csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1   Chelsea FC  7 sp 5 v 1 o 1 f 15 - 3 mål 17 p
CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 5 sp 4 v 0 o 1 f 17 - 5 mål 12 p
4 - 10 okt 2021
  NÄSTA MATCH: 16 okt kl 18.30 - Brentford Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 13 okt kl 13.30 - Juventus - CL YouTube

Nyheter v-40


SÖNDAG 10:
Både César Azpilicueta och Marcos Alonso startar för Spanien mot Frankrike i Nations League-finalen.

Tottenham förlorade sin första match, till Brighton och Chelsea är därmed tvåa i WSL-tabellen (Etta i PL). Arsenal fortsätter dock gå utan förlust och det där offsidemålet de fick vinna med i första omgången svider oerhört fortfarande.

Ännu mer oroande skadeuppgifter. Antonio Rüdiger kan inte träna med Tyskland på grund av skada. Det ska vara en ryggskada men Hansi Flick menar att det ska inte vara någon allvarlig skada. Vi har oro kring flera spelare inkl Lukaku och vi vet att Silva kommer så sent tillbaka att han kommer inte spela mot Brentford.

Utlånade Emerson och utlånade Michy Batshuayi Chelseaspelare i bronsmatchen i Nations League mellan Italien och skadedrabbade Belgien.

CHELSEA WOMEN     v     LEIICESTER W     2 - 0
Leicester startar optimistiskt men Chelsea skapar chanserna. En hörna som är resultatlös och sdan skjtuer Kirby et skruvskott som skruvar sig åt fel håll, och just utanför.
    Nära igen när Charles nickar men en bit utanför. 10 Minuten senare får målvakten göra en bra räddning på skott från Fleming.
    Kirby löper in fint men väljer att nick istället för att ta ned som hon hade haft tid till. 28
    Det är som väntat mest Chelsea men avsluten har varit tama. Chelsea är inte riktigt påtända känns det som. Det är de som inte fått spela så mycket som varit mest aktiva, som Nouwen, Fleming och Spence.
    Mycket bra läge för Bright efter en hörna, men utanför. 43
    Hayes kan inte vara nöjd med hur mycket det slarvas framåt. Leicester har försvarat sig med näbbar och klor men Chelsea ska ändå göra bättre. Fleming halvlekens spelare. Kirby enda halvhotet framåt men vi kräver ju ännu bättre från henne. Muzoivc har knappt ens behövt göra inspakr, men som målvakt i Chelsea handlar det nästan mer om att bara inte göra misstag med tanke på hur lite Chelseas försvar tillåter motståndarna.
    -ANDRA-
Vi får se hur länge Hayes väntar innan kanonerna släpps in. Flera av "ersättarna" har varit bra men laget har varit oskarp och lite okoncentrerat i övrigt. Det är framåt det brustit mest. Leicester måste vara riktigt nöjda med sin första halvlek.
    Av bilderna att döma ska Harder och Kerr snabbt in.Så blir det och England och Spence får gå av. 46
    Hörna som nickas... i mål... av Magda Eriksson. NEJ, domaren säger att den var inte inne. Reprisen visar att domaren nog hade rätt. 50 Sigsworth räddade, oh skadade sig i handleden.
    Det är annat fart och annan bestämdhet i Cheleas spel efter halvtid.
    Nära firläge fö Sigsworth men Muzovic snabbt ute och plockar bollen först. 56
    Det börjar bli dags för Chelsea att avgöra detta och undvika en myciket dyrbar poängfpörlust.
    Jonna A bra aktion som slutar med att Kirby närmast skjuter på Fleming och bollen studsar till målvakten. Sedan en jätteräddning i momentet efteråt på Kerrs nick. 60 Målvakten nickar bollen över sin ribba.
    Ji och Reiten in. Ingle och Andersson ut. 65
    Det har osat mål sedan halvtid, vilket det inte gjorde i första. Mwn ännu är det inte gjort. 25 min kvar.
    Levell håller fortfarande Leicester kvar i matchen. 69 Nu mor Harder.
    Elva hörnor nu, inget resultat. Harder just utanför. 72
    Cuthbert ska också in, det är All-In för Hayes nu som ser poängen fara iväg. Magfa Eriksson ut, det var oväntat. Skad? Försiktighetsbyte? 73
    Kvarten kvar och det är smått otrolgit att Chelsea inte avgjort den här matchen. Kirby fri på frisparken men nickar över. 75
    Det är Chelsea gång på gång men avsluten är för svaga, gång på gång.
    Chelsea har inte råd med det här poängtappet så är det bara, vilket Hayes vet och hon har bytt in alla hon försökte vila nu. Leicester bara slår ifrån sig nu. Fjortonde hörnan i händerna på Levell som räddat Leicester så här långt. 80
    Hörna 17. Snabb. ÄNTLIGEN. Harder sätter till foten efter den korta hörnan och äntligen kommer målet som Chelsea verkligen förtjänat. Som Leicester har försvarat sig, men det gick inte mer än i 83 minuter. Fleming assist.
  Sedan bjuder Nouwen Leicester på bollen men Muzovic är vaken och tar bollen framför Gayles fötter. Oj, misstagen från i onsdags kom inför ögonen på en där. 84
    Chelsea har tappat koncepterna något efter målet och Leicester har nästan bjudits in i matchen. Det får de skärpa till.
    Muzovic långt ut igen. Leicester har ju tvingats öppna upp och chansa framåt. Hayes instruerar sitt mittfält när en Leicesterspelare får behandling. 88
    Fem minuter tillägg.
    MÅL. Fran Kirby får friläge och sätter tvåan. Kerr assist. Hur säkert som helst gör firma Kerr-Kirby det. 90+4 Kirbys om sett trött ut, hon var ju sjuk i början av veckan. Det va henes 50e WSL-mål.
    Leicester har gjort en stormatch efter deras resurser med nästan perfekt försvarsspel som verkligen höll emot Chelsea. Det krävdes sjutton hörnor och vi vet inte hur många anfall det krävdes från Chelsea. Emma Hayes fick dock till slut sin 100e ligavinst och Chelsea hänger med de andra Londonlagen i täten.

