csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  22 sp 12 v 7 o 3 f 44 - 17 mål 43 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 9 sp 7 v 0 o 2 f 27 - 6 mål 21 p
10 - 16 jan 22
  NÄSTA MATCH: 18 jan kl 21.00 - Brighton Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 19 jan kl 20.30 - West Ham - LC -

Nyheter v-2


SÖNDAG 16:
Lewis Baker lämnade igår för Stoke, idag gjorde han debut när han hoppade in i deras segermatch mot Hull.

Vi såg inte Chelsea som titelutmanare men hoppades att de skulle närma sig före säsongen. Vi har absolut rätt i det första men börjar oroa oss för det andra. Det är dock inte mot City igår vi tappade chansen utan genom usla resultat i december, bland annat mot vår nästa motståndare som vi gav oavgjort helt i onödan för bara några veckor sedan. Det får inte ske igen.
    Snarare är det så att vi nu måste titta bakåt. Vi kan kanske utmana Liverpool om andraplatsen även om vi nog tappar den idag. De har också match tillgodo på oss.
    Målet är detsamma; en CL-placering (vilken spelar ju ärligt talat ingen roll), vi kan inte bry oss om 2 eller 4) och en eller fler cuptitlar. Chelsea är fortfarande ett cuplag, kapabla att slå vilket lag som helst men inte tillräckligt starka för att vinna en liga då det krävs att man vinner även när man spelar dåligt lika väl som när man spelar bra, som City gör.
    Oroande är dock att vissa spelare inte lever upp till förväntningarna och vi vidhåller att Tuchel igår tog ut fel anfall. Vi ville ha Mount, Havertz och Lukaku (vi kan ha haft fel om Lukaku vi hade nog fel, och kanske borde önskat Werner). Det är för tidigt att döma ut Lukaku då han haft skada och sjukdom, men nu måste han börja leverera eller så kommer det att börja talas om en ny stor, extremt dyr, flopp. Han måste göra minst 10 mål på de matcher som återstår annars kan han inte få i närheten av godkänt.
    Brighton och Tottenham väntar och det måste bli två segrar. Inte för titeljakten utan för CL-jakten. Titeln har vi avskrivit och det gjorde vi redan innan säsongen startade även om hoppet levde fram till december. City har precis som Tuchel säger satt ribban, och den är vad vi måste sträva efter att nå och komma över. Det finns inga passagerare i Citys lag, men det finns det fortfarande i Chelseas trupp. (Det är dock rätt intressant att trots att ingen trodde på oss innan säsongen säger de nu att vi inte är titelutmanare, om vi inte var det före säsongen varför skita på oss nu? Det var ju United och Liverpool som skulle utmana City!)
    Vi vet inte varför Tuchel valde de spelare han gjorde, offensivt, men vi vet att han valde fel. Varför speciellt Mount inte fick spela förrän sista minuterna kan vi inte fatta, vi förstår inte heller varför Havertz inte fick spela. Den analysen (läs insikten) måste även Tuchel göra framöver. (Sedan är det lite trist att alla skyller på Alonso som är närmast utmattad, när han inte gör en bra match, han hade svårt men han visade ju hjärta vilket vi inte säger om alla, Han var absllut inte sämst igår).
    Nu går vi för cuperna. Vi kan vinna Ligacupen, vi kan vinna klubblags-VM och även FA Cupen och Champions League, det skulle väl tysta några av alla de som vill kritisera och nedvärdera oss? Ingen annan kan göra det.

LÖRDAG 15:
OFFICIELLT
Det blev just klart att Lewis Baker som väntat lämnar Chelsea för Stoke City på en permanent övergång. Som alltid säger Chelsea inget om övergångssumma men han var på utgående kontrakt och CSFC tror att han fått gå gratis till Stoke. Vi önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär.

Tuchel tyckte oavgjort hade varit rättvist men han var fullständigt ärlig om att anfallet gjorde inte sitt jobb. Ingen av de tre.

