csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  28 sp 17 v 8 o 3 f 57 - 19 mål 59 p

CWC -Klubblagsvärldsmästare 2022

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 16 sp 12 v 2 o 2 f 38 - 7 mål 38 p

      Hyckleriet inom sportmedierna, regeringar och fotbollsvärlden har nått bortom astronomiska nivåer de senaste dagarna. Vi bara duckar och hoppas häxjakten tar slut snarast möjligt. Chelseahatet är nästan större mot en fotbollsklubb än det är mot de som är skyldiga till kriget. Det går inte att ens bemöta argument som att Chelsea och klubbens fans ska ta ansvar för vad krigsförbrytare i en avgående ägares förra hemland gör.
CHELSEA FOOTBALL CLUB KOMMER ÖVERLEVA DET HÄR OCKSÅ OCH STÅ STARKARE MOT HATARNA.

14 - 20 mars 22
  NÄSTA MATCH: 2 april kl 16.00 - BRENTFORD Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 23 mars kl 20.45 - TOTTENHAM Viaplay

Nyheter v-11


SÖNDAG 20:
Vi hade tur i lotten. Det blir Crystal Palace på Wembley i semifinalen i FA Cupen. I den andra semin möts Manchester City och vinnaren av Nottingham/Liverpool som spelas senare ikväll. Preliminärt 16 april.

Chelsea U23 slog Leeds i PL2-serien med enda målet. Tidigt gjort i 14e minuten av Thierno Ballo.

FA Cupen Women Kvartsfinal
CHELSEA WOMEN    v    BIRMINGHAM W      5 -0
    Som väntat dominerar Chelsea även om Hayes har roterat en hel del mot bottenplacerade Birmingham (i ligan). Brums hade dock en farlig boll som Berger hade lite oro inför då den tog en obehaglig bana vid 9 minuter.
    Ji borde verkligen gjort mål när England spelar henne med hela målet helt öppet. Ji når dock inte riktigt bollen och stöter den utanför istället. 13
    Chelsea har skapat en hel del chanser men ännu inget mål. Eriksson har haft flera fina bollar in i boxen och ser klart spelsugen ut.
    Det är ovanligt tomt på Kingsmeadow, detta förstås då bara säsongskortsinnehavare fått komma till matchen. All biljettförsäljning är ju förbjuden. De hörs dock rätt bra.
    Birmingham har inte varit över halva plan särskilt många gånger. De försvarar sig lågt och med många spelare, en modell deras grannar Aston Villa gjorde förra helgen. Tills damerna gjorde sitt i speltid senaste mål någonsin och tog livsviktiga tre poäng. Det har varit chans på chans men ändå rätt få gånger målvakten behövt rädda.
    MÅL. Magda Eriksson gör det. En boll in som Ingle nickar och den når fram till Magda som sätter den i nät med huvudet sista halvminuten av halvleken.
    -ANDRA-
Chelsea har artilleri på bänken inför avslutningen av matchen. Frågan är nog mer när Hayes tar in dem.
    Birmingham har öppnat upp lite då de ju måste fram.
    MÅL. Charles lägger upp perfekt för Spence som från boxlinjen placerar bollen säkert utom räckhåll för målvakten. 55
    MÅL. Vilkett mål av Spence ville vi säga men istälelt för att göra det själv när hon kom fri med målvakten klackar hon bollen bakåt till Beth England som bara behöver lägga in den. Ett mål, en assist. Stor dag för den egna produkten.
    MÅL. Proppen ur. Hörna som England och en försvarare slåss om, bollen stannar i luften och Niamh Charles rusar fram och nickar in den. 65
    Byten. Abdullina, James och Mjelde in. Charles, Fleming och Ji av. 68
    MÅL. Snygga mål idag. Beth England tar emot vid boxlinjen, byter fot och skjuter in bollen i målvaktens felaktiga hörn. 73 Sekunder senare är James nära att sätta den men en försvarare hinner precis dit.
    England löper fri och skjuter men en försvarare får dit en fot. 79 Hörna. Mjelde nickar men rakt på mv.
    Skott på mål av Birmingham men Berger kan lätt plocka ned den. 84 Sedan bra försvarsspel av Carter.
    England när hattrick när hon nickar en hörna i marken som studsar ut via ribban. 87

Magda startar för första gången på närmare fyra månader. Berger är tillbaka i mål. Emma Hayes vilar Chelseas topptrio Kerr, Harder, Kirby. Harder fick en smäll senast. Kirby har varit borta ett tag nu. Kerr börjar på bänken liksom Reiten och Cuthbert.
    Chelseas lag mot Birmingham i FA Cupens kvartsfinal.
    Berger - Carter, Bright, Eriksson - Andersson, Ingle, Spence, Charles, Fleming, Ji, England

Chelsea försöker enligt uppgift att försöka behålla Reece James för ytterligare rehab under landslagsuppehållet och vill inte att han ska delta i de två meningslösa träningslandskamperna. Vi hoppas verkligen det blir så.

Om ni får in FA Player så visas Chelsea Womens kvartsdfinal mot Birmingham där idag. Klockan 15.00.

CSFC vet en del om Chelsea men nu vet ingen alls vad som kommer att hända även om vi lärt lite mer senaste dygnet. Det viktigaste i det är att Chelseas ledning har en hel del att säga till om när det gäller att välja ny ägare. Det är uppmuntrande. Brittiska regeringen kommer inte ens bedöma något innan deras val är gjort.
  CSFC drömmer om en twist i det hela om vi får önska. Vi drömmer om att konsortierna Candy och Broughton går samman och blir våra nya ägare. Vi inbillar oss att de plus Boehly är de största kandidaterna till att vinna men från vad vi har lärt så motsvarar Candy och Broughton båda vad vi vill ha som ägare. De älskar Chelsea, de har bra resurser och ännu bättre idéer.
    Vi får se vad som händer. Vi vill också utan tvekan att Marina Granovskaia ska fortsätta i klubben om hon vill, för hon bäst. Punkt slut.
    Candy har klart sagt ifrån att det är vad han vill om han vinner kampen om Chelsea. Broughton har en erfarenhet vi tror kan vara viktig för Chelsea. Båda koimmer stärka supporterinflytandet i klubben och vi tror båda har en bra plan för att utöka Stamford Bridges kapacitet, något som är väldigt viktigt för vår framtid. Candy säger han vill inte ändra ett framgångsrikt recept. Det är extremt ovanligt då nya ägare nästan alltid vill sopa ut det som är bra och slänga ut babyn med badvattnet (tro oss, vi har levt igenom det i flera företag personligen. Det har alltid slutat i katastrof).
    Så från vad vi vet just nu är detta en dröm, men kommer det hända. Vem vet? Vi tror dock en sådan utveckling vore underbar för Chelsea. Alla tre kända toppkandidater är bra val, men helst vill vi ju att Chelsea blir brittiskt.

