csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  26 sp 15 v 8 o 3 f 53 - 18 mål 53 p

CWC -Klubblagsvärldsmästare 2022

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 13 sp 9 v 2 o 2 f 30 - 6 mål 29 p

28 feb - 6 mars 22
  NÄSTA MATCH: 10 mars kl 20.30 - Norwich Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 13 mars kl 14.00 - ASTON VILLA -

Nyheter v-9


SÖNDAG 6:
Sky Sports skriver om vilka som är intresenter på att bli Chelseas nya ägare. Anmälningstiden för intressenter går ut 15 mars. Läs om vilka som kan bli våra nya ägare>>

LÖRDAG 5:
LIGACUPFINALEN Continental Tyres Cup
CHELSEA WOMEN     - MANCHESTER CITY W      1 - 3
Chelsea har börjat klart bäst men stora chanser har saknats, däremot ett par hörnor. Men så kommer ett inlägg som Kerr nästan får gratis från förvararna men mv får dit en näve precis framför henne. 4 (Har tyvärr en dålig stream på FA Player).
     Antingen fungerar inte belysningen eller så är det något konstigt med utsändning, det ser ut som de spelar i skymning. Chelsea fortsätter dock vara det offensiva laget. 10
    Chelsea vill ha en straff för hands och borde fått det men som vi fått uppleva genom tappade poäng till Arsenal två gånger redan finns inte VAR som kan rätta domarna. 12
    Citys bästa chans när White försöker sig på en cykelspark. 14
    Streamen dog men Lauren Hemp satte en boll i stolpen och det är förstås bästa chansen hittills. 26
    MÅL. Reitens inlägg som Roebuck inte får bort helt, Kerr vänder upp, vänder om och sätter den i burgaveln. 34
    Bronze kortas när hon sliter i Kerr. 37
    En jättechans för Harder som löper sig fr men täcks ut i dålig vinkel och sedan hinner försvaret upp henne. 42 Hörna. Charles skjuter just över.
    Chelsea leder rättvist tycker vi nog även om vi missade några minuter. Mer behövs nog dock för en vinst igen.
    -ANDRA-
Niamh Charles hår fått en ordentlig smäll och har hamnat i reklamskyltarna. Ser inte bra ut. 47
    City kvitterar medan Charles är borta ur matchen. Weir får en jättechans och bollen går in trots att Berger är på den. Kanske skymd av Bright. 49 Mycket sfvag försvarsspel var det dock. Direkt på kick-off får Reiten en mycket bra chans som hon bränner grovt.
    Mycket bra skott av Charles men ännu bättre räddning av Roebuck. 56 Tyvärr.
    Så värre och White kan snubbla in bollen när Berger tappar bollen. 58 Dålig insats av Berger som tippade bollen rakt till White som kunde snubbla in bollen. Den här matchen har vänt nästan lika mycket som herrarnas match i andra halvlek. Ärligt talat, det är två skitmål de släppt till.
    Dessutom har Reiten problem, haltar och tar sig åt benet. 62 Chelsea har tappat initiativet i matchen och Emma Hayes måste nog göra något för att få Chelsea tillbaka in i matchen. De spelar med huvudet under armen just nu och skänkte nästan bort ett mål till med livsfarligt spel framför mål.
    Dubbelhörna. 67
    James ska in. Hoppas hon blir lika avgörande som sin bror tidigare idag. Reiten av med skada. 68
    Chelsea har helt tappat matchen och de gör misstag efter misstag.
    Weir får en boll vid boxlinjen efter en hörna och sätter den i mål. Chelsea ser ut som förlorare just nu. 69 Berger som inte haft någon större match skänker nästan bollen till en Cityanfallare då hon fjantar med en utspark.
    Den här matchen påminner verkligen om Burnleymatchen fast precis tvärtom. Chelsea är pinsamma just nu. De hlkar omkring och skänker bollen till City gång på gång. Det här kan bli klart värre när Berger får ett skott rakt på sig från en fri White. 72 Spence är på väg in men frågan är om det inte är England och Eriksson som måste in. Inte en mittfältare.
    Berger har en mardrömsmatch. Hon gav bort bollen som hon lätt borde tagit hand, hon har dock turen att en Chelseaspelkare får bort bollen. Men försvaret spelar som de helt tappat allting. Det är pinsamt att se Chelsea den här halvleken. Det är det enda efter det andra och Chelsea har inte varit med i matchen i andra halvlek efter dominerat första.
    England och Spence in för Charles och Ji. 79 För sent känns det som.
    City bara spelar av matchen nu och Chelsea kommer inte i närheten av bollen. Vad hände egentligen i halvtid, fick de knockoutpiller i teet, eller?
    Hayes sätter in Abdullina. varför? Vore inte em målgörare bättre? Andersson som skött sig bra av. 90
    CHELSEA WOMEN FÖLL IHOP SOM ETT KORTHUS I ANDRA HALVLEK. Vilka underliga matcher det har varit idag, verkligen matcher med olika halvlekar. En fruktansvärd vecka för Chelsea i ligacupfinaler.

