csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  3 sp 2 v 1 o 0 f 6 - 1 mål 7 p
CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021
Uefa Årets Målvakt, Mittfältare, Manager och Spelare. (Mendy, Kanté, Tuchel, Jorginho)

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
7     Chelsea W 1 sp 0 v 0 o 1 f 2 - 3 mål 0 p

Chelsea Women - Ligamästare, Ligacupmästare och en hel del annat

<<Silly Season 2021>>

30 aug - 5 sep 2021
  NÄSTA MATCH: 11 sept kl 18.30 - ASTON VILLA Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 1 sep kl ? - EVERTON ?

Nyheter v-35


SÖNDAG 5:
Jorgiinho och Emerson startar för europamästarna mot Schweiz. Lukaku startar för Belgien mot Tjeckien och gjorde snabbt mål i den matchen. Azpilicueta startar för Spanien mot Georgien i Sveriges grupp. Toni Rüdiger och Timo Werner startade för Tyskland mot Armenien. Han gjorde också fjärde målet för Tyskland redan före paus. I adra gjorde han ett till, som dömdes bort för offside.
    Jorginho missade en straff i andra halvlek mot Schweiz. Eller Sommer gjorde en mycket bra räddning.

Reece James fick starta för England mot Andorra men byttes ut mot Grealish. 4-0 till England.

ARSENAL W - CHELSEA W           3 - 2
Det är publik på Emirates, men lite tomt ser det allt ut på den stora arenan då publiken är koncentrerad till samma sida som kamerorna.
    Chelsa gör avspark och knäböjet drar applåder till skillnad från vissa länder i Europa. Ja, även på herrmatcher i England.
    Cheleas startar med en riktigt bra chans.
    Berger har tur när hon gör en tavla, men den ger ingen negativ effekt. En ordentlig missbedömning på en frispark. 10
    Det märks att Arsenal är längre in på säsongen redan. Chelsea ser ovanlgit oorganiserade ut och Arsenal har börjat bättre men inte åstadkommit något målfarligt. Hayes är aktiv på linjen.
    Miedema fintar bort Carter två gånger och sätter bollen vid främre stolpen. 14 Mellan benen på Carter.
    Eriksson går på hårt och får en tillsägelse, kunde varit mer. 16 Chelsea är skakade just nu då Arsenal lyckas öppna upp dem. Chelsea fungerar dålgit bakåt och inte alls framåt ännu.
    England får en smäll och när hon kommit upp sätter sig Zinsberger ned, måste stigit snett för hon har inte varit någon duell eller något. Hayes tar en "time-out" för att försöka få ordning på Chelseas ickespel. 20
    McC<abe varnas. 23
    Vi kände oro före matchen, den ökade enormt när vi såg laguttagningen och den har inte minskat då Chelsea knappt ens är med i matchen. Särskitl Jess Carter som had een mardröm i CL-finalenm har en idag också. Än så länge. Chelsea måste stå upp mot Arsenals höga press och göra något konstruktivt med bollen när de har den. Större delen av Chelsea är helt osynliga, Cuthbert den ende som märks framåt. De är tröga i tanke och tröga i handling. Harder har rört bollen en enda gång som vi kan komma ihåg. 30 Första halvtimmen är inte bara svag, den är rent ut sagt bland det sämsta vi sett på åratal från Chelsea.
    En jättechans för Ji men hon dröjer med skottet och det täcks ut istället. 43 Hade hon skjutit direkt hade det varit mål, förmodligen.
    Hörnan bliur rörig, Vright sköt, bollen ut till Leupolz som ser att Cuthebert som varit bäst, stpår fri och hon skjuter direkjt förbi mpålkvakten,. Mycket bra och lite oförtjänt även om Chelsea lyft spelet klart sista kvarte. och Harder började komma in i matchen. 44
    Sedan skjuter miedema från distans men långt utanför.
    Vi förväntar oss både taktiskt förändring och byten redan halvtid, Kanske framförallt Ingle in på mitten då defensiva mitten inte fungerat bra. Kerr och Kriby framåt är ju också några som måste komma in men det blir kanske inte redan i halvtid. Chelsea ska vara glada att de bara är ett måll ned, det kunde varit värre. Chelsea måste röra sig mer och g spelalternativ.
    -ANDRA-
tuchel brukar prata om "to suffer" i matcherna. Det gjrode Chelsea i 30-35 minuter innan Chelsa avslutade bra.
    Chelsea börjar andra bra och Reiten har en i ribban från omöjlig vinkel. 47 Strax efter får Mead en perfekrt långboll och hon tar sig till läge och stänker in bollen tyvärr, en mot en mot Eriksson. 49
    Så kommer Mead igen och Berger hinner precis ut och rensa. Nu måste Chelsea skärpa sig där bak, de lämnar hur mycket utrymme som helst till Arsenal.
    trede gången på två minuter som Mead kommit ren med Berger för försvaret inte meär med. Den här gången gör Berger en kanonutrusning och räddar. 51 Hayes måste slita håpret av sig när hon ser Chelseas ouppmärksamhet. Chelsea har tappat koncepterna helt där bak och Mead gör vad hon vill.
    Hayes agerar. Kerr, Kirby och Ingle ska in. Leupolz, Charles och England av. Chelsea går ned på fyrbackslinje gissar vi. 56
    Så hittar de Mead igen, Berger rusar ut och blir rundad och Mead sätter den i öppet mål. Du milde. Chelsea spelar självmordsfotboll i backlinjen. Reprisen visar att det är offside men ingen VAR i WSL. Det är mer än uppförsbacke för ett underpresterande Chelsea där Hayes får ta på sig vad vi sett med fel taktik fel laguttagning i våra ögon. 60 Domartavla men målet står och Berger har imte imponerat i matchen idag.
    En halvtimme kvar och chansen att vända finns ju, men då måste något hända och backlinjen böraj spela fotboll. Omgående.
    Det gör de. En boll in till Harder som nickar in reduceringen. Assit Cuthbert. 64
    Eriksson kortas efter gått upp i ryggen och nickat undan. Billigt men kanske hopsamlat. 66
    Hon var frustrerad men det är ju taktikfel att med trebackslinje lyfta centrala backlinjen så enormt högt som Chelsea gjort. De har bjudit på alla målen.
    Bra rräddning av Zinsberger och sedan får Arsenal en frispark, tur för dem. 69
    Eriksson lever farligt efter dålig touch men är helt klart först på bollen och Parris tvåa när hon går in i henne.
    Harders boll touchar huvudet på Kerr som kommer riktigt bra. Så nära. 75
    Jonna Andersson in för Reiten. Det förstår vi intre riktigt men Reiten är kanske slutkörd. 83 Arsenal byter ut Mead för en försvarare ytterligare. Även defensivt på mitten. 94 Ska Chelsa kunna få in kvitteringen, de har förtjänat den. Bollen förbi Kerr igen.
    Parris ger igen på Magda och kortas. Fleming på väg in. Inte mycket kvar nu. 86
    Chelsea skapar en hel del men bollen måste in. Det är säckförsvar a la carte från Arsenal när Bright går ut för Fleming.
    Sex minuter tillägg. Väldigt många billiga frisparkar till Arsenal tycker vi nog. De går ned rätt lätt.
    Chelsea stressar nu vilket inte är så smart, Arsenal maskar.
    Berger gör ännu en ruskigt grov tavla, det borde blivit mål för Arsenal när hon slår bollen till en Arsenalspelare 12-13m ut. Tur nog reder försvaret ut det. Hörna sedan åt andra hållet. Dålig boll av Krirby slarvar bort den chansen. Får böraj om hos Berger. Kirby får en chans men det är ett dåligt avslut när hon försöker lobba in bollen.
    Det är inte ofta vi tycker Emma Hayes är ute och cyklar, men idag gjorde hon det. VI förstår inte laguttagningen och vi förstår inte taktiken med en central backlinje som trycker vansinnigt högt upp i trebacksformation. Hayes bjöd Arsenal på den här matchen som vi ser det. Även om det märktes att Arsenal klart mer samspelta och innte i säsongen än Chelsea som såg matchrostiga ut. Att de sedan fick vinstmålet på en ren och skär domartavla hjälper inte vårt humör, vi har vant oss av med opffsidemål tack vare VAR, som alltså inte finns i WSL.
    Tittelförsvasret har börjat katastrofalt och så surt på grund av en grov domartavla.
   
