csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  16 sp 11 v 3 o 2 f 38 - 11 mål 36 p


csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 9 sp 7 v 0 o 2 f 27 - 6 mål 21 p
TRIPPELVINNNARE 2020-21. Ligan, FA Cupen, Ligacupen
6 - 12 dec 2021
  NÄSTA MATCH: 16 dec kl 20.45 - EVERTON Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 16 dec kl 21.00 - Wolfsburg - CL DAZN-YouTube

Nyheter v-49


SÖNDAG 12:
Arsenal Women tog chansen och ryckte i WSL efter Chelseas fiasko igår. Nu blir det tufft att behålla titeln.

Vi önskar verkligen det hade funnits ett sätt att ta tillbaka Conor Gallagher från lånet till Crystal Palace. Vi behöver honom.
    Det tycker nog Thomas Tuchel också om han såg matchen idag. Conor Gallagher besegrade vår nästa motståndare Everton. Två mål idag varav ett drömmål. Han har gjort fler mål än någon klarat av i Chelsea, fast Chelsea gjort nästan dubbelt så många mål än Crystal Palace.
    Everton är en krisklubb nu. Rafa Benitez måste väl sitta löst trots alla förtroendeförklaringar och Marcel Brands avgång.

Sportbladet har en stor artikel om Zecira Musovic, som hade oturen att stå igår när Chelsea förlorade oerhört överraskande till Reading och satte sig i en svår situation där de nu måste få hjälp av andra klubbar. (Hon kunde dock inte göra mycket åt Readings enda anfall och mål). Läs mer här>>

LÖRDAG 11:
Guardian säger det nog bäst om dagens match: "Chelsea have forgotten how to defend, but they still know how to fight."

Konstig matchdag. Alla topplagen plus Man United vann med uddamålet bara, efter fått straffar. I Chelseas match var det tre srtycken av en domare som inte dömt straff tidigare i säsongen.

Ingen bra match av Chelsea och inget som tyder på att formsvackan är över. Åter en tappad ledning i slutet.VI fick dock en övertidssstraff som räddade oss.

Man City behåller serieledningen efter en feldömd straffvinst mot tioman Wolves. Även Liverpool vann tack vare straff. Liksom Chelsea. Topplagen vann men imponerade inte.

Det har varit en riktigt tung vecka för oss Chelseasupportrar då både damerna och herrarna har underpresterat å det värsta. Förhoppningsvis vänder det mot Leeds om en stund. De som ska göra det är:
    Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso, Werner, Mount, Havertz
    avb: Kepa, Christensen, Lukaku, Pulisic, Saul, Barkley, Hudson-Odoi, Ziyech, Sarr

Förlusten för Chelsea W idag innebar nog tyvärr att Chelsea har förlorat titeln. Det var en förlust vi inte hade råd med. Arsenal kan nu rusa iväg i tablellen. Nu räcker det inte med att slå Arsnal i returmatchen, de måste förlora mot något annat lag också.
    En riktigt dålig vecka för Chelsea W. De har satt sig i en tuff position i Champions League och de har nog spelat bort titelchansen.

READIG     v CHELSEA W         1 - 0
Alla tre svenskorna startar idag.
Reading tog en tidig ledning mot ett roterat Chelsea. Redan efger fyra minuter, Rose gjorde det. Kerr startade men Kirby vilades från start Chelsea hade då hållit nollan i över 700 minuter, inte kul för Musovic även om hon var chanslös på målet.
    Kerr kommer fri, mv räddar men hon är offside tyvärr. 25
    Räddning på mållinjen av Reading. 28 Bright sköt.
Chlsea adar upp hölrnor och Reading har parkerat bussen. Så ännu en räddning framför mållinjen. 33 Nu från England.
    Chelsea har dominerat men ligger under ui halvtid.
    -ANDRA-
Emma Hayes är inte nöjd. Hon byter ut tre i halvtid. In kommer Reiten, Kirby och Harder för Spence, Andersson, England.
    Reiten har ett bra försök men skruven går just utanför. 54
    En halvtimmee att vända detta på när Musovic gör en bra utrusning och räddar. 62 En förlust idag vore förödande fö Chelseas försvar av ligatiteln. De dominerar men skapar ändå inte mycket.
    Ett svagt skott av Harder som mv lätt tar hand om. 68 Chelsea får inte till det hur mycket de än dominerar. '    En usel hörna oh Charles är på väg in. 70 Chelsea är på väg mot en skrällförlust. Carter går av. Reading tar av sin målgörare för en försvarare.
    Harder nickar just utanför. 75 Ji ska in. Fleming av.
    Reiten men mv tar lätt hand om det skottet även om det var välplacerat. 79
    Det är bara Chelsea meb äbdå känns det inte som det ska bli mål
    Härlig boll till Kerr men mv räddar, dock offside visar det sig 81 Read8ng maskar oerhört, förstås.
  Det är spel mot ett mål men inget mål.
    Bright nickar men mv är med på den. 85
    Reading har knappt haft ett anfall men de har ett mål och det räckte för dem då Chelsea va helt tandlösa framför mål.    

