csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021


csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

Chelsea Women - Ligamästare, Ligacupmästare och en hel del annat

<<Silly Season 2021>>

12 - 18 juli 2021
  NÄSTA MATCH:

11 augusti 2021 - VILLARREAL - SC

-

Nyheter v-28


SÖNDAG 18:
OFFICIELLT
Marc Guehi är klar för Crystal Palace. Det är en transfer vi känner stor kluvenhet till då vi hade hoppats få se honom utvecklas i Chelsea. Vi får ändå önska honom all lycka till i Londonkonkurrenten.
    Det sägs förstås inget alls på Chelseas hemsida men i skvallret talades det om en återköpsklausul och vidareförsäljningsprocent. Övergångssumman kan vara ca 20m pund.
    Vi kommer säkert förlora fler av våra löften då det är sakens natur i en kluibb som Chelsea där det är så svårt att ta en plats. Vi har gjort det förr och bland dem önskar vi många gånger att det aldrig hade hänt; som med de Bruyne, Lukaku, Thorgan Hazard med flera. Vill en spelare lämna är det dock fel att stoppa dem hur mycket vi än önskar att de ska stanna och bidra i Chelsea.

OFFICIELLT
Armando Broja har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2026. Om det innebär nytt lån eller om Tuchel vill ha honom kvar i truppen avgörs de närmaste veckorna och kanske framförallt i träningsmatchen mot Bournemouth. Broja gjorde ett mål igår mot Peterborough under den halvlek alla fick.

LÖRDAG 17:
Thomas Tuchel matchade 22 spelare mot Peterborough i en stängd träningsmatch idag. Chelsea vann bekvämt md 6-1. Peternborough gjorde första målet på straff, sedan gjorde Abraham och Pulisic (straff) mål. I andra halvlek var det ett helt nytt lag där Ziyech glänste med ett hattrick och Broja gjorde också mål.

OFFICIELLT
Det är nu helt klart att Olivier Giroud lämnat Chelsea och skrivit på för italienska Milan som nu väl har toppfotbollens äldsta anfallspar.
    Som alltid sägs inget om övergångssumma men allt från 1 -3m € har nämnts.
    Giroud har varit en stor favorit för CSFC och det är med sorg vi ser honom lämna men vi förstår hans agerande då hans speltid minskat och förmodligen skulle minskat än mer framöver. Han har skrivit ett tvåårs kontrakt med Milan.
    Vi önskar Olivier Giroud all lycka till i sin fortsatta karriär. Och stort tack för allt du gav till Chelsea, inte minst den fantastiska kvällen i Sevilla.
    Chelseas hyllning till den omtyckte Giroud hittar ni här>>

FREDAG 16:
Chelsea kommer spela en inofficiell träningsmatch mot Peterborough där Thomas Tuchel kommer pröva spelare imorgon. Spelare som den långtidsskadade Charly Musonda förväntas få chansen att visa upp sig. Andra som får chansen att visa upp sig är förmodligen Ruben Loftus-Cheek, Baba Rahman, Ross Barkley, Davide Zappacosta, Danny Drinkwater, Malang Sarr och Conor Gallagher från lånearmén. Matchen spelas bakom stängda dörrar på Cobham.

TORSDAG 15:
Sky som ofta är lite mer seriösa säger att det är klart med Marc Guehi till Crystal Palace. De säger inget om summan men bekräftar rykten om återköpsklausul och sälj-vidareprocent.

Joe Cole har pratat om de olika managers han spelat för i Chelsea Han menar attJose Mourinho gjorde en trevlig kliubb till en hemsk motståndare som inga gillade att möta. Det var bakgrunden till den vinnande mentalitet Mourinho införde under sin första sejour. Det bästa Chelsea Joe Cole spelade i var Ancelottis 2010-lag. Läs mer här>>

Alla, utom förstås Chelsea, säger nu att övergången för Lauren James till Chelsea Women är klar. Övergången är inhemskt rekord och lär kosta Chelsea 200.000 pund till Manchester United. Alltså mindre än en veckolön för vissa spelare. På herrsidan förstås.

ONSDAG 14:
Chelsea har lagt till en träningsmatch 27 juli mot Bournemouth. Det blir typ en uttagnignsmatch, en chans för de som redan är i träning att övertyga Thomas Tuchel.

