17 mars 2022

    Försäljningen av Chelsea Football Club

 

LÖRDAG 7 maj 2022

CHELSEA HAR NYA ÄGARE
Det blev som väntat amerikanska konsoritet lett av Todd Beohly, Clearlake, Mark Walter och schweizaren Hansjörg Wyss.

    Köpesumman är 2,5 miljarder pu med ytterligare 1,75 miljarder som ska gå till olika delar av verksamheten, som Stamford Bridge, damerna, ungdomara, Kingsmeadow.
   Chelsea lämnar inga fler detaljer innan köpet är helt geomfört vilket beräknas till slutet av maj.
  Detta ska nu godkännas av brittiska regeringen, Premier League och säkerligen fler institutioner som kan påverka.
    Detta är officiellt och har bekräftats på klubbens hemsida.

 

TORSDAG 5/5

Som CSFC trott hela tiden har Roman Abramovich inte alls krävt att få sitt lån till Chelsea, via Fordstam och Camberley återbetalt. Det handlar om falska uppgifter enligt Abramovich och hans löfte om att skapa en fond för offren för kriget i Ukraina står också fast och det arbetet har redan startat. Han har inte heller, som vi sagt här på CSFC.SE hela tiden höjt priset på Chelsea.
    Däremot kvarstår frågetecken kring låsta medel som brittiska och EU-sanktioner påverkar.
    Läs om det här>>

ONSDAG 4/5

Det är stora frågetecken kring övertagandet av Chelsea eftre gårdagens händelseutveckling, om den hände. Förhoppningsvis stämmer det inte, men ingen vet egentligen. Det sägs också att Boehlys sitter i förarsätet men det är helt klart att varken Martin Broughtons eller Jim Ratcliffes grupper har gett upp kampen.
    Det enda vi vågar säga som verkar helt säkert är att det blir förseningar, och det har Chelsea inte råd med. Deadlinen finns där och affären måste vara helt klar senast om 27 dagar, eller så kan Chelsea mer eller mindre försvinna. Åtminastone trodde vi det då det är regeringens deadline.
    Nu säger andra källor att den verkliga deadlinen är 8 juni då Premier League ska mötas och spika nästa säsong. Chelsea måste då ha sin licens för att få fortsätta verksamheten, den licens som regeringen utfärdar.

Jim Ratcliffe har nu mött med supportergrupper och lovat dem att utöka Stamford Bridges kapacitet till 60.000. Has mål är också att Chelsea i framtide ska jämföras med lag som Bayer Müche och Real Madrid.

Guardian hävdar att Boehly redan planerar kontraktsförlängingar med Reece James och Mason Mount.

TISDAG 3/5

Rupert Murdochs The Times hävdar att försäljningen av Chelsea håller på att spricka då det råder osäkerhet om Roman Abramovichs löfte att skriva av den formella skuld klubben har till hans bolag på 1,5 miljarder pund.
    Det lär handla om att brittiska regeringes sanktioner hindrar och stoppar Abramovich från att skriva av lånet. Det ska vara någon formalitet om lånet från Fordstam och något företag det är återförsäkrat hos inte går att geomföra pga sanktionerna och därmed stoppas affären upp. Det råder osäkerhet kring detta med regerigen.
    The Times artikel om omstruktureringen av lånet ligger bakom en betalvägg så vi får tro på Daily Mails artikel här>>

MÅNDAG 2/5

Många tror Boehly är nära ett övertagande av Chelsea. Deras bud finansieras tills törsta delen av invesmentfirman Clearlake. Deras medfgrundare Behdad Eghbali är den drivande kraften hos Clearlake och sägs vara ett stort fotbollsfan. Läs mer här>>

FREDAG 29/4

CHOCKBUDET
Här är pressreleasen om Jim Ratcliffes bud på Chelsea:
"Sir Jim Ratcliffe, chairman of Ineos, has made a formal bid for Chelsea FC, for £4.25bn. £2.5bn is committed to the Charitable Trust to support victims of the war, with £1.75bn committed to investment directly into the club over the
next 10 years.
"This is a British bid, for a British club.
"We believe that a club is bigger than its owners who are temporary custodians of a great tradition. With responsibility to the fans and the community.
"That is why we are committing to spending £1.75bn over 10 years that will be for the direct benefit of the club.
"We will invest in Stamford Bridge to make it a world-class stadium, befitting of Chelsea FC.
"This will be organic and ongoing so that we will not move away from the home of Chelsea and risk losing the support of loyal fans.
"We will continue to invest in the team to ensure we have a first-class squad of the world's greatest players, coaches and support staff, in the men's and women's games.
"And we hope to continue to invest in the academy to provide opportunity for talented youngsters to develop into first class players.
"We believe that London should have a club that reflects the stature of the city. One that is held in the same regard as Real Madrid, Barcelona or Bayern Munich. We intend Chelsea to be that club.
"We are making this investment as fans of the beautiful game - not as a means to turn a profit. We do that with our core businesses. The club is rooted in its community and its fans. And it is our intention to invest in Chelsea FC for that reason.
"No further comment will be made from Sir Jim or INEOS during the bidding process."

Budet kommer efter diskussioner med ordförande Bruce Buck igår och brittiska regeringen. Från vad vi ser och vet, vilket är långt från allt är budet finansiellt överlägset, det är en brittisk ägare och det är en person som redan tidigare visat stort intresse för att köpa klubben På den negativa sidan är ju utttalanden om att att det inte går att göra vinst på en så dyr klubb, att de därför satsat på Nice istället och sådant. De säger ju dock uttryckligen att de köper klubben, utan vinstintresse. CSFC håller det som det förmodligen mest intressanta budet, vi får se vad Raine, Chelsea, Abramovich och brittiska regeringen säger.

 

Guardian säger att Stve Paglikuca drar sig ut rejset att köpa Chelsea efter Jim Ratvliffes chockartade inträdande i processen.
    Läs vad de säger här>>

CHOCKBUD
Storbrittanniens rikaste man Jim Ratcliffe som tidigare varit intressserad av Chelsea men som på sistone dömt bort att äga en engelsk klubb utan satsat på Nice har lafgt ett sent chockbud som ska ligga på 4,25 miljarder pund.

