csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  28 sp 17 v 8 o 3 f 57 - 19 mål 59 p

CWC -Klubblagsvärldsmästare 2022

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 15 sp 11 v 2 o 2 f 35 - 7 mål 35 p

7 - 13 mars 22
  NÄSTA MATCH: 16 mars kl 21.00 - Lille - CL CMore
NÄSTA MATCH WOMEN 16 mars kl 20.00 - Everton -

Nyheter v-10


SÖNDAG 13:
Zecira Musovic får assist för Sam Kerrs mål i 1-0-segern över Aston Villa. Kerr firade vilt och fick kort för det.

Chelseas lag gjorde verkligen saker och ting spännande idag. Vi tackar för det, men ser hellre att matcherna inte blir så spännande. Det räcker med all spänning utanför plan, killar och tjejer!

Första avslutet på mål först i 76 minuten. Ännu en match vi borde vunnit men bara får oavgjort i för vi kan inte ta oss igenom låga försvar. Vackert var det inte men Newcastle blev nog väldigt nöjda. Vi blev väldigt misnöjda. En svag insats av Chelsea. TACK och lov har vi Kai Havertz, den ende med avslut på mål och matchhjälte, ribbträff också via målvakten. KING KAI!
    Det var en av de mest fantastiska nedtagningar vi någonsin sett. Messi kan se och lära även när han var som bäst, från den.

Oj vad det satt långt inne på Kingsmeadow. Aston Villa, trea från botten höll topplaget Chelsea Women mållösa till 90+3 minuten då skytteligaledaren Sam Kerr verkligen frälste Chelsea. 1-0 slutade matchen och Chelsea håller trycket på Arsenal som spelar ikväll. Just nu skiljer det två poäng och Arsenal har spelat en match mer, de möter Brighton som kan vara riktigt svårspelade ikväll.

Chelsea spelar med Thrre 3, som huvudsponsor idag. Inte med fredsmärket som en del föreslagit. Det ahde varit snyggt att få se tröjan utan sponsorer. Undrar om något hänt bakom kulisserna för det var ju sagt att de inte skulle spela med dens sponsrslogon då 3 sägs suspenderat sitt avtal.

0-0 i halvtid mellan topplaget Chelsea Women och tredje från botten, Aston Villa i halvtid.

Ingen Azpilicueta. Silva på bänken. Ziyech tillbaka, Lukaku fortfarande petad. Lite oroliga blir vi väl allt. Newcastle är i mycket bra form. Fyrbackslinje det räknade nog inte Howe med.
  Mendy; Chalobah, Rudiger, Christensen, Sarr; Kante, Jorginho; Ziyech, Mount, Werner; Havertz
    avb: Kepa, Alonso, Silva, Kovacic, Lukaku, Pulisic, Loftus-Cheek, Saul, Barkley

Chelsea Womens lag mot Aston Villa hemma på Kingsmeadow. Tyvärr visas matchen inte i svensk tv.
    Musovic - Carter, Bright, Nouwen, Andersson, Charles, Ji, Spence, Reiten - England, Kerr.
    Magda Eriksson saknades igen helt, det gjorde äver Pernille Harder som gick av med skada i torsdags samt Fran Kirby. Leupolz är ju gravid och av någon anledning får Cuthbert just nu starta på bänken.

Som väntat handlar det mesta om nya ägare och varje sajt tycks ha sina egna favoriter. Vi får se vart det leder så vi avstår från de mesta spekulationerna och ägnar oss åt dagens match.
    Det blir en tuff nog uppgift. Newcastle har hittat form och vi har tappat Reece James igen. En seger är viktig då vi är långt ifrån säkra på tredjeplatsen. Att nå högre upp kräver ordentligt snubbel från City och Liverpool. Det är att ordna den tredjeplatsen och koncentera sig på cuperna som står högst på agendan och försöka stänga ute allt oljud, allt hat som sprids häxjakten som pågår.
    Spelarna gjorde det utmärkt i torsdags, tills de tappade koncentrationen då de tyckte segern var klar tidigt.
    Chelsea Women måste också vinna, de har tappat för många poäng redan. Fyra av dem på ordentliga domartavlor i två matcher mot Arsenal. Vi får hoppas WSL också får VAR snart. Idag väntar Aston Villa som kan bli ett fartgupp och vi hoppas onekligen att Brighton kan ställa till det för Arsenal.

LÖRDAG 12:
Förändringar har skett i restriktionerna för Chelsea. Chelsea får till exempel behålla prispengar, de fryses alltså inte längre och de får ökade utgifstak. Vidare förhandlingar förs och det ska inte vara några problem för Chelsea att åka till Lille på onsdag.

U18-laget har tagit sig till final i Premier League Cup genom att slå Stoke borta med 5-1. Målen gjordes av Mendel-Idowu 14, 77, Stutter 42, Thomas 72, Tobin 90+4.
    I finalen blir det Leicester eller Fulham som väntar.

Korparna cirklar kring Chelsea och ryktena har mest drag av att Chelsea redan är nedlagda. Vilket är oerhört långt från sanningen.

Roman Abramovich och brittiska regeringen ska kommit överens om att få fortsätta försäljningen av Chelsea. Det innebär att Raine Group som sköter den har flyttat deadline för bud till slutet av nästa vecka. Det påstås att regeringen krävde att Abramovich, som han redan utlovat, skulle skriva av de lån som finns i klubben från hans företag. Vilket nu ska skett tydligen.

