csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1   Chelsea FC  11 sp 8 v 2 o 1 f 27 - 4 mål 26 p
CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 7 sp 6 v 0 o 1 f 22 - 5 mål 18 p
8 - 14 nov 2021
  NÄSTA MATCH: 20 nov kl 13.30 - Leicester Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 18 nov kl 21.00 - SERVETTE - CL DAZN YouTube

Nyheter v-45


SÖNDAG 14:
César Azpilicueta startar för Spanien mot Sverige ikväll.

OK vecka för Chelsea W. Elva - noll i två matcher, i Champions League och mot City, vår tuffaste konkurrent de senaste åren. Det kunde varit mer och då var Chelsea ändå inte bra alls i första mot City.

MANCHESTER CITY W   v   CHELSEA WOMEN      0 - 4
OJ. MÅL. Det tog inte lång stund, ett misstag i Citys backlinje när mv spelar ut en kort boll försvarrna inte är beredda på plockas upp av Fleming som går fram och helt fri sätter bollen bakom målvakten. 2 (Det ska ju sägas att City spelar med spelare ur position där).
    City har svarat bra på ledningen och pressar Chelsea. Weir får sedan ett ordentligt friläge men Bright hinner fram och pressar lite och Berger får ut en fot och räddar innan Eriksson som rensar. 9 Det skulle nog varit mål, men som tur var blev det inte det.
    City är det bättre laget hittills trots Chelsea ledning. City släppte in mål efter 58 sek mot Leicester i Ligacupen, men vann 4-1 så de blev nog inte alltför nedtryckta av det. Chelsea har tyvärr ännu inte hittat sitt spel och har bara undantagsvis kommit upp i plan. De står faktiskt inte riktigt att känna igen. Tur vi leder. 17
    Äntligen bra spel av Chelsea men skotten blockderas och Chelsea får börja om . 18
   Berger är nere och behöver behandling, efter möjligen dragit en lårmuskel i utsparken. 26 Ser inte bra ut. Musovic värmer. Lite massage verkar funkat.
    Hemp ställer till problem för Chelsea som fortfarande inte fått ordning på sitt spel. Hörna City. 30 Den tar dock Berger som får den rakt på sig.
   Chelseas mittfält är obefintligt. Det är främst där Hayes får koncentrera sig på i halvtid. 32 De är väldigt passiva mot hur vi brukar se dem.
    Berger maskar, lite väl tidigt men bevis på hur snett in Chelsea har kommit i den här matchen. 37
    Snäl bakåtpass av Cuthbert och Berger och Hemp kolliderar ordentligt. Med VAR hade det nog kunnat bli straff då Hemp är lite grann före. 38
    Långt skadeavbrott men båda spelarna uppe nu.
    Måtte Chelsea klara sig till halvtid så de kan omorganisera sig.
    Cuthbert gör bort sig och orsakar en väldigt onödig hörna. Hon har haft stora problem med Hemp där. 45 Sex minuter tillägg, oj.
    Fotboll alltså. City gör en miss på mitten, Ji tar bollen, avancerar, lägger den till Fleming som nickar fram till Kerr som gör MÅL. 45+4. Rättvist nej, men tackar och bockar.
   Berger har stora problem och bör nog vilas i andra.
   Chelsea leder men det är ärligt talat nästan det enda riktigt positiva vi kan säga om Chelseas första halvlek. City har varit klart bättre och framförallt spelat ut Chelsea på mitten. Lauren Hemp bäst på plan i första. En riiktigt svag insats av Chelsea faktiskt. Kan vara den sämsta hittills den här säsongen. De verkar närmast tappat koncepterna och slår bort vilda bollar och förloar nästan varje duell. Hayes har mycket att göra i halvtid.
  Det är närmast otroligt att Chelsea leder med två mål, för det speglar verkligen inte halvleken. Inte i närheten.
    -ANDRA-
Berger kvar på planen och det är lika förvånande som att Chelseea leder med 2-0 och var nära tre men Taieb räddar. 48 Däremot har Ingle kommit in i halvtid för Ji för att stärka upp mittfältet defensivt.
   Första fem i andra bättre än några fem i hela första.
    Hörna och chans på chans men så hamnar bollen hos Kirby som vinklar in en boll via stolpen. MÅL. 52 Assist Cuthbert.
    Härlig boll in till Kerr som möter med direktskott, touch och mycket bra räddning. 54 Hörna. Dubbelhörna.
    Den är perfekt och MÅL. Magda Eriksson nickar coolt in bollen, styr den bort från målvakten. 55 Mv stängd av egen spelare.
    Det är ett HELT ANNAT Chelsea i andra. Som dag och natt.
    Ingle har tagit Erikssons position och Magda spelar wingback nu. Är det lösningen som helt vänt matchen upp och ned?
    Kerr vilas för England. 67 Beckie in för Park, Coombs för Angeldahl,. 69
  Hemp i bra aktion, skjuter mot första. Bereger räddar, men hade den gått in annars? 70 Scott nickar hörna utanför. Chelsea verkar lyft lite på gasen.
  Ible och Eriksson har skfitat position igen verkar det som. Ingle nu defensiv sköld och Eriksson tillbaka som vänster mittback.
    Bra försvarsspel av Carter som tvingar Hemp till avslut som är rätt lätt för Berger. 72
    Greenwood kortas när hon går hårt in ryggen på Leupolz. Berger är nere igen, hon borde bytt i halvtid men envisades spela vidare vilket inte är ok. Nu ska hon dock ut verkar det som och Musovic får hoppa in ouppvärmd. Där borde Hayes tagit beslutet för Berger tidigare.
  Kirby lägger upp för England som får bollen för nära sig och lyfter den een bra bit över. 76 Losada in för Weir i City. 77 Musovic för Bereger. 77 Reiten ut för Charles. 78 Kirby ut för Spence. 78 Raso för Hemp. 79. Tror vi fick den folkvandringen rätt.
    Matchen är rätt avslagen nu. Inget har direkt hänt sista tio,. Till 90+1 då England kommer loss och spelar Fleming som får bollen bakom sig och kan bara styra bollen utanför. Fem minuter tillägg.
    Riktigt bra andra halvlek till de tog foten från gasen, även om City gav upp rätt tidigt i den. Efter en riktigt svag första dör effektiviteten var hundraprocentig dock.
  Vi har knappat in två poäng på ledande Arsenal.
   
