t
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  28 sp 17 v 8 o 3 f 57 - 19 mål 59 p

CWC -Klubblagsvärldsmästare 2022

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 17 sp 13 v 2 o 2 f 46 - 7 mål 41 p
21 - 27 mars 22
  NÄSTA MATCH: 2 april kl 16.00 - BRENTFORD Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 3 april kl 19.45 - READING -

Nyheter v-12


SÖNDAG 27:
WSL
LEICESTER WOMEN   v   CHELSEA WOMEN      0 - 9
Matchen spelas på King Power Stadium inför rätt stor publik. Senast, i cupmötet vann Chelsea med 7-0 på Kingsmeadow men Leicester drabbades då av en utvisning också.
    Reiten fälls och utmärkt frisparksläge för Chelsea. 2 Vilket MÅL det blev för Reiten som sätter frisparken i krysset. 3
    Bright med ett underbart pass till Kerr som löper sig fri, mv Lambourne gör en riktigt bra räddning men Kerr får returen och sätter den då enkelt. MÅL. 5 Hon utkökare sin ledning i skytteligan. Tre mål nu före Miedema.
  Du milde. MÅL igen. Den här gången serverar Kerr England som sätter den i krysset. 7 Tre mål på fyra minuter. Vet inte när om någonsin vi sett något liknande. Hela Licester samlas på plan för att diskutera.
    Matchens längsta period utan mål, men det blir hörna. 11 Och gissa vad som händer. MÅL. Bollen når till Beth England som sätter den i mål via Nouwen som tydligen fick målet. Det såg ut som en klack.... 11
    Nu diskuterar hela Leicester med sin manager vid sidlinjen.
    Nära igen för Reiten men de Graaf hann emellan i siste sekunden. 15 På hörnan nickar Kerr en bit utanför.
   Chelsea har nu samma målskillnad som Arsenal. +35 men är före i tabellen med en poäng.
    Nära igen, det är vidöppet i Leicester. Mv fumlar med bollen som nästan hamnar på Kerrs fötter innan målisen hinner kasta sig över bollen. 18
    Chelsea gör ett par misstag efter pressat hela tiden och Gregory kommer i bra läge men skottet i burgaveln, Musovic var med på den. 22
    Ännu en lng boll igenom Chelseas försvar men det blir en tajt offside. 24
    Ingle har inte en bra dag på mitten, flra grova felpass nu även om det senaste inte gav någon kontring.
    Tre mål inom tio minuter är ett ligarekord, då måste fyra mål på elva vara ännu ett.
    Bollen hamnar hos Rewiten som perfekt loftar bollen över till England som sätter huvudet till och MÅL. Samtidigt verkar en Leicesterspelare spring in i stolplen. Usch, otäck huvudskada. Byte förstås. Plumptre kan åtminstone gå av sjlälv. Skönt.
    Reiten har varit strålande bra.
    Bright med en tung bredsida som mv tvigas tippa till hörna. 34 Dålig hörna, första dåliga Reiten gjort i matchen.
   Chelsea spelar träningstrianglar igen och de staackars Leicesterspelarna får bara jaga boll.
    Kerr nickar på pass från Reitens perfekta boll, mv gör en tv-räddning. 38
    Ännu en perfekt boll av Reiten mot Kerr som går upp men mv kastar sig dödsföraktande in och får bort den och en frispark. 43
    Fem minuter tillägg. Hörna. Farlig, på väg direkt in, nicken sedan över och ut av Bright.
    MÅL. Reiten söker Kerr vid bortre stolpen. Kerr behövde inte sätta bollen i nät, vilket hon hade gjort annars för den gick in med en elak skruv. 45+5
    Matchen var ju effektivt slut innan tio minuter. Det är mest frågan om hur Chelsea vill ha det och om de tänker fortsätta trycka på som de gjort i första. Hela frontlinjen har varit utmärkt, Reiten strålande. Många kallar henne WSLs mest underskattade spelare, inte hos CSFC, vi har alltid hållit henne och Cuthbert som väldigt viktiga för Chelsea. Reiten är också Chelseas bäste på fasta bollar som hon visade med sitt mål.
    -ANDRA-
Chelsea går in i andra halvlek som serieledare för första gången den här säsongen då vi förlorade öppningsmatchen på ett solklart offsidemål till Arsenal och sedan fått jaga dem.
    Fleming in för Chelsa och för Ji.46
    MÅL. England perfekt till Kerr som går upp och nickar bollen otagbart in i burhörnan. stackars Leicester. 47
    Nära igen, underbar boll till Charles som inte lyckdes vinkla sin fot rätt utan bollen gick utanför. 51
    Fleming missar ett enkelt pass men jagar ifatt och erövrar bollen och avancerar mot mål tills mv kastar sig mot hennes fötter och tar bollen och en ordentlig smäll. 58 Från sin egen spelare som både trampar och landar på henne. Det sammanfattar nog Leicesters dag.
    Magda och Maren ska in. Cartr och Nouwe ut. 62
    Bra chans för England men skottet täcks ut. 64
    Matchen har tappat fart och tempo och det är ju knappast oväntat. Stora frågan är väl snarare om vi ska få en hattrickskytt än om Leicester ska reducera.
    James och Jonna ska också in och Hayes utnyttjar alla hon får. England och matchens spelare Guro Reiten av. 70 Två ev hatttrickskyttar tas av, de är nog inte glada. Spence också in för Ingle.
    Ji kan fått en hjärnskakning och även hon togs av för huvudskada i paus om uppgifterna från Skys kommentator stämmer. En Leicesterspelare kollas nu för samma efter kollision med sin målvakt Lambourne. Byts också ut. Tre huvudskador i en match är mycket.
    Bra räddning av mv när Spence försöker. 80
    Hörna från Cuthbert tar i översidan på ribban och ut. 86
    MÅL. Där kom det och det är väl Lauren James's första mål för Chelsea eller? Mycket bra spel av Charles som passar bakåt och James rakar in bollen, 88 (Bkeräftat, det är hennes första).
    MÅL. Bara dryga minuten senare kommer nian. Jessie Fleming gör det. Spence klackar fram bollen till henne och hon skjuter otagbart just vid stolplen högt upp. 90
    Fem minuter tillägg även denna halvlek.
    Friläge för Leicestr och Musovic snabbt ut och stressar henne att missa målet. 90+5
    Så nära en perfekt match som man väl kan komma. Det var suveränt fin fotboll av Chelsea och Leicester hade inte en chans, det var inte så att de var usla och bjöd Chelsea på det här - de kunde bara helt enkelt inte matcha Chelsea som gjorde en av sina allra bästa matcher.
    Samtidigt, hur roligt det än är för ett Chelseafan är det inte riktigt bra att det blir sådana här resultat för damfotbollen. Fast det är ju ruskigt gnälligt att säga så just nu som Chelseafan. Spelarna i båda representationslagen visar ju att inget stör dem av allt utanför plan. Det är oerhört starkt och en stor komplimang till Emma Hayes och Thomas Tuchel.
    Sam Kerr stärkte sin ledning i skytteligan. Chelsea gick upp i serieledning för första gången. Gick förbi Arsenal. Skaffade sig en tre mål bättre målskillnad än Arsenal också. Har nu gjort fler mål än Arsenal också, och släppt in färre.

