csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  35 sp 19 v 10 o 6 f 70 - 31 mål 67 p

CWC -Klubblagsvärldsmästare 2022

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 2 o 2 f 62 - 11 mål 56 p

CHAMPIONS 2021-2022
Sam Kerr skytteligavinnare på överlägsna 20 mål, Årets Spelare

2 - 8 maj 2022
  NÄSTA MATCH: 11 maj kl 20.30 - Leeds Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 15 maj kl 15.30 - MANCHESTER CITY- FA -

Nyheter v-18


SÖNDAG 8:
Chelsea U23 förstärkta med Trevoh Chalobah som blev matchhjälte och Malang Sarr undvek nedflyttning från PL2. Detta genom att slå Tottenham med 2-1. Sista målet på övertid av Trevoh Chalobah, 90+1. Första målet gjorde Webster i 36 minuten.

Underbara scener på Kingsmeadow när Chelseas fantastiska damer fick sina medaljer och bucklan. De är härliga att följa även om de skrämde oss idag i en halvlek. WE ARE THE CHAMPIONS

WSL sista omgången
CHELSEA WOMEN – MAN UNITED W          4 - 2
    Chelsea måste matcha Arsenals resultat. Alla räknar med att de slår West Ham. United måste vinna samtidigt som City förlorar för att ta CL-platsen. Kingsmeadow är utsålt och det är härligt vårväder.
    United har börjat bäst. Carter har fått göra e mycket bra bryting och Bright gör sedan en hörna. 5
    Räddning på mållinje av Bright och Eriksson har nickat ihop med Andersson. 6
    Chelsea har absolut inte kommit igång alls utan hamnar på bakfot hela tiden. Oroande start på matchen. T o m Hayes ser orolig ut, det ser man sällan.
    Chelsea passar dåligr och förlorar nästan varje duell. De måste lugna ned sig.
    Ladd får gult kort för en knuff. 10 Chelsea får inte till något som helst anfallsspel, fortsätter förlora boll, utom Cuthbert som visar hur viktig hon varit för Chelsea i år.
    Ingle orsakar en onödig frispark och givetvis gör United mål på den. Katastrofsatart från Chelsea när Berger inte är med på den och bevakningen missar Thomas. 13
    Chelsea spelar som ett flicklag och ger bort boll efter boll. Dags att ta fram den mentalitet som de pratat så mycket om, för de är ärligt talat usla just nu. Chelsea är faktiskt utspelade.
    Cuthbert tar oss tillbaka in i matchen. MÅL. Långt inkast från Carter och via Erikssons nick till Erin Cuthbert kliver fram och bestämt smäller ii bollen otagbar, målvakte hann knappt ens reagera. 18 Inte rättvist men vi tackar och tar emot.
    Berger som varit en ren säkerhetrisk på sistone kommer först ut på en lång boll och istället för att rensa ser det ut som hon försöker dribbla Uitedafallare inna hon slår bort den. 22
    Väldigt farligt, mycket bra skott som Kerr blockerar. Det hade varit mål annars av förre Chelseaspelare Thorirsdottir. På hörnan är Berfger ute och häger tvätt me som tur ar går nicken över. Hayes har gått för erfarehet ite form när hon valde målvakt och hon har valt fel som vi ser det. Form måste alltid vinna ut. 24
  ’  Hönsgård och United tar lednigen igen genom Toone. Vi hade hoppats att kvitteringen skulle lungna ned Chelsea Touch via Andersson i mål och Berger är inte med på den. 25 Det här ser katastrofalt ut. Bara Cuthbert är i i närheten av normal klass.
    Arsenal är just nu mästare på målskillnad. Tack vare si storseger i veckan.
    Eriksso nickar ihop med en Uitedspelare den här gången. De samlas till krigsråd och goda råd behövs som Chelsea spelar, det sämsta vi sett på hela säsongen. Att säga att de spelar med nerverna utanpå speglar inte ens början av hur de spelar. De enklaste bollar gör de till misstag. Inte ens adra halvlek mot City i ligacupfialen var så här svag.
    Kerr nära komma fri me mv hinner ut. City har tagit ledningen så Uited är tillbaka på fjärdeplatse och utanför CL. Hoppas de får veta det i halvtid och tappar mod. 37 Arsenal har 0-0 mot West Ham.
    Hörna Chelsea. 38 Rensas bort med lite grann panik.
    Ännu en hönra. 42 Ny hörna.