Veckans (månadens, säsongens?) hjältinna för CSFC är Sam Kerr som golvade en planstormarei i veckan. Något hon borde få medalj för, kvinna mot man, han åkte i backen så det small om det (se gärna länken med klippet nedan), men som kostade henne ett obegripligt kort av en svensk domare som inte borde få döma CL igen, on än fotboll. Nu tror vi Sam Kerr vilas från start idag. Hon har spelat tre matcher på en vecka och har haft extremt långa resor. Chelsea såg lite slitna ut i veckan mot Juventus, de måste höja sig mot Reading för som WSL ser ut har de inte råd med några negativa överraskningar. Vilket de inte ska gå på heller med tanke på kvaliteten i truppen. Vi hoppas framförallt att Pernille Harder kommer igång igen efter sitt skadeupphåll, hon såg pigg ut i veckan. Hon kommere behövas mot Wolfsburg i veckan.
    Sedan finns det starka skäl att ifrågasätta varför Chelsea ska spela som den enda lmatchen en lördagsmatch efter CL i onsdags när alla andra lag i WSL spelar först på söndag? (Arsenal har bottenlaget Leicester som sparkat sin tränare, vi trodde Foxes skulle överraska positivt men de har bara överraskat negativt. Arsenal åkte på storstryk mot Barcelona i veckan)

FREDAG 10:
Guardian har gjort sin rankning av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare. Precis som BBC har de rankat Alaxia Put(skytteligavinnare WSL) ellas etta, men hur Miedema kan komma före Sam Kerr och Fran Kirby (Årets Spelare i WSL) är inget vi kan hålla med om.
    Chelsea har nio spelare bland de 100. Sam Kerr 3, Pernille Harder 4, Fran Kirby 7, Magdalena Eriksson 11, Ji So-yun 22, Jessie Fleming 38, Ann-Katrin Bergr 49, Melanie Leupolz 64, Mille Bright 99.
    Läs mer här>>

Chelsea ska ha 32,32% chans att lottas mot och få möta sin förre managers lag Real Madrid vid lottningen på måndag. Detta på grund av seedningssystemet.
    Chelsea slog ut Real Madrid i semifinalen i Champions League förra säsongen under Zinedine Zidane. Real Madrid är ett bättre lag den här säsongen. Om än inte i våra ögon väldigt mycket bättre. Det är också långt till slutspelet börjar i mitten av februari.
    Den stora nackdelen oavsett vilka vi får möta är att Chelsea satt sig i en situation då motståndarna får avgörande match hemma till skillnad från förra säsongen. Detta är speciellt viktigt den här säsongen då bortamål inte längre räknas dubbelt. Vi kommer att få se fler förlängningar, kanske även straffläggningar, än någonsin tidigare tror vi.
    (Övriga lag vi kan lottas mot är Bayern München, Ajax, Lille. Näst störst chans i den här beräknigen har vi att lottas mot Lille 24,95% för Bayern och Ajax båda på 21,38% - detta är en sanolikhetsberäkning som gjorts i medierna av MisterChip. Det är samma sorts sannolikhetsbedömningar som casinon och spelbolag använder.).

Från presskonferensen:
Chalobah, Kanté,Kovacic, Chilwell är helt borta. Jorginho har gjort två träningar och kommer spela 2theu the pain" som de säger. Något han ska gjort senast han spelade också. Inte bra. Dock inga nya covidfall, alla testades efter Rysslandsresan.
    Tuchel var ganska diplomatisk ändå kring de senaste insatserna men erkände att Chelsea underpresterat de senaste matcherna, (han sa de tre senaste, vi säger nog att det är fler än så.)
    Han öste beröm över Kepa, särskilt hans inställning pä träningar och i gruppen. Han ville dock inte säga om han får fortsätta i mål.
    De är oroliga över Kanté men hoppas att han ska kunna komma tillbaka i träning på tisdag.
    James kommer spela wingback imorgon,hans normala position, det finns inte just nu behov av att pröva andra saker.
    Tuchel vill inte gå med på att det är hans tuffaste period i Chelsea nu. Han erkände dock att tappa ledningarna har tagit på honom. Han vill inte förstora det hela men inte heller nonchalera vad som har hänt.
    Han förväntar sig intensitet, mycket spring, man-markering och en unik inställning till fotboll från Leeds. Matchen är inte slut förrän de är i duscharna.

TORSDAG 9:
Se Sam Kerr stoppa planstormaren igår. Klipp i Sportbladet. Det är fullständig skandal att svenske domaren kortade henne för det, nog kan fotbollens regler vara obegripliga men så utan spelsinne får en domare inte vara. >>

Jessie Fleming har utsetts till Månadens Spelare för ovember.

Viaplay har satt upp matchen mellan Reading W och Chelsea W på sin tablå, kl 12.30 på lördag.