Chelsea Womens lag mot Leicester. Zecira Musovic står för tredje raka ligamatchen, vilades i FA Cupen. Ska vi tolka det som att svenskan har tagit över förstaplatsen i mål från Berger? Mer oroande att Magda Eriksson inte startar. Jonna A också på bänken från start.
    Musovic - Carter, Bright, Nouwen, Ingle, Ji, Charles, Reiten, Cuthbert, England, Kerr
    Som redan känt är Kirby och Harder borta pga skador, sjukdom.

Sky meddelar att de budgivare som är kvar i rejset om att köpa Chelsea har till 11 april, sedan ska deras slutgiltiga och bindande bud vara klara. Detta efter att de fått tillgång till all data om klubben från spelarkontrakt till alla kostnader och intäkter samt tillgång till personal från klubben.
    De menar att det är fyra budgivare kvar (så det hemliga bud det talades om igår tycks försvunnit).
    Rykten om att Raine Group skulle tjäna 1,5% av köpesumman i provision har dementerats kraftigt från banken och köparna är informerade om att deras provision är mycket lägre.

LÖRDAG 26:
Kai Havertz gjorde mål mot Israel. Han lever allt mer upp till alla förväntningar. Han gjorde en stor match. TImo Werner gjorde sedan andra målet.

Mason Mount och Conor Gallagher startade båda för England mot Schweiz i träningsmatchen ikväll. Gallagher stod för en assist.
    Marcos Alonso startar för Spanien mot Albanien i den träningsmatchen, Azpilicueta på bänken. Han blev utbytt i andra och sedan tappade Spanien vinsten.
    Lukaku spelade inte men Michy Batshuayi fortsätter göra mål i landslaget, idag mot Irland.
    Kai Havertz och Timo Werner startar för Tyskland mot Israel. Rüdiger dock på bänken.

Sky bekräftar de fyra kända budgivarna som nu är shortlsit men nämner ingen om en femte. De säger också att en köpare måste garantera en miljard pund till infratrukturen för Chelsea (vi vet ärligt talat inte vad det innebär men vi gissar på någon slags drifts- rörelseutrymme). Det handlar inte bara om en köpesumma. Candys Blue Football fortsätter söka möjlighet att bidra även om de inte verkar vara med på shortlist.

