csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  18 sp 11 v 5 o 2 f 39 - 12 mål 38 p


csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 9 sp 7 v 0 o 2 f 27 - 6 mål 21 p
TRIPPELVINNNARE 2020-21. Ligan, FA Cupen, Ligacupen
13 - 19 dec 2021
  NÄSTA MATCH: 22 dec kl 20.45 - Brentford - LC QF Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 7 jan kl 20.00 -TOTTENHAM -

Nyheter v-50


SÖNDAG 19:
Tack Conte, säger framförallt City. Tack Conte säger vi då vi kunde behålla avståndet till Liverpool och inte tappa mer. Vi vet ännu inte hur lång avstängning Robertson får men det borde ju bli tre matcher, och Liverpools tredje nästa ligamatch är mot Chelsea.

Tuchel har avslöjat att Chalobah fick gå av på grund av skadan han fick i första halvlek och inte på grund av insatsen (brist på...). Också Ziyech som var ineffektiv idag fick en skada vilket fick Tuchel att tvingas spela Kovacic (som var bra). Tuchel tror dock båda skadorna är lindriga och inte bör innebära lång rehab. Jorginho hade covidsymton men inget positivt test, men därför fick han inte spela vilket visar ansvar från Chelsea.

Vi hoppas på hjälp från Conte idag. Det vore toppen om de kan lugga Liverpool på poäng, även om oddsen är höga emot det. Men något kanske kan gå rätt för Chelsea nu. Nja, men hoppet finns. Liverpool saknar ju några spelare och Tottenham har fätt träna och vila.

Mållöst i matchen som inte borde spelats.
    Chelsea hade en bra andra halvlek men ack så uddlösa framåt. Första halvlek glömmer vi.
    En enda riktigt bra chans som Sa gjorde en mycket bra räddning på, förstås. Vi tappar ytterligare på toppen. Något vi inte har råd mer, det måste bli ordentliga formtapp för City och Liverpool (spelar senare) för att vi ska bjudas in igen. Risken är snarare att vi kan fångas in underifrån om Tuchel inte får till det och slipper mer sjukdom och skador.
    Under omständigheterna som var får vi nog vara nöjda men vi oroar oss för bristen på mål och chanser.

Noterbart är alltså att Chelsea spelar under protest idag, de har tvingats till spel och Tuchel och klubben är verkligen inte glada. Något Tuchel gjorde helt klart före match.

Mendy, Alonso, Rüdiger, Silva, Chalobah, Azpilicueta, James, Kanté, Pulisic, Mount, Ziyech
    avb: Arrizabalaga, Bettinelli, Kovacic, Niguez, Barkley, Sarr
    Är laget som vi innerligt hoppas kan vinna mot wolves idag och hålla Chelsea kvar i toppstriden. Kanté är tillbaka i startelvan. Jorginho rygg stoppar honom, eller så har han fått covid också. Havertz saknas helt trots att han inte har covid men var sjuk. Jorginho har tydligen testat negativt men har ändå isolerats. James på mitten. Christensen har fått en skada. En oerhört tunn bänk med bara fyra utespelare och två målvakter.

Roman Abramovich har blivit EU-medborgare! Israelen, ryssen som föddes i Ukraina har fått portugiskt pass under en regel som gäller för ättlingar till sefardiska judar. Läs mer här>>
    Vi får se hur det påverkar hans möjlighet att leda sin klubb från plats i London. Hans yrkesvisum drogs ju in av de den konservativa regeringen för tre år sedan och han har sedan dess bara gjort ett besök i London trots att han bytte medborgarskap till isrealiskt för några år sedan. Det besöket var bara för några veckor sedan. Som Eu-medborgare var det fri arbetsmarknad i Storbritannien, men vi har inte kunskap om hur det är nu efter att UK har lämnat EU.

Chelsea försökte få matchen mot Wolves inställd idag, men fick nobben av ligan.
    Vi fruktar att redan där har Chelsea satt sig i ett mental underläge.
    Chelsea har fått tre nya covidfall. Det lutar nog helt åt att matchen mot Brentford som också är hårt drabbade i Ligacupen i veckan ställs in.

Chelsea saknar fyra spelare på grund av covid. Wolvese har rtvå spelare borta pga det. De kommer också enligt ryktet bli första lag i PL som har 100% av spelartruppen vaccinerad.
    Tuchel har tyvärr intagit positionen att det är spelarens enskilda ansva att vaccinera. (Även om han uppmanar till vaccination) Klopp har gjort klart vad han tycker om ovaccinerade spelare och han har också klart sagt ifrån att Liverpool kommer inte värva ovaccinerade spelare. Krav förs nu också fram att ovaccinerade spelare ska separeras från övriga spelare och ledare, de får inte resa, äta etc tillsammans med övriga. Det är en av punkterna, liksom löneavdrag, ligan kommer diskutera på möte imorgon.

Arsenal W kommer inte rycka ifrån Chelsea ännu mer idag då även deras match mot Brighton W ställts in.