I övrigt; idag hejar vi på Chelsea Women mot Birmingham i FA Cupen. Just nu vet vi ingenstans där matchen visas.

Tuchel säger att Chelsea framfört önskemål om att Reece James inte ska tvingas spela för England i meningslösa träningslandkamper.. FA har tydligen inte brytt isg att svara. Han sa också, som vi misst'änkte att Kepa var sjuik och inte spelade mot Middlesbrough. Jorginho fick helt enkelt ledigt.

Chelsea har gjort många fantastiska värvningar under åren (och några otroligt usla), men Thiago Silva kan nog vara den bästa värvning klubben någonsin gjort. I pengar räknat, otvivelaktigt, men även om klubben hade betalat stora pengar för honom är det nog bara Claude Makelele i modern tid som kan jämföras i betydelse. Kanske N'Golo Kanté. I den sortens värdering kan inte ens Lampard eller Drogba jämföras. Vilken spelare Silva är. CSFC drömde om honom i tio års tid, och PSG som tvingade bort honom ser nu ut som den dummaste fotbollsklubb som funnits som slängde ut honom. Världens i särklastt bäste spelare plus 33. Ingen annan, Z, C Ronaldo, Messi eller vem; behöver ens anmäla sin konkurrens.

LÖRDAG 19:
Säker seger med ett par riktiga klassmål men också en del dötid. Semifinalerna lottas imorgon efter de andra kvartsfinalerna. Vi undviker gärna City och Liverpool som vi tror tar sig dit. V I tar helst vinnaren mellan Crystal Palace och Everton. Lamps mot Chelsea på Wembley har en trevlig ton.
    Landslagsuppehåll och skadeoro väntar, särskilt oroar vi oss för Reece James.

Grattis förresten, till Hakim Ziyech på födelsedagen. Mål gjorde han också. Fin present till sig själv.

VAR kommer användas idag trots att matchen inte spelas på en PL-arena.

Tuchel tar cupen på allvar och startar en stark elva: Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger, Sarr, Kovacic, Loftus-Cheek, Mount, Ziyech, Lukaku, Pulisic
    avb: Bettinelli, Alonso, Kenedy, Chalobah, Kante, Barkley, Havertz, Vale, Werner
    Ingen Kepa alls så vi gissar på sjukdom.

Lite fotboll: Chelsea U18 slog Norwich idag med 3-2. Målen gjordes av Zain Silcott-Duberry 25; Billy Gee 77; Jude Soonsup-Bell 88.

Saudi Media Group har enligt ryktena inte lagt något bud på Chelsea trots att de sades göra det. Vi lär väl få se.
    Mirror säger samtidigt att Roman Abramovich kommer ha mycket att säga till om vilket bud Chelsea kommer att ta. (De kallar det avgörande, vilket förstås inte stämmer då de som slutligen ändå avgör är regeringen och Premier League).

Wall Street-giganterna Goldman Sachs har gett sig in i budgivningen, som rådgivande partner till Boehly-konsortiet. De skainte gått med finansiellt ännu utan enbart som rådgivare men de är en tungviktare som på den ekonomiska sidan kanske kan påverka mycket. Ska man tro medierna, vilket vi förstås inte ska, verkar Boehly vara det ledande budgivningsprojektet. Även Clearlake Capital från Californien har gått in i konsortiet.

När det fortfarande var aktuell med att bygga om Stamford Bridge till fotbollskatedral köpte Chelsea upp flertalet fastigheter runt omkring, bl a hotell, bostadskomplex och annat för att få tillräckligt med mark för bygget. Detta lär ingå i köpet av fotbollsklubben även om det kanske råder en del osäkerhet om fastigheterna köptes av Roman Abramovich genom annat bolag eller genom fobtollsklubben. Med tanke på värdet på fastigheter i London förstår man prislappen ännu bättre även om klubben säkert kommer säljas under det först begärda priset på tre miljarder.

BBC hävdar att bud kommer att komma in även under helgen trots deadlinen igår. Vi gissar att budgivare har utlovad bud men bett om extra tid för detaljerna.
    BBC säger det är 20-talet intressenter men att konkreta bud förmodas hamna mellan 10-15.
    Turkiska Bayrak ska inte ha lämnat ett bud vilket ägaren skyller på missförstånd bland hans advokater om processen och att han är mycket upprörd över det!

Martin Broughton, en av budgivarna säger att processen sannolikt är sådan att Raine Group gör en första gallring bland budgivarna och sedan presenterar buden för Chelseas styrelse där Bruce Buck och Marina Granovskaia är de tongivande. Det är sedan de som avgör vilket bud de anser är det bästa för Chelsea Football Club och först därefter blir brittiska regeringen inblandad och Premier League ska göra sin kontroll av nya ägare.
    Dwet låter ju faktiskt bra, för då kanske det inte bara handlar om pengar utan att det verkligen kommer handla om Chelseas bästa.

Ingen vet ännu hur många aktuella bud som lämnats till Raine Group. Sky Sport säger sig konfirmerat att fyra bud har lämnats in. Det är färre än väntat, men som sagt ingen vet.
    Guardian däremot säger att minst 30 bud har kommit in.

Chelsea Supporters Trust, den förmodligen viktigaste supporterorganisationen till Chelsea har fört diskussioner med flera av budgivarna för klubben. CST jobbar hårt på att öka supportrarnas inflytande på hur klubbarna drivs och den viktigaste punkten är att supportrarna får en s k Golden Share. En möjlighet att direkt påverka i styrelserum och kunna t ex blockera idiotidéer som ESL. CST har släppt ett uttalande som ni kan läsa här>>

Sista matchen innan ett landslagsuppehåll som retar oss mer än någonsin. Middlesbrough har slagit ut Man United, de har slagit ut Tottenham. De är minst lika farliga som Lille. Chelsea ska ändå kunna vinna och ta sig till semifinal i FA Cupen om inställningen och huvudena är på rätt plats. Lätt blir det dock inte. Det är tufft att leva under hat, även om det är otroligt felaktigt.