En mycket glädjande nyhet är att NENT eller Viaplay eller V sport eller vad de kallar sina olika kanaler (ägare Kinnevik) kommer fortsätta att sända samtliga Premier Leaguematcher säsongen 2021-2022 precis som de gjort under pandemin trots att spelschemat nu ska återgå till mer normalt. Detta ska enligt uppgift gälla hela den tid Nent har PL-rättigheterna, till 2028.

TISDAG 13:
Manchester United har värvat Eric Ramsey från Chelsea. Ramsey kommer från akademin och är värvad som coach för fasta situationer och att jobba individuellt med spelare.

Chelsea har inte bekräftat det men Lauren James är klar för kliubben. Det enda som lär återstå är hennes personliga villkor. Hennes övergångssumma från Manchester United är den största mellan engelska klubbar. Laruen James har spelat för de flesta engelska landslag, och var med i truppen i november för England. Hon är 19 (20 i september) och som väl alla redan vet är hon Reece James's syster.

Jorginho är ende Chelseaspelare i det officiella EM-laget. Fem italienska spelare och tre engelska, inte oväntat då finallagen alltid har flest spelare med naturligt nog.

Många spelare saknas fortfarande men Thomas Tuchel har ändå en stor grupp spelare att värdera på Cobham. 28 spelare som inte varit inblandade i landslagsturneringarna, återvändande lån och akademispelare ska utvärderas och deras framtid i Chelsea ska bedömas de närmaste veckorna.

MÅNDAG 12:
En månad till ligastarten. EM är avklarat. Mer än halva Chelseas spelartrupp är fortfarande på semester, EM-spelarna från finalen (5 st) och Copa America (1) går på semester och kommer så vara till och förbi kick-off i träningsturneringen i början av augusti. (Arsenal 1 aug)
    Ledningen däremot måste nu lägga in en växel och se tilll att något sker båda in och ut på spelarfronten.
  Chelsea har också ovanligt få träningsmatcher, bara två stycken innan någon sorts allvar inträffar mot Villarreal i Supercupen.

Sillys season har nog varit den lugnaste någonsin för Chelsea, i fråga av verkliga händelser. Allt snack är om en transfer som vi misstänker inte kommer att hända. På något konstigt sätt är vi nästan mer intresserade av vilka kommer att lämna och göra plats för unga spelare för nya spelare. Vi är egentligen bara intresserade av nya spelare ur absoluta toppskiktet, spelare som verkligen är bättre än de vi har. Inte lika bra, enbart av bättre.

Vi får nöja oss med ett OS som snart startar utan publik men som nog kommer erbjuda den bästa friidrotten någonsin. Andra höjdare kan bli handbollen och damfotbollen. Sedan har det tillkommit en del nya sporter, och ursäkta det gör inte OS intressantare, bara ännu större och obegripligare. OS lider sedan mycket länge redan av elefantiasis och de år när man såg allt (innan betalkanalerna kom in och fick köpa upp det) är sedan länge gångna. Då var det lite kul att följa de udda sporterna särskilt om någon svensk man aldrig hört talas om innan var duktig i dem. Nu räcker varken tid eller ork till för det. Plus det där med tidsskillnad. ;)

 

Rykten, notiser m m, v-28


SÖNDAG 18:
The Sun hävdar också att Chelsea kommer att låna ut Conor Gallagher kommande säsong igen. Newcastle och Crystal Palace jagar honom. Vilket påminner oss om att ryktena om Guehi till Palace har tystnat helt...
    De säger att försvararen Henry Lawrence ser ut att gå på lån till Wigan, likt Reece James gjorde en gång.

The Sun menar att Chelsea förbereder ett bud om 50m pund för Robert Lewndowski, 32 år.

Chelsea ska slåss med Liverpool om att värva Saul Niguez för 34m pund från Atletico Madrid. Vi som trodde han var på väg till Barcelona i en bytesaffär med Griezmann.

Dagens Express är också Dagens Haaland. Enlgit dem är Chelsea övertygade om att vi ska lyckas värva norrmannen i sommar. Chelseas ägare Roman Abramovich har godkänt hans (mycket höga) lönekrav och enligt s k transferexpert McGarry handlar det bara nu om att Dortmund försöker klämma ur så mycket pengar som möjligt för Haaland. Så räkna inte med att mycket händer innan sista dagarna på fönstret - om något händer.

