csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  36 sp 20 v 10 o 6 f 73 - 31 mål 70 p

CWC -Klubblagsvärldsmästare 2022

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 2 o 2 f 62 - 11 mål 56 p

DUBBEL CHAMPIONS 2021-2022
WSL och FA Cupen
Sam Kerr skytteligavinnare på överlägsna 20 mål, Årets Spelare

9 - 15 maj 2022
  NÄSTA MATCH: 19 maj kl 21.00 - LEICESTER Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN - -

Nyheter v-19


SÖNDAG 15:
CHELSEA WOMEN DUBBELVINNARE - IGEN. DE GJORDE DET, MEN SOM DE FICK KÄMPA FÖR DET. De är fantastiska. Jonna Andersson gjorde en stor insats i sitt sena inhopp i sin sista match liksom förstås Ji So-Yun i sin sista match för Chelsea Women.
    Det var Chelseas fjärde Dubbel. Vilket lag, vilken manager.
    Läs om matchen här>>

Manchester City bjöd in Liverpool igen i titelrejset genom att bara klara 2-2 mot West Ham. Mahrez brände en straff. Leeds kvitterade mot Brighton sent på övertid och har hoppet kvar. Everton är fortfarande i riskzoen efter tagit en tidig utvisning mot Brentford, och en sen. Idiotiskt.

Chelseas laguppställing i finalen:
Berger, Nouwen, Bright, Ingle, Carter, England, Reiten, Eriksson, Kerr, Cuthbert, Harder.
    avb: Musovic, Ji, Kirby, Fleming, Mjelde, James, Charles, Spence, Andersson

Idag får vi hoppas på tjejerna i deras cupfinal. Den blir säkert minst lika tuff och jämn som herrarnas, men vi behöver en vinst. Dessutom retar det oss när Citys Chloe Kelly går ut och säger att inget lag kan mäta sig med deras. Precis som för herrarna är det samma lag som möts i FA Cupfinalen som i Ligacupfinalen. De senare förlorade Chelsea stort mot när en decimerad trupp föll igenom helt i andra hjalvlek.
    Det är Chelsea Womens sista match på säsongen. Över 56.000 biljetter ska ha sålts.

Är det värre att förlora på straffar? Egentligen borde det ju inte vara det då elementet av tur gäller så starkt där. Men efter gjort det två gånger på ett par månader till samma lag - jo, nog svider det och känns bittrare än någonsin.

Werner spelade inte då han fick känning av något (uncomfortable beskrevs det som) under uppvärmningen. Det förklarar kanske det största mysteriet igår.

LÖRDAG 14:
Tuchel gjorde mycket rätt efter de katastrofala starten, men ingen kommer någonsin övertyga oss om att sätta in RLC som anfallare istället för Werner var rätt. Det var uselt management. Mount som straffskytt var också ett misstag men det var ju efter de fem ordinarie så... Tuchel får dock ta på sig förlusten. Has byten var inte bra även om Ziyech var bra och Kanté blev bra. Ha gjorde nog en Pep och övertänkte.

Nu måste tjejerna vinna imorgon annars blir det här en av våra värsta veckor någonsin, på plan och för CSFC även utanför.

Det är ju....... att vi inte längre kan vinna straffläggningar. Chelsea hade de bästa chanserna i matchen men tog dem inte, Liverpool hade de flesta. Men två missade straffar och 5-6 i strafförlust igen.
  Vi trodde verkligen vår otur skulle ge sig i cupfinaler på Wembley men inte.... Azpi i stolpen, Mount svag straff och han har nu förlorat sex av sex möjliga finaler på Wembley. Mount såg nervös ut och har nu förlorat sex av sex finaler på Wembley, han borde nog inte tagit en straff.Tre raka finalförsluter i FA Cupen, ett rekord vi nu har och hatar.

Kai Havertz ska ha en ljumskskada enligt ryktet.Sky säger dock det är lårmuskeln (hamstring) Ett mycket stort avbräck. Chalobah är nog vald på grund av si snabbhet mot Liverpools yttrar.

lite oväntat lag av Tuchel. Kante på bänken och Lukaku får en start efter sina mål på sistone.
Mendy, Chalobah, Thiago Silva, Rudiger, James, Jorginho, Kovacic, Alonso, Mount, Pulisic, Lukaku
    avb: Kepa, Kante, Werner, Loftus-Cheek, Saul, Barkley, Ziyech, Azpilicueta, Sarr

    Kai Havertz är alltså inte ens på bänken, något måste ha hänt.