Niamh Charles bandagerades kraftigt på uppvärmningen och vi får se hur det blir med henne.

Vi vet ärligt talat inte vad vi ska tro. Emma Hayes bänkar Sam Kerr, Fran Kirby, Sophie Ingle mot Arsenal. Mycket oväntat och vi kan inte låta bli att undra. Arsenal verkar dock starta sitt bästa lag även om sena nyförvärvet Tobin Heath saknas.
    Laget. Berger - Carter, Biright, Eriksson, -Charles - Ji, Cuthbert, Leupolz - Reiten, England, Harder.

Kai Havertz har drababts av virus. Han hade rätt svår covid i höstas men det ska vara en annan sorts virus just nu. Olyckligt är det i vilket fall och han kommer inte kunna spela för Tyskland mot Armenien.

LÖRDAG 4:
Andreas Christensen startar för Danmark mot Föröarna. Billy Gilmourär nu ordinarie i Skottland och startar även Moldavien i deras VM-kval. Mateo Kövacic för Kroatien mot Slovakien. Kanté skadad och är inte med i truppen för Frankrike mot Ukraina.

Maren Mjelde är fortfarande inte spelklar efter sin svåra knäskada förra säsongen, nyförvärvet Lauren James är också på skadelistan inför Chelseas öppningsmatch mot Arsenal imorgon. Arsenal är redan i matchform då de matchats i kvalet till Champions League medan Chelsea bara spelat några få träningsmatcher utan mängder av spelare i OS-turneringen. Det plus hemmaplan borde väl normalt göra Arsenal till favoriter, Chelsea har dock haft oväntat lätt mot just Arsenal de senaste åren och har en titel att försvara.

Pernille Harder talar om besvikelsen efter Champions League och den revanschlust laget nu har, hur de tar sig an den nya säsongen och om att spela med sin nya lagkamrat Lauren James i en DM-intervju. Läs mer här>>

Xavier Mbuyamba har lyfts upp till att träna med a-truppen efter att Zouma lämnat. Hans start i Chelsea var sällsynt olycklig med en svår skada redan vid andra tärningen men han kom tillbaka starkt just i slutet av förra säsongen i U23.