Med tanke på det tuffa spelschemat är det inte oväntat att Emma Hayes roterar inför nykomlingarna Leicester idag. Största frågetecknet var förstås om Ann-Katrin Berger som hade en ren mardrömsmatch i onsdags skulle vilas eller få chansen att bygga upp självfötroendet direkt? Svaret blev Zecira Muzovic.
    Laget: Muzovic - Bright, Nouwen, Eriksson - Andersson, Spence, Ingle, Charles - Fleming, England, Kirby Med en skrämmande stark bänk med bl a Kerr, Harder.

LÖRDAG 9:
Första skadan från landskamperna är förstås en riktig skrämmare. Det är Romelu Lukaku som tvingas lämna Belgiens trupp inför bronsmatchen i Nations League på grund av skada. Skadan anges som "muscle overload", vi har ingen aning om vad det innebär men förhoppningsvis är det inget allvarligt.

Chilwell öppnade målskyttet mot Andorra för England ikväll. Det var hans första ladslagsmål.

Chelseaspelaren Tammy Abraham startar). Andreas Christensen startar för gruppledarna Danmark mot Moldavien.

Billy Gilmour är numer helt ordinarie på mitten för Skottland. Idag möter de Israel. Gilmour fick massor med beröm i rapporterna.

Det är nog dags att börja ifrågasätta några saker. Andreas Chriistensen lär vara nära att förlänga sitt kontrakt. Helt rätt.
    Toni Rudiger är rätt långt ifrån att göra det.
    Han säger att han tänker ta sin tid och tänka igenom det noga. Vilket är förståeligt då de nog är det sista stora kontraktet han kommer skriva. Och han vet att storklubbar i hela Europa vill ha honom. Särskilt gratis. Lampard behandlade honom på ett sätt som var oförståeligt och även om vi har våra misstankar om varför kommer vi aldrig prata om det.
    Tuchel vet att han är en nyckelspelare.
    Vi vet inte var Rudis lön är, vi gissar dock 125k i veckan. Han vill ha mer. Marknadsmässigt är han sannerligen värd det. Det sägs, att Chelsea vill bara vill ge 25k mer. Vilket är löjligt. Chelsea betalar inte bäst alls i Premier League och ska inte göra det, det får Manc-klubbarna fortsätta med.
    Ge Rudi 50k mer i veckan. Det kostar 600k om året. Att ersätta honom kostar förmodligen minimum 50 miljoner pund och en lön som är minst lika stor eller större. Ska man betala en sådan övergångssumma istället för att öka en lön som kostar. inte en bråkdel men mycket mindre? Det kan inte bara handla om att det går att skriva av övergångssummor medan löner ställer till problem med FFP-regler?! Chelsea kan ge mer än så utan att det blir fel.
    Så varför har vi ens hamnat i den här situationen. Är det för att arbetsgivare alltid tror att de kan behandla redan anställda sämre än att nyanställa, så att säga? Been there done that, sorry seen that - many times.
    Vi tänker inte säga att det är för att fotbollsklubbar är något slags videospel där köpa spelare är viktigare än utveckla de man har och ta hand om dem! Sådant får gapiga supportrar syssla med. Lite undrar vi dock. Men det handlar ju också mycket om verm managern tror på, Lampard trodde ju inte på europeiska spelare som Tuchel verkligen litar på.