Det räcker nu. Vi undrade lite varför Loftus-Cheek inte spelade igår med tanke på hur svagt mittfältet var. Nu visar det sig att han skadade sig på uppvärmningen innan match. Han ser ut att missa minst matchen på lördag.

Även Sky ifrågasätter Tuchels syn på att Chelseas dåliga form är en blip eller något mer. Läs deras artikel här>>

Tuchel skylllde på dålig koncentration hos Chelsea för förlusten. Att vi ännu en gång tappade en ledning. Är det inte en usel ursäkt även om det är sant? Att spelarna lägger av i huvudet när de leder är väl ändå managerns ansvar, särskilt när han tar ut en oerfaren backlinje som inte övertygade alls, särskilt inte när de fick noll hjälp av mittfältet som när man inte fångade upp spelarna framför boxen på övertid. Det var ju ett riktigt uselt försvarsspel och småmissar hela tiden, som att de inte kunde stänga ned de raka framspelen i första som kostade två mål mer eller mindre och massor av frilägen i första. Visst vi kan skylla på skador men det är en vag ursäkt med tanke på den trupp Chelsea har. Det var ändå Tuchel som valde att inte spela Rüdiger eller Silva åminstone för att säkra upp. Särskilt inte när han har fem byten att göra och han måste ju sett hur darrigt försvaret uppträdde och lämnade Kepa till att hålla Chelsea kvar i matchen.

Det var en planinvasion i Chelseas womens match på Kinfsmeadow mot Juventus. Det fick vi inte se. Men vi hörde det ju. Han ville ta en selfie med Magda Eriksson tydligen. Sam Kerr stoppade honom fysikt. Den mycket svgg svenska domaren Sara Persson varnade Sam Kerr för det, något vi inte heller fick veta. Den som borde varnas och hållas från spel är väl ändå domaren, som inge ens var i närheten att att göra den insats som man har rätt att kräva av en domare och det utan att vi ens nämner att hon varnar en spelare för att hindrat en planstormare. Du milde, vilket hjärnsläpp och totalt brist på spelsinne som det brukar heta, men det skulle inte förvåna om det fnns någon obskyr regel som säger att spelare får inte interagera med planstormare.

ONSDAG 8:
Vi har hyllat Thomas Tuchel och han har förtjänat det. Men idag får han inga som helst hyllningar utan han får helt och hållet ta på sig att Chelsea skänkte bort gruppsegern och nu tvingas möta Bayern (förmodligen de största favoriter med City till att vinna CL), Real Madrid (en klass bättre i år än förra året), Ajax som imponerat lika mycket som för några år sedan eller Lille (helt klart det lag vi hoppas på, men med den tur vi brukar ha i lotten av slutspelet tar vi nästan för givet att att lotten hamnar på Bayern).
    Något Tuchel måste ta ansvar för, Chelsea är i en minikris. Det måste han inse nu, det är inte en blipp som han bskriver det. TIll idag har blundnrarna hänt på plan, idag hände de vid sidan om plan.
    Hans idiotiska prioritering och vägran att ta in någon som kunde styra upp försvaret kostade oss hemmamatchfördelen, en ruskig lottning och massor av miljoner. Ledningen är nog måttligt nöjda. Vi fans kan knappt tro våra ögon av hur försvaret har kilappat ihop i de senaste matcherna. Vi är riktigt oroade, och det redan vi ska möta ett skadedrabbat Leeds som hör till botttenregionerna på lördag. Tuchel gjorde bort sig ikväll. Det finns inga andra ord för det. Det enda som kändes rätt ikväll var Kepa i mål och Timo Werner ute på plan. James gjorde en helt ok insats men hade behövts på sin egen position då Azpi inte riktigt står att känna igen. Kapten Pålitlig känns inte pålitlig just nu, men det gjorde inga av hans kollegor framför Kepa. Hoppas ledningen ser dete och ser till att knyta upp Rudi och Silva, båda som nog lämnar annars. De kommer kosta hundratalet+ miljoner pund att ersätta. Vi har försvarslöften i klubben men utan ledare där bak (Christensen är tyvärr ingen ledare, en bra spelare men inte en ledare) ser framtiden mörk ut. Vi har redan börjat skriva ned våra förhoppingar för resten av säsongen.
    Mästarna Chelsea är det enda engelska lag som inte vunnit sin grupp. Lite skämmigt faktiskt, mot femman i Serie A.
    Tuchel måste få ordning på försvarsspelet igen. Något är fel.

