s
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  24 sp 13 v 8 o 3 f 47 - 18 mål 47 p

CWC -Klubblagsvärldsmästare 2022

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 13 sp 9 v 2 o 2 f 30 - 6 mål 29 p
7 - 13 feb 22
  NÄSTA MATCH: 19 feb kl 16.00 - Crystal Palace Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 27 feb kl ? - LEICESTER - FA -

Nyheter v-6


SÖNDAG 13:
Det verkar som inget lag vill ta den fjärde Champions Leagueplatsen. De jagande lagen tappar poäng hit och dit och tar inte chansen. Vilket förstås är positivt för Chelsea som inte på samma sätt behöver titta neråt som förra säsongen och frukta att bli infångade av olika skäl.
XX
WSL. Tredjeplacerade Manchester United förlorade derbyt till City på ett sent mål. De tappade därmed mark till ledande Arsenal och Chelsea. Vid vinst för Tottenham senare kan de gå förbi United. Vilket de gjorde genom att slå jumbon Birmigham.

Mason Mounts skada var inte hans gamla skada utan en ny skada han fick när en motståndare föll över hans vrist i en närkamp och han kunde därför inte fortsätta igår. Förhoppningsvis är han ok till på lördag. Han startade matchen väldigt lovande.
    Uppgifter senare idag säger tyvärr att skadan ser allvarlig ut. Det är en ligamentskada i foten. Av alltför grundlig erfarenhete av dylika vet vi att det tar sin tid. Han undersöks närmare på Cobham idag. Han tvingades använda kryckor efter matchen igår, vilket dock inte hinidrade honom från att dansa och fira efter matchen i omklädningsrummet.

Vi visste inte vem som skulle ta straffen igår. Ett tag trodde vi Azpilicueta skulle ta den. Detta då han tog bollen och lade upp den på punkten. Det visade sig vara taktik från vår kapten som ville ta fokus från den riktige straffläggaren Kai Havertz och dra på sig Palmeiras försök att påverka straffläggaren.

Kai Havertz säger det bäst, i översättning "Efter att vara Europamästare är vi nu Världsmästare, det låter bättre." Det låter otroligt bra. Nu går vi vidare och vinner mer. Vi har minst tre möjligheter till, först Ligacupen, sedan FA Cupen och till sist Champions League. Premier League däremot har vi gett upp, till nästa säsong. Vi har redan vunnit Supercupen, Club World Cup den här säsongen. Grand Slam. I förlängningar båda, så det är verkligen inga lättvunna titlar.

LÖRDAG 12:
Nu vinner vi Ligacupen också, den 27 februari. Då är det Liverpools tur att ta silver.

KLUBBLAGSVÄRLDSMÄSTARNA CHELSEA FOOTBALL CLUB, CHAMPIONS LEAGUEMÄSTARNA CHELSEA FOOTBALL CLUB
Kai Havertz avgjorde båda matcherna, vilken hjälte. Varför får han inte spela alltid?
    Rättvis seger tycker vi även om det inte var någon stor match och de farliga chanserna och lägena uteblev, men spännande blev det onekligen. Oerhört stort bollövertag för Chelsea (70%), stort målchansövertag men skott på mål var det sisådär med trots det.
    Den saknade titeln är vår. Hur roligt som helst. Väldigt snygg buckla också om man nu kallar den buckla eller trofé.

Thiago Silva fick utmärkelsen Club World Cup Player, turneringens spelare. Är han Chelseas bästa värvning någonsin, på många sätt är det nog så? (PSG som släppte honom gratis är nog dummast av alla). Trots Lamps som var en otrolig värvning för 11m pund, även om det på sin tid var dyra pengar). Välförtjänt. César Azpilicuta vann också turneringens Fair Play Award. Ge honom ett nytt kontrakt Marina, vad är det att tvivla på?

Vi tycker nog ändå det är fel, Kepa borde fått stå i finalen då han rog oss dit. Men Tuchel tycker annorlunda.
Mendy; Christensen,  Silva, Rudiger; Azpilicueta (k), Kante, Kovacic, Hudson-Odoi; Mount, Lukaku, Havertz.
    avb: Arrizabalaga, Bettinelli, Alonso, Chalobah, Sarr, Jorginho, Saul Barkley, Kenedy, Pulisic, Ziyech, Werner

Palmeiras: Weverton; Rocha, Gomez, Luan, Piquerez; Danilo, Ze Rafael; Dudu, Veiga, Scarpa; Rony

Al Hiilal som gav Chelsea stora problem i semifinalen håller på att göra bort sig något oerhört i bronsmatchen. De ligger under med 3-0 redan i första och har dragit på sig två raka röda kort inom en halvtimme. Matchen slutade 4-0 till Al Ahly från Egypten.

Det är en stor final idag även om vi européer inte verkar bry sig, förutom en del av oss. Finalen i Club World Cup är extremt stor och viktig i sydamerika men av någon konstig anledning betraktad som nästan mindre viktig än en Supercup-match i Europa. Konstigt men Chelsea har spelare som är väl medvetna om vikten av matchen och vi hoppas de kan förmedla det till sina medsplare.
  Chelsea haltade sig fram till finalen och ska kanske tacka Kepa för det. Ha gjorde två stora räddningar och utan dem skulle Chelsea inte slagit Al Hilal, något som förhoppningsvis också var en väckarklocka. Det går inte bränna så många chanser (Lukaku) och spela så pass dåligt mot Palmeiras som nog ändå är minst klassen bättre än Al Hilal. Skönt att Tuchel är på plats och kan ge dem extra energi.
    Matchen kan ses av dem som lägger en hundring på Sportbladets plustjänst. Det är rätt ynkligt att ingen riktig kanal har försäkrat sig om rättigheterna.