Berger -Nouwen, Bright, Ingle, Andersson -Reiten, Ji, Charles,Carter - Kerr, Harder.
På bänken bl a Magda Eriksson. Kirby, Leupolz och Cuthbert saknas helt.

Tala om en match om två halvlekar. Chelsea såg svaga ut i första och blommade fullständigt ut i andra och gjorde processen kort med Burnley. Högsta betyg för andra halvlek och nyttigt för målskillnaden. Nu en lugn vecka till nästa söndag, sedan blir det tufft schema igen. Reece James visade hur mycket vi saknat honom. EN framsjkjuten match väntar i veckan.

Det är idag Chelseas 3.500e match i Englands högsta fotbollsdivision. Och de påstår att vi inte har någon historia.

Det skiljer mycket i ligaplacering men vi tror det kan bli väldigt tufft mot Burnley. Senast Chelsea spelade i ligan (mot Palace) imponerade de verkligen inte men räddades av Ziyechs sena mål.Ziyech som sedan varit skadad men är nu på bänken. Tillsammans med Lukaku.
    Mendy, James, Chalobah, Thiago Silva, Rudiger, Jorginho, Kante, Saul, Mount, Pulisic, Havertz.
  avb: Kepa, Christensen, Kovacic, Lukaku, Werner, Loftus-Cheek, Ziyech, Kenedy, Sarr

En knepig uppgift väntar Chelsea borta mot Burnley som visserligen förlorade i veckan men visat fin form. Ett typiskt s k bananskal den här perioden av säsongen.

Dagens stora nummer är dock Ligacupfinalen för Chelsea Women mot Manchester City som visat fin form på sistone. Magda Erikisson är äntligen tillbaka och med i truppen.

FREDAG 4:
Emma Hayes har gett sin syn på framtiden och ägarbyte som väntas. Hon tror på en fin framtid för Chelsea Women, ett lag Roman A hwlhjärtat har stöttat sedan han anställde Emma Hayes, världens bäste kvinnlige manager och en av de bästa av alla. Läs mer här>>
    Hon spelar final med Chelsea Women imorgon mot Manchetsr City som hittat tillbaka till den form som gjorde dem till vad vi trodde skulle bli den farligaste utmanaren den här säsongen.

OFFICIELLT
Paulo Ferreira lämnar Chelsea. Den förre försvararen har varit lånekoordinator i Chelsea efter karriären men har nu beslutat sig för att lämna London för att återvända till Portugal. Inget underligt i sig men tidpunkten känns onekligen lite konstig, tre månader innan säsongen är slut. Det är dock mycket som är osäkert och okänd i Chelsea just nu men vi är en klubb van vid ett visst mått av kaos.

Edouard Mendy har utsetts till Årets målvakt av London Football Award. Sam Kerr vann spelarutmärkelsen för damer och Emma Hayes fick en speciell Achievement Award. Utlånade Conor Gallagher vann Unga Spelares Årets Spelare.

Från presskonferensen.
Det mesta handlade om annat än matchen imorgon men Tuchel ville ändå göra klart att ägarbyte påverkar inte honom som manager i det att han älskar klubben och det är klubben han jobbar för, inte ägare per se.
    Azpilicuweta är på listan över tveksamma spelare. Han har fortfarande skadekänning och det är tveksamt om han kan spela mot Burnley.
    Hakim Ziyech tränade igår och närmar sig spel igen.
    Även Trevoh Chalobah och Thiago Silva som haft skadekäänning är tillbaka i spel.