LÖRDAG 18:
Nu är även Aston Villa- Burnley uppskjuten.Två timmar före matchstart!
    En enda match väntar idag, än så länge. Leeds mot Arsenal kl 18.30
    Vi tipopar inte så vi vet inte hur kupongen nu ser ut, men det handlar inte om tips längre, det är nu rena lotteriet.

Chelsea Womens match på söndag mot West Ham Women har ställts in. Detta efter fler Chelseaspelare har testats positiva. Vilka de är vet vi inte.
    Det är nog tur för Chelsea att matchen ställs in till nyåret, för den form de visat på sistone har varit rent katastrofalt dålig. En oavgjord, två förluster varav en var en brakförlust som sparkade ut dem ur Champions League. Därtill inga mål på tre matcher.
    De behöver samla sig och hoppas att Arsenal tappar form. Arsenal ska enligt planen möta Brighton vilket inte är en lätt match för dem, hoppas vi.

FREDAG 17:
Imorgon skulle sex matcher spelas. Just nu är det två matcher som kanske kommer spelas. Än så länge är bara en match inställd på söndag så vi antar det är första gången någonsin det spelas fler matcher en söndag än en lördag, tre stycken varav Wolves - Chelsea är en.

Wolves får tillbaka Raul Jimenez till matchen mot Chelsea. De saknar dock Ait-Nouri och Hwang, samt har två spelare med misstänkt Covid. Långtidsskadade Neto och Jonny. Ytterligare två spelare saknas men de hade knappast startat.

Från presskonferensen:
Chelsea har inga nya covidfall. Kai Havertz som var sjuk hade inte fått covid igen (han drabbades ju svårt tidigare). Inga nya skador.
    Han anser att Chelsea spelade bra mot Everton och blev straffade. Han tycker han ser goda tecken på förbättrning och god attityd. (Vi kanske har en något annan uppfattning).
    Han väntar sig en tuff match mot Wolves, de försvarar sig bra och är svåra att bryta ned och Chelsea måste se upp med deras fart och individuella kvaliteter.De är ett lag det är svårt att skapa chanser mot.
    Han ser det som ett lotteri just nu. De vet inte från dag till dag vem eller vilka som kan drabbas av covid. Oavsett alla försiktighetsåtgärder.
    Han medger att spelarna förmodligen är oroade, de har familjer att oroa sig för och ingen vet ju något. De hanterar det dock bra.
    Han kommer få uppleva julfotboll för första gången. Normalt har han då varit ledig. Det är en tung och tröttande period för spelarna. Det är som det är.
    Så kom oroande nyheter, framförallt att Jorginho har smärtproblem med sin rygg och är tveksam till spel. Loftus-Cheek har också problem med smärta (vilket kanske förklarar hans svaga insats igår).
    Han förstår ligans problem med att de inte kan stänga ned utan måste se till om varje match kan spelas eller måste skjutas upp.
    Han antyder att han nog måste spela Kanté imorgon, men det står nog rätt klart att han egentligen inte vill starta honom så direkt efter hans skada. Kovacic är dock tillbaka i träning idag.

Emma Hayes säger att Chelsea blev fullständigt utklassade av Wolfsburg för de hade inte huvudena med sig på grund av oro för coronaviruset. Vi låter det stå okommenterat, men kan ju inte låta bli att undra vad herrrarna hade för ursäkt för att inte ha huvudena med sig när de inte kunde slå Evertons reserv- för reservernalag.
    Effekten blev dock jättefiasko för damerna och de är borta ut den tävling de helst ville vinna samtidigt som de också senaste veckan mer eller mindre spelade bort titeln. De måste ha hjälp för att ha minsta chans på den. Herrarna har nog också spelat bort sin titel. De har knappast råd att tappa en enda poäng mer, och det är för mycket att begära gentemot City och Liverpool som inte till skillnad från Chelsea visat minsta lilla tecken på att kollapsa. Det är något med Chelsea och december som vi inte kan förstå än mindre förklara
    Vi får drömma om en reaktion mot Wolves men vi vågar knappt ens hoppas på det med tanke på hur det sett ut på sistone. Tuchel har ett jättejobb framför sig att vända detta, fortsätter det kommer Chelsea rasa genom tabellen och det ser snart ut som förra säsongen och det innan han ens firat ett år på jobbet.

TORSDAG 16:
En av de värsta dagarna på oerhört länge som Chelseasupporter. Vi skäms över båda lagen.
    Räkna med att vi nu får se spark-spekulationer. Vi kanske överreagerar men just nu känns det som, det var kul så länge det varade, Nu är det bara att börja drömma om nästa säsong för inget av våra lag kommer vinna.

