PREMIER LEAGUE 2021-2022
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2021-2022>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC  21 sp 12 v 7 o 2 f 44 - 16 mål 43 p
2 januari 2022

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA    2 -

 

 

Liverpool   2 - (2-2)

Liverpools laguppställning

Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas, Henderson, Fabinho, Milner, Salah, Jota, Mane.

avb: Adrian, Marcelo, Keita, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Beck, Williams, Morton

Manager: Jürgen Klopp covidisolerad, Pepijn Lijnders ersätter

Målgörare


0-1
0-2
1-2
2-2

Sadio Mané, 9
Mohamed Salah, 26
Mateo Kovacic, 42
Christian Pulisic, 45+1


CHELSEAS INSATS


8


Tala om att individuella stora misstag kostade ine bara en ledning utan direkt istället ett underläge trots en mycket bra start. Tänk OM, Pulisic inte missat gratismål och Chalobah hade tänkt efter först. Liverpool fick utdelning på allt. Vilket tog luften ur Chelsea och deras fina spel. Fotboll är fan i mig inte rättvis. Just då kändes det löjligt tungt för oss.

Ett otroligt mål tog Chelsea tillbaka in i det just före paus. Och ett till på övertid. Vilken otrolig match. Vilken moral att komma tillbaka. Första halvlek kunde varit 4-2 till Chelsea, men att komma tillbaka efter de besvikelserna som var...säsongens bästa halvlek utan tvekan på många sätt.

En fantastisk fotbollsmatch, till typ ingen nytta då båda lagen tappade till City med resultatet. Vi tycker nog Chelsea var närmast segern med tanke på de chanser vi skapade, men två misstag kostade ett tungt underläge att vända först.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

16 Edouard Mendy Viktig räddning i inledningen. Borde nog tagit Salahs mål men gick ned och Salah kunde lyfta in den.Flera fina offsideräddningar som han inte får räkna. Så en suverän räddning han fick rädda på Salahs långförsök. 7
14 Trevoh Chalobah Två jättetavlor i inledningen varav ett gav ett gratismål.Två bra brytningar mot Salah senare. Svajig insats som visade orutinen. Strömberg kallar hans spel obekymrat och det är bra beskrivning, han verkar inte riktigt ha koll på konsekvenserna. Blandade så vi vet inte vad vi ska tro... 6+
6 Thiago Silva Läser spelet så otroligt bra. 7
2 Antonio Rüdiger Bra försvarsspel i slutet av första. Men får ta på sig Salahs mål. Bra även i andra. 7-
28 César Azpilicueta Var verkligen kapten och ledde laget med exempel. Riktigt stark andra. 7-
3 Marcos Alonso Salah lurade bort honom vid sitt mål. Men han var ändå den ende som upptäckte faran där. 7
7 N'Golo Kanté Mycket bra på mitten. Assisterade till Puls mål Vilken jätte han är, särskilt i andra. 8+
8 Mateo Kovacic Inleedde lovande, försvann dock rätt snabbt kändes det som. Men kom igen. Vilket drömmål han gjorde. Han som aldrig brukar träffa mål när han skjuter. Vilken volley. ÅRETS MÅL?! Svårighetsgraden var bortom förstånd. 8+
19 Mason Mount Irriterad och flirtade med kort. Bättre andra men inte riktigt som vi hoppats på från honom. Vi har krav. 6+
10 Christian Pulisic * En jättemiss i inledningen då huvudet nog inte hann med. Revanscherade sig precis före paus med lika stor skicklighet som missen var tvärtom. Nära igen i andra men en bra räddning stoppade honom. Hade en stark andra halvlek. 7+
29 Kai Havertz Skapade oreda och slet mot Liverpools försvar. 7-
  ---    
5 Jorginho In för Chalobah. 70 Märktes oväntat lite. 6+
20 Callum Hudson-Odoi In för Havertz. 79 För kort tid för betyg. -
       
CHELSEAS BÄNK


Kepa, Jorginho, Saul, Barkley, Hudson-Odoi, Ziyech, Sarr, Vale, Hall

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 15 10
Skott på mål 6 6
Blockerade skott 4 2
Hörnor 6 7
Målvaktsräddning 4 4

Bollinnehav %

56 44
Källa Flashscore

 

Manager Thomas Tuchels INSATS

Lämnade Lukaku utanför truppe (rätt) men fick ändå rotera ordentlig på grund av skador, sjukdom och svag form. Juniorer på bänken för att fylla ut.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Mateo Kovacic

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Chelsea kommer ha ståplatspublik idag för första gången sedan mitten på nittiotalet. Ska bli intressant att se hur det utfaller framöver.

Det här är striden om andraplatsen, för vi är tilll 95% säkra på att Manchester City vinner Premier League 2021-22 Senast mötet slutade mållöst mellan de här klubbarna var 2008.