FREDAG 11:
Finns det något värre än att förlora, eller inte vinna en match man förtjänar att vinna på grund av en domare som inte gör sitt jobb? Øvrebøe-vibbar, Anthony Taylor-vibbar och så vidare och nu Welch-vibbar.
    Damfotbollen behöver VAR.

En riktigt domartavla på övertid stoppade förmodligen Chelsea från att vinna och gå förbi Arsenal Pinsam insats av domaren som inte vågade döma för en solkllar hands på övertid. Det kan avgjort serien.

WSL - CHELSEA WOMEN    -   ARSENAL W      0 - 0
Arsenal har mörkat kring Wiliiamson som inte skulle spela men är med i startelvan. Chelsea kontrar med den starkaste anfallstrion som förmodligen finns inom damfotbollen, Kerrbys och Harder. Blackstenius gör sin första start för de röda och de har förstås Miedema, (som nog lämnar i sommar). Chelseas Kerr leder skytteligan, Kirby leder assistligan och Berger och Zinsberger delar mesta hållna nollor.
    Kingsmeadow är utsålt. Millie Bright gör sin 200e match för Chelsea.
    Chelsea börjar starkast. Hörna 2. Dålig. Resultatlös.
    Riktigt bra läge för Kirby men hon bränner det grovt tyvärr. 3
    Berger rusar ut utan att kommunicera med Nouwen och upp i hennes rygg. Som tur var reder Nouwen ut det. Kul fakta, Nouwen har aldrig släppt in mål när hon startat.
    Chelsea började bäst men Arsenal har haft de senaste minuterna. Det är en högklasig match. 15
    Chelaeas passningsspel har inte vait över sig bra en stund nu vilket gett Arsenal som gör kortare pass mer tryck.
    Foord gör sitt bästa för att filma till sig en straff. 18 Domaren föll inte för det.
    En ruskigt bruten röst dar igång Come on Chelsea. Tyvärr lyssnar inte laget. Carter har problem med Foord igen. 19 Hörna.
    Miedema träffar stolpen med en volley, eller var det en blockering. Svårt att se. Chelsea lever farligt, de får inte tag i bollen och slarvar bort den när de har den. Hayes kan inte vara nöjd. Det var utsidan av stolpen.
    Det är på tok för många usla pass av Chelsea som söker långa bollar för att slippa pressen. Det funkar inte.
    Kerr nickar fram Kirby som försöker hitta bortre hörnet. Det går inte. 29 Hade få optioner då Chelsea är så nedpressat att de får inte upp spelarna. Arsenal har varit det bättre laget så här långt, tyvärr. Ett mål för Chelsea skulle ta vinden ur deras segel men så illa som Chelsea spelar är det inte troligt just nu. Den fina inledningen är som bortblåst. Vi är inte nöjda och Hayes kan absolut inte vara det, hon måste ändra något i halvtid. Chelsea är nerviga, slarviga och spelar för många bollar i närmast panik. De enda vi ger godkänt är försvarsspelet.
    En bra chans för Kirby men Kirby hinner inte fram före Zinsberger, det såg lovande ut, Fint pass av Kerr. 40
    Carter har spelat upp sig och börjar sätta spår framåt. Reiten nickar över. 41 Oj vad ett mål skulle sitta bra just nu. Årminstone hålla nollan halvleken ut.
    En helt fri Blackstenius totalmissar nicken som tur var. 42 Domaren som brukar vara petig har tillåtit ovanligt mycket fysiskt spel idag, men kortar Maritz. 43
    Bästa chansen, Reiten in till Harder och det blir lite kalabalik och Kerr skjuter, blockeras nära linjen till hörna.
    Chelsea har varit anmärkningsvärt svaga, de har dock stoppat Arsenal från att fåt högklassiga målchanser. Bra spurt sista minuerna dock. V i vill se Ji tidigt i andra. Något som kan hålla bollen och inte bara skicka iväg den. 5-3 imålchanser för Chelsea trots Arsenals övertag.
    -ANDRA-
Emma Hayes som så mycket påpekat hur viktig Chelseas supportrar är, lär ha bjudit dem på eclairs innan matchen och de har svarat med fantastisk support. Även om vi misstänker att killen med den redan brutna rösten inte lär kunna prata närmaste veckan.
    Bästa chansen blev Chelseas precis i slutet. En block nästan plå mållinjen stoppade Kerr från att måla. Miedemas stolpskott var i utsidan vilket är mindre värt än en ren stolpträtt.
  Bra start av Chelsea i andra. Hörna, Chelsea spelar mycket rappare och bättre. 48 Andersson skjuter och det hade nog varit mål om den inte tagit på en Arsenalspelare. 49
    Reiten skjuter eller inlägg, hamnar i nättaket. 50
    Reiten sent in i en duell, Maritz spelar den dörende svanen på operan. Reiten varnas. 51 Marits har inga som helst problem efter det. ;)
    Cuthbert hakas upp, Wälti varnas. Helt rätt. 53
    Det är ett helt annat Chelsea nu i andra, väldigt bra start.
  Carter vinner en duell mot Foord som gnäller ordentligt över det. Men domaren gör rätt. 54
    Vilken miss av Kerr som missar bollen, Kirby fångar upp men täcks bort och blockeras. Vilken chans. 55 Harder in.
    Arsenal kontrar och får hörna. Vilken de gör pannkaka av. Cuthbert skadad. Ser inte helt bra ut. Kan inte fortsätta.
    Ji ska in för Erin Cuthbert som skött sin nya position som central mittare väldigt bra. 57 Hon är lite av säsongens spelare, med Harder.
    Bra brytning av Bright, bollen hos Wälti som skjuter över.
    Kalabalik i Arsenals box, efter Jis skott rakt på mv, ingen får kontroll på bollen. Arsenal fick dock till slut bort bollen. 61
  Ett av Arsenals många januariförvärv Raffaele får behandling. Hon har varit bra. Hon byts ut mot Maanum, en miittfältare mot en back!
    Reiten i jätteläge men rakt på mv. Du milde. 65
    Chelsea ställer som de säger frågor hela tiden till Arsenal. Chelsea har varit klart bäst i andra. 66
  Carter nickar undan, får hjälp av hörnstolpen. 68 Hon har spelat upp sig mycket efter varit nästan rundningsmärke i inledningen. 68
    Nuwen bryter. Det här är nog hennes bästa match hittills i Chelsea. 69
    Det är klart större motivation, aggressivitet och vilja från Chelsea i andra. 70 Kan de hitta mål också?
   Ett pressat Arsenal gör dubbelbyte, Parris in och Weiroither. 72
    Långskott efter felpass men lätt för Berger. 79
    Chelsea har haft lägen men inte varit kalla nog. Kvarten kvar. Vad som helst kan hända men just nu är Chelsea laget som varit bäst. Sett till 80 minuter.
    Chelaeas anfall klickar inte just nu. Däfremot är försvarspelet utmärkt.
   Chelaea har mattats lite de senaste minuterna, kanske dags för James? Det blir Charles som ska in dför Kirby som inte är i förra säsongens form. Reiten av för Fleming. 82 Lite passivt byte kanske.
    Arsenal försöker ta iniativ nu och Chelsea är lite passiva. Kerr försöker kontra, får en lätt knuff av Little och kan inte nå bollen. 84
    Kan vi får en bra spurt av Chelsea?
    Just nu är det nästan mv till mv. Känslan är mest att inget lag vill förlora nu. Naturligt nog kanske men inte en bra idé.
    Foord frispark nära boxen nere till vänster. 86 Stor kalabalik och rensningar för Chelsea. Oj så nära för Arsenal. Hörna. Miiedemea stor chans, täcks. Arsenal de som spurtar bst tyvärr. Stort försvarsspel av Chelsea.
    Berger har fått en smäll.
    Nobbs in för Miedema. 90. 8 minuter stopptid, lägg av.
    Just nu är det Arsenal som är hetast. Oronde då Chelsea varit bästa nästan hela halvleken.
  Kerr in men just förbi Fleming. 90+2 Kerr gör mål men det är offside. Det hade behövt VAR. Det var absolut inte klar offside.
    Charles inlägg och hands. Solklar i reprisen. Domartavla. 90+5
    Fleming till Kerr som inte får fart på nicken.
    Chelsea blev rövade på en straff på övertid. Den var solklar.
    Chelsea var klart bäst över hela matchen och blev stulna på en möjlig seger genom en domare som inte vågade döma straff för en solklar hands på övertid. Patetiskt.
   