FREDAG 3:
Det känns faktiskt redan som en seriefinal, vilket på sitt sätt är rent löjligt. Det är ju bara säsongens absolut första match! Men med bara tolv lag inblandade och efter de värvningar Arsenal har gjort är söndagens möte mellan Mästarna Chelsea och Arsenal på bortaplan förmodligen säsongens tuffast inhemska uppgift. Nikita Parris, Iwabuchi och igår kom Tobin Heath till Arsenal undder nye manager Jonas Eidevall. Tillsammans med det lag Arsenal redan förfogade över ser vi faktiskt dem som Chelseas absolut tuffaste utmanare i WSL-säsongen 2021-22. Arsenal är dock inte det enda lag som Chelsea msåte frukta, det finns knappast utrymme från bottennapp som mot Brighton förra säsongen. Det är högsta växeln från start som gäller. Nouwen och James är mya men CSFC tror inte någon av dem startar, men Chelseas anfallsppsättning med Kerr, Kirby, Harder, James och England är ruskigt stark. Finns det någon svaghet i laget kan det vara ytterbacksspelare och defensiva mitten men då får man anstränga sig för att vara negativ. Men med WSL, Champions League, Ligacupen som ju spelas som seriespel till en början och a avslutningen av förra säsongens FA Cup så kommer en starkt trupp vara nödvändig och Emma Hayes kommer att behöva rotera mer än tidigare säsonger.
    Sky som storsatsar på damfotboll har gjort sin förmatch-analys här>>

OFFICIELLT
Chelsea Women har värvat en assisterande coach från Biristol City. Hon heter Tanya Oxtoby.
    Chelsea presenterar den f d australiska spelaren och coachen här>>

TORSDAG 2:
Lukau gjorde Belgiens andra mål efter att Estland överraskade genom att ta en tidig ledning. Timo Werner gjorde Tysklands första mål mot Liechensein, men att det skulle dröja 40+ minuter?! Skönt för honom dock, han behöver få göra en del mål och komma igång.
  För ordnings skull gjorde sedan Lukaku ännu ett mål efter fått kort för att manglat en estländare några minuter innan.
    Mason Mount stod för assist till Sterlings mål mot Ungern.
    Omgångens sensation måste väl vara Sveriges vinst mot Spanien, deras första VM-kvalförlust sedan 1993 (Danmark). Men framförallt det härliga spelet, så långt från def-insatsen i EM. EM-mästarna Italien fick bara 1-1 mot Bulgarien.

Cesar Azpiilicueta startar mot Sverige. Romelu Lukaku startar för Belgien mot Estland. Jorginho och utlånade Emerson startar för Italien mot Bulgarien. Kai Havertz och Timo Werner startar för Tyskland mot Liechtenstein medan Toni Rudiger får lite vila på bänken. Mason Mount startar men James får bänken för England mot Ungern.

Jorginho har gett en lång intervju i Players Tribune om sin karriär och hans upplevelser under finaldagen mot Man City i Champions League. Han var så nervös att han klarade inte av att äta under heal dagen. Han betonar bland annat vikten av at aldrig ge upp. Läs den här>>

Det är bekräftat nu att Saul tar tröja nummer 17. Ett tröjnummer Maeo Kovacic senast hade. Lite kuriöst är att Saul hade det numret i Atletico innan han bytte till nummer 8. Precis samma alltså som Kovacic gjort i Chelsea.

Thomas Tuchel är nominerad till Månadens Manager för augusti och Marcos Alonso som Månadens Spelare.

De spanska arroganterna och Juventus har inte gett upp sina planer på Super League. De har anlitat en PR-firma för att måla upp det skamfilade projektet och försöka på nytt. Läs mer här>>

Sauls första intervju med Chelsea. Läs den här>>

OFFICIELLT
Vi har redan nämnt det men nu har Chelsea bekräftat att Tno Anjorin lånats ut till Lokomotiv Moskva. Han har nyligen förlängt med Chelsea till 2026, men Chelsea uppger inte som andra källor att det är ett lån med köpoption.

ONSDAG 1:
I kvällens VM-kvalmatcher startar Kovacic för Kroatien, Gilmour för Skottland, konstigt nog inte Christensen för Danmark, inte småskadade Kanté för Frankrike. Så inte så många skaderisker, från start. Kounde som ville till Chelsea hade ingen bra match, blev utvisad.

Första bilderna på Saul som Chelseaspelare, han har redan besökt Cobham och gjort läkarundersökning och det där som ska göras. Men skära skor!!! Se här>>

