csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC  21 sp 12 v 7 o 2 f 44 - 16 mål 43 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 9 sp 7 v 0 o 2 f 27 - 6 mål 21 p
TRIPPELVINNNARE 2020-21. Ligan, FA Cupen, Ligacupen
27 dec 21- 2 jan 22
  NÄSTA MATCH: 5 jan kl 20.45 - TOTTENHAM LC-SF I Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 7 jan kl 20.00 - TOTTENHAM -

Nyheter v-52


SÖNDAG 2:
En fantastisk fotbollsmatch som vi tycker Chelsea var närmast att vinna. De gjorde det bäst och hade de bästa chanserna men två grova misstag kostade. Underbar fotboll men inget lag tjänade på det. Bara Man City vann på resultatet.
   Men vilken underbar match. De neutrala måste älskat den. Vi är dock inte neutrala så vi behövde en seger. Men då får man ju inte släppa iväg Liverpool till en tvåmålsledning. Sådana här matcher borde få extra stilpoäng.
    Bortser vi från resultatet och vad det innebär för serien kan vi ju vara oerhört stolta över hur Chelsea genomförde den här matchen, trots alla skador, sjukdom, Lukakuskandalen och usla insatser i december. Två stora misstag blev dyra men som de reste sig och spelade en makalös fotbollsmatch. Vi har dock inte det flyt som behövs som City har. Chelsea har tappat elva poäng från ledande position och det är där problemet har legat, men de har ju också visat vilken fotboll de kan spela idag och det är vi stolta över.
    Det finns tre viktiga cuper att vinna, vi har aldrig vunnit klubblags-VM vilket vi vill och mirakel händer ju och City kan också hamna i en situation där de tappar matcher och spelare.

Vi hoppas få se ett lag som samlar ihop sig och visar att de verkligen vill spela för Chelsea idag efter det trista med Lukaku. Vi har skador, viktiga skador och sjukdom, mn viktigast är ju ändå viljan och motivationen hos de som får spela för vi har ändå många bra spelare. Det var mer än sisådär med det i veckan mot Brighton. Liverpool är stora favoriter efter vad som hänt, men det ska de egentligen inta vara som vi ser det.
    Det här är de som ska göra det och göra oss stolta över Chelsea igen: Mendy, Chalobah, Silva, Rüdiger, Azpilicueta, Kante, Kovacic, Alonso, Mount, Pulisic, Havertz.
    avb: Kepa, Jorginho, Saul, Barkley, Hudson-Odoi, Ziyech, Sarr, Vale, Hall
    Vi vet inte ens vem Hall är. Lägg därtill att Anthony Taylor dömre och det brukar aldrig någonsin gå bra för Chelsea då.

Liverpool däremot startar: Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas, Henderson, Fabinho, Milner, Salah, Jota, Mane
   
Chelsea är elva poäng bakom City nu och risken med allts om hänt är väl att där förblir vi även efter idag. Det som skrämmer oss mest dock trots alla skador, idiotiska uttalanden och sjukdom är att det är elva poäng som Chelsea tappat när de var i vinnande position. Det är siffran som avslöjar varför säsongen gått från dur till moll på kort tid. Chelsea kan inte hålla tätt, de kan inte försvara ledningar längre. Där ligger problemet. Så enkelt kan det vara, och så lägger vi till alla andra problem och optimiismen är lite svår att hålla levande just nu.

Chelsea ska enligt Sky strukit Romelu Lukaku från truppen mot Liverpool. Det kanske försvagar oss men vi stödjer det helt om uppgiften stämmer. Man går inte iut ochj offentlig skämmrer sig, sina fans, sina medspelare, sin manager och sin kliubb på det sätt han gjorde. Vi skulle inte ens sörja om han nu lämnar, även om det knappast lär ske med tanke på kostnaden. Han blivit Chelseas största flopp någonsin.
    Lukaku är alltså inte bara bänkad, han är struken helt och hållet från vårens kanske största match på Stamford Bridge.

