csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1   Chelsea FC  8 sp 6 v 1 o 1 f 16 - 3 mål 20 p
CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 5 sp 4 v 0 o 1 f 17 - 5 mål 12 p
11 - 17 okt 2021
  NÄSTA MATCH: 20 okt kl 21.00 - MALMÖ - CL C More
NÄSTA MATCH WOMEN 31 okt kl ? - Manchester City - FA -

Nyheter v-41


SÖNDAG 17:
U23-laget slog igår Derby PL2-ligan med 2-0. Målen gjordes sent av McEachran 85, Fiabema 90+3.

Att Trevoh Chalobah och Malang Sar fick starta igår överraskade. De gjorde ett kanonjobb och visade att vi behöver inte oroa oss när spelare som kanske är mer ordinarie inte kan starta. Det var också utmärkt coacharbete av Thomas Tuchel som helt klart deklarerade att han litar på sina spelare och startade dem i en tuff match (även om den nog blev ännu tuffare än vi väntat oss) istället för att stuva om och spela mer rutinerade spelare ur position. Sarr och Chalobah växte säkert som spelare efter det och sin insats igår.

Edouard Mendy gjorde en stormatch igår. Det var också hans 20 hållna nolla, på 38 spelade ligamatcher. Rekordet hålls av Petr Cech som nådde det målet redan på 26 matcher.

LÖRDAG 16:
Den blå väggen. Dortmund har sin gula vägg, Sverige har sin gula vägg. Båda är dock på läktarna. Chelsea har en blå vägg på plan och som de stod ivägen idag. Tror vi aldig sett så många blockerade skott av Chelsea någonsin, och bakom dem hade vi den blå (i orange) Edouard Mendy. Och det med två unga spelare, varav en gjorde sin ligadebut! Ja, Christensen är ju också en ung spelare. Det är också vårt försvar som gör målen.
  Andra lag bygger framåt, (United sägs med Liverpool har bästa anfallet och de förstnämnda förlorar matcher för de kan inte försvara). Vi bygger bakifrån och som även Mourinho visade - det är vad som vinner matcher, titlar.
  Chelsea fortfarande i topp, nu återstår bara att stanna där i trettio matcher till.... ;)   
    (Fast vi bör kanske lära oss försvara oss mot långa inkast!. Bara en tanke)

Vilken pärs. Vilken insats av Brentford. I den form de är just nu behöver de inte frukta ett enda lag i världen, de kan även slå dem om de är lite effektivare och möter en sämre målvakt. Grattis.
    Chelseas insats beskrivs som en sådan där som vinner titlar mer än kanske vinner matcher, även om de vann tack vare första delen av matchen. Sedan stod i väldigt mycket i vägen, vilket är bra försvarsspel men lite mer än så kräver vi av Chelsea. De hade dock Mendy och den tur som alltid är ett måste i alla spel.

Chelsea spelade bra i i första halvelk och en stund in i andra och tapapde sedan allt. Det såg bra ut men vad som sedan hände, det kan vi inte svara på.
    Chelaea hade tur. Och Mendy räddade dem helt och hållet sista kvarten.
    De spelade riktigt illa sista kvarten. Bentford förtjänade då minst en kvittering.
    Tack stolpar, tack turen och stort tack Edouard Mendy för sista kvartens insats. Chelsea va utspelade sista halvtimmen, och totalt utspelade sista kvarten.
  Vad som hände då lär nog hålla Tuchel vaken minst två nätter.

Att Tuchel skulle rotera, det visste vi med tanke på skador och annat, men laget överraskar stort ändå.Roterade friskt och mycket överraskande, ville kanske ge de som inte var på landslagsuppdag chansen. Hoppas det inte är en chansning.
    Mendy, Azpilicueta, Sarr, Christensen, Chalobah, Chilwell, Kovacic, Kanté, Loftus-Cheek, Werner, Lukaku
    avb: Arrizabalaga, Alonso, Jorginho, Saul, Barkley, Mount, Hudson-Odoi, James, Havertz

Armando Broja som Hasenhüttl sägs se som baa inhoppare fick starta idag för skadedrabbade och avstängningsdrabbade Soutahmpton och gjorde mål mot Leeds. Det blev vinstmålet.

