csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021


csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

Chelsea Women - Ligamästare, Ligacupmästare och en hel del annat

<<Silly Season 2021>>

19 - 25 juli 2021
  NÄSTA MATCH:

11 augusti 2021 - VILLARREAL - SC

-

Nyheter v-29


SÖNDAG 25:
Thomas Tuchel har av prestigeladdade tdningen Kicker blivit utnämnd till Årets Manager i Tyskland. Inte illa för en manager som kom till Chelsea så sent som i januari! Grattis. Han vann före Bayerns avgående manager Hansi Flick.

LÖRDAG 24:
De landslagsspelare som slogs ut först i EM är nu tillbaka i träning, som våra tyskar och vår kroat.

Millie Bright petad och Fran Kirby fortfarande skadad för Storbritannien mot Japan. Sophie Ingle startar dock.

Tre Chelseaspelare startade i OS-matchen Sverige-Australien. Magdalena Eriksson var tillbaka, Jonna Andersson i Sverige och Sam Kerr för Australien. Kerr som kvitterade för Australien efter en duell med Magda. Hon skulle också haft en straff som domare och VAR struntade i strax efter. Där hade Sverige tur. Sveriges spel var långt från det som de presterade mot USA i första.
  Kerr gjorde också mål i inledningen av andra. Eriksson som hade varnat för Kerr var inte med där heller. Hon var lite matchrostig i ett Sverige som fungerade lika illa som de var bra mot USA. Kerr missade dock en straff, eller snarare Lindahl räddade den. (Vi kan dock inte låta bli att undra över varför Kerr spelar med nummer 2 på ryggen?)
    Sverige spelade dock upp sig och hittade sitt spel, men nog hade de allt lite tur idag. Slutresultat 4-2 Klara för kvarten (men det blir nästan alla, utom fyra lag).

FREDAG 23:
Chelsea har avbrutit sin träningscamp på Irland i förtid på grund av ett möjligt cond-fall. De återvände till London fyra dagar innan planerat.

Träningsmatchen mot Bournemouth på tisdag visas på Chelseas webbsajt och app.Kl 20.45.

OFFICIELLT
Chelsea Women meddelar att Lauren James nu är klar från Manchester United (vilket får en att undra om Blundells övergång dit inte var överenskommelsen plus eller inkluderat som det sägs 200.000 pund).
    Sky säger att 200.000 är slutpriset efter en mängd olika bonusnivåer tydligen, ingångssumman ska vara 70.000 pund.
    James är engelsk landslagsspelare, bara 19 år gammal. Hade en skadredrabbad säsong den förra. Hon har skrivit på för fyra år.
    Sin debut gjorde hon för Arsenal som 16-åring. MEN hon var i Chelseas akademi till hon var 14 år innan hon gick till Arsenal så det är ju egentligen en hemkomst för Reece James's syster. (Undrar om det är första gången någonsin ett syskonpar representerat samma klubb?)
    Hon kommer att ha nummer 19.

OFFICIELLT
Ännu en av de unga kontraktrebellerna eller vad vi ska kalla dem har lämnat Chelsea på en permanent övergång. Det är Myles Peart-Harris som går till Brentford. Som vanligt sägs inget om övergångssumma men utbildningspeng kommer det definitivt att handla om. Vi får önska honom lycka till i sin fortsatta karriär.

Spelschemat för Women Super League har kommit och Chelsea rivstartar med ett möte med Arsenal. Borta dessutom. Redan där kan det bli en avgörande match då lagen i WSL bakom Chelsea satsat mycket i sommar. Säsongen börjar 3 september. Då alla matcher kommer tv-sändas av Sky och BBC kommer alla speldatum precis som på herrsidan ändras en del från omgång till omgång.
    Chelsea avslutar säsongen hemma mot Manchester United 7/8 maj 2022.
    Hela Chelseas WSL-schema här>>

OFFCIELLT
Överraskande lämnar Hannah Blundell Chelsea. Hon liksom Thorirsdottir i januari går till Manchester United, fortfarande managerlösa. Blundell har varit i Chelsea sedan hon var 16 år gammal. Vi önskar henne lycka till även om det är svårt när de går till våra direkta konkurrenter.

Chelssea fick ställa in mot Drogheda men spelade en intern träningsmatch där spelarna delades upp i två lag som spelade 1-1 mot varandra. Hudson-Odoi och Broja gjorde målen.