Idag avgörs det, kanske, vilket lag som kommer att vara favoriter till andraplatsen i Premier League.
    Ett oavgjort resultat är bara väldigt lite bättre än en förlust för båda lagen.City har ju rusat ifrån ordentligt i december. Både Chelsea och Liverpool måste helt enkelt vinna matchen om säsongen ska sluta positivt. Allra mest måste Chelsea vinna då Liverpool har en match tillgodo på oss på grund av covideländet. Oavgjort måste nog ses en besvikelse oavsett hur matchen utvecklar sig.
    Liverpool förlorade i veckan till Leicester. Chelsea förlorade inte till Brighton men det kändes verkligen som en förlust då de ännu en gång skänkte bort poäng till motståndarna genom att inte slutföra matcherna professionellt.
    December har varit en stor besvikelse för oss. Vi kan skylla på mycket men de förklaringarna håller egentligen inte. Det är något i laget just nu som inte fungerar. Att då dessutom hamna i en sådan situation som vi gjort med Lukakus fullständigt omdömeslösa gnällande och utttalanden hjälper inte. Vi vill ju ha spelare som vill spela för oss, inte som vill tillbaka till sin förra klubb. (Där han inte heller är välkommen).
    Normalt hade vi välkomnat om Tuchel sätter honom på läktaren idag, men tyvärr behöver vi alla tillgängliga spelare. Han kommer dock inte välkomnas särdeles varmt på Stamford Bridge idag. Nu lär vi väl inte få uppleva burop och kommentarer från uppvärmningen, men det är svårt att tro att han kommer välkomnas med någon som helst uppskattning. Lukaku har inte presterat i närheten av sin prislapp även om han också kan skylla på skador och sjukdom, ändå med den prislapp han kom med och de förväntningar som fanns måste man säga att han hittills har underpresterat även om vi varit positiva till hans insatser de två senaste matcherna. Han måste göra en kanonmatch idag om hans återkomst i Chelsea inte ska sluta negativt och kanske även i förtid.
    Lägg därtill att matchen åter igen döms av Anthony Taylor som visade ut Reece James och dömde straff till Liverpool i första mötet i inledningen på säsongen. Av någon anledning gör det oss väldigt nervösa och inte ett dugg optimistiska inför utgången av det här mötet.
    Mest oroliga är vi väl ändå på grund av Chelseas dåliga form som inte ser ut att vända, men vi hoppas ju alltid. Särskilt då Chelsea för första gången på flera decennier spelar med ståplatspublik.

GOTT NYTT ÅR,
NYÅRSDAGEN 1-2022:

Silly Season, januariversionen har startat. Först ut av alla var Everton som köpt loss Mykolenko från Dynamo Kiev. Newcastle har lagt bud på Kieran Trippier som sitter på utgående kontrakt med Atletico Madrid. Atleti kommer att släppa honom om Trippier vill lämna.
    (Att notera är att inte alla marknader har öppnat fönstret, några öppnar först på måndag).

Jürgen Klopp har lämnat positivt coronatest och kommer inte finnas på plats på Stamford Bridge imorgon. Pepijn Lijnders leder laget istället.

Ännu en dålig nyhet. Domare imorgon blir Manchesterdomaren Anthony Taylor som har ett gediget rykte (välförtjänt) att inte vara speciellt bra i matcher som Chelsea spelar i. Petitionen om att försöka stoppa honom att döma Chelsea tycks snarast haft motsatt effekt då vi haft honom flertalet gånger efteråt.
    Han dömde också matchen i augusti. En insats som är svår att glömma hur gärna vi än vill.

Man City har inte spelmässigt övertygat helt i december, men de har sannerligen ändå fått resultaten med sig. De övertygade inte alls mot Arsenal heller idag men fick med sig en vinst ändå i en galen match. Där Chelsea tappar har City lyckats hålla emot och nu ser det nästan omöjligt ut att de inte vinner ligan igen. Bra lag har flyt heter det, och oj om de har det.
    Frågan avgörs imorgon om det blir Chelsea eller Liverpool som försöker ta upp kampen om andraplatsen.

Att hålla reda på engelska titlar är för en svensk en omöjlighet men de är onekligen vldigt viktiga för britterna. Nu har Emma Hayes som redan hade en MBE (Member of the British Empire) fått en OBE. Som förmodligen är finare.
    I vilket fall som är det en stor ära för henne och ett tcken på det makalöst fina jobb hon har gjort för Chelsea. Grattis.