    Vi kan inte klandra Rudi om han ser sig om. Det talas om, även om vi inte tror på det, om klubbar (Real?) som vill ge honom 400k i veckan.
    Chelsea, sluta snåla på fel sätt. Fotbollsekonomin är redan så sjuk att den går inte att rädda. Men även då måste man ju inse att det är billigare och fan så mycket vettigare, smartare, klokare, intelligentare, sundare att satsa på det man har än bara värva nytt? Vi vill ha kvar Toni Rıüdiger i Chelsea. Behålla Rudi är viktigare än köpa yngre spelare för löjliga pengar och ändå hamna i en situation då de får mer lön. Oavsett i chansningar om att de sedan kan säljas till förtjänst. Kounde kommer aldrig gå med på samma lön och han ska dessutom lösas för 50-70m pund...
    Lös det här före jul. I januari kan Toni skriva på för icke-engelska klubbar för ingenting.
    Det sagt ska Chelsea förstås också se till att ge Thiago Silva ytterligare ett års kontraktsförlängning.
  Tänk först. Rudi kommer inte bli en sämre spelare för att om han väljer att stanna hos Chelsea. Snarare tvärtom, han är med Mount den enda naturliga kaptensefterädaren efter Azpi.
    PS. Rudi gjorde en riktigt bra match mot Rumänien och stoppade ett givet mål sista minuten. Tyskland dock övertygar inte även om de har massor med unga talanger.

FREDAG 8:
Toni Rüdiger och Timo Werner startar för Tyskland mot Rumänien. Kai Havertz hoppade in och var med om att vända matchen. Ethan Ampadu för Wales. Mateo Kovacic för Krroatien.

Ett flertal Chelseaspelare har nominerats bland de 30 spelare som är kandidater till Ballon d'Or. De är César Azpilicueta, Jorginho, N'Golo Kanté, Romelu Lukaku och Mason Mount. Många fans ifrågasätter dock varför Silva och RÜdiger inte är nominerade och när man ser en del namn måste man ju hålla med.

Edouard Mendy är en av de tio målvaktere som nominerats för Ballon d'Or Yashin Trophy som bäste målvakt.

Tjugo kvinnor har nominerats till Ballon d'Or. Fem av dem är Chelseaspelare och en svensk. Magdalena Eriksson är nominerad med lagkamraterna Fran Kirby, Sam Kerr, Pernille Harder och Jessie Fleming. (Även Stina Blacksenius är nominerad från Sverige men hon spelar ju inte i Chelsea, så....)

N'Golo Kanté har tränat idag för första gången sedan han fick covid-19. Är han vaccinerad eller tillhör han dumhuvudena som vägrat vaccin i PL. En majoritet sägs gjort det vilket är skrämmande hur man än ser på det. De vägrar vetenskap eller vägrar de bry sig om andra människor för de lever i sin bubbla?

TORSDAG 7:
Vilket mål Lukaku gjorde för Belgien ikväll. Ur ingen vinkel alls smällde han upp bollen i nättaket bakom Lloris efter vänt bort Hernandez och gått mot mål.
    Han blev sedan nästan stor matchhjälte när han i slutminuterna gjorde 3-2, men det dömdes bort av VAR för (en liten) offside. Istället gjorde Frankrike mål i sista minuten. Belgien ledde med 2-0 i halvtid men i en dramatisk andra halvlek vände Frankrike det och tog sig till finalen. Där de möter Spanien.

Romelu Lukaku startar för Belgien i semifinalen i Nations League mot Frankrike. Kanté är som bekant sjuk och inte med i landslaget i det här omgången.