PRAKTFiASKO. SÄMSTA VI SETT fast vi inte såg det men följde rapporterna. CHELSEA WOMEN ÄR UTSLAGNA UR CHAMPIONS LEAGUE och förmodligen borta i ligan också redan i december. CL-förlusten var en del otur och saker som gick fel, den här gången av det vi såg och läste kan vi inte skylla på det.
      Chelsea Women är ute ur Champions League och det kan bara beskrias som en enormt FIASKO för dem och Emma Hayes. Övermod ser vi det som. Med den trupp, det lag hon har till sitt förfogande är det oerhört svagt att inte gå vidare. För första gången tvivlar vi på Hayes, hon gjorde bort sig i första matchen mot Arsenal. Hon fick inte till det alls mot Reading, tog för lätt på uppgiften mot både Wolfsburg och Juventus hemma på Kingsmeadow.
    Eriksson skadad 51 och Wassmuth avgör matchen nio minuter senare. Chelsea var utspelade enligt rapporterna, de har gått på sin egen myt och trott de är så bra att de inte behöver göra jobbet. Hayes ligger inte illa till men det här är patetiskt dåligt. DE BLEV UTKLASSADE. 4-0.
    En insats klubben bara måste skämmas ögonen ur sig för. De var usla hemma mot Wolfsburg, de klarade inte av att göra mål på Juventus hemma och de var katastrofalt genomusla när allt stod på spel. De vek ned sig totalt. Och vi ser som sagt WSL som förlorad också.
    Kvalitetsmässigt borde Chelsea ha Europas näst bästa lag, minst. Idag var de inte ens hundra mill från det omdömet.

Chelsea har nog spelat bort chansen att vinna Premier League genom ännu en riktigt svag insats mot Evertons b-lag, eller var det C-laget. Inga ursäkter fungerar längre. Chelsea är i kris och fortsätter det här är Tuchel i hetluften innan han ens gjort ett år i Chelsea.
    Det är faktiskt så illa att vi börjar hoppas på att ligan ställs in i helgen för vi kan inte se Cheelsea slå Wolvs som de spelar just nu.
    En riktigft svag match, särskilt i andra halvlek. IGEN. 23 -5 i målchanser. Det är oerhört svagt att inte vinna då.

Chelsea Women har gjort en katastrofal första halvlek mot Wolfsburg och är i halvtid ute ur Champions League. Wolfsburg leder med 2-0 och från alla rapporter är det rättvist. Chelsea har redan nästan kastat bort ligasäsongen, att åka ur CL också är en katastrof faktiskt. Hayrs fick göra byte redan i första för att försöka ändra saker och ting. Dåligt försvarsspel och Musovic hade nog inte möjligheten att hindra målen. Övermod straffar sig. Kan de vända detta i andra?

Tuchel har bekräftat att Lukaku, Werner och Hudson-Odoi har fått positiv coviddiagnos. Kai Havertz testas nu men är borta i första hand för sjukdom, det är inte bekräftat att han fått covid.(Även Chilwell har testat positiv men han är ju borta pga knäskada innan så).

Grupp A i Women Champions League är den eda gruppen som inte är avgjort. Chelsea har bästa utgångsläget men också den tuffast matchen ikväll, borta mot Wolfsburg. Tjejerna har två covidfall och några fall av spelare som fortfarande är på rehablistan. En poäng krävs förmodligen för att ta hem gruppsegern och undvika de allra svåraste motståndarna i slutspelet.
    Det här är laget Emma Hayes tagit ut för att göra jobbet: Musovic - Bright, Carter, Eriksson - Reiten, Cuthbert - Ingle, Leupolz - Kirby, Kerr, Harder.
    En stark förstaelva. På bänken en mindre uppställning än vanligt pga covid: England, Ji, Nouwen, Fox, Fleming, Charles, Andersson, Telford
    Som tidigare angetts kommer CSFC följa Evertonmatchen och kommer därför inte har någon kommentar här. Vi kan bara redovisa resultat trots den mycket stora betydelsen av matchen.

De tre nya covidfallen verkar vara Lukaku, Werner och Havertz (som redan en gång haft svår covid). Inte bra, vi har saknat mittfältet nu är nästan hela anfallslinjen borta.

Vi vet ännu ine vilka som har drabbats av covid i Chelsea men det här är laget Thomas Tuchel kan ställa på benen mot Everton: (två målvakter på bänken som ser tunn ut) Mes noterbart är att Lukaku, Havertz (som redan haft svår covid och Werner ) saknas förmodligen är de bland de drabbade.
  Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso, Ziyech, Mount, Pulisic
    avb: Kepa, Bettinelli, Christensen, Kanté, Chalobah, Saul, Barkley, Sarr

Chelsea har rapporterat tre nya fall av covid idag. Vilka det är vet vi ännu inte.
    Samtidigt har kvällens match mellan Leicester och Tottenham ställts in. Brentford som vi ska möta i Ligacupen nästa vecka, Brentford är en av de klubbar, just nu, som är mest drabbade.

På grund av de stora covid-utbrotten i flertalet klubbar vill nu Brentfod att hela 18e omgången i helgen ställs in.