    Eriksson halkar oattackerad och bollen går förbi henne till en röd, kaptenen har verkligen spelat nervöst. Tre minuter tillägg.
    Hayes måste uträtta underverk för att få ording på det här laget i halvtid. Läget just nu är att oavgjort räcker för Chelsea, om de kan åstadkomma det då West Ham håller Arseal mållösa me de ska vi inte räkna med. Bara Cuthbert får godkänt i Chelsea, förutom publiken.
    -ANDRA-
United kan inte nå CL som det står just nu. De måste slå Chelsea med tio mål samtidigt som City släpper in tre raka. VI får verkligen hoppas de får veta det i halvtid så deras motivation sjuker. Hur Hayes ska få igång Chelsea vet vi ite men vi hoppas ju. För det här är pinsamt.
    Ji och England kommer in. 46 Ingle och Andersson ut.
    Vilken start av Chelsea, tungt tryck och chans chans. Kerr sätter upp Cuthbert, skottet täcks och reture n sätter Kerr otagbart. Direktvolley, hur syggt som helst. MÅL Emma Hayes har gjort det igen. 46 Vilket mål det var, ett av säsongens finaste.
    Chelsea tillbaka i topp igen då Arsenal bara har oavgjort.
    MÅL. Ji satte upp det, till Harder med en underbar pass. Harder ser Reiten och Reiten sätter bollen. 51
    Höra United, lätt för Berger.
    Det är så man måste kolla tröjorna så annorluda spelar Chelsea efter bytea och halvtidssnacket. Vilken vändning på sex minuter. Fortsätt så. Hoppas ljudet når Chigwell och gör att Arsenal tappar modet.
    Det är dock inte slut här ännu, United slår ett inlägg som skruvar sig utåt mot mål och tar ovanpå krysset. Berger såg ut att ha koll men hade hon nått den...? Usch. 56. Vi behöver nog ett mål till för att kunna slappna av ett uns.
    Reiten spelar wingback och hon gör det så bra, det är en taktisk förändring vi ser då Adersson fick gå av.
    Galton, kanske bäst i United hittills skadad och måste gå av Hanson in. 64 Samtidigt har Arseal gjort två snabba mål.
    MÅL. Harder sätter press på Earps i målet och hennes boll ut blir dålig. Reiten tar den och spelar till Kerr. VILKET MÅL det var. Hon får en boll med ryggen mot mål uanför boxen, vänder och smäller till på volley och otagbat lobb som målvakte inte kan göra något åt. 66 Vilken spelare hon är. Hon har inte bara vunnit skytteligan nu utan förmodligen titeln till Chelsea.
    nära igen efter en hörna, United spelar ungefär som Chelsea i första nu.
    Ji som vi kommer sakna oerhört sätter en boll i bhyrgaveln via en stor räddning av Earps, vilket inhopp hon gjort i sin sista ligamatch för Chelsea. Hur ska Chelsea ersätta henne? 70
    Undrar om vi sett en sådan förvandling, olilka halvlekar har man sett av Chelsea men från en så svag till en sådan fantastisk andra halvlek!!! Emma Hayes är ett fotbollsgeni. Vilken effekt på sina byten, på sina taktiska justeringar och sitt halvtidsprat. Och vilka mål av Kerr, båda är sensationella.
    Fleming in för Harder. 77
    Ji skjuter och målet täcks dryga metern från mål. 79 Nära.
    Fleming kortas, löjligt då hon bara inte hann undan när United slog frisparken. 80 Eriksson nickar ett inlägg till hörna. Bruun in för Groee. Carter rensar bort hörnan.
    Ji pressar och bolle från United till Kerr som skjuter utifrån, Thorirsdottier får huvudet på den. Den hade og suttit annars. Hörna. 83
    Ji fälls i boxen men domaren tycker hon går ned för lätt. Tveksamt. Domare stod dock bra till. 84 Reprisen visar att domaren hade rätt. Ji borde kortats ;)
    Kerr klackar till Reiten, en försvarare hiinner just mellan. Det är uppvisning av Chelsea den här halvleken.
    tre minuter till tredje raka titeln, plus tillägg. Det har aldrig hänt förr.
    Ji som varit strålande ordnar en hörna. 90
    Sju minuter tillägg.
    Matchvinaren Sam Kerr av. För Drew Spence i hennes sista ligamatch för Chelsea. 90+3
    MÄSTARE, vilken vädning efter de första halvleken.

Sam Kerr vann skytteligan på 20 mål, sex fler än Miedema.