Vi var ganska optimistiska innan men höll nog inte helt med om laguttagningen och bytena. Chelsea slarvade bort de möjligheter de kämpade sig till. Individuell skicklighet avgjorde, men City är ett helt färdigt lag. Chelsea är fortfarande ett bygge. Vi saknar också viktiga spelare och fått gå tungt på andra.
    Taktiken var sund men anfallet och offensiven var oerhört slarvig och många felbeslut. Vi tycker nog Tuchel fick fel i laguttagningen trots allt.
    Svenska tyckare skyller på Kepa, vi har svårt att hålla med och det gör faktiskt inte heller de engelska som istället berömmer de Bruyne för skottet och såg det som otagbart.
    Vi måste också börja fråga oss om Lukaku var rätt värvning. Just nu är omdömet, nej. Han måste börja leverera, särskilt i de viktiga matcherna. Havertz har gjort det och därför är vi så besvikna över att han inte fick chansen idag.
    Vi är besvikna men det var inte idag vi förlorade chansen till att vinna ligan. Det gjorde vi i december.

Fyra skador i backlinjen men Tuchel får ju ihop ett lag så vi behöver inte covidfuska som vissa lag håller på med just nu.
    Vi hade helst sett Havertz starta men Tuchel väljer Ziyech och Pulisic, förmodligen för att få mer bollkontroll och en mer djupledsspealnde Lukaku som måste börja prestera mot förväntningarna snart. Starkt mittfält även om Jorginho överraskande not inte startar, lite ihoplappad backlinje där vi inte vet om det blir tre- eller fyrback. Ingen Mount kanske största överraskningen.
    Kepa, Thiago, Rüdiger, Sarr, Azpilicueta, Kanté, Kovacic, Alonso, Pulisic, Ziyech, Lukaku.
    avb Bettinelli, Jorginho, Werner, Loftus-Cheek, Saul, Barkley, Mount, Hudson-Odoi, Havertz

City startar men en urstark startelva men är lite tunna på bänken. Ederson, Walker, Stones, Laporte, Cancelo, Rodri, De Bruyne, Foden, Bernardo Silva, Grealish, Sterling.
    avb: Steffen, Dias, Gundogan, Jesus, Fernandinho, Mbete, McAtee, Lavia, Wilson-Esbrand.
   
Nästan alla tipsare, experter och bookies tror på seger för City. Höga odds på motsatsen. Vi är inte riktigt lika övertygande om att det blir lätt för City. Vi har inte varit lika imponerade av dem i deras senaste matcher även om de fått fina resultat. Chelsea kan vinna, men vi är ju handikappade av att nästan all vår frånvaro är på spelare i backlinjen så försvaret måste hålla ihop och stå tätt. Men visst är City stora favoriter, desto roligare blir det ju då om vi kan slå dem. Det kanske till och med kan ge ett uns av spänning till Premier League om det händer, även om City var favorit även hos oss före säsongen och ännu mer favorit nu. Då Chelsea tappade väldigt mycket mark med våra svaga insatser i december. Det har sett bättre ut på nyåret även om effektiviteten inte duger alls.

Man City som drabbades av covid först efter helgperioden, senare än nästan alla andra lag, har fått tillbaka spelare men också fått nya covidfall. Pep Guardiola ville inte säga vilka de var vid sin presskonferens igår. Det ska dock vara tre nya spelare och vi vet som sagt inte vilka utom Sterling som kommit tillbaka från tidigare positiva testade. De har dock haft en vilovecka då de spelade FA Cup förra fredagen och kunde vila flera spelare och de är utslagna ur ligacupen och därför hade en full träningsvecka.

FREDAG 14:
Pep Guardiola som självisolerat kommer vara tillbaka på sidlinjen imorgon. En föstärkning för City antar vi.
    Vi är nyfikna på hur Tuchel kommer tackla honom imorgon. Det står 3-1 till Tuchel just nu, i England.
     John Stones, Oleksandr Zinchenko, Raheem Sterling, Jack Grealish, Phil Foden och Fernandinho saknades förra fredagen mot Swindon, några av dem lär vara tillbaka i träning men vi vet bara att Sterling är det. Han är deras formspelare och blev Månadens Spelare i december.

Även machen mot Everton på södag är nu uppskjuten pga covid. Ungefär som vi gissade då Everton ska ha ett stort utbrott. Chelsea Womens tre senaste matcher har nu ställts in pga covid. Det är rätt hopplöst det här nu för damerna. Det kommer bli en komprimerad säsong då även ligacup och FA Cup ska klämmas in. Chelsea W är ju tyvärr pinsamt nog utslagna ur Champions League vilket åtminstone delvis kan skyllas på covid också.
    Nästa match ska nu, eventuellt, bli mot Wst Ham i Ligacupen på onsdag.