Fifa är ute efter att helt förstöra fotbollen bara för att de ska tjäna pengar och röster till nästa val. De vill nu ha mästerskap varje år. Vartannat år VM, vartannat år EM.
    De vill också dar ned landslagsuppehållen. Det kan vi ju ställa oss bakom men landsförbunden är rasande då det skulle knäcka deras ekonomier.
    Med huvudorgansiationer som framförallt Fifa men även Uefa är det faktiskt så man kan förstå, om än aldrig ställa upp det, att toppklubbarna vill dra sig ur och skapa egna ligor.

Ligacupen kommer tillåta fem byten resten av säsongen. Något flera coacher önskat, inte minst Pep Guardiola.

Timo Werners "uteblivna" mål är en ständig källa till en ganska oklar kritik där han enbart ses som målgörare och inte fotbollsspelare. Fler och fler har sett till det faktum att han fått 16 mål bortdömda, han har därtill haft fem ribbträffar - men hans insats för laget i övrigt verkar det nästan bara som vi Chelseasupportrar ser och uppskattar efter förtjänst. I våra ögon är han en av de mest missbedömda spelarna i dagens fotboll. Ändå måste vi medge att han värvades nog som målskytt och inte bra spelare och på de siffror han hade i Bundesliga (som om Bundesliga kan jämföras rakt av med PL, vilket vi absolut inte tycker).
    Sky tar upp ämnet, förstås. De är dock inte enbart enögda utan tittar på flera olika faktorer vilket gör analysen läsvärd.>>
    Speciellt intressant tycker vi nog tabellen om vilka som passa Lukaku och vilka Lukaku passar inför det samarbete vi ännu bara sett embryot till, mycket beroende på att de ännu haft begränsat med gemensam speltid.

Det är nu klart att Chelsea W nästa ligamatch är mot Aston Villa borta den 6 november kl. 13.30

FREDAG 15:
Från presskonferensen:
Thiago Silva kommer inte spela imorgon, inte heller Christian Pulisic eller Antonio Rüdiger. Hakim Ziyech har besvärats av huvudväk och tecknas som tveksam inför Brentford. Lukaku däremot är ok för spel.
    Tuchel duckade alla moraliska frågor kring övertagandet av Newcastle och menade att ligan har godkänt ägarbytet och det måste de acceptera. Preieir League blir allt tuffare hela tiden.
    Han menade att varje omstart är svår efter uppehåll men de är vana vid det. Trots att det här landslagsspelet har varit lite lättare för spelarna i matchtid räknat har Chelsea bara haft två träningar och möter nu tufft motstånd. Det är snart dock ett nytt uppehåll.
    Han gav kraftfulla varningar om Brentford och deras förmåga och menar att matchen kommer att handla om mentalitet och attityd.    
  Tuchel vägrade ge en favorit inför Ballon d'Or och sa att han kände inte ens till vilka som är nomienerade. För honom är fotboll en lagsport och det framgick mycket väl att han är inte ett fan av individuella utmärkelser inom fotboll.
    Chelsea är kanske favoriter men det ger inga fördelar. Chelsea måste spela med risk, och spelar man med oro för att förlora då gör man det, fölrorar. Jobbar du för Chelsea spelar du för att vinna. Förhoppningsvis förändrar favoritskap inte det.    

Det är 74 år sedan Chelsea senast mötte Brentford i en första divisionsmatch. Chelsea vann 2-0 i mars 1947. Vi tar gärna det resultatet igen i en match som alltfler beskriver som ett bananskal för Chelsea.

TORSDAG 14:
Romelu Lukaku kunde delta i dagens träning. Antonio Rüdiger saknades dock.