Everton skadelista är massiv medan Chelsea nu bara saknar två spelare. Everton står utan Richarlison, Calvert-Lewin, Digne, Coleman, Davies, Mina och Townsend ikväll. Allan är också tveksam. Det är tapp som påverkar villket lag som helst. Kan inte Chelsea vinna mot ett så åderlåtet lag förtjänar vi inte att kämpa om titeln.

Thomas Tuchel står fast vid att han kommer inte pusha tidigare skadade spel i spel för tidigt, oavsett hur otåliga de, och han, är. Finns det minsta tvivel kommer han vara försiktig och inte matcha dem. Klokt beslut förmodligen då vi sett på tok för många särskilt muskelskador leda till nya skador kort efter comebacken.

Alla matcher är viktiga men segrar är viktigast då Chelseas dåliga form har gjort att vi halkat efter något. Evertons form och skadeläge är dock långt värre. Vilket kan oroa de så lagda då lag som möter lag i deras situation lätt underskattar dem. Något Chelsea absolut inte har råd med då City rusat iväg och därtill kraftigt förbättrat sin målskillnad. Chelsea har plötsligt och olystigt sämsta målskillnaden och minsta poängen av de tre väntade lagen i topp. V i räknar också med att Liverpool slår Newcastle i en match som startar kvarten senare.

Än viktigare på många sätt är matchen som startar en kvart senare. Chelsea Women borta mot Wolfsburg Frauen. Chelsea är tvingade att ta poäng i den matchen för att vinna gruppen då vi nog räknar med att Juventus slår Servette.  
    Lauren James, Maren Mjelde, Ann-Katrin Berger och Drew Spence saknas för Chelsea.

Marin Granovskaia har nu fått ta emot sin utmärkelse som bästa klubbdirektör i europeisk fotboll som hon vann för en tid sedan. Hon har dedicerat den till klubben.

ONSDAG 15:
Dåliga nyheter. Nu har Chelsea också drabbats av covidubrotten i England. Kovacic kände vi till. Det är damlaget som drabbats nu. Ann-Katrin Berger och Drew Psence kan inte spela mot wolfsburg i morgon. Vi kan bara hålla tummarna att utbrottet hos Chelsea Women stannar där, men risken är stor att fler drabbats. Berger och Spence upptäcktes innan avresan till Tyskland.

Match efter match ställs nu in pga covid-spridning. Det är väldigt oroande och vi fruktar att matcher snart måste spelas utan publik också, igen. Något vi inte vill uppleva igen. Frågan kommer absolut aktualiseras nu då försök med ståplatspublik ska göras från nyår.
    Ikväll har matchen Burnley mot Watford ställts in med kort varsel. Ingen av klubbarna har varit bland dem som oro kring interna utbrott av covid har talats om. Vi kan bara hålla tummarna att Chelsea och Everton slipper det så matchen kan spelas imorgon. Spelschemat för Chelsea, som kan komma att spela fler matcher än de flesta om inte alla klubbar ytterligare ska komprimeras.

Barclays, huvudsponsor för WSL har förlängt avtalet till 2025 och dubblar sponsorsumman. Ett tecken om något att damfotbollen även i England börjar bli något att räkna med. Även om summan är peanuts jämfört med vad herrarna får. Damerna får 361 m kr.

Från presskonferensen:
Tuchel bekräftade att Kanté och Chalobah är tillbaka i träning. Kanté kommer vara på bänken imorgon. Chalobah är tillbaka i truppen. Kovacic och Chilwell är nu de enda som är borta.
    Tuchel ångrar inte att Galalgher lånades ut. Han vill inte diskutera kontrakt med pressen men beslutet togs då situationen var en annan och alla inblandade såg det då som det bästa beslutet.
    Han ville inte säga något om alla försvarare utan kontrakt. Det är deras val om de vill lämna eller om de vill stanna.
    Han ville inte säga om det kommer krävas vaccination för att värva spelare. Däremot antydde han helt klart att Chelsea diskuterar just nu inga värvningar i januari.
    Så vad det mer snack om covid och möjligheten om att Afcon kan ställas in. Något Tuchel inte kan svara på som han korrekt påpekade.
    Kovacic har varit borta i åtta veckor nu på grund av skada och covid. Han avslutar sin covid-isolering på fredag och först efter det kan Chelsea avgöra när han kan spela.
    Tuchel menade att Lukaku och fitnesscoacherna inte är helt överens om hans fysiska status. Han spelade 70 minuter mot Zenit, sov illa och reste och Tuchel sa att därför startade han inte mot Leeds och gjorde bara ett kort inhopp. Han antydde sedan att Lukaku nog startar imorgon och spelar ca 70 minuter mot sin förra klubb Everton.
   
Vi trodde inte det var möjligt och nu är det bekräftat. Chelsea kan inte kalla tillbaka Conor Gallagher från lånet till Crystal Palace. Formellt beror det på att i avtalet finns en paragraf att det kan inte avbrytas om Gallagher spelat minst 50% av Palaces matcher, vilket han har.
    Samma gäller nu också Billy Gilmour som efter managerbytet är ordinarie startspelare (han fick för övrigt massor av beröm igår igen).