En femte budgivare ska kommit med på Raine Groups shortlist, men ännu vet ingen något alls om vem det kan vara.
    Fakta kring köpeprocessen är svåra att få fram och vi önskar det fanns större transparens i processen.

Chelsea möter Leicester som gått bra sedan de bytte manager till Lydia Bedford imorgon. Det blir dock utan Pernille Harder och Fran Kirby som båda är borta. Kribys skada är lite mystisk och vi misstänker tyvärr den kan ha med hennes tidigare svåra hjärtprob lem att göra. Det enda som sagt är att hon lider av fatigue, vilket kan vara många saker. Harder fick kliva av ågra matcher tillbaka med skada och Hayes chansar aldrig med skador.

FREDAG 25:
The Athletic påstår att fyra budgivare är kortlistade nu. Boehly, Broughton (som de kallar Blitzer och Harris, dvs delägarna i Palace), Rickets och Pagliuca (Celtic- och del av Atalanta). Alltså bara amerikanska ägare även om Martin Broughton är ansitket för Blitzer & Harrris.

** Uppdatering fredag kväll. **
BBC har fått konfirmation från Boehly- och Broughton-konsortierna att de är med i den fortsatta processen om att köpa Chelsea. Det är inte hlt klart vilka fler om det blir fler är, men ett hittills okänt konsortium ska tagit sig vidare.De är dock fortfarande okänt vilka de är.
    Däremot verkar det som Saudi Media Group SMG och Blue Football, Nick Candys, varkar förlorat. Catalina Kim från Blue Football, som representerar de sydkoreanska investerarna ska uppmmanats gå ibop med andra budgivare. Det är alltså inte kört för dem som ännu inte tagits med. Utan de kan söka nya konstellationer. (Som CSFC har framfört önskemål om att de ska gå ihop med Broughtons grupp).
    Det finns ingen deadline som vi trott att komma med på listan över uvalda budgivare.
    Det verkar som de som tagits bort inte klarat de finansiella kraven runt köpesumman, men de får liksom en andra chans om de kan hitta vidare finansering. De är inte helt ute ur leken alltså.
    Ricketts bud väntar fortfarande på besked och som tidigare rapporterats har de mött motstånd efter träffat Chelsea Supporters Group. Vi får se hur det utvecklar sig. Ricketts säger i ett uttalande att de tagit till sig åsikterna och kommer förbättra sitt bud på de punkterna som CST är skeptiska till.
    Än så länge verkar de mesta handlat om finanserna och vilka som bäst möer de finansiella kraven och köpesumma. Dessa berör värderingen av klubben, deras rörliga kapital, varifrån kapitalet kommer, hur snabbt pengarna kommer fram och med vilken säkerhet. Budgivarnas bakgrund inom sportmanagement har också värderats. (Vilket kan vara orsaken till att Blue Football och SMG inte gått vidare som det verkar, då de inte har den bakgrunden, men det kan också röra sig om värderingar som ovan ang deras finansiella positioner).
    Som alla redan vet får inte vinst från försäljningen gå till Roman Abramovich utan den kommer att frysas eller som Roman lovat gå till välgörenhet. (Frysas innebär förmodar vi att det är pengar som inte kan röras så länge sanktionerna gäller, vilken ingen vet idag men politiker har signalerat att alla sanktioner som rör Ryssland kommer ligga fast minst ett år efter krigets slut.).
    Boehly och Broughtons bud ligger just nu bäst till enligt bedömare, vilket mycket tycks bero på att de redan tidigare gjort försök att köpa Chelsea vilket innebär att de redan löst flera problem med ett eventuellt köp. Alla som nu går vidare får full access till klubbens räkenskaper och nyckelpersonal som de kan diskutera med innan ett slutligt val kommer att ske. Det valet ska sedan gå till regeringen som efyer sin bedömning av särksilt det finansiella och vart pengarna kommer från och går till då kan ändra den speciallicens som Chelsea FC just nu har kring sin verksamhet. Därefter ska de nya köparna granskas av Premier Leagues s k due diligence-kommitté.
    Boehlys har stor erfarenhet av sportmanagement från baseball och basket som delägare i LA Dodgers och Lakers. Broughtons grupp har Martin Broughton som geomfört likande övertagande hos Liverpool och till finansiärerna finns amerikanska ägare till basketlaget Philadelphia 76ers. Dessa, Blitzer och Harris är också delägare i Crystal Palace, ett ägarskap de måste göra sig av med om de vinner budet kring Chelsea.
    Många frågetecken återstår alltså men bilden börjar helt klart klarna. Nu vill vi gärna se vad som händer med de mer mjuka värderna, hur Chelsea ska drivas och av vilka men det lär nog dröja en del. Vinner Broughton förväntas han ta över som ordförande efter Bruce Buck. Vi fans vill väldigt gärna att nästan hela ledningen ska få stanna och inte minst vill vi ju ha kvar Marina Granovskaia. Om det går, det är nog det sista vi får besked om.
**
   

Raine Group ska ha sagt till de prioriterade budgivarna, varav vi bara känner till Boehly och Broughton än så länge, att de räknar med att köpet ska kunna bli klart innan slutet av april.