Chelsea kan ta in på ledande Arsenal idag genom att vinna bortamatchen mot City. Något Chelsea aldrig gjort i ligan, men två gånger senaste året i cuper. City har fortfarande en del skador men mindre än när vi möttes i FA Cupen för några veckor sedan.
  Laget som ska göra det är: Berger - Bright, Carter, Eriksson - Reiten, Cuthbert - Fleming, Ji, Leupolz - Kerr, Kirby
  Forftfarande ingen Pernille Harder som blev skadad på landslagsuppehållet fyra-fem matcher tillbaka. Oroande då det första pratades om att det var en mindre skadekänning men den vill tydligen inte läka.

Sky har tagit en titt på Chelsas formidabla anfallstrio. Alla tre, Kerr, Kirby, Harder, är nominerade till Ballon d'Or. de gjorde tillsammans 69 mål förra säsongen. Läs mer här>>

Oroande är att Mason Mounts dentaloperation inte vill läka. Han har fått tacka nej till landlsaget och återvänder till Chelsea. Men hans otur är Conor Gallaghers lycka då han kallas in som ersättare för Mount.

Mållöst är nog det enda vi inte förväntar oss från söndagens stormatch i WSL. Chelsea har inte gått mållösa nu från en match på 57 gånger i WSL. Det är 27 matcher fler än något annat lag. City har släppt in mål i sina senste fem ligamatcher.
    Fran Kirby har ett fint rekord också, hon är den enda spelare som både gjort tio+ assist och mål i WSL (förra säsongen).

LÖRDAG 13:
N'Golo Kanté startar för Frankrike mot Kazakstan. Ethan AMpadu på mittfältet för Wales mot Belarus.

Bra för Chelsea. Arsenal Women tappade högst oväntat poäng till Tottenham när de spelade oavgjort 1-1 idag. De kivtterade på övertid. Tottenham är uppe på tredjeplatsen, lika med CL-avancemang. Chelsea möter Man City på bortaplan imorgon. Chelsea har aldrig vunnit borta mot City i ligan, men har senaste året slagit dem två gånger i cuper på deras Academy Stadium.

FREDAG 12:
Jorginho missade, åter, en straff för Italien mot Schweiz, på övertid. Matchen slutade 1-1 och båda lagen står på 15 poäng inför avslutade matcher. Det var andra oavgjorda matcher dem mellan i kvalet. Italien har en marginlellt bättre målskillnad inför avslutningen.

Vår domänleverantör har legat nere större delen av fredagen (från förmiddagen) vilket gjort att uppdateringar inte kunnat ske till nu. (kl 23.45) Sorry.

Billy Gilmour startade för Skottland mot Moldavien.
    Andreas Christensen startar för Danmark mot Färöarna. England har valt trebackslinje mot Albanien och deras wingbacks är James Reece och Ben Chilwell. Armando Broja däremot börjar på bänken för Albanien.
    Jorginho och Emerson startar för Italien mot Schweiz.

En föreläsare i fotbollsekonomi har beräknat hur mycket utrymne klubbarna har att spendera innan de gör över FFP-reglerna. Tottenham som varit försiktiga samtidigt som de gjort störa vinster har mest att spendera, de kan lägga 400m pund i januari (om de har dem) utan att gå över gränserna. Chelsea ligger fyra i listan och kan spendera 241m om de vill. (Vi tror inte det är aktuellt på något sätt). Mellan oss ligger Liverpool och Man United.
Everton ligger sämt till av alla, de ligger nämligen redan negativt.
    Intressant läsniing kring fotbollsekonomi. Läs mer här>>

Thomas Tuchel har utsetts till Månadens Manager i Premier League för oktober.

Reece James första mål mot Newcastle, det med hans sämre fot vänstern, har av supportrarna röstats fram till Månadens Mål i Chelsea.