Andros Townsend har brutet ett ben i en fot, Richarlison har en vadskada och Seamus Coleman har en muskelskada plus att Everton förstås också har Calwert-Lewin skadad. Deras skadeläge är fortfarande kritiskt. Chelsea däremot har fått tillbaka spelare även om vi ännu inte vet läget med Kovacics covid.
    Apropå covid diskuteras nu att egoistiska spelare som vägrar vaccinera sig ska få lönesäkningar liksom de Bayern har infört. Helt rätt, man borde kanske också diskutera avstängningar för dem.

Sky har en analys om Conor Gallagher och hans succé i Crystal Palace. Läs här>>

Chelsea hade jätteproblem med dem, City slog dem med 7-0. Leeds alltså. Chelsea lär fotsätta jaga, för vi tror inte Liverpool tappar poäng mot Newcastle imorgon.

TISDAG 14:
Dagens riktigt goda nyhet, både N'Golo Kanté och Trevoh Chalobah är tillbaka i träning.

Magda Eriksson har gett en videointervjui med Chelseas officiella hemsida. Se den här>>

Chelsea U19 har lottats borta mot Genk i första slutspelsmatchen i Uefa Youth League. Det är ett enkel-möte prel 8-9 februari.

Chelsea inför Safe Standing, ståplats på Stamford Bridge från matchen mot Liverpool 2 januari.

Chelsea har redan tjänat 32m pund på att gå till slutspelet i Champions League. Då räknas inte publikintäkterna in, det har ju varit aådana den här säsongen till skillnad från förra.
    Tar sig Chelsea förbi Lille till kvartsfinalen ökar prispengarna med 9,1m pund.

Speldagarna för Champions Leaguemötena har slagits fast. Båda matcherna spelas kl 21.00. Chelsea börjar hemma 22 februari och spelar borta 16 mars. Chelsea spelar klubblags-VM mellan 3-12 feb.

LUCIA 13:
Chelsea Women har lottats borta mot Aston Villa i fjärde omgången av FA cupen 2021-22. Matchen ska spelas 30 januari kl 13.00.

SKANDAL. FIASKO. Klanteri på allra högsta nivå. Uefa var tvungna att lotta om slutspelslottningen. Man kan knappt tro hur klantigt det är, men så blev det. Vilket innebär att lottningen nedan inte längre stämmer. Chelsea fick dock behålla sin motståndare, Lille.
      Nya lottningen gav:
Salzburg - Bayern München
Sporting - Man City
Benfica - Ajax
CHELSEA - LILLE
Atletico Madrid - Man United
Viillarreal - Juventus
Inter - Liverpool
PSG - Real Madrid
    Hur det här gick till vet vi inte, men vi såg ju fiaskot då Man U först lottades mot Villarreal, samma lag som de hade i gruppspelet. Det var dock först nu, 15.50 vi såg att allt hade lottats om. Man kan inte tro det är sant, men som tur var ändrade det inget för oss.
    Chelseas möte var det enda som förblev oförändrat!!! Vi hade därför dubbel tur då vi i omlottningen lika gärna kunde fått de än mer fruktade motståndet av Bayern, Real, Ajax. Det här ska dock inte få förekomma det är bortom amatörmässigt.

Vi hade tur och undvek Bayern och Real. Vi fick LOSC Lille vilket får sägas vaa bästa möjliga lottning för Chelsea. Det måste vi vara nöjda med utan att på något sätt tro lottningen är lätt, men lättare än vad den kunde bli. Vi är nöjda.

CL-Lottningen:, som strulade en del för dem.
Benfica - Real Madrid
Villarreal - Mancheter City
Atletico Madrid - Bayern München
Salzburg - Liverpool
Inter - Ajax
Sporting - Juventus
CHELSEA - LOSC LILLE
PSG - Manchester United
    Spelschemat kommer senare idag. Chelsea ska också spela klubblags-VM i februari.

Edouard Mendy har blivit Årets Spelare för Senegal.

Dagens i särklass viktigaste handling sker kl 12.00. Lottningen till första slutspelsmatchen i Champions League. Tack vare fiaskot, som vi nog ändå får kalla det som hände i St Petersburg väntar förmodligen en väldigt tuff lottning. Chelsea måste börja hemma och kan bara lottas mot Bayern München (kanske just nu största favoriterna igen till att vinna CL, men mycket kan hända där till i februari när matchandet börjar), Ajax, Real Madrid eller den gruppvinnare alla kanske vill ha, Lille de regerande franska mästarna som sålde massor med spelare i somras. Vi håller förstås tummarna på att vi får möta Lille, oddsen säger tydligen att det blir Real och vi blir inte ett enda dugg förvånade om det blir Bayern.
    Från och med nu gäller inte heller bortamålsregeln längre i de europeiska cuperna. Räkna med förlängningar och straffavgöranden. Chelsea har många bra straffskyttar.