Det verkar som Chelsea Football Club kan få nya ägare snabbare än väntat. Vi får se vad det innebär och vilka förändringar, hur stora förändringar och framförallt hur policy och skötsel av klubben kommer förändras.
  Vi tror inte spelarna påverkas särskilt mycket av det som händer. Faktum är att vi tror fansen är betydligt mer oroliga och undrande. Vi vill ju inte ha ägare som Glazers som betraktar klubben enbart som en affärsenhet som de kan tömma på pengar.
    Vi har alla sett hur ägarförändringar och att skickliga ledande personer lämner ledningen och skötseln av en klubb påverkar och även kan sänka fotbollsklubbar.
    Vi kan dock inget påverka förutom att Chelseas supportrar är i den unika situationen att de äger själva plan/arena-rättigheterna. Det är dock klubben vi älskar, vem som äger den är inte så viktigt förutsatt att klubben sköts ordentligt och inte används som pant som under Ken Bates, eller som låneinstrument som Glazers gör i Man United.

TORSDAG 3:
Burnley har fått ett stort avbräck inför matchen mot Chelsea. Deras viktigaste spelare, kanske, kapten Ben Mee som organiserar laget skadades i veckan och kommer inte kunna spela på lördag.

De slog ut Manchester United. De slog ut Tottenham. Nu hoppas de slå ut Chelsea i kvartsfinalen i FA Cupen. Chelsea hoppas förstås på motsatsen nu när vi har lottats mot Middlesbrough borta i FA Cupens kvartsfinal. Prel speldatum 19 mars.

Det blir Nottingham som Chelsea U18 ska möta i FA Youth Cupens semifinal. De slog Blackburn idag med 3-1.

Ligacupfinalen Continental Tyres Cup på lördag kommer visas på The FA Player och BBC för dem som kan ta in någon av de kanalerna.

Ett Chelseafan har skrivit en mycket läsvärd artikel om Roman Abramovich i The Guardian. Läs den>>

The Guardian har också en tillbakablick till 2003 då Roman Abramovich tog över Chelsea efter Ken Bates nästan hade kört klubben i botten. >>

ONSDAG 2:
Chelsea är i kvartsfinal i FA Cupen. Inte utan problem, men Timo Werner räddade oss. Lottning imorgon, sätter någon emot - att det blir Liverpool? Då ska de ha pisk. Tur räcker bara så långt. Jobbet gjort för Chelsea ändå, även om de skrämde oss en del. Heder till Luton, det bor massor av Chelseasupportrar där så...

BEKRÄFTAT
Roman Abramovich har gått ut och bekräftat att han satt ut Chelsea Football Club till försäljning. Han kommer inte att kräva återbetalning av de lån han gett Chelsea, framförallt för utvecklingen och byggnationen av Cobham. De uppges ligga på 1,5 miljarder pund.
    Ev vinst från försäljningen ska gå till offren för kriget i Ukraina.
    Han säljer för Chelseas bästa då medierna och hatare kletar saker på klubben som inte är sanna. Det bedrivs och har bedivits länge en ren hatkampanj mot Chelsea och Roma Abramovich på murkna grunder. Det rä cker med att lyssna tiill Erik Niva och Simon Bank i en av de svenska sporttidningar, de Tottenhamsupportrarna har aldrig kommit över att Roman valde att köpa Chelsea istället för deras favoritklubb Tottenham.
    Vi tvivlar på sanningshalten om Roman själv men det är en annan sak. Bevis har aldrig framlagts. Skitsnacket skadar ju dock kluibben och det vill Roman Abramovich skydda oss från genom en extremt generös handling där han alltså efterskänker miljarder..
    Läs mer här>>
     Roman Abramovichs hela uttalande finns på Chelseas hemsida. >>
    CSFC hävdar utifrån 50+ års erfarenhet av Chelsea att Roman Abramovich är den bästa ägare klubben någonsin haft och vi tackar honom för allt han gjort för vår klubb. I våra ögon har han varit och förblir nog den bästa klubbägare någon klubb i toppfotbollen någonsin haft. Vilket han ännu en gång bevisar. Det andra väntar på bevis för.