Juventus försökte inte ens spela fotboll. De ville bara förstöra. Oerhört trist inställning och taktik, men de var oerhört nöjda. Chelsea W borde ändå vunnit det här. Nu är de istället rätt illa ute. Tre lag har chansen att ta två platser. Chelsea är tvingade att ta poäng, helst vinna, mot Wolfsburg borta. Vilket verkligen inte blir lätt.
    En besvikelse (ännu en ikväll) att Chelsea inte kunde bryta ned Juventus trots stort övertag och blev andra laget att spela bot, kanske, en gruppseger och eventuellt också ett avancemang.
    Juventus hade ett avslut på mål i matchen, så det är ändå rätt svagt att inte vinna. (26 avslutsförsök mot två) Chelsea nådde inte sin normala standard och var en bra bit från spelet i lördags i cupfinalen. De har satt sig i en dålig sits inför sista omgången. Vi tror de ska klara det, men de kan lika gärna sluta trea i gruppen.

WOMEN CHAMPIONS LEAGUE gruppspel omg 5
CHELSEA WOMEN   v    JUVENTUS F        0 -0
Chelsea börajde ok mn Juventus hade inga större problem med att stå emot fösta kvarten. Förutom Cuthberts skott som tippades i ribban.
    Joe Muntemiurro är den hgljuddaste coach vi någonsin hört på Kingsmeadow. Han hörs mer än publiken.
    Kerr fick en bra chans men hon får snedträff. 24
    Kerr gör sig fri men går ur vinkel på tok för mycket och har ingen chans att göra mål och inlägget bra går längs med mållinjen och ingen Chelsea hinner fram. 27 Hade hon vikit av till vänster hade det varit mål, men är man högerfotad så är man.
    Cuthbert orsakar stor oro och en försvarare skjuter i ryggen på en annan men bollen går inte mot mål. 28
    Reiten möter en volley i bra läge men skjuter den ur arenan. Tio avslutsförsök mot noll hittills. 29
    Härlig aktion av Kirby men bollen till Kerr är lite för hög och hon kan inte hålla ned nicken. 34
    Bright skjuter från 30m och målvakten gör en utmärkt räddning. 35 Det var en riktigt bra räddning, Kepaklss från idag på den.
    Domaren i den här matchen har snart gjort lika många blockeringar som Juventus...
    Ji görs ned och alla tror det är straff men domaren pekar inte på straffpunkten utan på inspark. Hmmmmm. 45 Högst tveksamt domslut.
    -ANDRA-
Chelsea fortsätter dominera.
    Girelli, Juves målskytt är skad och det ser intre bra ut. De spelar just nu med tio spelare när Harder skjuter utanför. 51 Det var touch, det såg vi inte. Iget händer på hörnan dock. (Produktionsbolaget borde flytta mikrofonen mycketlängre bort från Mentmurro, han överröstar kommentatorn).
    Som läget är kan tre lag gå vidare ur gruppen. En vinst skulle säkra en gruppseger, vilket är viktigare än vad Tuchel tyckte idag.
    Block just framför mållinjen. Juve är oerhört svåra att bryta ned, framåt har de inte varit minsta hot. Ännu. 56
    Mål men det döms bort för offside. Solklar visar reprisen tyvärr. 57 Kerr var den skyldige och vi vet alla vem som assisterade, Kirby förstås.
    Kerr får en stor chans men målvakten som storspelat hinner först med någon decimeter. 59 Det kommer inte bli många mål i den här matchen. Måtte vi få ett för Chelsea.
    Berger gör sin första räddning, vid stolproten på ett skott ur svår vinkel. 65
    Kvarten kvar att fixa gruppsegern för Chelsea. Juventus har förvarat sig utmärkt, men det är allt de har gjort.
    Lite kaos i Juventus försvar men de ordnar en hörna. 79 Samtidigt kommer Leupolz in för Ji. Med enlapp i handen till någon. Hörnan blir farlig men målvaken tar bollen i kamp med Bright när Kerr får bollen på sig och utanför.
    Kirby just utanför. 84
    Juves målvakt kortas, maskning antar vi. 86
    En jättechans för Bright som från 5-6 m sätter bollen 2 m över mål. 88
    Berger ute och viftar men det reder ut sig och Bonsea kortas för en nedsparkning av Cuthbert. 90+ Sex minuter tillägg. Berger kortas för sin reaktion på det. Bonasea ut och svenske Nilden in.
    Mycket irriterat när Juve bara maskar.
    Kerr ensam mot fyra görs ned och den svenske domaren som inte imponerat alls friar konstigt nog. Det var jsut utanför straffområdet. 90+4
    Bra försvarsspel av Carter mot Hurtig som bara vill döda tid men som ju har fysiken med sig. Störst på plan!
    Montemurro kortas på linjen.
    Juventus har inte ens försökt spela fotboll bara döda bollar och sparka bort. Trist att se men Chelsea borde ändå gjort bättre ifrån sig.
   
Är Chelsea i samma kris i december som förra året? Minikris är vi absolut i då försvarsspelet har rasat samman. Idag visade det också att Chelsea till varje pris måste behålla Rüdiger och Silva för även om vi har lovande försvarare är de på tok för oerfarna för ett mästarlag av något enda slag. Det enda positiva med kvällen möte var Kepas spel och Timo Werner. I övrigt var det på tok för många som underpresterade.
  Chelsea MÅSTE slå Leeds, annars får vi ringa krisklockorna helt och hållet. Chelsea håller på att tappa säsongen nu.
    Tuchels chansing med att spela en oerfaren backlinje och inte satsa på att återskänka försvaret någon som helst trygghet genom byten, ger nu Chelsea 75% chans att lottas mot Bayern München, Real Madrid (som är bättre i år än förra året) eller Ajax. Var det värt det Tuchel?