   
   

Det ser ut som en möjlig fyrbackslinje för Chelsea Women mot Arsenal ikväll. Startelvan:
Berger - Carter, Bright, Nouwen, Andersson - Cuthebert, Ingle, Reiten - Kirby, Kerr, Harder.
    På bänken: Ji, James, Fleming, Spence, Abdullina, Musovic, Charles
    Magda (skada) Leupoloz (långtidscovid) Mjelde (skada) saknas

Thomas Tuchel är frisk och har ankommit till Abu Dhabi för att ta hand om laget inför finalen i CWC, Club World Cup. Det är nog en push för laget som måste spela väldigt mycket bättre än i semin om de ska rå på Palmeiras. Detta blir inte någon lätt match, det blir minst lika tufft som att möta t ex Real Madrid eller PSG eller något annat lag i slutspelet i Champions League.

Från presskonferensen:
Low hoppas fortfarande att Tuchel ska testa negativt och hinna ut till finalen i Klugglags-VM imorgon.
    Teamet står i ständig kontakt med Tuchel. Genom video och telefon.
    De säger att den stora frågan är vem som ska stå. (CSFC anser helt givet att Kepa som tog oss till finalen ska få stå, men så tänker ju inte alltid managers).
    Jorginho erkände att han en gång nobbades av Palmeiras efter provträning.
    Han betonade också hur otroligt viktig CWC är för brasilianare. De vill verkligen vinna den turneringen och kommer ha stort stöd imorgon. Även på läktarna.  

Emma Hayes betonade inför matchen mot Arsenal att även om Magdalena Eriksson inte kan spela på grund av sin axelskada så har hon en stor roll i laget bakom kulisserna. Hon betonade dock att den här matchen avgör inte serien utan menar att kampen om titeln kommer att fortsätta ända fram till sista matchen. Hon är mycket nöjd med hur Chelsea spelat på sistone med en mycket tunn trupp.

