar, Lampard saknar dock inte alternativ just nu. Truppen verkar helt enkelt mer välbalanderad än på väldigt länge trots alla yttre omständigheter som påverkat.

MÅNDAG 25:
Visst är det fascinerande!?
    För tre månader sedan tippade de flesta förståsigpåare, sk experter och sportskrivare att Chelsea skulle inte ha en chans att ens placera sig bland de sex främsta i Premier League. Några (vi är snälla nog att inte nämna namn men det fanns svenskar bland dem) tippade till och med att Chelsea skulle komma i bottengänget. Detta pga Eden Hazard lämnade (och vem skulle inte sakna en av världens 3-4 bästa spelare), transferförbudet (glömska om att t ex Tottenham gjorde sin bästa säsong någonsin utan att värva) och för att vi tagit en en oprövad i deras ögon tydligen usel ung manager som absolut inte var mogen för jobbet (det låter annorlunda idag) i Frank Lampard.
    Nu kritiseras Chelsea för att vi inte kunde vinna mot de senaste årens absoluta suveräna lag, Manchester City, på bortaplan tre månader in i vad som msåte sägas vara en revolution i management! Chelsea är bra, roligare än någonsin, har vitaliserat inte bara fotbollen utan hela engelska fotbollen men med ett oväntat ungt lag som ännu inte lärt sig den hårdhet som kommer bara vill vi säga, med rutin och erfarenhet för att hålla ut och slå City på¨bortaplan trots att Chelsea är det första lag som haft mer bollinnehavmot dem de senaste tre-fyra åren! Konsekvens är inte direkt något som är lätt att hitta i sporvärlden.

Matchen borta mot Valencia känns som nästan säsongsavgörande viktig.
    Det är kanske att ta i men nog är känslan att det krävs en vinst. Oavgjort kan räcka men det är mycket långt från säkert då lag på samma poäng räknas inbördes möten, inte målskillnad. Gruppen är knallhård med tre lag på samma poäng och ett fjärde lag som varit väldigt bra, men inte fått resultaten med sig. Lille må ha få poäng men de har tvingat motståndarna att kämpa fullt ut för att ta poängen från dem.
    Chelsea imponerade inledningsvis stort mot City men lite övermod och naivitet (och då talar vi inte bara om de ugna spelarna utan minst lika mycket från de rutinerade) kostade. Chelseas misstag har varit dyrbara hela säsongen, de var de i allra högsta grad i lördags. Precis som straffmissen hemma mot Valencia just nu känns väldigt kostsamt. Så stor skillnad är det på oavgjort och förlust i en så tuff och tajt grupp som Chelseas.
    Att Chelsea är kapabla att slå Valencia på Mestalla tvivlar vi inte alls på. Det är däremot inte på något sätt något som kan tas för givet. Mestalla erbjuder en atmosfär som lyfter hemmalaget. Valencia genrepade med förlust, med samma siffror som Chelsea. Skillnaden var att Chelsea mötte ett av Europas bästa lag, Valencia mötte Real Betis som låg surt till i ligan före matchen.
    MNatchen spelas tidigt på onsdag och vi kan knappt vänta på den. Det som oroar var att Chelsea såg märkvärdigt matta ut energimässigt i andra mot City, även om de ryckte upp sig mot slutet. Då de unga spelarna spelar långt mer än väntat och dessutom fått spela långt mer landslagsspel också kanske ett viss mått av slitenhet börjat ge sig tillkänna och det är ju inte direkt vila efter en sen bortamatch på lördagen och så resa till södra Spanien för en tidig match på onsdag.

Till helgen väntar West Ham som är en av säsongens negativa överraskningar. Vi tyckte det såg ut som de hade värvat bra. De började säsongen bra men ärligt talat, trots att siffrorna smickrade (2-3) mot Tottenham var de nästan hela matchen rent dåliga. På hemmaplan. Bara inhoppande Antiono gav supportrarna glädje och han har både varit aktuell för Chelsea i skvallret en gång i tiden och oroat oss matchmässigt också. Skadan på Fabianski har inte bara gett stora problem då reservmålvakten inte räcker till utan det verkar som laget tappade självförtroendet efter den. Seger kan aldrig krävas men Chelsea måste ses som stor favorit på lördag hemma på Stamford Bridge mot Hammers.