Emma Hayes har valts in i WSL Hall of Fame. Hayes är den första manager som valts in. De övriga tre av de först invalda är alla spelare, bl a Fara Williams som började sin karriär i Chelsea.

Newcastle har sålts till ett saudiarabiskt konsortium. Något som kritiseras hårt av bl a Amnesty då personer i det sägs varit inblandade i mordet på Khashoggi och andra övergrepp på mänskliga rättigheter. Säkert välkomnat av många andra som kritiserat Mike Ashley vanskötsel av klubben Supportrarna drömmer säkert om massor av miljoner till spelarköp redan i januari. Vi får se hur utvecklingen blir men förstår Newcastlefansens glädje över att slippa Ashleys regim. Köpesumman lär vara 300m pund.

ONSDAG 6:
Den här matchen försöker vi glömma så fort som möjligt.

CHELSEA WOMEN     v WOLFSBURG F     3 - 3
Kirby är på bänken pga förkylningskänning.
  Chelsea har en hörna, direkt, men den är inte bra. Även om inspelet är det efteråt, dock i mv händer. 1 Direkt efter kommer Kerr i bra läge, dålig bolbehandling men offside. Ba start dock.
  Fyra hörnor på åtta minuter, tyvärr ingen av dem farliga. Men lovande start. Firspark en halvmeter utanför boxen. 9 Kort för Wassmuth. Mycket rba räddning av mv vid stolproten. Ji sköt.
    MÅL. Kerr får en chans lyfter bollen över mv in i hörnet. Ki assit. Suveränt. 12
    Chelsea har varit oerhört bra första kvarten. Och Kirby är inte ens på plan.
    Så gör Berger en oerhörd tavla och Wolfsburg kan kvittera i sitt första anfall. Lägg av. Missförsrtånd med Magda. Hemskt illa. Wassmuth. 18 Det var en tavla i klass med vad de gjorde i CL-finalen. Oförlåtligt mål att skänka bort ärligt talat.Den ska Berger klara, framförallt tala om för Magda att hon ska ta istället för att stå och se ut som hon beställer kaffe.
    Bra chans Kerr, över dock. Dåligt. 19
  Chelsea kunde, borde lett med minst tre mål, istället är det bara oavgjort efter en jättetvcla. Så besviken. Berger gör dock sådana enorma tavlor, och ibland är hon som en vägg.
    Chelsea tappade spelet efter gåvan till Wolfsburg.
    Kerr bortdömd för offside, felaktigt visar reprisen. 28
    Ji bra aktion men svår vinkel och lätt för mv. 31
    SÅ gör Berger bort sig igen. Och passar direkt till en Wolfsburgspelare och Wolfsburg gör lätt mål igen. Berger är en katastrof i den här matchen. Roord gör målet. Du milde. Berger har varit en ren katastrof i den här matchen, båda målen får hon ta på sig i en match Chelsea kunde lett med flera mål och istället ligger under.. HEMSKT att skåda. Det är en av de sämsta målvaktsinsatser vi sett. Två skott, två mål och båda orsakade av Berger. Byte?
    Roord kortas. 37
    Chelsea var fullständigt öveelägsna, till bollen kom i närheten av Berger. Det är möjligen den sämsta målvaktsinsats vi sett i en halvlek. Chelsea kan nog vända men... bar aom inte Berger är i närheten av bollen.
  Oj Berger räddade en boll, en boll alla kan rädda.
  Chelsea spelade tröjorna av Wolfsburg men gjorde bara ett mål och så blev det som det blev tack vare otroliga fiaskomässade misstag. Det var illa i CL-finalen, men det här är långt värre mot ett långt sämre lag.
    -ANDRA-
Kirby måste in och vi hade ju helst sett att Musovic ersatt katastofen Berger. Det är obehagligt att skylla på en spelare, att hänga ut en katastrof men tyvärr är det också sanningen. Det känns verkligen inte bra, men man inte sticka huvudet i sanden heller. Så här långt har hon skänkt matchen till tyskorna. Det är nog en av de sämsta målvaktsinsatser vi har sett. Vi har aldrig sett en målvakt tror vi utbytt i halvitd, men idag tror vi nästan dete är nödvändigt för laget litar inte en sekund på Berger, det såg i i sista delen av halvleken.
  Det här är en mrdröm. Wolfsburg får ett tredje mål tack vare Jess Carter och ett dålig ingripande av Berger.
    Bra chans målvakten räddar. På hörnan sätter England en reducering. 50 MÅL
    Berger gör en bra räddning. 62
    Kirby in för England, 64 Wolsfburg är dock inte en sekund rädda för dem längre efter alla tavlor.
    van de sanden in, much speed.
    Chelsea var fanstiska i början av matchen. Långt miundre nu. Chelsea kunde vuniit matchen första kvarten hade de levererat
  Charles och Flming in. 75
  Harder får inte en straff. 83.
jättemis. Charles. 85     Vi behöve rinte skämmas ögonen ur oss då Pernlle Harder kvitterare long in på övertiden. 90+2