TORSDAG 10:
Toppmötet mellan Chelsea W och Arsenal W imorgon kan avgöra serien, redan nu. Sky har låtit sina experter och analytiker spekulera. Inte alla tror dock det avgör säsongen med tanke på att båda lagen förlorat poäng högst oväntat mot andra lag denna, den tuffaste WSL-säsongen hittills.
    Arsenal kommer sakna två viktiga spelare, McCabe och Williamson. Å andra sidan saknar Chelsea ännu fler som Eriksson. Leupolz, Mjelde.
    Läs mer här>>
  Sky bjuder också på vad Emma Hayes har att säga>>
    Och vad Jonas Eidevall (sorry men att du är svensk ger inga fördelar) säger>>
    CSFC anser fortfarande att Emma Hayes gjorde sitt livs största managermisstag i öppningsmatchen av säsongen då Chelsea förlorade till Arsenal genom att vila alla som spelat i OS. Det var en ren miss av henne. Hon gör inte många.

Ikväll hejar vi blått, som alltid.

ONSDAG 9:
Det blir Blackpool U18 som Chelsea U18 ska möta i nästa omgång, kvartsfinalen, av FA Youth Cup. Det blir hemmamatch.

Inte någon riktigt bra match, snarare rätt svag, dålig skärpa och koncentration tyckte vi nog. För mycket missar och som alltid, icke omsatta chanser.
    Jobbet gjort dock. Final mot Palmieras på lördag. Chelsea måste höja sig ordentligt tills dess för det här duger inte mot bättre motstånd.

GENK U19 –   CHELSEA U19 -Uefa Youth League   5 - 1
Chelsea U19 var fullständigt utspelade av Genk i Uefa Youth League första tjugo och släppte också in en nick från helt frie Diawara, 18. Som nästan alltid undrar vi hur Andy Myers väljer sin startuppställning då de bästa spelarna alltid får börja på bänken?! Vi undrar också varför Dylan Williams som värvades från Derby och skulle kunna spela inte ens fick vara med i truppen? Chelsea missade öppet mål vid 25 min men då hade de åtminstone börjat komma in i matchen. De hade stora problem med Genks aggressiva presspel för att inte tala om huvudspelet i egna boxen.
    Myers gjorde tre byten i halvtid och satte in spelare vi hade spelat från start. Genk missad fritt mål på något underligt sätt. 50 Sedan betedde sig Webster som en ren idiot och frustrerad över att han inte fick frispark sparkar ned sin motståndare - i boxen, hur idiotisk får man vara ens som junior? 56 Geusens satte den. Sedan sänkte Diawara Chelsea efter uselt spel av Chelsea i 65e minuten.
    Chelsea fick straff som Lewis Hall säkert satte. 70. Matchen har annars kännetecknats av väldigt många misstag från Chelsea och Genk kunde lett mycket större då de missat några fantastiska chanser. Samt riktigt uselt försvarsspel.
    Abid gjorde 4-1 i 77e minuten.
  Chelsea spelar sämre än ett pojklag, slår felpass efter felpass och lyckas frispela Cutillas Carpe vid målvaktslinjen och 5-1 ett faktum.
    Chelsea är därmed utslagna igen tidigt i Uefa Youth League.

Chelseas startelva i Klubblags-VMs semifinal mot Al Hilal från Suadiarabien. Havertz får äntligen chansen igen från start.
Kepa, Christensen, Silva, Rüdiger Azpilicueta, Kovacic, Jorginho, Alonso, Ziyech, Lukaku, Havertz
    avb: Bettinelli, Mendy, Kanté, Pulisic, Werner, Chalobah, Saul, Barkley, Mount, Hudson-Odoi, Kenedy, Sarr.

Chelsea kommer idag får testa den nya teknologin som kommer ta över tillsammans med VAR. En teknologi som i realtid visar om en spelare är offside (Werner kommer få passa sig) på samma sätt som målteknologin direkt visar om en boll faktiskt passerat mållinjen. Läs mer om detta här>>

Edouard Mendy har anslutit till truppen i Abu Dhabi. Det har även Ben Chilwell gjort även om han inte kommer att träna eller spela med laget förstås.

Mycket Chelsea idag. U19 ska försöka ta sig förbi Genk i Uefa Youth League efter ett svagt gruppspel. Chelsea måste vinna mot Al Hilal och sig till final i Klubblags-VM, CWC. Och Duplantis har stavgala i Uppsala.(Det kanske inte hade med Chelsea att göra men ändå, det kan bli världsrekord på svensk mark. Det händer inte så ofa, även om CSFC faktiskt var där när Sjöberg gjorde det på Djurgårdens Stadion).

TISDAG 8:
Palmeiras har gått till final efter slagit Al Ahly i sin semifinal med 2-0. Al Ahly avslutade matchen med tio man. Om Chelsea slår Al Hilal imorgon är det som väntat det brasilianska laget vi ska möta på lördag i finalen.

Zsolt Low tog Chelseas presskonferens inför semin i CWC, Klubblags-VM.
    Det är tveksamt och sent beslut kommer tas om Mason Mount kan spela. Reece James är med till Abu Dhabi men kommer inte spela. Edou Mendy ansluter senare idag eller kanske i morgonm det var oklart men han kommer inte stå mot Al Hilal.
    Thomas Tuchel är fortfarande i England efter positivt covidtest. Low medger att det är svårt med förberedelserna utan honom men att de står i kontakt med honom hela tiden och hoppas han kan ansluta senare. Under tiden har Petr Cech klivit in i laget och medverkar för att fylla Tuchels tomrum.
  César Azpilicueta ger en positiv bild av hur viktig CWC har blivit sedan Chelsea sista hade chansen att vinna den turneringen. Han är den ende från 2012s förlorare som är kvar i laget.
    Han sa det inte rent ut men det är uppenbart att han såg hur mycket viktigare CWC var för Corinthians 2012 och att de hade förberett sig bättre än Chelsea då gjorde.
   