    Han säsgs vara Man Unitedsupportr sedan barnsben men är också säsongsbiljettinnehavare på Stamford Bridge, så fotbollsintresset finns där.    
    Läs Sky Sports artikel om detta, som självklart kommer försena processen ytterligare>>
    Läs Daily Mails artikel>>

 

TORSDAG 28/4

Sky har nu publicerat ryktet nedan. Läs mer om det här>>
    Det ändrar dock inte att siffrorna som det talas om är ju samma siffror som det varit hela tiden. SÅ det är inte ytterligare pengar som medierna påstår Abramovich ska begärt...

Vi vet inte hur sant det är då det kommer från Daily Mail. De påstår att Roman Abramovich har höjt sitt krav på köpesumman för Chelsea de senaste 48 timmarna med 500 miljoner pund. Något som absolut kommer försena det hela ytterligare om det stämmer.
    Samtidigt uppger DM samma siffror som vi hört hela tiden. Att köpesumman ska vara 2,5 miljarder pund varav en miljard ska gå till välgörenhet.
    DM hänviar ryktet till Sky men vi har inte sett något där ännu.

TISDAG 26/4

Det senaste ryktet är nu att de tre presumtiva köparna av Chelsea får en chans att lägga fram sitt ärende och ölvertyga om varför just de ska få köpa Chelsea nu i veckan och att besked om vilka som väljs kommer i slutet av veckan.
    Detta kommer från The Telegraph.
    De säger att första presentationen kan ske/skett redan idag inför Raine Group.

MÅNDAG 25/4

Ett nytt krav har duykt upp i försäljningen av Chelsea. Ett högst rimligt krav som vi ser det. De nya ägarna måste garantera att de kommer inte att sälja någon kontrollerande andel av klubben förrän tidigast 2032.

SÖNDAG 24/4

Ägarbytet i Chelsea ser ut att försenas ännu mer. Det sägs bero på osäkerhet kring hur Stamford Bridge ska utvecklas eller om det är finansieringen av omb yggnad av Stamford Bridge eller om det ska bli ett nybygge. Frågor vi ärligt talat såg som något som de nya ägarna skulle lösa efter ägarbytet och att det för nu bara ska vara avsiktsförklaringar.
    Nu påstås det att i nästa vecka kommer en budgivare elimineras medan två ska fortsätta i processen. Det är verkligen inte bra nyheter. Vi har ju idag också fått veta att Rüdiger skyller på detta nu när han valt att lämna Chelsea.
    Tipset sägs vara att det är Stephen Pagliucas bud som kommer att elimineras.

TORSDAG 21/4

Lewis Hamilton, F1-föraren och Serena Williams ska bundit sig för att bidra med 20m pund till Martin Broughtons konsortie om de vinner budgivningen. Kul namn men småsten givetvis med tanke på vad Chelsea kommer att kosta. Lite konstigt är det dock då Lewis Hamilton är känd som Arsenalsupporter.
    Alejandro Santo Domingo är också en av investerrna. En bryggerimagnat som investerat i nordameriska lag tidigare.

ONSDAG 20/4

Stephen Pagliuca och hans konsortiepartner Tanenbaum har lovat ett livslångt förhållande till Chelsea om de vinner köpslagningen. De lovar också satsa och se till att Chelsea fortsätter vinna titlar.
    Läs mer här>>

PÅSKAFTON 16/4

Förre finansministern, Chelseasupportern och torymedlemmen George Osborne har anslutit till Boehly-konsortiet. Skadar dem knappast om brittiska regeringen ska avgöra det hela.

LÅNGFREDAG 15/4

Ryktet säger nu att anledningen till att Ricketts-familjen fick dra sig ur var att den rikaste investeraren Ken Griffin ville dra sig ur.
    Det ska inte ha något att göra med protesterna bland supportrarna, utan vara affärsmässigt. Uppenbarligen om ryktet stämmer då konsortiet inte kunde komma överens.

RICKETS har dragit tillbaka sitt bud om att köpa Chelsea. De ger denna förklaring: "decided, after careful consideration, not to submit a final bid for Chelsea. In the process of finalising their proposal, it became increasingly clear that certain issues could not be addressed given the unusual dynamics around the sales process".
  Vi antar det handlar om det uttalande som familjefadern Joe (som inte var del av budet) gjorde om muslimer som fått dem att dra tillbaka sitt bud.
    Sky menar dock att det också handlar om interna motsättningar inom konsortiet där de inte kunde kompromissa sig samman inom den extremt korta processen.
    Det innebär att bara Boehly, Broughton och Pagliuca är kvar i rejset om att få köpa Chelsea. Mycket överraskande då många trodde Ricketts var en av favoriterna till att vinna. De var också de enda som kritiserade av supporterorganisationer just för det uttalanden som gjorde för länge sedan.

Guardian medddelar oss att alla fyra budgivare har specifika transferplaner för sommaren om de vinner och får köpa Chelsea.
    De gör också klart att Abramovich är den som har det valet och att han är oerhört koncentrerad på att hitta vad han ser som rätt ägare att följa honom och fortsätta driva Chelsea på rätt sätt.

TORSDAG 14/4

Alla buidgivare kommer köpa Chelsea FC kontant så att säga. Det blir ingen som får köpa klubben genom att göra om det Glazers gjorde när de köpte Man United, genom belåning av själva klubben som säkerhet. Vilket är goda nyheter. Boehlys och Ricketts var de första att säga att de köper klubben rakt av och de andra två har tydligen också lagt bud om liknande upplägg.