Liverpool startar sin starkaste elva: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Thiago, Henderson, Keita, Diaz, Mane, Salah

Nya ägaren Todd Boehly har besökt Cobham nu och haft samtal med Thomas Tuchel och Emma Hayes.

Chelsea kommer bära gula tröjor i dagens final. The Pride of London.

FREDAG 13:
Dagens bästa nyhet är nog, Fran Kirby är efter sjukdom aktuell för start mot Manchester City på söndag i cupfinalen. Hon har varit full träning hela veckan och sett mycket bra ut. Jätteroligt. Hoppas Kova också kan spela imorgon. De förtjänar att få spela finalerna.

Det vimlar av nomineringar av Chelseaspelare och managers för Årets.
    Mason Mount och Conor Gallagher är båda mominerade till Årets Unga Splelare.
     Sam Kerr, Jess Carter och Guro Reiten är alla nominerade till Årets Spelare (var är Pernille, det måste vara henne skadesejour som gör att hon inte är med? Och hur kan Erin Cuthbert inte vara nominerad?)
    Sam Kerr och Pernille Harder är nominerade till Årets Mål (det är svårt att tro att Kerrs andra mot Man United inte vinner, det är av Puskas-nomineringskvalitet även om Harders solomål mot samma lag i en annan match, var fint också).
    Emma Hayes är självklart nominerad till Årets Manager, så som hon matchade Chelsea Women den här säsongen med alla skador, avbrott och annat som hänt fötjänar hon det verkligen även om det finns en tendens att managers som jobbar med sämre material vinner sådana nomieingar

Det är fortfarande osäkert om Kovacic kan spela imorgon. Det är en uppslagen skada han fick när James överföll honom i onsdags. Hans vrist är svullen och värker men skadan är inte förvärrad ligamentmässigt.
    Tuchel betonade hur viktig Kovacic är för Chelsea.
    Tuchel var ganska klar med hans reaktion till ryktena från Lukakus agent att denne och Lukaku vill ha samtal med Boehly i sommar. Det var klart av Tuchels reaktion att han tydligen inte skulle vara del av de samtalen då ha betonade att det är varje spelares rätt att gå till ägaren och diskutera sin situation. (Detta är ganska explosivt och kommer absolut inte förbättra relationen mellan Tuchel och Lukaku om denne via sin agent vill gå bakom ryggen på Tuchel). Han visste inte om det förrän just innan presskonferensen men hävdar att sådant händer och att det stör honom inte!
    Det bestäms först imorgon om Lukaku eller Havertz startar imorgon. Tuchel antydde att de kan spela tillsammans med att de inte haft riktigt rätt kemi så det var inte det troliga. Han betonade också att Lukaku har börjat hitta målet på sistone.
    Det ser lovande ut att den tidigare skadade Kanté ka medverka imorgon. Först ska de dock utvärdera att ha inte fått någon reaktion på sin första fulla träning igår.
    Han vägrade gå med på att en förlust innebär en dålig säsong för Chelsea och påpekade att de gått till fem cupfinaler av sex möjliga och att de ska göra allt för att matcha Liverpool. Finaler lever sitt eget liv och kan inte jämföras med ligamatcher. (Vi kan bara hålla med, Chelsea har kanske inte riktigt gått som vi hoppades ligamässigt men har vunnit Supercupen, World Cup och borde kanske vunnit Ligacupen på sitt spel, men åkte dit på en straff efter tio inslagna. Hur kan det vara en dålig säsong?)
    Han höll med om att Cupfinalen borde vara säsonges sista match. Som det var förr, det gör den viktigare.
    Kovacics skada kommer inte behöva operation efter säsongen, detta då han var rörlig när James hoppade in med dobbarna först, annars hade det kunnat bli mycket värre.
    Hudson-Odoi och Chilwell saknas fortfarande.
    Ha vägrade säga om Kepa kommer in om det blir straffläggning, Han vet vad hans plan är men kommer inte avslöja den.
    Han menar att träna straffläggning är meningslöst. Spelarna slår straffar hela tiden i träning men i en straffläggnig under press handlar det mer om att lita på vad de gjort förr, asin teknik och sina rutiner.    

Tuchel, spelarana och hans stab har köpt och betalat biljetter för akademispelarna och deras föräldrar. Detta då de själva inte fick köpa biljetter på grund av regeringens restriktioner. Inte undra på att vi gillar vår manager och klubbens anda.