TORSDAG 22:
Nya regler, eller snarare nya förklaringar till reglerna kommer att gälla när säsongen startar. Den mest omtalade är "den tjockare linjen", som vi ärligt talat fortfarande inte riktigt fattar, vid offside. Nya tolkningar av handsregeln som fortfarande inte direkt är smart eller lättförklarad. Läs mer här>>

Vi är mer än lite förvirrade. Chelsea kommer att visa träningsmatchen mot Bournemouth på sina plattformar den 27 juli. Men de säger matchen spelas på lördag. Vilket är den 24 juli, så vi vet inte riktigt vad vi ska tro på men vi chansar på att datumet stämmer men inte dagen.

OFFICIELLT
Det är nu klart att akademispelaren Lewis Bate flyttar till Leeds. Det spekuleras i att Chelsea fick 1,5m pund plus ev bonusar som faller ut.
    Chelsea har också bekräftat att akademicoachen Eric Ramsey har flyttat till Manchester United.

ONSDAG 21:
Sam Kerr blev inte oväntat Chelseas första målskytt i OS när hon gjorde Australiens andra mål, det matchvinnande målet. Hon stod också för assisten till första målet.

Ännu en Chelseaspelare gör OS-debut idag. Aniek Nouwen spelar mittback i Nederländerna mot Zambia om en stund och vi misstänker på goda grunder att Sam Kerr kommer spela för Australien i dagens sista match mot grannarna Nya Zealand. Nouwen är Chelseaspelare även om hon ännu inte anslutit till truppen, det gör hon först efter OS även om hon felaktigt som vi ser det anges som PSV-spelare. För så vitt vi vet gäller kontraktet från 1 juli.

Sverige imponerade stort, särskilt på mittfältet när de slog USA i deras OS-inledande match. En svit på 44 matcher utan förlust bröts för USA och en revansch för VM-finalen. 3-0 till Sverige och det borde varit mer. Det är dock bara en öppningsmatch, men nästan mer än segern imponerade ju insatsen och Sveriges spel. Då saknades alltså ändå diamantbollvinnaren Magda Eriksson men USAs anfall utnyttjade det inte alls. De var faktiskt rent dåliga även om det var Sverige som gjorde dem dåliga.

Det vimlar av Chelseaspelare i OS och Jessie Fleming startar på mitten för Kanada mot Japan. Matchen slutade 1-1 efter ett bortdömt mål för Kanada och en sen japansk kvittering.

Milli Bright startar och Sophie INgle samt Carly Telford sitter på bänken för Storbritannien i OS-premiärn mot Chile. Oroande nog finns inte Fran Kirby ens med på bänken.
    Kirby har en skadad, som beskrivs som en "knock", dvs något som inte ska vara allvarligt utan mer är en smäll.

Lika oroande är det att Magdalena Eriksson inte startar i Sverige mot USA. Hon är inte hller med på bänken. Jonna Andersson gör det dock.
  Det visar sig att Sverige mörkat en skada hon fick i en träingslandskamp mot Australien i mitten av juni. Hon är på väg tillbaka men mötet med USA kom för tidigt.

TISDAG 20:
Chelsea har åkt på en veckas träningsläger i Irland, i County Kildare.

MÅNDAG 19:
Chelsea har nu sålt spelare i sommar för 50-52+m pund om de vanligaste gissningar kring övergångssummor stämmer. Ändå är dock ingen av de spelare som kanske allra mest förväntades lämna spelare som sålts.

 

Rykten, notiser m m, v-29


SÖNDAG 25:
Manchester United sägs på allvar ge sig in i jakten på Erling Haaland. Detta genom att erbjuda Dortmund Anthony Martial sp, del av en deal. Vi tror inte Dortmund är särdeles intresserade. United värderar honom till 50m.

Newcastles ägs vara intresseradea av Ross Barkley. De vill också låna Conor Gallagher och köpa Arsenals Joe Willock. Det känns osannolikt att Steevee Bruce kan få ägaren att släppa till de resurserna.

En källa som sägs vara välinformerad och trovärdig har släppt ovanligt detaljerad information kring Chelsea och ett bud på Haaland.
    Chelsea ska ha lagt budet redan 17 juli men parterna har hållit det hemligt tills Dortmund fått klart affären med Donyel Malen. Detta för att PSV inte skulle kunna använda det i förhandlingarna.
    Den övergången lär vara i slutskedet.
    Budet är på omtalade 130m pund och i det ingår personliga villkor om 300k i veckan till Haaland. Alltså båda siffror mer rimliga än de annars mest skvallrade.
    Oturligt nog för Chelsea och förhandlingarna sägs det också att om Dortmund säger nej kommer Chelsea återkomma med ett bud om 130m plus 20m i s k add-ons. Som 5m om Chelsea vinner Premier League och samma summa om Chelsea vinner Champions League.
    Det här ryktet är intressant, dels då källan visat sig rätt pålitlig tidigare, Simon Philips. Dels för informationen är ovanligt exakt. Däremot tror vi inte det kommer att hända den närmaste tiden utan den här affären kan nog pågå tills säsongen är väl under väg.
    CSFCs åsikt är väl väl känd och vi vidhåller att att värva i sommar är inte det viktigaste, det viktigaste är att värva rätt även om det blir dyrt och bara någon enda värvning. Erling Haaland känns onekligen som en spelare som skulle passa in i Chelsea som skapar massor men sätter alltför lite. Så vi håller tummarna men vi håller också förväntningana rimliga.