DEADLINE DAY
Idag ska buden från de fyra konsortierna vara inne.
    De är bindande och slutgiltiga. Efter idag kan vinnande bud säkert ta in fler finansiärer och ändra när köpet är klart, men inget kan ändras i buden som läggs fram idag till Raine Group.
    Raine går sedan igenom dem, lägger fram dem till Chelsea som förordar en budgivare. Som vi har uppfattat det. Den vinnande budgivarens bud ska läggas fram för gransikning av den brittiska regeringen senast 18 april. Vi förmodar, men vet inte säkert, att budet samtidgit går till Premier League som kan genomföra sina kontroller parallellt även om regeringen inte ändrar Chelseas licens förrän deras granskning är klar. Först när licensen är upphävd och Premier League har sagt sitt kan köpet slutföras. Ingen förväntar sig dock några problem i de två processerna även om de självklart kommer ta lite tid.
    Alla inblandade parter tycks vara ense om att affären sedan ska kunna avslutas ganska omgående, och absolut senast innan nästa månads utgång. Vilket innebär att Chelsea under tiden ändå kan förbereda kontraktsförhandlingar, se över värvningar och försäljningar inom alla lag. Chelsea kommer också kunna sälja merchandise igen, frågan är dock om det hela blir klart innan säsongerna är över så de kan sälja biljetter till de sisra matcherna. De kommer också få access till bundna pengar igen.
    När vi får veta vilka Chelseas nästa ägare är vet vi inte, men räkna med att det kommer skvallras och ryktas innan något bekräftas. Blir det Martin Broughtons konsortium? Blir det Todd Boehlys konsortium? Blir det familjen Ricketts konsortium? Eller blir det Stephen Pagliucas konsortium? I medierna har det mest handlat om Boehly och Ricketts men vad medierna spekulerat i och vad det blir kan ingen avgöra.
    Alla budgivare har omgett sig med ordentliga finansiella muskler, de har gett löften om supportermedverkan (genom s k golden share eller motsvarande), de lär ha planer på ny- eller ombyggnad av Stamford Bridge även om det av naturliga skäl inte kan vara detaljplaner men de vet vad de vill göra. Alla har förbundit sig att fortsätta stödja ungdoms- och damverksamheten minst lika mycket som nu och de har förbundit sig att fortsätta arbetet med Chelsea Foundation. Alla budgivare har genuin erfarenhet från att driva sportslig verksamhet även om det är av den amerikanska affärsmodellen, Broughtons och Pagliuca har det även från europeisk fotboll. Alla budgivare ska gett, om vi kan lita på ryktena, garantier för att Chelsea aldrig mer kommer försöka gå med i något liknande ESL, en stängd europeisk liga.
    Vi tror att alla supporterorganisationer kommer ställa sig bakom köparen efter de löften som getts även om CST, (den tyngsta supporterorganisationen vid sidan av CPO) har uttryckt tvivel om Ricketts, vi vet dock inte om Ricketts har lugnat dessa tvivel under tiden som gått.
    Vad blir köpesumman? Vi gissar och tror att den kommer att hamna ungefär där Roman Abramovich lär begärt tidigare, runt tre miljarder pund. Vi misstänker att allal budgivare ligger mycket nära varandra så förhoppningsvis är det inte själva budets storlek som avgör alltför mycket. Vinsten har han sagt skulle gå till en fond för offer i kriget i Ukraina. Det lär nog dock inte hända utan pengarna låses av den brittiska regeringen och så får vi se om de dyker upp någon gång i framtiden. Samtidgt ska Roman Abramovich lovat att skriva av pengar han satt in i Chelsea runt 1,5 miljard pund som bokföres just nu som lån. Något avundsjuka konkurrenter inte alls gillar.
    Vi upprepar att som fans till Chelsea Football Club är vi nästan mer intresserade av vilka ur nuvarande ledning som stannar. Alla budgivare sägs vilja att Marina Granovskaia stannar men vi tror att åtminstone Bruce Buck och Eugene Tenenbaum lämnar, de som annars stått Abramovich närmast. Fansens hopp är att Granovskaia väljer att stanna. Hon har gjort ett förstklassigt arbete i Chelsea.

ONSDAG 13/4

John Terrys True Blue-konsortie har bestämt sig för att stödja Stephen Pagliucas bud för Chelsea. Lite oväntat.
Han har också fått stöd av förre Disneychefen Bob Iger och rn av Facebook-grundarna, Severin.

TISDAG 12/4

Ricksets har plockat in ännu en politisk tungviktare i sitt konsortie. Lord Karan Bilimore, medlen av överhuset, Chelseasupporter, säsongsbiljettinnehavare och skaparen av Cobra Beer.

Steve Pagliuca som hållit en mycket låg profil hittills har idag gått ut och get ett flertal löften. Som att bevara Stamford Bridge och renovera (redevelop) Stamford Bridge, lovat att aldrig gå med i initativ som ESL, stödja dam- och ungdomsverksamheten. Vinner han kommer han minska sin ägarandel i Atalanta, något som har setts som ett krav även till andra konsortiedeltagare som investerat i andra klubbar. Uefa reglererar också att två klubbar som ägs av samma majoritetsägare inte kan mötas utan en kluibb måste då lämna walkover.
    Pagliucas konsortie kommer "continue to cherish and preserve the legacy and traditions of the club'". Vilket bl a innebär att aldrig ändra namn, färger, logotyp för klubben.
    Så vitt vi kan bedöma matchar alla buden nsästan exakt samma löften. Största skillnaden går inte att bedöma, men vi gissar att det kan komma handla om en eller två saker. Först och främst hur Stamford Bridge ska kunna utöka publikkapaciteten som ses som en nödvändighet genom ombyggnad eller nybyggnad. Det andra är än svårare att bedöma men kommer handla om hur och på vilka grunder klubben värvar.

Igår gick ryktet att brittiska regeringen har gett klartecken till alla budgivarna, det förnekas idag. Enligt Daily Mail.
    De säger att regeringen hoppas Chelsea ska presentera vem de föredrar senast nästa torsdag. Nu på torsdag ska de slutliga buden vara inne.
    Det vi lär från dessa rykten är att det ändå är Chelsea som väljer ny ägare och att mindre förseningar fortsätter komma. Premier League vill att allt ska kunna vara klart senast 31 maj. De är dock sist i kedjan så det beror ju på dem. Chelseas licens att driva klubben går ut 31 maj enligt nuvarande restriktioner.

MÅNDAG 11/4

Daily Mail hävdar att det kommer bli noll problem för vem som helst av de fyra finalisterna i köpet av Chelsea. Enligt dem är brittiska regeringen redan nöjda med dem alla fyra och kommer bevilja licensen för att sälja klubben oavsett vilket konsortie som än vinner.

Samtliga budgivare för Chelsea är överens om en sak. De vill att Marina Granovskaia stannar i klubben. Granovskaia själv har inte tagit något beslut om sin framtid. Uppgifterna kommer via andra från mer trovärdiga The Ahtletic.
        Vi har redan tidigare sagt att för oss supportrar är det kanske viktigare att ha kvar så många av personerna i ledningen av klubben än vilka som verkligen äger den.

Larry Tanenbaum ska ha gått ihop med Stephen Pagliuca. Tanenbaum är delägare i Boston Celtics precis som Pagliuca och prominent ägare i de tre Torontobaserade sportorganisationerna med Maple Leaf mest känt för svenskar. Han lär försökt lämna eget bud tidigare på Chelsea men gick inte vidare. Pagliuca är i England nu för möten med Chelseas ledning och organisationer kring klubben.

