csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  22 sp 12 v 3 o 7 f 39 -29 mål 39 p

- always proud to be Blue -


6 - 12 jan 2020
    NÄSTA MATCH:

     18 jan - Newcastle - kl 18.30

  -

Nyheter v-2


SÖNDAG 12:
Danny Drinkwater lånades till Villa i tisdags. Idag gör han debut mot Man City.
    Den gick inte särskilt bra.

CHELSEA W     vs    BRISTOL CITY       6 - 1
Chelsea W har fortfarande skade- sjukdomsproblem och en tunn trupp idag mot Bristol City. Sam Kerr börjar på bänken.
    Bristol tar också ledningen genom Salmon i 15e minuten. Förlorar Chelsea poäng idag kan vi nog redan nu avskriva alla förhoppningar på titeln då Arsenal och City går som tåget även om City fick dagens match inställd. Arsenal vann dock enkelt över Brighton som Chelsea bara fick oavgjort mot.
    Beth England kvitterade i 28e. Hannah Blundell gav Chelsea ledningen i 40e. Precis före halvtid ökade Jess Carter till 3-1. Två minuter in på exttra tiden gör Ji 4-1.
    (Apropå WSL så har Citys mycket framgångsrike mnager Nick Cushing meddelat att han slutar i fabruari för att bli assisterande manager i New York City. Det kan påverka City väldigt mycket i ligaspurten. Hans sista match blir mot mästarna Arsenal 2 feb).
    Sam Kerr hoppade in för Spence efter halvtid.
      I 50e minuten avgjorde3 Ji helt matchen med sitt andra och Chelseas femte mål. Sexan kom genom Beth England i 82a
    Sam Kerr lade upp flertalet chanser men var för osjälvisk i andra. Hon får dock vänta på sitt första Chelseamål efter 1,5 match.
    Trots storsegern ligger Chelsea kvar på tredje plats om än med en match mindre spelad. Chelsea skapade 23 målchanser i matchen.

N'Golo Kantés lärmuskelskada verkar inte allvarlig. Det var mer en förebyggande åtgärd att han inte fick spela mot Burnley. Skönt om det nu är så.

LÖRDAG 11:
Chelsea borde verkligen bättrat på sin målskillnad med lägena de skapade i andra. Men en vinst, några mål och en hållen nolla - på hemmaplan. Vi är nöjda ändå. Ett steg framåt igen. Vi tog också in tre poäng på Leicester.

N'Golo Kanté skadade en lårmuskel idag på träning. Vi kan bara hoppas det är en mindre skada och att han inte är borta länge.

Arsenal fick sin bäste spelare direkt utvisad idag, Pierre-Emerick Aubameyang. Om han får de tre matchers avstängning det normalt ska ge kommer han missa returmötet mot Chelsea. Tack för det. Han gjorde ju mål på oss på Emirates.

U23 fortsätter leda sin serie efter slagit Manchester City med 2-1. Båda målen av Uwakwe i 12 och 69e minuterna.

Burnley saknar Gudmundsson och har frågetecken kring tre viktiga spelare; Barnes (ljumske), Bardsley och Rodriguez (båda sjukdom).

Emma Hayes gör sin 200e match som Chelseamanager mot Bristol Cigty imorgon. Grattis.
    Matchen visas på Chelseas egen app The 5th Stand.

The 5th Stand visar även U23-laget i PL2 mot City idag kl 13.55.