Att läsa inför starten av WSL nu i helgen. Chelsea är favoriter men det kan bli tuffare än någonsin. För en gångs skull ser vi inte Manchester City som första utmanare utan Arsenal under ny svensk manager Jonas Eidevall men framförallt har de värvat bra som vi ser det. City kommer ut tvekan utmana också. De har dock tappat spelare och Lucy Bronze är långtidsskadad. Det stora frågetecknet är Manchester United med dåliga förberedelser, en sent utsedd manager och spelartapp. Bland annat Lauren James till Chelsea. Leicester är nykomlingarna som lär ha ett riktigt intressant lag på gång. Everton är dock klubben vi tror kommer kämpa med City om tredje Champions Leagueplatrsen. Inga har värvat bättre, de har också värvat svensk med tre svenska landslagsspelare och vad pekats ut som damfotbolls största löfte är en av dem, Hanna Bennison.
    Chelsea har "bara" värvat Aniek Nouwen och Lauren James, men Chelseas trupp var redan innan av högsta toppkvalitet och med ett år till bör både Harder och Kerr bli ännu bättre och Fran Kirbys comeback efter svår sjukdom förra säsongen var redan då sensationell. Vi hoppas också Zecira Musovic tar steg fram i sin målvaktrsutveckling även om Berger lär vara förstemålvakt. Maren Mjelde kommer också komma tillbaka från sin knäskada.
    Gruset än så länge är att det kan bli svårare för oss svenskar att följa Chelsea då Sky och BBC storsatsar på WSL i år. Förutom kunde vi ju få se matcherna gratis på FAs egen kanal, det lär inte gå längre. Vi kan bara hoppas att Viaplay är på alerten och visar många matcher. Det har precis nu framkommit att de visar toppmötet Arsenal - Chelsea på söndag kl 13.30.
    Sky tar en ambitiös titt på WSL inför säsongen. Mycket läsvärt>>
    Guardian har analyserat Chelsea så här>>
    Årets WSL blir den bästa hittills och förhoppningsvis leder det till ligan mycket snart utökas till 14 lag, tolv lag är lite för lite för att ligan ska bli riktigt intressant. Det blir liksom inget utrymme för överrasiningar.

Både supportrar och spelare var oerhört upprörda över hur illa Anthony Taylor åter igen skötte en match där Chelsea var inblandade med ett mycket kontroversiellt domslut och ännu konstigare sätt att hantera det. Så självklart har Chelsea nu anklagats för att de inte inte hade kontroll på sina spelare eller hur man fomrulerar det på svenska. Det var väldigt upprörd som ni kanske såg. Det kommer med allra största säkerhet bli böter för det nu när FA är klara med sitt "åtal". För säkerhets skulle har FA dessutom gjort det som dubbelt åtal både för händelserna direkt när det skedde och vid halvtidspausen. Chelsea har till på fredag att bemöta anklagelserna, men vi kan nog med hundra procent säkerhet redan nu säger att Chelsea blir dömda också.

Sammantaget är detta nog det konstigaste, mest fascinerande av alla transferfönstren vi varit med om. Det har varit så många rykten, så mycket har hänt, så oväntade övergångar har skett, fotbollskartan har förändrats så mycket. Det har varit återvändare som Lukaku till Chelsea, Ronaldo till United, Griezmann till Atletico, sensationer som att Messi lämnat Barcelona för att våga sig på att spela för en annan klubb PSG, det har varit PSG som tackat nej till monsterbud på Mbappé och riskera att förlora honom för inget alls trots att han var en av världens dyraste spelare någonsin. OCH massor av annat. Vi ska inte analysera allas fönster.
    Vi ger dock Chelsea högsta betyg. Kanske hade Tuchel också velat få in Kounde men CSFC tycker det är mer positivt att Chelsea inte gav efter för Sevillas utpressningsförsök än att vi beklagar att han inte kom. Vi kommer nog sakna Kurt Zouma, Olivier Giroud och Tino Livramento en del. Gilmour och Gallagher får värdefull speltid.
    Lukaku kom tillbaka, för dyra pengar men färdiga spelare är dyra. Han har redan börjat betala av med fart. Vi fick inte loss Haaland men det var ändå ett långskott. Vi fick inte loss Kounde men den affären ser vi som falskspel från Sevilla och kan bara beklaga Kounde som inte fick komma till den klubb han ville. Får se om något händer i januari. Ett redan bra mittfält blir ännu bättre. Nu måste bara Marina G lösa kontraktsförhandlingarna med Rüdiger och Christensen, och det tror vi hon gör.
    Chelsea har också sålt spelare för mer än vi köpt. Så Chelsa har gått plus i fönstret, och då räknas ändå inte låneintäkter in.

Det ser ut som om Saul tar över en annan spelare som kommer från Madrid. Åtminstone vad det gäller nummer. Det verkar nämligen som han kommer att välja Kovacics gamla nummer 17.

Chelseas hemsida har en presentation av vår nye spelare Saul som bruikar vara det enda namn som behövs. Läs mer här>>

00.45 OFFICIELLT
Chelsea har värvat Saul Niguez på ett säsongslång lån. Vi får återkomma med detaljer senare under onsdagen. Bekräftelsen kom på social medier och inte webbsidan.
    Sauls första ord till oss:  'I am very excited to start this new challenge with Chelsea. Blues fans, I am one of you now and I can’t wait to wear the shirt, start training and see all of you. See you soon!'
    De siffror vi sett om 4m i låneavgift och 34m för en permanent övergång nästa sommar verkar stämma, frågan är dock om det är pund eller euro. Vi har sett båda med samma siffror.
    Godnatt!

kl 00.40
Vi ger upp nu men Sauls agent har gått ut och sagt att allt är klart. Ingen av klubbarna har bekräftat men vi tor nog Saul är Chelsespelare när vi vaknar imorgon.
    Liksom Pat Nevin är vi dock rätt förvånade över affären. Det känns inte som Chelsea behövde ännu en mittfältare med tanke på att de lånat ut Gilmour och Gallagher. Saul är dock en kvalitetsspelare så i det ligger nog affären, Chelsea ville ha den sortens kvalitetsspelare och när det blev möjligt...och så innebär det att Man United inte fick honom. De hade kanske även större behov.