Sedan väntar landslagskit igen. Och den här gången är vi riktigt upprörda. Southgate har tagit ut den skadade Reece James då de räknar med att han ska kunna spela för England men inte Chelsea. Han är för skadad att kunna spela mot Middlesbrough som rapporterna anger.       De utnyttjar hans lojalitet mot landet och supportrarna och struntar i hur det skadar klubben och spelaren. James är i våra ögon nyckelspelaren inför avslutningen av säsongen. Han har haft stora skadeproblem i nästan fyra månader nu, ändå ska rovdriften inom landslagsfotbollen förstöra honom inför serieavslutningen.Med James kan Chelsea avsluta riktigt bra och vinna titlar, utan honom.... sorry men Chalobah räcker inte till då han blivit sämre för varje match han spelat på sistone. För två fullständigt meningslösa träningslandskamper. Southgate har inte brytt sig om att ta ut de två höger-wingbacks som tävlar med James (TAA och Kyle Walker, båda i lag före Chelsea i tabellen) om platsen, vilket innebär att han kommer pressa James att spela, fömrodligen båda matcherna. James vill ju komma med i VM-laget så han kommer bita ihop och försöka.
  Kommer James tillbaka skadad från landslagsspel hoppas vi att Chelsea hittar ett sätt att stämma FA för förlorade titlar. Värda tiotals miljoner pund i vår kanske värsta kris som klubb.
    Om något bevisar det här rovdriften på spelare av landslagen. De vill dessutom spela massor med fler landskamper. Inga spelare kommer någonsin våga tacka nej för då får de hela länders supportrar emot sig - men någon måste säga stopp. Trycket i landslagen är långt större än trycket i klubblagen att spela skadade. Tuchel vågar inte riskera James ikväll, men landslagen har inga som helst skrupler. För två löjliga träningslandskamper absolut ingen bryr sig om. Hade det gällt något hade vi kanske kunnat acceptera den här rovdriften, men när det gäller absolut inget alls... NEJ Det är nästan så vi hoppas Tuchel spelar honom så hans skada innebär mer rehab och att han tvingas tacka nej till England.

Under tiden kommer spelarna och Tuchel att se till att Chelsea är en av världens absolut största, bästa och mest underbara klubbar. ;) 21 titlar under Roman Abramovich, ett stort mål för nästa ägare att sikta på. Ingen annan klubb är nära de här åren. Chelsea har vunnit precis allt som går att vinna och det kommer fortsätta trots häxjakten, olyckskorparna och alla avundsjuka hatare. Vi vill ha fler. Vi kommer få fler.
  Innan ni lyssnar till någon, se till att ni vet vilket lag de representerar, som Niva, Bank m fl som är Tottenhamsupportar, Carragher och ens vensk majoritet om än lite före Man United, från Liverpool, Nevilles United och så vidare. Det ligger i alrla högsta grad i deras personliga intresse att snacka skit om Chelsea. Det otroiga är att någon lyssnar på dem istället för att tänka själva. För tro inte en sekund att någon av de här människorna är neutrala eller framförallt inte i närheten av sanningsenliga. Lavrov/Putin i Ryssland har inget att lära från dem.

Vi påminner om att vi publicerar allt det senaste vi hittar om försäljningen av Chelsea under rubriken Försäljningen här till vänster. Det kommer vi fortsätta med.

FREDAG 18:
Budgivningen för Chelsea är nu stängd. Vi kan bara avvakta, vilka som går till en s k andra omgång då 3-4 budgivare kommer granskas extra noga från ett flertal parametrar. Som finansiell styrka, vad de vill göra etc. Vi kan bara avvakta men en sak som slagit oss är att jämfört med andra klubbköp i England är extremt många bud från människor som älskar klubben och konsortier som tagit in sådana personer. Ingen klubb som sålts de senaste tjugo åren har haft så många fans inblandade som den här gången.
    Kanske kommer några kunna gå ihop. Ingen vet ju som avgör. Vi gissar att de som går till andra omgången väljs bland de som lagt högst bud, sedan går det inte ens att gissa vilka andra saker som avgör. Vi fans kan bara hoppas att de verkligen har Chelsehjärtan och inte bara är intresserade av affärsmöjligheten.

Ett sydkoreanskt bud är det senaste kända som vill köpa Chelsea. C&P Sports Limiited. De är baserade på Chelseas hemadress, Fulham Road. Personen bakom företaget är Catalina Kim. Det är ungefär allt som är känt om dem.

Matchdatum mot Real har spikats. Det blir inför tomma läktare på Stamford Bridge 6 april och retur inför fulla läktare på Bernabeu dn 12 april.

Det sägs också, av Daily Mail, att det blir fyra, inte tre, kandidater som går vidare till en så att säga andra omgång av budgivningen på Chelsea.

Från presskonferensen:
Thomas Tuchel ser inga som helst skäl till att lämna Chelsea och inte något skäl till att gå till Man United. Han trivs väldigt bra och klubben ger honom allt han behöver för att vara lycklig.
    James, Hudson-Odoi och Christensen listas som tveksamma inför matchen imorgon på grund av skada.
    Tuchel säger att de måste respektera sanktionerna och det är inget han eller spelarna kan göra åt det. Ang publikrestriktionerna (vi får ju inte heller ha fans utan måste spela med tomma läktare mot Real Madrid då nya ägare inte lär hinna vara klara innan vi ska möta dem i CL).
   
Chelsea lottades mot Real Madrid och startar hemma. Inte på något sätt den bästa lottning vi kunde få men å är det. De imponerade när de vände mot PSG, å andra sidan lade PSG ned vapen totalt.
    Vi slog ut Real i semin förra året så de går ju att slå utan tvekan, men tufft blir det.
    Slår vi ut Real får vi förmodligen möta Manchester City i semin istället. De är på vår halva och möter Atletico Madrid i kvarten.
    På andra halvan fick Liverpool Benfica och Villarreal möter Bayern München. De har fått drömlottning.
    Vi kunde tveklöst fått lättare lottning men vi ser inte Real Madrid som favoriter mot oss även om andra kanske kommer göra det. Det viktiga är ju att vi får tillbaka spelare och inte behöver ha samma skadeelände som hittills i år.
    Tuchel kallar det en tuff men spännande utmaning.

En viktig dag för Chelsea.
   Viktigast förstås att ägarbuden ska vara inkomna idag. Vi får se hur mycket ny information vi får om det. Vi vet helt enkelt för lite om processen och hur buden kommer värderas men kanske vågar Raine Group komma med en tidsplan. Ryktet går att de kommer snabbt välja ut tre budgivare för närmare beaktande.
    Det senaste är att brittiska regeringen kommer att hålla sig utanför processen till Chelsea och Raine Group har valt en budgivare som först då kommer att granskas av regeringen och av ligan. Chelsea måste då ansöka om att restriktionerna, s k licensen att driva klubben ändras så försäljning kan ske.
    Deadline är kl 21 ikväll engelsk tid. 27 seriösa budgivare sägs vara identifierade om än ej kända för allmänheten, om vi ska tro tidningen Goal.

Klockan tolv så lottas kvartsfinalerna i Champions League. Vi hade tur i lottkaoset senast, förhoppningsvis kan vi få tur den här gången också. Vi har redan gett vår drömlottning. Att själva får Chelsea och att City, Liverpool, Bayern och kanske Real Madrid får mötas. Det skulle eliminera farliga konkurrenter inför semifinaler.
    Chelsea är inte storfavoriter att vinna CL men nog bör vi vara större favoriter än Real Madrid, även om CMore inte tycks tro så. De vände mot ett PSG som lade sig platt, vi är ledsna men vi är inte lika imponerade av det som aikarna i CMores studio. Vi var ännu mindre favoriter förra säsongen och alla vet hur det slutade. VI behöver dock få tillbaka Reece James inför de avslutande matcherna, vi hade behövt Ben Chilwell också men det är nog inte möjligt att ens drömma om efter hans knäoperation.
    Det är en helt öppen dragning, alla kan möta alla. Det är också lottningen för semifinalerna och vilka som börjar hemma.