Månadens Mål för september och Chelsea Women blev Pernille Harders solomål mot Man United. Från halva plan till mål.

Brentfords "hemliga vapen" inför mötet med Chelsea är inte målgörarna Tooney och Mbuema utanmålakten Davidf Raya som av Klopp ha beskrivits som mer än nummer 10 än en nummer 1. Han leder all tillgånglig statistik som en målvakt kan bidra med offensivt genom sitt oerhört fina fotarbete och passningsskicklighet. Läs mer här>>
    Sky har ännu en analys om varför Brentford börjat säsongen så bra, bättre än någon annan nykomling sedan 2008. Tuchel har säket koll men för oss andra är det upplysande.>>

Chelseas ungdomslag slog Bristol Rovers med 2-1 i EFL-cupen, eller Papa John's Trophy som är det officiella namnet. Målen gjordes av Lovelock (självmål), Baker 47.

ONSDAG 13:
JUVENTUS FEMMINILE    v    CHELSEA WOMEN    1 - 2
Juventus startar positivt och även om de inte direkt orsakar Chelsea problem verkar spelplanen vara, hög Chelseapress, bryt den och kontra.
    Harder ordnar första hörnan. 6
    Billig frispark till Juve när Bright vinner boll. Det hade annars blivit en livsfarlig kontring fö Chelsea. 9
    En ryckig start, Chelsea har kommandot men sista bollen har inte funnits där. 13
    Kerr söker pass tyvärr, men det träffar en försvarare och tvingar målvakten till räddning. 14
    Chelsea spelar inte alls lika bra som mot Wolfsburg i inledningen, men de kanske är lite förstiktigare med tanke på att de då spelade ruskigt bra, men gjorde tavlor därbak.
    Bäzta chansen blir därmed föstås Juventus med en nicklobb just över ribban av Bonasea. 18
    Bright har satt sig i respekt men domaren tillåter inte direkt fysiskt spel. Bra försvarsspel av Carter mot Hurtig. 23 Strax efter skjuter hon från håll men över.
    Juve försvarar bra, inte oväntat. Chelseas anfallae har knappt synts. 27
    Bright missar en brytning men räddas av Ji som kommer tillbaka och vinner boll. 29
    MÅL. Vilket mål av Cuthbert som bryter bollen, går in, fintar bort försvararen och gör sig helt fri med målvakten och sätter bollen vid stolpen. Kirby hjälper henne med att dra isär försvaet. 31
    Stor chans för Hurtig men Carter markerar ut henne. 34
    Kirg på mitten och domaren tilllåter det, härligt att se. Verkligen kamp om bollen. 35
    En lång boll in och Bonansea får fram en fot och bollen går in vid Bergers stolpe. Skickligt 37 Knappast rättvist, men... 1-1.
    Målvakten tvekar i utspelet och Kerr rusar, bollen träffar henne men går utanför stolpen. 44 Otur, eller tur för Juve.
    Juves matchplan har fungerat bäst, Chelsea kan utan tvekan växla upp både en och två växlar. De har haft svårt att skaffa lägen. Förhoppningsvis tröttnar Juve senare i matchen. Oavgjort är inte helt rättvist men kvalitet i boll in och avslut räknas. Chelsea har varit lite försiktiga mot normalt.
    -ANDRA-
Chelsea kan bättre, nu måste de visa det.
  Det funkar inte riktigt för Chelsea, bollarna studsar fel och intentioner som ser bra ut fungerar inte.
    Chelsea får det inte att fungera, börjar redan bli frustrerad.
    Harder i riktigt bra läge men hon sätter bollen utanför. 54 Just innan va det bra försvarsspel av Eriksson. Juve ville ha straff, vilket var llöjligt.
  Hayes har inte fått ordning på Chelsea i andra.
    Leupolz skjuter utifrån men över. 59
    Reiten till Harder och hon skjuter utanför från straffpunkten. 59 Chelsea har inte skyttet inställt. Bollar studsar abslut inte heller rätt. Beger tappar bollen.
    Hayes har tröttnat och förösker få fat på laget genom byte.
    Frispark i bra läge för Juve. 64 Utanför.
    Hmm, Cuthbert av, för Fleming. 66
    Kerr skjuter, blockeras, Harder sätter returen. MÅL. Hon är i toppform. 69
    Hurtig nära diirekt på avspark. Utanför. 70
    Harder var aldrig nära att inte ens vara bra förra säsongen. Den här säsongen har hon redan visat varför hon är världens dyraste spelare. Hayes har hittat hennes absolut bästa position som en slags släpande forward. Vilken säsongstart hon har haft. Räddat Chelsea match efter match.
    Kerr skjuter, men målvakten lyckas tippa den i stollpen. 73
    Ingle in. Ji ut. Defensivt byte. 74
    Eriksson blockerar till hörna. Viktigt. 78 Juve spurtar.
    Trippelbyte Juve. De har tio minuter på sig.
    Jonna Andersson in för Kirby. 83
    Tveksamt domslut, hörna fö Juve 90+2 Andersson rensar. Andersson rensar igen. Sekunder kvar. Skott, enkelt för Berger. Berger skadad igen, det är hon alltid i slutet av matcher, fingerskada. ;)