Jonna Andersson startar i sin sista ligamatch för Chelsea Women. Annars inga överraskningar utan Emma Hayes startarr starkast möjliga lag. Ji och Spence som också gör sina sista ligamatcher startar på bänken.
    Berger - Bright, Carter, Eriksson - Andersson, Charles - Ingle, Cuthbert - Reiten, Kerr, Harder.

Emma Hayes uttalade sig före matchen och gav det smått odödliga citatet: "I was born to win". Vi hoppas innerligt att hon har rätt, men tufft lär det bli då Man United har en liten chans på CL-spel och kommer ge sitt allt.

LÖRDAG 7;
Talande för denna säsong är att Conor Gallagher är bäste Chelseamålgörare och han spelar inte för oss den här säsongen. Sedan följer Kai Havertz på 34e plats. Inte fan kan man vinna ligan utan målgörare. Lukaku gjorde två idag och är nu på 37e plats. Han kostade en miljard. Chelsea är dock ett lag utan ryggrad just nu, JT hade nog "mördat" sina lagkamraer för hur de viker ed sig.

Slår City Newcastle imorgon är de fyra poäng före Liverpool. Vi tror det är avgörande. City måste dock hämta sig från fiaskot i Madrid för att göra det.

Ett enormt viktigt resultat. För ligan och för Chelsea. Ett Chelsea som ser ut att lagt ned säsongen i 80e minuten mot Real Madrid. Med spelare som redan lämnat klubben i sitt spel att döma och inte längre bryr sig. Med spelare som inte vill ta steget upp och visa att de ska vara kvar. Med spelare som letar nya klubbadresser. Chelsea har en tuff värvningssommar framför sig.
    Tottenham tog poäng av kvadrupeljagande Liverpool. Det kan avgjort Premier League och det kommer absolut att göra det väldigt svårt för ett väldigt underpresterande Chelsea att kvalificera sig för Champions League nästa säsong.
    Kommer resultatet att hjälpa Chelsea i FA Cupfinalen? Omöjligt att säga som Chelsea spelat utan hjärta, vilja och koncentration sedan Realmatchen. De verkar inte bry sig. Eller som Tuchel säger, utan att följa matchplanen.

Emma Hayes har en del intressanta saker att säga inför titelavgörandet imorgon. Läs det här>>

Tuchel tog av Alonso i halvtid och bytte spelmodell en del, vilket fungerade tills laget tappade matchen. Alonso var dock inte skadad som vi trodde utan det var ett taktiskt beslut.

Nu har Chelsea mot Manchester United i WSL-avslutningen kommit upp i Viaplays tablå. Matchen börjar 12.55 imorgon. Tack för det.

Chelsea kunde mer eller mindre säkrat CL-spel nästa säsong om de inte hade lagt ned vapen och gåt toch täkt på annat sista kvarten. Istället ska vi nu möta ett Leeds som liksom Everto kommer ge precis allt för att slå oss på onsdag i en match vi nog måste vinna. Detta istället för att kunna koncentrera oss på cupfinalen mot Liverpool. Något är inte riktigt rätt i Chelsea. Kanske är det att vissa spelare redan checkat ut ur truppen så att säga och ite längre bryr sig om Chelsea för de vet de ska lämna, men tyvärr har ju Chelsea tappat matcher och poäg nästan hela säsongen.

Chelsea har tyvärr satt sig själva i ett läge där vi u behöver hjälp och därför måste heja på motståndarna till Tottenham och Arsenal. Tottenham spelar mot Liverpool sent ikväll och det är ju en match vi inte vill heja på något av lagen, drömmen är därför förstås oavgjort även om Liverpool är superfavoriter till vinst.

Romelu Lukaku gjorde sitt första ligamål 2022 på straff som han själv ordnade och tre miuter senare gjorde ha fint sitt andra. Islossning som heter duga. Han behövde den här matchen. MEN så svek laget helt sista kvarten.
  Chelsea slängde dock bort segern änu en gång och vi är riktigt ervösa om Chelsea nu ska klara av tredjeplatsen, ärligt om de ens ska klara av CL-plats över huvudtaget. De spelade med huvudet under armen. Hur kunde de tappa matchen så? Tankarna på FA-finalen eller så har Tuchel tappat greppet om spelara?
    Hur många matcher har Chelsea nu tappat sista kvarten för de lägger av att spela? Vi skäms å spelarnas vägnar.

CHELSEA HAR NYA ÄGARE
Det blev som väntat amerikanska konsoritet lett av Todd Boehly, Clearlake, Mark Walter och schweizaren Hansjörg Wyss.