Chelseas intresse för Declan Rice av avgörande av prislappen. Chelsea skulle göra affär vid 50-60m pund enligt någon transferexpert vid namn Dean Jones.

LÖRDAG 17:
Dagens Haaland är att Daily Mail som alltid anger felaktiga och för höga summor för spelare som Chelsea värvar (tycks vara en kampanj av någon sort att de själva hittar på summor) har nu höjt Haalands utköpssumma i sommar till 170m pund. Nästa sommar är den 68m och tvingande för Dortmund att sälja. Flera klubbar förbereder redan sig för att lägga bud på Haaland då, som Juventus som är de senaste att ställa sig i kön. En kö som innehåller, enligt ryktena, Bayern München, Real Madrid, Manc-klubbarna, Chelsea, Juventus och säkert några till.

Många rekommenderar att Chelsaa spelar Kepa Arrizabalaga som center istället för Werner! Detta efter att målvakten Kepa prickat ribban i en skottävling på Cobham 8 (åtta) gånger på raken.
    Samtidigt dyker det upp rykten om att Lazio kan vara intresserade av Kepa, på lån eller värvning.

The Athletic spekulerar i att Daniel Levy är mer öppen till att sälja Harry Kane för cash och spelare till Chelsea än till Manchester City. Förutsatt att Harry Kane skulle vara öppen för det. Vi ställer oss ganska tvivlande till den möjligheten men visst vore han en förstärkning.

Ryktena om Declan Rice ökar igen. Vi ser det som en annan näs intill omöjlig trannsfer men Granovskaia har lyckats förr.

Det pratas om att Raphael Varane är mer eller mindre klar för Man United. Samtidigt som flera medier påstår att Chelsea gett sig i den jakten och hoppas "kidnappa" affären i sista stund. Vi undrar, det låter lite för mycket som ett avsiktligt rykte för att höja priset.

Billy Gilmour tog en kort semester och har redan gjort debut för Norwich i en träningsmatch. Enligt rapporterna ska han varit lysande.

FREDAG 16:
Alla känner till konkurrensen i Chelsea och särskilt unga spelare undrar ju om de kan få chansen. Redan har Tomori lämnat, Guehi sägs vara på väg och blir kanske klar redan idag. Tre andra unga löften har tvekat att förlänga sina kontrakt och har därför lämnats utanför Chelseas träningsläger i Skottland inför ligastarten. De är Tino Livramento, Lewis Bate och Myles Peart-Harris. Vi vet ju att om de inte förlänger sina kontrakt kommer de inte att vara i åtanke för en framtid i Chelsea. Särskilt Livramento som tränat med a-truppen under våren känns som en möjligt förlust för Chelsea.
 
Olivier Giroud är i Milano för en läkarundersökning. Medierna är dock oerhört oeniga om övergångssumman som går från 1m pund till 3,5m €. Sky säger 2m €.

Steve Bruce i Newcastle hoppas kunna få låna Conor Gallagher kommande säsong.

Med de förväntade försäljningarna av Guehi och Giroud är Chelsea redan upp i ca 52-54m pund i försäljningar och då har ändå ingen av de som behövs säljas sålts.... Problemet är förstås att att det finns långt fler spelare till försäjlning överallt än det finns köpare.

Chelsea ska tackat nej till chansen att värva eller låna Antoine Griezmann från Barcelona, samtidigt som ryktena om ett byte mellan honom och Saul Biguez växer. Fast ingen av spelarna tydligen vill det - kan bli intressant att se i dessa dagar då vissa klubbar vill bli som amerikanska sportfrnchises istället för klubbar.

Rykten om Robert Lewandowski har börjat dyka upp igen. De verkar inte har så myckdt substans men det är onekligen en målgörare. Vilket är vad Chelsea behöver.
    Fast det är klart, det beror på vilken tidning du vill tro för några pratar om Chelsea, andra om Manchester City.

TORSDAG 15:
Sky säger att Olivier Giroud reser till Milano idag för en läkarundersökning i morgon. De beräknar övergången till 3,5m €.