TORSDAG 17:
Imorgon börjar avgörandet på Chelseas öde. CSFC har försökt sammanställa vad vi vet inför deadline day för buden på att köpa klubben. Det är åtminstone en kort sammanfattning. Det finns under rubriken Försäljning.>>
    Mycket kan nog hända imorgon också. Vi kommer uppdatera den artikeln när vi vet mer.

Thomas Tuchel som tvingats bli en slags talesperson för Chelsea (av fega ledare som inte står upp) och inte bara manager gav det perfekta svaret om lottningen när han tillfrågades vilka han hoppas få möta: "I want us to be the team nobody wants to playing,"
    Tuchel kände inte till Uefas beslut att Chelsea inte får ha hemmapublik pga sanktioner mot Roman Abramovich från EU. När han fick veta det efter matchen igår var hans kommentar: "Thanks for ruining my evening".

ONSDAG 16:
Tuchel erkände att de var inte bäst i första, planen var hemsk och de jobbade verkligen för resultatet. I Chelsea finns hjärtan och en professionalitet som är så stark.

Vi undviker väldigt gärna City, Liverpool, Bayern i kvarten men vi fruktar inga andra. Benfica förstås drömlottning.

Bra kväll för Chelsea. Hatarna kommer aldrig kunna knäcka oss. Inte ens när ledningen gör självmål som försöket att spela inför tomma läktare på lördag. Vi skäms över det agerandet och den som är ansvarig borde sparkas.

Ingen stor match men klass är klass och det räcker långt. Det var en professionell insats. Roligt var den dock inte. Som om det spelar roll. Chelsea är i kvartsfinal igen i Champions League, lott på fredag. Hoppas på Benfica även om vi får spela inför tomma läktare då.

CHELSEA W   -    EVERTON W          3 - 0
Chelsea har tagit en mycket tidig ledning mot Everton. Sam Kerr i sjunde minuten. CSFC kan inte på grund av matchkolliision följa matchen men kommer försöka göra viktiga uppdateringar.
    I 15e minuten utökade Guro Reiten till 2-0. Innan Erin Cuthbert nog avgjorde matchen med 3-0 i 29e. Det står sig som halvtidsresultat.
  Chelsea spelade tydligen bara av andra halvlek och halvtidsresulatet stod sig tiden ut. Två poäng och fyra mål bakom Arsenal, men med en match mindre spelad nu.

Noterbart idag är att dagens domare, Davide Massa är avstängd i Italien efter en fullkomligt skandalartad insats i helgen mellan Inter och Torino, och då var han redan under luppen för andra konstiga domslut under säsongen.

Laget som ska försöka ordna kvartsfinalsplatsen Chelsea redan har åtminstone ett ben i är: Fem ändringar sedan senast.
    Mendy; Christensen, Thiago Silva, Rüdiger; Azpilicueta (k), Kanté, Jorginho, Kovacic, Alonso; Havertz, Pulisic
    avb: Arrizabalaga, Bettinelli, Kenedy, Chalobah, Sarr, Loftus-Cheek, Mount, Vale, Ziyech, Lukaku, Werner

Chelsea Women har en av sina hängmatcher ikväll, mot Everton. Med tanke på tabelläget är vinst den enda utkomst av matchen som håller Chelsea kvar i titelfajten mot Arsenal.
    Skadeläget är fortfarande jobbigt för Emma Hayes men det här är laget som ska göra det:Harder startar, Eriksson är på bänken men ingen Kirby, Musovic igen i mål med Berger på bänken.
    Musovic - Carter, Bright, Nouwen, Ingle, Charles, Cuthbert, Reiten, Fleming, Harder, Kerr

Det är massor med intressanta matcher ikväll. Chelsea mot Lille, Chelsea mot Everton Women och så ska vi inte glömma en ligamatch som är hyperintressant mellan Liverpool som börjat se lite trötta ut och formlaget Arsenal. Kan vi hoppas på oavgjort i den och vinst för Chelsealagen?!

Damernas match startar en timme före herrarnas och den har kommit för visning på FA Player för de som kan få in den kanalen över internet.

Emma Hayes har fortfarande stora skadeproblem med tvivel om Fran Kirby, Magdalena Eriksson och Pernille Harder inför matchen ikväll mot Everton som börjat hitta form. Melanie Leupolz är också borta pga graviditet och kommer inte spela mer den här säsongen. Däremot ska Jessie Fleming och Erin Cuthbert vara tillbaka.

TISDAG 15:
Det blev inte någon förlängning. Båda bortalagen gjorde varsitt mål och de kom för att försvara sig vidare - och lyckades båda två. Går Chelsea vidare måste vi nog säga att vi hoppas på Benfica i nästa lottning på fredag.

Varken Reece James eller Callum Hudson-Odoi har rest med till Lille för morgondagens match. Även Ross Barkley, Saul och förstås Ben Chilwell saknas.

TV-bolagen har flyttat fyra matcher framöver. Tre har flyttats till söndagar, även om matchen mot Leeds kommer flyttas igen om Chelsea slår Middlesbrough på lördag. Det kan också hända med matchen mot West Ham 24 april. Dessutom har man klämt in hägmatchen mot Arsenal till 20 april. Se de nya datumen under resultat.