Tuchel har medgett att hans taktik senast mot City var fel. Vi ansåg ju då att han spelade för att inte förlora istället för att vinna. Chelsea var för passiva i den matchen pga hans taktiska val medger tysken nu.
    Han utvecklar det med i den här artikeln>>

Andreas Christensen har drabbats av covid och är förstås borta från toppmötet imorgon. Även Chalobah är borta på grund av skada, liksom förstås James och Chilwell. Inte bra men de två förstnämnda kommer nog tillbaka innan ligan och cuper ska avgöras.
    Kenedy har anslutit och gör sin första träning med laget i eftermiddag. Är knappast aktuell för spel redan imorgon men är kanske med i truppen för säkerhets skull. Tuchel är glad över att ha honom tillbaka men menar att det är ju inte idealt då de lånas ut för att få fulla säsonger med speltid i de klubbarna.
    Han gjorde också fullständigt klart att Loftus-Cheek kommer inte lånas ut nu i januari.
  Tuchel sa att Chelsea följer marknaden nu i januari men känslan är nog att inte mycket kommer att hända.
   Tuchel menar att den största skillnaden mellan Chelsea och Man City den här säsongen är att de har hanterat skador och covid bättre än Chelsea (läs; haft mer tur med sådant). Man City är det bästa laget i England och har varit ett par år. De är ribban Chelsea måste försöka nå.
    Tuchel liksom många andra är mycket kritisk till hur vissa matcher skjuts upp och sa rakt ut att det ser ut som en del matcher skjutits upp mer på grund av skador och Afcon än för covidskäl. Vilket är fel och han hoppas det verkligen inte är så. (Chelsea är ett av mycket få lag som inte haft någon uppskjuten match).
   
Förra tisdagen fick vi en utmärkt förklaring kring Chelseas ekonomi efter att de gåttt ut med sitt bokslutsresultat. Till det gjore EZ Olsson ett tillägg som förklarar hur spelarövergångar, försäljnignar och köp redovisas som hör till. Av internetmystiska anledningar försvann det i vår epost-brevlåda tills idag. Det får vi be om ursäkt till men nu publicar vi det som tillägg, se menyn till vänster eller gå direkt dit>>
    Vi ber om ursäkt för att det försvann här hos oss.

TORSDAG 13:
Xhaka Granit gjorde igen allt han kunde för att förstöra för Arsenal, men de lyckades hålla nollan mot Liverpool borta.Retur nästa vecka.

Chelsea har nått en cupfinal sex raka säsonger. Vi är verkligen cuplaget, och vi vinner ligan också då och då.

Datum för Chelseas nästa FA Cupmatch är klart. Det blir den 5 feb när vi möter Plymouth Argyle.

OFFICIELLT
Chelsea har bekräftat det vi hade lite svårt att tro på. Kenedy återvänder till Chelsea från lån hos Flamengo. För att förstärka vänsterkanten efter Ben Chilwells skada.

Likaså officiellt. Jamie Cummings har återkallats från lån hos Gillingham men har redan gått på nytt lån säsongen ut hos MK Dons, hoppas han får mer speltid där.

ONSDAG 12:
Thomas Tuchel har varit i Chelsea 350 dagar och har redan tagit oss till en tredje stor final. Plus en vinst i Supercupen. Visst vi förlorade FA Cupen, men vann Champions League och det är ju det val alla hade gjort. Nu kan vi vinna Ligacupen. Vi vann Supercupen. Vi kan vinna Klubblags-VM, vi kan vinna FA Cupen, vi kan vinna Champions League igen och vi kan ju om ödet tvärvänder också vinna ligan. Att vi vinner allt är inte särdeles troligt, men vi har chansen och Tuchel har inte ens varit i Chelsea ett år. Han är på god väg att kunna bli vår mest framgångsrike (bäste) manager någonsin (fast det kräver ju att han ger oss en ligatitel nåt år).