    Köpesumman är 2,5 miljarder pund med ytterligare 1,75 miljarder som ska gå till olika delar av verksamheten, som Stamford Bridge, damerna, ungdomara, Kingsmeadow.
   Chelsea lämnar inga fler detaljer innan köpet är helt geomfört vilket beräknas till slutet av maj.
  Detta ska nu godkännas av brittiska regeringen, Premier League och säkerligen fler institutioner som kan påverka.
    Detta är officiellt och har bekräftats på klubbens hemsida. De släppte, smög ut den, nyheten mitt i natten!

BBC presenterar personerna som nu är Chelseas nya ägare.
Läs här>>

CSFC personligen ville nog hellre att Ratcliffes bud skulle vunnit men han gav sig in i leken för sent. Vi får hoppas detta blir bra och att Boehly sköter klubben mer som Fenwaygruppen sköter Liverpool än som övriga amerikanska ägare i England sköter sina klubbar med Man United som det värsta och mest tydlig avskräckande exemplet.
    Dwt viktiga är ändå att kluibben nu har nya ägare och kan se framåt. Att verksamheten kan återvända till det normala och att ambitionen fortsätter vara att Chelsea ska bli och vara en av världens bästa klubbar.

U18 åkte på däng ordentligt i Southampton. 5-2 slutade matchen till Saints. Chelseas mål av Silko Thomas 80; Leo Castledine 88

Sam Kerr har blivit vald till Månadens Spelare i WSL för april.

FREDAG 6:
Kant´, Jorgiho, Hudson-Odoi och Chilwell är inte med och kommer inte spela mot Wolves.
    Tuchel antyder dock att Lukaku kanske får starta.
    Han säger att Chelsea måste pröva ågot annat, att slå Wolves bara geom att ha bollinnehav fungerar inte, det visade sig redan i första mötet under säsongen.

Sam Kerr erkänner att hon är nervös inför den helt avgörande säsongsavslutning. Hon berättar också om hur skrockfull hon är. Läs mer här>>

TORSDAG 5:
Som CSFC trott hela tiden har Roman Abramovich inte alls krävt att få sitt lån till Chelsea, via Fordstam och Camberley återbetalt. Det handlar om falska uppgifter enligt Abramovich och hans löfte om att skapa en fond för offren för kriget i Ukraina står också fast och det arbetet har redan startat. Han har inte heller, som vi sagt här på CSFC.SE hela tiden höjt priset på Chelsea.
    Däremot kvarstår frågetecken kring låsta medel som brittiska och EU-sanktioner påverkar.
    Läs om det här>>

Antonio Rüdigers mål mot Brentford tävlar om Månadens Mål för april.

Mötet med Wolves har blivit väldigt viktigt nu efter svaga resultat på sistone. Helgens viktigaste match är dock utan någon som helst tvekan på söndag. Chelsea måste vinna mot Machester United. Vi såg hur svårt det kravet var redan mot bottenlaget Birmingham i söndags. Birmingham som igår åkte ur WL efter en genomklappning mot City.
    Detta då vi har svårt att tro på att West Ham ska ta poäg på det jagande Arsenal även om de har hemmaplan.
    Chelsea möter Machester United som gjort en mycket bra säsong. De har fortfarande en teoretisk chans till CL-kvalificering. Det kräver dock det osannolika att City förlorar till Reading. Det räcker inte med att City tappar poäng då de har överlägsen målskillnad. Båda scearierna kräver att Man United vinner mot Chelsea på söndag.
    Chelsea är regerande mästare i WSL. De är även regerande mästare i FA Cupen och möter nästa helg Man City i en repris på Ligacupfinalen där Chelsea kollapsade i andra halvlek.

Chelsea U18 vann igår Premier League Cup-finalen mot Fulham igår. Med 2-1. Det är ugdomarnas nya cup, en slags motsvarighet till ligacupen.
    Målen gjordes av: Leo Castledine 4; Jude Soonsup-Bell 80.

ONSDAG 4:
Emma Hayes är (som vanligt) nominerad som Månadens Manager i WSL. Sam Kerr och Jessie Fleming är nominerade till Månadens Spelare. Beth England och Jessie Fleming är nominerade till Månades Mål.

238 matcher, 10 år men nu lämnar Drew Spencce Chelsea i sommar. Hon är de tredje spelaren som lämnar och det sr ut som Chelseas Emma Hayes planerar en ombyggad av sin trupp. Trots att inga spelare kan värvas innan ägarskiftet blivit klart. Jonna Andersson och Ji So-Yun lämnar också. Alla har utgående kontrakt. Vi önskar Drew Spence all lycka till i framtiden.