Hur kunde Chelsea förlorat den här matchen. De var överlägsna men vissa spelare svek oss. Well, fler chanser kvar om delär sig något. Du lärde sig uppenbarligen absolut ingenting i CL-finalen när de uppträder så här.
   
Juventus vann borta över Servette i Chelseas Champions Leaguegrupp med klara 3-0. Chelsea möter Juventus nästa vecka.

Emma Hayes överraskar och startar inte med Fran Kirby mot Wolfsburg. Laget är: Berger - Bright, Carter, Eirksson - Cuthbert, Leupolz, Ji, Reiten - England, Kerr, Harder
    Maren Mjelde är tillbaka på bänken efter sin svåra knäskada, där har hon sällskap av Jonna Andersson, Kirby, Fleming, Charles, Fox, Ingle, Mouzovic, Nouwen, Spence, Telford

Jorginho och Emerson startar för Europamästarna Italien och Alonso och Azpilicueta för Spanien i kvällens semifinal i Naions League.

Det är kanske inte väntat men Chelseas försvarare är också våra målgörare. Chelseas försvarsspelare har gjort fler mål än vad sex hela Premier League-lag har gjort, inkl Arsenal och Tottenham. De står för sju av Chelseas 15 mål.

En länk till DAZN YouTube som visar Chelsea Womens match mot Wolfsburg ikväll kl 21.00>>

TISDAG 5:
CIES värderar Chelseas trupp till Europas tredje mest värdefulla. Dock en bra bit bakom City och United. Chelseas trupp värderas till 808m pund. Ctys värderas till 1,28 miljarder pund, Uniteds till 1,21 miljarder pund. Bakom Chelsea kommer lite överraskande Barcelona trots alllt på 764m pund. Just före Bayerns på 759m. Liverpool 741m, Real Madrid 722 och först därefter PSG på 689m. Dortmund och Atletico Madrid ar sig också in på topp 10.

Champions League Women visas på DAZN och YouTube. Vi måste erkänna att vi vet inte exakt hur det kommer fungera eller var vi hittar den för imorgon, men på något sätt ska det väl lösa sig. Chelseas första match är ju av den digniteten att det skulle kunna vara en final även om Barcelona nog ses som favoriter att vinna i år också efter en fantastisk start i spanska ligan.

MÅNDAG 4:
Medlemmar kan nu köpa biljett till Chelsea mot Malmö FF på Stamford Bridge 20 oktober i Champions League. Läs om det här>>

Thiago Silva kommer inte spela mot Brentford i nästa match, efter att kallats in till brasilianska landslaget. Silva måste därför sitta i karantän även om han kan få spela och träna med laget.  Han kommer dock tillbaka så sent från landskamperna att han inte blir aktuell mot Brentford. Tuchel matchar ju dock Silva försöiktigt och menar att han resa och matcher gör att han kommer spara honom mot Brentford. Det innebär att landslagsuppehållet redan kostat Chelsea en startspelare trots att ingen landskamp spelats och ingen har skadats ännu.

Chelsea är i serieledning i minst tolv dagar. Sedan väntar vad vi nog tycker är säsongens sensationslag så här långt, nykomlingarna Brentford och vår närmaste granne i Premier League. På bortaplan. De har gjort en sensationellt bra säsongsinledning och ska inte underskattas bara för att de är nykomlingar.

Tills dess får vi oroa oss för skador. Vi fick ju flera stycken senaste uppehållet.

Chelsea Women däremot har en intensiv period som startar med den första gruppspelsmatchen någonsin i Champions League för damlag. Det är dessutom en stentuff öppning mot flerfaldiga mästarna Wolfsburg. Ett lag Chelsa mött flera gånger, vi vann senasti kvartsfinalen och gick sedan till final i Champions League förra ssäongen.
    Wolfsburg släppte in sina första mål i helgen när de spelade 2-2 mot Freiburg, det var också deras fösta poängtapp i Frauen Bundesliga.
    Till helgen väntar sedan nykomlingarna Leicester i WSL innan det blir Champions League borta mot Juventus i veckan efter.