PL2-laget spelade 1-1 mot West Ham igår. Kvittering genom Ballo i 785e minuten.

FREDAG 11:

"‘As long as we have a fixture and as long as we have enough shirts and as long as the bus is full of fuel we will be there, we will be competitive and we will be there in the best spirit because we love the game" Orden är Thomas Tuchels från dagens presskonferens där han försökte koncentrera sig på fotbollen.
    Vi får försöka följa hans exempeel och inte fångas in av allt oljud, alla lögner och falska påståenden som just nu dominerar sportskrivarnas artiklar. Chelsea har problem men det är fortfarande vår klubb. Som så många har sagt, ägare bara förvaltar en klubb de äger den egentligen inte. Klubben tllhör fansen för utan oss är den inget.
 
Christian Pulisic drabbades av sjukdom, illamående och det var anledningen att han stod utanför laget igår. Även Azpilicueta var sjuk med magproblem och han spelade första men var väldigt blek i halvlek och fick byta då. Skönt ändå att det inte var en skada han ådrog sig.

Räkna med att domedagsscenariorna kommer fortsätta. De engelska sportmedier är i extas över den situation som uppstått och kommer med det ena värre än det andra, ivrigt påhejade av hatarna och politiker som inte velat sätta sig in i det hela utan vill ha rubriker själva.

ORSDAG 10:
Chelsea Football Club hålls som gisslan av Storbritanniens bevisat inkompententa högerregering på grund av umgänget vår ägare påtås ha hållit. Detta mitt i en process om att kluibben ska säljas och vinsten ska fonderas till offren för kriget i Ukraina. Som alla politiker säger de en sak medan de gör en annan.
    Högerregeringen hävdar de gör detta med speciallicens för Chelsea så att klubben ska kunna överleva men att Roman Abramovich inte ska kunna tjäna pengar på den, sanktionerna blev aktuella först när det sltod klart att Roman Abramovich skulle sälja klubben. De är de enda i världen som infört sanktioner mot Abramovich och tidpunkten är sannerligen suspekt.
    Vi kan i dessa unika tider förstå resonemanget, det är ju politik. Men som sagt som alla pollitker ljuger de folk rakt upp i ansiktet. Vi ifrågasätter rättsäkerheten men framförallt ser vi att sanktionerna handlar inte först om att hindra Abramovich ska tjäna pengar på Chelsea, det handlar om att politiskt dels styra eventuell försäljnig men i praktiken har de istället infört restriktioner (iinte sanktioner) för att Chelsea ska förstöras som klubb. Det går inte att driva Chelsea som fotbollsklubb i eliten med de restriktioner som införts. Restriktioner som inte handlar om att någon ska tjäna pengar på Chelsea utan för att Chelsea inte ska kunna sköta sina åtaganden och sina utgifter.
    Vi blir nog närmast överraskade om Chelsea kommer kunna spela mot Lille nästa vecka i returen i Champions League med de utgiftsrestriktioner som gäller. Vi förväntar oss besked om att Chelsea tvingas lämna walkover nu.
    Beslutet, särskilt kring restriktionerna är så illa genomtänkt att man inser att de som tagit det absolut inte vet ett dugg om elitidrott.
    Engelska högerregeringen har sett Chelsea som en nagel i ögat, de gillade inte vad Chelsea gjorde under pandemin då det satte regeringens åtgärder i dåligt ljus och nu har de hittat en möjlighet att slå igen.
    Chelsea är högerregeringens gisslan nu, och fortsätter de hindra Chelsea att slutföra säsongen och sälja klubben kommer Chelsea få börja om i seriesystemet om klubben ens överlever.

**

Både herrarna och damerna visade Chelseas enorma klass under mycket svåra omständigheter kring klubben. Tack för det.

Vi såg bara delar av damernas match men frånvad vi kunnat sluta oss till var Harder utmärkt och Chelsea hur solida som helst även om Zecira Musovic fick släppa in ett mål. Slutresultat 4-1. Målen av Harder 21, 32, Charles 24, Kerr 63 (Brynjarsdottir 48). Det var West Hams första hemmaförlust den här säsongen.
  Chelsea kvar på andraplatsen, fem poäng bakom Arsenal men med två matcher mindre spelade.

Väldigt bra första halvlek av Chelsea mot Norwich. Väldigt dålig andra halvlek där vi genom slarv och ointresse närmast var på väg att tappa segern innan Kai satte matchens andra kryssmål. Så snyggt. Men Chelsea, matcher varar i två halvlekar. Någor de tycks glömt på sistone.