Chelsea slarvade eller ska vi säga skänkte bort positionen som gruppetta. Så onödigt och så pinsamt. Man blir faktiskt rätt arg över den arrogansen. Vi går vidare men har gett bort alla dfördelar vi kunde haft i slutspelet.
    Det började så bra och fortsatte så erbarmligt uselt. Bara Kepa höll nere siffrorna i första halvlek. Vi som de första tio-feemton trodde på utklassning, men inte av oss. Klart bättre i andra men oavjort vad för svagt. Det kan nu bli t ex Bayern i slutspelet så som de lottningarna brukar bli för oss. Så onödigt även om vi kan lite grann förstå att Tuchel prioriterar ligan ikväll.

Damerna ställer upp mot Juventus med följande lag:
Berger - Bright, Carter, Eriksson - Cuthbert, Reeiten - Ingle Ji - Harder, Kerr, Kirby
    Hayes tar CL på större allvar än vad Tuchel gjort ikväll.

Slutspelet i Champions League 2021-22 lottas 13 december.

Mendy petas efter sin blunderfyllda match senast, inte oväntat men han kommer fortfarande vara förstemålvakt antar vi. Tuchel roterar som väntat, åtta stycken, och försöker spara spelare.Lukaku startar och vi tycker nog laget ändå ska kunna slå Zenit. Det ser ut som en fyrbackslinje, vi får se när matchen startar.
Kepa, Azpilicueta, Christensen, Sarr, James, Mount, Barkley, Saul, Hudson-Odoi, Werner, Lukaku.
    avb:: Bettinelli, Mendy, Alonso, Rudiger, Silva, Loftus-Cheek, Havertz, Pulisic, Ziyech

Leeds, vår lördagsmotståndare har fått Kalvin Philips långtidsskadad och Patrick Bamford som precis gjort comeback skadade sig i helgen och är tveksam till spel mot sin förra klubb på lördag.

Chelsea U19 är i 1§6-delsfinal Uefa Youth League, som tvåa i gruppen. Detta efter fått 1-1 borta mot Zenit St Petersburg U19 idag. Chelseas målskytt var Gilchrist i 50 min.

TISDAG 7:
Emma Hayes har full trupp att välja från men två spelare väljer hon fortfarande att matcha oerhört försiktigt efter skador och därför kommer varken Maren Mjelde eller Lauren James spela mot Juveetus imorgon. Hayes förväntar sig en mycket tuff match från grupptvåan, liksom det var i Turin.
    Matchen visas gratis på Dazn-YouTube, Chelseas hemsida och 5th Stand.

Chelsea U19 spelar också imorgon, mot Zenit U19. Chelsea bör ta poäng eller helst hålla Zenit till uddamålsvinst med gjort mål om de ska gå vidare som grupptväa, Juventus är redan klara gruppvinnare. Chelsea har hittills matchats väldigt underligt där de bästa spelarna under 19 faktiskt fått väldigt lite speltid. Matchen börjar redan kl 10 svensk tid. Den visas inte i tv så vitt vi vet.

Chelsea saknar fem spelare imorgon mot Zenit. Jorginho, Kanté, Chilwell och Chalobah är skadade. Mateo Kovacic som precis ska blivit skadefri är istället covidisolerad. Vi vet inte om han är fullvaccinerad. Han tränade igår och testade positiv för covid idag.
    Eländet vill tydligen inte sluta.
    Kai Havertz däremot som tvingades av i halvtid mot West Ham hade ingen allvarlig skada även om han hade ordentligt ont, och han ingår i truppen imorgon och var med på dagens träning.

MÅNDAG 6:
Chelsea har lottats mot Chesterfield heemma på Stamford Bridge i tredje omgången i FA Cupen. Prel datum 8 januari 2022.

Mycket fotboll att se fram emot den här veckan.
    Skönt nog då vi absolut inte vill se tillbaka på blundrarnas match där misstag efter misstag kostade oss vad som borde blivit en seger mot West Ham. Det händer men det svider lika mycket för det. Särskilt som det gjorde att vi tappade serieledningen och rasade till tredje plats, vilket kan bli nog svårt att komma tillbaka från med tanke på att vår form vacklar medan Citys och Liverpools gör precis tvärtom.