 

SÖNDAG 10/4

Både Boehly- och Ricketts-konsortierna ska enligt Daily Mail vara beredda att ge Chelseasupporters en s k golden share, vilket innebär styrelseplats och vetorätt på vissa beslut. Ett väldigt viktigt besked, om det stämmer, för att stärka deras bud.
    Även Broughton-konsortiet ska gett liknande garantier till supportrarna.
    Den fjärdebudgivare lär ännu inte varit i kontakt med CPO som har rätten kring Stamdford Bridge, men det kommer kanske ske då han är i England just nu.

 

**** Vi har ändrat ordningen och publicerar från och med 10 april nyheter/rykten här ovanför.****

 

 

CSFC har absolut inget att säga till om något, men vi tänker säga vårt ändå.

Imorgon är det deadline för buden på Chelsea Football Club. De intresserade parterna har kunnat samarbeta med Marina Granovskaia kring att ta fram sina bud. De ska innehålla bevis på att de kan betala, en lista av vilka som rådgör med dem, en affärsplan och en tidtabell för övertagandet. Regeringen, Chelsea och Roman Abamovich antar vi har åtminstone något att säga till om. Det hela sköts av Raine Group i New York. Som vi får ingen vinst gå till Roman Abramovich som redan innan sanktionerna lovade att nettovinst på försäljningen skulle gå till en fond för offren för kriget i Ukraina. Slutligen måste ligan, Premier League gör sin test och godkänna de nya ägarna. Då kommer sanktionerna att lyftas (Uefa har dock inte sagt att de kommer lyfta sina sanktioner efter ägarbyte).
   Mer ovanligt är att budgivarna måste motivera varför de vill ta över Chelsea och de måste visa var pengarna kommer från. Vilket borde varit självklart under tidigare ägarbyten men som inte varit det.

Abramovich tros velat ha runt 3 miljarder pund för klubben men den summan tror ingen på efter införandet av sanktionerna. Vår gissning är att det kommer att hamna någonstans mellan 2,3-2,7.  Vi vet dock inte hur viktig själva summan är? Buden ska vara förseglade vilket oroar oss då det brukar betyda att pengarna är det enda som verkligen räknas.

Vi vill inte att de saudiska budet från Saudi Media Group, ska vinna, även om mannen bakom Mohamed Alkhereiji är stor Chelseasupporter, för vi riskerar att hamna i en ny liknande politisk situation. Se allt kring Newcastle. Även om SMG sägs helt sakna koppling till den saudiska regeimen. Och vem kan tänka sig att en israel ska sälja till saudier? De är nog dock de som har de absolut största finansiella musklerna.

Vi vill inte att NY Jets ägare Woody Johnson ska vinna budet för något vedervärdigare än att han en av de största trumpsupportrarna ska äga Chelsea vänder magen. Det känns som deja vu fast tvärtom i så fall.

Vi vill inte att Turkiet baserade Muhsin Bayrak ska vinna, för vi tvivlar på intentionerna och resurserna där. Vi vet dock för lite för att helt kunna döma ut dem. Men uttalanden som att de till 90% var klara som nya ägare innan sanktionerna oroar.

Vi vill inte att den afrikanska guldgrävaren Bernard Antwi Boasiako ska vinna budet för vi tvivlar också på kompetensen i det budet. Och nej det är inte rasism, det är fakta, vi vill att de ska ha erfarenhet från sportvärlden för att driva Chelsea även om Abramovich saknade det. Det är dock klart högre krav på kompetens idag. 2003 var Premier League visserligen 11 år gammal men långt ifrån vad den är idag.

Chelsea gör sina tavlor, ibland rätt grova som när de gick med i ESL och idiotkravet på tomma läktare på lördag, de har dock varit snabba att rätta till dem. Vi vill dock undvika dem helt i framtiden.

Vi är inte jätteintresserade av  att Chicagobaserade Ricketts-familjen ska vinna. De är kritiserade för att satsa för lite på Chicago Cubs så varför skulle det bli annorlunda i Chelsea? De har dock sent gått ihop med Ken Griffin i det här budet vilket ger dem ordentliga finansiella muskler (han lär vara värd ca 26 miljarder pund). Så vi ser dem inte som omöjliga ägare.

Av övriga kända konsortier, Boehly/Wyss/Goldstein, Candy, Broughton kan vi inte bedöma närmare men de ses som favoriter. De har kompetens tror vi och de har varit kloka att liera sig med Chelseahjärtan. Vi försöker dock ge en kort resumé av vad vi vet.
   Boehly har redan 2019 försökt köpa Chelsea för 3 miljarder dollar, han har också försökt köpa Tottenham och de har tagit in Jonathan Goldstein som är brittisk fastighetsperson, som är Tottenhamsupporter. Hansjürg Wyss är schweizisk entreprenör och känd filantroop.
    Nick Candy är säsongskortsinnehavare och sedan barnsben Chelseasupporter. Han samarbetar med Gianluca Viallis Tifosigrupp och har förnekat rykten om att gå ihop med Boehly pga Goldsteins knytning till Tottenham. Candy är den ende som utlovat supportrarna en så kallade golden share vilket skulle ge fansen en myckt stark ställning i styrelserummet.
    Sir Martin Broughton är Chelseasupporter med den ovanliga bakgrunden att han varit ordförande i Liverpool! och kan ta ansvar för att den klubben numer är mycket välskött. Vi vet dock lite om hans bud. Kanske borde han och Candy gått ihop? Han har stor kompetens och har gått ihop med Lord Sebastian Coe som är/har varit styrelsemedlem i Chelsea. Broughton är säsongsinnehavare på Shed End (inte logerna).

Vi tror också det finns fler bra kandidater som valt att inte vara publika. Det sägs ju ändå varit 200 intressenter med tjugotalet som stått ut. Så det kan finnas utmärkta kandidater som valt att agera i bakgrunden.

Vi vill ha ägare med Chelseahjärta, kompetens att driva en sportorgansation, som vill investera och inte bara dränera kluibben (läs Glazers). Vi vill också att de ska ha en genomförbar plan kring arenafrågan. Vi vill ha ägare som fortsätter satsa på akademin, på Chelsea Women. Som fortsätter allt välgörenhetsarbete som klubben dragit igång de senaste 19 åren. Vi vill väldigt gärna att så mycket som möjligt att den kompetens som finns i klubben stannar kvar, allra mest vill vi att Marina Granovskaia ska vilja och får fortsätta leda klubbens dagliga arbete.