Sju minuter efter det som stod nedan, 00.27 och nu är Saulaffären tydligen ordnad och pappersarbetet ska komma in i tid, vad vi sagt om Silly står vi dock vid. De olika beskedn ska bero på fel i det spanska on-line-systemet krånglar.

Nu är det tydligen problem då Atletico krånglar med pappersarbetet (kom ihåg när Man U och Real Madrid faxade in pappren någon minut för sent för några år sedan och hela affären sprack). Kl 00.20
    Atletico håller också på med att hämta hem Griezmann och förmodligen har de prioriterat det istället för att lösa affären med Chelsea. Silly season mer än väl lever upp till sitt namn den här sommaren med de övergångar som varit och hur saker och ting skötts tisdag kväll.

Transferfönstret är nu stängt. Det innebär inte att Chelsea inte lyckats komma överens med Atletico i tid, det innebär bara att pappersarbetet är inte helt klart men de har två timmar till på sig för det.
    CSFC tror Saul Niguez är klar på lån för säsongen 2021-22. Förmodligen med en köpoption som kan vara just en option eller obligarisk. Vi tror dock inte bekräftelsen kommer före läggdags.
    Däremot är Jules Kounde-affären nog helt död, möjligen kan den tas upp i janauri om Marina Granovskaia vill, vilket vi kanske tvekar om med tanke på hur Sevilla har uppträtt i förhandlingarna.

TISDAG 31:
Med tio minuter till midnatt säger källorna att affären med Atletico om Saul är klar men pappersárbetet tar sin tid. Klubbarna kan dock lämna in en försäkran om överenskommelse före midnatt och har sedan en timme ytterligare på sig att avsluta pappersarbetet.

OFFICIELLT
Ethan Ampadu är den senaste som förlängt sitt kontrakt och går på lån. Han går till defensivens hemland för att förbättra sitt försvarsarbee än mer, i Venezia. Kontraktet är nu till 2024 och lånet är för säsongen.

OFFICIELLT
Thierno Ballo återvänder till Österrike, som han representerar i landslagen, för ett lån över säsongen i Rapid Vienna.

Fifa har publicerat en rapport om transferaktiviten de senaste tio åren. Daily Mail har plockat fram en del intressanta fakta från den, inte minst att Chelsea tjänade mer på Hazards övergång än Liverpool gjorde på Coutinho. Mest pengar har City spenderat. Och det handlar om enorma summor inte bara för dem utan framförallt för engelska klubbar som ensamma står för en fjärdedel av alla transferkostnader. Läs mer här>>

Sista dagen på transferfönstret. Får se om det blir någon ingående aktivitet före midnatt.

OFFICIELLT
Dujon Sterling har förlängt sitt kontrakt till 2023 och går till Blackpool på lån för sina vidare utveckling.

MÅNDAG 30:
OFFICIELLT
Championshipklubbar får låna flera spelare från samma klubb (det får inte PL-klubbar) och Reading har nu lånat Danny Drinkwater på hans sista kontraktsår med Chelsea. Vi hoppas verkligen det går bra för honom och att han hittar hem. Chelsea har inte förlängt kontraktet med honom med så många andra lån, vilket säger något. Men vi hoppas verkligen Drinkwater hittar hem efter mycket strul både på och utanför plan.
    Det svider att säga men vi trodde verkligen Drinkwater var en bra värvning för Chelsea men 2017 års värvningar var de värsta vi gjort. Inte undra på att Marina tog kontrollen över värvnignar efter det. Iddag är det dock så qtt Drinkwaters sakar utanför plan inte hjällpte honom men det faktum att han spelade med Kanté lurade oss alla att tro han var bättre än han tydligen var.

OFFICIELLT
Vem hade trott att Chelsea skulle bli matarklubb till Southampton och Milan men tre spelare vardera som gått till klubbarna på försäljning och lån.
    Som väntat går nu Tiemoue Bakayoko, som aldrig lyckats i Chelaea tillbaka till den låneklubb han gjorde som bäst ifrån sig i, nämligen italienska Milan. Han går på ett tvåårslån och som vi tror en obligatorisk köpklausul. Chelsea säger inget om det sistnämnda. Han blir nu lagkamrat med redan sålda Olivier Giroud (som gjorde mål för Milan igår) och Fikayo Tomori.
    Vi önskaralla spelare lycka till men önskar nog ändå att Chelsea hade kunnat bara lån ut Tino Livramento till Saints.

U18-laget vann borta mot Norwich med 3-1. Målen gjords av Mothersille 18, Stutter 55, 90+1.

LANDSLAGSUPPEHÅLL, fotbollen är nedstängd igen till 11 september.

Det är dock näst sista dagen på transferfönstret och det kan fortfarande ske saker även om sannolikheten verkar större att det blir spelare ut än spelare in, men vem vet. Det är så här dags då klubbdirektörer börjar bli väldigt nervösa och vill agera, eller vill slippa agera.