FREDAG 10:
Från presskonferensen:
Inte oväntat var det mest transfers de ville diskutera först. Lampard sa klart ifrån att det handlar inte om att få in någon ny anfallare innan Giroud eventuellt får lämna. Inget är klart ännu på något sätt men diskussioner med agenten har förekommit.
    Ang Moussa Dembele hällde Lampard en spann iskallt vatten över spekulanterna då han förklarade att väl känner till spelare men mer eller mindre rent ut sa att han är inte särskilt intresserad. (Det kan vara bluff förstås som allt i dessa tider men...)
    Ingen värvning/transfer är nära förestående.
    Så lite rundsnack om Harry Kanes skada och Tammy Abraham som egentligen var helt ointressant då det bara handlade om landslaget.
    RLC har en bra bit kvar, de hoppas han snart ska kunna börja träna med akademin. Pulisics skada var värre än väntat en s k abduc tormuskel. Han är borta ett par veckor. Alonso är också borta pga skada.
    Ang Rüdiger ville han bara säga att denne vet att Lampard och klubben stödjer honom och är där för honom (efter att Tottenham inte hittade rasisterna som hånade honom i derbyt).
    Ang ineffektiviteten på hemmaplan betonade han att de skapat 50-talet chanser men inte satt dem. Mot Southampton spelade de inte bra men mest handlar det om att de inte sätter chanserna.
    Han förnekade bestämt att det skulle vara en mental grej (vilket vi inte alls köper). De skapar chanser och tar sig fram men sätter dem inte.
    Burnley har bra statistik på Stamford Bridge. De är inte det värsta lag du kan möta men mycket svåra.
    Som manager kan han påverka och han försöker göra vad som känns rätt för honom.
    Han vill inte försöka gissa Dyches taktik men Burnley är ett välorganiserat lag.
    Han har inte funderat på om vinteruppehållet ska komma redan nu.
    Han gjorde helt klart att Andreas Christensen kommer inte att lämna Chelsea i januari.
    Pulisics skada kom mycket olämpligt. Han vilade honom lite före jul då Pulisic sa att han känt sig lite sliten och så kom den här skadan.

Ryktena stämmer. Marc Guehi lånas ut till Swansea i Championship för resten av säsongen.

TORSDAG 9:
FA Cupmatchen mot Hull har spikats till 25 januari kl 18.30. Vilket kanske innebär en liten chans att Discovery visar matchen.

ONSDAG 8:
Sam Kerr kommer att missa matcherna mot Man United och West Ham i februari på grund av Australiens OS-kvalmatcher. Hon ska spela tre matcher mot Kina, Taiwan och Thailand på sju dagar i den OS-kvalgruppen. Vilket är ett större problem på sitt sätt med slitage och därtilll långa resor, än att hon missar två ligamatcher som hon behövs i, men så är det ju i fotbollen och för damfotboll är OS viktigt vilket det inte är för män. Det är dessutom bara första steget i OS-kvalet. (De två bästa i gruppen går vidare till nästa kvalomgång).

Vad skrämmer mest på lördag? Burnleys organisation? Deras förmodade låga försvarsspel? Att de alltid tycks ha mål framåt i sig? Att det är på Stamford Bridge? Välj själva, vi oroar oss för alla faktorerna. Vad vi inte kan fortsätta räkna med är väl ändå att våra konkurrenter ska fortsätta göra bort sig så vi kan behålla det lilla försprånget på fjärdeplatsen.

TISDAG 7:
Det gick fort. Danny Drinkwater som officiellt kom tillbaka från lånet till Burnley igår blev idag klar för Aston Villa på lån resten av säsongen. Lycka till.
    Med det faller också Villas försök att låna Giroud som tydligen inte var så intresserad. Detta då PL-klubbar enbart får låna en spelare från en annan PL-klubb.
    Chelsea har också avbrutit lånet av Jacob Maddox till Tranmere. Maddox's lån förstördes av en skada och Chelsea anser nog att hans utveckling sker bäst med rehab och utveckling inom klubben.
    Som vi redan berättat är nu Michael Hector som gick över i spetember nu spelklar för Fulham. Han har tränat med dem sedan i september.

26,6 m pund kostade det Chelsea att sparka Antonio Conte och då talar vi inte om vad det kostade att ersätta honom med Sarri. Summan täcker kostnader för brutet kontrakt med Conte och hans stab samt juridiska omkostnader då hela ärendet dessutom tog en tur i domstolarna. Sammanlagt har Roman A nu lagt över 90m pund på att sparka managers sedan han köpte Chelsea.