Nu kan vi bara avvakta, för ingen vet egentligen vad kraven är. Vinner högsta budet, är det en auktion eller vilka kriterier gäller? Vi hoppas nästan att alla lagt samma summa så det bara kommer handla om de mjukare frågorna.

Vi kan bara följa med på åkturen och hoppas alla inblandade parter tar ett klokt beslut.
Oavsett vilka våra nya ägare blir hoppas vi de blir bra ägare som verkligen bryr sig om klubben mer än det affärsmässiga.

Mycket kan nog hända imorgon och vi får hoppas det blir en rätt transparent process så vi kan följa den så mycket som är möjligt.

Håll tummarna, inte minst för att det blir en snabb smidig affär så allt är klart och sanktioner och restriktioner snarast kan lyftas från Chelsea Football Club. Under tiden kommer lagen vinna matcher och göra oss stolta över hur de hanterar situationen. Vi är vana vid kaos i Chelsea - fast den här gången blev det för mycket kaos. Det får gärna bara handla om fotboll ett par år nu.

********

Torsdag kväll kom en ny intressent fram i Times: Ett nytt företag som säger sig lämna bud på Chelsea imorgon. De heter Aethel Partners och är baserade i London. De kommer lämna ett bud över 2 miljarder pund, kommer gå in med snabblån om 50m pund direkt och har intresse av att utveckla Stamford Bridge. De planerar att behålla nuvarande fotbollsledning med Thomas Tuchel (men det tror vi alla kommer att göra). Bakom Aethel står en portugis Ricardo Silva och hans partner Aba Schubert.

En framstående torypolitiker och kolumnist i Times har gått in i Boehly-kosortiet, Daniel Finkelstein. Något högerregeringen i England kommer gilla. Hur mycket det påverkar kan vi inte avgöra. Han lär vara Chelsea-supporter. En annan Chelseasupporter Barbara Charone som driver en PR-firma inom musikbranschen har också anslutit sig.

****FREDAG
Ägarbuden ska vara inkomna idag. Vi får se hur mycket ny information vi får om det. Vi vet helt enkelt för lite om processen och hur buden kommer värderas men kanske vågar Raine Group komma med en tidsplan. Ryktet går att de kommer snabbt välja ut tre budgivare för närmare beaktande.
    Det senaste är att brittiska regeringen kommer att hålla sig utanför processen till Chelsea och Raine Group har valt en budgivare som först då kommer att granskas av regeringen och av ligan. Chelsea måste då ansöka om att restriktionerna, s k licensen att driva klubben ändras så försäljning kan ske.
    Deadline är kl 21 ikväll engelsk tid. 27 seriösa budgivare sägs vara identifierade om än ej kända för allmänheten, om vi ska tro tidningen Goal.

Chelsea-legendarerna John Terry och Claire Rafferty har bildat ett eget konsortium i avsikt att köpa in sig med ca 10% i det vinnande budet. Avsikten är att ge supportrarna en röst i klubben.
    Fansen ska kunna köpa tokens för att göra sin röst hörd. Initativet kallas True Blue.
    Flera kända Chelseasupportrar står bakom projektet även om JT och Rafferty är ansiktena utåt. De siktar på att dra in 250m pund.
    Nyheten kommer från Goal. Läs här>>

Ett sydkoreanskt bud är det senaste kända som vill köpa Chelsea. C&P Sports Limiited. De är baserade på Chelseas hemadress, Fulham Road. Personen bakom företaget är Catalina Kim. Det är ungefär allt som är känt om dem.

Kl 22.00 fredag 18 mars 2022.

Budgivningen för Chelsea är nu stängd. Vi kan bara avvakta, vilka som går till en s k andra omgång då 3-4 budgivare kommer granskas extra noga från ett flertal parameterar. Som finansiell styrka, vad de vill göra etc. Vi kan bara avvakta men en sak som slagit oss är att jämfört med andra klubbköp i England är extremt många bud från människor som älskar klubben och konsortier som tagit in sådana personer.
    Kanske kommer några kunna gå ihop. Ingen vet ju som avgör. Vi gissar att de som går till andra omgången väljs bland de som lagt högst bud, sedan går det inte ens att gissa vilka andra saker som avgör. Vi fans kan bara hoppas att de verkligen har Chelsehjärtan och inte bara är intresserade av affärsmöjligheten.

LÖRDAG
Nick Candy släppte omedelbart efter deadline igår ett uttalande om sitt bud och sitt konsortium som han satte ihop på kort tid. I gruppen ingår bland anant två sydkoreanska företag Budet tros vara på 2 miljarder pund, vilket i pengar nog är bland de lägre men Candy säger alla rätt saker om innehållet i övrigt och menar att han vill behålla Buck och Granovskaia om de vill stanna. Vi kan bara avvakta nu till Raine Group ger besked.

Chelsea Supporters Trust, den förmodligen viktigaste supporterorganisationen till Chelsea har fört diskussioner med flera av budgivarna för klubben. CST jobbar hårt på att öka supportrarnas inflytande på hur klubbarna drivs och den viktigaste punkten är att supportrarna får en s k Golden Share. En möjlighet att direkt påverka i styrelserum och kunna t ex blockera idiotidéer som ESL. CST har släppt ett uttalande som ni kan läsa här>>

Ingen vet ännu hur många aktuella bud som lämnats till Raine Group. Sky Sport säger sig konfirmerat att fyra bud har lämnats in. Det är färre än väntat, men som sagt ingen vet.
    Guardian däremot säger att minst 30 bud har kommit in.

Martin Broughton, en av budgivarna säger att processen sannolikt är sådan att Raine Group gör en första gallring bland budgivarna och sedan presenterar buden för Chelseas styrelse där Bruce Buck och Marina Granovskaia är de tongivande. Det är sedan de som avgör vilket bud de anser är det bästa för Chelsea Football Club och först därefter blir brittiska regeringen inblandad och Premier League ska göra sin kontroll av nya ägare.
    Dwet låter ju faktiskt bra, för då kanske det inte bara handlar om pengar utan att det verkligen kommer handla om Chelseas bästa.

BBC hävdar att bud kommer att komma in även under helgen trots deadlinen igår. Vi gissar att budgivare har utlovad bud men bett om extra tid för detaljerna.
    BBC säger det är 20-talet intressenter men att konkreta bud förmodas hamna mellan 10-15.
    Turkiska Bayrak ska inte ha lämnat ett bud vilket ägaren skyller på missförstånd bland hans advokater om processen och att han är mycket upprörd över det!

