csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021


csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

Chelsea Women - Ligamästare, Ligacupmästare och en hel del annat

<<Silly Season 2021>>

26 juli - 1 aug 2021
  NÄSTA MATCH:

11 augusti 2021 - VILLARREAL - SC

-

Nyheter v-30


SÖNDAG 1:
Kai Havertz ger Chelsea ledningen i 26e minuten mot Arsenal. I halvtid bytte Chelsea in Sterling, Sarr, Drinkwater, Zappacosta och Abraham för Rüdiger, Werner, Zouma, Kovacic och Havertz. Fler spelare byttes in senare.
    Xhaka kvitterade i 69e minuten men Tammy Abraham gjorde 2-1 till Chelsea bara två minuter senare. Chelsea är obesegrade under försäsongen!

Chelseas startelva i träningsmatchen mot Arsenal: Mendy, Chalobah, Zouma, Rüdiger (k), Hudson-Odoi, Loftus-Cheek, Kovacic, Pulisic, Ziyech, Havertz, Werner.
    avb: Kepa Arrizabalaga, Sarr,, Drinkwater, Baba Rahman, Kanté, Barkley, Abraham, Clarke-Salter, Zappacosta, Batshuayi, Sterling
    Arsenal startar: Leno, Mari, Holding, Chambers, Tierney, Elneny, Partey, Pepe, Smith Rowe, Aubameyang, Lacazette

CSFC kan inte följa Chelseas matcher idag då prio ligger på annat än träningsmatcher. Det är dock oroande att enligt liveresultat har Pernille Harder fått gå av redan efter 17 minuter. Chelsea matchar: i bokstavsordning: Berger, Beever-Jones, Carter, Cuthbert, Darey, England, Fox, Harder (Thompson), Reiten, Spence, Wardlaw
    Arsenal tog ledningen genom McCabe, 27min. Blades som hoppat in kvitterade i 80e innan mer ordinarie och storsatsade Arsenals Jupp avjorde i 83e. Chelsea saknade alltså Mjelde och elva OS-spelare och fick Harder skadad tidigt. Hoppas det inte är allvarligt.

Chelseas damer minus alla OS-spelarna möter Arsenal kl 13.15 och herrarna möts kl 16 idag. För de som vill och kan betalsänder Chelsea matcherna.

LÖRDAG 31:
Vi hoppades och trodde (och tror nog egentligen fortfarande) att idéen om en europeiska superliga var död. Den är dock långt ifrån begraven av Real Madrid, Barcelona och Juventus. De tror fortfarande de kan få igång den efter den spanska domstolens beslut igår. (Det måste dock igenom minst en rättsprocess till). Vi har dock oerhört svårt att tro att lagen får med sig andra klubbar nu. Speciellt inte de engelska och de tyska och vad är en liga utan dem värd? Mycket lite.
    Läs mer om händelserna och spekulationerna i BBC>>

FREDAG 30:
Inte oväntat, vi har ju sett särbehandlingen Real Madrid och Barcelona har i Spanien har en spansk domstol dömt till deras fördel mot Uefas bestraffning för deras (och även vår) inblandning i Super League-idiotin. Uefas bötesbelopp och bestraffningar är pausade tills ärendet slutgiltigt avgörs av Europadomstolen i Luxembourg. De spanska arroganterna har bedyrat att deras mål är fortfarande att skapa en Super League.
 
  Vi erkänner det finns inga klubbar vi tycker sämre om de spanska arroganterna, och det handlar inte om sport, Det handlar om att inga klubbar i världen får mer särbehandling än dem. Alla andra klubbar i världen har ett stort handikapp mot dem . De klubbarna är inte i närheten av att vara likvärdiga, de inbillar sig de är bättre än allt annat i världen - OCH de är de inte.

OFFICIELLT
Det är nu klart att Conor Gallagher lämnar för att gå på säsongslån till vår första motståndare när ligan startar, Crystal Palace. Han får förstås inte spela för dem i den matchen. Vi är kluvna till det här lånet också, precis som med Billy Gilmour men om spelarna och ledarna ser det som bästa steget för dem får vi lita på det. Det är ändå bara ett lån, inte en övergång.

OFFICIELLT
Försvaren Ian Maatsen går på säsongslån till Coventry i Championship för sin fortsatta utbildning.