Kai Havertz var inte med i Tysklands trupp igår. Han är skadad. Han har en s k "thigh contusion" vilket kan vara en lårkaka eller en blödning i en lårmuskel. Frågan är hur allvarlig är skadan? Vi har inte råd att förlora honom också under dessa landslagsläger.
    Det är dock mycket möjligt att skadan beror på smällen han fick när han tacklades in i reklamskyltarna i Burnleymatchen.

TORSDAG 11:
Fiaskomatchen för Sverige är förstås vad vi kommer ihåg.
    Inte någon bra dag för Chelseaspelare heller. Azpilicueta på bänken för Spanien mot Grekland.senare. Toni Rüdiger enda startspelare, för Tyskland mot Liechtenstein. Ingen Havertz ens på bänken? Var han inte uttagen eller? Å andra sidan, CSFC är ju tacksamma om våra spelare inte riskerar att skadas.

ONSDAG 10:
Chelsea gick idag ut med att de var nära en kontraktsförlängning med Andreas Christensen. Chelsea trodde allt var klart med ett kontrakt om fem år. Då ska Chrsitensens agent plötsligt gjort en helomvändning och bara velat gå med på ett kontrakt om tre år. Vilket fullständigt ställde Chelsea och nu sägs positionerna vara helt låsta.
    Kanske dags för Christensen att ta ett mycket allvarligt snack med sin agent även om han är på landslagsuppdrag. Istället för att sitta på presskonferenser och hävda att allt är lugnt.
    Fansen kommer alltid ställa sig på klubbens sida om hans agent eller Christensen verkligen backat ur vad klubben trodde var ett klart avtal.
    Läs mer här>>
    Det här är inte bra, särskilt som vi mer eller mindre börjat acceptera att Rüdigers lönekrav är sådana att klubben inte kommer gå med på dem och att andra klubbar kan erbjuda mer då de inte behöver betala någon övergångssumma.

Chelseas hemsida har gått ut med att Andreas Christensen förväntar sig skriva under en kontraktsförlängning inom kort. Förhandlingarna är dock inget han själv personligen är involverad i utan han avvaktar att de ska bli klara.

Chelsea har semester. Det vill säga manager, ledare och de spelare som inte spelar landslagsfotboll. Thomas Tuchel har gett dem en vecka ledigt inför det tuffa spelschema som startar efter uppehållet.

TISDAG 9:
Juventus F kvitterade till 2-2 på övertid hemma mot Wolfsburg vilket innebär att Chelsea Women toppar Grupp A i Champions League med två poäng.