När det fortfarande var aktuell med att bygga om Stamford Bridge till fotbollskatedral köpte Chelsea upp flertalet fastigheter runt omkring, bl a hotell, bostadskomplex och annat för att få tillräckligt med mark för bygget. Detta lär ingå i köpet av fotbollsklubben även om det kanske råder en del osäkerhet om fastigheterna köptes av Roman Abramovich genom annat bolag eller genom fobtollsklubben. Med tanke på värdet på fastigheter i London förstår man prislappen ännu bättre även om klubben säkert kommer säljas under det först begärda priset på tre miljarder.

Wall Street-giganterna Goldman Sachs har gett sig in i budgivningen, som rådgivande partner till Boehly-konsortiet. De skainte gått med finansiellt ännu utan enbart som rådgivare men de är en tungviktare som på den ekonomiska sidan kanske kan påverka mycket. Ska man tro medierna, vilket vi förstås inte ska, verkar Boehly vara det ledande budgivningsprojektet. Även Clearlake Capital från Californien har gått in i konsortiet.

Saudi Media Group har enligt ryktena inte lagt något bud på Chelsea trots att de sades göra det. Vi lär väl få se.
    Mirror säger samtidigt att Roman Abramovich kommer ha mycket att säga till om vilket bud Chelsea kommer att ta. (De kallar det avgörande, vilket förstås inte stämmer då de som slutligen ändå avgör är regeringen och Premier League).

SÖNDAG

Det kommer förstås från Daily Mail. De påstår att Roman Abramovich kommer nobba alla bud som kommer från länder som infört sanktioner mot ryska oligarker. Vilket väl i princip innebär alla. DM påstår att Abramobich hellre ser Chelsea gå omkull än acceptera sådana bud. EU, Storbritannien, USA är de länder som sägs ha ledande bud och de har alla infört sanktioner.
    Nu tror CSFC inte ett dugg på detta men det är typisk Daily Mail-smutskastning.

MÅNDAG 21/3

Trump-mannen Woody Johnson med NY Jets i sin portfölj lär ha lagt sitt bud individuellt, inget konsortium bakom honom. Han lär vara värd 5 miljarder pund själv.
    Martin Borughtons bud diskuteras mycket då det ägs, det har inte konfirmerats eller ens förnekats, attt två personer med ägarintresse i Crystal Palace (vår semimotståndare i FA Cupen) ingår i konsortiet. Man får inte äga del i två klubbar enligt reglerna så skulle Broughton bli valda måste de i så fall omgående sälja.

Londonbaserade investeringfirman Centricus har lagt bud på Chelsea. Ingen har tidigare känt till deras intresse. Det är fyra personer inom finansvärlden som alla är säsongsbiljettinnehavare som ligger bakom Centricus. Garth ritchie, Nizar Al Bassam, Jonathan Lourie och Bob Finch (tidigare inblandad i Norsjælland). De har gjort klart att de vill behålla nuvarande fotbollsledning med Thomas Tuchel.

Blue Football, eller Candy-konsortiet, har knutit ytterligare sydkorenska medlemmar till sig. Exakt vilka de är är ännu inte känt förutom Hana och C&P som var kända tidigare. Sky säger det också innebär att han har höjt sitt bud som gissningsvis var 2 miljarder pund innan.

TISDAG 22/3

Flera medier håller Ricketts-familjen från Chicago, med Chicago Cubs i sin portfölj ses av flera som en av favoriterna att ta över Chelsea. CSFC har som ni kanske noterat snarare varnat för dem. Den åsikten får nu ordentligt stöd av ordförande i Chelseas Supporters Club i Chicago som också är säsongsbiljettinnehavare på Cubs baseballmatcher. Han direkt varnar Chelsea för Ricketts som han ser närmare som rovdrivare och dåliga förvaltare (för ägare är bara förvaltare av idrottsklubbar) av Cubs och han tror inte det blir bättre i Chelsea. De är profitörer som de flesta amerikanska ägare, sport är ett sätt att tjäna pengar. Läs mer här>>
   
De är också stora Trump-supportrar och har skänkt 1 miljon dollar till Trumps valkampanjer. Vilket för dem in i Woody Johnson-kategorin och ägare som CSFC hoppas slippa se i Chelsea.

Ordföranden i USAs Basketball-förbund lär lagt ett bud på Chelsea enligt Sky. Vi har inga detaljer om det bud Larry Tanenbaum sägs lämnat. Vissa medier säger tjugotalet bud har lämnats, andra säger ett femtiotal.

ONSDAG 23/3

Familjen Rickett har fått mycket kritik för utalanden som gjorts som är ant-islamistiska (gjordes av deras far för ett antal år sedan men inget glöms eller göms på sociala medier) och för bristande satsningar. De vill därför utföra en PR-resa till London och charmkampanj för att träffa Chelsea fans och bemöta kritiken mot dem innan budgivningen för Chelsea avgörs.

Nick Candys Blue Football har höjt sitt bud på Chelsea till mins 2,5 miljarder pund säger ryktena.

Till de mer bisarra rykten som dykt upp är att Catalina Kim som är en av de avgörande personerna i Nick Candys Blue Football-konsortie anklagas (vi får väl använda det ordet) för att vara Tottenhamsupporter.Allt för att smutskasta henne inför supportrarna. Det har hon i ett nyetablerat socialt medie-konto hel förnekat ochpåpekar att hon dessutom bor i Chelsea. Hon är ett stort fan av Thomas Tuchel. Hon leder sydkoreanska gruppen C&P som ingår i Blue Football-gruppen.

Elliott Management, investmentfirman som äger Milan tillhör minoritetsinvesterna i Bluie Football säger The Sun.

TORSDAG 24/3

Det har sagt ett par gånger redan men nu återkommer rykten om att Raine Group kommer meddela en s k short list över prioriterade budgivare idag. Eller imorgon.
    Det sägs också att Raine Group har begärt försäkringar om att nya ägare ska spendera och fortsätta klubbens ambitioner.
  Spekulationerna om vilka som kommer på listan är många och långt ifrån samstämmiga. De flesta tror dock Boehlys konsortium är med på listan.

En ny budgivare har avslöjats. Stephen Pagliuca är från Boston, USA och delägare i basketlaget Boston Celtics och i italienska Serie A-klubben Atalanta. Det är inte mycket känt om vilka mer som ingår i hans bud eller något om budet.