Chelsea gjorde ingen riktigt bra match, men de var bra nog. De var bättre än Juventus, men inte så bra som vi vet de är. Pernille Harder visade varför Chelsea värvade henne, hon varit ruskigt bra den här säsongen, nu är hon världsklass - igen. Hon och Cuthbert har varit bäst i säsongslinledningen.

Wolfsburg Frauen vann stort mot Servette i Chelsea Ws CL-grupp tidigare ikväll. 5-0.

Det är en mycket väntad uppställning, samma som Hayes litat mest på hittills under säsongen som startar mot Juventus. Ann-Karin Berger som hade en mardrömsmatch senast mot Wolfsburg får chansen att revanschera sig i Turin.
    Berger - Bright, Carter, Eriksson - Cuthbert, Leupolz, Ji, Reiten - Kirby, Kerr, Harder
    avb: Musovic, Telford, Nouwen, Ingle, England, Fleming, Mjelde, Charles, Spence, Andersson, Fox

Juventus F: Peyraud-Magnin, Lundorf, Gama, Salvai, Boattin, Rosucci, Pedersen, Cernoia, Bonansea, Girelli, Hurtig

Vi påminner om att Chelsea Womens matcher i Champions League visas på DAZN YouTube-kanal, gratis för alla. Ikväll väntar Juventus med förre Arsenalmanagern Joe Montemurro som ny manager.

Romelu Lukakus första mål för Chelsea har valts till Månadens Mål för Chelsea.

TISDAG 12:
Vi har ju totalt fel. Vi levde i drömmen om att detta var sista landslagsuppehållet före mars. Så är det ju inte alls. För det ska ju klämmas in ett till om några veckor.

Andreas Christensen är uttagen som mittfältare för Danmark mot Österrike.
    Mason Mount startar för England mot Ungern.
    Billy Gilmour startar för Skottland mot Färöarna.

Reece James är tillbaka i full träning från och med idag. Även N'Golo Kanté var tillbaka efter covid.
   Christian Pulisic är fortfarande skadad efter förra landslagsuppehållet. Antonio Rüidger och Romelu Lukaku har skadats under detta även om det är oklart hur allvarligt det är.

Dåliga nyheter. Anthony Taylor ska döma matchen på lördag. Chelseafansen är inte glada på olika forum. De startade ju en namninsamling över att Taylor aldrig mre skule få döma Chelsea igen efter Liverpoolmatchen (även om han nog var ännu värre i FA Cupfinalerna mot Arsenal). Taylor har sedan 10-20 dömt nio Chelseamatcher, statistiken är inte lysande för Chelsea i dem. Fyra förluster, två oavgjorda. Då räknas ändå inte första FA Cupfinalen mot Arsenal in. Taylor blev också oeerhört kritiserad efter NL-finalen i söndags då han inte verkade kolla med VAR när Mbappé gjorde segermålet.Mbappé var helt klart offside men Taylor menade att Garcia avsiktligt rört bollen och hävt offsiden... Vilket han tycks varit rätt ensam om att tycka.