Dagens Express däremot säger det är Romelu Lukaku som Chelsea lagt bud på. Fast det som sägs i Express betraktar vi ju mest som kuriosa inom ryktesområdet.
    De skulle dock inte vara Express om de inte hade ett annat sensationellt rykte på gång också. Nämligen Kylian Mbappé på fri transfer. Om Chelsea väntar till nästa sommar....

Transfer Market Web, vilke de nu är kommer med ett annat sensationellt rykte, både till priset och namnet. De menar nämligen att Chelsea kommeer utmana City om att värva Jack Grealish från Aston Villa. De säger också att Villa värderar Grealish till 60m pund. Vilket är 40 mindre än de flesta andra värderingar vi har sett.

Thomas Tuchel påstås bestämma sig om Conor Gallagher nästa vecka. Om det ska bli lån eller om han ska stanna i truppen. Leeds och Crystal Palace har anmält lånintresse. Vårt grundtips är att Gallagher stannar då Billy Gilmour redan lånats ut. Tilläggas bör dock att de flesta andra tror tvärtom.

LÖRDAG 24:
Inter ska ha satt enprislapp om 100m pund i försöken att stoppa intresset för Romelu Lukaku. Då ser nästan Haalands prislapp vettigare ut plötsligt om man tar hänsyn till ålder och utveckling.

Arsenal sägs acceptera Tammy Abrahams lönekrav om 125k i veckan. Han lär ha 80k nu. CSFC är ändå emot en övergång till direkta konkurrenter.

Milan försöker få Hakim Ziyech på lån. Det ska de inte få.

Arsenal ska ha kommit överens om de personliga villkoren med Tammy Abraham om vi tror ryktena.

Italienska rykten påstår att Marcos Alonso har bett om att Chelsea ska släppa honom till Inter. Chelsea sägs kräva 15-220m € för Alonso vilket Inter inte vill betala utan de vill ha ett lån med köpoption. Deras ekonomi tilhör ju de sämre trots ligasegern senast.

FREDAG 23:
Sily seasons värsta överdrift?! Förmodligen.  Nizaar Kinsella är Thomas Tuchels drömvärvning!!!!!!!! CSFC vet sannrligen inte allt, men vi har inte ens hört talas om honom. Han fanns inte ens på wiki. Vi vet inte ens vem han är, eller var han spelar.
    Detta måste vara det mest överraskande silly idioti-rykte vi någonsin hört. Nästa vecka hoppas vi CSFC är aktuella.
   
Leeds vill värva Conor Gallagher från Chelsea och lär redan kontaktat spelaren, vilket låter högst underligt då sådana kontakter inte får tas utan klubbens tillåtelse. Även Crystal Palace som jobbar hårt med att föryngra sin trupp hoppas på honom.

Dagens Express är Presnel Kimpemba som lär vilja lämna PSG efter värvningen av Sergio Ramos.

FootballInsider säger att Chelsea nu gjort ett formellt bud på Erling Haaland till Dortmund på 130m pund. Det ska vara det enda bud och den högsta summa Roman Abramovich är beredd att lägga. De säger klubbarna diskuterar olika upplägg men det handlar om enbart pengar för en övergång. Samtidigt fortsätter Chelsea att jobba på eventuella "ersättare" som Harry Kane och Romelu Lukaku.

Andra källor säger att Dortmund är nära en värvning av en ersättare till Haaland. Nederländaren Donyel Malen från PSV som visade framfötterna i EM.

Det har nämnts förut, inte bara Chelseaprodukter är kontraktsrebeller just nu. Barcelona har en 18-åring som inte velat förlänga bortom denna säsong. Han har redan en 86m pund utköpsklausul. Vi talar om Ilaix Moriba. Hna får inte träna med a-lagen innan han förlängt sitt kontrakt, samtidigt som vi vet att Barcelona är i fullständigt desperat behov av att sälja spelare. Flera klubbar är förstås intresserade, inte minst Man City.

Liverpoolkällor har nu börjat prata om att Liverpool borde lägga bud på Timo Werner som de missade förra sommaren.