 

 

Rykten, notiser m m, v-48


SÖNDAG 1:
Tammy Abraham tror han ska kunna vara spelbar redan i veckan mot Aston Villa. Han lär behövas av lördagens match att döma.

Watford har sparkat sin andre manager för säsongen, fjorton matcher in på säsongen. Quique Sanshez Flores fick gå idag. Han fick 85 dagar på jobbet. Det var dessutom andra gången han fått sparken från Watford. Ett jobb man nog ska först förhandla om avgångsederlag sedan lön om man överväger att ta. Tidig favorit att ta över är Brightons förre manager Chris Hughton.

Juventus jagar Emerson men Chelsea vill inte släppa honom utan lär erbjudit honom en kontraktsförlängning istället.

LÖRDAG 30:
Mario Pasalic gjorde två mål för Atalanta mot Brescia i en 3-0-seger.

Tipsextra 50 år. Tiden går. Viasat firade det med att replikera en klassisk tv-studio. Vit plan med typ gröna linjer, långt avbrott och vinst för Wolverhampton mot Southampton med ett enda mål. Alla matcher i början (utom cupmatcher) kom från Midlandsområdet. Detta var alltså långt innan engelsk tv visade engelsk fotboll.

Willian ska ha lagt fram sina krav för att förlänga sitt kontrakt och han och hans agent(er) väntar nu på Chelseas svar på dem. Enligt ryktena.
    Willian säger att han väntar på kontraktsförslag (enligt Telegraph) medan klubben säger att de lämnat ett...
    Kanske bör Chelsea sälja redan i januari för att få något för honom då han går för inget alls till sommaren om kontraktet inte ordnas snarast. Vi är kluvna. Han är så bra ute på plan och så värdelös framför mål numer om vi får säga så, och hans fasta bollar är mil från dem han leverade under t ex Contes första år. Jobbar hårt gör han alltid.

Daily Mail hävdar att om Willian lämnar så är det Wilfried Zaha och Jadon Sancho som kommer att ersätta honom. Vi antar de menar en av dem då båda tillhör de dyrare spelarna.

FREDAG 29:
Näste manager bort gick fort, Arsenals förlust i Europa League till Frankfurt blev droppen. Unai Emery åkte från Arsenal trots Kroenkes ovlija att lösa bort managers. Arsenal går vägen med att ge förtroendet till före detta spelare och Emerys assistent och förre spelaren Fredrik Ljungberg får ta över, åtminstone tillfälligt.
    Kommer Chelsea att avgöra Manuel Pellegrinis öde i West Ham under morgondagen?

Enligt vissa ryktesspridare är Wilfried Zaha fortfarande iintressant för Chelsea.

Lewis Baker är enligt uppgift missnöjd med sitt lån till Fortuna Düsseldorf. Han har problem med att få speltid och kommunicera med tränaren.

Vilket sagoslut på Markus Rosenbergs Malmökarriär, åtminstone Mallmödelen då han har en bortamatch på andra sidan sundet att spela. Ett avgörande mål långt in på övertiden. Det är som skrivet i pojkböckerna. Grattis till en speciell spelare som lyst upp Allsvenskan. Tidigare återvändare och trogen spelare.

TORSDAG 28:
(I samband med jubileumsfirande av Tipsextra finns det också beklagliga nyheter om nedläggning av ännu en (egentligen två) lokala tidningar. I det här fallet känner jag lite speciellt för en av dem. Jag började min bana inom media som sport- och nöjesjournalist på Östra Småland som tonåring. Nu läggs tidningen ned, ännu ett offer för den tidningsdöd som kommer att rasa ännu en tid i tider då papperstidningarna inte klarar konkurrensen från nätet, sociala medier och det utbredda förakt som vissa politiker av populistisk färg driver mot pressen.
    Det kommer att komma en tid då fria oberoende medier kommer att bli oerhört saknade.
    Det är goda minnen från tiden på Östra Småland och senare parellellt även på lokalkonkurrenten innan karriären ändrade riktning en del och även geografiskt flyttade utomlands och till Stockholm där jag bodde längst.)

Danny Drinkwater får kanske lite speltid i helgen efter skador och skandaler i Burnley. Han har bara spelat i en ligacupmatch i augusti. Hans framtid bortom januari är oklar men Sean Dyche säger att det avgörs först när de fått se honom spela annat än reservlagsfotboll.