MÅNDAG 11:
Kai Havertz som inte fått starta så många gånger för Flick gjorde Tysklands första mål mot Nodmakedonien. Timo Werner gjorde andra målet och tredje. Matchen slutade 4-0. Tyskland blev därmed första land att kvalificera sig för VM 2022.

Ethan Ampadu startar på mittfältet för Wales mot Estland. Timo Werner och Kai Havertz startar för Tyskland mot Nordmakedonien.

Juventus väntar Chelsea Women i Turin på onsdag. Första CL-matchen mot Wolfsburg blev ju en underlig tillställning där Chelsea större delen av matchen spelade härlig fotboll och ändå var på att förlora tack vare tre horribla misstag längst bak. Som tur var är Chelsea ett lag som aldrig ger upp och de klarade ändå av oavgjort.
    Kan de spela lika bra mot Juventus och låta bli tavlorna som räckte till en hel konstutställning i onsdags så ska de vinna utan större problem mot Juventus och ta revansch för herrarnas insats där också.
   Vi såg dock mot Leicester igår att det går att försvara sig mot Chelsea, åtminstone i 80+ minuter. Till slut hittar dock spelare som Harder, Kerr och Kirby en lösning. Vi saknade Kirby från start pga sjukdom mot Wolfsburg men hon fick en genomkörare mot Leicester. Harder är dock formsspelaren att se upp med. Hon har nu hittat sin roll i Chelsea verkar det som, omskolad som hon har blivit till playmaker eller släpande anfallare mer än renodlad anfallare som hon var i Tyskland.

Efer Juventusmatchen är det landslagsuppehåll för tjejerna och vi vet inte ens vilken dag ännu som de ska möta Aston Villa i början av november. Vi vet dock att det är en bortamatch.
    Innan dess är det dock en toppmatch i FA Cupen för förra säsongen, mot Manchester City i semifinalen. Spelas 31 oktober.

Vi är lite oroade över skadeläget och då återstår ändå flera landskamper i veckan innan vi vet vilka spelare Thomas Tuchel får tillgängliga till ett knepigt möte i västra London mot Brentford.
    Brentford har startat säsongen rent sensationellt. De har bevarat sin frejdiga anfallsfotboll med Tooney och nu även Mbuema men också lyckats lägga stål i hur de spelar defensivg. De har självförtroende och den totala entusiasm som en jättebra säsongsstart ger.
    Chelsea ska vinna oavsett skador men vi lär få kämpa för vinsten som vi ser det.

Annars är ju Chelseas säsongsstart faktiskt en bra bit över våra förväntningar också.
    Vi hade en oerhört tuftt säongsstart på papper och den har varit tuff på plan också men vi har bara tappat fyra poäng på den säsongsstarten. Det är faktiskt riktigt bra. Vi hade vait nöjda med sämre siffror.
    Vi tog en pinne trots utvinsing och straff emot oss borta på Anfield. Insatsen mot City var mer krampaktig och svagare än vad vi hade hoppats men City var och är i allra högsta grad fortfarande de absolut största favoriterna till att vinna även årets Premier League.
    Att förlora till dem var en besvikelse, men mindre för förlusten än för att spelarna spelade för att inte förlora istället för att våga vinna vilket är hur vi vill Chelsea ska spela. Någon katastrof är det dock inte. Alla lag utom Liverpool har redan gått på pumpen och fler överraskningar kan säkert komma, säsongen har trots allt bara börjat med två landslagsuppehåll som försvårar särskilt för lag som Chelsea med många landslagsspelare att få ihop spelet. Skadeläget har också varit sämre än vi kanske hoppats på så här tidigt på en säsong.
    Den enda plumpen för oss var inte i ligan, utan i CL mot Juventus. Chelsea ska ändå kunna klara sig ur det och kunna vinna gruppen och därmed hoppas på lättare lottning i slutspelet.