MÅNDAG 6:
U23-laget slog Tottenham med enda målet, gjort a Broja sent i matchen, 82 minuten.

Chelsea fick en bortamatch i nästa omgång av FA Cupen. Mot Hull City. Vilket vi ärligt talat borde klara av. Det är ju på bortaplan Matchen ska spelas 25 elelr 26 januari.

Vi älskar Emma Hayes kommentar till BBCs fråga om problemet med att ha så många kvalificerade anfallare att välja från. Emma Hayes bara sa: " It's their problem, it's my privilege." "Lucky me. I've got a glut of beautiful people to pick from."
    Fler manager skulle må bra av den attityden.

Sam Kerr har avslöjat att hon var klart nervös inför debuten. Hon hade bara nio dagar med laget bakom sig och har inte spelat sedan i oktober.
    Här är en artikel från BBC om hennes första match och reaktion>>

U23-laget möter Tottenham ikväll, matchen kan ses via officiella hemsidan från klockan 20.

Chelsea Womern har lottats mot Charlton på bortaplan i FA Cupen, omg 4. Speldatum 26 jan.

FA Cupen lottas 20.30 ikväll.

En lugnare vecka väntar innan en match vi faktiskt fruktar en hel del, svårspelade Burnley hemma på Stamford Bridge på lördag. Hemmamatch har inte direkt varit ett recept för framgång den här säsongen och matcher mot organiserade lag med lågt försvarsspel därtill har snarare varit en garanti för fiasko. Det blir en tuff nöt för Frank Lampard att knäcka den här veckan. Det är bara en enda match den här veckan vilket bör kunna hjälpa honom i förberedelserna bara han är frisk nu.

Det var inte mycket till fotbollsmatch om vi ska ärliga, matchen mot Nottingham Forest igår. Vi är dock mycket glada över avancemanget i FA Cupen det här jubileumsåret.
    Nästan lika roligt var det att för första gången sedan i våras se den riktige Callum Hudson-Odoi spela fotboll igen. Om det berodde på motståndet, att han fick börja till höger där han var bättre än till vänster där han nästan uteslutande fått spela hittills i både starter och inhopp (och andra halvlek då han var sämre) igår. eller något annat vet vi inte, men vi vet att vi vill se honom spela på det sättet många gånger till.
    Mindre roligt är att effektiviteten fortfarande är så påfallande dålig. På 18 målchanser gjordes bara två mål och då gjorde Forests målvakt visserligen inte någon dålig match men inte heller någon stormatch.
    Vi tar dock det positiva. Hemmaseger, avancemang och som sagt CHOs framsteg. Vi kommer behöva honom då det i vissa matcher varit dåligt med kreativiteten. Däremot är Kovacic inne i en formsvacka, det är uppenbart men sådant varierar hela tiden, för bara någon vecka sedan var det Jorginho som hade lite problem med formen.

Det var också väldigt roligt att se Sam Kerrs debut för Chelsea Women. Hon var bäst på plan även om hon missade minst två chanser hon verkligen borde gjort mål på. Chelseas spel i första halvlek var dock pinsamt dåligt på övrigas fötter och huvuden. Som tur var så fick Emma Hayes verkligen igång dem till andra halvlek och Guro Reiten var då väldigt bra också. Det är dock ingen högoddsare eller ens en avancerad gissning att påstå att Sam Kerr kommer att höja hela Chelsea en nivå till. Betänk att hon bara tränat med laget en vecka efter uppehåll sedan amerikanska ligan slutade i höstas. (Det var verkligen nummer 20's dag i Chelsea igår).
    Det ska bli väldigt roligt att följa damlaget i vår. En fullständigt avgörande match kommer också redan den 19e januari då Chelsea åker till Arsenal och förmodligen måste vinna för att ta igen poängförlusterna mot Brighton och Liverpool. Det finns inget utrymme alls kvar längre för att tappa fler poäng. Chelsea har inte förlorat än men konkurrenterna har inte alls snubblat annat än mot Chelsea.