Liverpool gör avspark och geast överfaller Mae hoom och kortas för det. Riktigt fult var det. 1 Fr o m nu gäller det tio gula för avstänging. Kude varit rött.
    Fint at Kate till Mount som sedan blockas. 2
    Höra är Aloso täcks ut av TAA. 3   Variant. ALonsos inlägg svagt.
    Medys utspark långt, väldigt mycket för lång.
    Kova har de defesiva akarrolle.
    Iskallt av Silva som fintar bort Salah, var det väl.
    Chalobah gör en tavla och Mae får fram bolle till Salah. Medy gör en bra räddning Så är det Chelses tur me Pul är för ensam. Vilken matchstart. 6
    VILKEN MISS AV PULISIC. Han får en studsboll helt ensam med målvakten och missar, mv tar de. Uselt ärligt talat. 7 Sådana misstag får man inte göra som anfallare. Där måste ma göra mål.
    Så gör Chelsea istället misstaget då Chalobah igen gör bort och Mane får chansen och tar den. 9
    Pulisic dribblar men går ned och får inte frispark.
    Två extrema tavlor fram och bak och missar och vi ligger under trots en jättefin inledning.
    Det går inte vår väg just nu.
    Fin boll till Alonso från Silva me spajore får ite tag i bollen.
    Väldigt bra inlednig på matchen och ädå ligger vi under på misstagen. Det är så surt.
    Mount får hörna när skott täcks ut av Milner. 16 Dålig höra.
    Så orsakar Pulisic en frispark. Pulisic kortas. Ite mycket att snacka om tyvärr för mycket adrenalin och dobbar. 17
    Mv tapppar ut bollen över linje men får en billig frispark istället.
    Lång cross till Alonso som tar på volley, skulle tagit det lugt och tagit ned, det tycker tuchel också.
    Bra brytning av Azpi, seda Kante.
    Vilken intnsitet det är i matchen, Chelsea har spelat så bra och ligger under på ett jättemisstag. Fotboll alltså. Det kunde lika gärna varit tvärtom ifall Pulisic hade gjort sitt gratismål. 21
    Salah offside men får gå hela vägen och Mendy gör en riktigt bra rädding i oödan så att säga. 22
    Alonso täcker ut till hörna på TAA. 24 Det har varit adlöst hittills och så orättvist känns det.
    Ny hörna. Azpi vinner mot vD. TAA skjuter ett underligt skott som liksom stannar upp i lufte och Medy år knappt fram att boxa. Me får bort bollen ändå.
    Så får Liverpool utdelnig igen ur igen vinkel alls när Mendy sjunker ned vid stolpeb. Där borde ha gjort bättre. 26 Ännu mer orättvist även om det var skickligt gjort. Alonso gav sig dock lite väl lätt. Han täckte inspel men Salah gick på mål istället.
    Man såg nästan modet sjunka genom mattan på Chelseas där.
    Den här matchen kunde verkligen sett annorlunda ut men misstag kostar.
    Mendy och Silva täcker lång boll till Salah. Det är irriterat på plan då Taylors inkonsekvens inte tas mot väl av spelarna. 31 Mount trycker till Tsimikas och VAR kollar rött kort för Mount. Löjligt.
    Det andra målet tog luften ur Chelsea, tyvärr.
    Bra försvarsspel av Chalobah mot Salah, två gånger om. 36
     Matchen har dött en hel del och moralen hos Chelsea är inte där längresom det ju ofta blir när ena laget får med sig allt trots att de inte förtjänar det.
    Kai görs ned två gånger, frispar in som mv har problem med från Alonso. Bollen ut till Kova som jag vet inte vad, han drullar iväg en djup volley som får en otrollig båge och går in vid stollpen. Var det tur eller otrolig skicklighet. Han brukar aldrig träffa mål. MÅL MÅL. Så ska förstås Taylor VAR-kolla det. 42 Rudi är offside men de kan de ju döma bort. Gör de inte heller.
    Lika oskcikligt som missen lika skickligt var det nu när pulisic kom fram på en boll som han urskickligt lyfter in i MÅL 45+1 VIlken match. Var det Alonso som assisterade? Jag hinner inte med här.
  bhra försvarsspele av rudi mot Salah, och Kante. SÅ cvänder igen och Kai får bollen på hälen, den studsar till Mount som bara kan skyffla iväg bollen och den går långsamt deciemetern utanför. Du milde. 45+3 Det var rudi till Kante som assisterade.

Misstagen kostade för mycket. Inte oväntat. Så synd bara då det var det bästa spel vi sett av Chelsea på mycket länge. MEEEENNNNN

SOM DE KOM IGEN TROTS DET. DU MILDE VILKEN HALVLEK.

ANDRA
Jag är helt slut. Vilken match. En sådan emotionell bergochdalbana så man förstår varför hjärträddare är ett krav på alla arenor numer, det borde det vara framför tvn också.