Chelsea ligger etta i Premier League efter den tuffa startlottning vi fick. Det kan vi bara vara oerhört nöjda med. Klart bättre än väntat. Vi hade inte trott på den positionen nu, när vi såg spelschemat.
    Alllt har inte fungerat perfekt men Tuchel imponerar fortfarande oerhört. Han har i nästan varje match lyckats vrida till det som inte funkat och fått resultat. Han har sin vana trogen roterat, gett chansen och fått det att fungera trots att ingen spelare av olika skäl ännu haft den där sortens formtopp som gör så mycket för ett lag. Chelsea är en bra fungerande enhet även om laget kanske inte motsvarat truppens kvalitet om vi får säga så, men det är ju just truppens kvalitet som gör att vi är där vi är. I topp.
    Mycket återstår men vi slipper åtminstone störningar i form av landslagsuppehåll till i mars nu. Vi vet inte vad som händer med klubblags-VM men förutom att det är en titel vi saknar så ska vi nog inte sakna en turnering i en annan världsdel just innan det intensiva helgspelandet.
    Målet att vinna något även i år och utmana om titeln lever i allra högsta grad även om konkurrensen i fom av City och Liverpool som är tillbaka på tidigare nivå är enorm. Inget lag kan snubbla mer än någon enstaka gång ens över 38 matcher i ligan och dussintalet i alla cuperna, för så många förväntar vi väl oss i cuperna?! Efter helgmatcherna kommer vi veta mer var Chelsea och konkurrenterna verkligen står. Spelschemat närmaste tiden är dock ett som Chelsea ska klara av bra om man inte börjar underskatta eller hamnar i en hemsk formsvacka lik den som vi fick i december-januari förra säsongen.
   

 

Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG 17:
Burnley hoppas få låna Ross Barkley i januarifönstret.

Express är i farten. Nu har de spekulerat ihop att om Chelsea köper Mathijs de Ligt från Juventus, som Mino Raiola vill få bort därifrån av någon anledning, så kommer Chelsea enligt Express stå i första ledet till att få värva Raiolas guldkalv, Erling Haaland.Express tanke är alltså att Chelsea ska lägga ut 127m för de Ligt för få köpa Haaland för 64m pund..,.

Skvallercirkusen är aldrig tyst. Xisco fick oväntat sparken från Watford och Ranieris regim startade katastrofalt. Steve Bruce är väldens mest Dead Man Walking. Problemet är att få vill tydligen ta över. Enbast miljoner pund är tydligen inte enda lösningen för att hitta en bra manager.
    Nu är tydligen Solskjaer i fokus. Vi hoppas inte. CSFC vill absolut inte för en sekund att Solskjaer sparkas. Vi vill han är kvar i United för evigt.
    Det skulle kunna göra United till ett lag att frukta (inte) i toppen. Han har ett nytt kontrakt, vi har aldrig brytt oss om hur långt det är, men nytt är det så United måste stå bakom det eller inte. De har inte direkt hanterat sina managers bra sedan Ferguson men de har ändå lyckats framstå som de inte är en sparkande klubb.
   Pengar och en stor önskelista är verkligen inte allt. Är inte United klubben som spenderat mest pengar på värvningar de senaste trettio åren, särskilt om man ser till pengavärdet över åren. (Newcastle lär upptäcka att det handlar inte om pengar, det handlar om att göra rätt).

LÖRDAG 16:
Frågan har väckts flera gånger senaste veckan. Varför är Edouard Mendy inte bland de 30 nominerade till Ballon d'Or? Donnarumma är efter EM, men italienaren har inte varit alls lika bra som Mendy. Det bevisar dock fullkomligt att trots att landslagsspel är sämre fotboll än klubbfotboll bedöms det som viktigare.
    Vi får väl åtminstone hoppas att Mendy vinner Yashin Trophy för bästa målvakt.
    Toni Rüidiger ställde frågan senast ikväll, och den var verkligenbefogat eftr hans match mot Brentford.