CHELSEA ÄR I FINAL I CARABAO CUP, LIGACUPEN
I en konstig alltmer avslagen match där domaren stod för tre stycken jättetavlor som rättades av VAR. Tack för det.
    Tre billiga mål ändå som tog oss vidare, spelet förtjänade bättre mål.
    Nästa vecka avgörs om vi ska möta Liverpool (favoriter) eller Arsenal. De spelar sin första match imorgon.
    Allt fokus på Citymatchen nu. Det blir tuffare.

Däremot, de på Sky som skickade laguppställningen.... Kanté var aldrig med i den, men kom in och spelade strålande den korta tid han var där.

Ingen Kanté, men det är ändå ett starkt lag där Sarr fortsätter i backlinjen. Stormatchmålgöraren Havertz börjar på bänken.
    Kepa, Christensen, Sarr, Rüdiger, Azpilicueta, Jorginho, Kovacic, Hudson-Odoi, Mount, Lukaku, Werner        
      avb: Bettinelli, Alonso, Silva, Loftus-Cheek, Saul, Havertz, Pulisic, Ziyech 

Tottenhams lag: Gollini, Emerson, Tanganga, Sanchez, Davies, Doherty, Højbjerg, Winks, Moura, Lo Celso, Kane

Ett tidigt mål för Chelsea kan helt komma att avgöra kvällens match. Det är ju inte sannolikt men långt från en omöjlighet att Tottenham ska kunna vända matchserien.När laguppställningarna kommer får vi en indikation på vad Conte själv tror. De kommer sakna Son, vilket är ett stort avbräck för dem liksom avsaknaden av James och Chilwell förstås är för Chelsea.
    2002 ledde Chelsea med 2-1 efter första semin mot Tottenham i ligacupens semifinal. Tottenham vann med 5-1 i andra matchen.Detta efter inte ha slagit Chelsea i 27 möten innan. Så svängningar händer.

Tuchel antyder att det kan bli samma formation mot Tottenham ikväll som senast. Om han nu inte spelar mindgames med Conte. Det skulle bland annat innebära en anfallsduo med Lukaku och Werner, vilket låter rätt intressant då de ha target, genombrott, speed. Frågan är bara var och hur alla våra duktiga yttrar ska spela?

TISDAG 11:
Tottenham kommer sakna Heung-Min Son, Steven Bergwijn, Eric Dier och Cristian Romero i morgon.

Kanté och Silva har tränat med laget idag och Tuchel tar ett sent beslut om de ska vara med i truppen och ev starta mot Tottenham imorgon.
    Ovanligt nog och positivt nog har Chelsea inte heller fått några nya skador så Tuchel har full trupp förutom förstås långtidsskadade James och Chilwell.
    Sent har vi fått veta att Chalobah är inte aktuell för spel.
    Tuchel var väldigt noga med att betona att Chelsea är inte i final, vi har inte ens en fot i finalen. Det är en avgörande match som ska spelas och den kan sluta hur som helst.

Det är inte Chelsea men det visar ett systemfel hos enelsk fotboll för tillfället som Liverpool utnyttjat till max. De anmälde en mängd positiva covidtester och fick sin semifinal mot Arsenal i Ligacupen förra veckan uppskjuten. Det ha nu visat sig att de anmälde 40 positiva spelare och ledare men det var bara ett enda covidtest som verkligenvar positivt. Resten var så kallade falska positiva, säger de nu.
    Det är väl inte riktigt så systemet ska utnyttjas.
    Ikväll har Leicester fått sin match mot Everton uppskjuten igen på grund av sjukdom (covidpositiva), skador och spelarfrånvaro för Afcon. Så ska det heller inte få användas. Afcon är en turnering som man kan tycka vad man vill om (särskilt att den sspelas så ofta) men den måste ändå respekteras och vill lagen inte spela under perioden får de helt enkelt låta bli att värva spelare som försvinner då. De har försökt spela Afcon på somrarna som alla andra stora turneringar (Qatar-VM förstås undantaget, skandal som det är) men det har helt enkelt inte gått pga klimatologiska förutsättningar så till det blir en fyraårsturnering istället för varannat år måste klubbarna leva med den.

MÅNDAG 10:
GRATTIS Mason Mount som blev 23 år idag.

Everton W, Chelseas näsa motstndare i WSL fick sin match mot Aston Villa inställd i helgen. Problemet var ett stort covidutbrott i Everton, ilket ställer helgens match i farozonen. Vi kan bara avvakta.