Aniek Nouwen startade för Nederländerna. USA fick ett tidigt mål bortdömt innan de orange tog ledningen. USA leder i halvtid med 2-1. Martens missade en sen straff och det hela gick till straffläggning i den matchen också. Miedema och Nouwen missade sina straffar och USA möter Canada i den andra semifinalen. Sverige kan alltså få möta två gruppmotståndare, det är ju redan klart med Australien i semin och det lutar väl kanske åt USA i finalen, möjligen.

Gerhardsson petar Jonna Andersson mot Japan. Magda Eriksson startade dock och satte Sveriges första mål. Zecira som väntat på bänken, hon är ännu inte Sveriges förstemålvakt men kommer säkert bli det efter den träning och matchning hon får i Chelsea.
    Sverige gjorde nog sin sämsta insats och hade stora problem (underskattning?) mot Japan. De löste det dock och får möta Australien igen, nu i semifinal. De hade VAR-tur onekligen idag. Slutresultat 3-1.
  Två av tre svenska förbundskaptener vidare och ska mötas igen! Sverige måste då höja sitt spel ordentligt, särskilt som Kerr kommit igång.

Riise fortsätter med konstiga, i våra ögon, laguttagningar i OS. Hon petar åter Bright, hon petar Ingle och Kirby får inte heller starta. Däremot startar förstås Sam Kerr för Australien. Bright och Kirby fick komma in strax efter GB kvitterat.
   Ett sent mål av Kerr tog matchen till förlängning.
    Ingle byttes in i förlängningen strax innan Storbritannien (Team GB) fick en billig straff som Weir missade. Direkt efter nästan gjorde Fowler mål. (Noterbart var att i typ samma minut gjorde Australien, Sverige och USA mål, men det amerikanska blev bortdömt för offside!). Kerr avgjorde sedan med att göra 4-2. Matchen slutade 4-3, Kirby assisterade till trean (vi tror Ellen White gjorde samtliga mål för Team GB i OS?!)

Jessie Fleming startar för Canada mot Brasilien i OS. Canada tvingade favoriterna Brasllien till förlängning, Och straffar. Jessie Fleming slog den andra, i mål men då hade Sinclair missat den första. Canada till semifinal efter 4-3 i straffläggningen. En smärre sensation att Pia Sundhages Braslien är ute.

TORSDAG 29:
Förtalsmålet som Roman Abramovich för mot förlaget HarperCollins för boken Putin's People har kommit upp i rätten och Chelsea kommenterar det på sin sajt. För den som vill se mer, läs här>>

Chelsea Women (utan alla elva OS-spelarna) möter Arsenal W (med deras nye manager Jonas Eidevall) i en tärningsmatch på söndag (samma lag de öppnar säsongen emot 3 sep) och direkt efter möter Chelsea Arsenal i den s k Mind-serien (välgörenhetsevenemang). Matcherna visas på Chelseas plattformar för 7.99 pund, varav hälften går till välgörenhet.

Vi har ingen aning om hur det ska kunna efterlevas men professionella spelare i England får numer bara nicka med kraft högst tio gånger per vecka i träning!
    Kommer FA har spioner på träningsanläggningarna som kryssar av i små anteckningsböcker? Och vad menas med kraft?
    Däremot är nog alla överens om att skador från nickande är en oroande faktor i fotbollen även om momenten inte kan förbjudas helt och inte ska förbjudas.
    Läs mer om nya regler och varför de tillkommit>>

Bakayoko och Batshuayi fick inte spela en minut mot Bournemouth vilket vi tolkar som att deras chanser att slå sig in i Chelsea är oerhört små, ändå finns det just nu inte minsta lilla rykte ens om intresse från andra klubbar. (Trabzonspor har nämnts för Batshuayi men det är ett mycket löst rykte. Det fanns i början av sommaren rykten kring Bakayoko men sedan inget). Chelsea får betala för sin tidigare strategi att värva för värvandets egen skull. Något vi tack och lov ine gjort i sommar. Eller sedan tre somrar tillbaka. Tidigare misstag är dock kostsamma om Chelsea inte kan sälja eller hitta låneklubbar som tar åtminstone delar av lönekostnaden för spelare som inte platsar.

Chelsea har presenterat sin bortatröja för säsongen, en blekgul och svart sak med tunna tvärränder. Se den på officiella sajten här>>
    Några roliga kommentarer har kommit från Chelseafans, inte minst de som påstår att tröjvalet och färgen är vald som en ploj för att få Erling Haaland att känna sig hemma i Chelsea.