Chelsea är det första Londonlag någonsin att vunnit sju raka borta derbyvinster. The Pride of London.
    Chelsea har ännu inte släppt in ett spelmål, bara mål efter fasta situationer. (Och Scholes säger vårt försvar är för dåligt!).
   
Ibland är det svårt att inte börja skratta åt s k fotbollsexperter. Som när Paul Scholes högtidiglit uttalar sig om att Chelsea inte är en titelutmanare för att laget inte gör tillräckligt många mål och släpper in för många. Detta i ett läge då Chelsea släppt in tre mål, minst av alla tillsammans med Man City och gjort näst flest mål, två minde än Liverpool i Premier League. (Innan dagens Liverpoolutklassning av Watford). Det är helt ok om Scholes inte tror på Chelseas möjlighet att bli mästare, men det går ju inte motivera det med sådana otroligt brsitfälliga och rent idiotiska argument när fakta talar rakt emot honom. Han kanske få rätt när säsongen är slut, men han är mer ute på hal is än Bambi när han säger det efter sju omgångar. De engelska fotbollsexperter ändrar sina titelförutsägningar efter vaje match som spelas, så det är ju bara för att hålla sig själva i rampljuset. Absolut inget kan egentligen sägas föfe helgpspelet det har visat sig även de år när lag vunnit överlägset till slut. Förra säsongen vid den här tiden var Man City fullständigt utdömda...

Claudio Ranieri ändrade om och försökte sig på något nytt i sin PL-comeback med Watford. Det var nog ngen bra idé, de fick storstryk på hemmaplan av Liverpool med hela 0-5.

Chelseasupportrar är djupt missnöjda med hur Ralph Hasehüttl i Southampton behandla Armando Broja. Broja som är på lån i Southampton har av Hasenhüttels dömts ut som en inhoppsspelare, vilket gör att han inte får den utveckling Chelsea hoppades på när de lånade honom till Saints. Läs mer här>>

Everton Women är utan manager. Willie Kirk som varit manager för klubben sedan 2018 har lämnat. Oklart om han fick sparken eller om det var eget initiativ. Everton som storsatsade, bl a genom att värva tre svenskor före sösongen har haft en tuff start och förlorade senast i ligacupen till Man City med 5-1. Det tycks blviit droppen. Sämre tålamod än till och med Watford.
    Enligt BBC var det sparken han fick.

FREDAG 15:
Paul Merson tippar Chelseaseger med 3-1. Skys bettingexpert Jons däremot går emot trenden och tror Chelsea går på ett bananskal och bara får med sig 1-1 fån våfa grannar i väst.Han har för övrigt fler oväntade tappade poäng i sina tips för helgen.

Gazzeta dello Sport vill få oss att tro att Chelsea kan köpa loss Federico Chiesa från Juventus för 100nm €. Tekniskt sett är dock Chiesa fortfarande en Fiorentinaspelare utlånad till Juventus om än med en köpklausul.

TORSDAG 14:
BBC s Mark Lawrenson tippar 2-0 till Chelsea mot Brentford, hans Man U-supportande gäst tror på 1-1.

Ska vi tro skvallret är Antonio Rüdiger på väg bort. Han ska enligt det vara frestad att ta något av de anbud han fått från andra klubbar istället för att förlänga med Chelsea. De tror han går till Real Madrid, eller Atletico Madrid eller Bayern München.

Barcelonas president Joan Laporta tror han kan värva tre av Chelseas försvarare i januari, nämligen Antonio Rüdiger, César Azpioicueta och Andeas Christensen. Vi tror han fortfarande sover och dfömmer. Barcelona har inte en chans även om Christensen och Rüidger tekniskt sett är kontraktslösa till sommaren och därför kan skriva förkontrakt i januari.