WOMEN CHAMPIONS LEAGUE M3
SERVETTE FCCF   v    CHELSEA WOMEN       0 - 7
Över tiotusen på matchen varav hälften ungefär är skolbarn. De har också fått flaggor så stämningen verkar väldigt bra. Bra initiativ.
    DUBBELCHANS, eller ska vi kalla det trippelchans. Eriksson hittar in, Kirby skjuter, målvakten räddar, och Kirby skjuter igen - i ribban. 3 Spence får sedan en chans på den returen via bakåtnick från Kirby, utan att det blir något.
    Det osar hett framför Servettes mål hela tiden och det borde faktiskt redan vara mål för Chelsea. 5
    Chelsea spelar i helgult, vilket är klart bättre än den gula tröjan med svarta shorts de spelade i Birmingham mot Villa i.
    Det har varit på g sedan avspark. MÅL. Leupolz får chansen i boxen, kontrollerar bollen och fintar sin back och smäller sedan in målet med andra foten. 8 Det var ett strikermål. Fin assist av Bright.
  Chelsea fortsätter och ser ut att leva upp till Hayes krav om obeveklighet i den här matchen. Bara uddamål blir inte Hayes nöjd med. Hon vill nog också ha en hållen nolla, Chelsea har släppt in ovanligt många mål hittills den här säsongen.
    En strålande inledning av Chelsea men Servette försöker ta sig fram, inte mycket mittfältsspel. 15
    Underbar framspelning till Kirby som håller undan sin back, avancerar och sätter bollen. Målvakten är på den man kan inte stoppa den. Kerr förstås, assist. 16 MÅL
    MÅL. Servette har en hörna men Chelsea bryter spelet kort efter, kontrar och Reiten in Leupolz som passar, Kerr som helt ensam gör mål. 18 Oj, stackars Servette. De vill försöka men inte.
    MÅL. Fantastiskt pass fram till Kerr som tar ned på bröstet och sätter bollen bakom målvakten. Stackars Servette. 19 De ser nästan gråtfärdiga ut, de har försökt spela men Chelsea är obevekliga och de kan inte sätta emot. Assist Kirby. Tre mål på fyra minuter, matchen är klar.
    Kerr lång boll igen, denna gången skjuter hon över. 21
    Rak stickare till Fleming som avancerar, ser upp och sätter den till en helt fri Kirby som stannar upp, tar emot bollen och lyfter den över dn ditrusande målvakten. OJ. 26   Chelsea har nu matchat Wolfsburgs siffror mot Servette.
    Detta är den bästa halvtimme och den mest effektiva och hänsynslösa vi någonsin sett Chelsea Women göra. Servette har inte en chans, ändå har vi sett motståndare spela sämre mot Chelsea.Chelsea är verkligen obevekliga som Hayes ville.
  Reitens skott just utantför krysset. 32 Leupolz skjuter, typ, går via marken till målvakten, enkelt. 33
  Fint anfall igen, Spence avslutar med skott. 34.
  Chelsea spelar som hungriga varginnor.
    MÅL 6. Chelsea höga press är bara för mycket för Servette. FLeming får bollen och ur ingen vinkel alls sätter hon bollen i mål. Den får nog mv ta på sig, den måste hon täcka. Hon var nog högst en meter från kortlinjen och cirka 6-7m från stolpen. 38 Vilket mål! Det var väl Kirbys tredje assist om vi inte missat någon.
    Vilken otroligt bra halvlek av Chelsea, deras höga press har mosat Servette och Chelsea har hittat varenda lucka. De har varit hänsynslösa och effektiva. Servette har inte varit sämre än andra lag vi sett, men deras taktik kan bara beskrivas som naiv. Det går inte spela tre på topp mot ett motstånd av Chelseas kvalitet. Försvaret har lämnas helt ensamma.
    -ANDRA-
Vi misstänker att Emma Hayes kommer att byta in och vila spelare till söndagens möte med City. Kanske en debeut för James.    
    Fin boll fram till Kerr som springer sig fri men lyfter bollen över målvakten, och just utanför 47
    Tre mot en. Kerr ser en helt fri Kirby och en helt fri Reiten. Hon lägger bollen till vänster och Kirby låter den gå till Reiten. MÅL. 50 Det var en gåva från Kirby och då hon hade gjort hattrick om hon inte låtit Reiten får den.Vi börjar nog mest tycka synd om Servette nu.
    Chelsea ger inte Servette en sekund med bollen. De är på dem direkt och Servette kan inte ta sig förbi den höga pressen. De måste nog börja tjonga långa bollar, för de kan inte spela sig förbi Chelseas press.
    Eriksson, Charles och Jonna Andersson de första som kommer in. Cuthbert och Reiten av då antar vi. Jorja Fox blev det som ersätter kapten Eriksson. 57
    Chelseas försvar slarvar men ett skot långt utifrån bekymrar inte Musovic då det går utanför. Hon hade det helt under kontroll. 61 Trippelbytet har stört Chelseas formation en del och Servette har haft några nästanmöjligheter.
    Kirby tacklar ut sin försvare över linjen, men till slut kommer signalen. 63
    Kerr lägger upp för Spence. Som skjuter i ribban. 64 Andra träträffen för Chelsea. Servette vinner sedan en hörna.
    Maren Mjelde gör comeback efter sin knäskada. Välkommen tillbaka. Hon skadades i ligacupfinalen i mars. Beth England kommer också in. Kerr och Carter ut. 66
    Chelsea har tagit foten av gasen nu, de är lite snällare i sitt presspel men de vill fortfarande göra fler mål, inte minst inhopparna och de som inte gjort mål ännu, som Spence.
  Största publikjublet på en stund kommer när en Chelseasspelare hallkar. Det är fortrfarnde go stämning trots siffrorna.
    England söker Kirby men Spälti kommer mellan. Hörna. 75 Bra hörna av Jonna, men nicken blockeras.
  Servette orkar inte längre och Chelsea slarvar när de är 5-6 spelare mot tre i ett anfall. 77 Det är självmordsförsva av Servette nu då Chelsea har tre anfallare högt i press och de går upp med en av sina mittbackar bakom dem gång på gång. Obegripligt. Tur för dem att skärpan gått för Chelsea även om det nog kan blir fler mål.
    England söker gång på gång medspelare men misslyckas med sina pass. Haltar lite också ser vi, är det anledningen till att hon inte ligger på rulle längst fram? 81
  Musovic vaken på en lång stickare där Jade är före Mjelde. 83 En stund senare visar hon igen att hennes utsparkar på rullande boll behöver arbete, över linjen. Det är andra gången. Några minuter senare gör hon det en tredje gång. Hon måste verkligen jobba med sin högerfot. Utspel är viktiga. Där har Berger en ordentlig fördel på henne.
  England får bra läge men väljer att passa, och då går bollen till en motståndare igen. Så osjälvisk ska man inte vara. 88
  Fox får en chans där hon kanske borde skjutit men hon söker pass. 90
    Domaren har skadat sig men domaren säger hon är ok att fortsätta de tre tilläggsminuterna. Men hon har helt klart ordentligt ont, snedsteg, vricknign?
    En strålande första halvlek, men Chelsea tog foten från gasen och spelade mest av andra även om de kanske borde gjort något mål till då. Skärpan fanns dock inte och obevekligheten hade gett sig.
  Chelsea toppar gruppen, åtminste till Wolfsburg och Juventus har spelat senare ikväll.