TISDAG 3:
Bournemouth är liksom Fulham klara för återkomst till Premier League. Detta efter de slog främsta utmanarna Nottigham med ett sent mål ikväll. De har sex poäng tillgodo men det återstår bara en match av säsongen i Championship. Tre lag, kaske fyra, kämpar om de två sista playoffplatserna. Avgörs till helgen.

MÅNDAG 2:
Fulham vann idag Championship och de gjorde det verkligen i stil. Mitrovic slog målrekordet och Fulham slog Luton som kan nå playoff med 7-0. Mitrovic har gjort 43 mål och kan göra fler.L illebror är tillbaka, frågan är om de kan sluta göra sejourera ettåriga.

Chelsea Women är en vinst från att behålla sin ligatitel. De möter Manchester United på söndag i sista omgången som i sin tur kämpar med stadskollegan City om den tredje och sista Champions Leagueplatsen. Tufft utgångsläge. Vinst är nog dock nödvändig då vi måste räkna med att Arsenal Women som sägs ha ett bättre spelschema kmomer gå fullt i de två matcher de har kvar att spela. De har med en match mindre spelad fyra poäng mindre men en ett mål bättre målskillnad efter sin utklassning av Villa igår.De möter Tottenham som gav Chelsea tufft motstånd i två matcher i veckan på onsdag och avslutar mot West Ham borta på söndag när vi avslutar mot United.

Chelseas herrar däremot tycks gått på semester och är på väg att spela bort den som vi trodde givna Champions Leagueplatsen. Det är upprörande och otroligt oroande. Det har varit en säsong där rena ybörjarmisstag gång på gång kostat Chelsea och då de inte kan göra tillräckligt med mål framåt då miljardvärvningen av Lukaku helt har floppat.
    Chelsea har satt sig i den här situationen helt själva och kan inte skylla på något även om säsongen varit väldigt skadefylld, långt mer så än t ex Liverpools förra säsong. De spurtade dock i slutet av serien, Chelsea har inte tankarna hemma längre verkar det som.
  Det som oroar är saker som misstagen förstås, men också den dåliga viljan, motivationen och att de spelar så statiskt i väldigt lågt bolltempo. Där måste Chelsea och Tuchel ta en lektion från City och Liverpool.
    Nu väntar Wolverhampton till helgen, hemma dessutom där vi varit som sämst. Ett lag vi brukar ha väldigt svårt för.
    Vi ska inte skylla på kaoset runt omkring men nu börjar nog tankarna snurra hos flera spelare förutom Rüdiger och Christensen som bestämt för att söka pengar annorstädes. Det Chelsea som spelade mot Everton verkade inte vara ett lag som är i balans längre. Uttåget ur Champions League verkar tagit gnistan ur laget. Chelsea inte förlora poäng när de spelar ut Man United helt och hållet och de ska ännu mindre förlora till Everton oavsett hur mycket de kämpar och har publiken med sig. Vi har snarare tagit ett steg bakåt den här säsongen än det steg framåt som vi väntade oss.
    Med en oerhört osäker transfersommar framför oss och en ren ombyggnad försvarsmässigt istället för förstärkning kan nästa säsong bli väldigt tuff.

    Chelsea är bara tre poäng före Arsenal nu, fem före Tottenham. Båda lagen kan gå om Chelsea om Tuchel inte får ordning på laget redan nu. Så illa har det snabbt blivit för oss.De båda klubbarna ska dock mötas och där ligger ju hopp om att bara en sedan kan nå ifatt.

Viktigast just nu är förstås helt och hållet ändå att processen med försäljningen snabbas på ordentligt och att Chelsea får nya ägare i god tid för att brittiska regeringen inte ska dra snöret för oss. Det är nästan viktigare än vem som får ta över stafettpinnen och föra Chelsea Football Club framåt i framtiden. Vi har sett sådana här och liknande processer knäcka andra klubbar i världen. Vi har inte varit oroliga men nu börjar vi faktiskt helt klart bli oroliga. Särskilt som oron tycks spridit sig och tagit motivation från laget som satt sig en en svag position och kanske nu måste börja hoppas på hjälp för att klara CL-platsen som de flesta räknade in redan i oktober.