Timo Werner och Kai Havertz är tillbaka i träning och kan komma att bli aktuella för spel mot Liverpool imorgon. Det är nog inte troligt att de spelar ändå. Även Thiago Silva är tillbaka i träning och kommer säkert få spela med tanke plå Chelseas försvarsspel på sistone.

Dagens stora fråga är Lukakus fullständigt omdömeslösa intervju. Han har varit något av en gnällspik länge men hans åsikter och känslor kring övergången till Chelsea och allt som kommit fram nu, att han bara gick med åden för att han inte fick mer pengar av Inter, är inget som kommer få en enda Chelseasupporter att vilja stödja honom.
    Vi undrar därför om Tuchel kommer att bänka belgaren mot Liverpool. Vi tror det inte. Men vi tycker han borde göra det. Vill inte Lukaku spela för oss ska han fan i oss inte göra det heller.
    Chelseafansen kommer absolut göra sina känslor klara över Lukaku och han fullständiga brist på respekt för fansen, för klubben och för Thomas Tuchel imorgon.
    Som spelare kommer han nog behövas, men han kommer aldrig nu att bli en Chelsealegend, för hans inställning är så fel som en spelare kan ha för en klubb han dessutom påstår sig ha som favoritlag.
    Lukaku har gjort ett av de värsta självmål vi sett en spelare göra i Chelsea. Han måste prestera oerhört bra för att vi fans ska kunna förlåta honom. För just nu önskar vi mest att någon köper tillbaka honom för 98,5 m pund, vilket knappast kommer hända. Det är ju inte direkt så att han gjort stor succé, för det har han verkligen inte gjort.
    Hur kan Tuchel lita på en spelare som sviker och hänger ut honom? CSFC väljer solklart Tuchel före Lukaku.
    Efter alla skador, all sjukdom och de dåliga resultaten var Lukakus extremt omdömeslösa intervju inget Chelsea behövde. Året började dåligt för Chelsea, det hade extrema höjdpunkter (CL-vinsten, damernas trippel) och slutade dåligt. Som om den "neverending pandemin" inte räckte.
   Får Lukaku spela måste han göra minst två mål för att vi ska börja acceptera honom igen.

Titeln tror vi är en omöjjlighet nu. Risken är nästa helt klar att City springer iväg med den.
    Men det finns mycket att hoppas på. Vi bör ändå kvalificiera oss för CL. Vi kan väl ändå inte förlora till Chesterfield i FA Cupen, vi vill slå ut Tottenham och gå till final i Ligacupen och vi har en fördelaktig lottning i Champions Leagues slutspel. Det finns mycket att hoppas på. Trots allt vi trodde ju inte att Chelsea skulle vinna den här säsongen, bara komma närmare.
    Damerna däremot har gjort bort sig och vi undrar om de kan komma i närheten av förra årets/säsongens höjdpunkter. Till skillnad från männen kan de inte heller säga det beror på att andra lag är bättre, de har själva orsakat sin usla säsong.

Den andra stora frågan är, kommer nyårsdagen att ge fler positiva covidtest, för händer det kommer nog matchen mot Liverpool att vara i fara för att ställas in. Är det bra eller dåligt. Vi måste nog säga, med tanke på skadorna och den usla formen = bra. Vi hoppas matchen blir inställd.

NYÅRSAFTON 31:
Liverpool har fått tre nya covidfall inför söndagsmatchen, men de har inte tillräckligt många för att få matchen uppskjuten (ännu). Därtill är Minamino och Alcantara borta, liksom Robertson som är avstängd.

Dagens snackis på årets sisa dag är intervjun som Romelu Lukaku gjorde för Sky Italia för tre veckor sedsan då mer och mer från den framkommer. Vi måste säga att vi är riktigt besvikna på Lukaku och hans stora käft. Han har varit en gnällis sedan han kom tillbaka och nu går han dessutom ut och säger att han inte ville komma och att han vill återvända till Inter. Det vore kanske det bästa om han inte vill spela för Chelsea men att Inter skulle köpa tillbaka honom till den summa Chelsea lade ut på honom är otänktbart.
    Romelu Lukaku kan nog förvänta sig en hel del publikreaktioner på Stamford Bridge på söndag och han måse nog leverera minst ett par mål för att fansen ska förlåta honom.
    Läs mer om han ogenomtänkta intervjuinsats här>>

Tuchel bekräftar att Chilwell är borta för säsongen. De har ännu inte tillräcklig information om Reece James's muskelskada men han är nog borta från matchen mot Liverpool.