Stor vecka väntar Chelsea.

Damerna fick sin återstart inställd, detta då covid rasar i damftobollen också. Vi får se hur det blir med match mot det andra svensklaget (tre svenskor) Everton till på söndag.

Killarna har halva benet i final i Ligacupen. De kunde haft lite mer än halva om de hade visat större effektivitet i första matcheen mot Tottenham. Det har varit Chelseas problem hela säsongen.
    Annars verkar det som form är på väg igen trots allt elände med skador och sjukdom.
    Tottenham kommer på sin arena absolut inte göra en lika otroligt svag insats som i första matchen (särskilt första halvlek). Vi får se hur Conte bedömer möjligheten att vända matchen. Indikation på det får vi när vi får se laguppställningen på onsdag. De hade dock förmodligen sitt starkaste lag på fötter redan i onsdags, men deras huvud var ju absolut inte med.
    Tottenham och Conte spelade dock rena b-laget mot Morecambe och gjorde inte som Tuchel och matchade mer ordinarie spelare och visade motståndarna större respekt igår. Lite bet det honom då han var tvungen att toppa laget med de stora namnen för att ta sig förbi div 3-laget.
    Det kommer bli tuffare nu men Chelsea är stora favoriter att ta hand om ena finalplatsen på Wembley i Ligacupen, Carabao Cup, Betydligt mer oklart vilka motståndarna blir då första mötet mellan Liverpool och Arsenal sköts upp. Förhoppningsvis kan de spela andra mötet i veckan, och första mötet nästa vecka.

Sedan väntar tidigt på lördag det absolut toppmötet mellan ettan Manchester City som redan rusat iväg och tvåan Chelsea.
    Det är bortaplan och Chelsea har faktiskt varit lite bättre borta än hemma så det ska kanske spela mindre roll än väntat.
    I första mötet förlorade Chelsea med enda målet. I den matchen var vi rätt besvikna över att det var tydlgt att Chelsea spelade mer för att inte förlora än för att vinna. De skulle inte erkänna det men så var det. Nu måste de spela för att vinna. Även oavgjort skulle kännas närmast som en förlust på grund av alla oavgjorda matcher och tappade poäng i december.
    Chelsea har utan tvekan börjat hitta form igen även om de missar för många målchanser fortfarande. Både mot Liverpool, mot Tottenham och mot Chesterfield.
    Manchester City klarade helgperioden nästan helt utan skador och sjukdom. De hade onekligen lite flyt med det. Det flytet försvann förra veckan då sju spelare drabbades av positiva covidtester. Vi vet inte hur många av dem som kommer att kunna spela mot Chelsea eller om deras utbrott sprider sig. Det är något som vi nog kommer undra och följa en hel del under veckan, för det spelar ju roll.

I vilket fall, det är en stor och viktig vecka för Chelsea och vi tvingas nog spela den utan våra ordinarie wingbacks igen. Frågan är hur Tuchel taktiskt löser det. Hans byte till fyrbackslinje fullständigt ställde Conte och Tottenham i onsdags. Vi får se vad Tuchel väljer i veckan men det är alltid väldigt uppmuntrande när ens manager vinner den taktiska kampen så klart mot andra toppmanagers. Vi har ju också haft lite oväntat lätt mot City även om vi förlorade senast, vi vann dock den viktigaste matchen, Champions Leaguefinalen. Något som kanske ger Pep Guardiola extra bränsle.

 

 

Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG 16:
Rafael Benitez har fått sparken från Everton. Inte så oväntat då resultaten sannerligen undgått honom. Det är verkligen många managerbyten den här säsongen, och då har ändå inte Chelsea varit med i den cirkusen.

Ett nytt rykte som inte verkar så väl underbyggt är Ivan Perisic som ersättare till Chilwell. Han sitter på utgående kontrakt i Inter och 32-åringen är kanske intresserad av ett nytt äventyr. Inter vill förlänga men till sämre lön.

Det är mycket prat om Barcelonas Ronald Araujo som inte velat förlänga ännu. Det talas om Real Madrid och även Chelsea sägs ha kontaktat spelaren om en övergång till Chelsea.