Vi vet inte om Chelsea är först av PL-klubbarna men tror det, med att vaccinering eller färskt negativ covid-test för att besöka Stamford Bridge och Kingsmeadow när serierna startar. Några gaphalsar kommer säkert att mena att det är mot deras frihet medan andra med all rätta säger att det är för allas säkerhet så icke-vaccinerade inte ska sprida deltavarianten ytterligare. Att det är trångt på Fulham Road och Underground när Chelsea spelar för full publik vet alla som varit där. Det går inte att hålla säkert avstånd då.

ONSDAG 28:
OFFICIELLT
Så var det officiellt också. Marcus Betanelli är nu Chelsea-målvakt. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt. Vi räknar honom som ny tredjemålvakt som efterträder populäre Willy Caballero. 29-åringen tillhörde tidigare Fulham men lämnad på fri transfer i somras.

OFFICIELLT
Ann-Katrin Berger har förlängt sitt kontrakt till 2024 med option på ytterligare ett år.

TISDAG 27:
BOURNEMOUTH v CHELSEA       1 - 2
Nog var det en försäsongsmatch, den första också. Domaren hade också verkligen en försäsongsmatch och önskade nog han hade haft VAR. Det enda vi väl vågar säga med säkerhet är att Chelsea har inte mirakulöst botat sitt problem med målskygghet.
    Att ge individuell spelarkritik känns inte alls rättvist så vi nöjer oss med att säga att Callum Hudsn-Odoi nog var första halvleks bäste spelare. Ingen stod ut åt det negativa hållet, ungdomarna och lånespelarna skötte sig bra, några klart bättre än andra men ingen var direkt svag. I andra halvlek tycker vi nog Armando Broja imponerade lite mer än andra, inblandad i båda målen.
    Dock, det är tur att det är tid kvar till säsongen startar och att många spelare ännu saknas för Chelsea imponerade inte. Bournemouth såg helt klart mer ligaklara ut. De har dock inte samma individuella spelarkvaliitet.

Andra halvlek var livligare med lite fler chanser, den absolut största för Bournemouths David Brooks som han missade.
    Bournemouth tog också ledningen efter en fin boll in till Emiliano Marcondes. 66 Broja kvitterade i 72 (abraham missade tre bra chanser i första så Broja gjorde inte bort sina chanser i den kampen). Härlg assist av Rahman. Ike Ugbo gjorde tvåan på en Barkley-hörna, från ungefär halvmetern från linjen. Inte så bra försvar av Bournemouth där. 77
    Byten i andra var Zappacosta, Baba Rahman, Ike Ugbo in för Alonso, Abraham, Hudson-Odoi. 63 min.
    Som väntat massor med ändringar i andra, åtminstone sju. Mendy, Miazga, Clarke-Satlter, Chalobah, Barkley, Loftus-Chek och Broja kom in. Kvar var CHO, Abraham, Alonso och Gallagher. 0-0 i halvtid.

Chelseas startelva mot Bournemouth:
Kepa -- Sterling, Baker, Sarr - Hudson-Odoi, Drinkwater, Gallagher, Alonso - Ziyech, Abraham, Pulisic.

Alla Chelseaspelarna i OS damfotboll är vidare till kvartsfinal. Det är elva stycken.

Ashley Cole har blivit utsedd till assisterande till Englands U-212 förbundskpaten Lee Carsley. Cole kommer forrtsätta jobba i Chelseas akademi.

Det blir Japan som Sverige ska möta i kvarten på fredag i OS. Just nu ser Sverige och Nederländerna (som vi kan möta först i en medaljmatch) ut som de största favoriterna.

I Storbritannien startar Millie Bright igen och Fran Kirby är på bänken mot Canada. Det sista är välidgt viktigt, att hon är tillbaka från skada. Däremot har Jessie Fleming petats till bänken i Canada.
    I Nederländerna som möter Kina startar Aniek Nouwen.

Sverige roterade kraftigt mot New Zealand men både Jonna Andersson och Magda Eriksson startade även om de båda sedan vilades inför kvartsfinalen på fredag. Motståndare ännu okänd. Det blir dock antingen Japan eller Canada sägs det.

OFFICIELLT
Aggie Beever-Jones fyller 18 idag och har skrivit sitt första professionella kontrakt med Chelsea Women. Hennes debut i Chelsea var som inhoppare mot Aston Villa. Hon gjorde startdebut i april i Ligacupen mot London City Lionesses. Kontraktet är på två år med option till fler.