Telegraph säger att Arsenal är intresserade av att värva Tammy Abraham. Kanske inte något vi vill uppmuntra, att sälja spelare till konkurrenter är ingen höjdare för några fans.

Callum Hudson-Odoi sägs vara en spelare Chelsea kan tänka sig sälja eller använda i annan värvning. Det är dock inget CHO är intresserad av. Han trivs väldigt bra med Thomas Tuchel och vill stanna och utvecklas i Chelsea.

Sky ger sin syn på hur en värvning av Erling Brauit Haaland skulle förändra Chelsea. Läs den här>>

Mycket överraskande. Daily Mail säger att Crystal Palace idag kommer att värva Marc Guehi på ett långtidskontrakt. Chelsea ska dock ha förköpsrätt och rätt att matcha alla erbjudanden om det blir av. Guehi förväntas göra sin läkarundersökning redan idag. Övergångssumman kan bli upp till 20m pund.
    Vi är ändå överraskande men vi har många unga försvarare även om vi nog trodde Chelsea skulle avvakta en stor del av försäsongen innan försäljningar eller lån bestämdes.
    Palaces manager Patrick Vieira förväntar sig enligt de här uppgifterna att övergången ska vara helt klar till helgen.

Vi har hröt det förut, många gånger. Men idag ska det ske, säger de. Alltså att Olivier Giroud idag blir klar för Milan. Detta lär komma från Paolo Maldini så kanske. Det intressanta är att för första gången nämns också en summa, 1m pund för fransmannen. Vi trodde att Chelsea som skulle släppa honom gratis, vilket det nästan är för en spelare av Girouds kvalitet. Ännu en smart affär av Marina Granovskaia verkar det altlså som. Många bäckar små kan leda till en Haaland eller?

Spekulationrna om Ballon d'Or är igång och de hetaste kandidaterna innehåller två namn från Chelsea, vilket aldrig hänt förut. Kandidaterna som nämns är förstås som alltid Leo Messi, Christiano Ronaldo. Robert Lewndowski borde fått den förra året men då delade de inte ut priset förstås. Därtill kommer alltså Kevin de Bruyne och N'Golo Kanté samt Jorginho. Fint sällskap.
    Messi sägs vara favorit nu då han äntligen vunnit något med sitt landslag. Konstigt sätt att resonera istället för att titta på vad spelarna självaa presterat, vad deras lag gjort borde inte betyda lika mycket men framgångar med landslag värderas väldigt annorlunda tyvärr.

Daily Mail hävdar att Tammy Abraham är inte till salu innan jatken på Haaland är över. Vilket går ihop med ryktena om att Chelsea villl inkludera spelare i en deal om norrmannen.

West Ham har fått nobben på två kontraktsförslag i försök att ytterligare förlänga Declan Rices kontrakt med klubben. Rice har nobbat men West Ham tänker försöka en tredje gång. Rice har ett långt kontrakt redan och indiaktionerna är ju att han vill vidare och flera klubbar är intresserade trots en vansinnig prislapp från West Ham.

Dagens Haaland 2. Tyska Sky säger nu att Chelsea är villiga att inkliudera två spelare i en transfer för Wrling Haaland från Dortmund. De säger inte vilka spelarna är men skulle vi gissa kan det handla om Callum Hudson-Odoi och Tammy Abraham.

Ryktena om Jules Kounde och att Chelsea snor ännu en värvning som Tottenham planerat ökar alltmer. Ändå, vi har svårt att ta några rhykten om försvarare på allvar. Men de har växt ordentligt i styrka och Kounde själv påstås föredra Chelsea (vilket vi förstås helt förstår).

Dagens Haaland. Vi vet inte riktigt hur vi ska förhålla oss till ryktena om att Haaland-jakten och jakten på Kai Havertz har likheter i hur deras tyska klubbar hanterade sociala medier innan det blev affär i det senaste fallet. Annars är det ju flera likheter, som hur starka ryktena är, hur svåra övergångarna spekulerades bli, hur dyra och allt det där. Läs mer här om likheterna på sociala medier och vilka "slutsatser" som kan dras därav. >>
    En sak är dock klar, den här (högst eventuella) övergången engagerar Chelseasupportrarna.