Till helgen firas att det är 50 år sedan Tipsextra startade och visade engelsk fotboll. Vilken resa det har varit. CSFC har varit med på den i princip hela tiden.

ONSDAG 27:
Smekmånaden i Daily Mail är över för Frank Lampard. Han och Chelsea har fått några få månader av positiva artiklar men nu har blaskan slipat knivarna igen och påhoppen har startat. Chelsea hoppas nu på för att vi minsann inte vunnit några stora matcher. Lampard har gjort tiotalet matcher med Chelsea och redan avfärdas han och klubben som losers av Daily Mail (och flera, inkl Mourinho innan han blev manager igen). Det är så löjligt att vore det inte så uppenbart hade det inte behövt nämnas. Om Chelsea slår Valencia ikväll kanske hatarna håller tyst ända tills lördag, så vi får väl hoppas på det.

Kai Havertz är ett av de hetaste namnen just nu. Den 20-årige mittfältaren från Bayer Leverkusen jagas av minst sju klubbar varav Chelsea ska vara en. Liksom Liverpool, City och United. Prislappen är anmärkningsvärda 111m pund.

Daily Mail varnar stort för Valencias uruguyan Maxi Gomez (huyr många spelare har det funnits de senaste åren som haft det namnet?). Han har gjort stor succé under hösten och får väl anses vara det stora hotet, även om vi nog ser Rodrigo som ett minst lika stort hot. Läs mer här>>

Apropå det riktigt löjliga i fotboll. Club Brügge kvitterade mot Galatasaray för en tredjeplats i gruppen på övertid. Målgöraren och en medspelare blev så exalterade att de drog på sig gult kort, det andra för båda. En för att han firade sitt mål genom att slita av sig tröjan, den andre för att sparkat sönder hörnflaggan. Nu väntar avstängning i den avgörande matchen. Ursäkta, men hur löjligt slår inte reglerna ibland, även om spelarna vet reglerna och borde veta bättre? Som manager hade vi gett båda spelarna två veckors löneavdrag för att betett sig idiotiskt.

TISDAG 26:
Är det oron på managermarknaden eller är det bara så här konstig som fotbollen ser ut idag? Graham Potter har fått en utmärkt start i Brighton & Hove Albion. Långt bättre än vad engelska s k experter väntade sig. Men ändå, att efter bara tre månader förlänga ett managerkontrakt till hela 2025 känns konstigt eller kanske väldigt positivt beroende på vilken utgångspunkt man väljer. Det är i vilket fall som vad Brighton gjort.

Ingen vill kanske vinna mer i morgon än Michy Batshuayi som hade ett misslyckat lån hos Valencia förra säsongen. Han gjorde bara ett enda ligamål men det var inte det värsta, det var den närmast offentliga förnedring han fick uppleva av dåvarande manager Marcelino och klubben. Bats mer än någon vill ha en seger imorgon och helst avgöra själv. För trots alla lån och trots att han inte är försteval som anfallare menar Bats själv att Chelsea verkligen är klubben i hans hjärta, det är i Chelsea han vill spela och att då får sätta en klubb som tvivlade på honom står högt upp på önskelistan.

Roman Abramovichs ägarskap av Chelsea har ifrågasatts sedan dag ett. Han skulle sälja klubben snart fick vi höra närmast varje månad de första tio åren. Nu sägs det fortfarande att klubben är till salu. Det sägs att han tappat intresset för Chelsea Det sägs, som alltid, en hel massa strunt och i princip inga fakta alls. Ett fakta som dock stämmer är att Roman A har ett problem med visum till United Kingdom efter förgiftningsmorden av Ryssland i Salisbury. Något som indirekt drabbade flera ryska oligarker, och framförallt dem med närhet eller påstådd närhet till Putin. (Vi tror inte Roman A står Putin särdeles nära, men han har heller aldrig någonsin på något sätt tagit avstånd från den ryske härskaren, som vi väl bör kalla honom). I vilket fall som drogs Romans specialvisum som investerare in och det faktum att Roman inte längre är rysk medborgare utan israel, har tydligen inte påverkat den saken, inte heller att UK inte längre vill delta i den europeiska gemenskapen.
    Ordförande Bruce Buck försäkrar dock att Romans engagemang i Chelsea är lika stor som alltid även om hans personliga närvaro på Stamford Bridge inte längre är där (han har dock varit på matcher utanför England) men vi vet att han följer matcherna på samma sätt som de flesta av oss supportar, via tv.
    Buck intygar här att Romans engagemang är detsamma som det alltid varit. Läs mer>>