Klockan 20.45 ikväll möter Chelsea Bournemouth i en träningsmatch som visas på Chelseas egna kanaler över hemsida och app.

MÅNDAG 26:
OFFICIELLT
Jamie Cumming lånas ut till Gilllingham för säsongen. Vi tolkar det som att Chelsea söker och kommer att ta in en tredjemålvakt med mer rutin. Det talades om Hennessy men han har gått till Everton.

Den officiella sajten har två djupintervjuer med Thomas Tuchel. Vi tycker dagens, om försäsongsträning och förberedelser utan tvekan är den intressantaste. Läs den här>>

John Terry har lämnat sin position som assisterande manager i Astn Villa. Den omedelbara planen är att spendera tid med familjen. Sedan kommer han fortsättaa siin utbildning mot målet att ta upp en managerroll i framtiden. Det var dock tydligt förra säsongen att han haft stor inverkan på Villas försvarsspel som blev bättre och bättre. Dean Smith är kvar som manager och Craig Shakespeare stannar som assisterande.

Premier League kommer kräva att alla spelare måste vara fullvaccinerade mot covid-19 senast 1 oktober.
    Det talas också om covidpass för publiken som många också kräver ska vara fullvaccinerade. Där är inget helt klart ännu och diskussionerna är högljudda där anti-vaxers anser att de ska få sprida fritt. Vi får se hur det slutar, men med tanke på att vissa indikationer på ökad spridning sker sätter vi inte pengar på anti-vaccinationsrörelsen.
    Vi kan jämföra med amerikanska football där de som vägrar vaccinera nu kommer få böta 14.000 dollar per match.

 

Rykten, notiser m m, v-30


SÖNDAG 1:
Sevilla har lämnat Jules Kounde utanför truppen inför en förväntad flytt till Chelsea. Som kommer att bli enbart mot betalning och ingen spelare går åt andra hållet verkar det som. Samtidigt sägs Kounde själv gjort klart med personliga villkor och ett fyraårskontrakt. Vi får väl se men det här ryktet ser ut att ha ben så att säga.

Chelseas tredjetröja lär tillala kamouflageintresserade om de här läckta bilderna stämmer. Dock inte CSFC. >>
    Nya förstatröja är vi kluvna till fortfarande, gillar färg och revärer och kan acceptera schackbrädesmönstret men det blir bara för mycket med zigzag-linjerna också. Det blrif ör mycket av allt. Andratröjan är lite blek i färgerna på de bilder vi sett men den kan se bättre ut i verkligheen, och det skulle förstås varit blå trim och inte svart.

LÖRDAG 31:
Italienska rykten som vi inte riktigt tror på säger att Chelsea erbjudit Inter 111m pund för Romelu Lukaku men att Lukaku ska ha nobbat en lön om 165k i veckan.

Milan har fått nobben på sitt försök att få låna Hakim Ziyech. Helt rätt. Även en permanent övergång ska nobbas som vi ser det. Ziyech har enligt alla rapporter övertygat på försäsongen och måste få en säsong till att komma in i Chelsea ordentligt.

Dagens Express; är egentligen Calciomercato som de citerar. De anser nämligen att nyckeln till en Haaland-transfer är att Chelsea säljer Ziyech till Milan. Vilket på ren engelska är bullshit. Chelsea måste inte alls sälja Ziyuech, det är bara något den italienska tidningen önskar de ska göra. Chelsea klarar lätt av alla ev finansiella regleringar även om man betalar överpris för norrmannen. Om det kan bli affär, något vi förmodligen inte får veta förrän sista augusti.

Annars handlar nästan allt, förståeligt nog, om Manchaster Citys bud om 100m pund för Jack Grealish. Ett bud Aston Villa förväntas acceptera. Så det lär bli upp till spelaren själv att bestämma om han vill lämna sin moderklubb som han har mycket starka band till. Blir affären av minskar inte Citys favoritskap till en ny titel om vi säger så.

FREDAG 30:
Chelsea Women spelar träningsmatch mot Arsenal på söndag och det är nu klart att de möter Glasgow Rangers på torsdag den 12e i förberedelserna inför ligastarten. Det är minst fem Chelseaspelare kvar i OS-trurneringen i skrivande stund.