Chelseas damer möter Leicester på söndag och en vinst tar oss förbi Arsenal. Detta då Arsenals match mot Tottenham (liksom Chelseas i onsdags) har ställts in pga covid.

Chelseas FA Cupsemi mot Crystal Palace ska spelas på Wembley söndagen 17 april kl 17.30.

TORSDAG 24:
Sky News menar torsdag kväll att Raine Group räknat bort några budgivare. Trump-supportern och NY Jets-ägaren Woody Johnson sägs missat att gå till andra omgången. Liksom Saudi Media Group och Aethel Partner. De hänvisar till Press Associated och menar att Raine Group nu håller på att meddela budgivare att de inte gått vidare innan något officiell meddelas.
    Vi kanske får räkna bort fler namn senare ikväll.

Thomas Tuchel är nominerad till Månadens Manager för mars. Kai Havertz och Trevoh Chalobah är nominerade till Månadens Spelare. Kai Havertz vinstmål mot Newcastle, den perfekta nedtagningen och skottet är nominerat till Månadens Mål liksom Reece James's mål mot Burnley.

En ny budgivare har avslöjats. Stephen Pagliuca är från Boston, USA och delägare i basketlaget Boston Celtics och i italienska Serie A-klubben Atalanta. Det är inte mycket känt om vilka mer som ingår i hans bud eller något om budet.

Det har sagt ett par gånger redan men nu återkommer rykten om att Raine Group kommer meddela en s k short list över prioriterade budgivare idag. Eller imorgon.
    Det sägs också att Raine Group har begärt försäkringar om att nya ägare ska spendera och fortsätta klubbens ambitioner.
  Spekulationerna om vilka som kommer på listan är många och långt ifrån samstämmiga. De flesta tror dock Boehlys konsortium är med på listan.

Chelsea har också fått tillgång enligt de förändrade restriktionerna till 30m pund i tillgångar från moderbolaget Fordstam för att försäkra driften till köpet bir klart.

ONSDAG 23:
Brittiska regeringen har gjort förändringar i Chelseas restriktioner och fans kan nu köpa biljetter till bortamatcher, cupmatcher och till damlagets matcher. Däremot går det fortfarande inte att köpa biljetter till hemmamatcherna även om redan köpta biljetter gäller. Läs mer här>>

INSTÄLLD
Kvällens match mellan Chelsea Women och Tottenham har ställts in. Detta på grund av flera positiva covidfall i Tottenhams trupp. Inget nytt datum har getts.

Glöm inte att ni har alla info vi tagit del av, det mesta är ju rykten men ändå, kring försäljningen av Chelsea finns samlat och summerat under rubriken Försäljningen här till vänster.

Det viktiga ikväll är att Chelsea Women slår Tottenham och äntligen tar sig upp på förstaplatsen som vi av domare berövades genom flera meters uppenbart offsidiemål och icke-straffar mot Arsenal av domare. VAR behövs även i damfotbollen, vad än Eidevall aom fått jackpot i domslut mot Chelaea än hoppas.

Vad än Roman Abramovich sägs vara, är han forfarande den bästa ägare en engelsk fotbollsklubb har haft om vi bara ser till ägandeskapet. Att ersätta honom är skrämmande på flera sätt. Vi vägrar ge oss in i den andra debatten men vi vet att en del är lögner och skulle aldrig klara sig i en rättssal, men umgås man med riktigt vedervärdiga människor får man nog acceptera att det kostar. Rättsäkerhet är inte poiitik men man får betala för sitt umgänge.
    Vi vet lite om några som vill köpa och vi gillar absolut några och vill absolut inte ha med Trumpsupportrarna från USA att göra även om de har pengar (de skiter ju i fotbollen, de ser fotboll bara som affärsrörelse).
   Så ja, vi är oroade. Vi har haft älskade ägare, Mears tog Chelsea in i framtiden i nästan 80 år, Bates gjorde en del bra saker, framförallt upprustningen av Stamford Bridge och CPO, men han utnyttjade också klubben för sina privata investeringar, ville elektrifiera supportrar och satte oss dagar från konkurs. Alla vet vad Roman Abramovich har gjort.
    Vi har ingen aning om vad som händer och vi är i helt händerna på andra, men vi kan ju drömma. Riktigt detsamma som de senaste 19 åren kan vi nog dock inte räkna med. Men vi vill ha en ny Matt Harding, en rik fan som verkligen älskar Chelsea och helst är ett fan sedan mycket länge. Vi vill inte ha människor som ser Chelsea som en affär.
    Vi vill inte ha några amerikanska ägare som Kroenke i Arsenal, Glazers i United och många andra amerikaner i engelsk fotboll bara bryr sig om pengarna. Vi vill ha Chelseaälskare som ägare.