Emma Hayes mönstrar följande lag: Musovic - Nouwen, Bright, Andersson - Charles, Carter, Ingle , Ji - Harder, England, Kerr

Chelsea är i full kris och det som händer närmaste dagarna, tiden kan avgöra klubbens existens. Vi kan ha vilka åsikter vi vill om det, men så är det. Vi är vana vid kaos i vår klubb men det här är bortom vanligt kaos. Det är klubbens existens och den är nu i händerna på en toryregering i Storbritannien. Hur kan det bli värre?
    Fotboll ska dock spelas och vi tror på att spelarna kan lägga undan detta och göra sitt bästa för Chelsea, för tills vi vet vad som händer med klubben finns det fortfarande titlar och mycket att spela om. Vi tvivlar inte på att spelarna, Tuchel och Hayes kommer göra sitt bästa ikväll.
    I vilket fall som är det här laget som Thomas Tuchel ska försöka motivera till en seger över Norwich ikväll:
    Mendy, Christensen, Silva, Chalobah, Azpilicueta, Kovacic, Jorginho, Saul, Havertz, Werner, Mount.
    avb: Kepa, Rüdiger, Kantè, Lukaku, Loftus-Cheek, Ziyech, Kenedy, Sarr, Vale
    Både Rudi och Kanté vilas från start. Ingen Lukaku från start men Ziyech är tillbaka i truppen. James och Pulisic saknas tyvärr helt.

Tre, eller Three suspenderar sitt sponsoravtal med Chelsea och företagets logo kommer att tas bort från tröjor och arena.
    Metro skriver om detta och vidare förklaring till varför Roman Abramovich sanktionerats har framkommit i deras artikel om detta, mestadels är det för kontakter hans företag har med andra sanktionerade oligarker och ett påstått nära band med Putin. Vi kan inte bedöma någon sanningshalt- det CSFC vet om Roman Abramovich är huvudsakligen hur han varit som ägare för Chelsea och skiljer vi det från allt annat får han högsta betyg för det. Den delen är dock avslutad genom att han lade ut klubben till försäljning. En försäljning vi inte vet om den kommer kunna genomföras.
    Läs här>>

Brittiska regeringen har gett väldigt få svar, men orsakat enormt mycket frågor som de inte besvarar, inte bara för Chelsea utan hela ligan. Läs gärna BBC, se länk här bredvid kring hur det påverkar inte bara Chelsea. Att säga att de tänkt igenom detta är en överdrift, men det är ju inte direkt ämnat åt klubben - men regeringen måste verkligen jobba med klubben för att klargöra saker och ting oavsett vad de vill med ägaren. Det måste göras snarast och vi förstår därför att Chelseas uttalande den här gången är vagt formulerat. De vet ju knappast mer än vad vi fans gör vad detta egentligen innebär.
    Det kanske är värt att notera att Storbritannien har sanktionerat helt andra personer än vad EU och USA har gjort. Vi förstår att principen om rättssäkerhet åsidosatts då det handlar om att sätta press på krigsförbrytare Vladmir Putin, men nog måste det kännas lite störande att det inte finns lagar att stödja sig på. CSFC stödjer sanktioner mot Putins Ryssland, men då vi nu själva som klubbfans direkt dragits in i det här vill vi åtmiinstone ha klara regler och direktiv, inte flum från regeringar som reagerar ryggradsmässigt.
    Det viktiga just nu är ju ändå att separera klubben Chelsea FC från det som är ämnat åt ägaren. Detta är sannerligen ingen enkel fråga, men den frågan har man ägnat väldigt lite omsorg som vi ser det. Det hade kunnat lösas på mycket enklare sätt.

kl 14.45 Chelsea Football Club har just gjort följande uttalande:

Chelsea Football Club has been advised that its owner Roman Abramovich has been sanctioned by the UK Government.

By virtue of his 100 per cent ownership of Chelsea FC plc and affiliated entities, Chelsea FC would normally be subject to the same sanctions regime as Mr Abramovich. However, the UK Government has issued a general licence that permits Chelsea FC to continue certain activities. We will fulfil our men’s and women’s team fixtures today against Norwich and West Ham, respectively, and intend to engage in discussions with the UK Government regarding the scope of the licence. 

This will include seeking permission for the licence to be amended in order to allow the club to operate as normal as possible. We will also be seeking guidance from the UK Government on the impact of these measures on the Chelsea Foundation and its important work in our communities. The club will update further when it is appropriate.


CHELSEAS FRAMTID HÄNGER NU HELT PÅ OM FÖRSÄLJNINGEN AV KLUBBEN FÅR GENOMFÖRAS. Den hänger på hur frågan om hur vinst från den ska behandlas eller hur stor ekonomisk smäll Roman Abramovich väljer. Där finns alla frågetecken och alla lösningar, och det är inget som någon ännu har svar på.

Brittiska regeringen har satt upp Roman Abramovich på sin sanktionslista. Bevisläget är osäkert men det är inget vi är kompetenta att yttra oss i.
    De har EXTREMT STORA konsekvenser för Chelsea som nu inte får sälja spelare, de får inte förnya kontrakt, sälja merchandise och de får inte sälja matchbiljetter. Tydligen får de inte heller spendera mer än 20.000 pund på resor till bortamatcher vilket kan stoppa Chelsea från bortamatcher i Champions League och bortamatcher som kräver övernattning.
    Vad vi förstår innebär det också stopp för försäljningen av klubben.
    Senare uppgift säger dock att försäljkningen kan genomföras ändå så nu beror allt på hur snabbt detta kan ske. Dock, Roman Abramovich får enligt sanktionerna inte tjäna på försäljningen. Det kommer bli en knäckfråga men då Abramovich redan förklarat att nettovinsten från försäljningen skulle gått till offren för kriget i Ukraina kanske det påverkar mindre än vad man tror. Det är mycket som är oerhört osäkert kring detta.
    Chelsea har inte kommenterat detta officiellt på sajten ännu. Vilket är anmärkningsvärt i sig. Det enda de sagt är att biljetter till FA Cupmatchen mot Middlesbrough kommer inte säljas. Chelsesa måste snabbt ge klara besked till spelare, anställda och fans.