ONSDAG 14:
Ett intressant rykte om än väldigt svårt att tro på är att Chelsea enligt italienska rykten ska erbjudit Juventus 85m € för Fedrico Chiesa och fåtr nobben. Det är komplicerat och svårt att tro på, dels för siffrorna men framförallt för att Federico Chiesa faktiskt inte tillhör Juventus, han är där på ett tvåårslån från Fiorentina. Juvetnus har dock en förköpsklausul i lånet som har ett år kvar om köp för 40m € och bonusar kring 10 m €. Men måste inte köp ske från den den klubb som faktiskt "äger" en spelare och det kan väl då knappast nobbas av en låneklubb? Fast vem vet, fotbollsaffärer blir mer och mer tilltrasslade hela tiden numer med utköpsklausuler som Haalands, fleråriga låneavtal. Det börjar kännas som vanliga transfers håller på att bli sällsyntare än lån och hit-och-dit-affärer.
    Men vilket klubb vore inte intresserade av Federico Chiesa, Donnarumma må fått EMsMVP-utmärkelse men Chiesa var Italiens bäste tillsammans med Jorginho.
    Juventus lär dock fortfarande vara intresserade av Jorginho. Är ett byte möjligen intressant för alla tilltrasslade inblandade?

Det är samma rykten varje dag nu och det är förstås framförallt Erling Haaland som i ena tidningen kommer att köpas loss och i andra tidningar är det en omöjlig värvning. Senare samma dag kan samma tidning/media påstå direkta mtosatsen till vad de sa på morgonn. Silly Season har sitt namn därför det är silly men känslan är att när det gäller den storvuxne norrmannen är allt mer silly än någonsin och ändå exakt samma tema hela tiden, beroende på vad medierna behöver för klickbete. Och tyvärr, det fungerar ju för vi måste ju ändå se om det finns minsta lilla substans.

TISDAG 13:
Rasismen inom fotbollen verkar snara öka än minska trots allas medvetenhet om problemet. Sociala medier bär absolut största ansvaret men gör minst av alla känns det som. (Allras störst ansvar bär förstås rasisten som gör sådana inlägg och har den sortens åsikter). Chelsea är en klubb som mycket aktivt jobbar med och mot rasism. Något ordförande Bruce Buck menar är i klubben DNA. Läs mer här>>

Juventus vill värva Jorginho som har två år kvar på sitt kontrakt. Det är nog inget som kommer hända.

Chelsea ska enligt spanska rykten leda jakten på försvararen Jules Kounde, vilket tydligen ska ge oss ett övertag mot Tottenham som också sägs vilja värva honom.

Samtidigt spår vissa att Dujon Sterling som åtrkommer från lån kan komma att ta en plats i truppen som försvarare. Chelsea saknar verkligen inte talang på försvarssplatserna.

Dagens Haaland är från Daily Mail som hävdar att Roman Abramovich vägrar ge upp att värva honom. Roman ska avsatt 150m pund för värvningen. Vilket självklart leder till spekulation vilka som kommer att få lämna för att göra plats och dra in medel för den värvningen.

MÅNDAG 12:
Real Madrid inbillar sig enligt spanska rykten att de ska kunna värva 'Golo Kanté från Chelsea. Något varken vi eller Kanté är intresserade av. Oavsett vad de betalar i inflaterade bankskulder.

Italienska rykten säger att Mourinho i Roma vill byta Gianluca Mancini mot Kurt Zouma och 10m pund mellan.

Emerson som började lite vagt men spelade upp sig väldigt i EM-finalen är intressant för Napoli som enligt italienska rykten säger redan ska lagt ett öppningsbud, ett rent skambud om ni frågar oss på 8-10m €. Det lär Chelsea aldrig ta även om vi har gott om vänsterbackar.

Spanska rykten, Sport, säger att Chelsea visar intresse för en affär om Antoine Grieezmann, som lån. Inte köp. Det kanske inte är helt ointressant men det finns spelare vi behöver mer.

Dagens Express är att Chelsea nu ska glömma alla andra transfer och gå all-in för Declan Rice som engelska medier gav oerhört med beröm igår trots att det fanns flera spelare vi tyckte var bättre i matchen. Inte minst Chiesa.<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se