 

 

Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG 12:
Bryan Fiabema är helt klar för Chelsea. Han har skrivit på ett 3,5 års kontrakt som blir professionellt när han i mitten av februari fyller 17 år. Den ålder pro-kontrakt får skrivas i England. Vi lär dock inte se den norske anfallsspelaren i a-laget men han kan hjällpa U18 till en ny FA Youth Cup-triumf hoppas vi.

Chelsea ska ha begärt enorma 45m pund för Michy Batshuayi när Crystal Palace och Aston Villa försökte få ett pris på honom. Det går ju bara att tolka som att Chelsea inte vill sälja.

Den mystiska 50m-värvningen som gått något varv nu sägs handla om Lewis Dunk från Brighton. Vilket gör det ännu mer anmärkningsvärt att Chelsea skule lägga 50m på Dunk när de kan få Aké för 40m. Enda förklaring vi kan hitta är om det handlar om home-grown-regler men det borde det inte göra med så många akademispelare i truppen.

Tariq Lamptey har ett utgående kontrakt och har gjort två matcher för Chelsea vilket uppmärksammats av andra klubbar. PSG och ett gäng tyska klubbar är tydligen intresserade av att värva honom. Dags att Chelsea fixar hans kontrakt nu, liksom andra unga spelares kontrakt som är utgående.

LÖRDAG 11:
Callum Hudson-Odois mål idag måste varit dubbelt så skönt för honom då det var mot Burnley som han slet sönder sin hälsena förra våren.

Frank Lampard menar att han vill att Pedro stannar i klubben. Han har planer för honom.

Ryktet säger att Olivier Giroud kommer allt närmare Inter. Det personliga konttraktet ska vara klart och det handlar nu om övergångssumman, och det är inga stora pengar (i transfersummorsammanhang alltså). Det skiljer 2-3m € mellan klubbarnas bud verkar det som.

The Sun är i farten. Utan att ange källa hävdar de att N'Golo Kanté vill lämna Chelsea i sommar för Real Madrid. Anledningen ska vara att han kommer bra överens med Zidane. VI ställer oss minst sagt tvivlande men vem vet, Real Los Arrongantos Blancos är tyvärr rätt framgångsrika när det gäller att förvrida huvudet på spelare. Vi har sett det och många andra klubbar har också fått uppleva det.
    Vi vet att Real vill ha honom och tydligen skruvar de nu via sina lojala medier upp trycket på Kanté. Däremot har Kanté och Zidane aldrig någonsin haft någon relation fotbollsmässigt så frågan är hur Zidane försöker övertyga honom. Vi vet ju hur de brutit mot alla regler förr, vi såg vad de gjorde när de fick Courtois att strejka och hur länge och offentligt de bröt mot reglerna och jagade Hazard genom medier och uttalanden.

De säger också att utlånade Juan Fanilia-Castillo som är utlånad till Ajax hoppas att de ska utnyttja en förköpsklausul och lösa honom från Chelsea i sommar.

Plus den unge polacken Ashley Akpan ska gå till Leeds. Det sägs att Chelsea släppt honom och gett honom fri transfer. Han är bara 15 år så han har varit på skolpojkskontrakt, inget proffskontrakt och Chelsea ska inte varit intresserade av att göra det till ett sådant. Akpan kan representera flera länder men har hititlls representerat sin mors land.

FREDAG 10:
Derby vill låna unge yttern Tariq Uwakwe från Chelseas akademi. Låter som en bra idé, han kan lära mycket från Wayne Rooney.