Att managers skulle få gå under landslagsuppehållet var vi övertygade om. Kanske dock inte att Pochettino skulle bli först och ersättas av Mourinho. Det var också fler landslagsmanagers som fick lämna än klubb-dito.
    Det har dock inte minskat rykten om sparkar hit och dit. Snarare tvärtom efter helgens matcher. I Tyskland lär Favre sitta väldigt löst hos Dortmund. Dotmund som dessutom möter Barcelona och inget av lagen är klara ännu i CL på onsdag så Barcelona kommer inte hjälpa dem.
    I Premier League slår man nu vad om vem som får gå först, inte när. Emery eller Silva? Även Hasenhüttl lär sitta illa till men hans Southampton gjorde bra ifrån sig i helgen så, kanske... Sanches Flores kan bli andre som lämnar Watford före jul. Pellegrini i West Ham rusar också upp i sparkoddsen. Solskjaer är knappast immun heller. Fast först verkar det som United ännu en gång ska köpa sig ur krisen och lägga ned ytterligare några hundra miljoner pund. Det är helt enkelt ovanligt många spark-rykten i år och två klubbar har redan gjort sina drag.
    Silva lär haft krissamtal med Everton igår och skvallerpressen är eniga om att Emery har max tre matcher på sig nu. (Vi tvivlar en del då det är väl känt att Kroenkes absolut inte vill betala ut avgångsvederlaget som utlöses vid sparkning.) Ersättarna tycks skvallermedierna också ense om. Ljungberg ska ta över Arsenal säsongen ut för att sedan ersättas av Mikel Arteta (eller möjligen Pochettino) och Silva ersätts av Everton-legendaren David Moyes.
    (Det känns rätt skönt att slippa redovisa sådana rykten kring Chelsea även om Chelseahatarna var övertygade om att Lampard skulle vara borta nu, eller senast om fyra veckor. Mirror istället jämför honom med Guardiola och Klopp, läs mer här>>).

MÅNDAG 25:
Chelsea är en av få toppklubbar som inte sägs jaga norska underbarnet Erling Braut Håland, eller Haaland som han lär kalla sig nu. Anledningen kan vara så enkel som att det handlar om att hans agent är Mino Raiola och Chelsea har gjort rätt klart under åren att de inte vill ha med honom att göra. Även United som sägs varit först i ledet för att värva norrmannen lär nu tveka då de inte vill ha med Raiola att göra ännu en gång.

Charlie Nichols (Sky och uppenbarligen med aktivt medlemskap i Gooners, han är lika enögd rödvit som Piers Morgan) slår nya rekord som tippare. Han tippar självklart Valencia som vinnare på onsdag och hävdar att Chelsea kommer att gå vidare för vi slog Ajax i en match. Kan människan inte reglerna. Chelsea har fördelsläge mot Ajax om Ajax och Chelsea stannar på samma poäng men underläge till Valencia än så länge. Det återstår dessutom sex poäng att spela om. Strunt i den nissen och ta reda på fakta istället. Chelsea måste nog få resultat mot Valencia för att gå vidare med säkerhet men en vinst mot Valencia innebär nog att vi klarar det. Poäng kan klara det, men inget är klart i den jämnaste av alla grupper.

Ett av våra stora utlånade löften Conor Gallagher målade igen i helgen och här tar klubben upp hur övriga gjorde ifrån sig. Lånerapporten>>

Det är självklart för tidigt att slå fast, men absolut inte en sekund för tidigt att föra fram Frank Lampard och Chris Wilder som Årets Managers. Det jobb de två har gjort är fullständigt fantastiskt även om det bara är en tredjedel av säsongen. För att överträffa den tredjedelen krävs stordåd av någon annan manager för att ens konkurrera med dem om den titeln. Just nu är det dött lopp för oss mellan dem, och avgörandet lär väl knappast komma före våren.
.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!