Zecira Musovic gör debut i Champions League för Chelsea. LIe överraskande har valet som målvakt fallit på henne. I övrigt ser laget ut så här: Bright, Carter, Eriksson- Reiten, Spence, Leupolz, Cuthbert - Fleming, Kerr, Kirby
    Pernille Harder och Aniek Nouwen som Emma Hayes igår sa var spelklara saknas fortfarande. Det oroar oss faktikst en del. Hoppas hon kan spela i helgen mot City. Däremot närmar sig Maren Mjelde comdeback efter sin svåra knäskada, hon är åter på bänken liksom Lauren James, Jonna A, Beth England, Ji, Charles, Telford (mv), Bereger (mv), Fox

The Guardian har en hyllningsartikel till Conor Gallagher som vi ser fram emot ska komma tillbaka som färdig spelare till Chelsea i sommar. Läs den här>>
    Även om skribenten får minus för sitt kunnande när han påstår att Galalgher hade en "indifferent" tid hos WBA när han snarare var kanske deras bäste spelare förra säsongen. Han ljuger också när han hävdar att Chelsea funderade på att sälja Gallagher. Som Tuchel redan viitnat, och vi tror på Tuchel, om var det aldrig aktuellt utan tanken var helt att han skulle stanna i Chelsea i somras men de kom till slut överens om att ett lån till skulle gynna vår stora talang. Men sådana är sportskrivare, göra en poäng kan ofta vara viktigare än vaa sanningsenlig.

Servette har förlorat båda sina matcher med rätt stora siffror och ännu inte gjort ett mål i Champions League. Emma Hayes är ändå väldigt noga med att påpeka att de får inte underskattas, och Magda Eriksson understryker det. Hayes säger att de får inte sluta efter de fått sitt första mål (inte om...;) ) och menar att de måste vara obevekliga.
    Pernille Harder är tillbaka och Aniek Nouwen som gick i halvtid mot Villa som försiktighetsåtgärd är båda spelklara.
    Matchen går tidigt ikväll och kan ses över Chelseas hemsida eller YouTube DAZN.

MÅNDAG 8:
Om vi ska sätta ett datum för det moderna Chelseas start, utveckling, stora steg framåt skulle CSFC nog säga 8 november 1996. För det var den dagen Gianfranco Zola skrev på för Chelsea. En prestigevärvning och kanske på många sätt den viktigaste värvning kllubben gjort. Tyvärr fick han aldrig uppleva Romans period som spelare (men har gjort några sejourer som assisterande coach). Han fick dock avgöra en Cupvinnarcupfinal mot Stuttgart på Råsunda med enda målet.

Masons Mounts vidsomstandsbekymmer är tydligen stora. Så stora att han ännu inte anslutit till engelska landslaget dit han är kallad. Han spelade några få minuter i lördags så det är okänt om det än någon form av komplikation. Arsenals Roswe-Smith har kallats in istället för honom, eller Rashford som genomgår en s k hjärntrappa efter en smäll mot huvudet.

Chelsea är en av fem klubbar som ska ingå i en test för säkert stående publik vid fotbollsmatcher, något som förbjöds i England efter Hillsboroughkatastrofen 1994. Testen börjar redan 1 januari 2022. Läs mer om det här som välkomnas av mängder av supportrar.>>
    Här Chelseas information om ståplats>>

Morgondagens Champions Leaguematch mot Servette kommer också att visas över Chelseas hemsida och appen 5th Stand, den visas också på YouTube på DAZN-kanalen. De visar matcher med olika kommentatorsspråk så man måste välja språk i genom att hitta den match som har en beskrivning på det språk man vill ha.

Årets sista landslagsuppeehåll och för en gångs skull är det avgörande matcher som vi ser det, det ska ju avgöras vilka som går till skandal-VM i Qatar nästa vinter. Det är däremot ingen ursäkt för att man har tre landslagsuppehåll på tre månader under hösten. Det är minst ett för mycket.
    Vi kan bara hålla tummarna för att vi slipper fler skador, särskilt kanske på Pulisic som har en synnerligen dålig vana att komma tillbaka skadad från landslaget. Vi vet inte vad USAs förbundskapten Berhalter håller på med men det är oroande.
    (Vi är inte de enda som oroar oss, Tuchel har gjort klart att han kommer hålla en noggrann koll på hur USA behandlar och sköter om Pulisic. Läs här>>)
    Det positiva är att signalerna är att både Lukaku och möjligen Werner och Kovacic kanske hinner tillbaka från sina skador. Vi behöver dem för om vi haft bra spelschema den här perioden tuffar det till sig ordentligt framöver med Leicester, West Ham (framförallt), Man United etc. Förutom att vi kräver rrevansch mot Juventus och helst ser att Chelsea ordnar förstaplatsen i sin CL-grupp med vinst mot dem och Zenit.
    I december har Chelsea nio matcher att spela, är det någon form av rekord? (Tre till i november först dock). Inte undra på att vi måste ha ett bättre skadeläge.
   Vi njuter dock fortfarande av att vi trots besvikelsen i lördags går in i uppehållet som etta med en liten buffert också.

Klart mer spännande vecka för Chelsea Women. En match borta i Schweiz i Champions League som de måste vinna, bör vinna mot Servette. Redan imorgon.
  Emma Hayes roterade en del och prövade spelare inför den här matchen i helgen och det gav bara en mycket knapp vinst mot Aston Villa även om Chelsea var det klart bättre laget. Men som herrarna bevisade i lördags är det inte detsamma som att vinna och ta hem tre poäng. Tjejerna höll dock sin koncentration bättre än killarna.