TORSDAG 30:
Som om december inte hade nog dåliga nyheter för oss Chesleafans rapporterar klubben en häftig förlust för senaste räkenskapsåret, pandemiåret, på hela 145,6 m pund, trots att omsättningen steg till 416,8m pund. Inte bra. Förlusten beror på att Chelsea inte hade någon publik under året och minskad vinst vid spelarförsäljning. Detta trots att Chelsea köpte spelare för 109,7m pund och sålde för nästan lika mycket, 103,7m.
    Läs mer hos BBC>>
    Här är klubbens uttalande>>

Timo Werner som drabbades av covid samtidigt som Luikaku fick en svår omgång. Han kan fortfarande inte återvända till träning.

December har i år också varit en riktigt svag månad för Chelsea och vi har med största säkerhet spelat bort titelchansen. Visst det finns förklaringar med mycket skador och sjukdom, det ursäktar dock inte på något minsta sätt hur Chelsea släppt koncentrationen och skänkt bort poäng sent i matcherna och tappat ledningar. Det är trots allt en koncentrationsfråga. Mästare vinner de matcherna, de tappar inte två poäng gång på gång. Åtta poäng hämtar vi inte in på City, de rusar iväg med titeln i år igen ser det ut som. Men vänder inte formen för Chelsea får vi börja titta bakåt snart.
    Underligt nog gick vi ändå förbi Liverpool men spelar Chelsea som de gjort större delen av december, och oroande nog framförallt på hemmaplan då kan vi nästan lämna walkover till Liverpool på söndag. Även om de förlorade till Leicester i tisdags och gav oss andraplatsen med det. City däremot gör ju svagare matcher men vinner dem ändå, framförallt så tappar de ju inte matcher som Chelsea så oroande gjort alltför många gånger. Det gör dem till mästare, Chelsea är inte alls där ännu även om vi nog tagit ett steg framåt trots december. Ganska trist avslutning på 2021 som gav stora framgångar för damerna och en Champions Leaguetitel åt herrarna. Det måste vi ändå vara mycket nöjda med.

Reece James drog på sig en lårmuskelskada. Sådana har vi haft för många av nu och de är alltid svårbehandlade och brukar ta längre tid än man önskar.

ONSDAG 29:
Mycket oroande med Reece James's skada och just före Liverpoolmatchen. Christensen såg också ut att spela med smärtor i ryggen igen. Och fick gå av i halvtid. Oerhört oroande, inte minst med tanke på söndagens match. Skönt dock att Lukaku ser ut att hitta form.
    Chelsea tappar ännu en gång en seger i slutet av matchen, inte för att det var oförtjänt för Brighton men ändå! Just då hade ju Chelaea stabiliserat sig. Dåiigt omdöme i frilägen kostade. De vågade inte ta dem själva utan försökte få andra spelare att ta ansvaret för att göra mål när de var fria.
    Bye bye titelstrid. En usel insats där de ändå började rätt bra men sedan skänkte bort matchen genom mängder av underprestationer. Kan vi hoppas Brentford kan göra mål och stjäla poäng från City nu...?
    Det kunde vi inte.

Tuchel matchar följande lag mot Brighton ikväll:
Mendy, James, Rüdiger, Christensen, Azpilicueta, Jorginho, Kovacic, Mount, Pulisic, Hudson-Odoi, Lukaku
  avb: Kepa, Alonso, Kanté, Chalobah, Saul, Barkley, Ziyech, Havertz, Sarr
    En stark elva och en stark bänk där lite överraskande Kanté och Havertz är med. Werner saknas dock fortfarande då hans covd tydligen varit rätt illa.Liksom Silva som fick gå av med muskelskada senast. Alonso som spelat mycket på sistone vilas.