 

 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG 8:
Avgjordes ligan, dvs Premier League i helgen? WSL avgjordes det vet vi, till Chelseas fördel. Vi tror det. Även om tre matcher återstår.
    Liverpools mycket oväntade poängförlust lämnar dem tre poäng och 4 mål målskillnad bakom Man City som städade av Newcastle hur lätt som helst. Liverpool har dessutom annat att tänka på.
    Vi tippade City före säsongen och just nu tippar vi att City vinner även nästa år om inget oväntat händer på transfermarknaden. Även om Liverpool närmat sig. Chelsea däremot har gått baklänges även vi kan skylla på skador men också värvningar som inte fungerat. Chelsea måste bygga om i sommar, i försvaret helt och hållet. Det positiva är ju att de då kan bygga med spelare som verkligen passar Tuchels spelstil - förutsatt att pengarna finns där. För vi har ju sett hur skadorna på Chilwell och även James sänkte laget.

Emma Hayes avslöjade efter matchen att Ji So-Yun som kom in i halvtid och var strålande spelade med en vadskada. Så bra, skadad. anmärkningsvärt, hoppas hon kan spela på söndag och göra en sista insats för Chelsea Women.

Chelsea kommer inte möta Ayling på onsdag då han blev utvisad idag mot Arsenal, tidigt i matchen också. Leeds är nere på nedflyttningsplats vilket säkerligen gör vårt möte mot dem i veckan ännu tuffare och Arsenal är ifatt oss, bara en poäng efter. Chelsea måste ju vinna mot Leeds nu. Tottenham kan också fånga in oss, bara fem poäng bakom.

Bournemouth och Scott Parker hoppas kunna lura Levi Colwill från Chelsea. Det tror vi inte alls på, fast möjligheten till ett lån kan kanske finnas där trots den försvarskris Chelsea kommer hamna i under sommaren.

Silly season närmar sig och köpet av Chelsea är snart klart. Det märks på skvallerfronten, den har tagit enorm fart bara senaste dygnet. Dock handlar det inte om några nya namn förutom möjligen att Newcastle trodde att de skulle kunna locka Mason Mount från Chelsea, vilket inte kommer hända. Det sägs redan att Boehly gjort klart att förhandlingar om ett långtidskontrakt med Mount(och Reece James) tillhör det första klubben planerar.

LÖRDAG 7:
Det är nu klart att Watford följer Norwich ned i Championship. De förlorade till Crystal Palace med enda målet.
    Från Championship vet vi att Fulham och Bournemouth återvänder till Premier League efter en säsong. Playoff mellan Huddersfield, Nottingham, Sheffield United och Luton.

Fortfarande inget besked om titelmatchen i WSL kommer visas på Viaplay. Det är anmärkningsvärt. De visar matcher hela säsongen men inga matcher när ligan ska avgöras.// Till slut kom beskedet, matchen visas.

Chelsea lär åter titta på Torinos 25-årige försvarare, brasilianaren Gleison Bremer.

ESPN hävdar att Kepa Arrizabalaga kommer säljas i sommar. Vi vet att det finns intresse för honom i bl a Newcastle och Lazio. Att ha är för bra för att vara andremålvakt är också klart, men helst ser vi förstås att han inte hamnar hos en konkurrent i Premier League.

FREDAG 6:
Sportbladets Londonskrivare hävdar att Roman Abramovich har gjort en U-sväng kring försäljningen. Vi fattar ingenting. Hur kan man hävda något så oerhört dumt när RA säger exakt samma sak som han hela tide har sagt sedan han beslöt sig att sälja Chelsea Var fis svängen, förutom i Sprtbladets partiska och rätt patetiska bevakning av Chelsea. Tänk om vi hade varit Tottenham!

Mycket sack idag om att Chelsea ville ha Erling Haaland men att restriktionerna som sattes på klubben stoppade det.

Tipsarna; Skys tipsare tror på 1-0 på Chelsea och en stor insats av Reece James.
    Han tror också Ciy kommer snubbla på mållinjen efter besvikelsen i Madrid och bara klara oavgjort mot Newcastle och "skänka" Liverpool ligan.

Att Southampton vill behålla Armado Broja vet vi, nu lär West Ham på allvar ge sig in i den kampen. Vi hoppas det inte blir av utan att han blir ett alternativ i Chelseas trupp nästa säsong även om det känns som det kräver att Lukaku lämnar.

Dagens sälj-rykte är att Boehly-gruppen är så långt klara att de är redo att lägga fram sitt slutliga förslag för godkännande av brittiska regeringen och Premier League. Detta trots att det sägs att PL redan gett klartecken, vi avvaktar nog tills fakta kommer på bordet.

Det är ett rykte vi trodde var dött. Kalidou Koulibaly i Napoli är åtr aktuell, åtminstone vill hans agent återuppliva det för han hoppas Chelsea ska värva honom och ge honom e mycket högre lön än i Napoli. Han skulle kosta 35m € att värva enligt ryktet.