Band alla rykten om försäljning skvaller, och saker vi inte kan bekräfta, eller bestrida då så många säger olika saker om Chelseas ägandeskap - ska det spelas fotboll ikväll. Chelsea mot Luton i FA Cupens femte omgång. De här spelarna ska göra jobbet, om de nu kan koncentrera sig på fotbolll bland allt annat som händer. Tottenham åkte ut igår mot ett Championshiplag.
    Chelsea mötte Luton (på Stamford) även förra FA Cupen, då vann vi med 3-1 i fjärde omgången.
    Laget ikväll har nio ändringar: Kepa, Hudson-Odoi, Rüdiger, Sarr, Kenedy, Loftus-Cheek, Jorginho (k), Saul, Mount, Lukaku, Werner
    avb: Mendy, James, Williams, Hall, Kante, Kovacic, Barkley, Pulisic, Vale

Om ni vill veta mer om Luton, deras äventyr upp och ned genom seriesystemet och ett antal konkurser och konstiga ägare till en nuvarande playoffplats i Championship kan läsa här.>>

Tuchel ville inte ge alla skador inför matchen vid presskonferensen igår. Idag sägs att även Azpilicueta har problem och även andra spelare. Så det är många sista minuten beslut som kommer att bedömas innan matchen ikväll. Även Luton har spelare de är osäkra på. Mpanza verkar dock vara en spelare som inte kommer att spela, men nyförvärvet Snodgrass kanske kommer till spel.

Vi gav domaren godkänt med frågetecken för ett domslut där motståndaren fick en frispark efter en uppenbar dobbarna upp i skrevet på Trevoh Chalobah. Det skulle vi inte gjort. Chalobah blev så illa skadad att han behövde en operation i omklädningsrummet efteråt. Läs mer här>>

Guardian har en läsvärd intervju med Zecira Musovic. Läs den här>>

TISDAG 1:
En jätteskräll i FA Cupens femte omgång när Championshiplaget Middlesbrough slog ut varannandagslaget Tottenham ur cupen efter förlängning. Conte såg inte road ut. Middlesbrough slog ut Man United i förra omgången så Spurs borde varit varnade. En varning till Chelsea att ta det bättre placerade Luton på största allvar imorgon kanske.

Från presskonferensen:
Som fruktat kom dagens presskonferens att handla om politik och inte fotboll och blev därför ordentligt upphetsad. Tuchel förväntades prata om matchen mot Luton medan sportskrivarna nästan enbart ville prata om Ukraina.
    Från fotbollssidan framgick åtminstone detta: Skadelistan har växt ordentligt och Reece James som spelade mer än planerat i söndags förväntas också vilas.
    Ziyech är borta med skada, liksom Andreas Christensen.
    Tuchel tror inte spelarna bär med sig förlusten på straffar utan det är ett motiverat lags som ställs ut imorgon kväll.

Edoaurd Mendy fyller idag 30 år.

Chelsea foundation som förväntas över ledingen av klubben enligt det uttalande Roman Abramovich gjorde i helgen kräver försäkringar om att de aldrig ska kunna bli betalningsskyldiga för eventuella förluster som klubben gör. Så förhandlingar pågår mellan trustees av stiftelsen fortsätter innan den affären kan bli klar. Det är mycket som är oklart kring överföringen av ledningen och som det ska föhandlas om. Juridiska frågor måste lösas, och en massa andra saker så i praktiken är överföringen av ledningen något som kan ske först på längre sikt. De som styr välgörenhetsstiftelsen har många saker de måste överväga innan de accepterar.

Chelsea Women har lottats mot Birmingham hemma på Kingsmeadow i FA Cupens kvartsfinal. Matchen ska spelas 19/20 mars.

MÅNDAG 28:
Det har bekräftats att Roman Abramovich på ukrainisk begäran ingår i den delegation som ska försöka få ihop ett fredsavtal mellan krigsförbrytarna Ryssland och Ukraiina. En nyhet engelska och svenska sportmedier tycks ha väldigt svårt att svälja efter deras närmast hatyttringar (även om de beror på at de inte kollar fakta) mot Roman. Vi hoppas bara Roman som har oerhört starka kontakter givetvis både i Ryssland och Ukraina kan bidra på ett positivt sätt. Det mest anmärkingsvärda är förstås att efter alla anklagelser från England, Sverige om hans påstådda underskrivande av Putin ombads han av andra sidan, den anfallna sidan, att försöka bidra. Han var tydligen rätt ensam att tacka ja till att försöka medla, vilket säger en del om andra tillfrågade vilka de nu när.