   
Det var lite prat om att Magda Eriksson skulle tas ut till träningslandskamperna i Algarve Cup, som tur var blir det inte så. Jonna Andersson och Zecira Musovic tas dock ut medan Magda får läka sin axelskada ordentligt.

OFFICIELLT
Chelsea Women har hittat en efterträdare till Carly Telford. I något som kallas dubbel registrering. Vi har aldrig hört talas om det men det innebär att Poppy Soper, 19 årig målvakt från Plymouth Argyle kan spela både för Chelsea Women och Plymouth Women. Hon kommer träna och utvecklas i Chelsea på Cobham tillsammans med Berger och Musovic, men kan alltså spela för båda klubbarna, hur det nu fungerar men om det fungerar låter det ju som ett bra arrangemang.

MÅNDAG 7:
Supportrar till andra lag, särskilt supportrar till röda lag, älskar att kalla Chelsea köpelag och hävda att vi bara köpt ihop klubben. Med vi menas förstås Roman. FAKTA är att Chelsea kommer först på tionde (10) plats av de klubbar som spenderat mest de senaste tio åren, långt bakom Manchester United på första och CIty på andra. Av alla lag i Europa. Även Arsenal, Everton, Aston Villa är före Chelsea vad det gäller nettospenderande på spelare. Nu biter ju inte fakta på idioter som antivaxxare, trumpister och andra bevisar hela tiden. Så att saker och ting ska ändras i deras tillmälen är inte att räkna med. Det gör dock att vi kan ge svar på tal. Chelsea tillhör visserligen de klubbar som spenderat mycket, men vi är bara tionde på listan.
    Läs mer här från Sky>> Listan har sammanställts av Footbal Observatory.

En titel Chelsea aldrig vunnit och bara fått tävla om en enda gång tidigare står på spel i veckan.
    Ingen turnering i världen är svårare att kvalificera sig till än Klubblags-VM. Ändå har den låg status i Europa. Det är bara vinnaren av Champions League som får representera Europa i den turneringen.
    Chelsea deltog 2012 och vi blev väldigt besvikna på dem då spelarna, särskilt de engelska inte verkade ta turneringen på allvar. Så vi hoppas verkligen inställningen är helt annorlunda den här gången. För vi vill ha den sista turneringen vi aldrig har vunnit i prisskåpet på Stamford Bridge. 2012 förlorade vi till brasilianska Corinthians. I årets turnering förväntas brasilianska Palmeiras bli vår svåraste motståndare. (De möter afrikanska mästara Al Ahly från Egypten).
    Det förutsätter dock att Chelsea tar sig förbi asiatiska mästarna Al Hilal från Saudiarabien på onsdag. De övertygade i sin första match mot Al Jazira med en 6-1 vinst.
    Finalen spelas sedan på lördag.

Thomas Tuchel har inte rest med laget då han var covidpositiv. Kanske ansluter han före match. Edouard Mendy och Ben Chilwell är inte heller med. Överraskande nog är Reece James med, första beskedet var ju att han inte skulle åka. Mendy spelade final i Afrikanska mästerskapen igår. Mendy förväntas ansluta senare från Kamerun där finalen spelades.

Damlaget tog en väldigt viktig seger igår mot de senaste årens tuffaste konkurrenter Manchester City. Årets tuffaste konkurrent är Arsenal. De möter det skadedrabbade Chelsea Women på Kingsmeadow på fredag kväll. Magda Eriksson kommer inte kunna delta, knappast heller Melanie Leupolz som har långtids-covid. Mjelde är borta också så vitt vi vet. Kerr är dock tillbaka från landslagsspel och det kommer Ji också vara. Viktigt.
   Chelsea förlorade mot dem i första matchen för säsongen, en match där vi undrade en hel del över Hayes lag. 2-3 slutade matchen. Så vi vill ha revansch. Vi måste nog också slå dem om vi ska ha kvar drömmen om att vinna WSL den här säsongen också.
    Vi slog dem klart med 3-0 i början av december när Chelsea vann förra säsongens FA Cupfinal. Spelar Chelsea som i den matchen spelar det ingen roll att Arsenal förstärkt ordentligt under januarifönstret. De har dock inte visat bästa form efter vinteruppehållet. Även Chelsea har dock förlorat poäng oväntat då konkurrensen blir allt bättre i engelsk damfotboll. Det är inte bara något enstaka lag som överraskar utan topplagen kan förlora och förlora poäng mot många lag numer.
    En vinst på fredag kväll innebär dock att Chelsea går upp i topp av tabellen för första gången den här säsongen. Trots en match mindre spelad. Arsenal leder just nu med två poäng och har två måls bättre målskillnad.
    Efter den matchen är det landslagsuppehåll för WSL och cuperna, Chelsea är kvar i Ligacupen där de i början av mars möter Man City i finalen, och i FA Cupen också, där de i 5e omgången öter Leicester som kommit igång under en ny manager.