Chelsea saknar Kanté och Loftus-Cheek ikväll. Det är högst osäkert om Silva kan spela, liksom Havertz och Werner. Den stora frågan är kanske om Tuchel startar Lukaku då han vill matcha in honom oerhört försiktigt. Chelsea har dock chansen att gå förbi Liverpool och hålla avståndet till City.
    Brighton har frågetecken kring Leandro Trossard som är viktig för dem.

Tuchel fortsätter sitt krig mot att PL vägrar ha fem avbytare, något han stöds av Klopp och Guardiola men motarbetas ordentlgit av dinosauren Dyche i Burnley som inbillar sig att det är en fördel för de stora lagen och totalt blundar för det faktum att de lagens spelare spelar långt fler matcher än vad Burnleys spelare gör. Runt nästan 30 matcher mer per säsong än någon Burnleyspelare gör. Han negligerar därför helt hälsoaspekten hos spelarna därför hans lag aldrig går långt i cuperna eller har några landslagsspelare. Snacka om en person som kör huvudet i sanden och blundar för verkligheten.

Det har nu bekräftats att John Terry går in i akademin som en form av konsult.'

Tuchel som intagit en beklaglig inställning till vaccination kommer nu tvingas bli mer aktiv. Detta då han inte kommer att kunna ta ut ovaccinerade spelare till första playoofmatchen mot Lille. Frankrike har infört regler om att bara dubbelvaccinerade spelare får spela i Frankrike vilket innebär att Tuchel måste välja bort de spelare i Chelsea som vägrar vaccinera sig. Det är inte helt klart lagmässigt men det lutar åt det hållet och beslutet tas inom kort av den franska regeringen.

TISDAG 28:
TACK. Leicester.

Att Ben Chilwells korsbandsskada kräver operation har förändrat en hel del inför transferfönstret som börjar på lördag.
    Det talas om värvningar, ex Lucas Digne. Lån av honom, eller Theo Hernandez. Det talas också om att återkalla lån på erfarna spelare som Emerson Palmieri från Lyon, eller från vår lovande Ian Maatsen från Coventry.
    Allt är spekulationer men något måste hända då vi bara har Marcos Alonso på den positionen och med den mängd matcher som väntar kan inte en spelare spela alla, inte som spelare utnyttjas idag. Även om Alonso inte är ordinarie i Spaniens landslag och då hade utnyttjats ännu mer.

Chelsea har officiellt bekräftat att Ben Chilwells skada kräver operation. De säger inget om tidsapsekten, men operation kommer nog ske snarast och först därefter kan rehabtiden uppskattas.

Ruskigt dåliga nyheter för Chelsea och Ben Chilwell. De första rapporterna om hans knäskada var så positiva så självklart denna skadesäsong skulle det bli sämre. Han måste nu operera sitt knä och är borta länge, hur länge går inte att säga ännu. Han opereras denna vecka.
    Tipset är att hans säsong nu är helt över.
    Det här kan helt ändra Chelseas planer för värvningar i januari, för vi behöver nu en vänster wingback då vi inte riktigt har en back-up för Alonso. Även om Azpilicueta kanske kan spela där. Vänsterback har ju Azpi spelat mycket och wingback också även om det mesta varit till höger.

MÅNDAG 27:
Det var en viktig seger igår, på så många sätt. Det gör oss glada, inte minst att Chelsea kom igen efter det oturliga självmålet och kunde vinna, även om det krävdes straffar för det. Det vore ännu roligare om Chelsea började göra spelmål igen.
    Mindre roligt var förstås att vi åter igen fick spelare skadade.
    N'Golo Kanté drog upp den skada han fick mot Juventus och lär nog inte spela mer i veckan, och vi har ju två viktiga matcher varav den mot Liverpool på söndag nog känns allra viktigast. Det krävs dock seger mot Brighton på onsdag också för att vi ska hänga med i toppen.
    Thiago Silva fick problem med sin lårmuskel men Tuchel antydde att de tror han gick av innan det blev en skada. Vi får ses på onsdag.
    Tuchel medgav att laget är väldigt slitet just nu. Efter alla skador och sjukdom. De byten och den laguttagnign han gjorde var något av en chansning och mot fys-teamets rekommendationer. Hudson-Odoi spelade trots att han bara haft två träningar och fysteamet ville inte att Lukaku som blev matchhjälte skulle spela så mycket som enhel halvlek. Förhoppningsvis gick det bra och vi har en tänd och hel Lukaku både mot Brighton men kanske framförallt mot Liverpool. Vi behöver honom, det visade han igår.