Sky News menar torsdag kväll att Raine Group räknat bort några budgivare. Trump-supportern och NY Jets-ägaren Woody Johnson sägs missat att gå till andra omgången. Liksom Saudi Media Group och Aethel Partner. De hänvisar till Press Associated och menar att Raine Group nu håller på att meddela budgivare att de inte gått vidare innan något officiell meddelas.
    Vi kanske får räkna bort fler namn senare ikväll.

FREDAG 25/3

Times håller Boehly-kosortiet som favoriter till att bli nya ägare av Chelsea. Även Rickets och Martin Broughtons bud sägs gått vidare för vidare bedömning. (Times ägs av Murdoch-gruppen, vi vet inte om det påverkar deras gissning).
    Saudi Media Group sägs fallit ifrån och de sägs nu vara intresserade av att gå ihop med något annat konsortium. Vi lär nog få fler sådana rapporter.
    TalkSport hävdar att det nu bara handlar om Boehly och Broughtons konsortier.

Alltfler tror att den tredje prioriterade budgivaren är Chicagofamiljen Ricketts. Däremot verkar Nick Candys Blue Football vara ute - men ingen vet något bestämt än.
    Chelsea Supporters Trust har dock gått ut offentligt med invändningar mot Ricketts som nya ägare. Detta efter att mött familjen och dess representanter. Läs artikeln i Mirror här>>

Raine Group ska ha sagt till de prioriterade budgivarna, varav vi bara känner till Boehly och Broughton än så länge, att de räknar med att köpet ska kunna bli klart innan slutet av april.

** Uppdatering fredag kväll.
BBC har fått konfirmation från Boehly- och Broughton-konsortierna att de är med i den fortsatta processen om att köpa Chelsea. Det är inte hlt klart vilka fler om det blir fler är, men ett hittills okänt konsortium ska tagit sig vidare.De är dock fortfarande okänt vilka de är.
    Däremot verkar det som Saudi Media Group SMG och Blue Football, Nick Candys, varkar förlorat. Catalina Kim från Blue Football, som representerar de sydkoreanska investerarna ska uppmmanats gå ibop med andra budgivare. Det är alltså inte kört för dem som ännu inte tagits med. Utan de kan söka nya konstellationer. (Som CSFC har framfört önskemål om att de ska gå ihop med Broughtons grupp).
    Det finns ingen deadline som vi trott att komma med på listan över uvalda budgivare.
    Det verkar som de som tagits bort inte klarat de finansiella kraven runt köpesumman, men de får liksom en andra chans om de kan hitta vidare finansering. De är inte helt ute ur leken alltså.
    Ricketts bud väntar fortfarande på besked och som tidigare rapporterats har de mött motstånd efter träffat Chelsea Supporters Group. Vi får se hur det utvecklar sig. Ricketts säger i ett uttalande att de tagit till sig åsikterna och kommer förbättra sitt bud på de punkterna som CST är skeptiska till.
    Än så länge verkar de mesta handlat om finanserna och vilka som bäst möer de finansiella kraven och köpesumma. Dessa berör värderingen av klubben, deras rörliga kapital, varifrån kapitalet kommer, hur snabbt pengarna kommer fram och med vilken säkerhet. Budgivarnas bakgrund inom sportmanagement har också värderats. (Vilket kan vara orsaken till att Blue Football och SMG inte gått vidare som det verkar, då de inte har den bakgrunden, men det kan också röra sig om värderingar som ovan ang deras finansiella positioner).
    Som alla redan vet får inte vinst från försäljningen gå till Roman Abramovich utan den kommer att frysas eller som Roman lovat gå till välgörenhet. (Frysas innebär förmodar vi att det är pengar som inte kan röras så länge sanktionerna gäller, vilken ingen vet idag men politiker har signalerat att alla sanktioner som rör Ryssland kommer ligga fast minst ett år efter krigets slut.).
    Boehly och Broughtons bud ligger just nu bäst till enligt bedömare, vilket mycket tycks bero på att de redan tidigare gjort försök att köpa Chelsea vilket innebär att de redan löst flera problem med ett eventuellt köp. Alla som nu går vidare får full access till klubbens räkenskaper och nyckelpersonal som de kan diskutera med innan ett slutligt val kommer att ske. Det valet ska sedan gå till regeringen som efyer sin bedömning av särksilt det finansiella och vart pengarna kommer från och går till då kan ändra den speciallicens som Chelsea FC just nu har kring sin verksamhet. Därefter ska de nya köparna granskas av Premier Leagues s k due diligence-kommitté.
    Boehlys har stor erfarenhet av sportmanagement från baseball och basket som delägare i LA Dodgers och Lakers. Broughtons grupp har Martin Broughton som geomfört likande övertagande hos Liverpool och till finansiärerna finns amerikanska ägare till basketlaget Philadelphia 76ers. Dessa, Blitzer och Harris är också delägare i Crystal Palace, ett ägarskap de måste göra sig av med om de vinner budet kring Chelsea.
    Många frågetecken återstår alltså men bilden börjar helt klart klarna. Nu vill vi gärna se vad som händer med de mer mjuka värderna, hur Chelsea ska drivas och av vilka men det lär nog dröja en del. Vinner Broughton förväntas han ta över som ordförande efter Bruce Buck. Vi fans vill väldigt gärna att nästan hela ledningen ska få stanna och inte minst vill vi ju ha kvar Marina Granovskaia. Om det går, det är nog det sista vi får besked om.
**

The Athletic påstår att fyra budgivare är kortlistade nu. Boehly, Broughton (som de kallar Blitzer och Harris, dvs delägarna i Palace), Rickets och Pagliuca (Celtic- och del av Atalanta). Alltså bara amerikanska ägare även om Martin Broughton är ansitket för Blitzer & Harrris.

LÖRDAG 26/3

En femte budgivare ska kommit med på Raine Groups shortlist, men ännu vet ingen något alls om vem det kan vara.
    Fakta kring köpeprocessen är svåra att få fram och vi önskar det fanns större transparens i processen.

Sky bekräftar de fyra kända budgivarna som nu är shortlsit men nämner ingen om en femte. De säger också att en köpare måste garantera en miljard pund till infratrukturen för Chelsea (vi vet ärligt talat inte vad det innebär men vi gissar på någon slags drifts- rörelseutrymme). Det handlar inte bara om en köpesumma. Candys Blue Football fortsätter söka möjlighet att bidra även om de inte verkar vara med på shortlist.