 

 

Rykten, notiser m m, v-6


SÖNDAG 13:
Några observationer från kommentarer efter matchen. Några påpekar att Edouard Mendy nu på ett år med Chelsea vunnit fler titlar än Tottenham gjort i hela sin historia. Andra påpekar att Chelsea är den enda klubb i Europa som vunnit de stora titlarna i Europa (CWC förstås bara en gång, men är det en stor titel eller ens en europeisk titel) två gånger var.
    (2 Cupvinnarcuptitlar, 2 Europa Leaguetitlar, 2 Champions Leaguetitlar plus en handfull Premier Leaguetitlar, FA Cuper, Ligacuper, Supercuper, Community Shiields etc)

Daily Mail som sällan (läs aldrig) missar en chans att svartmåla Chelsea ondgör sig över att Thiago Silva utsågs till Turneringens Spelare i klubblags-VM. Detta då han orsakade en straff för hands. Hade Silva aktivt sökt boll kan de kanske ha en minimal poäng, men i ett läge när bollen bara hamnar på hans hand och det krävs repriser i slowmotion för att se det, blir DM bara ännu löjligare i våra ögon. Otur händer.

Inte Chelsea men mycket läsvärt. Pep Guardiolas tankar kring hur mycket tuffare managerjobbet och konkurrensen har blivit. Läs det här>>

LÖRDAG 12:
Didier Drogba var en stor målgörare för Chelsea även om Nicolas Anelka faktiskt gjorde fler per spelade matcher. Drogba är dock för alltid i våra hjärtan då han gjorde de viktiga målen. Nu har vi Kai Havertz som gör dem, trots att han inte alltid får starta men när han gör det...

Roman Abramovich har nu vunnit alla de bucklor som går att vinna med Chelsea sedan han tog över klubben (utom Conference League och den hoppas vi att vi aldrig spelar...) César Azpilicuieta har också vunnit alla titlar som går att vinna. Chelsea, se nu till att han får förlängt kontrakt. Vi kan inte släppa honom. Han ska vara kvar i kluibben till han pensioneras.

Kai Havertz var Chelseas tredje straffskytt, men den ende som var kvar på plan när det var dags. Att han var nervös det såg vi, även om andra tyckte han var iskall. Han erkände också att han var ordentligt nervös när han tog den. Desto starkare då att sätta den så iskallt som han gjorde.

Vår isländske legendar Eidur Gudjohnsen har uttalat sig om Romelu Lukaku och sagt att han trodde han var en perfekt värvning för Chelsea. Det gjordee många andra också. Än så länge har de haft fel. Läs mer om Eidurs åsikter här>>
    Lukaku själv är återigen i rubrikerna efter lämnat ett kryptiskt meddelande på sociala medier som många tolkar som nu kritik mot Chelsea. Vad han egentligen menar vet han kanske inte ens själv. I vilket fall som skrev han: "If you have to force it, then it probably doesn't fit,"

Roman Abramovich sägs vara intresserad av att köpa ännu en fotbollsklubb. Tillsammans med en grupp ryska investerade är han intresserad av att ta över brasilianska Vasco da Gama som letar nya ägare. Det finns ju flera klubbägare som äger flera klubbar, allra mest kända är förstås Citygruppen med klubbar i et flertal länder.

FREDAG 11:
Reece James siktar på att komma tillbaka och spela mot Crystal Palace den 19 februari.

Vi vet ännu inte om Thomas Tuchel testat negativt igen, men Chelsea lär ha en jet redo för att flyga honom till Abu Dhabi i tid för matchen.

Express går ut med att Tuchel är redo att sälja Kepa Arrizabalaga i sommar. CSFC hoppas att Kepa får stå i finalen, det har han förtjänat efter mycket bra spel senaste månaden och två stora räddningar i semifinalen som tog oss till final. Att Kepa är för bra för att vara andremålvakt vet ju alla numer, så vi kan ju inte missunna honom att få komma till en klubb där han är det givna förstavalet - men vi vill ju inte att han hamnar i en konkurrent.

Det verkar som om brasilianska konkurrenter till Palmeiras har valt att stödja Chelsea imorgon. Att Chelsea är oerhört populära i Brasilien (kan den allra populäraste engelska klubben där) vet vi ju. Däremot hade vi inte förväntat oss att klubbarna skulle byta klubbmärken för att stödja Chelsea. Se här>>

Spanska rykten, som bl a Cesc Fabregas understryker säger att det är i princip klart att César Azpilicueta lämnar Chelsea för den katalanska kliubben. Fabregas berömmer också stort Andreas Christensen som också lär vara aktuell för Barcelona.

TORSDAG 10:
Pep Guardiolas Man City leder med 12 poäng över Chelsea i ligan men Pep går ändå ut och säger att Chelsea är en av världens bästa om inte bästa klubb. Mindgames kallar vi det, särskilt som han säger Chelsea är det tillsammans med River Plate för att Chelsea vann Champions League och River Plate den sydamerikanska motsvarigheten. Vilket alltså inte stämmer då det var Palmeiras som vann den. Vi tenderar också tycka ligaseger är större än Champions League även om medierna inte tycks hålla med. Men det är ju snällt av Pep att säga så om Chelsea som City slagit två gånger den här säsongen.

Spanska rykten säger att César Azpilicueta vill ha ett möte med Marina Granovskaia för att reda ut sin framtid. Samtidigt ska Barcelona gjort honom till en prioriterad värvning i sommar då han ju är fri att gå utan övergångssumma.

Det var en lite konstig match mot Al Hilal igår. Det märktes också på hur olika olika medier och andra bedömde spelarna. CSFC valde Kepa som Matchens Spelare, på plats valde de Mateo Kovacic, i massor av forum och sociala medier tyckte de Kai Havertz var stjärnan. Även Zsolt Low hade massor med beröm för honom, inte minst över hur han tränat i veckan. (Han måste få fler chanser än han haft på sistone). Många egelska medier ansåg det var Lukaku för ha gjorde mål. Det ska vi kanske se som något positivt. CSFC själva valde länge mellan Kepa och Ziyech, det avgörande blev ju Kepas jätterädding i 68e minuten.