Chelsea sägs vara intresserade av kliubblöse, tidigare Man Uniteds, målvakt Sergio Romero.

I nästa liv kanske man borde bli fotbollsagent. Mino Raiola tjänar i snitt 800.000 pund på varje deal han gör för sina spelare. Trots att han har långt färre spelare i sitt stall än andra agenter som inte kommer i närheten av hans siffror. Lite överraskande är hans provision lägre, om än högst marginellt, än hans största konkurrenter. Läs mer här och häpna över siffrorna>>

TORSDAG 22:
Träningsmatchen mot Drogheda ställdes in med kort varsel idag efter att någon i Chelsea tycks ha fått ett posiivt covid-test. Det sägs möjligt positivt test så rätt mycket är oklart förutom att träningsmatchen idag ställdes in.

Det sägs inte var eller när, eller ens om den kommer att spelas men Chelsea förväntas möta irländska Drogheda i en stängd träningsmatch under lägret på Irland denna vecka.

Nästa akademiprodukt som inte tror på en framtid i Chelsea är Dynel Simeu, 19. Han har låtit kontraktet löpa ut och är på väg till Southampton på fri transfer. *ven om en så kallad utbildningspeng ska bestämmas.

Det dröjde faktiskt lite längre än vi trodde men nu börjar rykten om att sälja Timo Werner komma. Rena idiotin och dumheter om vi får säga vårt.

Ryktena om Monacos unge mittfältare Aurelien Tchouameni har börjat igen efter att Cesc Fabregas berömt honom.

Spanska rykten säger att Real Madrid vill sälja Eden Hazard tillbaka till Chelsea. Det beror väl på prislappen, är den minimal tycker vi nog Chelsea ska överväga det.
Men de 50m Real tror de ska få, då tror vi inte på någon affär. Kanske vid hälften. Hans ålder och hans stora skadebenägenhet de senaste åren måste ju räknas in.
    Eden Hazard själv säger att det kommer inte i fråga.

CSFC är inga stora supportrar av Tammy Abraham. Han är svårbedömd, gör en del mål men verkar aldrig bry sig. Särskilt inte att jobba för dem som Giroud. Men vi tycker nog det är rätt trist att se honom behandlas som en vara som ska vara del av många affärer. Dock, vi vill aldrig någonsin se honom i Arsenal även om hans famillj är gooners, Abraham valde Chelsea redan som barn så. Den klubb han kan göra skillnad i är Aston Villa. Vi får se hur det slutar. Men ibland gör den här Fifaspel-attityden oss sjuka. Spelare är människor inte videospel. Det är inte amerikansk idrott vi pratar om där spelare får byta klubb dag från dag utan att ens bli tillfrågade.

ONSDAG 21:
Dagens Haaland. Sun hävdar att Chelsea kommer lägga ett formellt bud om 135m pund för Erling Haaland.

The Sun som starkast kör medoch lanserade ryktet Robert Lewandowski till Chelsea bygger nu på med att Chelsea pratat med Lewandowskis agent och att denne menar att polacken är öppen för en transfer till Chelsea.

Chelsea och Leeds ska kommit överens om en övergångssumma om 1,5m pund plus bonusar för Lewis Bate som förmodas göra en läkarundersökning idag.

Fler dåliga nyheter är att den andre kontraktsrebellen Tino Livramento följer Tariq Lamptey till Brighton. Den tredje Peart-Harris är nära en övergång till Brentford.
    Lånesystemet har tjänat Chelsea väl men just nu verkar de unga spelarna förlorat tron på det, eller snarare inte längre har tålamod att gå igenom det, vilket ändå är lite underligt då Chelsea lyft upp fler spelare från akademin och lånesystemet än någonsin.

Ryktena om Abraham till Arsenal har växt hela dagen. Vi gillar dem inte alls. Vi vill helst inte se våra spealre gå till direkta konkurrenter.
    Det tycks handla om ett lån med en obligatorisk köpklausul om Abraham når ett visst antal spelade matcher. 40m pund är köpesumman.

Tammy Abraham är ryktenas man, och vilka olika rykten det är. Sun säger han kommer lånas ut till Arsenal. Daily Mail håller med och säger det är lån med köpklausul om 40m. Daily Star menar å sin sida att han kommer att ingå i en affär med West Ham om Declan Rice som de flesta dock är övertygade om vill lämna för att gå tillbaka till Chelsea.
    Fast med den prislapp WH satt ser vi inte det som en trolig affär.

OS 2032, långt fram i tiden har gått till Brisbane i Australien, ännu ett OS i mycket hett klimat även om det är vinter i Australien just då. Det var ingen stor överraskning, de var enda sökande.