Chelsea påstås sänkt prislappen på Tammy Abraham till 35m pund. Det är i alla fall vad The Sun säger. Kan det varit den rätt svaga insatsen mot Bournemouth som bidrog till det?

Mirror säger att Sevilla nu bara vill ha rena pengar, inga spelare inblandade från Chelsea, för Jules Kounde som har en hög utköpsprislapp runt 68m pund. Det är för mycket som vi ser det, vi kan betala överpris för en spelare i sommar och Kounde är inte den vi behöver mest.

Det kan vara agenrtrykten eller rykten för att höja konkurrensen men det talas mer och mer om att Chelsea ska ge sig in i jakten på Jack Grealish.

Det sägs att spelaren Sevilla vill ha istället för Jules Kounde är Andreas Christensen. Det ska Chelsea inte gå med på. Vi kan släppa Emerson, vi kan nog släppa Kurt Zouma men Christensen ska inte släppas. Dels för att han passar Tuchels system så bra, dels för att han också kan användas på defensiva mittfältet.
    Chelsea ska för övrigt jagat Kounde en längre tid, Athletic säger att de var intresserade redan 2019 när han lämnade Bordeaux för Spanien.

Italienska rykten är verkligen bestämda i att Chelsea jagar Romelu Lukaku fortfarande. Vi är inte lika övertygade om att så är fallet även om han säkert är med på en lista över potentiella värvningar, men vi har svårt att tro på att Chelsea kommer betala något större överpris och de priser som citeras är klara överpriser, på 120-130m €.

Conor Gallagher vill ha mer speltid än vad Thomas Tuchel kan ge honom i dagens trupp. Ävenom Tuchel verkar imponerad av Gallagher. Så Gallagher ser ut att gå samma väg som Billy Gilmour för att vänta ut Kovacic/Jorginho och få speltid under tiden. Fast Gallagher är på väg till Crystal Palace, vilket kan bli klart redan idag eller i helgen om vi ska tro vissa källor.

Goal hävdar att Sevilla kräver Jules Klundes fulla utköpssumma på 80m €. Där lär ingen övergångssumma hamna om han går till Chelsea, det är vi säkra på.

TORSDAG 29:
Guardian säger att Sevilla är inte nöjda med ett bud om 35m € plus Zouma för Jules Kounde.De vill ha 45m € plus Zouma. Zouma som vill stanna i London sägs ha bud från West Ham som vi tidigare redovisat men det är minst 10m pund för lågt enligt Chelseas värdering.

Daily Mail hävdar också utan minsta tvivel att Conor Gallagher, den ende som spelade hela matchen mot Bournemouth nobbat Leeds och Newcastle och att han är klar för lån till Crystal Palace. Vi tivvlar en hel del på det, men vem vet det är ju ändå silly season och då händer en del riktigt silly saker.
    Sky har dock backat upp det så till vidare att de säger att Palace har fört fram önskemål om detta till Chelsea och hoppas på ett lån.
    Guardian säger också det är klart, men inget har hörts från Chelsea eller Crystal Palace.

Kurt Zouma gillar inte ryktena om att han ska ingå en affär med Sevilla kring Jules Kounde. Han vill nämligen inte alls lämna London. Vilket tydligen ska få West Ham att försöka sig på ett bud, lite grann av ett skambud på 20m pund.
    Detta enligt Daily Mail. Sky skriver också om det och tilllägger att det är långt under Chelseas (och vår) värdering av spelaren. Lika långt under som West Hams värdering av Declan Rice är mycket för hög.

Marco van Ginkel som lämnade Chelsea permanent efter år av riktigt skadeelände är nu kapten i PSV och gjorde igår det avgörande målet i kvalmatchen i CL mot Galatasaray. CSFC tycker det är väldigt roligt att han äntligen får utdelning på sin karriär. Synd bara att skadorna helt förstörde för honom i Chelsea.

Di Marzio som anges om transferguru är övertygad om att Chelsea är mycket nära en värvning av Jules Kounde och att Kurt Zouma går andra vägen till Sevilla. Vi får se. Men ryktena kring Kounde ser ut att ha substans, frågan är väl om andra delen av en sådan affär.
    (Det är dock Zouma som är modell för Chelseas nya brotatröja och det brukar inte direkt tyda på att en spelare är på väg att lämna klubben).