ONSDAG 9:
Lånematchen mellan Gallagher och Gilmour (tillbaka efter skada som inhoppare) eller om ni vill, mellan Norwich och Crystal Palace slutade oavgjord. Zaha lyckades stå för matchens prestation, i negativ bemärkelse, med en anmärkningsvärt dålig straff, och ett härligt mål dessförinnan.

Det går starka rykten ikväll om att Chelsea ska gett Antonio Rüdiger ett nytt bud med en högre lön, närmare de 200k som medierna har bestämt att han kräver. Vi får väl vad som händer, men förhoppningsvis händer det saker snart.

Armando Broja är Chelseaspelare, även om han spelar i Southampton just nu. Och som Chelseaspelare gör man förstås mål på Tottenham. Saints vann med 3-2 fter vänt matchen. Det verkar som inget lag vill ha den där fjärdeplatsen.

Chelsea är intresserade av Brightons Marc Cucurella som förstärkning på vänsterbacken-vänster wingback.

Chelsea lär försökt få bortamatchen mot Lille flyttad i Champions League för att Frankrike inte släpper in ovaccinerade spelare. Det har misslyckats och Uefa har gjort klart att Chelsea måste följa de franska reglerna.
  Chelsea har ju mörkat vilka som inte är vaccinerade och har inte mer än uppmanat till vaccination till skillnad från andra klubbars ledare. Nu lär vi kanske få se vilka det är som vägrat vaccinera sig för allas bästa.
    Matchen spelas dock först 16 mars så reglerna hinner kanske ändras.

Wayne Rooney har erkänt att han avsiktligt använde extra långa dobbar i en match 2006 mot Chelsea i avsikt att skada en spelare, och John Terry fick känna det. JT fick lämna matchen på kryckor. Rooneys erkännande har nu lett till att FA startat en undersökning om att i efterhand bestraffa den förre Unitedspelaren och nuvarande Derbymanagern. Läs mer här>>
    JT däremot tog det med ro och skojade på sociala medier om det.

Hakim Ziyech var dumpad från Marockos Afcontrupp efter en konflikt med förbundkaptenen Valid Halilhodzic. Nu har Ziyech meddelat att han drar sig tillbaka från landslagsspel. Läs mer här>>

Telegraph säger att Roman Abramovich har ställt sig bakom Thomas Tuchel i en eventuell konflikt med Romelu Lukaku. Något som kanske, men god vilja, kan tolkas som att spelarmakten som alltid varit stor i Chelsea kanske håller på att försvinna till plus för att backa managers istället.

Det pratades mycket om honom i i fönstret men först nu kopplas Hugo Ekitike från Reims också till Chelsea. Chelseas scouter ska bevakat honom i helgens möte med Bourdeaux.

TISDAG 8:
Fotboll kan vara fascinerande. I bottenmötet Newcastle-Everton skjuter Holgate och Lascelles gör självmål, bara minuten senare nickar Lascelles och Holgate gör självmål! Tre självmål i den matchen även om av någon konstig anledning var det tredje inte officiellt ett. Lampard har mycket att göra med Everton.(En dag vi kanske också förstår varför han värvade Alli. Contes bästa affär under transferfönstret var att bli av med honom. Posterboy för att tro man är bättre än vad man är för man är en ung framgång som inte vill göra jobbet Levys bästa affär, att få honom såld. Hårt omdöme men flera säsonger tyder på det.)
    Bottenstriden i Premier League blir oerhört spännande, och CSFC gillar alla inblandade utom gnäll-Dyches Burnley. Förutom det faktum att de tog poäng från Manure ikväll. Viiket vi älskar. (Pozzos Watford mindre men Hodgson är ju Hodgson och man måste ju älska honom). 14-16 matcher återstår i en splittrad serie. Det blir intressant när toppstriden inte är intressant alls.

Då vi ändå är på det humöret. Ja, vi är inte på det förlåtande humöret just nu.
    De tre största filmarna i engelsk fotboll är Raheem Sterling, Sadio Mané och Mo Salah. De är patetiska alla tre är det gäller att filma, Salah och Mane i afrikanska mästerskapen var ärligt talet vedervärdiga i sitt filmande. De straffades dock aldrig för det. Mané norde varit utvisad i fiinalen för det.
    De mest överskattade engelska fotbollspelarna de senaste tio åren är Harry Maguire, Dele Alli, Jordan Pickford. Alla engelska domare sedan Webb har varit urusla och får ändå döma fotboll i världens bästa liga (tacka Riley för det). Det talas om att tre av dem får döma i VM. Stackars VM.
    De tre bästa managers har varit Pep Guardiola, Jürgen Klopp och Thomas Tuchel. Värsta värvningen börjar tyvärr bli Romelu Lukaku (pris kontra prestation-även om vi drömmer om att vi har fel) Även före Paul Pogba, Anthony Martial ,m fl. Det mest skrämmande är att tv-tyckare, talking heads, som spelat fotboll men inte verkar fatta mycket anses som experter bara för de tycker.
   Det som ändå gör oss allra allra mest deprimerande är ju allt som händer vid sidan om, Ryan Giggs som bedrog sin bror med hans fru i åratal. Ändå hyllas han i United fortfarande...Mason Greenwood som man trodde var en fin kille som tycks vara en kvinnomisshandlare, Han har lagkamrater som försvarar honom! Det ynkligaste av allt en man kan göra. Benjamin Mendy som tycks vara en serievåldstäktsman som klubben ännu inte tagit offentligt avstånd från. Nio fall hittills. Plus ett antal andra mindre kända spelare och ledare som som aldrig någonsin kan ursäktas. De är bra spelare men de är verkligen inte bra människor, så för många av dem. Ronaldo köpte sig fri från ett fall av möjlig våldtäkt. Pengar gör skillnad och pengar har de.