Vid sanktioner har vi aldrig sett att bevis har lagts fram, det ligger väl kanske i dess konstruktion att det är något som används för påtryckning på tredje part. Det har inte heller lagts fram några som helst bevis på att Abramovich skulle ha nära band med Putin på mycket länge. Abramovich har förnekat att så är fallet. Av regerings argumentetion som vi sett tycks tidsfaktorn inte ha någon som helst betydelse utan Roman Abramovich straffas för saker som kanske bara hände för 30 år sedan och till stor del under Jeltsin. Abramaovich bröt med Putin 2008 och inget vi har sett pekar på att de sedan dess vara i nära kontakt, men vi vet ju inte allt. Det är inget vi kan diskutera och det spelar ingen roll för vad som händer. Det är Chelseas framtid som i effekt nu har stoppats av brittiska regeringen för att de vill stoppa Abramovich.
    Nyckelfrågan nu är försäljning och om brittiska regeringen accepterar att nettovinsten vid försäljning går till offren för Ukraina. Abramovich skulle ju inte göra någon vinst vid försäljning, men hur kommer det att tolkas hur begreppet vinst eller intäkt ska bedömas. Där måste vi och budgivarna få snabba besked.
    Det som sagts från brittiska regeringen är: "The government is open to a sale of the club, but that would require another licence and discussions with the Treasury and other departments. In no way could it benefit Roman Abramovich or the money find its way back to Russia." Vilket på sitt sätt är osannolikt oinformerat från en regering, men vi kan bara avvakta och se vad det innebär i praktiken.
    Prislappen på Chelsea lär sjunka rejält i vilket fall som men då regeringen måste ge speciallicens för försäljningen vet ingen vad som kommer att hända, allra minst verkar det som de som tagit beslutet. Chelsea får i alla fall driva verksamhet till 31 maj men inga pengar får tjänas som kan gå till Abramovich.

Chelsea Supporters Trust har kommenterat det som hänt: "The CST notes with concern the Government's statement regarding the owner,"
"Supporters MUST be involved in any conversation regarding ongoing impacts on the club and its global fan base.
"The CST implores the Government to conduct a swift process to minimise the uncertainty over Chelsea's future, for supporters and for supporters to be given a golden share as part of a sale of the club.   
    (Golden Share är en aktie som ger en viss vetorätt enligt engelsk lagstiftning).

Förbudet mot kontrakt, detta beroende på hur länge situationen kvarstår tvingar bort fem spelare från klubben. Det är de kontraktslösa Antonio Rüdiger, Andreas Christensen och vår kapten César Azpilicueta samt Charly Musonda och lånespelaren Saul Niguez.
    För damlaget påverkas följande spelare som sitter på utgående kontrakt: Ji So-yun, Maren Mjelde, Jonna Andersson och Drew Spence. 

Detta också på Chelseas 117e födelsedag.

ONSDAG 9:
Kan Chelsea U18 slå ut Nottingham i FA Youth Cups semifinal 26 mars väntar Man Uniteds U18. United får nog räknas som favoriter i en sådan match då de har en bra årsgrupp. Chelseas är mer upp och ned. United slog Wolves med 3-0 ikväll.

Magda Eriksson har en mardrömssäsong. Hon var tillbaka på bänken (hade verkligen behövts på plan när Chelsea rasade ihop mot Man City i söndags). Nu har hon gjort ett positivt covidtest. Leupolz är gravid och borta för säsongen. Det är osäkert kring Jessie Fleming och Erin Cuthbert. Fran Kirby är borra, däremot kan Maren Mjelde bli aktuell och Beth England är frisk.
    Mötet mot West Ham imorgon är det tredje mötet under 2022. Det är första ligamachen på en månad, Chelsea är åttapoäng bakom Arsenal, men har tre matcher tillgodo. De har dock inte råd att tappa poäng och West Ham har fått tillbaka en av sina bästa spelare som inte spelade de tidigare matcherna mot Chelsea, Hasegawa.

Reece James har inte kunnat träna idag på grund av en muskelskada. Det är dock inte den förra skadan som dragits upp ut en ny skada.
    Ben Chilwell har börjat lätt träning efter sin operation men det går ännu inte att säga när eller om han kan spela den här säsongen.
    Tuchel har kommenterat Christensen-ryktena och sagt att ingenting har hänt. Christensen har inte förnyat sitt kontrakt med Chelsea och han har inte skrivit kontrakt med Barcelona. Tuchel och klubben vill att han stannar men de vet inte hur det blir. Som Tuchel ser det går dansken in i en avgörande fas av sin karriär men om han väljer att lämna är det inget som Tuchel tar personligen.
    Det var första presskonferensen som Tuchel hållit på Cobham med sportskrivare närvarande. Något gott efter de år av pandemirestriktioner som varit.

Även på söndag har seriemakarna lyckats ordna så att matchrna kolliderar. Herrana möter Newcastle 14.30 och damerna spelar mot Aston Villa kl 14.00. Dammatchen har ännu inte tv-satts.