Ett annat Barcelonarykte är förstås Frenkie de Jong som förståsigpåarna säger kan komma till Chelsea bara de höjer sitt bud med 8m pund. Chelsea påstås ju lagt bud om 33m.

LÖRDAG 15:
Arsenal lyckades lura ligan och fick derbyt imorgon uppskjutet.
    Det är oerhört tröttsamt hur vissa kluibbar myglar, för något annat ord har vi inte för vad klubbar som United, Liverpool och Arsenal gjort. United ordnade två uppskjutna matcher, Liverpool anmäler 40 covidpositiva spelare och ledare och det visar sig att bara en enda av dem verkligen var covidpositiv. Arsenal har något enstaka fall, men de har avstängningar, de har fyra spelare i Afcon, de har skador och de skickade iväg två spelare på lån i veckan trots att de visste det och så fort det var klart begärde de att få skjuta upp matchen av covidskäl så de kan förbereda sig för returen mot Liverpool i Ligacupen. Ursäkta om jag säger det, det är mygel.
    City, West Ham och Chelsea är de enda klubbar som inte ställt in matcher! City hade tunn bänk idag, vi har haft det i andra matcher. Vi skyller inte förlusten idag på något annat än att Tuchel fick sin lagupptagning fel och att de offensiva spelarna var sämst på plan. Bytena var inte heller lyckade förrän Mount fick någon minut. City vann och de gjorde det utan att direkt behöva vända sig till sin bänk. De är överlägset tränade fysiskt, något som tagit Pep åratal men som betalar sig nu. De orkar pressa en hel match på ett fantastiskt sätt och de har förstås väldigt bra spelare också.

Spanska rykten som vi tror rätt lite på säger att Chelsea har försökt värva Frenkie de Jong från Barcelona för 40m € men att Bracelona kräver 60m €.

Hur olika saker tolkas. Vi tolkade helt klart att Tuchel gav klart besked om att Ruben Loftus-Cheek inte kommer lånas ut i januari. Vissa engelska medier tolkade det precis tvärtom och menade att Tuchel lämnade dörren öppen för ett lån till Juventus...

Arsenal försöker ställa in derbyt mot Tottenham imorgon. De skyller på covid men de har bara ett enda känt covid-fall, men de har skador och de har fyra spelare i Afcon. De försöker helt enkelt utnyttja systemet precis som Thomas Tuchel varnade för igår innan de gjorde sitt försök. Beslut kommer idag och finns det någon som helst trovärdighet måste det avslås. De är inte de enda som utnyttjat systemet men det gör det inte mindre allvarligt. Ta Liverpool som anmälde 40 covidfall, det visade sig att ett enda av dem var korrekt.

FREDAG 14:
Conor Gallagher gjorde mål igen. Mot Brighton som spelade ut Palace fram till des, 69e minuten. Han gjode en stormatch. Måste ta en plats i Chelseas trupp till nästa säsong. Birighton missade en straff i första (den var sensationellt dålig). Matchen slutade 1-1 vilket inte var rättvist, Birghton var mycket bättre men Palace har ju Gallagher )och mv Butland).

Southampton vill gärna värva Broja men antyder också att det kan bli ett lån även nästa säsong, beroende på vad Broja, hans agent och Chelsea vill. CSFC vill absolout inte se en försäljning men kanske är ett lån klokt. Vi får se, fortsätter han utvecklas som nu kan vi behöva honom redan nästa säsong. Han har gjort totalt sju mål för Saints hittills.

Tipsarna: Sky tror på få mål (vilket inte är oväntat då det brukar bli få mål i de riktigt stora matcherna för Chelsea) och 1-1. Chelsea stoppar alltså City från en 12e rak vinst.
    Merson tror på 2-1 till City. Även BBC tippar 2-1 och hans gäst (Wolves-fan) tror på 1-0.
    Michael Owens tror på 3-1 till City.

Niklas Sule har utgående kontrakt och lär vara intresserad av Premier League trots Barcelona-intresse. Självklart kopplas han därför åter till Chelsea. VI får väl se.

Chelsea följer noga Anderlechts spanske vänsterback Sergio Gomez. 21-åringen är inte aktuell för en värvning jus nu men Chelseas scouter följer honom med stort intresse och de är inte ensamma. Han har 13 assist i 28 matcher hittills.