Normalt seriösa Guzrdian hävdar att Olivier Giroud är överens med Inter om de personliga villkoren i ett kontrakt. Inter är dock inte överens med Chelsea om en övergångssumma.
    Om det är speltid Giroud söker, varför skulle han då vara intresserad av att hamna bakom Lukaku och Lautaro även om han känner Conte? Obegripligt faktiskt, men vi förstår om han söker sig bort från Chelsea sista halvåret av sitt kontrakt. De har även Alexis Sanhez på lån även om denne är långtidsskada.

Noterbart är kanske att allt prat om Timo Werner har helt dött ut under veckan. Utan någon direkt förklaring varför.

TORSDAG 9:
Senaste om Moussa Dembele är att nu handlar allt om att få Aulas och Lyon att släppa honom. Chelsea ska ha bjudit 34m pund. Aulas har svarat med att antyda att prislappen är 85m pund. Vilket han även krävde för Ndombele i somras och sedan sålde för runt 54m. Nu tror bedömarna att Aulas som är känd som en av de tuffaste förhandlarna på marknaden, och som Chelsea haft att göra med tidigare, kommer att släppa Dembele om Chelsea går så högt. Det talas även om Giroud som mellanskillnad och för dennes skull låter det ju vettigare än att hamna bakom Lukaku och Lautaro i Inter som tredjeanfallare där. Vi misstänker den här möjliga affären kan dra ut till sista minuterna på fönstret. Vilket ställer till det för de som vill ut främst Giroud, Pedro, möjligen Bats och van Ginkel.

Dries Mertens kontrakt går ut till sommaren och enligt lögnhalsarna på Le10Sport ska han till Chelsea. Det hela blir ännu mer osannolikt då de påstår Mertens ska få ett tvåårskontrakt, något Chelsea inte ens ger till sina egna legendarer när åldern börjar med en trea. Mertens är 33.

Emersons agent har gått ut och deklarerat att Emerson kommer inte att lämna Chelsea för Juventus.

The Sun hävdar att Chelsea kommer bara att värva Nathan Aké om de kan sälja Andreas Christensen (som Milan lär vara intresserade av) i januari. The Sun alltså...

Lyon har sagt absolut nej, men det har inte för en millisekund stoppat ryktena om Moussa Dembele till Chelsea. Chelsea ska enligt ryktena fått nobben på ett bud om 34m pund. Medierna menar nu att Chelsea kommer att erbjuda 40m pund. Manchester United som fick nobben av Håland vill nu försöka kidnappa en evenetuell deal. Något Aulas säkert gillar i Lyon, känd som en mycket tuff förhandlare, som därmed kan spela ut klubbarna mot varandra. Vad spelaren själv tycker tycks spela mindre roll. Vi lär nog få höra mer om det här hela fönstret även om vi tvivlar på att Dembele lämnar i januari.

Gedson Fernandez är ett nytt namn på sillylistan. Mittfältaren från Benfica har knutits till hälften av PL-lagen redan innan, men nu ska tydligen också Chelsea in i det hela. Luktar agentrykte, dvs något som agenterna säger för att öka intresset för en spelare som vill bort. Chelsea ska budat om ett lån på 18 månader med en 55m köpoption. Vi tror det är ett försök att sätta press på West Ham framförallt för att få en övergång gjord.

Enligt Express! ska Atletico erbjudit Chelsea floppen Thomas Lemar som hittills varit mest aktuell för Tottenham. 5m lånekostnad och 50m köpoption. Får Atletico ut det har de gjort en bra affär för en spelare som inte lyckats hos dem.

West Hams försvarare Issa Diop för 40m. Hmm. Kan det vara den 50m-pund mystiska affär som några engelska sportskrivare snackat om? Hellre då Nathan Aké varje dag i vecvkan om vi säger så. Äv en om Diop är yngre, 22 år.

Engelska självutnämnde transfergurun Duncan Castles påstod igår kväll att Chelsea är överens med Moussa Dembele om det personliga kontraktet.

ONSDAG 8:
Ju mer vi ser av Ben Chilwell desto mindre förstår vi alla rykten om att han ska vara först på Lampards önskelista. Som vi ser det finns det inte en enda brittisk försvarare utom Liverpools och möjligen Johnny Evans är bättre än vad Chelsea redan har.