TISDAG 8:
CMore har ännu en gång bevisat att de förtjänar inte att visa Champions League. De kan inget, de säger floskler men värst är ju att de inte kan ens visa matcherna utan problem. Hur lyckades de lura på oss ett värdelöstt mobilabbinmang för bredband?
Vi har innan matchen ens kommit till slut fått jobba med CMores försöka få signal minst 15 gånger. Det har inte ens gått en timme. Det är bara skit.
  Orkade inte ens se skitsändnignen till slut. Efrter 30 refresh Måtte CMore aldig mer få visa fotboll

Inte undra på att Bayern är t o m större favoriter än Chelsea att vinna CL. De hade bara 1-1 borta, men på 31 minuter hade de 4-0 mot Salzburg och världens nu bäste Robert Lewandowski gjorde de tre första. CLs snabbaste hattrick. Vi undrar fortfarande hur i världens mesta korrupta kunde välja Messi komma före honom i Balllon d'Or.
    Lewandowski är också en hjälte som står upp mot ryssarna och idag tackat nej till väldigt många miljoner för att slippa opplas ihop med ryssar.
    Med vår otur lottas vi säkert mot dem i kvarten, om Chelsea går vidare - vilket vi gör.

Fifa visar lite ryggrad och står fast vid beslutet att sparka ut Ryssland från VM-kvalet. Anmälan till Cas står dock kvar så det kan bli fler turer ändå i det här.

Chelsea Womens match mot West Ham visas på Viaplay. Inte så glädjande om det låter då Chelseas match borta mot Norwich också visas, mer eller mindre samtidigt. Herrrarnas match startar en kvart tidigare.

På Internationella Kvinnodagen hyllar Sky Sport Emma Hayes för hur hon har utvecklat Chelseas damfotboll under de snart tio år hon har varit där och blivit dragloket och pionjären för damtfotboll. Läs mer här>>

Azpilicueta och Alonso är tillbaka i träning. Positivt.

FA Cupmatchen mot Middlebrough kommer spelas 18 mars.

MÅNDAG 7:
Fifa har gett klartecken till att utländska spelare får rätt att skjuta upp sina kontrakt med ryska klubbar och lämna landet. Helt rätt beslut. Spelarfacket anser dock att åtgärderna inte är tillräckligt långtgående. Läs mer här>>
    Samtdigt dock viskas det om att Ryssland kommer lyckas med sin överklagan och får spela VM-kvalet. Det är Cas som ska besluta och de följer enbart skrivna reglementen och det spekuleras därför i att mötena som kan bli för Sverige också mot Ryssland i VM-kvalet bara skjuts upp tills vidare. Helt fel, men juridik är blind. Vi får se hur det går med det.

Premier League och England Fooball League kommer bryta kontrakten om att sända engelsk fotboll i Ryssland, ännu en sanktion. Vi kan bara hoppas sanktionerna kommer ge effekt trots att ryska folket bara får höra lögner och egentligen knappt ens vet vad deras militär och ledare begår för brott i Ukraiina.

OFFICIELLT
Bryan Fiabema lånas ut till norska Rosenborg. Lånet gäller resten av 2022.

OFFICIELLT
Melanie Leupolz sägs haft lång-covid. Nu avslöjas att hon inte kommer spela mer den här säsongen då hon är gravid. Vi får gratulera familjen Leupolz men klubben hade behövt hennes jävlar anamma i Ligacupfinalen i lördags.

Kvartsfinalen för damerna mot Birmingham ska spelas den 20 mars. Tjejerna har ett stentuff spelschema i mars och flera skador. De ska spela sju matcher i mars, sex kvar att spela.

Vi ber om ursäkt men det har lagts in en uppskjuten match för damerna som vi inte fått informartion om, så de spelar redan på torsdag mot West Ham. Kl 20.45

Putins vidriga krig fortsätter och det är ju tyvärr det viktigaste. Vi ser inga tecken på att förnuft kommer att verka på honom och Ryssland. Detta ovanpå den värsta pandemin världen upplevt sedan Spanska Sjukan för hundra år sedan.

Vi som inte lever under hans tumme har fotboll att distrahera oss med. Förra veckan var fotbollsmässigt svår att ta från allt som hände med förluster i ligacupfinalerna, försäljningsrykten och allt vad det medför både nu och framöver. Allt som förberetts inför sommaren med spelare, kontrakt och eventuella spelaraffärer ut och in ställs ju i tvivel då ingen vet vilken ledning Chelsea har då, eller ens vilken inriktning klubben kommer att ta.
    Det enda vi vet är att de som är intresserade av att ta över måste anmäla sitt intresse till Raine Group som ska sköta det praktiska kring försäljningen senast 15 mars.

Champions League återvänder i veckan, dock ej för Chelsea som har sitt returmöte med Lille först nästa vecka.

Chelsea spelar något så ovanligt som en torsdagsmatch. Det händer inte så ofta. Den är också en ligamatch som vi bör vinna. Norwich om än borta ska Chelsea kunna vinna och det på ett övertygande sätt. De måste dock spela mer som i andra halvlek i Lancashire mot Burnley än som första halvlek mot Burnley. Billy Gilmour kommer dock sitta över matchen det vet vi redan.
    Matchen skulle först spelats nästa vecka men har alltså flyttats fram på grund av Champions League.