Marcos Alonso och César Azpilicueta är skadefria och med i truppen. Tuchel och hans stab kommer ta sena beslut kring James Reece och Callum Hudson-Odoi. Oddsen på dem är dock inte höga.
   Tuchel sa han var imponerad av Lille i matchen på Stamford Bridge. De var fysiska, pressade högt. Han förväntar sig samma sak i Lille i en stadion där publiken ger dem mycket stort stöd. Tuchel känner väl till det från sin tid i Frankrike. De har också haft fördelen av att spelat två dagar tidigare än Chelsea så de är mer utvilade.
   I övrigt handlade alla frågor på presskonferensen om annat, som nya ägare, restriktioner och annat som inte har med matchen att göra. Eller som Thomas Tuchel är ansvarig för eller vet något om. Vilket frågeställarna förstås är fullständigt medvetna om men ändå frågar.
    Han sa dock att om frågor om ramsor som fans sjunger på matcher är en fråga för parlementsmedlemmar att diskutera, måste man ifrågasätta deras prioriteter.
   Spelarrepresentanten på presskonferensen var Kai Havertz, vilket alltid innebär att han startar imorgon.
    King Kai ville inte helt säga att han nu hittat sin rätta position men erkände att han är i god form och att det gått bra på sistone.
    Han sa att allt det som händer kring klubben inte stör dem så mycket. De är koncentrerade på fotbollen och de är alla professionella i sin inställning. Det som händer är inte lätt för klubben och fansen men spelarnas inställning är att det är frågor för klubben, inte dem. Allt de kan göra är att spela bra fotboll.
    Han fick frågan om spelarna själva skulle betala för sina resor till bortamatcher och han svarade omgående att han skulle det. Det var ingen stor sak för honom.
    Han försökte sätta situationen i kontext men menar att det är svårt för fotbollsspelare att kommentera om saker utanför fotbollen. Han antydde att de lever ganska mycket i en bubbla utanför vanligt liv.
    Han har vunnit titlar sedan Tuchel kom, han har vuxit som spelare men det har också funnits tuffa tider för honom under perioden. En karriär går alltid upp och ned.
    Kais svar var ovanligt verserade och genomtänkta jämfört med de flesta spelarintervjuer man sett, så läs gärna själva allt han sade.>>
   

Två spännande matcher i Champions League ikväll då båda matcherna är helt jämna då de slutade oavgjort i första rundan. Ajax-Benfica, Man United-Atletico Madrid. Bortamål räknas inte längre så vi tippar minst en förlängning och kanske straffläggning.

Chelsea imponerade inte mot Newcastle, imponerade mycket i en halvlek mot Burnley sedan kaoset startade. Nu åker de till Lille med 2-0 i ryggen vilket känns skönt. Ett mål till hade förstås vait ännu skönare men vi vet ju hur svårt det är att göra mål på Chelsea och der finns ju inga som helst tecken egentligen på att kaoset runt klubben påverkat spelarna alltför mycket negativt så vi är stora optimister och tror Chelsea tar sig till kvartsfinal och väl där handlar ju allt om lottningen.
    Tuchel och spelarna gör ett utmärkt jobb under tuffa omständigheter och allt vi kan göra är att stå bakom dem med allt vi har som Chelsesasupportrar.
    De slipper i alla fall åka minibuss till matchen (som är den närmaste motståndare vi kunde få utanför England). Sedan hoppas vi att allt är löst till nästa bortamatch i Champions League, för vi vill väl ändå inte spela mot en engelsk motständare ännu även om risken att lottas så är stor.

MÅNDAG 14:
Deadline för buden på Chelsea ska vara inne på fredag är det nu bestämt. Buden ska vara hemliga och slutna vilket vi absolut inte gillar då det indikerar att bara högsta summa gäller istället för en översikt över vad en ny ägare verkligen erbjuder klubben. Vi ska dock inte spekulera överdrivet mycket då ingen egentligen vet vad det är som händer. 99% av allt kring Chelsea just nu känns som obekräftade rykten och ärligt talat skitsnack. Särskilt i vissa medier.

Chelsea Swedish Fan Club skulle firat 52 år idag, men vi känner inte för att fira som saker och ting är just nu.
    Vårt stöd och våra försök att balansera Chelseahatet som framförallt vissa sportsidor, medier och så kallade fotbollsfans står för just nu finns dock kvar. Men som vi för över från en notis igår här bredvid, det går inte att prata fakta med en mobb, särskilt inte en med pressen i ryggen. Det går inte bemöta ens de värsta lögner som de sprider.

Ännu en matchdag ska Chelseas herrar och damer spela mer eller mindre samtidigt. Det är trist att det blir så. Båda lagen vann väldigt viktiga och otroligt svårvunna matcher igår. Med sena mål, ett var.
    King Kais nedtagning och mål är trots Kovacics mål, trots Ziyech-mål, James-mål kanske Chelseas mest fantastiska hittills under säsongen. Han gör bara viktiga mål. Han har haft en tuff start i Chelsea med pandemiisolering, svår covid och skador men visar han även skekptikerna varför han rankas som ett som största löftena inom fotbollen.

Chelsea reser till Lille på onsdag. De har 2-0 i ryggen. Det är inget säkert avancemang men det är en stor fördel. Chelsea gör inte så många mål som de borde och vi ser gärna att Tuchel börjar använda en mer rakt fram taktik, men å andra sidan släpper vi otroligt sällan in tre mål så Chelsea måste göra en otrolig plattmatch om vi ändå inte ska gå till kvartsfinal igen i Champions League, sedan hänger ju allt på hur lotten på fredag ser ut.

På lördag väntar ännu en cupmatch, kvartsfinal i FA Cupen, en av de två titlar vi ännu har chans på den här säsongen. En cuptitel är redan förlorad, ligatiteln har vi räknat bort där handlar det enbart om att behålla tredjeplatsen vilket inte är helt givet men vi har bra chans.
    Middlesbrough väntar på bortaplan. De har redan slagit ut två Premier Leaguelag så om någon tror det blir en lätt match mot Chris Wilder (som vi inte haft helt lätt mot), de är naiva.

Chelsea Women har en hängmatch mot Everton. Vi slog dem med 4-0 i säsongsinledningen men med det skadeläge som Emma Hayes har och det faktum att Everton börjar äntligen komma igång gör det säkert till en lika tuff match som helgens möte mot Villa.

Hayes' lag som har sitt kanske någonsin tuffaste spelschema, och som sagt ett negativt skadeläge, har också en FA Cupkvartsfinal på söndag. Mot absoluta bottenlaget i WSL, Birmingham City. Cup är dock cup, men visst ska de vinna den.

I övrigt som sagt duckar vi och ger oss in inte vidare in i saker vi inte kan vinna utanför plan. Även om vi ser det mer som en häxjakt men öfrhandlingar fortsätter och det finns visst hopp om lättnader i restriktionerna. Viktigast är dock att försäljningen fortsätter och Raine Group tar in bud hela veckan med deadline till helgen. Sedan får vi se vad som händer, att försöka gissa den processen kräver en insikt vi inte har, inte heller har medierna den så tro väldigt lite på vad som skrivs om Chelsea i svensk och engelsk press.
    Det är först när konkreta bud är inne vi kan börja spekulera. Det viktigaste för oss fans är att få en ägare som bryr sig om klubben och som vill fortsätta det jobb som Roman Abramovich gjort med Chelsea, damlaget, akademin och påbörja en upprustning av Stamford Bridge eller även ett nybygge även om ingen vill lämna teh Bridge. Vi ser dock möljligheter att utöka publikkapaciteten på Stamford Bridge även om det inte kan bli lika mycket som ett ombygge som Roman planerade tidigare.
    Nye ägaren bör också ha djupa fickor, inte för att ägare numer kan investera i klubbar som förr (det stoppar FFP-reglerna) utan för att det ger en trygghet ändå, inte minst för att undvika panikförsäljningar. Viktigast är dock att de har hjärta för klubben och det finns rykten om flera budgivare som motsvarar det kravet.