I Italien pushar tidningarna ordentligt för rykten om att Chelsea jagar Romelu Lukaku för fullt. Allt från idiotiska summor för en 28-åring till att Roman ska skicka sin son dit för att förhandla. Vilket av Romans alla barn det handlar om vet vi inte då inget namn nämns.
    De säger Roman är den drivande kraften bakom detta, samtidigt som andra i Italien och andra länder säger Roman är den drivande bakom försöken att värva Haaland. Till skillnad från dem är vi övertygade om att Roman vet vem det är han egentligen vill ha. Ryktena kommer säkert dock fortsätta till kl 24 den 31 augusti, om inget konkret händer innan dess.

Dagens Express är att Timo Werner används som lockbete för att värva Haaland. Vi tror inte ett dugg på det. Särskilt inte som det hela tiden sagts att inga spelare är inblandade utan om det möjligen blir affär är Dortmund bara intresserade av en rak kontant affär. Problemet är ju att alla dessa s k "erbjudna" spelare självklart hör ryktena och oroas i säsongsförberedelserna. Werner förväntas få minuter på söndag mot Arsenal i träningsmatchen.
    Express har ytterligare flera artiklar kring samma fråga. Det är anmärkningsvärt hur mycket soppa de kan koka på varje spik de låtsas hitta. Det enda nya i det hela är dock att får Chelsea inte Haaland, vill de ha Lukaku som inte vill lämna Inter och därför har Chelsea börjat titta på Southamptons Danny Ings!

ONSDAG 28:
Det enda transferrykte vi tar på allvar just idag är om Marcus Bettinelli blir klar för klubben.

Daily Mail säger att Southampton betalar 1,5m för Dynel Simeu. Chelsea har fortfarande inte bekräftat övergången.

Det görs en stor höna av att Erling Haaland ska ha sagt att han hoppas att ryktena om en transfer och bud inte stämmer. Något varje spelare väl säger innan något riktigt kan sägas?!
    Då är det nog vikigare att konstatera att Dortmund bekräftat att de värvar Donyel Malen.

Dagens Express är att Chelsea tävlar med Liverpool om Adama Traoré från Wolves.

Ett italienskt rykte vi tror väldigt lite på påstår att Chelsea lagt ett bud om 130m pund (några uppger Euros) för Romelu Lukaku. Normalt skulle vi nog frågat ryktesspridaren Vad är det han röker? Så osannolikt anser vi det ryktet vara. Samme fantasifulle person som kallar sig Alfredo Pedulla hävdar att Chelsea kan tänka sig byta Timo Werner för 28-årige Lukaku. Inter ska sagt nej (vilket väl gör det riskfritt att sprida sådant hitte-på).

Spanska rykten däremot säger att det är Inters andre anfallare Lautaro Martinez Chelsea vill köpa. För 70m €.

TISDAG 27:
Chelsea har inget sagt ännu men Dynel Simeu har själv avslöjat att han lämnat Chelsea för att återvända till Southampton där han startade. Vi betraktar det här som en klar affär. Nu hoppas vi bara att ryktena om Tino Livramento till Brighton inte stämmer.

Tuchel avslöjade eftr matchen att Chelsea har ett covid-fall, det är unge Tino Anjorin som drabbats och förlorat sin försäsongsträning på grund av det.

Nu lanserar vissa medier Kurt Zouma som mellanskillnad till Sevilla för Kounde.

Metro och några andra medier hävdar att Granovskaia efger två veckors topphemliga förhandlingar redan gjort klart med Kounde och att övergången är given. Vi avvaktar nog tills vi vet mer. Det verkar dock vara ett hett och seriöst rykte som även seriösa medier står bakom. Frågan verkar vara som nedan, kommer någon spelare att gå från Chelsea som del av affären. Kounde själv ska vilja gå till Chelsea. Någon källa menar att det redan är klart med de personliga villkoren.
    Han ses som en efterträdare till César Azpilicueta som börjar komma upp lite i ålder och förväntas spela lite färre matcher framöver.

Väldigt många klubbar är intresserade av Kounde. Inkl City, United, Real Madrid. Tottenham ska varit överens med Sevilla om 22-åringen men Kounde ville inte gå till Tottenham utan kan bara tänka sig lämna för en klubb med regelbunden CL-fotboll.Tottenham har annars redan gjort affär med Sevilla då de bytt Bryan Gil mot Lamela.