 

 

Rykten, notiser m m, v-52


SÖNDAG 2:
PSG vill värva Conor Gallagher men är beredda att vänta till i sommar. Vi ser snarare att vi väldigt snabbt tar tillbaka honom till Chelsea men det går ju inte kontraktuellt men just nu behöver vi själva Conor Gallagher.

Tottenham har fullt ut gett sig in i jakten på Toni Rüfiger om vi ska tro medierna. Nu väntar vi bara på ryktena om att Antonio Conte vill värva Romelu Lukaku ocksål.

NYÅRSDAGEN 1-2022:
Romelu Lukakus fullständigt omdömeslösa intervju med Sky Italia har redan vänt Chelseasupportrarna mot honom och tal om att avsluta hans kontrakt redan nu är redan i omlopp. Daily Mail har en intervju med en Chelseasupporter om Lukakus idioti och omdömet är hårt. Läs den här>>


Uefa överväger att flytta Chelseas möte med Lille i Champions Leagues slutspel till neutral plan på grund av de franska reglerna om att spelarna måse vara vaccinerade för att släppas in i Frankrike.

NYÅRSAFTON 31:
Tipsarna: BBC tror på 1-1 mellan Chelsea och Liverpool. Hans gäst (West Ham-fan) tror förstås på en Chelseaförlust med 2-3. Själva vågar vi inte tippa efter sett de senaste matcherna, särskilt inte på att Chelsea inte ska släppa till sena mål.
    Merson tror på en lätt seger för Liverpool efter sett Chelsea underprestera (igen) mot Brighton- 2-0 till Liverpool.
    Sky tror på 3-1 till Liverpool och underblåser hur svga Chelsea har varit i alla lagdelar på sistone.

Ett helt nytt namn för vänster wingback är Dortmunds Raphael Guerreiro, som Tuchel själv värvade 2016. Han lär värderas till 31,5m €.

Romelu Lukaku lär ha gjort en intervju för Sky Italia som tolkas som att han inte trivs i Chelsea under Thomas Tuchel. Något som självklart dras upp stort i England. Tuchel själv fick många frågor om det och var genuint överraskad över tolkningen och uittalandena. Trist när sådant händer men att Lukaku inte gillar den försiktiga mathningen kluibben gett honom efter skador och sjukdom det har vi ju förstått. En klar brist på självinsikt känns det som. Det är ju för hans egen skull Chelsea varit försiktiga med honom, men spelare vill ju alltid spela. Han gillar inte heller det system Chelsea och Tuchel valt att spela med. Hans frispråkighet lär inte vara uppskattad av Chelseas ledning och det spekuleras i om han kan komma bestraffas för sin bristande respekt för Tuchel och klubben.

Det senaste, från spanska "källor" om Toni Rüdiger, är att han nobbat Bayern och han har nobbat Chelsea och kommer gå till Real Madrid där han erbjuds en sign-on--bonus på 10m € och högre lön än i Chelsea.

Klubbens lånerapport från veckan>>

TORSDAG 30:
Ben Chilwell har opererat sitt knä och uttalat sig att han känner sig positiv och motiverad. Läs mer här>>

Både Italien och Frankrike kommer vägra godkänna transfers för spelare som inte är vaccinerade.

Lyon kommer vägra bryta lånet av Emerson Palmieri om Chelsea försöker nå den lösningen.

Domargranskaren Dermot Gallagher i Sky håller Mike Dean om ryggen och anser han fick de stora besluten rätt igår. Vi kan ha invändningar mot det, men Chelsea förlorade inte poäng pga domaren utan för att de inte klarar av att hålla koncentrationen och spela av matcher. Läs resonemanget här>>

Monacos Tchouameni har alltid beskrivits som en mittfältare på väg till Chelsea. Nu efter vår wingback-kris beskrivs han som wingback. Vi kan alltför lite om honom för att kunna kommentera det. Men med wingbackläget som är förutsätts det nu att något händer på transferfronten i januari. Chelsea ska ha ett bra samarbete med hans agent och har länge beskrivits som favoriter att värva honom. Vi får väl se, men vi lär få höra många liknande rykten framöver.