    Vi blir inte ett dugg överraskade om försäljningen är klar innan april månad, något troligare är dock mitten av april.
    Innan försäljningen är klar är allt gissningar, inte ens spekulationer.

 

Rykten, notiser m m, v-11


SÖNDAG 20:
Lampard blev så glad över segern senast att han bröt handen. Idag var det ingen glädje varken för honom eller damlaget. Båda lagen förlorade sina kvartsfinaler i FA Cupen med 0-4. Mot Palace för herrarna och mot Man City för damerna.

Mourinho och Roma är intresserade av en Chelseaspelare vars kontrakt går ut i sommar, nämligen den så skadeddrabbade Charly Musonda. Chelsea kan under sanktionerna inte förnya hans kontrakt.

Det kommer förstås från Daily Mail. De påstår att Roman Abramovich kommer nobba alla bud som kommer från länder som infört sanktioner mot ryska oligarker. Vilket väl i princip innebär alla. DM påstår att Abramobich hellre ser Chelsea gå omkull än acceptera sådana bud. EU, Storbritannien, USA är de länder som sägs ha ledande bud och de har alla infört sanktioner.
    Nu tror CSFC inte ett dugg på detta men det är typisk Daily Mail-smutskastning.

LÖRDAG 19:
Juventus hoppas kunna lämpa floppen adrien Rabiot på Chelsea i utbyte med Jorginho. Med tanke på Juventus försök att återuppliva European Super League hoppas vi snarare att alla klubbar undviker att göra några som hels affärer med dem.

Nick Candy släppte omedelbart efter deadline igår ett uttalande om sitt bud och sitt konsortium som han satte ihop på kort tid. I gruppen ingår bland anant två sydkoreanska företag Budet tros vara på 2 miljarder pund, vilket i pengar nog är bland de lägre men Candy säger alla rätt saker om innehållet i övrigt och menar att han vill behålla Buck och Granovskaia om de vill stanna. Vi kan bara avvakta nu till Raine Group ger besked.

Vi tror på det först när vi måste tro på det. Italienska ryken säger att Antonio Rüdiger är klar för Juventus. Han påstås skrivit på för fyra år. Enligt Daily Mail var han överens, nästan helt och hållet med Chelsea, det var någon bonus eller image right-fråga kvar innan sanktionerna.
    Själv säger han att ingen kommer få veta något och han kommer inte säga något själv innan säsongen är slut.
    CSFC tror mer på att månen är gjord av ost än det här.

FREDAG 18:
Tipsarna: BBC tippar 2-1 till Chelsea mot Middlesbrough, hans gäst som är Liverpoolsupporter tror på 1-0 till Middlesbrough.

Chelsea-legendarerna John Terry och Claire Rafferty har bildat ett eget konsortium i avsikt att köpa in sig med ca 10% i det vinnande budet. Avsikten är att ge supportrarna en röst i klubben.
    Fansen ska kunna köpa tokens för att göra sin röst hörd. Initativet kallas True Blue.
    Flera kända Chelseasupportrar står bakom projektet även om JT och Rafferty är ansiktena utåt. De siktar på att dra in 250m pund.
    Nyheten kommer från Goal. Läs här>>

Vi trodde det skulle bli många fler förlängningar och även straffläggningar när bortamålsregeln togs bort. Av första playoffspelet i alla europacuperna att döma blir det inte så. Det har inte alls varit så många förlängningar och om vi inte missat något ingen straffläggning. Lite udda dock igår att de två förlängingar som blev i de sena matcherna rörde två lag från samma stad, Sevilla och Real Betis, båda på bortaplan och båda åkte ut. Samma säsong som finalen går i Sevilla, det är nästan ett filmmanus på det.

TORSDAG 17:
En framstående torypolitiker och kolumnist i Times har gått in i Boehly-kosortiet, Daniel Finkelstein. Något högerregeringen i England kommer gilla. Hur mycket det påverkar kan vi inte avgöra. Han lär vara Chelsea-supporter. En annan Chelseasupporter Barbara Charone som driver en PR-firma inom musikbranschen har också anslutit sig.

Ikväll har det dykt upp ett nytt företag som säger sig lämna bud på Chelsea imorgon. De heter Aethel Partners och är baserade i London. De kommer lämna ett bud över 2 miljarder pund, kommer gå in med snabblån om 50m pund direkt och har intresse av att utveckla Stamford Bridge. De planerar att behålla nuvarande fotbollsledning med Thomas Tuchel (men det tror vi alla kommer att göra). Bakom Aethel står en portugis Ricardo Silva och hans partner Aba Schubert.

Chelsea, liksom Liverpool och Man United som alltid, följer Barcelonas Gavi och hans kontraktssituation. Han har en utköpsklausul på 42m pund till sista juni. Barcelona har försökt få honom att förlänga till utköpsklausuler om miljarder.

Italienska rykten placerar nu Antonio Rüdiger i Juventus. CSFC börjar bli mer och mer optimistiska om att Rudi och Azpi stannar i Chelsea om ägarfrrågan blir löst snarast. Vi tror dock Christensen är förlorad till spanska löften.

Mycket gnäll är det igen. Lilles manager gnäller över att Chelsea har spelare som kostat mer pengar. Arsenals Arteta gnäller över att vi ska ha ett lättare spelschema än dem, om vi nu har det. Då måste vi ju ändå haft ett svårare spelschema än dem tidigare under säsongen. Arsenal spelar inte heller i någon europeisk cup ller FA cupen - kan man bli mer gnälllig på falska grunder? Skäms.

Chelsea fick Villarreal i en simulerad lottning för kvartsfinalen i Champions League. Liverpool och City lottades ihop. Den perfekta lottningen, den absoluta drömlottningen är ju att City möter Liverpool, att Bayern möter Real Madrid och att Chelsea möter Benfica. Om vi ändå ska drömma. Vi hoppas slippa lottningskaoset som blev senast.

ONSDAG 16:
Mycket snack om att Man United ska värva Thomas Tuchel. VARFÖR i hela världen skulle Tuchel vilja gå itll den klubben även om sportmedierna älskar den? Inte för att vinna något, det är säkert. Tuchel älskar Chelsea, han vet att han är på rätt plats. Chelsea älskar Tuchel.

Enligt rapporter har fransk polis använt tårgas mot Chelseasupportrar ikväll. Vi vet inga detaljer.

Bara utslagna Man United har varit i fler kvartsfinaler i Champions League än Chelsea. Chelsea har 11 på kortare tid och färre försök, än Uniteds 14.

Gianluca Vialli, legendarisk spelare och manager för Chelsea har gått med i Nick Candys konsortium.