Det förs fram argument att Tuchel ska bänka Lukaku mot City. Det är inte helt utan grund då det baseras på att Lukaku närmast verkar desperat att övertyga och spelar med en tyngd på axlarna efter intervjuincidenten. Det ligger något i det, han skulle må bra av att slappna. Det märktes ju mot Tottenham att han var desperat att övertyga. CSFC tycker nog ändå han ska starta, men vi vill absolut ha in Kai Havertz i startelvan, han är inte en målgaranti men han verkar onekligen göra sina mål i stormatcherna. (Lukaku har spelat mot City 17 gånger, 14 starter och har gjort fem mål, han har varit i det vinnande laget bara tre gånger).

TORSDAG 13:
Southampton vill värva Armando Broja, 20, på en permanent övergång. Det finns även andra klubbar som är intresserade även om vi ännu inte vet vilka. Vi vet inte heller vilka planer Chelsea har för Broja, men vi hoppas han får en ärlig chans i Chelsea i sommar.

I England lägger man häpnadsväckande lojligt stort intresse på vad deras tv-tyckare säger, så därför spekuleras det nu i att Rüdiger ska till Liverpool då Jamie Carragher tycker han ska dit. Det är silly season, men så där är det hela tiden i brittisk sportskrivande (det är absolut inte journalistik).

Häckens Stina Blackstenius har ett tag setts som närmast klar för Arsenal, men nu ska tydligen Chelsea och Emma Hayes gett sig in i kampen om den svenske anfallaren.Enligt GöteborgsPosten. Intressant. (Arsenal ser ut att förlora sin fixstjärna Miedema i sommar).

Fler och fler medier hävdar att Chelsea återkallat Kenedy från lånet till Flamengo. Klubben har ännu inte sagt något.

Juventus sägs vilja låna Ruben Loftus-Cheek istället för Arthur Melo som de sägs vilja sälja eller låna ut.

Barcelona ska ha sänkt prislappen ordentligt på Sergino Dest som deras spanska medievänner hela tiden försöker få till Chelsea. Han ska nu kosta bara 20m € i sommar.
    De är desperata att minska sina lönekostnader och sin trupp för att ersätta dem med gratisvärvningar och en lovande grupp ungdomar.

Vi har väldigt svårt att tro på det men The Sun hävdar att Chelsea har återkallat Kenedy från sitt lån till Fluminense för att täcka upp på vänstersidan.
    Källan är som den är så vi avvaktar, men som sagt det känns en smula osannolikt fast ändå bättre än något panikköp.

ONSDAG 12:
Daily Mail går ut och hävdar att Antonio Rüdiger kommer att stanna i Chelsea då det ska skett någon form av genombrott i kontraktsförhandlingarna. Läs mer här>>

Alla rykten om Kingsley Coman kan nu avskrivas då det bara vara agentsnack för att förbättra hans posiiton i kontraktsförhandlingar med Bayern. De är nu klara och han har förlängt.

Ralph Hasenhüttl gör sitt bästa för att påverka Armando Broja att ansluta permanent till Southampton och påstår att det är vad Broja själv vill. Det tror vi på när vi får se det.

Chelsea ser ut att återkalla, inte Emerson även om de diskussionerna förs och Lyon ska nobbat två förfrågningar redan, utan Juan Familia-Castillo  från Birmingham då manager Lee Bowyer inte använder honom. Det är aktuellt med ett nytt lån där han får speltid men okänt var.

De har förekommit tidigare och kommer nu igen, Chelsea påstås ta upp jakten på Wolves Adama Traoré och värva honom framför näsan på Tottenham. Vi är inte lika entusiastiska som en del twitterkrigare.

Lewis Baker som gjorde sin andra match för Chelsea mot Chesterfield ser ut att vara på väg till Stoke. Bakers kontrakt går ut i sommar men det ser ut att kunna bli en fri transfer.

TISDAG 11:
Armando Broja bidrog till Southamptons seger över Brentford ikväll med ett mål. Det var hans femte ligamål. Bättre än många i Chelsea.

Det talas om att det kommer kosta Chelsea 4m € att återkalla Emerson Palmieri från hans lån i Lyon.