 

Rykten, notiser m m, v-40


LÖRDAG 9:
Christian Pulisic som skadades vid förra landslagsuppehållet väntas vara tillbaka i träning nästa vecka. Hans skada sades först inte vara så allvarlig men han har varit borta i princip hela säsongen redan pga skador och sjukdom. Vi får verkligen hoppas han slipper skador en längre period nu och får bidra och visa vad han kan. Pulisic har trots två år i Chelsea ännu inte kunnat starta i ens 30 matcher.

FREDAG 8:
Medierna har bestämt sig för att Antonio Rüdiger och inte Mbappé eller Haaland är Real Madrids förstaval till värvning i sommar.

Barca är inte de enda som jagar Kepa utan det gör även Sarris Lazio.

Barcelona kommer försöka värva Kepa Arrizabalaga till sommaren sägs det. Detta trots att Marc-Andre Ter Stegen just förlängt sitt kontrakt till 2025. Barca vill dock bli av med honom för att få ned sina lönekostnader och sägs därför intressera sig för Kepa.

Conor Gallagher gjorde mål för England U21 igår i deras match mot Slovenien och fick massor av beröm av förbundskaptenen Carsley.

Italienarna är i farten igen och ska sälja Inters Marcelo Brozovic. Till Chelsea eller Man United. Känns onekligt bekant den sortens ryktes?

Det ser allt mer ut som om Fifa kommer ställa in, eller möjligen skjuta fram, den enda stora turnering Chelsea aldrig vunnit. Kanske för att så få brytt sig om den, men än troligare för att vi bara fått delta i den en enda gång tidigare och då stod det helt klart att speciellt de engelska spelarna var inte direkt motiverade utan förlorade finalen genom en trist insats. Vi talar om klubblags-VM där segrarna i de kontinentala storcuperna möts. Den skulle spelats vid jul i Japan men Japan fick tacka nej på grund av coronapandemin. Det talades då om en flytt till arabiska gulfen men det har varit väldigt tyst och nu ryktas det alltså om att den inte alls blir av.
    Beslut väntas tas 20 oktober.

Steve Bruces framtid i Newcastle ser mycket mörk ut efter saudiernas övertagande av klubben. Han satt ju säkert för Asdhley vägrade gå med på att sparka honom och utlösa ett utköp om 3m pund. Nu talas det mycket om att Chelseas förre titeltränare Antonio Conte kan ta över.
    Conte lär sagt ifrån att han är helt ointresserad då Newcastle inte kommer bli en titelutmanare (inom kort.)

TORSDAG 7::
Timo Werner har avslöjat att spela i landslaget hjälper honom även i Chelsea genom det förtroende han får från Hansi Flick, förbundskaptenen. Läs mer här>>

Benficas Darwin Nuñez kopplas till Chelsea. Han anses vara Luis Suarez efterträdare och flera klubbar sägs vara intresserade, bland dem Chelsea. Barcelona lär haft chansen men missade och nu sägr Benfica att det kostar 150m € att köpa loss honom i januari, vilket bör döda allt intresse.

Det är osäkert om Rüdiger men Andreas Christensen har åter antytt att det är nära att han förllänger sitt kontrak med Chelsea.

En av MLSs stjärnor, Nicolas Pepi i Dallas vill gärna spela för Chelsea, troligare är nog ett par år i Nederländerna.

ONSDAG 6:
Tottenham hoppas kunna värva Antonio Rüdiger gratis i sommar. Vi tror nog de ligger väldigt långt ned på listan över intresserade klubbar som Rudi är intresserad av.

Timo Werner har blivit offside ett par gånger eller så. Inget som hindrar Timo tillsammans med skämtarna Mount och Jorginho från att se det hela från den humoristiska sidan och delta i en reklamfilm från Yokohama Tyres (som fortfarande är Chelseasponsor, bara inte längre huvudsponsor). Läs mer och se den här>>

Chelsea sägs vara en av klubbarna som nu jagar Kai Havertz efterträdare i Bayer Leverkusen, 18-årige Florian Wirtz.

Monaco ska nu satt en prislapp på sitt 21-åriga mittfältslöfte Aurelien Tchouameni. Prislappen är anständiga 34m pund. Flera klubbar har honom under bevakning.