Lord Coe, Sebastian Coe, en av världens bästa medeldistanslöpare, Chelseamedlem och ordförande i friidrottens världsorganisation har gått in i Martin Broughtons konsortium. Broughton sades gå in med Boehly men har nu startat sitt eget konsortium för att köpa Chelsea. Aldrig någonsin har en fotbollsklubb haft så många uttalade fans för klubben som vill köpa. Det är väldigt uppmuntrande.

Uefa har bestämt att om Chelsea går vidare måste de spela inför tomma läktare på hemmaplan resten av säsongen. Det sägs inget om försäljningen går igenom tidigare. Efter pandemin är det inte en okänd omständighet.

Regeringen har också ändrat restriktionerna för utgifter för bortamatcher. Vilket innebär att det blir inte att spela skitgubbe på bussen i 2x5 timmar eller så Chelsea på lördag. De behöver inte åka buss till Middlesbrough nu. Samtal fortsätter om övriga restriktioner. Att det ska vara så svårt att ordna en fond där intäkterna inte får gå till avgående ägare?

CMores Olof Lundh satt rredan igår i studion och ljög om Chelsea. Framförallt den av svenska sportskrivare såomhuldade lögnen om att Roman Abramovich ska ha pytsat in em miljard kr i Chelsea varje år sedan han tog över kliubben för 19 år sedan. Det är rena fantasin. Det är rena lögnen och en av de mest lättbevisade av alla lögner. Han gick in med stora pengar när han köpte klubben men det absoluta majoriitet av hans ägarskap har Chelsea varit självdrivande, så gott alla år. Vilket är väldigt lätt att bevisa då lånet han hade i Chelsea är knutet till investeringar som gjorde de första åren och alla bokslut och räkenskaper i Chelsea är offentliga. Skulle RA gått in med pengar sedan FFP-regler började gälla både inom Premier League, FA och Uefa har pengar från RA lätt kunnat bevisas, det finns inga sådan så vitt vi vet. Chelsea hade varit utkastade för länge sedan om klubben hade brutit mot reglerna om ägartillskott.
    Men det är en klatschig lögn och ger säkert kllick.

Familjen Ricketts som äger baseballlaget Chicago Cubs har nu bekräftat att de kommer lägga bud på Chelsea på fredag. Fler och fler kommer fram och bekräftar spekulationerna om att de lägger bud. Vi är dock fortfarande inte klara med om det blir en auktion, dvs högsta bud vinner eller vilka kriterier som Raine group, brittiska regeringen och antar vi även Roman Abramovich kommer att prioritera. Det enda vi verkligen vet är ju att Roman Abramovich inte kommer få någon vinst från försäljningen.

Bild säger att Chelsea och Antoio Rüdiger var överens om kontraktsförlängning innan sanktionerna och restriktionerna slog till. Självklart är det nu osäkert men då vi är säkra att frågan om ägarskapet är löst innan säsongen är slut så är säkert inte sista ordet sagt.

Det här är ett rykte vi faktiskt väntat på, att flera omtalade intressenter går ihop i ett gemensamt bud och enligt Sky diskuterar Nick Candy som är oerhört populär bland Chelseasupportrarna med Todd Boehly konsortium om att de båda budkonsoriterna kan gå ihop. Mycket intressant. Det skulle ge både hjärta för Chelsea, kompetens och resurser - men vem vet vad i övrigt händer.... Läs mer här>>
    De avslöjar också att samtal förs om att Chelsea ska kunna sälja biljetter genom tredje part. Vi kan ju inte förstå hur svårt det skulle vara att Chelsea får fortsätta köra som vanligt men att alla intäkter placeras i en fond som är oåtkomlig för Roman Abramovich, men den tanken kan tydligen inte regeringen fatta. Men så vet de ju inget om att driva fotbollsklubb eller företag över huvudtaget.

Efter att även EU satt upp Abramovich på sanktionslistan vräker sportmedierna ut hot om att Chelsea kommer kastas ut ur Champions League. Det är medietolkning och risken är nog väldigt liten. Det kommer absolut inte hända om Chelsea inte går vidare och även om vi slår ut Lille är det högst osäkert om detta kan ske. Vi lär dock få höra mer om det för det är ju klickbete av högsta kvalitet.

Det är oroande att brittiska högerregeringen försöker påverka försäljningsprocessen. Inte för att hindra Roman Abramovich från att tjäna pengar på försäljningen utan för att styra vilka som ska få köpa. De har bl a redan på förhand "gokänt" det saudiska budet från SMG. Andra säger de håller Boehlys bud som favoriter (konstigt hur det gått till att vara Boehly och inte Wyss som var den förste att tala om att buda på Chelsea och som ingår i konsortiet). Av olika skäl har vi svårt att tro att Roman Abramovich är intresserad av att sälja till saudiska köpare även om rykten menar att de kanske betalar bäst, så Boris Johnsons inhopp i diskussionerna är helt klart politiska.

Arsenal vill värva Eden Hazard från Real Madrid. Det känns så fel på alla sätt och vis att vi nästan tror det här ihop med hela det andra kaoset runt oss.

TISDAG 15:
EU sägs ha satt upp Roman Abramovich på en uppdaterad sanktionslista (på engelsk begäran?). Så vitt vi förstår förändrar det ingenting för Chelseas del. Vi får väl se.

Inte riktigt alla på Daily Mail är Chelseahatare, deras designerade Chelseareporter Sam Mokbel har faktiskt skrivit en läsvärd artikel om budprocessen för att köpa Chelsea. Hur det verkligen stämmer kan vi inte avgöra men känslan är att den ger viktiga nyckelpunkter; den viktigaste för oss fans kanske är att inte bara högst bud är det som avgör. Läs här>>

Chelsea har dragit tillbaka sitt sällsynt illa (läs inte alls) genomtänkta förslag att spela inför tomma läktare mot Middlesbrough. Vi vet inte vem, vilka som fick det hjärnsläppet men även Chelseas supportrar har totalt vänt sig mot klubben över det och även om det förstås aldrig skulle gått igenom har Chelsea åtminstone också officiellt dragit tillbaka idiotin.

Chelsea ser ut att tvingas ställa in minnesceremonin för Peter Bonetti då restriktionerna som regeringen utfärdat stoppar dem från att släppa in åskådare till minnesceremoin då regeringen ser det som biljettförsäljning. Du milde.

Chelsea kommer åka buss tio timmar till matchen mot Middlesbrough. Vilket fick oss att undra, men tydligen bryr sig medierna inte om fakta eller tolkar de som de vill, för avståndet Chelsea behöver resa till Middlesbrough är 412 km. Vilket inte tar tio timmar, men med brittisk trafik är det tur och retur kanske tio timmar tillsammans.
    Chelsea har också gjort ett osedvanligt idiotiskt självmål när ledningen gått till FA och menar att av sportsliga rättviseskäl ska matchen spelas utan publik då Chelseafans inte längre kunnat köpa biljett (600 hade redan köpt och fått biljett innan restriktionerna). Det är faktiskt riktigt dumt av Chelsea att föra fram en sådan tanke till FA och som sagt ett riktigt självmål som sätter klubben i just den frågan i dålig dager. Pinsamt är det och det har med rätta kritiserats oerhört hårt (hårdare än vanligt då alla utnyttjar det inom häxjakten). Tondövheten hos ledningen i det här draget är nog det sämsta vi sett sedan Ken Bates elstängsel.