Chelsea U18 vann sin första match i FA Youth Cup mo Leyton Orient med 4-1. Ett svenskt mål. Malik Mothersille 19, Edwin Andersson 25, Silko Thomas 37, Derrick Abu

Chelsea tog en oerhört viktig seger i helgen, men med viss tur måste vi väl erkänna. Försvarsspelet går ju inte att känna igen alls helt plötsligt. Vi har läckt mål värre än en rutten eka.
    Miljardvärvningen Lukaku bänkas? Har vi råd med det? Även om han inte alls övertygat efter en bra start.
    Skadeläget har varit som det varit och självklart har det påverkat, framförall då skadorna så ensidigt har drabbat just mittfältet. Vilket verkligen bevisat hur viktigt mittfältsspelet har varit för vårt försvarsspel.

Nu väntar krislaget Everton på torsdag och Wolverhampton borta på söndag.
    Everton har haft ett långt värre skadeläge än vi men börjar få tillbaka sina spelare. De är trots det ett lag i kris och Benitez tycks vara i krig med sina egna spelare. Dee vann mot Arsenal men förlorade klart till Conor Galalagher (och Crystal Palace) igår. Det kan vara ett bra tillfälle att möta dem. Vi vet inte när Calwert-Lewin är tillbaka men Everton har verkligen saknat honom. Nu tror vi inte det blir så, men frågan måste ändå ställas. Är Rafa Benitez ens kvar i klubben tills vi möter dem.
    Wolves tycks hittat form och har stadigt smygit upp i tabellen. Chelsea har också spelat bättre borta än hemma den här säsongen, oväntat nog.
    Alla topplagen utom West Ham vann i helgen, alla vann med bara uddamålet och alla vann tack vare straffar varav den City fick var en jullklapp av domaren. Alla straffarna i Chelsea match kan nog diskuteras, vilket kanske på något sätt ändå visar att bedömninge åtminstone var konsekvet även om den straff vi nog tyckte var klarast var den enda som krävde VAR-ändring!
    Vinst krävs i båda matcherna om Chelsea ska hänga på City och Liverpool för vi tror väl de kommer fortsätta vinna även om de inte övertygade i helgen. City möter Leeds som gav Chelsea stora problem i morgon kväll. Liverpool möter Newcastle på torsdag och vi kan inte tänka oss att svaga Newcastle på något sätt oroar dem.

På torsdag möter också Chelsea Women Wolfsburg. En match som kanske är ännu viktigare. Chelsea gjorde en katastrofmatch i lördags och förlorade till Reading vilket nästan skänkt titeln till Arsenal redan, för nu räcker det inte alls att bara slå Arsenal i andra mötet. Andra lag måste också ta poäng av Arsenal och Chelsea får inte förlora fler poäng i WSL. De möter i sista matchen före juluppehållet West Ham på Kingsmeadow på söndag.
    I Champions League klarade Chelsea inte av att göra mål på Juventus. Något som kan kosta dem avancemanget. De måste därför ta poäng mot tyska storlaget Wolfsburg som var nära att vinna mot Chelsea i första gruppspelsmatchen som till slut slutade 3-3. En poäng räcker till att vinna gruppen, men en förlust innebär förmodligen att Chelsea åker ut. Juventus har Servette hemma i sin sista match och bör vinna den.
    Så tufft har Chelsea ställt till det för sig, och det kändes onödigt men Chelsea har nu spelat två matcher utan att göra mål De var strålade mot Arsenal i FA Cupfinalen förra lördagen, men efter det har det låst sig för Chelsea, två matchere utan att göra mål kan vi inte komma ihåg när det sist hände. Med kniven mot strupen hoppas vi att det vänder på torsdag.

Sedan kan vi ju diskutera den osedvanligt olyckliga omständigheten som gör att vi måste välja match då de spelar samtidigt, nästan. Herrarnas möte med Everton startar en kvart före damernas väldigt tuffa möte mot Wolfsburg på bortaplan. CSFC kommer följa matchen mot Everton och täta tittar på skärm möjligen och definitivt liverapportering från Volkswagenstaden i Tyskland.

Det kan bli en väldigt bra vecka för Chelsea men det finns tyvärr också förutsättningar för att det kan bli tvärtom. Tuffast på papper har damerna det men herrarna kan inte ta något för givet, de måste höja sin kvalitet från de senaste matcherna.

 

 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG 19:
Brugges unga anfallslöfte Charles Ketelaere har antytt att han är i kontakt med Chelsea, eller åtminstone med en toppklubb i PL. Det har tolkats som att det är Chelsea. En intressant spelare onekligen.

Newcastle förväntas tävla med Chelsea om att värva Lucas Digne som är på kant med Rafa Benitez i Everton. Även Leicester ska vara intresserade.

LÖRDAG 18:
Tipsarna: BBC tippar 2-0 till Chelsea imorgon. Hans gäster gissar 2-2 resp 2-1 till Wolves (de är Arsenalsupportrar).
    Dimitar Berebatov i Metro tror på 1-0 till Wolves.