Även Nkunku har fått en prislapp från Leipzig. Den är lite större, nämligen 60m €

Chelsea har värvat Brad Ryan fån Welling United. Han är Chelseafan som själv köpte biljett till Stamford Bridge och som spelade för icke-ligaklubben när akademin fick upp ögonen för honom. Vi önskar honom lycka till, och ni kan läsa mer här. En solskenshistoria>>

Det görs en stor sak, inte minst i Daily Mail (mest för artt ge vidriga människor en röst i kommentatorsfältet verkar det som), att Roman Abramovich kommer att besöka London för första gången sedan 2018 när tory-regeringen började bråka med honom och drog in hans entreprenörvisum. Något som kanske delvis ledde till att Roman Abramovich idag är israelisk medborgare (och inte behöver visum). Kanske även till att planerna på att utöka SB dog. Han planrerar att besöka familj men förväntas också åtminstone dyka upp på Cobham. Chelseas nästa hemmanatch är annars 20 oktober, mot Malmö.

TISDAG 5:
Leipzigs unge fransman Christopher Nkunku gör stor succé just nu. Då vet vi vad som händer. Varje klubb i Europa sägs jaga honom. Inklusive förstås Chelsea. Fast när man beskriver en 23-åring som en spelare utan någon som helst svaghet, då är det svårt att ta rykten på allvar. Vilket hans manager Jesse Mach gör.
    Den här sortens rykten har nästan alltid Spanien eller Italien (eller möjligen Le10Sport) som utgångspunkt vilket redan där avslöjar sig.
    Kanske får det lite mer vikt då Tuchel känner Nkunku från deras tid i PSG. I vilket fall har ryktet tagit snabb fart i brist på annat under landslagsuppehållet.

Tuchel sägs också sagt ifrån till Chelseas ledning att ordna med rudigers kontrakt snarast. Det går massor med rykten om att han baa ebjudits en väldig liten höjning av lönen, långt under t ex vad Hudson-Odoi och andar som spelar klart mindre matcher tjänar. Stämmer det bör Chelsea verkligen tänka om för att ersätta Rüdiger kommer kosta väldigt stora summor i både övergångspengar och lön. Vi förstår inte riktigt den här inställningen som flera klubbar visar och vägrar se egna spelares värde för att istället ersätta dem för långt dyrare pengar och ofta med spelare som kanske inte alls fungerar lika bra. Är det ett videospelsfenomen? Att alltid vilja ha någon annan?

Romelu Lukaku fick en bra start i Chelsea men det har gått grus i maskineriet och vi ser alla att det har inte riktigt fungerat för honom med dålig service och spel som inte passat honom. Conte har gått ut och sagt att Chelsea inte hittat hur de ska spela med Lukaku och vi är beredda att hålla med. Lukaku själv säger inget om Chelsea men menar att hans rykte som "targetspelare" är något han inte gillar, han menar att hans spel är så mycket bredare än så. Vi ser gärna mer av det, men då måste han ju få rätt bollar också. Läs mer hur Lukaku själv ser sig som spelare här.>>

MÅNDAG 4:
César Azpilicueta och Trevoh Chalobah har tagits ut i BBCs Bveckans Lag av Gath Crooks.

Ben Chilwell ersätter skadade Reece James i Englands landslagstrupp. (Tammy Abraham får också hoppa in för skadad spelare, så hans nya karriär borta från Chelsea har börjat bra då han är tillbaka i landslaget).

Nu är det klart att vår förre manager Claudio Ranieri tar över sisn fjärde PL-klubb. Efter Chelsea, Fulham och Leicester tar han nu över Watford.

Så gott som alla förutom Mike Dean och Martin Atkinson har förbluffats av att Timo Werners första mål mot Souhtampton inte godkändes. Även domargransakren och före detta domaren Dermot Gallagher håller med och uttrycker sin "förvåning" över domslutet. Läs mer här>>

Spanska rykten säger att Antonio Rüdiger ska vara nära att bestämma sig för att gå till Real Madrid. Källan är suspekt och inga vi har hört talas om förut Defensa Central. Låter som spanskt önsketänkande mer än solitt rykte.

Chelseas lånerapport>> Ethan Ampadu fick äntligeen göra debut för Venezia och Ian Maatsen gjorde mål för överraskningslaget Coventry.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se