Ang häxjakten på Chelsea och ägare:
Liksom alla ryssar absolut inte är Putinlakejer är inte alla på Daily Mail rabiata rövslickande Chelseahatare som Ian Herbert. Deras ledade krönikör Martin Samuel går att läsa när han diskuterar Saudi Medias eventuella bud på Chelsea. Om inte annat så visar det att frågan är långt mer komplex än vad de flesta sportskrivare klarar av att hantera. Viktig läsning som vi hoppas även svenska sportskrivare kan stava sig igenom, de kan alltid använda Google Translate om de har svårt för engelskan>>
    Han är också den ende hittills vi sett som faktiskt tar upp att andra ägare minsann varit klart värre och deras pengar långt smutsiagare (vår tolkning) än Roman Abramovich .
    Vi vet att Samuel inte är Chelseafan, vi är inte helt säkra men har för oss att hans klubb är West Ham.


Många undrade varför Three 3's logo fortfarande var på Chelseas tröjor i söndags trots att sponsorn pausat sitt sponsorskap. Förklaringen är helt enkelt, eller komplicerat att regeringens inkomptenta restriktioner (de vet absolut inget om hur en fotbollsklubb drivs och har bara hittat på saker) innebär att logon kan inte tas bort. Det är restriktionerna som förhindrar 3 att inte synas på Chelseas tröjor. Vore det inte så sorgligt kunde man säkert skratta åt det hela.
    3 vill ta bort sina logos från tröjor och Stamford Bridge men kommer inte ta till juridiska åtgärder för att få det gjort. De får väl ta upp det med högerregeringen i Storbritannien. Chelsea varken kan eller får göra något åt det på grund av restriktionerna.

Självklart tar Guardians cartoonist, satiriker David Squires sikte på Chelsea och vårt Roman Empire idag. Kanske testar den våra gränser just nu, men CSFC kunde le och skratta åt en del av det som sägs i den till skillnad från de rena hatartiklar vi ser i svensk och engelsk sportpress fulla av lögner. Även Newcastle får förstås en släng av sleven, men Squires håller sig ändå till fakta men tolkar dem på sitt sätt.
    Se Squires här>>

Det som det pratas om är förstås köpet av Chelsea. Några hör vi mycket om, andra inget alls. Det gör det förstås fullständigt omöjligt att bedöma något.
    Bpehly/Wyss-konsortiet verkar tappat Wyss. De har dock tagit in en känd brittisk entreprenör vid namn Jonathon Goldstein som sägs göra dem till tidiga favoriter att vinna. Nick Candy som håller en hög profil, som var på matchen i söndags lär då träffat och haft samtal med Marina Granovskaia och Bruce Buck. (Han har säsongsbiljett, så han får ju gå på matcherna!).
    Till de tidiga "favoriterna" hör alltså Candy vars engagemang påminner om Matt Hardings. Boehly som har sporterfarenhet från två organisationer i Los Angeles, Dodgers och Lakerss. Familjen Rickets som står bakom Chicago Cubs och New York Jets ägare Woody Johnson som är nära vän med Donald Trump vilket i vissas ögon (läs våra) gör honom helt olämplig på ungefär samma grunder som Roman Abramovich nu tvingas bort. Saudi Media har kanske lagt det högsta budet och har de rikaste personerna bakom sig. De sägs helt sakna kopplingar till regimen. Det fnns nog dock fler seriösa intressenter och inget kommer att hända före fredagens deadline.
    Samtidigt har andra klubbar nu börjat gnälla och klaga på att Chelsea får en "unfair advantage" i och med att Roman Abramovich skriver av sitt papperslån till Chelsea. Det går inte att vinna mot avundsjukan.

MÅNDAG 14:
Ursäkta vi kan inte låta bli. Putins propagandaminister och hans konståkarfru är delvis bosatta i USA, äger hus och egendom där. De är inte sanktionerade. Lavrov, den ljugande utrikesministern lär ha bostäder och familj i London, de är inte sanktionerade. Vi hör inte Sportbladet eller Daily Mail gnälla om det.

Klubbens rapport om våra lånespelare>>

Vi berörde det redan förra veckan, att Saudi Media Gropup vill lägga bud på Chelsea, de sägs nu lagt ett bud om 2,7 miljarder pund. Bolaget har inga kända kopplingar till den saudiska regimen och dess VD Mohamed Alkhereiji är tydligen känd Chelseasupporter.
    Roman Abramovich och Chelsea ska redan tidigare gått ut och undbett sig bud från politiskt känsliga grupperingar. Det här budet lär klara det kravet.

David Coote hade ingen bra match igår som domare. Även Chelseafans tycker Chalobah skulle åter fått en straff emot sig (han spelar för vårdslöst och måste lära sig från Silva).Chalobah hade enorm tur där och det är svårt att förstå hur han fick den, hoppas han köpte en bunt lotter efter matchen. Däremot fick Coote det helt rätt när det gällde armbågen som träffade Burn från Kai Havertz. Kai såg aldrig Burn som kom bakifrån och hoppar in i hans upphopp. Newcastlefansen tycker förstås annorlunda men de har fullständigt fel. Skys domarexpert Gallagher håller med oss. Läs mer här>>>

Nick Candy ska ha erbjudit Chelsea ett korttidslån för att klara sig under försäljningsprocessen. Vi har ingen aning, menmisstänker att det är något som regeringen inte kommer att tillåta då Chelsea inte får ha intäkter typ under perioden. Men det visar onekligen hans engagemang och supportrarna som stödjer hans övertagande ökar ju dagligen.

Nick Candy som vill ge anbud på Chelsea var en av många kändisar som var på läktarna igår för att se Chelseas match.

Vi ställer oss minst sagt tvivlande men nu börjar det pratas om Romelu Lukaku till Tottenham för 84m pund, som ersättare till Harry Kane. Självklart kommer ryktet från Italien.

Thomas Tuchel satte igår efter matchen fingret på flera punkter. Att spelarna är priviligerade, att han absolut kommer stanna säsongen ut, att de finns andra inom klubben som riskerar mycket mer och att klubbens största problem är samma problem som för alla klubbar, cashflow.

Dålig tajming. Chelsea betalade provisionskulder till spelaragenter bara dagar innan sanktionen mot Roman Abramovich. Det är pengar som hade behövts på banken just nu.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se