Desto roligare var det dock att se Chelsea Women fullständigt krossa och utklassa Arsenal i FA Cupfinalen. Ett slutresultat på 6-0 eller 7-0 hade i historieböckerna bättre skildrat matchen. Så överlägsna var Chelsea. Det är absolut en av de i särklass bästa matcher vi sett Chelsea Women spela, synd att målgörandet inte riktigt matdchade spelet i övrigt. Det fanns inte en enda punkt där Arsenal hotade oss, förutom att de hade matchens bästa målvakt. Mestadels förstås då vår målvakt inte ens behövde göra en enda räddning då hon inte hade ett skott på sig, ändå lyckades hon få kramp. Vi vet inte hur man tyder det, men vi får väl hänvisa det till finalanspänning.
    Chelaea Women gjorde för första gången någonsin trippeln. Ligan, FA Cupen och Ligacupen. Vi se gäna att de gör om det. Sam Kerr ville parta men det satte Emma Hayes stopp för med en gång. Ny match väntar redan på onsdag.

På onsdag har vi den udda situationen att först spelar herrarna borta den tidiga tiden, 18.45, mot Zenit St Petersburg. De måste vinna eller minst matcha Juventus resultat mot Malmö för att vinna gruppen. Vilket är viktigt. För pengarna, för lottningen och kanske allra mest för att man då som gruppsegrare får fördel av hemmamatch i avgörande dubbelmöten i slutspelet.

Samma kväll kan vi se damerna spela sin näst sista match i gruppspelet. En vinst innebär att de vinner gruppen. De leder gruppen på 10 poäng före motståndarna Juventus på 7 och de vi trodde skulle gå vidare utan större problem, Wolfsburg på 5. Så gruppen är öppen även om Chelsea nog i praktiken är vidare. Åtminstone har de allt i sina egna händer.
    Spelar de i närheten av det spel de bjöd på Wembley är det ingasom helst problem. Då är det möjligen bara Barcelona i världen som kan stoppa dem och vi tvivlar på att spanjorskorna gör det. Tyvärr spelar de inte riktigt alla matcher på samma skyhöga nivå.
    De spelar sena matchen på onsdag kl 21, så alla kan se båda våra lag samma kväll.

Även på lördag spelar lagen matcherna efter varandra. Chelsea Women börjar då kl 12.30 mot Reading. Herrarna fortsätter kl 16 mot Leeds, måstematcher för båda. För damerna för att hålla pressen på Arsenal i tabelltoppen och för herrarna för att hålla pressen på City och Liverpool, lagen före dem i tabellen hastigt och olustigt. (Vi vet dock inte ännu om Viaplay visar machen mot Reading).
    Vi är klart oroliga för herrarnas form som rasat och plötsligt gör de amatörmässiga misstag som kostat sju poäng i de senaste matcherna. Chelsea måste tillbaka till vinnarspåret, vilket blir svårare än önskat då Leeds börjar få ordning på sitt skadeelände. De fick tillbaka förre Chelseaspelaren Patrick Bamford igår och han ordnade omgående poäng åt dem. Vi förlorade och fick fler skador. Vi vet inte om Havertz kan spela på onsdag. Lukaku ser inte alls ut att vara i matchform, Kovacic är definitvt borta liksom förmodligen Kanté och absolut Ben Chilwell.
    Vi har svårt att glömma att förra säsongen såg lovande ut tills den här tiden då hjulen trillade av för Lampard och efter helgerna hade vi rasat i tabellen till nionde och sparken för honom. Nu tror vi nog att Tuchel har mer att hämta på sitt konto hos Chelsea, men han kan inte fortsätta tappa poäng. Särskilt inte mot bottenlag som Leeds faktiskt är även om de är på plats 14 men poängmässigt leker de med risken att få kämpa mot nedflyttningsspöket. De har också hela veckan på sig att förbereda sig.
    Emma Hayes har en match som också måste vinnas, men hennes skadeläge är tvärtom. Pernille Harder gjorde conebacjk i cupfinalen och det var som om hon aldrig varit borta på grund av skada, en mycket stark comeback. Och Kerrbys är ju skräckinjagande bra just nu.

 

 

Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG 12:
Ett för oss helt nytt rykte är Torinos brasilianare Gleison Bremer. Många andra engelska klubbar lär jaga honom, som Liverpool, WH, Tottenham. Han är 24 år och lär kosta 21m pund. Pengar klubben skulle kunna lägga på att behålla Rüdiger istället, eller?

Thomas Tuchwl pratade med Raphinha efter matchen igår. Ni vet vart det leder. Omgående startade ryktet att Chelsea ska värva honom.

Chelsea sägs ha en önskelista om tre mittfältsspelare för att ta över den numer tyvärr så skadedrabbade Kanté. Det är Marseilles Tschouameni, Leicesters Ndidi och Milans Kessie. Av dem är Kessie på utgående kontrakt.

LÖRDAG 11:
Raiola har utökat listan på klubbar Haaland kan gå till i sommar med Atletico Madrid, Liverpool och Chelsea. Han har dock både igår och idag undvikit att nämna United vilket gjort dem och deras fans och deras supportrar i medierna mycket sura.

Casemiro från Real Madrid är ett nytt rykte. Han har hamnat i Acelottis frysbox.