TISDAG 22:
Fran Kirby har vilats på sistone då hon drabbats av fatigue och Emma Hayes har inte velat chansa med att spela henne. Hon kommer inte spela mot Tottenham den här veckan och kanske inte heller mot Leicester på söndag. Vi kan bara hoppas det inte är något som hänger med efter hennes våra hjärtsäcksinflammation.

Vi tror på det när vi ser det men Goal hävdar att vi kommer få veta vilka som är toppbudarna på Chelea redan tisdag eftermiddag.
    Varje mediasajt och varje skvallerblaska har bestämt sig för vilka som vinner. Alla har olika. Vi avvaktar till vi vet något.

MÅNDAG 21:

Chelsea har lottats mot Arsenal i damernas FA Cupsemi. Prel speldatum 17 april. Det är en repris på förra säsongens FA Cupfinal som spelades i början av december 2021 och som Chelsea vann med klara 3-0. Semin spelas på bortaplan den här gången. I andra semin möts West Ham och Man City. Finalen spelas på Wembley 15 maj.

Nu är det helt klart att Reece James har tagit det mycket kloka beslutet att tacka nej till att spela meningslösa träningslandskamper med England och istället se till att bli helt skadefri. Han har lämnat återbud till landslagssamlingen.
    Mason Mount och Conor Gallagher är de Chelseaspelare som är kvar och kommer delta, liksom exspelarna Marc Guehi oh Tammy Abraham.

Damerna fortsätter spela, men för herrara är det träning för en del, rehab för några och landslagsspel för de flesta. Vilket innebär stor skadeoro hos oss supportrar för vi har inte råd med fler skador nu när säsongen går in i sitt kanske viktigaste skede.

Nu ser det ut som Chelsea stoppat Reece James från att bli mer skadad då de inte vill släppa iväg honom på landslagsspel. Bra beslut av klubben.

Nästa match är först 2 april. Derby mot Brentford.

Damerna fortsätter sin jakt på Arsenal och har en hängmatch som ska spelas i veckan. Hemma på Kingsmeadow mot Tottenham som tillhör topp 5. Matchen visas på Viaplay.
    Vinst i den matchen och Chelsea går upp i topp, förbi Arsenal.

Dragningen i Vitality FA Cup för damer görs ikväll kl 19.30. Vi kan lottas mot West Ham, Arsenal eller Manchester City. Herrarna hade tur i sin lott och drogs mot det på papper svagaste laget Crystal Palace, vi får hoppas samma händer för tjejerna dvs att de lottas mot West Ham.

Allt överskuggas dock just nu av försäljningen av Chelsea. Vi lär knappast få några besked utan det blir bara vilda spekulationer den närmaste veckan. Det är en gissningstävling som pågår i medierna och de har alla sina egna favoriter.

 

Rykten, notiser m m, v-12


SÖNDAG 27:
Nu ska även Real Madrid vara intresserade av Romelu Lukaku. Liksom PSG tidigare uttryckt intresse. Vi misstänker deras intresse kommer svalna betydligt när prislappen kommer. Det känns som båda klubbarna hoppas på någon form av rea på grund av osäkerheten kring Chelsea och försäljningen.

LÖRDAG 26:
Chelsea ska varit beredda att betala 5m pund för Chicago Fires unge målvakt Gabriel Slinona, 17. Det ska nu fallit igenom pga sanktionerna. Vilket låter llte konstigt då värvningar ändå inte får göras förrän i sommar och då är ägarbytet med största säkerhet klart.

Chelseasajten har en längre intervju med Timo Werner som är läsvärd.>>

Ryktena om Ronald Araujo från Barcelona växer snabbt och han jämförs nu med Rüdiger i både spelstil och fysiskt. Han kallas The Beast, åtminstone i skvallersammanhang. 23 år gammal. Han har inte velat förlänga med Barcelona och har därför en vettig utköpsklausul om 36m pund. Flera klubbar, givetvis också Man United ska vara intresserade.

Andra tror lånespelaren Levi Colwill är den som kommer ersätta Rudiger. Vi får se men han har fått strålande omdömen under sin lånetid i Huddersfield.

FREDAG 25:
Eden Hazard lär knappast kunna vara aktuell för spel mot Chelsea den här säsongen heller i Champions League. Han ska genomgå en mindre operation som förväntas hålla honom borta några veckor.

Atletico Madrid funderar på att försöka värva Hakim Ziyech från Chelsea.

Alltfler tror att den tredje prioriterade budgivaren är Chicagofamiljen Ricketts. Däremot verkar Nick Candys Blue Football vara ute - men ingen vet något bestämt än.
    Chelsea Supporters Trust har dock gått ut offentligt med invändningar mot Ricketts som nya ägare. Detta efter att mött familjen och dess representanter. Läs artikeln i Mirror här>>

Billy Gilmour fick massor av beröm för sin insats mot Polen i Skottlands träningslandskamp mot Sveriges nästa VM-kvalmotståndare.