Newcastles fans lever i drömlandet och har långa önskelistor om villka spelare deras nya saudiska ägare ska köpa redan i januari. Medierna har förstås nappat på det och det är flra dussin spelare som nämnts redan. Vissa rykten säger Timo Werner är på Newcastles julklappslista. Även om fansgrupper har gått ut och önskat Kai Havertz istället. Newcastle har säkert pengar framöver, men det innebär inte att de kan värva vilka de drömmer om, spelare måste vilja dit också och det är ett nybygge som ska göras och idag har de inte ens en manager om vi ska tro alla rykten om Steve Bruces omedelbara sparkning.

ONSDAG 13:
Billy Gilmour fortsätter glänsa för Skottland. Han blev utsedd till Matchens Spelare mot Färöarna, en match Skottland hade väldigt svårt att vinna.
    En annan spelare som fick lysande recensioner för sin insats igår var Andreas Christensen mot Österrike.

TISDAG 12:
Det är vad vi alltid misstänkt. Det var Mourinho och inte kvalitet som gjorde att Kevin de Bruyne och Mo Salah ville lämna Chelsea. Det bekräftar nu Eddie Newton som var ansvarig för lånespelarna i Chelsea. Läs mer här>>

Caught Offside m fl hävdar att Frank Lampard är nu hetaste namnet att ersätta Bruce i Newcastle.
    Guardians David Squires har tagit en titt på den kontroversiella försäljningen (eller snarare de omstridda, med rätta, nya ägarna)>>

Express har vaknat igen nu när Eden Hazard-ryktet tagit fart. De hävdar att Marina Granovskaia har satt ett maxtak för vad Chelsea kan tänka sig betala i övergångssummor är 34m pund.
    I Spanien sägs det att Real kräver Reece James från Chelsea för att släppa Hazard. Det ska absolut inte få hända.

MÅNDAG 11:
Inget är officiellt men Andeas Christensen ska ha gjort klart om nytt kontrakt med Chelsea. Medierna är mest intresserade av att meddela vad han förmodas tjäna, vi är mer intresserade av längden på konraktet. Om det nämns inget. Lönen lär bli runt 120-140k i veckan, vilket ska vaa en dubblering av nuvarande, schysst höjningsprocent. Under tiden ska två okända klubbar förhört sig om Christensens framtid till hans agent men det ser ut att vara näst intill helt klart nu att han stannar i Chelsea. Vi får se när det blir officiellt.
   Sedan undrar vi lite när engelska medier som så gärna talar om home-grown players ska erkänna att Andreas Christensen också är en produkt av Chelseas fantastiska akademi?

Dagens rykte är lite chockartat men flera medier hänger på och det talas om att Chelsea startat förhandlingar med Real Madrid om att värva tillbaka Eden Hazard. Som ärligt talat mest vait skadad sedan han lämnade Chelsea.
   Vi vågar inte ens bedöma trovärdigheten i detta och vi vet inte riktigt hur vi ställer oss till det. En frisk Eden Hazard är dock en tillgång för varje klubb. Därtill måste ju kostnad och just firskheten så att säga bedömas.
   Enligt spanska källor är det Roman själv som ska vara drivande bakom den här idéen. Vi ska nog inte ta det här på allför stort allvar men tanken finns där nog alltid.

Real Madrid kopplas mycket med Chelsea just nu. De vill ha Reece James för 45m € och vi vet ju att de jagar Antonio Rüdiger.

Det är inte Chelsea men medierna verkar ense om att Steve Bruce har gjort sin sista match som manager för Newcastle då de nya ägarna vill ha en helt ny start utan att associeras med den bland fansen impopuläre managern. Vi får se. Många nämns som efterträdare, allt vi vet är dock att Antonio Congte klart sagt ifrån att han är inte intresserad. Han väntar nog på att en viss manager i en mer namnkunnig klubb åt sydväst om Newcastle vid iriiska sjön åker.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se