ONSDAG 29:
Norwichs bortafans har utsett Billy Gilmour, på oebgripliga grunder, till syndabock för att klubben inte duger för Premier League. Något som kom fram under deras möte med Palace igår. Gilmour trodde mycket på sitt lån till Norwich men hamnade av någon anledning omedelbart i Farkes kylbox. När Farke till slut fick sparken satte Dean Smith in honom omedelbart i laget och Gilmour har flera gånger utsetts till deras bäste spelare, ändå är han syndabock för Norwichs bortafans. Något Gabriel Agbonlahor tar upp och uppmanar Gilmour och Chelsea att omedelbart bryta lånet nu i januari och se till att han hamnar i en klubb som uppskattar honom. Läs här>>

Chelsea ska ha kontaktat Theo Hernandez agent om en övergång i januari. Milan ska dock sägas vara helt emot att släppa vänsterbacken även för 50m €.

TISDAG 28:
Spekulanterna i media tror nu att Chelsea kommer erbjuda Ross Barkley som lån tillbaka till Everton i utbyte för ett lån av Lucas Digne. Låter som en idé.

Gallagher vilas i Palaces match mot Norwich, Billy Gilmour startar dock.

Metroi och Goal hävdar att nyheten om Chilwells operation har stoppat alla planer på att ge Malang Sarr ett lån i januari. Inter, Milan och Napoli ska varit intresserade.

Efter de usla nyheterna om Ben Chilwell ökar ryktena om Lucas Digne från Everton till Chelsea lavinartat. Vi lär få konkurrens från Newcastle, som säkert kan erbjuda bättre ekoonomiska villkor med sina nya ägaromständigheter, men ekonomi är inte alltid allt.
    Chelsea lär dock helst låna, vilket kan vara avgörande i negativ betydelse.
    Tho Hernandez är det andra stora namnet som nämns som ersättare. Digne är i konflikt med sin manager, har erfarenhet från PL så det är nog mer realistiskt än att Milan skulle släppa Hernandez, men annars hade nog CSFC valt honom.

Maurizio Sarri hoppas kunna värva Callum Hudson-Odoi till Lazio. Det kommer inte att gå.

Tipsarna: Sky tror på en mållöst match mellan Chelsea och Brighton. (Vi fruktar att orden parkerad buss kommer till tals under matchen, så det kan vi hålla med om. Båda lagen har också väldigt svårt att göra mål).
    BBC och deras gäst (Middlesbrough och Rangers) tror båda på 2-0 till Chelsea.

Spanska Sport hävdar att Andreas Christensen började strula i sina kontraktsförhandlingar med Chelsea för att Barcelona började rycka i honom och förhandla med hans agent. Christensen sägs bestämma sig i januari. Även Bayern och Juventus ska vara intresserade av dansken som hoppat av nästan färdiga kontrakt med Chelsea två gånger nu under hösten. Inte undra på att Tuchel föredrar att spela Chalobah om detta stämmer.

Juventus sägs vilja byta Rodrigo Bentancourt för Saul Niguez. Dock inte med Chelsea utan först i sommar då Saul återvänt till Atletico (för vi misstänker att Chelsea kommer inte utnyttja sin förköpsklausul om 30m eller så för Saul).

MÅNDAG 27:
Real Madrid planerar att erbjuda pengar och Eden Hazard för Reece James. Chelsea kommer inte att bry sig för de säljer inte James.
    Det senaste om detta är att Real tror de kan köpa Reece för något slags reapris om 50m pund. Löjligt lågt alltså.

Det kom från Nacional som trots att de är en Barca-stödjande publikation alltid vet (säger de) vad Real Madrid ska göra. Som att de kommer sälja Rodrygo till Chelsea för 80m €. Vi tror inte på det heller.

Sport Italia säger Chelsea kommer värva Raphinha för 42m pund.

Det är fem dagar till transferfönstret öppnar igen. Det märks på ryktesfronten. Själva tror vi att mycket lite kommer att hända på värvningsfronten för Chelsea och knappast mer på försäljningsfronten.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se