Damernas liba, Women Super League startar dock igen och som alla vet är Chelsea Mästare i den. Det kommer dock att bli en tuff säsong för oj vad lagen har satsat.
    Chelsea har gjort två värvningar och jämfört med en del andra klubbar känns det som Chelsea sovit hela sommaren. Ändå, Aniek Nouwen och Lauren James breddar sannerligen en redan mycket bra trupp.
    Vi ska titta närmare på det under veckan, men i våra ögon är redan första matchen nästan en titelavgörare. Chelsea borta mot Arsenal som storsatsat under ny svensk manager. På söndag.
    WSL har köpts upp vad det gäller sändningsrättigheter av Sky och BBC som storsatsar. Vad det innebär för möjligheterna att följa WSL i Viaplay som vi kunde göra ibland förra säsongen, det vet vi inte ännu. Vi hoppas matcherna kommer visas men ännu vet vi inget. Möjligen att se dem via FA Player är nog dock borta nu.

 

Rykten, notiser m m, v-35


SÖNDAG 5:
Express har legat rätt lågt på sistone (måste ha att göra med att i slutet av silly var de tvungna att följa nyheterna istället för hitte-på). De är nu på väg att bya tre Chelseaspelare mot Leroy Sané från Bayern. Vi tror inte särdeles mycket på det. Dessutom vill vi i så fall hellre ha tillbaka Musiala. De spelare Express erbjuder Bayern är Hudson-Odoi, Ziyeh och Pulisic. Vi ger ryktet en etta på en tiogradig skala men något ska man väl öppna en söndag med.

Sky har en artikel om Romelu Lukaku där han säger att han trivdes aldrig i Man United och att den enda klubb han kunde tänka sig lämna Inter för var Chelsea. Läs mer här>>

LÖRDAG 4:
Om vi trodde spelartappen hade försvagat Manchester City Women visade de mot nyförstärkta Everton att så inte är fallet, de tänker i allra högsta grad utmana Chelsea den här säsongen också. Det blev storseger även om Everton inte var dåliga, de kunde dock inte matcha alls i effektivitet.

Intressant. Hansi Blick har pratat med Thomas Tuchel om hur Tyskland och Chelsea bäst kan utnyttja och spela Kai Havertz i lands- och klubblag. Läs mer här>>

West Ham-källor säger att Chelsea två gångr erbjöd Ruben Loftus-Cheek till dem i fönstret. Moyes nobbade buden och RLC sitter jus nu i limbo i Chelsea. Han har ännu inte tagits ut i slutliga truppen som ska annonseras inom kort.

Världscupen för klubblag ska spelas i Japan i december men det talas nu om att den kommer att flyttas för pandemiskäl. Istället kan det bli Qatar.

FREDAG 3:
En gåta vi inte löst. Emma Hayes förlängde sitt kontrakt med Chelsea i våras. Alla säger det är ett långtidskontrakt. Men ännu har ingen avslöjat hur långt det är. Abslut ingen verkar veta. CSFC hoppas det är ett livstidskontrat ;) Chelsea sade det absolut inte när de meddelade att de förlängt.

Vi fortsätter häpnas över att Daily Mail har upptäckt damfotboll. SÅ läs gärna den här artikeln om Pernille Harder>>
    Grundtips Harder kommer bli Årets Spelare i WSL.

Emma Hayes har gett sin syn inför den nya säsongen. Läs hennes tankar om den här>>

En fansajt har skrivit en intressant artikel om Thomas Tuchels möjlighet att bryta cirkeln av managerbyten i Chelsea. Läs här>>

TORSDAG 2:
Vi ser det som ett litet underverk. Daily Mail visar intresse för damfotboll och skriver om WSL inför säsongsstarten i helgen. Det har oss veterligt aldrig skett förut. Läs här>>

Jules Kounde är sannerligen inte nöjd med Sevilla efter deras fulspel mot Chelsea i transferfönstret. Om vi ska gro den här arikeln, undrar vad det kommer leda till.>>

Dag två efter silly seson stängt och redan ska Chelsea köpa Franck Kessie från Milan. Vi har hört det förut och tror ännu mindre på det nu när Saul anslutit och Gilmour och Gallagher blir ett år bättre.

Callum Hudson-Odoi är enligt ryktena inte alls lycklig över att Tuchel stoppade hans lån till Dortmund.

Lokomotiv Moskva har lånat Tino Anjorin med en köpoption på 17m . Chelsea har också en återiöpsoption om Lokomotiv utnyttjar köpoptionen. Den lär ligga på 34m € om ryktena stämmer.