SÖNDAG 27/3

Sky meddelar att de budgivare som är kvar i rejset om att köpa Chelsea har till 11 april, sedan ska deras slutgiltiga och bindande bud vara klara. Detta efter att de fått tillgång till all data om klubben från spelarkontrakt till alla kostnader och intäkter samt tillgång till personal från klubben.
    De menar att det är fyra budgivare kvar (så det hemliga bud det talades om igår tycks försvunnit).
    Rykten om att Raine Group skulle tjäna 1,5% av köpesumman i provision har dementerats kraftigt från banken och köparna är informerade om att deras provision är mycket lägre.

MÅNDAG 28/3

Budgivarna för Chelsea förväntas resa till London för att personligen träffa Chelseas ledning de närmaste dagarna, veckorna. De förväntas träfffa Marina Granovskaia, Bruce Buck, Eugene Tenenbaum från ledingen och troligen Thomas Tuchel. Enligt Telegraph.

Sky uppger att Chelsea måste presentera de nya ägarna 18 april till regeringen för deras godkännande och ändring av den speciallicens som styr Chelseas verksamhet just nu. Det ska samtidigt gå till Premier League så de kan starta sin godkännandeprocess.

Källor uppger att nyckeln till att vinna ägarskapet över Chelsea förväntas bli planer för Stamford Bridge. Klubben behöver utöka sin publikkapacitet, det är mer än allmänt känt och även i försäljningsvillkoren togs detta upp. Nu tror flera att just den frågan, men än priset där grupperna tycks ligga rätt lika, kommer avgöra vem som blir Chelseas nya ägare.
    Ricketts är de budgivare som satsat hårdast i sitt bud på just stadiumrenovering vilket gör att vissa börjar se dem som favoriter nu. Trots baksmällan med supporterorganisationerna som inte vill ha dem.

TISDAG 29/3

Daily Mail hävdar att Raine Group har sagt ifrån och vill inte att några budgivare ska ge några som helst offentliga kommentarer kring processen. Det låter högst trovärdigt då ingen seriös bank eller säljare vill att köparna ska försöka påverka processen i medierna.

ONSDAG 30/3

Information om försäljningen är återhållsam vilket leder till ordentliga spekulationer. Som att Ricketts nu ska vara ledande favoriter. Eller till att Boehly-gruppen redan jobbar med ombyggnadsplaner för Stamford Bridge.
  Favoriseringen av Ricketts lär bero på att de lierat sig med Ken Griffin som lär vara värd tre gånger så mycket som Abramovich. Vi har ju hela tiden oroat oss för att Raine Group kommer titta mest på pengarna, det är ju sådana banker är. Nu är det dock inte de som ska välja ny ägare, det valet ska komma från klubben. Raine Group ska bara se till att budgivarna är seriösa och har den finansiering som krävs.

John Terrys True Blue-konsortium för diskussioner med minst två av de utvalda spekulanterna. De sägs kontaktat tre av de fyra men vi vet inte vilka. True Blue ska ha samlat ihop en finansiering om 100m pund att erbjuda för en del av vinnande budgivare.

TORSDAG 31/3

Boehly-gruppen har slöppt viss information om hur de vill sköta Chelsea. De vill spendera mindre (och kanske klokare ibland) och sköta Chelsea som Fenway-gruppen sköter Liverpool. Vilket är en en bra ambition. Vad vi är livrädda för är ju ägare som Glazers eller Kroenkes som inte bryr sig om något förutom avkastningen, ägare som har en vision om vad de vill med Chelsea (och den ska ju matcha den ambiton vi fans har, att Chelsea ska på fullt allvar gå för att vinna och vara en välskött klubb på alla områden som den har varit förutom några dåliga affärer på stjärnnamn).

FREDAG 1/4

The Independent går ut med att Ricketts bud på Chelsea är helt kontantbaserat vilket kanske förklarar varför de lyckats skaffa sig förmåner av Raine Group som mest verkar bry sig om just pengarna. Trots att från fansidan är de de minst önskade nya ägarna.

SÖNDAG 3/4

Rock Entertainment Group och dess ägare Dan Gilbert som äger basketlaget Cleveland Cavaliers med flera lag har gått samman med Ricketts grupp inför det slutliga avgörandet av försäljningen av Chelsea. Dwt anses att det stärker Ricketts framförallt genom REGs starka ställning hos minoriteter. Ricketts har mött stark kritik på grund av det. Buden ska vara inne senast nästa måndag.
    I en opinionsundersökning som Chelsea Supporters Trust har genomfört är 77% av fansen emot att Ricketts får ta över klubben.    
    Ricketts försöker vinna stöd genom att lova att de aldrig någonsin skulle gå med i någon form av European Super League (lätt lovat då engelska regler nu förbjuder det) och göra allt för att stanna på Stamford Bridge, ett annat ganska tomt löfte då CPO har rättigheerna till arenan och namnet.

MÅNDAG 4/4

Familjen Ricketts som bryter mot Raine Groups önska om att budgivarna inte ska påverka processen i medierna, gör det hela tiden.
    De har nu gått ut med en plan pååtta punkter som vi delvis berörde igår. Den innehåller saker som löften om mmångfaldsarbete, fortsätta jobbet med Chelesa foundation, att aldrig ändra klubbmärke, färger och annat, öka antalet dammatcher på Stamford Bridge. Det är flera saker de inte kan ändra som de lovar och vi är inte alltför imponerade.
    Läs mer i The Athletic>>

TISDAG 5/4

Den mest okända bdugivare är Steve Pagliuca. Han lrä ha kontaktat flertalet investerare inför det slutliga budet till måndag. Bland dem den kände förre Disneychefen Bob Iger.
    Pagliuca är tydligen den ende som inte varit i kontakt med Chelsea Supporters Trust ännu CST har inte lämnat ut detaljer om de mötena även om Ricketts har gjort det.
    Budgivarna förväntas alla komma till London under veckan för samtal med Chelsea.

TORSDAG 7/4

Deadline för budgivarna att lämna sina slutliga bud har flyttats fram. Exakt dag har inte angivits men det ska ske senare i nästa vecka och inte på måndagen. Det ser också ut som om buden som lagts redan har börjat granskas av Premier League trots att inget bud har förordats ännu. Buden ska börja granskas av brittiska regeringen veckan därefter, från den 18 april.


Lindy


CSFC