Chalobah står och drömmer och Mane smyger upp bakom honom. Det var dock offside men Chalobah har varit klart svajig. 46 Mendy bra med på andra offsiden un att få kredd för det.
    Azpi högst uppe av alla och stör. Fabinho har tur sedan som lyckas få bort bollen. 48
    Bra brytning på Salah. 49
    Så bra av Kante och ut till Alonso som får lägga över på högerfoteen men skottet över. 51
    Ny offsideräddning av Mendy. 52
    Pul ordnar en hörna med en läng räd. 53
    Lite kaos på hörnan mn Liverpool får ut den och Kante hinner före Salah. Så bra. Han har varit fantastisk idag - igen. 54
    En jättechans för Mane som inte kan bestämma sig och Azpi stjäl bollen från honom. 54 Matchen fortsätter ta andan ur oss. Offside igen dock visade det sig.*
    En hög studsboll som går liverpools väg och så skjuer Salah mot Mendy som är långt ute och gör en suverän räddning. 57
    Tempot är fortfarande furiöst.
    Mane kommer fri och Mendy räddar igen. 58 Lagen är sträckta värre än dragspel. Ny astor räddning
    Missförstånd mellan Mount och Kante tyvärr, Chelsea behåller boll men får inte kontroll till Kova får tag i den. 60
    Mounts inlägg för nära mv som lätt tar det. 61
    Kellehers tur att göra en suverän räddning. Hann inte ens se från vem.... Matchen är galen. Får se om det blir reprios. Kante gör en fin aktion men passar sedan tyvärr fel. Det var ett skott rakt på från Pulisic som inte fick ren träff.
    Chalobah gör en bra brytning. Vi vet inte om han har en bra match eller inte, så svajig är han men det var bra. 65 Han stälelr dock till det för sig med lite dålig omdöme lite för ofta. Oj, Silva var nära att få en tå på den och styra in i mål, hur hann han ändra sig. Den mannen alltså.
    Milner och Jota ut Keita och Axlade-Chamberlain som skadat oss förr. 69
    Chelsea byter ut Chalobah som ju blandat och gett men vi ger honom ändå plus. Jorginho in. 70 Azpi lär nog spela back nu, han har varit oerhört offensiv och bra framåt hittills särskilt i andra.
    Matchen har en vilopaus känns det som. Bytena spelar väl roll. Lagen behöver samla sig.
    Bra brytning av Azpi mot Mane. Chelsea kontrar men Kai som inte har någon att spela vänder runt som en hockeuspelare och söker ny position. Pul skjuter just över. 72
    Mane är hal som en ål Chelsea har problem med att få stopp på honom. SÅ går han och Pul omkull. Pul tror han ska få frispark men Mane får bollen.
    En period för Liverpool där de styr och spelar runt. 74
    Kova bryter bra men Chelsea kan inte utnyttja det utan får börja om bakifrån.
    Kai offside
    Kontate spelar över men Taylor stoppar bara för att han håller för ansiktet. 77 Reprisen visar minimal kontakt med Kais armbåge men oj vad ont fransmannen har.
    Hudson-Odoi ska in. Fräsha ben. Havertz ut. 80
    Fabinho stoppar Pulisic genom att ställa sig i vägen, gillar inte avblåsningen. Fabinho har tyvärr spelat upp sig i andra och varit viktig för scousers.
    Frispark när Kwita stoppar Kova. Hyfsat läge. Knä mot knä.81
    Mount i muren men andra skottet har härligt tryck mot stololproten men mv hinner dit. 82
    Mendy långt ute och rensar fröer Mane. Sedan knuffar Konate CHO i ryggen. Kort.
    Frispark långt ute, Alonsooch Mount som vanligt vid bollen. 84 Alonso försöker, bra båge men får snäll och Kellehere hinner dit.
    Rudi och VvD nickar till varandra typ öve 40-50m
    Kante smygger upp i något slags friläge och gör konstiga saker med bollen, hamnar hos Kova till slut, Chelsea behåller trycket. Hörna. 86
    Rudi nickar och den går just utanför.
    Vilken aktion av Kova igen. Men till ingen nytta.
    Sedan en enorm nedtagning igen. V Ilken match han har. Pul lyfter in bollen lite för nätt, AA får bort.
    Pul ny hörna. 88
    Rensar med nick på linjen. Men det blir inget av kontringen när de var fyra mot två. 89
    Vi är suerpnervösa att vi nu ska förlora en match vi faktiskt tycker vi borde vinna.
     Jones in för Mane som inte borde fått spela matchen. 90
    Fyra minuer tillägg och bra läge för Keita. Liverpoool söker skottläge men hittar inte. Det slutar med en hörna via Silva tror vi som fick skottet blockat.
    CHO nickar undan en dålig hörna.
    Azpi bröstar ned till Mendy. 90+2 Orkar Chelsea med en sista push? Ser tyvärr inte ut så.
    Rudi till inkast. 90+3 De måste hålla bort bollen. En minut kvar.

 

En fantastisk fotbollsmatch som vi tycker Chelsea var närmast att vinna. De gjorde det bäst och hade de bästa chanserna men två grova misstag kostade. Underbar fotboll men inget lag tjänade på det. Bara Man City vann på resultatet.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor + VAR

BETYG

Skulle varit rött till Mane som fick vara kvar och göra mål. Inkonsekvent behandling av flera situationer. Lät matchen flyta vilket räddar honom/VAR från helt underkänd. Var mindre inkonsekvent i andra så vi var snälla i betyg.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.