Torsdag är också Chelsea Football Clubs födelsedag, även om 117 år kanske inte är jämna år att fira.

På söndag väntar sedan vad som väl är ligans största formlag (ursäkta City och Liverpool) och den klubb som senast bytt ägare, Newcastle. Vi brukar ha lite knepigt med dem, men det brukar vara på St James's och nu blir matchen på Stamford Bridge. Även den matchen bör Chelsea vinna om de har huvudena med sig.
    Än är inte CL-platsen för nästa säsong klar även om Chelsaa verkar befinna sig i något slags tabellimbo.

Damerna som rasade ihop som ett korthus, fullständigt obegripligt men skadedrabbat utan Kirby och Cuthbert med flera i Ligacupfinalen måste plocka upp bitarna och ta sig an Aston Villa till helgen. Det är en bra bit, om än också flera matcher, upp till Arsenal i tabelltoppen.
  Det var en besvikelse att förlora finalen, men det som verkligen sved var just hur laget totalt vek ned sig i andra halvlek. I första hade de full kontroll på den. Vi brukar inte se sådant men nu har det hänt flera gånger den här säsongen, framförallt kanske i Champions League.


 

Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG 13:
Infantino har gått ut och kritiserat Premier League och kräver att de ställer större krav på ägare bakom kliubbara. Mam vet inte om man gråta eller vrida sig i skratt över att just den personen tar sig ton kring sådana frågor.
    Hyckleriet inom sportmedierna, regeringar och fotbollsvärlden har nått bortom astromiska nivåer de senaste dagarna. Vi bara duckar och hoppas häxjakten tar slut snarast möjligt. CHELSEA KOMMER ÖVERLEVA DEM ALLA.

Eventuelle köparen Nick Candy har gått ut och lovat plats i styrelsen för fansen om han får köpa Chelsea. Candy är Chelseasupporter och många fans vill ha honom som ägare. Han har dock inte lika djupa fickor som t ex Roman eller andra spekulanter så frågan är inte så mycket hans lämplighet utan kanske mer vilken finansiell makt han kan binda upp i det konsortie han bygger på. Han har också lovat utveckla arenan - något vi tror alla möjliga intressenter nog tagit upp i de bud de lagt. Inte minst då Roman Abramovich satt upp det som villlkor, liksom att de stsningar som gjorts ska fortsätta.

LÖRDAG 12:
Kosortiet Wyss/Boehly ska ha tagit in en f d odförande från Liverpool, Matin Broughton till att leda deras bud. Han är, trots sin bakgrund Chelseasupporter för livet. Det gör ju deras ev bud mer intressant då han kan fotboll och engelsk fotboll. Något åtminstone CSFC tycker är viktigt hos en ev ny ägare. Vi är inte imponerade av några amerianska ägare i engeldk fotboll förutom Fenway Group som äger Liverpool och är kloka nog att låta rätt personer sköta klubben.

Man City ska bestämt sig för att jaga Reece James nu när Chelsea enligt sportskrivarna i princip kommer försvinna som klubb.

Medan många "xxx" lämnar skeppet så finns det sponsorer som står fast vid Chelsea. Trivago har förklarat att de fortfarande tror på klubben.
    Nike har inget sagt som vi noterat men det finns indikationer på att att de också står fast vid sitt engagemang i klubben, och skiljer på klubb och ägare.
    Hyundai kan dock inte skilja på klubb och utgåeende ägare. Vi kan bara hoppas att när de som suspenderat sina sponsorskap kommer krypande tillbaka att Chelsea är i position att be dem fara.

Det är förstås bara en teknikalitet men Premier League har dragit in Roman Abramovich som "director" för Chelsea.

Telegraph hävdar att spelare kontaktat sina advokater för att riva kontrakt. Vilket vi inte tror kommer att kunna hända om vi säger så. Den ende som namnges är Lukaku som ska kontaktat Inter och vill även gå ned i lön för att återvända, vilket han alltså inte kan enligt bestämmelserna i sanktionerna. Det är också högst osäkert om Inter vill ha honom tillbaka, fansen har gjort klart att de inte vill det. Stämmer detta kommer fansen till Chelsea inte heller vilja ha honom.

FREDAG 11:
Tipsarna: BBC tror på 2-0 för Chelsea mot formlaget Newcastle. Hans gäst ArrDee är Chelseafan och lite försiktigare med 2-1.

Chelsea har nio spelare på utgående kontrakt även om stor osäkerhet har dykt upp kring Azpilicueta och om han har en autoförlängningsklausul. Men som läget är just nu är det nio spelare Chelsea inte kan förlänga med. Frågan är vilka klubben egentligen skulle velat förlänga med. Samtidigt går fler experter ut och hävdar att Christensens och Rüdsigers lönekrav inför nya kontrakt är fullständigt orealistiska. Ingen vet vad som händer, men de nio är följande spelare:  Cesar Azpilicueta, Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, Emerson Palmieri, Danny Drinkwater, Baba Rahman, Matt Miazga, Jake Clarke-Salter och Charly Musonda. (CSFC tror att de enda Chelsea verkligen vill ha kvar är Azpi, Rudi, Clarke-Salter och möjligen Christensen).