Star påstår att PSGs Marquinhos är Tuchels drömvärvning i sommar, men ingen i Chelsea tycks tro det är en möjlig värvning. Därför förs Kimpembe (som vi hoppas inte är sant då vi tvivlar på hans kvalitet) fram som det alternativ som kommer att värvas.

TORSDAG 5:
Vår broderklubb i Skottland från Glasgow är sensaionellt klara för Europa League-final mot Frankfurt. Grattis.

Noterbart är att medierna som hårdast pushar lögner om Roman Abramovich, lån och annat är de som ännu, någon timme efter, inte tagit upp uttalandena och dementierna från den ende som vet något, Roman Abramovich.

Ethan Ampadu lyckades få två gula kort på en minut i Veezias förlust till Salernitana.

Chelsea Supporters Trust har mött med Jim Ratcliffes reprsentanter och verkar i princip positiva men oroar sig för att budet kom in så sent att det förädrar processen med ägarbytet.

Tipsarna: BBC tror på 2-0 till Chelsea mot Wolves på lördag. En match vi helt enkelt nu måste vinna. Deras gäst tror också på 2-0 (Arsenal-fan)

Det kanske känns lite konstigt men objektivt borde Chelsea heja på Real Madrid i CL-finalen. För vinner Real kommer ännu en bonusklausul kicka in och ge Chelsea ytterligare pengar för Eden Hazards övergång. Reals ligavinst nyligen gav Chelsea ytterligare 20m pund.

Lyon kommer inte köpa Emerson Palmieri som kommer återvända till Chelsea. Däremot sägs Juventus vara intresseade, vilket borde intressera Chelsea.

Jim Ratcliffe ger inte upp försöken att köpa Chelsea och han ställer samma fråga som vi gör om qtt köpa sportklubbar för att tjäna pengar på dem, och finasiera köpen genom investment- och pensionsfonder som kräver avkastning. Läs mer här>>

Annars är ryktet att Boehly kommer få köpa klubben och att det nu så omstridda och ökända lånet som diskuteras på något sätts låses av brittiska regeringen och att den delen kommer lösas senare. En miljard av köpesumman ska gå till offer för kriget i Ukraina. Läs mer här>>

Chelsea (m fl) intresserar sig för Nottinghams högerback Djed Spence.

ONSDAG 4:
Den här säsongen har varit lite underlig även utan pandemi och allt. Chelsea har ursäkter men de räcker inte hela vägen, laget har varit ruskigt ojämt. Tuchel har inte riktigt levt upp till förväntningarna och miljardvärvningen är kanske sportens största flopp någonsin. Har varken velat ändra sig eller sköta sin fysik och vill inte anpassa sig till spelet.I det stöder vi klubben, hur mycket spelare än kostar kommer klubben först.
    Det andra vi lärt oss är att Cmore borde inte få sända Champions League. Vi ha vant oss vid vissa Viasat ärliga lojaliteter, de finns inte hos Cmore, deras lojaliteter är oärliga, inte heller finns kompetensen varken i åsikter eller tekniken. De kan ju för fan inte ens uttala spelarnas namn.

Det allra senaste om övertagande är att det påstås att Premier League har gjort sin ägartest klar redan och godkänt Boehly-konsortiet. Rykte dock.

Ryktesspridningen kring övertagandet blir allt vildare och allt svårare att tro på. Boehly ska i alla fall erbjudit Graovskaia och Buck att stanna kvar på sina positioner om de vinner. Vissa parliametmedlemmar gillar inte det då de anses ha för starka kopplingar till Abramovich. Ratclifes abud ska ha nobbats rakt av medan andra menar att det i allra högsta grad fortfarande bedöms. Det berömda Fordstamlånet på 1,6 miljarder är inget problem medan andra säger den frågan redan har lösts. Och så vidare.
    CSFC kan inte bedöma vad som är bäst för Chelsea. Emotionellt vill vi kanske ha en brittisk ägare snarare än amerikanska affärsmän. På något plan käns det ästan viktigare att nyckelpersonal är kvar än vilka som tar över själva ägadet. I botten tror vi nog att de som är kvar i processen alla kan bli bra ägare. Men vi vet ju inte, och det gör ingen innan vi har facit.

Nya rykten om Josko Gvardiol  från Leipzig. Den 20-årige försvararen som kommer från samma akademi som Kovacic tillhör de hetare namnen att ersätta Chirstensen. Spelaren själv vill tydligen till Liverpool.