SportItalia hävdar att Chelsea förhandlat med Sevilla om Kounde redan i två veckor. Sevilla är villiga att sänka det saftiga prislappen, utköpspris 68m pund sägs det, och ta en spelare mellan. Chelsea påstås föreslaget Emerson men honom är Sevilla enligt källan inte intresserade av. De säger dock inte vem Sevilla vill ha.
    Andra källor tippar att det kan istället bli Marcos Alonso. Några tippar att Antonio Rüdiger kan bli aktuell då han har kontrakt enbart ett år till.

Ryktena om Sevillas Jules Kounde växer igen, eller är det för att United verkligen vill värva också honom som Chelsea förs fram för att få upp summorna? Sky som tillhör de mer seriösa säger att diskussioner förs. Kounde sägs ha en prislapp om 68m pund. Han kan spdela mittback eller högerback.

Sky säger också att Chelsea gjort klart att Tammy Abraham är till salu. Arsenal vill låna med köpoption. West Ham sägs också vara intresserade.

Swansea är intresserade av Jody Morris som manager. Däremot har vi inte hört några som helst rykten kring Frank Lampard, det är anmärkningsvärt.

Sky säger att Bettinelli är klar för Chelsea men ännu är inget officiellt.

Daily Mail säger att det blir Marcus Bettinelli som blir Chelseas nye tredjemålvakt. Han var tidigare i Fulham.

Turkiska rykten placerar Michy Batshuayi i Trabzonspor. Chelsea ska enligt dem gått med på detta. Ryktet säger dock inget om det är ett lån eller helst en permanent övergång.

Inter sägs ha satt upp Lautaro Martinez för försäljning vilket ska intressera Chelsea och City enligt spanska rykten. Martinez ska fått en prislapp om 70m €.

Chelsea och Flamengo kommer att mötas i veckan för att diskutera en eventuell övergång för Kenedy till den brasilianska klubben. Hoppas det löser sig.

Bayern ser ut att ta ännu ett stort löfte från Chelsea. Det är 16-årige offensive mittfältaren Emran Soglo som är på väg dit. Det börjar nästan se ut som om tyska klubbar nu specialiserat sig på att locka till sig unga engelska löften istället för att utveckla sina egna. Samtidigt som Brexit satt stopp för de engelska klubbarna att kunna locka spelare från Europa till sig.

Dagens Express-Haaland rykte får ni läsa själva. De menar att Haaland själv kommenterat det genom att säga att han är inte värd de 150m det talas om.>>

MÅNDAG 26:
United fortsätter värva bra som vi ser det. De har fått Sancho och nu ikväll blev Varane klar. En dag hoppas vi att medierna (fansen kommer aldrig någonsin erkänna det) inser att tidernas största köpelag är Unitedf, inte Chelsea, inte City. De som köpt framgång mest är Real Madrid, Barcelona och framförallt United. Liksom Bayern har de nästan alltid lyckas köpa sönder alla inhemska värvningar, men nu måste de se internationellt. Varför betecknas de inte för vad de är?
    En spelare vi gärna hade haft, vi hade gärna haft Chelseasupportern Sancho också men... Chelsea har ögonen på Haaland. En spelare i en position vi behöver ännu mer.

Chelsea har lånat ut mittfältaren Henry Lawrence till AFC Wimbledon. Till årets slut. Sky säger dock att det är ett säsongslån, så vi litar på dem i det här fallet. Inget officiellt ännu från Chelsea.

Medierna verkar börjar bli sams. Enligt dem kommer Chelsea lägga ett formellt bud på Declan Rice. (Så imorgon lär vi väl få höra om att United vill ha honom).

Manchester United är intresserade av Saul Niguez, så självklart sägs nu Chelsea vilja ha honom också. Det är verkligen karbonpapper i medierna. Är någon av Chelsea eller United intresserade av en spelare är den andra det om vi ska tro medierna, vilket vi inte gör juwt för det är så uppenbart att det inte är sant.

Bayern sägs överväga att lägga bud på Timo Werner, enligt vaga rykten i bland annat The Sun. Medierna försöker få det till att Chelsea kan vara villiga att sälja honom för att få in medel till att värva Haaland. En värvning, som om den blir av, redan i princip är finansierad av Chelsea vilket medierna struntar i.
    Chelsea har dock en alltför stor kontingent fd utlånade spelare som klubben behöver göra sig av med, och borde göra sig av med även om de kanske får sänka priserna på dem så att säga.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se