Till helgen väntar sedan Manchester City som vann stort i helgen och kanske är på väg tillbaka till form, och med färre skador än de har haft hittills. Svår match oavsett.


   

13:

Rykten, notiser m m, v-45


SÖNDAG 14:
Kai Havertz startar för Tyskland mot Armenien.
    Han gjorde också första målet i matchen.

Barcelonas nya manager sägs vilja ha Marcos Alonso i januari. Grunden till ryktet lär tydligen vara att de tror Alonso är Barca-supporter... Alonso har kontrakt med Chelsea till 2023.

Enligt spanska Marca är Aurélien Tchouaméni Chelseas toppkandidat på värvningsfronten. Real vill också ha honom men tittar även på Paul Pogba som är gratis till sommaren.

Antonio Rüidger fortsätter vägra kommentera sin kontraktssituation med annat än att han är fullt fokuserad på Chelsea. Läs mer här>>

Vi undrar om det är värt att tro ett enda ord som de skriver men då andra tar upp det så får vi väl redovisa det också. El Nacional säger nu att Chelsea bjuder Real Madrid 34m pund för Eder Militao. Fast det är klart, ryktet var väntat då Militao också tillhör de mängder av kontraktsrebeller som är just nu då modete är att spela ut sina kontrakt för att få upp sina löner då klubbarna slipper övergångssummor.

En annan spansk publikation påstår att tre Chelsea-anfallare vill lämna klubben. De ska vara Hakim Ziyech, Callum Hudson-Odoi och Christian Pulisic. Enligt dem vill de inte bara lämna, de ska ha lämnat in begäran om att få lämna. Det enda Sport kan ange som basis för det här påhittet är att de har fått för lite speltid. Något som inte ens stämmer då CHO t ex startat ett flertal matchere, Ziyech har spelat mer än tidigare och Pulisic har varit skadad i två månader!

LÖRDAG 13:
Dean Smith ska ha erbjudits jobbet som manager i Norwich, officiellt väntas besked imorgon eller senast måndag.

Magda Eriksson har gått ut och uppmanat manliga fotbollsspelare att vara mer aktiva och öppna med social kritik, t ex kring VM i Qatar. Vilket har fått Tottenhamsupportern Simon Bank att göra ett osubstantierat mansplaining-påhopp mot henne och att hon spelar i Chelsea med en del lösa och absolut inte källrelaterade påståenden om Chelsea och Roman Abramovich på ett rätt obehagligt sätt. Som om det finns några superrika klubbägare som inte kan kritiseras. Särskilt då Chelsea som klubb har tagit massor med sociala engagemang som klubb, man måste lära sig skilja på klubb och ägare i vissa fall. Vi länkar inte till det men hoppas Simon Bank återkommer med fakta istället för vad som väldig mycket mest verkar vara rykten utan grund då han inte har några källor utan även indirekt i texten antyder att han lutar sig mot rykten och sin personliga antipati mot Chelsea, som sagt Tottenhamsupporter som sätter sig på moralisk överlägsenhet. Vi finner det rätt anmärkningsvärt att Bank hoppar på Magda Eriksson för hennes klubbtillhörighet bara för att hon uppmanat manliga spelare att ta social och moralisk ställning.
    Vi ha respekterat honom förr, men efter den drapan faller hans trovärdighet en hel del, särskilt med tanke på bakgrunden. (Plus förstås att Tottenhamsupportrar fortfarande tycks ha svårt att svälja att Roman valde att köpa Chelsea 2003 istället först erbjudna Tottenham. Vi har alltid fått ta extra mycket därifrån pga den avundsjukan eller vad det är, förr under Klinsmanns tid gillade vi faktikst klubben men deras fans har gjort det omöjligt de senaste åren).

Påhittarna El Nacional i Spanien hävdar att Tuchel har begärt av Roman att göra Fliorian Wirtz, 18, till högsta prioritet som värvning. Ännu en jättetalang från Leverkusen, vet inte om de gillar det men många jagar förstås Wirtz. Prislappen lär vara 100m €, 85,4m pund. Han spelar i ungefär samma position som Havertz som kom från Leverkusen förra sommaren. Wirtz har gjort sju mål och sju assist på 13 matcher hittills den här säsongen. Konkurrensen är förstås mördande och det är de vanliga misstänkta som står för den med Real och Barca först i kön. Oavsett att ingen av klubbarna verkar ha pengar att värva för.

Kai Havertz som stod över Tysklands match mot Lieschtensten är tillbaka i träning. Däremot har Toni Rüdiger lämnat truppen. Dock av icke oroande skäl då han är avstängd i sista matchen för redan VM-klara Tyskland.

Christian Pulisic hoppade in för USA mot Mexico och gjorde nästan direkt mål på nick. USA vann och leder sin kvalgrupp nu.

Reece James får fortfarande massor av beröm för sin match mot Albanien.

FREDAG 12:
Frank Lampard har hoppat av, han vill inte bli Norwichs nye manager.