FREDAG 17:
PL-klubbarna ska mötas på måndag för att diskutera covid och inställnning av ligan över jul. En fråga som kraftigt skiljer sig mellan klubbarna.
    Däremot kan nog ligacupmatchen mot Brentford nästa vecka vara i farozonen då Brentford har ett större utbrott än Chelsea.

ESPN säger Chelsea är intresserade av Lilles Sven Botman. Chansen att de skulle sälja honom innan de ska möa Chelsea i Champions League känns dock oerhört avlägsen.

Ett annat nytt rykte är Theo Hernandez, ryktet kommer dock från El Nacional så vi tror inte mycket på det. De hävdar att det är ett namn Tuchel själv föreslagit Chelsea. Milanförsvararen skulle kosta runt 40m €.

José Mourinho hoppas få hjälp av Tammy Abraham att övertala Ruben Loftus-Cheek att gå till Roma. CSFC ser inga problem med det även om een januaritransfer innebär att Chelsea måste hitta en ny spelare. Vi skulle nog inte ha något emot om Atletico avbröt lånet för Saul som inte lyckats komma in i den engelska fotbollen. Det är trist när spelare inte lyckas men ma kan inte sticka huvudet i sanden. Det finns några spelare som inte lever upp till den allmänna standarden i Chelsea och de finns på mittfältet.

Tipsarna börjar tappa tron på Chelsea. Särskilt mot lag som spelar med låga försvar, som Wolves. Sky tror bara på 1-1. (Chelsea tvingas ju också spela utan naturliga anfallare då covid slagit ut dem och Kai Havertz var sjuk).

Jules Kounde är aktuell igen. Det var ju bara en tidsfråga innan de ryktena skulle dyka upp. Sevilla påstås sänkt priset till 42-49m pund. En avseevärd säkning från de 854m pund eller vad det var som var prislappen i somras. Billigare lösning vore ju att behålla Rüdiger.

Den självutnämnde skadeexperten Ben Dinnery som gillar att diagnosticera fotbollsspelares skador från tv-bilder eller om det är genom en kristallkula hävdar att Ben Chilwell fortfarande kan kräva operation för sin korsbandsskada, efter att Tuchel gått ut och sagt att Chilwell inte behöveer en operation som rehaben gått.

TORSDAG 16:
Inte en dag utan att Antonio Rüidgers bror, som är hans agent, inte läcker rykten om honom. De har haft möten med Real Madrid och nu även PSG. Vi som trodde att man inte fick ha sådana möten innan de sista sex månaderna på ett kontrakt. Och då enbart med utländska klubbar, så var kommer ryktena om Man United från? Det ser inte ut att påverka Rudis spel men det påverkar verkligen oss fans.

Ryktena om Evertons Lucas Digne har ökat. Kanske vi möter dem ikväll men mest troligt för att Digne och Benitez läre hamnat på kant med varandra. Mycket handlar det nog om Benitez vars framtid också är osäker i Everton.

Självutnämnde trasfergurun McGarry hävdar att Alonso och Azpilicueta ha bett sina agenter hitta dem nya klubbar så de får speltid och chans att kvalificera för VM. Vi lär få höra fler sådana rykten från spelare som drömmer om VM.

Chelsea ska vara nära att värva Grielson Bremer från Torino. En 24-årig brasiliansk försvarare som lär kosta mellan 20-25m €.

Barcelona är tydligen ute efter att försöka värva ett halv Chelsealag. Vi har tappat räkning på alla de vill värva från Chelsea. Den senaste är Ian Maatsen som är utlöånad till Coventry där han gör succé i det oväntade topplaget.

Det senaste om Antonio Rüdiger är att han inte känner någon brådska över att ta ett beslut om sin framtid, så vi ska kanske inte vänta oss besked om förkontrakt i janauri. Vi tror inte heller att Chelsea är villiga att släppa honom i januari även om det skulle innebära att de får en mindre summa i övergångspengar.

ONSDAG 15:
I "lånematchen" mellan Gallaghers Crystal Palace och Armando Brojas Southampton tog Broja greppet genom att göra 2-1 till Saints i första halvlek. (Broja har startat sex matcher den här säsongen, och har gjort fyra mål. Mycket fint facit). Slutresultat 2-2.

West Ham som slog oss med ett osannolikt mål har varit svaga i sina andra matcher på sistone och har nu också tappat CL-platsen till Arsenal som startade säsongen krisartat. Den såg vi inte komma, att Arsenal skulle bli CL-utmanare i år.

Varning till Chelsea Women som är i Tyskland för att möta Wolfsburg. Ikvälll utklassade de Arsenal med 4-1. Det tredje bästa tyska laget Hoffenheim gick dock inte vidare då då de förlorade med större marginal i första matchen. Lite skönt att Arsenal inte bara har ligan att koncentrera sig på.

Dagens stora och för titeln förmodligen avgörande rykte är att Afcon, afrikanska mästerskapen, kanske ställs in på grund av pandemin. Vi får se vad som händer.
    Arrangörerna säger att turneringen ska spelas, men sådana garantier är inte värda mycket i en pandemidrabbad värld.