PSG sägs vilja värva Romelu Lukaku och han påstås vara intresserad. PSG tappar förmodligen Mbappé i sommar och även Neymar och Messi lär vara rastlösa där. ågot vi säkert får höra mer skvaller och rykten om.

Times håller Boehly-kosortiet som favoriter till att bli nya ägare av Chelsea. Även Rickets och Martin Broughtons bud sägs gått vidare för vidare bedömning. (Times ägs av Murdoch-gruppen, vi vet inte om det påverkar deras gissning).
    Saudi Media Group sägs fallit ifrån och de sägs nu vara intresserade av att gå ihop med något annat konsortium. Vi lär nog få fler sådana rapporter.
    TalkSport hävdar att det nu bara handlar om Boehly och Broughtons konsortier.

TORSDAG 24:
Inte ens nära Chelsea men vi kan inte låta bli att undra över idrottspamparnas rövslickeri inför Ryssland. Fina (simmarna) bestände sig först idag för att vägra ryssar och belaruser. Sist av alla stora. Fifas Infantino är famöst nära Putins arsle och bosatt i Qatar. Det var också Blatter som bara blev vald på mutor framförallt till smånationer som aldrig kommer konkurrera inom fotbollen. Hockeyvärldens store man Fasel är en annan Putin rövslickare och så många fler. Så många av dessa kommer från det påstått neutrala Schweiz. De internationalla idrottsorganisationerna har väldigt mycket att ta itu med framöver. Den stora lögnen om att idrott och politik inte hör ihop är krossad och det är på tiden. Efter bojkotten Los Angeles OS 1984, Moskva OS och andra åtgärder utan resultat börjar idrotten äntligen visa ett samvete även om fotbollen ska spela i Qatar senare i år. Det positiva är ändå att det går framåt, mycket sakta men framåt förutom i de allra mest korrupta idrotterna (handbollen är illa ute). Idrottens problem är förstås att så många nationer där röster är till salu kan köpas och då varje röst är likvärdig. En röst för en nation med några tiotusentals invånare väger lika mycket som varje europeiskt land, varje sydamerikanskt land med hundratusentals fler spelare, fömodligen miljoner fler, och stora ligor och ingen utanför de kontinenterna har någonsin varit nära att t ex vinna i fotboll. Nåt är väldigt fel.
    Vi har inte kontrollerat mn vi tror det va Churchill som sa att demokrati är inget bra system men det är det bästa vi hittills kommit upp med. Dags at revidera, först av allt ta bort vetot i FN, nästa ge röst som representerar människorna inte nationerna.

César Azpilicueta har vägrat att kommentera på sin situation i Chelsea med utgående kontrakt och skvaller om Barcelona. Han menar det är inte rätt tid att diskutera sådana saker och liksom Rudiger kommer han inte kommentera något före sommaren.

Chelsea lär ha en återköpsklausul med Tammy Abraham, den gäller dock först nästa år. Den sägs vara på 67m pund. Under tiden lär Roma satt en utköpsklausul på 100m pund på Abraham som gjort stor succé i Roma med 23 mål.

Chelsea lär intressera sig för Crystal Palaces unge vänsterback Tyrick Mitchell, 22, som just tagits ut i engelska landslaget.

Liverpool hoppas dra nytta av Chelseas besvärligheter och locka Barcelonas kontraktsrebell Ronald Araujo till sig. Samma källor påstår att Chelsea ska ha lagt bud på Araujo vars kontrakt går ut nästa år, innan "besvärligheterna" uppstod. Vi vet inte hur mycket vi tror på det men Araujo har varit i skvallerfronten rätt länge nu.

ONSDAG 23:
Vi ger inga ytterligare kommentarer men det kan ändå vara intressant att Ukrainas president lär bett USAs president att inte sanktionera Chelsea utgående ägare. Läs här>>

Lyon sägs nu, efter att vägrat bryta hans lånekontrakt, att inte vilja utnyttja sin förköpsoption på Emerson Palmieri i sommar.

Mycket snack om Eden Hazard, som alltid. Real vill bli av med honom enligt ryktena och Chelsea och kanske än mer Arsenal tippas som hans nästa klubbadress. Vi känner onekligen tvivel på att han vill riskera sin legend-status i Chelsea genom att gå till Arsenal (som också sägs jaga Tammy Abraham). Newcastle nämns också som ny adress för Hazard vars tid i Real måste sägas blivit en flopp.

Elliott Management, investmentfirman som äger Milan tillhör minoritetsinvesterna i Bluie Football säger The Sun.