Fifa och Uefa har tagit det enda vettiga beslutet de kunde ta och har stängt av ryska fotbollen framöver.. Deyt har inte sagts något om datum och om det påverkar dam-EM i sommar.
    Uefa har också mex omedelbar verkan sagt upp sponsorsavtalet med Gazprom. Det var ändå värt 40m euro om året så det är ett tydligt meddelande. Tänk att man skulle få säga att man faktiskt är stolt över hur Uefa agerat. Fifa får ok men de har ju tagit det här beslutet högst motvilligt och med ryggen mot väggen. Annars hade nog VM fått ställas senare i år.

Vi vet inte om det bara är vi som drabbats men det verkar som Chelseas officiella hemsida lagt ned, inga nya artiklar hra dykt upp på över ett dygn nu.

Chelsea Women har sin Ligacupfinal på lördag. De är regerande mästare och vi hoppas de får ett roligare slut på matchen än det herrarna fick. Idrott är grym ibland.

Det är knappast någon tröst då man vill vinna, men det var en väldigt bra, smått fantastisk match vi fick se igår. Vi får se om vi kommer att få möta dem igen i FA Cupen eller i Champions League. I serien har vi mött dem färdigt, men vi brukar ju lottas mot Liverpool känns det som, särskilt i CL.

Herrlaget får hämta nya krafter och ska möta Luton, ett lag på övre halvan i Championship på onsdag. Det är FA Cupens femte omgång. En match Chelsea bör vinna och de får inte ta med sig gårdagens besvikelse in i den matchen. Chelsea spelade fantastiskt mot Liverpool och vi hävdar fortfarande att med tanke på kvaliteten på målchanserna förtjänade Chelsea att vinna. Mål måste dock göras för att man ska kunna vinna.

På lördag väntar Burnley som alltid är svårspelade och dessutom har hittat form och plockat poäng på sistone. Chelsea är långt ifrån klara för CL-plats nästa säsong och lagen bakom har kommit med stormsteg så klyschan är alltid sann, alla matcher är viktiga.

Som tur var spelar herrarna kl 16 på lördag och damernas match börjar 18.15 så vi kan följa båda. För även om inget sagts ännu har vi stort hopp om att Viaplay visar båda matcherna.

Vi lär också få höra mycket klet som inte rör fotboll men Chelseas ägare. Det är fortfarande osäkerhet kring överlämnadet av ledningen av klubben då stiftelsen vill ha klargöranden innan de ansvariga där övertar klubbens ledning från Roman Abramovich. Folk som borde veta bättre än att komma med obevisade påståenden och hatarna kommer fortsätter kleta ansvar för vad Putin gör på Chelsea. Tills obestridliga bevis läggs fram för att Roman Abramovich varit någon slags bulvan för Putin tror vi på Abramovichs ord mer än mediefolks och hatares åsikter och obevisade påståenden. Alla ryssar är inte som Putin och hans anhang.

Hur mycket fotboll än betyder för oss är det oväsentligt jämfört med det krigsbrott och övergrepp som Ryssland begår i Ukraina, vi kan bara hoppas på en lycklig utkomst hur svårt det är tro på det just nu. Ryssland måste bestraffas för vad Putin och hans lakejer gjort.

 

Rykten, notiser m m, v-9


SÖNDAG 6:
Visserligen säger reglerna att engelska klubbar får inte kontakta våra spelare på utgående kontrakt. Något de tydligen struntar i då italienska transfergurun Fabrizio Romano hävdar att Andreas Christensen redan tackat nej till flera erbjudanden från Premier Leagueklubbar. Det börjar enligt denne alltmer se ut som dansken hamnar i Barcelona på fri transfer i sommar.
    Andra källor säger Christensen redan har gjort läkarkontrollen hos Barcelona.
    Danska fotbollsexperter anser dock att han borde stanna i Chelsea då Chelsea är en mycket bättre och större klubb. Roligt att höra och ärligt vi kan inte förstå Chrsitensens strul med att två gånger vara överens med Chelsea för att sedan vända på klacken, men det är väl pengarna. Barcelona kanske betalar bättre lön när de inte behöver lägga ut övergångssummor.

LÖRDAG 5:
Tuchel påpekade efter matchen att Burnley inte hade vattnat planen vilket gjorde det mycket svårare för Chelsea att spela sitt eget spel då bollen fastnade för dem. Intressant, sådant ser man ju inte på tv.