Det är nu officiellt att Sergio Aguero tvingas sluta spela fotboll på grund av hjärtbesvär. Trist avslut på en fantastisk karriär.

Ben Chilwell ser ut att slippa operaton för sin korsbandsskada och han har redan börjat jogga igen i sin rehab.

Ska vi tro ryktena vill Chelsea låna Luca Digne från Everton då han och Rafa Benitez inte kommer överens enligt ryktena. Ett låln med köpoption om 21,3m pund.

TISDAG 14:
Tipsarna: BBC tippar 2-0 till Chelsea mot Everton. Michael Owens tippar 3-1. Sky tippar 2-0.

Nu har även gamle Sam Allardyce gått ut ocvh varnat Conor Gallagher för att återvända till Chelsea efter sitt lån till Crsytal Palace. Det här är löjligt. Vad vad de här gubbarna som påstår att Gallagher inte kommer att ha en karriär hos Chelsea? Hos en manager som gång på gång uttrycker sin beundran för spelaren? Läs mer här>>

Tidningen Goal hävdar att César Azpilicuta fått mindre speltid den här säsongen då han inte ha klarat att hålla uppe sin fysiska status. Svårt att bedöma från åskådarhåll. Klubbarna har dock väldigt bra koll på sådana saker med ständiga testere, testvärden och daglig kontakt. CSFC undrar dock om det också ka vara att Romelu Lukaku, som visserligen varit skadad, också håller sämre fysisk form än under Conte? Något verkar det ju vara då Tuchel spelar honom oerhört försiktigt. Vi får se om Lukaku startar mot sin förra klubb Everton på torsdag.

Tottenhamfansen vill ha Conor Gallagher och försöker hävda att han redan är bättre än Mason Mount. Visst har Mount varit lite sämre den här säsongen, fram till de senaste matcher då han klivit fram igen men sådana påståenden visar ju bara att spursfansen kan lika lite fotboll som deras förra manager som kallar Chelsea ett defensivt spelande fotbollslag. Ett uttalande som verkligen inte höjer eller något sätt förändrar vår uppfattning Pochettinos verkliga kvalitet. Faktum är att om han inte tar PSG till minst final i Champions League kommer vi kalla honom ett fiasko i PSG.
    Sedan är det oerhört trist att alla tycks tro att Chelsea trots massor med uttalanden från Tuchel vill ha Conor Gallagher i klubben kommande säsong och gör vad de kan att påverka honom bort från klubben. En sak är vi dock säkra på, till Tottenham kommer han inte att gå.

Real Madrid som rycker hårt, och kanske inte helt inom reglerna ännu, i Toni Rüdiger (de lär förhandlat med Rüdigers agent innan de officiellt får göra det) sägs vilja göra sig av med Eden Hazard som Ancleotti satt i frysboxen. De ska tackat nej till 25m € från West Ham påstås det och istället nu kräva 50m €, En summa de aldrig kommer få ut för en spelare i frysboxen, med skadeproblem och 30 års ålder. Sedan är det närmast tragiskt att sett hur Hazards karriär gått enbart nedåt när han lämnade för vad han trodde var att spela för sin ungdoms drömklubb.

LUCIA 13:
Ryktet går om att Thiago Silva vill förlänga sitt kontrakt med Chelsea. Det är goda nyheter.
    Även Christensen ska vara nära förlängning, men det har vi nu hört så många gånger att vi slutat lyssna. Vi avvaktar och ser om det händer.

Samtidigt sägs Man United nu också jaga Andreeeas Christensen vars ständigt ändrade kontraktskrav säkert irriterar Chelsea oerhört just nu. Det kommer från Manchester Evening News. De tycks dock ha väldigt svårt att bestämma sig för i en annan artikel i samma tidning är det Man City som ill värva Christensen om han inte förlänger med Chelsea.

Det har börjat nu, tyckarna i engelsk media vill stoppa Conor Gallagher från att gå tillbaka till sin moderklubb geom at hävda att det är det sämsta han kan göra. Som om de vet något, de är bara åsiktsmaskiner. De försöker vända Galalgher från sin moderklubb genom att framställa det som att Chelsea inte kommer att ta hand om honom. Som om Chelsea inte bevisat motsatsen med Reece James, Mason Mount, Andreas Christensen, Trevoh Chalobah, Callumn Hudson-Odoi. Den hitills mest verbale av dem är f d Tottenhamspelaren Garth Crooks i BBC. Läs mer här>>
    Han försöker också se till att Antonio Rüidger ska gå till Man United. Tur att ingen lyssnar till honom.

Chelsea ska vara intresserad av en kontraktsrebell från Arsenal. Det är 18-årige anfallaren Khayon Edwards. Han har erbjudits flertal kontraktsförslag av Arsenal men har ännu inte accepterat något. ett stort antal engelska och tyska klubbar (de har ju gjort någon av en specialitet att värva unga engelska spelare med löftet om me speltid).


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se