Ryktena flyger och Raine Group som ansvarar för försäljningen av Chelsea har meddelat att förseningar kan ske på grund av osäkerheten kring en möjlig försäljning. Flera intressenter säger sig ha kvar intresset att köpa klubben och intressenter sägs rekommenderas att vända sig till högerregeringen. Det talas om att regeringen ska rekvisionera klubben och ta över försäljinngen. Läs mer i Guardian>>
    Det enda vi vet är att hatarna kommer fortsätta hata och vägra ta till sig fakta och att vi i övrigt inte kommer få trovärdig information. Chelsea själva är tyvärr också kända för att vara väldigt snåla med sin information. Det kommer knappast förändras just nu. Vi vet också att det är bråttom.

En obekraftad positiv nyhet kommer via en spelaragent. Denne säger att Chelseas resor för säsongens bortamatcher redan är förbetalda. Vilket skulle helt ta bort hotet om walkover mot Lille. Om detta stämmer, vilket känns konstigt då det enda spelschema man vet om i förväg är ligan, inte cuperna.

Sex klubbar försöker redan rycka i Thomas Tuchel för att få honom att överge Chelsea. Något Tuchel inte är ett dugg intresserad av. Mest rycker tydligen Manchester United i honom. Uppmuntrad av s k experter från Liverpool av alla klubbar.

Vi tror på Thr Sun lika mycket som vi inte tror på politiker så vi tror inte särskilt mycket på deras påstående om att Chelsea kommer att gå i konkurs 31 maj. Visst finns risken men vi föredrar att tro att det kommer en lösning kring försäljningen.
  Chelsea kan dock inte driva verksamheten med de restriktioner brittiska högerregeringen har lagt på dem och vi har redan varnat för walkover mot Lille på grund av dem.
    Så visst kan Chelsea gå i konkurs om de inte får använda några intäkter till att driva klubben - det är ju därför deras beslut kring Chelsea är fullständigt ologiska. Alla måste verkligen skilja på det och sanktioner mot Roman Abramovich så att han inte som de hävdar ska stödja Ryssland ekonomiskt. Förhoppningsvis klarnar saker de närmaste dagarna, särskilt kring försäljningen och restriktionerna som inte står i relation till vad de vill åstadkomma. Chelsea går att driva som non-profit, då går inga pengar till ägaren.
    Vi ska dock inte förneka att Chelseas framtid hänger i balansen, men får klubben säljas utan vinst till Roman Abramovich som ju lovat att vinsten från försäljningen ska gå till en fond för offren i Ukraina. Då kommer allt i annat sken igen.
    Just nu måste två saker hända, brittiska högerregeringen måste klargöra och ge rimliga överlevnadsrestriktioner och de måste ge klara riktlinjer kring försäljning eller inte. Sedan måste Roman Abramovich bestämma sig om hur han vill sälja klubben om det han redan lovat om att vinsten ska fonderas inte godkänns.

Reegeringen sägs haft ett möte med supporterorganisationerna, Chelsea Foundation och andra berörda parter. Inget har sagt om vad som kommit ut från det förutom de vanliga flosklerna om att det var ett positivt möte.

TORSDAG 10:
Detta kommer från spanska AS så vi vågar inte ens gissa om sanningshalten. De påstår dock att César Azplicueta redan ska utlöst en förlängningsklausul som håller honom i Chelsea ytterligare ett år. Det är det första vi hört om en sådan klausul men de brukar inte vara ovanliga. Det kan ju funnits en sådan för Azpi medan han förhandlade om en längre kontraktsförhandling och därför inte skrev kontrakt. Detta är en av många osäkra punkter kring Chelsea i det kaos som brutit idag. Om den förlängts ska det alltså varit innan sanktionerna drabbade klubben... Klausulen ska ha utlösts automatiskt i februari. Om det är sant kan Azpilicueta inte lämna Chelsea i sommar.
    Läs mer här>>

TIPS: Vi kommer följa situationen så gott vi kan men den som vill följa händelserna från annat perspektiv BÖR välja att följa BBCs live-kommentar. Det är överlägset den mest neutrala och sakliga platsen att följa händelserna just nu, det som avgör Chelseas framtid.
LÄNK>>
    Det är en löpande kommentarsida så den går från reaktioner i gårdagens CL-spel till dagens händelser.
    Svenska medier är tyvärr inte trovärdiga då de är rent okunnig och inte vad vi ser som sakliga, medier som Daily Mail är frotterar sig skadeglatt med hatarna tar varje chans att göra sig hörda just nu. Fakta spelar väldigt liten roll för dem. Som alltid när mobbar försöker göra sig hörda.

Chelseas huvudsponsor Tre överväger sin position efter sanktionerna mot Abramaovich. CSFC tror att det hela inte kommer att ändras men allt hänger på om klubben ändå säljs.

Reece James's nya skada lär enligt The Athletic hålla honom borta i fyra matcher.

En ghananesisk guldgruveägare Ordförande Wontumi vill köpa Chelsea. Och han lovar oss då också Vinicius Jr, Christian Ronaldo (!!!), och Messi (!). Tre miljarder pund är inget för en mans av hans betydelse, säger han.