Lucas Digne i Everton är den senaste försvararen som ryktena placerar i Chelsea.

FREDAG 10:
Mino Raiola har gått ut och sagt att det finns bara en engelsk klubb som är en option för Erling Haaland som säkerligen kommer lämna Dortmund i sommar. Den klubben är inte Chelsea utan sin pappas f d klubb Manchester City. Real Madrid tippas vara först på listan dock. Övriga tänkbara klubbar är Bayern och Barcelona. Inga andra. Vi tycker fortfarande Chelsea ska försöka även om de bränt enorma pengar på Lukaku som CSFC fortfarande inte är övertygad om.

Ryktet går att Antonio Rüdiger kan komma att erbjudas 400k i veckan inkl bonusar om han lämnar Chelsea. Samma rykten säger att Chelseas lönebud är 50% mer än idag vilket skulle bli 140k, Stämmer siffrorna skulle det göra Rüdiger till en av världens två högst betalda försvarare i klass med Matthijs de Ligt (den bäst betalde av alla) som Chelsea sägs jaga som ersättare till Rudi (plus att en övergång för nederländaren skulle kosta ett perhört stort antal miljoner). Kan någon förstå logiken varför slälppa Rudi och försöka värva en ännu dyrare spelare, som inte är bättre, bara yngre. Vem förstår sig på transferrykten?

Skys Lewis Jones tror på 3-1 till Chelsea imorgon även om han inte kan låta bli att påpeka hur mycket mål Chelsea plötsligt släpper in. Åttra stycken de senaste matcherna inkl CL.
    Paul Merson tippar 3-0 till Chelsea.

Ryktena om att spelartruppen inte gillar hur ledningen behandlar César Azpilicueta och inte erbjuder honom en kontraktsförlängning (och försöker pusha honom till Barcelona som vissa ser det), växer just nu. De lär börjat hos Eurosport men det är framförallt Daily Mail som promoverar det här. Vi vet inte hur situationen är men Azpi har inte riktigt stått att känna igen de få minuter han fått på sistone. Kapten Påltlig har inte varit dålig men inte heller den klippa vi är vana vid.
    Med fyra försvarare på utgående kontrakt och mer och mer medietjafs börjar vi onekligen känna oss oroliga för vad som inte händer. Vi förstår Toni Rüdiger som söker ett sista stort kontrakt men vi förstår inte riktigt varför Chelsea agerar som de gör. Christensen förstår vi inte alls, två gånger redan har klubben trott att det var klart med en förlängning och Christensen och hans agent har backat ur och velat omförhandla. Det agerandet ställer vi inte alls upp på. Att Silva och Azpi avvaktat har vi haft förståelse för med tanke på att deras kontrakt till sin natur handlar om kortare tid. Vi kanske måste börja oroa oss över dem också.
    Chelsea har många lovande unga försvarare, men de är alla oerfarna och en helt ny backklinje ger oss inte förtroende inför framtiden. Chelsea har inte råd att slänga bort sina bästa försvarare bara för att föryngra eller slänga ut enorma summor på andra lovande försvarare eller sådana som inte har någon erfarenhet av Premier League. Chelsea har ett lag för framtiden, men inte om alla försvarare ska vara nybörjare nästa säsong. För att inte tala om både prestige och monetär förlust att låta fyra spelare spela ut sina kontrakt. Inkl oro i spelartruppen!
    Frågan är om det redan är vad vi ser nu när försvaret börjat vackla ordentligt i de senaste matcherna. Ett delsvar hoppas vi få imorgon. Chelsea behöver nog inte bara en vinst, det krävs nog en hållen nolla också för att lugna alla. Inte minst med tanke på den form City och Liverpool är i.

TORSDAG 9:
Tipsarna: BBC tippar 2-0 till Chelsea och deras gäst (Newcastle-fan) tror på 3-1. Största faktorn att Chelsea får tipsen är inte Chelsea just nu (vilket säger volymer) utan Leeds alla skador.
    Själva är vi mindre säkra, för något har hänt och Chelsea har inte stått att känna igen de senaste veckorna och skadorna är förstås en orsak men vi anser inte det är främsta orsaken till de dåliga resultaten. Kanske är svaret brist på ödmjukhet och respekt inför uppgifterna? Tappar Chelsea poäng får vi nog börja skruva ned förväntningarna på säsongen ordentligt. Topp-tre men inte titeljakt.

Club Brugges seaste belgiska sensation, 20-årige Charles De Ketelaere kopplas nu till Chelsea, intressant rykte men kanske inte i de positioner vi mest behöver förstärkning.

Nya rykkten om Araujo från Barcelona. Vi är tveksamma, inte minst av det vi såg från honom igår med Barcelona mot Bayern. Han är inte i samma klass som Rüdiger. Inte värd några 50m € i våra ögon. Lägg de pengarna på Rudis lön istället. Denne ska ha konkreta erbjudanden från både Real Madrid och Bayern som är bättre än vad Chelsea erbjuder, i fråga om pengar. Vilket spelar roll, stor roll, då det är Rudis sista stora kontrakt på grund av ålder och var han är i sin karriär.