ONSDAG 1:
En fascinerade, kaotisk och överraskande Silly season.     Frågan är dock vilka värvningar kommer göra störst intryck? Vi tror på Chelsea och Lukaku. Grealish förstärker ett redan väldigt bra City-mittfält. West Ham har värvat bra, men? Arsenal har värvat mest men ärligt talat, har de värvat bra? Vi lutar åt att de inte gjort det. Willian skänkte dem dock 20m pund i lön, det är något av det mest fantastiska vi sett i fotbollen (tänk Bogarde i Chelsea). Vi hade nog inte gjort det (särskilt inte till dem) och vi känner ingen annan heller, helgon eller så som hade gjort det. United har värvat massor också och några är bra men Ronaldo i all ära, vi tror inte de är bra nog att vinna ligan för de är fel positionsvärvningar, de har värvat tröjsäljare. De kommer vara där uppe. Det krävs nog lite mer än så, t ex på managersidan. Liverpool har värvat back-up. Leicester verkar för första gången på länge inte värvat den effekt de haft på tidigare värvningar, men det är tidigt att säga och vi kan hamna med ägg i ansiktet för att säga det.
    PSG är den uppenbara vinnaren i Europa. Vinner de inte Champions League kan det nog bara beskrivas som ett Fiasko och Pochettino var fel man. Men tack PSG för att ni sparkade Tuchel, kanske det dummaste beslut ni tagit. De spelar dock i en helt annan ekonomisk liga och finansiella regler spelar dem ingen roll. De måste dock fortfarande fatta att fotboll är ett lagspel och inte ett videospel.Real Madrid spelade för galleriet med sina lånade pengarde satsade stort på PR-poängen, och deras fokus är längre fram, Barcelona vek ned sig totalt, värre än en papphatt i störtregn, men har bra ungdomar så om 3-4 år igen kanske vi kan prata om dem. Milan kan bli något, Giroud har redan börjat visa att i den ligan kan han bli en legend, också. Juventus start är en katastrof och Allegri kan verkligen komma att ångra sitt beslut att återvända. Atletico Madrid är för oss klara favoriter i Spanien, att få tillbaka Griezmann för långt mindre än hälften av vad de sålde honom för, det är en helt OK affär. Griezmann passade Barcelona som en handske med fyra fingrar men han är klass i Atletico. I Frankrike finns ingen utmanare, deras mästarlag har väl sålt halva laget nu?! Själva hejar vi på Atalanta, Atletico och i Tyskland kan det bli lite öppnare än på länge, men vi tror det slutar som alltid. Bayern. Leipzig är dock inte längre någon utmanare efter sina försäljningar.

Malang Sarr var nära ett lån till tyska Greuther Furth, men det sprack i sista stund. Chelsea tittar nu på att låna ut honom till klubbar i Turkiet eller Ryssland där fönstret ännu är öppet. Hoppas det fungerar för han behöver speltid. Han kom visserligen gratis till Chelsea men lånet till Porto lyckades inte så väl som alla hade hoppats och han tog ingen plats i Chelseas trupp i sommar.

Det kanske är väldigt tidigt att döma men trots att United värvat Sancho, Varane och Ronaldo, City värvat bl a Grealish och Chelsea värvat Lukaku och Saul är Arsenal det lag som spenderat mest i fönstret med 145m pund, och ligger sist av alla lagen i Premier League. Deras netto kan inte heller vara så strålande då de knappt sålt spelare även om Willian själv avbröt sitt kontrakt och skänke dem 20m pund i löner.

Det var väldigt mycket hit och dit och flera gånger, inte minst i siste minuterna såg affären med Saul ut att kollapsa. Kepa var tydligen en mycket viktig del av förhandlingarna. Daily Mail menar att de har hela historien här>>

Silly season är över för det här året. Så nu har alla rykten inför silly season i januari börjat. Orkar vi med silly season hela året?
    Josh Doig är ryktet, vänserback, 19 år gammal från Hibernians.

TISDAG 31:
En timme kvar. Allt ska vara klart mellan Atletico och Chelsea ang Saul men pappersarbetet är inte klart. Chelsea lånar Sauld för 4m € och kan köpa 26-åringen nästa sommar för 35m €.

Affären mellan Atletico och Barcelona är klar. Antoine Griezmann åtrvänder till Atletico på lån med en köpoption om 34,4m pund. Intressant, och det kan säkert påverka förhandlngarna mellan Chelsea och Atletico angående Saul Vissa rykten säger det är klart med ett lån och ev köp men ingen har bekräftat ännu.

Burnley ska gjort ett sent försök att få till ett lån av Ross Barkley. kl 20.45

Sky säger det är klart mellan Saul och Chelsea. Ej bekräftat i skrivande stund.Det ska vara med kpoption. Kl 20.15

Kl 18.30 Det sägs ha skett ett genombrott i förhandlnigarna om Saul Niguez till Chelsea. Kan bli en sen natt att följa det. Det lär handla om att Atletico försöker få tillbaka Antoine Griezmann från Barcelona.
  CHO kommer INTE gå till Dortmund och inte heller lär Ross Barkley gå till Burnley.

Spanska sena rykten säger att Real Madrid kanske kommer göra ett sent försök att värva jules Kounde.Chelsea är ju utsatt för rätt oschyssta försök med sena prishöjningar på Kounde även om Sevilla vidhåller att de inte har någon prishöjning utan att priset varit 80m € hela tiden.

En eventuell transfer, lån, för Saul ser ut att bi kvällens följetong. Medierna är över hela kartan vad det gäller honom, till och med de mest trovärdiga skriver ena minuten att det är över, andra att det fortfarande kan hända.

Det är inte bekräftat och det är inget vi direkt gillar. Daily Mail uppger att Tino Anjorin lämnar Chelsea för Lokomotiv Moskva, på lån men med en köpoption på 17m pund. Vi hade nog helst sett Tino fortsätta i Chelsea eller ett lån utan köp.
    Det lär dock finnas en återköpsklausul. Sky uppger den till 40m pund.