Till de mer bisarra rykten som dykt upp är att Catalina Kim som är en av de avgörande personerna i Nick Candys Blue Football-konsortie anklagas (vi får väl använda det ordet) för att vara Tottenhamsupporter.Allt för att smutskasta henne inför supportrarna. Det har hon i ett nyetablerat socialt medie-konto hel förnekat ochpåpekar att hon dessutom bor i Chelsea. Hon är ett stort fan av Thomas Tuchel. Hon leder sydkoreanska gruppen C&P som ingår i Blue Football-gruppen.

Tammy Abraham sägs har en återköpsklausul i sittkontrakt med Roma. Man United sägs nu vilja värva honom i sommar, trots den. Vi får väl se hur Chelsea i så fall agerar, om det får agera men vi utgår helt från att vår ägarfråga är löst långt innan silly season börjar.

Nick Candys Blue Football har höjt sitt bud på Chelsea till mins 2,5 miljarder pund säger ryktena.

Los Arrogantos Blancos, Real Madrid tror de ska kunna locka Thomas Tuchel till Madrid. De planerar tydligen att sparka Carlo Ancelotti till sommaren då han blev utklassad i senaste El Clasico. Tidigare sägs PSGs Mauricio Pochettino varit förstaval men nu är det Thomas Tuchel.

Milan tillhör klubbarna som nu jagar Armando Broja i sommar.

Declan Rice, West Ham som Chelsea släppte som 14-åring för han var för liten (han har växt till sig) är alltid aktuell för Chelsea och har inte dolt att han gärna återvänder då hans bäste vän spelar kvar (Mason Mount) har fått en prislapp. Han vill inte förlänga sitt långa kontrakt med WH, vi tror det går ut 2025, men West Ham kommer kräva 150m pund för honom. Vi kan inte tänka oss att någon betalar det men ändå sägs United vilja det.

Familjen Rickett har fått mycket kritik för utalanden som gjorts som är ant-islamistiska (gjordes av deras far för ett antal år sedan men inget glöms eller göms på sociala medier) och för bristande satsningar. De vill därför utföra en PR-resa till London och charmkampanj för att träffa Chelsea fans och bemöta kritiken mot dem innan budgivningen för Chelsea avgörs.

Scousern Jamie Carragher har gjort ungefär allt han kan för att få Tuchel att hoppa från Chelsea till United. Nu har han bytt fot, han är ju tv-fotbollsexpert, så nu hävdar han att Chelsea får aldrig släppa Chelsea. Kan vi, snälla tv-bolag få s k experter som kan något, som tänker först? Alla vet svaret. Nix. Inge i Sbrige heller så Bank och Niva finns. Martin Åslund börjar vara den enda som tänker innan han pratar. Djordic gör det inte men han är ärligare än alla de andra ändå. CMores alla experter kommer få äta upp sina ord när Chelsea spelat mot deras stora favoriter, som de uttryckt det, Real Madrid som enligt dem är så mycket bättre än Chelsea.
    I modern fotboll finns ingen lojalitet, men vi Chelseasupportar tror att Tuchel är ett undantag. Han vill vara i Chelsea och bara en fullständig idiot till ny ägare ändrar det. Hur omöjligt det än att tro att någon människa är så dum. Å andra sidan finns ju Trump och hans mobbare Putin som motbevisar den teorin.

TSDAG 22:
Antonio Rüdiger är Premier Leagues snabbaste spelare, det trodde ni inte. Han har klockas för 22,8 mph. Vilket säkert blir något mer i km per timme. Åtminstone 0,609i gånger mer.

Romelu Lukaku har utsetts till Serie As bästa spelare 2020-21. Bland annat före Christian Ronaldo. Hoppas vi får se den Romelu Lukaku i Chelsea snart.

Ordföranden i USAs Basketball-förbund lär lagt ett bud på Chelsea enligt Sky. Vi har inga detaljer om det bud Larry Tanenbaum sägs lämnat. Vissa medier säger tjugotalet bud har lämnats, andra säger ett femtiotal.

David Squires har en ny insikt till varför Thomas Tuchels kväll blev förstörd i lördags. Vi trodde det var FA som förstörde hans kväll, det visade sig vara Bono. Läs här>>

Det ser lovande ut att FA hittar en lösning så både Palace och Chelsea-fans kan se semifinalen på Wembley. Däremot är supportrar från Liverpool och City väldigt sura då FA visste om att inga tåg från deras städer går till London den dag de ska spela. Vilket självklart kommer innebära trafikstockningar och mycker problem med många tiotusentals supportrar som vill ta sig till Wembley. Det är jobbigt nog inom London, två timmar köande till tunnelbanan tog det senast.