Det är mycket prat om Palmeiras superlöfte Endrick som inte kan skriva kontrakt förrän i juli när han fyller 16 år. Massor av klubbar är intresserade, Chelsea är en av dem. Chelsea eller någon europeisk klubb kan dock inte värva honom före 2024 då han fyller 18 år. En bra regel om ni frågar oss, men det innebär inte att klubben inte kan värva hoom om vi säger så. Chelsea kan skriva kontrakt med honom och låna ut honom. Mycket kan ännu hända kring Endrick, han är ju fortfarande bara 15 år. Palmeiras plan lär vara att kontraktera honom i juli när han blir 16 och sätta en utköpsklausul om 100m eller så. Barcelonataktiken alltså.

Barcelona kommer utmana och tror att Jules Kounde kommer att välja dem om/när han lämnar Sevilla i sommar. Xavi vill verkligen värva honom. Sevilla myser förstås då inget kör upp priset som en budgivning, särskilt när utköpsklausulen redan är skyhöga 80m €.

F d spelare som är experter blir ibland lite påtfrestande, men åsikter har många av dem. Nigeel Reo-Cooker till exempel går nu ut och säger att Romelu Lukaku kommer göra allt för att lämna i sommar. Som läget är just nu är det nog mer än en omöjlighet, för vem kommer köpa honom om han inte lyckas vända sin säsong. Särskilt med den prislapp som Lukaku har.

MÅNDAG 7:
Niklas Süle kommer att gå till Dortmund i sommar, har det framkommit efteråt. Agenten ville tidigare inte säga vart han skulle men tydligen är det bara byte inom Tyskland som gäller.

Klubbens lånerapport från helgen>>

Chelsea har haft ungdomscoacher som uppträtt väldigt olämpligt mot sina spelare och kallat dem vid rasistiska namn och tillmälen. Dessa coacher har sedan länge lämnat kliubben som tur var, men Chelsea har nu betalat ut skadestånd till berörda spelare. Föga tröst men ändå ett försök att gottgöra det som gjorts. Läs mer här>>

The Sun säger Chelsea nu utmanar Machester United om att värva Alexander Isak. Hur roligt det än vore att få se en svensk i Chelsea tror vi inte mycket på det. Plus att vi trodde ju det var Arsenal som skulle värva honom - om man tror på medierna. Vi tror prislappen (75m pund) helt enkelt är för hög för Chelsea, men går den ned då Isak inte haft en bra säsong så kanske...

En intressant debatt har brutit ut efter straffläggningen i Afcon igår. Ska ett land verkligen sätta sin bäste straffläggare sist? Egypten gjorde det igår och Salah fick inte ens slå en straff, Portugal har gjort det med Ronaldo och så vidare. Åsikten är förstås att sätta straffarna tidigt och sätta press på motståndandarna. Det står mot stjärnornas önskan att själva bli hjältarna genom att slå sista straffarna. Man kan förstå båda sidor men nog tycker CSFC att laget ska gå först, därför ska man börja med Jorginho till exempel om Chelsea hamnar den situationen igen, vilket är högst troligt att det kommer ske t ex i CL nu när bortamålsfördelen har tagits bort.
    I Supercupen tog Jorginho, ordinarie straffläggare tredje straffen. Rudi den sista. Mot Aston Villa i ligacupen var Jorginho inte straffläggare. Samma mot Southampton. Han spelade inte de matcherna, James tog sista straffen i båda.

Metro är ute och cyklar på halare is än curlingen spelar på när de går ut och hävdar att Chelsea måste göra sig av med N'Golo Kanté för att värva Declan Rice. De bara säger det, men ger inga som helst skäl till varför. Latare klickbete har vi nog aldrig läst/gått på.

The Athletic säger att Tuchel har en önskelista om tre spelare i sommar. Jules Kounde kommer först på den enligt en sportskrivare som tror sig veta, Declan Rice och Aurelien Tschouamani är de andra namnen.

Niklas Süles, 26, agent Struth säger att det är klart med Süles framtid i sommar då hans kontrakt går ut med Bayern. Han säger dock inte hur eller vart, om han lämnar, Süle går. Chelsea tillhör de klubbar det tippas kunna bli.

Vi tror nog mer på tomten, men en engelsk förståsigpåare hävdar att César Azpilicueta kan hamna i Tottenham.

På onsdag kl 16.00 (matchen kolliderar alltså lite grann med Chelseas match i Klubblags-VM) spelar Chelsea U19 sin första playoff-match mot Genk U19, i Uefa Youth League. Matchen visas på internet, uefa.tv.

Antonio Rüdiger ska enligt The Athletic, en av de mest trovärdiga källorna, höjt sina lönekrav ytterligare efter bud från Real Madrid. Han sägs nu kräva 225k i veckan plus sign-on bonus för att stanna i Chelsea. Vi börja ärligt talat tröttna på det här. Vi misstänker att det gör klubben också, precis som vi tror Chelsea är rätt trötta på Andreas Christensens krav och nya agent. Desto större anledning för Chelsea att förlänga med César Azpilicueta som verkligen vill stanna.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se