Chelsea ska vara intresserade av Napolis Lorenzo Insigne. Zenit och Inter ska också vara intresserade av honom.

Callum Hudson-Odoi stannar i Chelsea sägs det då klubben inte vill gå med på ett lån till Dortmund. Fast kanske ändå inte då Leicester är klubben som vill värva honom permanent. Det kan bli spännande under dagen.

Det sägs att Chelsea planerar ett sista försök att få Jules Kounde trots Sevillas prishöjning. Ännu ett rykte som kan bli hett under dagen.

MÅNDAG 30:
Vi vet inte vad vi ska säga men i fotbollsvärlden är det unikt bra. En sådan där händelse som får en att tro en kor tstund till på mänskligheten.
    Willian tackade nej till två år med Chelsea, skrev ett jättekontrakt med Arsenal om 240k i veckan och tre år. Floppade ordentligt. Men 99 av 100 fotbollspelare skulle bara casha in pengarna. Willian är en fan så mycket bättre människa., han har kämpat för att bryta sitt kontrakt med Arsenal, han har tackat nej till kontrakt med Lyon och går till Corinthians i Brasilen för 30% av den lön han hade i Arsenal. Willian är en riktigt fin människa. Han hade en underbar karriär i Chelsea men gjorde ett otroligt felval och tackade nej till en fortsättning vilket hade gett honom en CL-titel. Men Arsenal är ju bara så fel så han tackade nej till enorma pengar. Vi sa 99 av 100 skulle inte göra det, låt oss ändra det. 9999 av 10000 spelare skulle inte göra vad Willian nu gör. Vilket formodlingen är fullständigt lågt räknat.Vi kan inte ens inbilla oss att någon annan skulle göra det. Han är en fantastisk människa och har hade många bra år i Chelsea.
    Han förlorar 20+ miljoner pund på att vara en ärligt bra människa istället för en girigbuk. Fatta de pengarna.
HEDER TILL WILLIAN

Leicester är tydligen klubben som vill värva CHO permanent. Vi har fortfarande hopp om honom och CSFC hoppas det hellre blir ett lån till Dortmund för vidare utveckling. Leceister vore dock nog en klubb som skulle passa honom, till en mycket hög övergångssumma.

Callum Hudson-Odoi är öppen för ett lån till Dortmund. Tuchel är tveksam till att låta honom gå. Dessutom har en okänd PL-klubb gett ett bud till Chelsea för en permanent övergång. Det händer saker kring CHO just nu. Får se om något blir bestämt sista dygnet.

Daily Mails version är att Sevilla har höjt priset på Kounde 13m och att Atletico plötsligt inte vill låna ut Saul. Marina Granovskai lär inte vara imponerad och eventuella förväntningar om de två värvningarna ska nog hållas mycket låga. CSFC kan gärna vänta till i januari för Kounde och en vettig prislapp. Vi är fortfarande nästan mer intresserade av vilka som lämna, helst med bra avtal.
    Vi gillar inte att Tino Livramento lämnade permanent för Southampton och vi ställer oss lite frågande till ett lån för Hudson-Odoi till Dortmund även om det sista kan förbättra relationerna mellan världsfotbollens förmodligen bästa spelarutvecklarklubb. Det finns dock spelare vi fortfarande ser som spelare som bör lämna Chelsea.
    Kanske främst Danny Drinkwater men även Ross Barkley och Ruben Loftus-Cheeks framtider är tveksamma.

Med två mål och en vunnen pinne var Conor Gallagher helgens lånesuccé. Läs mer i klubbens lånerapport>>

Thomas Tuchel har förklarat varför Ben Chilwell ännu inte startat. Svaret är enkelt. Han var en av de sista tillbaka från semester och då hade Marcos Alonso redan fem veckor träning i sig. Chilwell är nu ifatt men Tuchel ville inte kasta in honom direkt mot Liverpool.
    Tuchel uttalade sig också om fem byten mot tre och sa att han inte för sitt liv kunde förså de mindre PL-klubbarnas motståd mot fem byten. De säger det ger de större klubbarna fördel men Tuchel påpekade att han själv varit manager i mindre klubb och han hade älskat att ha fem byten framförallt för taktiska skäl då det ger managern mycket mer att jobba med.
    Läs mer i IBTs artikel här>>

Ryktena om Saul och Kounde är över hela kartan. Varje media tycks ha sin egen uppfattning om det kommer ske eller inte. Allt från att Chelsea försöka tvinga fram ett lån av Saul (trots att andra säger han inte vill då han tror han hamnar på bänken även i Chelsea) till att det nästan är klart. Ungefär samma sak kring Kounde även om där verkar de ändå vara överens om att spelaren vill till Chelsea. Där tycks problemet vara Sevilla som vill höja priset och sägs varslat om att det går upp ytterligare imorgon. Ursäkten sägs vara att de själva måste värva för att ersätta, men det har de ju redan gjort bl a genom att värva Augustinsson. MÅnga tror nu den övergången kan ske först i januari.
    Vi avvaktar. Fönstret stänger vid midnatt imorgon.

Marcos Alonso tillhör de 40.000+ som gillar petitionen om att Chelsea ska slippa domare Anthony Taylor i framtiden.

<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se