Chelsea påstås begära 58m pund för Armando Broja som är på lån till Southampton och som flera klubbar är intresserad av.

Det lär finnas hela tio olika intressenter som vill köpa Chelsea, så räkna inte med att något kommer att hända snarast även om medierna spekulerar, som vi tror felaktigt, att Abramobich behöver sälja snabbt. Det här kommer precis som det sades i uttalandet från Abramovich ta tid då han vill inte bara hitta en ny ägare utan rätt ägare.
    New York Merchant Bank är de som ska ta hand om försäljningen. De sägs fått 300 intresseanmälningar men bara tio anses trovärdiga. Banken har satt en deadline för att anmäla intresse till 15 mars.
    Det har inte sagts rent ut men intressenter från t ex Kina eller arabstaterna har rödflaggats enligt uppgift.
    Red Bird Capital sägs vara en av de troliga intressenterna. Klart oroande för oss då den New York-baserade firman äger 11% av Liverpools Fenway Group och vi vill ju inte bli ägda av någon som är involverad i Liverpool.

FREDAG 4:
Martin Samuel i Daily Mail skriver en behärskad artikel (ja, det är i Daily Mail) som menar att det Roman A byggde i Chelsea kommer att förbli även om nya ägare säkert kommer att ta ur mer ur klubben än bara nöje och ära. Kan vara värt en läsning i dessa hysteriska tider.>>
    Han bekräftar också att gaphalsarna som utsett Roman till syndabock för allt ryskt för att han känner Putin och jobbat med honom, faktiskt kanske inte har några kläder till kejsarens bal. Hatarna i Sverige ju är framförallt de som tycker om en klubb i norra London som Rman inte ville köpa. Spmycket hat vi fått ta genom åren från de sportskrivarfansen. Alla ryssar är inte Putin, även om de känner Putin och har skakat hand med honom. Alla Chelseafans inte inte yids.

En turkisk miljardär Muhsin Bayrak har gett sig in i kampen om att köpa Chelsea. Vi vet inget om honom och vi kan förstå inte bedöma någon av spekulanterna.

Todd Boehly som är en av möjliga nya ägare har tidigare försökt köpa Tottenham men misslyckats 2019. Det känns bekant och tydligen kommer då spurssupportrarna inte förlåta oss för det heller. Den andre delen av konsortiet, Hansjörg Wyss, sägs inte ens gilla fotboll och Daily Mail som älskar att hitta på om Chelsea säger att han bara vill köpa för att jävlas med Roman Abramovich. Han lär inte vara intresserad av det sportsliga och kommer inte göra några satsningar i klubben. Ryikten förstås.

Loutfy Mansour som sades vara intresserad av Chelsea är en säsongskortsinnehavare, men det framkommer idag att han kommer inte lägga bud på Chelsea.

Mirror säger att ett konsortium mellan amerikanen Todd Boehly som deläger Los Angeles Dodgers baseballlag samt LA Lakers basketlag och schweizaren Hansjörg Wyss har bildats och kommer lägga ett bud redan på måndag. Mirror påstår Roman vill ha 4 miljarder pund och ska ha tackat nej till bud om 2,5 miljarder pund men ska vara villiga att acceptera runt 3 miljarder.

Telegraph säger att nya ägare (de säger inte vilka) ska vara öppna för att behålla delar av ledningen för Chelsea, som Marina Granovskaia. De spekulerar dock i att hon då måste bryta alla band med Roman Abramovich.

TORSDAG 3:
BBC tippar 1-0 till Chelsea mot Burnley på lördag. BNurnley förlorade i förrgår till Leicester hemma med 0-2. Hans gäst (Man City-fan) tror på 2-1.
    Helgens stora match på förhand är väl Manc-derbyt. Liverpool har knepigt motstånd men hemma mot West Ham, Hammers är skyldiga oss ett resultat som vi ser det då de hade turen med sig med ett sent mål mot oss i december.
  Skys tipsare säger 2-0 till Chelsea och att Toni Rüidger nickar in ett mål.

Ikväll avgörs vilka Chelsea U18 ska möta i semifinalen i FA Youth Cup, Blackburn eller Nottingham.
    I andra semifinalen möts Man United och Wolves.