Det ser ut att bli Swansea för Marc Guehi på lån resten av säsongen. Han lär få speltid där men han hade nog kunnat prövats på högre nivå, det är han bra nog för.

Joe Cole som jobbar inom akademin idag ska fått ett erbjudande att ingå i David Moyes ledarstab i West Ham.

Roma ska ha gett sig in i jakten på Michy Batshuayi. Inget kommer dock att hända, det kan vi säga med all bestämdhet om Chelsea inte först värvar en anfallare eller två, för vi tror nog att om någon får lämna blir det Giroud före Bats.

Samtidigt säger lokala franska rykten att Chelsea ska erbjudit Metz 17m pund för deras anfallare Habib Diallo.

Dortmund ger besked. Jadon Sancho kommer inte att säljas i det här fönstret. Det innebär i princip, om inget mycket oväntat händer, att av de fyra mest tippade värvningarna är minst tre omöjliga att värva i januari. Vi hoppas bara det inte innebär att Chelsea sänker ambitionerna och börjar värva spelare av sämre kvalitet bara för att värva nu. Då är det bättre att spela av säsongen med nuvarande trupp.

Milan ska nu jaga Andreas Christensen. Det är Sky Sports mer opålitliga kusin Sky Sport Italia som hävdar det.

I somras var det Arsenal, sedan har det bara varit Chelsea och nu plötsligt handlar det om Tottenham för Wilfried Zaha, ändå sägs det att alla klubbar är mer än tveksamma inför Palaces 80m pund prislapp. Silly season. Just det, någonstans däremellan någonstans har säkert Man U varit inblandade.

Express har sedan igår skickat upp en testballong genom någon för oss okänd twittrande sportskrivare som hävdar bestämt att Chelsea lagt bud om 50m på un en ung mittback som inte är Aké. Konstigt nog nämns absolut inga namn, så det enda vi kan vara säkra på är att ingen agent är inblandad oavsett att ryktet hävdar att agenterna och klubbarna är övertygade om att affären kommer att ske.
    Det har följts upp av mer respekterade Kaveh Solhekol från Sky men ändå inget namn.
    Det är dock ett helt nytt grepp för att försöka att höja intresset för Silly Season ännu mer. Att släppa specificerade men ändå helt ogripbara rykten. Normalt nämns alltid ett namn oavsett hur långt fårn sanningen det än är.

TISDAG 7:
Odsonne Edouard från Celtic påstås intressera Chelsea och Man U, Tottenham, Crystal Palace. 21-årig anfallare med bra målsnitt, i skotska ligan. Vi tar det för vad det är, silly season-rykte.

Chelsea ska haft scouter för att kolla Atalantas vänsterback, 25-årige Robin Gosens. Han gjorde ett mål och en assist mot Parma.

Tottenham säger att de kan inte bevisa att Rüdiger utsattes för ap-ljud och gester i matchen mot Chelsea. De har dock tydligen inte ens pratat med en spurssupporter som rapporterat att han hörde det. Detta var dessutom en supporter som ser alla matcher med Spurs både hemma och borta. Rüdiger har från Spursfans utsatts för mång anklagelser och påhopp på sociala medier efteråt och även anklagats för att hittat på det hela och ännu värre saker. Den här artikeln i DM är faktiskt ganska objektiv och utförlig om händelsen, och hur beklagligt det är att Tottenham inte lyckades identifera den eller de skyldiga.>>

Vi har hört det förut men nu kommer det från lite mer seriös källor, att Chelsea (liksom Man U, Arsenal) vill värva Boubakary Soumare som Lille tydligen vill sälja i januari....

Italienska rykten placerar Pedro i West Ham.

Mer rykten om att Chelsea (och Liverpool) följer Brightons till Leeds utlånade back Ben White. Då kan de inte sett andra halvlek i FA Cupmatchen igår.