England som har två på papper lätta matcher och bara behöver någon poäng för att åka till Qatar vanar för en Chelseaspelare född i Slough i matchen mot Albanien. Det är förstås den till Southampton utlånade Armando Broja de talar om. Läs mer här>>

Den jagade Aurelien Tchouameni från Monaco har fått en prislapp. 42m pund kommer han att kosta att värva. Han har flera intressenter och priset verkar inte lika vansinnigt som vissa andra på marknaden.

Tyska Bild påstår att Hakim Ziyech absolut vill lämna Chelsea i januari. Dortmund sägs vara intresserade. Vi kan väl byta mot Haaland eller Bellingham... Fast det kanske handlar om ett lån. Vilket Chelsea inte ska gå med på. Unga spelare lånar man ut, äldre spelare ska säljas om de lämnar.

Marina Granovskaia påstås gett ok till att värva Lorenzo Insigne. Det tvivlar vi på, det ser allra mest ut som ett agentrykte. 43m pund för en 30-åring känns inte som något Marina går på. Insigne har kontraktsförhandlingar med Napoli som går trögt så manuset skriver sig själv typ.

Romelu Lukaku antyder på sociala medier att han kanske kommer kunna vara spelklar mot Leicester.

Barcelona ska enligt Marca försöka värva Timo Werner i januari.

Han nämns som en av nästa stora spelare. 19-årige tysken Karim Adeyemi som spelar i talanghittarklubben Salzburg. Hans kontrakt går ut 2024. Italienska rykten säger att Inter också jagar honom, men Chelsea är redan i kontakt med honom via hans agenter. Liverpool, Real Madrid, Barcelona. Själv sägs han föredra Bundesliga som nästa steg och Bayern och Dortmund är där och hugger också. De tros kunna värva honom redan i januari.

Spekulationerna om Frank Lampard till Norwixch har nu också lett till att de tror Lamps i så fall kommer locka Chelseas U23-coach Joe Edwards till dem. Han står enligt uppgifter nära Lampard. Själva tror vi att Lamps helst åter vill ha Jody Morris som assisterande.

TORSDAG 11:
Nästa säsongs premiär league kommer börja en vecka tidigare än normalt i augusti., dvs den 6e. De gör sedan uppehåll mitten i november för VM, fram till annandag jul. Vilket är en vecka efter VM-finalen. Säsongen slutar sedan också en vecka senare än den här säsongen, den 28 maj.

Frank Lampard är i diskussioner med Norwich. Han konkurrerar tydligen med Dean Smith som fick sparken från Aston Villa.

Som det spekulerats i tar Steven Gerrard över i Aston Villa och överger Rangers som manager. Då är det bara Norwich som ännu är managerlösa.

Ryktena om Fenerbahces ungrare Attila Szalai växer enormt och nu påstås han vara nära Chelsea. En övergångssumma om 20m pund ska ha blivit överenskommen. Medierna agerar som affären är i princip klar för januari.
    Vi får väl se i januari men med tanke på de unga försvarare vi har undrar vi lite över om en ung relativt färsk försvarare ändå är vad som behövs. Vore det inte bättre att se till att Rudi stannar?

ONSDAG 10:
En ryss på radarn är Dinamo Moskvas Arsen Zakharyan, en målfarlig mittfältare som redan är landslagsman vid 18. Chelsea är en av flera intressenter sägs det, Jose Mourinho i Roma är en annan.

Häromdagen var det Barcelona idag är det Juventus. Klubbar som sägs jaga Saul Niguez och det pratas om en övergång för vårt lån redan i januari.

En annan januariövergång fortsätter vara Ross Barkley om ryktena har någon sanningshalt. Burnley som var intresserade i somras lär vara tillbaka i jakten men hetaste tipset sägs vara Newcastle.

En fjärdedel av alla managers i Premier League har redan fått sparken. Efter elva omgångar av 38. Det är fler än hela förra årets säsong. Dessutom finns det nog fler i farozonen om vi ska tro rykten och önskemål från många fans. Det är den högsta siffran på 17 år.
    Statistiken visar att den inte lönar sig särskilt ofta, mer än högst marginellt. Thomas Tuchel som efterträdde Frank Lampard var ett undantag förra säsongen då Chelsea låg nia när Lamps fick gå och slutade fyra (fast med en FA Cupfinal och en Champions Leaguetriumf som stora pluspunkter som verkligen stod ut). I placeringar var dock Jose Mourinho mest lyckosam, fast det hjälpte ju inte, han fick sparken ändå. De gick från 14 till 6e plats under honom.
    Läs mer här>>

Det pratas om Frank Lampard till Chelsea. Vi vet inte om vi ska se det som ett rykte eller ett önskemål. Inte som manager ut som sportdirektör. Vi tror nog det mest är en idé från Lampsfans i Chelsealeden.