Chelsea ska ha värvat Travis Akomeah från Watford. Han är bara 16 år gammal och spelar mittback. Han jagades av en stor mängd klubbar i England men ska ha valt Chelsea. Det har inte bekräftats av Chelsea men de gör sällan det för akademiövergångar.

Billuy Gilmour har återvänt till Chelsea och Cobham. Detta för att få en vristssskada han ådragit sig omsedd av Chelseas egna läkare.

Både Chelsea och Man City ska ha försökt locka Kingsley Coman från Bayern. Han förväntas dock förlänga sitt kontrakt med en stor lönehöjning hos Bayern.

MÅNDAG 10:
Hur mycket Rüdiger-transferrykten orkar vi med? Förra veckan kom spanska medier ut och sa att Real Madrid lagt ned intresset och PSG var hetaste tipset.
    The Sun går idag ut och säger att Real Madrid är hetaste spåret och att Rudi och hans bror ska nobbat PSG som "bara" erbjudit 110k i veckan. Hälften av vad Rudi påstås kräva.
    Telegraph säger att Eden Hazard nu lagt sig i det hela och övertygat Rüdiger om att han absolut ska gå till Real Madrid. Deras erbjudande ska ligga ännu lägre än PSGs. I Chelsea sägs han ha en lön om 120k i veckan.
    Vad som är sant och inte sant är fullständigt omöjligt att bedöma längre. Det hela är dock väldigt irriterande redan nu men som tur var tycks Rüdigers spel och Tuchls förtroende för honom som spelare vara orubbat. Vi fans däremot börjar tycka riktigt illa om den såpan.
    Det enda positiva vi kan se i detta är att Rüdiger och hans bror-agent nu faktiskt får konkreta besked om vad adnra klubbar värderar hans lön till. Rudi själv verkar inte ha någon brådska, eller så avvaktar bröderna bar ahelt enkelt vad de kontinentala kliubbarna med sina dåliga ekonomier kan erbjuda innan de i sommar kan prata med United framförallt som lär jaga honom, även Tottenham ska vara intresserade. Conte värvade ju honom en gång till Chelsea. I värsta fall kan det här dröja till augusti innan vi får svar. Fast i realiteten, har inte Rudi skrivit på för Chelsea innan sommarfönstret öppnar i juli då är han nog borta för då måste Chelsea värva en ersättare. Han kommer i alla fall inte lämna Chelsea i januari, det är vi väldigt säkra på.

Leicester Women som nu ligger sist i WSL efter Birminghams chockseger mot Arsenal har en ny manager, Lyda Bedford, 34. Hon kommer närmast från FA och ska försöka rädda kvar Leicester i WSL.

N'Golo Kanté och Thiago Silva är aktuella för truppen mot Tottenham inför semifinalreturen.

De västa dygnspridarna under silly season hävdar nu att Romelu Lukaku är helt inställd på att lämna Chelsea och PSG vill ha honom, som vi skrev om redan i helgen. Tyvärr har det här fått fäste och sprids i de allra minst trovärdiga källorna.

Lucas Digne i Everton som Chelsea påstås vara nära att värva tycks vara mycket nära en ögergång till Aston Villa som storsatsar i januari, de har redan lånat in Coutinho. Han kommer kosta mellan 20-25m pund. Vi vet inte hur seriöst intresse Chelsea har haft om de ens diskuterat det.I vilket fall som har de tydligen dragit sig ur kampen. Det är ju spekulationer som följt på att Ben Chilwell är borta för säsongen.
    Samtidigt framkommer det att Chelsea jobbar hårt på att återkalla Emerson Palmieri. Det är Tuchels första val. Lyon ska nobbat första förslag och nu diskuteras kompensation om lånet avbryts. Emerson startade för Lyon i deras match igår mot PSG.
    Låter onekligen som den vettigaste lösningen. Kostnaden måste vara i sammanhanget vara väldigt liten och Tuchel får tillbaka en spelare han jobbat med tidigare, känner och litar på. Sedan vet ju ingen vad Emerson själv tycker, för även om han kommer tillbaka är han väl back-up till Alonso.

Sergino Dest högerbacken som av någon anledning förs fram som ersättare till Ben Chilwell kommer med stor säkerhet inte att lämna Barcelona i januari. Det säger hans egna agenter. Så kanske slutar det ryktet att göra rundan.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se