MÅNDAG 6:
Tottenham har inte funnit några bevis på den rasism som Antonio Rüdiger utsattes för under derbyt och som stoppade matchen. Det innebär ju inte att Rudi inte utsattes för det, bara att det kan inte bevisas.
Ärendet är därför nedlagt. En Chelseasupporter däremot fanns ha gjort rasistiska uttalanden/beteenden gentemot Son och lär stängas av.

Vi har väntat på det, Edinson Cavani har varit aktuell för Atletico Madrid länge då han inte kommer fortsätta i PSG. Nu har Chelsea och Man United gett sig in i det hela, påstår vissa medier. Minst fem år för sent men ett korttidskontrakt kanske är intressant.

Ross Barkley har haft en besvärlig höst, den började bra men sedan försvann han ur laget och kämpade med skador. Det har nu avslöjats att han haft två stycken benskador i sin högra fot under den här perioden. Han kom igen och gjorde en bra match med ett mål igår.

Christian Pulisic missade gårdagens match efter en skada han fick under träning. Närmare detaljer är inte kända, inte heller finns det en tidslinje för när han är aktuell för spel igen.

Det blev klart redan tidigt i höstas (5 sep) men nu händer det då överenskommelsen träffades efter att fönstret stängt. Michael Hector blir en Fulhamspelare från och med årsskiftet. Chelsea lär få hela 8m för honom.

Klubbens lånerapport>>

Newcastle vill låna Olivier Giroud men får inte om inte Chelsea värvar en anfallare.

Moussa Dembele sägs vilja återvända till engelsk fotboll men tror inte det kan hända förrän tidigast i sommar.

Nu sägs även Chelsea vara intresserade av Lilles Vicotr Osinhem.

Silly season har startat mycket långsamt i England. Desto piggare i Italien, inte minst för vissa svenska spelare som den gamle storstjärnan och den förmodligen kommande stjärnan. Framtiden får visa vem som gjort rätt val men Serie A är inte direkt bästa ligan i Europa och spelet är normalt rätt långsamt och mer taktiskt än tekniskt så den långe kommer säkert klara sig bra. Den unge får vänta till sommaren att ta sig an en utmaning som är väldigt tuff då Juventus fortsätter satsa och gör ett seriöst försök att få loss även Pogba från United. Och Emerson från Chelsea.

Vad det gäller Chelsea så har ledningen klart sagt ifrån att de kan inte släppa spelare utan att hålen fylls eller redan har fyllts. Något som kommer att påverka framförallt Giroud, Pedro och Emerson.
    Av de mest omtalade värvningarna till Chelsea ser det mörkt ut för alla de. Det lutar mest åt att det blir andrahandsalternativ istället för att avvakta tills man verkligen får loss de spelare/spelartyper som behövs. Chilwell, Sancho, M Dembele verkar helt uteslutet i januari. Det pratas mycket om Zaha men är det verkligen rätt eller borde inte Chelsea avvakta för att se vad som händer med Grealish? Timo Werner-ryktet är det väldigt tyst om så lite hopp finns nog.
    Aktuellast just verkar Gabigol, Gabriel Barbosa eller Fyodor Chalov se ut och ärligt talat är de bättre än de vi har? Kanske, men...

Förvänta oss inga värvningar förrän sent i fönstret och det kan mycket väl bli så att ingen värvas. Man måste inte värva bara för att det finns pengar att värva för, eller för att det kanske finns ett möjligt hål någonstans. Chelsea måste sluta uppträda som ett litet barn som står framför lösgodisdisken och känner hur veckopengen bränner hål i fickan för att de ska välja något annat då favoritgodiset är slut.

Det är dock svårare att tro att Chelsea inte släpper åtminstone en av de spelare som redan nämnts. Av mer humanitära skäl, som t ex Giroud som är långt från att få starta i Chelsea men ändå är förstaval för Frankrike.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!