Fotboll i Chelsea just nu är under omstörtande omständigheter och vi får nog försöka sitta på staketet och bara avvakta. Eller om vi kan bara koncentrera oss på själva fotbollen. Det är ju inte bara Roman Abramovich som ägare som kommer att lämna utan också en oerhört skicklig stab av människor som drivit klubben.
    Det spekuleras i nya ägare. Jim Ratcliffe, Hansjörg Wyss, Todd Boehly, Loutfy Mansour är några namn som nämns.

ONSDAG 2:
Spanska rykten säger att Barcelona skickat en ledare till London för att skriva för-kontrakt med Andreas Christensen för förhandla sig bort från Chelsea efter vait nära överenskommelse flera gånger och sedan brutit den. Danskens kontrakt går ut i sommar och Barcelona jagar ju alla fria transfers de kan hitta pga sin misskötta ekonomi.

Det är nu mer rykten om vilka om ska köpa Chelsea än om spelare. Sir Jim Ratcliffe, Unitedsupporter som har säsongsbiljett på Stamford Bridge är som för några år sedan det hetaste namnet i ryktena. Den senaste är en schweizisk miljardär Hanjörg Wyss.
    Även ett tredje bud påstås inkommit. Liksom det sägs att Roman A mer eller mindre officiellt lagt ut klubben för försäljning. Vi avaktar med vad vi tror på.
    Daily Mail som älskar ryktet förstås säger prislappen är 3 miljarder pund. Vem vet?
    Det påstås också att Roman Abramovich nu säljer sina fastigheter i London efter ryssskepsisvägen som går.

TISDAG 1:
Som väntat blir det Leipzigs förre tränare amerikanen Jesse Marsch som tar över efter Marcelo Bielsa i Leeds.

Fotboll kommer i andra hand just nu vilket är förståeligt och naturligt. Det visas också genom att till och med ryktessvängen är ovanligt tystlåten. Det är bara omtugg av gamla rykten som medierna försöker få klick på. Tschouameni och Kounde är namnen de försöker få klick på.

MÅNDAG 28:
Klubbens lånerapport från helgen och förra veckan>>

Olympiska organisationen uppmanar allla idrotter att stänga av och bojkotta allt idrottsutbyte med Ryssland och Belarus. Vi hoppas detta unika beslut ger effekt, för det är ju självklart att det ska ske.
    Det talas om att de utesluts ur hockeyn och vi hör rykten om att även fotbollen kommer utesluta Ryssland och Belarus.

Vi vet inte alls hur vi ska tolka det så vi tolkar det inte alls. Vi nöjer oss med att säga att normalt mer tillförlitliga The Athletic har gått ut och sagt att Roman Abramaovich är iniblandad i försöken att ordna fred mellan angriparna Ryssland och Ukraina. Läs mer här>>
    Det kanske allra viktigase i den här nyheten är att det är de ukrainiska myndigheterna som vänt sig till honom och bett om hjälp - om detta stämmer. Vilket onekligen går mot det narrativ som vissa sportskrivare är mest angelägna om att kleta på Chelseas ägare.

    Detta har senare tagits upp av seriösa BBC. Läs här>>

Vi vill också snarast se att fega Fifa tar ett nytt korrekt beslut kring Rysslands medverkan i fotbollen framöver. Fifa har försökt undvika att ta beslut genom att döpa om Ryssland till Ryska FotbollsUnionen och säga att de får inte ha nationalsång eller ryska flaggor. Fjantbeslut, så fegt så oärligt.
    Polen som ska möta Ryssland eller Tjeckien som kan komma att möta Ryssland i playoff till VM har ännu ej sagt något som vi sett. Sverige har upprepat sin hållning att de vägrar spela mot Ryssland oavsett vad Fifa kallar dem. Det är starkt och något vi stödjer.
    England har gått ut och sagt att de kommer vägra spela mot ryska lag i VM eller dam-EM ifall de lottas mot varandra. Vi vet inte om det beslutet togs innan Fifa försökte skriva om verkligheten. Frankrike vill utesluta Ryssland från att tävla i VM.
    Fifa måste göra om och göra rätt. Liksom de fega idrottsförbund som ännu inte tagit avstånd, som hockeyn till exempel där korruptionen till Ryssland är hög men de tog ändå beslutet att flytta VM från Belarus förra säsongen så förhoppningsvis får de lite ryggrad framöver.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se