TISDAG 9:
Jody Morris avslöjar varför han ville värva den 15-årige Billy Gilmour till Chelseas akademi. Det var inte enbart hans skickligt, utan lika mycket hans inställning och hjärta på plan. CSFC hoppas Norwichs nye manager (vem det nu blir) uppskattar Gilmour mer än vad Farke gjorde som inte spelade honom trots att Gilmour anses varit en av Skottlands bästa spelare under hösten. Läs mer här>>

Express, Englands svar på de usla och oftast lögnaktiga Le10Sport och ett stort antal spanska sajter säger att Chelsea vill häva Saul Niguez lånekontrakt. Saul själv säger att han är inte nöjd med hur det gått men att han vill fortsätta i Chelsea och lära sig engelsk fotboll och hoppas på mer speltid framöver. (Det sista har han förstås sagt i andra sammanhang de senaste dagarna, för det skulle ju förstöra Express' ryktesspridning).
    En av de ovan nämnda spanska "källorna" El Nacional däremot säger att Barcelona är fortsatt intresserade av att värva Saul.

Turkiska rykten hävdar att Claude Makelele har mött med Besiktas angående en 12m € övergång för deras målvakt Ersin Destanoglu. Ryktet säger som ersättare för Kepa som Chelsea enligt ryktet vill bli av med på grund av hans lön och transferkostnad. (=för dyr för en back-up). Vi får väl se om det finns något som helst underlag för ryktet.

MÅNDAG 8:
Conor Galagher fortsätter imponera under sitt lån men han är inte ensam. Här är klubbens lånerapport>>>

Michael Emenalo som gjorde sig rätt illa omtyckt som sportchef i Chelsea men länge hade Romans förtroende sägs ta upp en liknande roll i Newcastle.

Då är det officiellt, helgens minst hemliga nyhet. Eddie Howe är den som ska ta nyrika Newcastle upp i tabellen, rädda dem kvar och ge dem grunden till att bli en storklubb är det tänkt. (Innan han får sparken för någon mer känd manager, antar vi cyniker). I vilket fall som är det klart.
    Spekulationerna om Norwich och Aston Villa går dock vidare. Lampard nämns fortfarande för Norwich tillsammans med bl a Bodö/Glimts Knutsen. Lamps generationskamrat Steven Gerrard ser ut att vara hetaste namnet för Aston Villa men där är alternativen fler.

Andrej Shevchenko är Genoas nye manager och självklart ska han enligt medierna därför också värva från Chelsea och spelaren han ska värva är tydligen Christian Pulisic. Vi är väldigt övertygade om att detta inte kommer att hända.

Det är managerjakt à la carte i Premier League just nu. Även om vi är övertygade om att en av de tre managerlösa klubbarna ändå har sin nästa manager ordnad. Det vill säga Bournemouths förre manager Eddie Howe som tar över Newcastle, något vi nog trott skulle varit officiellt nu.
    Även Aston Villa och Norwich jagar nu manager och måste ha det klart till spelet återupptas om 12 dagar.
    Dessutom spekuleras det i att Benitez och Solskjaer fortfarande sitter lösa. Det skulle dessutom inte förvåna om det börjar pratas om fler då det är några klubbar till som inte levererat som förväntat. Å andra sidan pratas det alltid, Daily Mail har ju redan börjat förbereda sig på att börja prata om att Tuchel kommer att sparkas i några synnerligen konstiga artiklar.

Det kan tyckas vara för tidigt attgardera sig för, men vi vill verkligen ha besked om när spelarna ska iväg till afrikanska mästerskapen? Det är något som kan avgöra hela säsongen för flera klubbar.
    Det spelas den här gången mellan 9 januari och 6 februari. Beroende på cupframgångar kan Chelsea och övriga sakna spelare för kanske minst åtta matcher!
    Det talas lite om att klubbarna måste släppa spelare två veckor innan. Hem får de ju komma direkt efter att deras landslag slås ut.
    Vilken vore en liten katastrof för helgernas absoluta stormöte, Chelsea mot Liverpool på Stamford Bridge 2 januari.
    Chelsea kan då sakna Edouard Mendy, Senegal och Hakim Ziyech, Marocko. Liverpool som vi vet jobbar hårt på att få ha kvar Salah, kommer i så fall sakna just Mo Salah, Egypten, Sadio Mané, Senegal och Naby Keita, Guinea. Förmodligen är manfallet större för Liverpool än oss, förutsatt att alla berörda spelare kallas in samtidigt. Vi har ändå Kepa som back-up och Ziyech är inte ständig startspelare vilket onekligen Salah, Mané är och Keita är visserligen skadad just nu men har startat mycket för Liverpool.
    Manchester City kommer bara sakna en spelare, även om det är en tongivande spelare; Riyad Mahrez, Algeriet.
    Tredjeplacerade West Ham kommer sakna; Said Benrahma, Algeriet. Man United ingen alls.
    Alla nämnda spelare utom Keita spelar för länder som vi tror kan gå mycket långt i turnerningen.
    I en period då vi ska spela mot både Liverpool och Manchester City.

Ben Elliot, vår 18-årig mittfältare som Southampton vill ha jagas också av Brighton och Brentford. Chelsea å sin sida vill förlänga hans kontrakt. Vi har dock senaste åren fått uppleva att lovande unga spelare har lämnat av olika skäl, varav ett är deras bristande tro på tillräcklig speltid i tidig ålder och de vill inte gå lånevägen. Som Tino Livramento, Tariq Lamptey och mest kanske Jamal Musiala även om det där var familjeskäl då han flyttade tillbaka till Tyskland med sin tyska mor.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se