Det är stora frågetecken kring övertagandet av Chelsea eftre gårdagens händelseutveckling, om den hände. Förhoppningsvis stämmer det inte, men ingen vet egentligen. Det sägs också att Boehlys sitter i förarsätet men det är helt klart att varken Martin Broughtons eller Jim Ratcliffes grupper har gett upp kampen.
    Det enda vi vågar säga som verkar helt säkert är att det blir förseningar, och det har Chelsea inte råd med. Deadlinen finns där och affären måste vara helt klar senast om 27 dagar, eller så kan Chelsea mer eller mindre försvinna. Åtminastone trodde vi det då det är regeringens deadline.
    Nu säger andra källor att den verkliga deadlinen är 8 juni då Premier League ska mötas och spika nästa säsong. Chelsea måste då ha sin licens för att få fortsätta verksamheten, den licens som regeringen utfärdar.

Jim Ratcliffe har nu mött med supportergrupper och lovat dem att utöka Stamford Bridges kapacitet till 60.000. Hans mål är också att Chelsea i framtiden ska jämföras med lag som Bayer Müchen och Real Madrid enligt ett uttalande.

Guardian hävdar att Boehly redan planerar kontraktsförlängningar med Reece James och Mason Mount.

TISDAG 3:
Rupert Murdochs The Times hävdar att försäljningen av Chelsea håller på att spricka då det råder osäkerhet om Roman Abramovichs löfte att skriva av den formella skuld klubben har till hans bolag på 1,5 miljarder pund.
    Det lär handla om att brittiska regeringes sanktioner hindrar och stoppar Abramovich från att skriva av lånet. Det ska vara någon formalitet om lånet från Fordstam och något företag det är återförsäkrat hos inte går att geomföra pga sanktionerna och därmed stoppas affären upp. Det råder osäkerhet kring detta med regerigen.
    The Times artikel om omstruktureringen av lånet ligger bakom en betalvägg så vi får tro på Daily Mails artikel här>>

Romelu Lukaku ska redan avvisat ouvertyrer från Newcastle och Milan om en trasfer i sommar.

Utomstående börjar u värdera Coor Gallagher ärmare 70m pund ä de 50m som ämts tidigare.
    Det struntar vi i, alla vill vi at Coor ska spela för Chelsea kommande säsong och ta ästa steg i si utveckling.
    Gallagher tillhör också favoriterna till att bli Årets Unga Spelare.

Barcelona som aldrig tvekat att anväda sina maediakanaler hävdar nu att både Marcos Alonso och Cesar Azpilicueta vill till Barcelona redan i sommar. Chelsea kan inte släppa fler försvarare, inte om klubben ska vara kkonkurremskraftig nästa säsong.

Klubbes lånerapport>>

MÅNDAG 2:
Jim Ratcliffe hoppas möta Chelseas supportersgrupper för att presentera sitt, sena bud på Chelsea.

Chelseas senasgte värv ning har lämnat sin klubb för att ansluta till Chelsea i sommar. Mason Burstow värvades från Charlton i vintras men lånades ut säsongen ut. Han ansluter i sommar och hoppas kunna få en chans att spela sig in i truppen även om han är värvad för framtiden.

The Athletic säger att Chelsea tjänade 20m pund i lördags, utan att lyfta ett finger. Detta då en av bonusgränserna för Eden Hazards övergång kickade in. Eden Hazard var dock inte i närheten av att spela när Real Madrid säkrade sin ligasege.

Många tror Boehly är nära ett övertagande av Chelsea. Deras bud finansieras tills törsta delen av invesmentfirman Clearlake. Deras medfgrundare Behdad Eghbali är den drivande kraften hos Clearlake och sägs vara ett stort fotbollsfan. Läs mer här>>

Som vi misstänkte drog Jorginho på sig en skada vilket var anledningen till att han gick av i halvtid igår.

Christian Pulisics pappa antyder enligt medierna att Pulisics tid i Chelsea kanske närmar sig ett slut beroende på bristande speltid. Det är åtminstone hur de tolkar meddeladen på sociala medier.
    Det bidrar till den allmänna oro som börjar känas från Chelseas spelare kring vad som händer och inte händer kring klubben. Igår var det massor om att flera, minst tre, PL-klubbar har tagit kontakt med Mounts agenter om en flytt då Mounts lön ligger långt under hans marknadsvärde, något som klubben inte kan åtgärda som situationen är just nu. (De tre klubbarna lär vara Newcastle, City och Liverpool).


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se