Flera medier håller Ricketts-familjen från Chicago, med Chicago Cubs i sin portfölj ses av flera som en av favoriterna att ta över Chelsea. CSFC har som ni kanske noterat snarare varnat för dem. Den åsikten får nu ordentligt stöd av ordförande i Chelseas Supporters Club i Chicago som också är säsongsbiljettinnehavare på Cubs baseballmatcher. Han direkt varnar Chelsea för Ricketts som han ser närmare som rovdrivare och dåliga förvaltare (för ägare är bara förvaltare av idrottsklubbar) av Cubs och han tror inte det blir bättre i Chelsea. De är profitörer som de flesta amerikanska ägare, sport är ett sätt att tjäna pengar. Läs mer här>>
    De är också stora Trump-supportrar och har skänkt 1 miljon dollar till Trumps valkampanjer.
Vilket för dem in i Woody Johnson-kategorin och ägare som CSFC hoppas slippa se i Chelsea.

MÅNDAG 21:
Blue Football, eller Candy-konsortiet, har knutit ytterligare sydkorenska medlemmar till sig. Exakt vilka de är är ännu inte känt förutom Hana och C&P som var kända tidigare. Sky säger det också innebär att han har höjt sitt bud som gissningsvis var 2 miljarder pund innan.

Newcastle vill ha en ny målvakt; antingen Kepa Arrizabalaga eller MUs Dean Henderson. CSFC förväntar sig att Kepa lämnar Chelsea i sommar, han är helt enkelte för bra för att vara andremålvakt och just nu petar han inte Edouard Mendy som är snäppet bättre.

Det är okart om Chelseafans får köpa biljetter till semifinalen mot Palace på Wembley. Det hela är ju ett skämt då biljetter kan köpas direkt från FA men skulle Chelsea sälja biljetter får de inte göra det. En parlamentmedlem har det enda förslaget. Sälj som vanligt och skänk alla intäkter till Ukraina eller för att FA, och klubbarna ska dela dem.

PGMOL, domardelen av engelsk fotboll tar äntligen rätt beslut och gör domare till VAR-specialister. Först ut är Mike Dean, 53 om slutar döma på plan för att bara döma VAR, vilket förhoppningsvis leder till mer konsekvent VAR-bedömning framöver. Dean gör sin sista säsong. En kontrovrsiell domare säger många men ärligt talat vid 53 fortfarande en bättre domare än flera av hans kollegor.

Klubbens lånerapport vari Conor Gallagher hjälper Crystal Palace till semifinal i FA Cupen bara för att inte själv få spela i den. >>

Londonbaserade investeringfirman Centricus har lagt bud på Chelsea. Ingen har tidigare känt till deras intresse. Det är fyra personer inom finansvärlden som alla är säsongsbiljettinnehavare som ligger bakom Centricus. Garth ritchie, Nizar Al Bassam, Jonathan Lourie och Bob Finch (tidigare inblandad i Norsjælland). De har gjort klart att de vill behålla nuvarande fotbollsledning med Thomas Tuchel.

Trump-mannen Woody Johnson med NY Jets i sin portfölj lär ha lagt sitt bud individuellt, inget konsortium bakom honom. Han lär vara värd 5 miljarder pund själv.
    Martin Borughtons bud diskuteras mycket då det ägs, det har inte konfirmerats eller ens förnekats, attt två personer med ägarintresse i Crystal Palace (vår semimotståndare i FA Cupen) ingår i konsortiet. Man får inte äga del i två klubbar enligt reglerna så skulle Broughton bli valda måste de i så fall omgående sälja.

Juventus och Inter vill värva Conor Gallagher, som för övrigt inte får spela med Crystal Palace på Wembley mot Chelsea enligt reglerna.

Amerikanska källor säger att det är amerikanska konsortier som leder rejset att köpa Chelsea. Antingen Boehly eller Hicketts. Vi tror inte på det då vi inte tror att något har utvärderats ännu. Även om de hänvisar till Athletics David Ornstein.

Football Insider som vi inte ser som en bra källa hävdar att Barcelona i princip har gjort klart med kontrakt för César Azpilicueta. Vi ställer oss mer än tvivlande.

Vår nästa C L-motståndare fick storstryk igår av ett Barcelona som beskrivits som ett krislag den här säsongen i El Clasico. Det verkar som Real Madrid utan Benzema knappast är det lag som svenska sportskrivare håller som favoriter i kvartsfinalen. Real Madrid var utklassade på sin hemmaplan Bernabeu med hela 0-4. (Det kunde/borde blivit klart mer). Barcelona med Aubameyang och Torres som inte fungerade så bra i Arsenal resp City nu är ett helt annat lag. Ska bli intressant att se hur Ancelottis lag hanterar detta med ett landslagsuppehåll och två och en halv vecka till mötet med Chelsea. Tuchel kommer noga studera den här matchen inför vårt möte med Real.
    Vi möter Brentford hemma inför bara säsongsbiljett-innehavare innan vi inför tomma läktare ska spela mot Real som har Valladolid innan dess. Vi är väldigt nyfikna på om Benzema hinner kommer tillbaka till den matchen.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se