ONSDAG 9:
Inte Chelsea. Kvällens CL-möte mellan Real Madrid och PSG gav svar på flera frågor. En är kvar, varför tror folk Pochettino är en bra manager? Han är knappast kvar i PSG i sommar, men är verkligen då Real intresserade? (Hoppas United är det). Matchen avslöjade nog också att Mbappé kommer välja bort dem framöver. Om matchen var en audition som många såg den som för Pochettino och Mbappé var det bara en som går vidare. PSG skänkte bort matchen, särskilt Donnarumma men försvarsspelet och taktiken var katastrofalt i andra halvlek.

Daily Mail har sin lista över möjliga nya ägare till Chelsea. Det som gör det lite mer lättillgänglig är att de rankar chanserna. Om det stämmer vet väl få om någon, men det gör det överskådligare. Läs den här>>

Jamie Reuben som lär ingå i konsortiet bakom Newcastle är Chelsea fan och nämns nu också som intresserad av Chelsea. Hans familj ryktas vara värda 21,5 miljarder pund. Han har idag 10% iintresse i Newcastle. Enligt reglerna får han inte ha intresse i flera engelska klubbar så om han tar över Chelsea måste han sälja den andelen.
   
Newcastle har gett sig in i jakten på Antonio Rüdiger.

Det mesta handlar förstås om eventuella köpare till Chelsea och ryktena är lika osubstantierade som de brukar vara kring spelaraffärer. Konsortiet Wyss/Boehly lär lagt ett första konkret bud igår. En ny rätt intressant möjlig köpare sägs Nick Candy vara, en fastighetsmagnat. Han är ett Chelseafan och lär ha konkreta planer kring en utbyggnad av Stamford Bridge. Han har följt Chelsea sedan han var fyraåring och hans far lär en gång vait aktuell att spela för klubben. För oss fans låter han ju som den mest intressanta hittills. Lokal anknytning, Chelseafan och med Stamford-ombyggnad som prio. Vi är ine imponerade av de amerikanska ägare som klivit in i engelsk fotboll med något enstaka undantag. De flesta har mycket liten förståelse för fotboll utan sport är enbart affär för dem.
    DM säger han planerar att erbjuda 2,5 miljarder mot de 3 miljarder som sägs vara vad Abramovich vill ha. Till det kommer dock planer på 1,5 miljarder för ombyggnad/utveckling av Stamford Bridge.
    På tisdag ska anbud vara inne som senast.

På spelarsidan säger italienaren Romano att Chelsea lagt planer de hade på hyllan. Vi får väl se.

TISDAG 8:
Chelsea ska vara intresserade av Citys Riyadh Mahrez i sommar. 31-åringen sägs vara en spelare City kan tänka sig sälja. PSG är också intresserade enligt ryktet.

Skulle vi tro ryktena är det i princip klart att Andreas Christensen går till Barcelona där han kommer få en lön motsvarande 96k i veckan. Vi avvaktar nog till det blir officiellt men vi ser det inte som en omöjligt men också ärligt talat av de tre kontraksutgående spelarna i backlinjen är Christensen kanske den vi lättast kan avvara.

Ryktet går också att Chelsea, liksom Arsenal, intresserar sig för Fenerbahces korean Kim Min-jae. En försvarsspelare som kallas Monstret, vad vi förstår p g a att han är välväxt.

Sky försöker sig på en analys över vem som kan köpa Chelsea, vilka problem det finns, hur prislappen ser ut och så vidare. Kan inte säga att det är det mest instiktsfulla vi läst men det ger en baslinje.>>

Trots vad som har sagts om vilka som kan få köpa har nu ett saudiskt konsortium gett sig in i leken om vi ska tro Goal. Ledande i konsortiet är Saudi Media.

Chelsea ska vara genuint intresserade av Leipzigs fransman Christopher Nkunku. Prislappen ska vara ungefär samma som för Haaland. 61m pund sägs den liggga på.

MÅNDAG 7:
Metro säger Roman Abramovich ställer två absoluta krav till köparen av Chelsea. Dels att de ska fortsätta investera i klubben i spelartransfers, dels att de måste försöka utveckla klubbens hemmaplan. Läs mer här>>

Klubbens lånerapport>>

Marcos Alonso har drabbats av covid och den verkar svår så Chelsea är helt utan vänster wingbacks just nu. Saul och Kenedy förväntas vikariera där.

Milan kommer att bryta lånekontraktet för Tiemoue Bakayoko. Nu sägs det att det sker då han inte platsar, tidigare har det talats om att han inte platsar för att de skulle undivka att uppfylla kontraktsvillkor. Nu sägs det att de villkoren gäller först nästa säsong. Så vi får väl se om Bakayoko dyker upp på Cobham igen framöver. I Chelseas tröja är det svårt att se honom någonsin igen.

Två mål de här helgen har varit nästan identiska med det mål Chelsea gjordde på Liverpool i Ligacupfinalen. Skillnaden: Chelseas mål godkändes inte, de två i helgen godkändes. Det ha väckt en ny debatt om hur olika bedömningarna görs även med hjälp av VAR. Inte för att det hjälper Chelsea men det är så tröttsamt att England vägrar ha specialister som VAR-domare och inte betrakta det som ett slags extraknäck för domarna.

West Ham lever i en alternativ verklighet verkar det som. De tror de ska kunna värva Armando Broja för löjliga 25m pund. Chlseas värdering ligger nästan tre gånger högre, men Chelsea ska inte sälja honom alls är fansens tanke. Han har ett femårskontrakt med Chelsea, förnyat i somras.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se