Roligt för Marco van Ginkel vars Chelseakarriär blev en skademardröm är att han nu är PSVs nya kapten. Han har ju varit utlånad dit och gick på fri transfer i somras permanent till klubben. Vi trodde mycket på honom en gång men oj som han fick se sin karriär gå åt sjukrummet till så det är verkligen roiigt att notera att han aldrig gett upp och att det nu ger utdelning för honom.
    Ännu roligare är att hans första match som kapten gav en vinst mot Glatasary ikväll.

SportItalia hävdar att Chelsea gett upp jakten på Federico Chiesa och istället intresserar sig för Domenico Berardi, 26 år från Sassuolo. Fast man blir ju lite orolig när en av Chelseas fansajts påstår att han är en striker. Då kan man inte följt Berardis spel i EM särskilt väl.

Enligt italienska källor har Chelsea satt ett pris om 10m pund för 29-årige Davide Zappacosta.

Och spanska Marca slår till med att Eden Hazard hoppas återvända till Chelsea och ska diskutera detta med Carlo Ancelotti.

TISDAG 20:
Leeds leder jakten på vårt unga löfte Lewis Bate som inte vill förlänga sitt kontrakt. Det börjar se ut som en permanent övergång liknande Guehi fast knappast till samma summor.

Chlelsea möter Villarreal om några veckor men ska vi tro vissa rykten kanske en av deras spelare då spelar i Chelsea. Det handlar om deras vänsterback Alfonso Pedraza som Chelsea ska vara intresserad av för 15m €.

Dagens Express-rykte är....Romelu Lukaku. De hävdar Chelsea är i intensiva förhandlingar med Inter om belgarens återkomst till Chelsea.

Ike Ugbo är nära en övergångi till belgiska Genk. Det sägs vara en permanent övergång för 22-åringen efter att förra säsongen varit på lån i Cercle Brügge. Ugbo har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Chelsea så en liten övergångssumma kommer nog att bli aktuell.

MÅNDAG 19:
Lewis Bate är en av kontraktsrebellerna eller vad vi ska kalla de unga spelare som tvekar om att förlänga och hamna i lånesvängen. Han har ett år kvar på sitt kontrakt och jagas av Liverpool, West Ham, Leeds och Southampton.

Barcelona har sommarrea på sina spelare då deras usla ekonomi gör att de inte ens kan registrera sina värvnngar som de gjort gratis och förlängt kontrakt med Messi. De måste sälja och sälja en hel del. Därmed ska ju enligt silly-logik nsätan alla klubbar som välskött ekonomi vara med i ajkten åå t ex Umtiti, Pjanic, Dest, Lenglet och säkert flera.

Daily Mail skvallrar och säger att Chelsea erbjuder Timo Werner till olika klubbar och framförallt som del i en övergång av Erlng Haaland. Ryktet känns inte direkt som det har mycket substans men DM säger det kommer från Sky Germany. Särskilt inte som DM också hänvisar till rykten om att Andrea Prilos Juventus är intresserade av Haaland. De har alltså inte ens noterat att Prilo lämnat Juventus och att deras manager sedan nästan två månader är max Allegri.

Dagens Express+Haaland rykte är att Chelsea enbart kommer lägga bud om de är övertygade om att norrmannen har ett genuint intresse av att komma till Chelsea. Verkar som Express börjat säkra upp sina rykten på alla sätt och vis.

Normalt välinformerade Atheltic säger att Chelsea är intresserade av Stuttgarts 24-åprige österrikiske anfallare Sasa Kalajdzic. Kontakt mellan klubbarna ska dock inte skett ännu.

Atheltic säger också att Chelsea överväger frie agenten Marcus Bettinelli som alternativ till tredjemålvakt. Bettinelli har tidigare nobbat Chelsea för att han inte ville sitta på bänken, kanske har han en annan inställning som 29-åring som just släppts av Fulham. Även Crystal Palaces tidigare målvakt Wayne Hennessy näm,ns.

Guardian uppger att Guehis övergångssumma är 18m pund, lite lägre än vad vi hoppats.
    Även Daily Mail säger nu 18m.
    Det har också framgått att Guehi tidigare i år inte ville förlänga sitt kontrakt med Chelsea för att hamna i lånekarusellen vilket kan förklara varför det blev en permanent övergång. Det var helt enkelt Guehis egen önskan.

Bayern München har länge varit intresserade av Callum Hudson-Odoi och nu börjar medierna spekulera i att han erbjöds i en affär om Kingsley Coman som uttryckt vilja att lämna Bayern för spel i Premier League.<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se