ONSDAG 8:
Ryktet om Timo Werner till Man United tycks bygga på att United och Rangnick anställt en psykolog, Sascha Lense, som är Timos kommande svärfar då Tmo är ihop med Lenses dotter. Så byggs rykten i medievärlden...

Evening Standard menar att Tuchel är arg över hur Chelsea spelat i PL på sistone och därför kommer prioritera lördagens match mot Leeds över kvällens mot Zenit. Han kommer därför vila spelare ikväll.

El Nacional, årets minst trovärdiga, hävdar att Ronald Araujo är desperat att lämna Barcelona för Chelsea. Förvararen lär kosta 40m E, vilket låter högt.

Långtidsskadade Wesley Fofana i Leicester lär finnas som alternativ till Antonio Rüdiger nu när alla tycks gett upp och räknar med att Rudi lämnar Chelsea senast i sommar.

Ousmane Dembel har utgående kontrakt och är kopplad till minst hälften av Europas toppklubbar. Så nu även till Chelsea förstås för Barcelona vill ju ersätta honom med Ziyech och/eller Werner. Vanliga agentplaceringsrykten för att stärka hans förhandlingsposition.

TISDAG 7:
Mer om Rüdigeer och Real är att de ska ha en informell överenskommelse om en övergång. Samtidigt ska Manchester United anmält intresse att värva Rudi. Vi undrar för varje dag mer och mer vad Chelsea sysslar med?

Spanska rykten som tas upp i England starkt är att Antonio Rüdiger ska vara klara för Real Madrid. De är överens om ett treårskontrakt och han kommer lämna redan i januari.
    Thiago Silva ska vara intresserad av att återvända till sin brasilianska klubb Fluminense.
    Barcelona och Atletico Madrid vill ha Andreas Christensen. Och vi har ju sett att vissa anser att Cesar Azpilicueta mer eller mindre ska vara helt klar för Barcelona som även rycker i Hakim Ziyech och Timo Werner.
    Mycket spanska rykten är det, men vi börjar bli oroliga över att Chelsea som vi alltid brukar känna stolthet över på kontraktssidan ännu inte fixat kontraktsförlängningarna på de här spelarna. (De flesta av dem). Det börjar oroa oss en hel del, Chelsea har inte råd att förlora alla. Vi vill inte förlora någon av dem.

Reeece James's pappa är stolt över att sonen nått 100 matcher fast han bara är 21 år. Emotionell över det är han dock inte, men om Reece når sitt (och pappas) mål om att en dag bli kapten för Chelsea kommer han bli det.

Äntligen ett vettigt rykte från spanska Sport som lovat Werner och Ziyech till Barcelona på lån i januari. De säger nu att det blir svårt då Tuchel kommer stoppa affären även om ledningen är öppen för den. Bra av Tuchel, sätt ned foten.
    En av anledningarna till att vi har presterat bättre än vi nästan vågade hoppas på fram till de senaste matcherna har ju varit bredden på vår trupp. Att då urholka den under en stentuff vår med Afcon och klubblags-VM också, det är ju bara så dumt.

Tuchel antydde före helgen att det var flera veckor kvar innan Mateo Kovacic kommer tillbaka från sin skada. Det verkar varit en missuppfattning eller något då han ska deltagit i full träning under måndagen. Han är knappast aktuell för spel denna vecka men det är goda nyheter ändå.
    Kai Haveretz skadades i lördags och det sades att han har ordentliga smärtor, det ska nu dock visat sig att det var inte så allvarligt som först befarats. Det spekuleras i att han kanske till och med kan spela mot Zeenit imorgon.

MÅNDAG 6:
Ungerns förbundskapten Marco Rossi säger att Attila Azalsai till Chelsea är klar. Done deal som han säger. Vi undrar. Januari lär visa sanningen i det.

Sky hyllar trippelvinnarna Kerby, Hayes ovch Chelsea efter uppvisningen igår. Läs det här>>

Willy Caballero är nära ett korttitskontrakt med Southampton som fått en målvaktskris. Caballero lämnade Chelsea i som somras och har trränat med AFC Wimbledon under hösten så 40-åringen är i form.

Thoms Tuchel medgav att Romelu Lukaku var inte redo för 45 minute ännu men han var tvungen att ta in honom då Kai Havertz skadades.

El Nacional är i farrten och säger att det är nära att César Azpilicuetaes lämnar för Barcelona, tydligen i januari om vi ska tro dem. Vilket vi inte gör, särskilt inte när de hävddar att Roman planerar ett stort avsked för Azpi.

Eden Hazardryktena tar ny fart då någon påstår att Chelsea minsann kan värva honom för bara 21m pund. Everton och West Ham lär vara intresserade. Det känns dock bara så fel.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se