Hans pappa har antytt anorlunda men Christian Pulisic förklarar hur mycket han gillar Chelsea i en stor intervju i Guardian. Läs den här>>

Guardian har också en intressant artikel om Sam Kerr som måste vara en het kandidat för Ballon d'Or den här säsongen även om CSFC gärna framhåller Erin Cuthbert och Millie Bright som haft utmärkta säsonger också i Chelsea Women, och vi ska inte glömma Pernille Harder trots skador. Men den här artikeln handlar om skyttligavinnaren Sam Kerr, sex mål bättre än tvåan Miedema>>

TORSDAG 12:
Serien lever verkligen både i topp och botten och kring Champions Leaguekvalificeringen. Men först får vi koncentrera oss på att få revansch i cupfinalen.

Cupfinalen för damerna har nu kommit upp i tablån och kommer att visas på Viaplay. Skönt att det är klart. Tipsen går åt båda hålle men tycks ha en viss övervikt för mycket formstarka City mot ligamästarna.

Chelsea har fått en ny tröjarmssponsor i Amber Group från Singapore som ska göra reklam för sin produkt WhaleFin. Vi är väldigt överraskade. Vi trodde inte Chelsea fick göra avtal av ekonomisk art överhuvudtaget då restriktionerna ännu inte är lyfta. Det lär vara värt 20m pund per år. Dubbelt vad Chelsea fått idag från Hyundai.
    Förklaringen kan vara att avtalet faktiskt träffades redan i januari men offetliggjordes först idag.
    Det spekuleras också i att Chelsea kommer ersätta 3 som sponsor då telekomföretaget inte stöttade klubben när brittiska regeringen tvingade fram försäljningen.

Daniel James's överfall på Mateo Kovacic kommer förmodligen kosta kroaten en plats i FA Cupfinalen då James siktade in sig på den vrist han redan hade problem med. Ett stort avbräck för Chelsea. Tuchel menar att det krävs ett mirakel om Kovacic kan spela finalen.

ONSDAG 11:
Tack för att vi fick se Chelsea vinna igen.

På grund av allvarliga och svåra familjeomständigheter har CSFC valt att ta en paus i allt annat. Vi återkommer så snart vi kan, och börjar med en delvis matchrapport ikväll.

MÅNDAG 9:
Vilken vecka vi just genomgått.
    Chelsea Women slog rekord och vann sin tredje raka ligatitel, och som de gjorde det. Vi kände inte igen dem en enda sekund nästan i fösta halvlek. I andra halvlek spelade de fantastisk fotboll och vilka mål. Alla fyra var bra men Sam Kerrs två var bland hennes absollut bästa. Först en volly med fel fot, sedan vad som bör bli utnämnt till säsongens mål när hon tar ned Reitens nick på bröstet med ryggen mot mål, vänder och skjuter direkt på volley otagbart en form av volleylobb. MÄSTERLIGT genomförd andra halvlek som fullständigt vände från fiasko och en andraplats i paus till CHAMPIONS.

Klubben fick också, i teorin även om en hel del pappersgrejor ska göras av de nya ägarna. Ett amerikaskt konsortie där finansieringen kommer från investmentbolaget Clearlake till största delen och lett av Todd Boehly, Mark Walter, Hansjörg Wyss. Det kostade dem 2,5 miljarder pund och ytterligare investeringar på 1,75 miljarder. Därtill måste pengar investeras i sommar i spelare då vi tappar viktiga försvarspjäser. Även damerna tappar spelare som behöver ersättas.
    Affären måste slutföras och bli godkänd av brittiska regeringen och Premier League innan månadens slut, men vi betraktar det nog som bara en teknikalitet.
     Av det vi vet om affären ser vi försäkringar om fortsatta satsningar på att utveckla klubben ytterligare och behålla vår ställning som en av världes ledande klubbar. som de viktiga. Vi ser det som avgörande att de förbundit sig att behålla klubben i minst tio år. Att man omgående tar tag i frågan om att utöka kapaciteten på Stamford Bridge är också en prioritet.
    Avgörande är också att kluibben kan behålla sina nyckelpersoner i ledningen och vi gillar tanken på att ta in ytterligare kompetens på scoutingsidan som det redan pratas om.

Herrarna gör sitt bästa att förstöra säsongen och tappa CL-platsen. Det är otroligt frustrerande att se hur avkopplade de är i matcherna. Vissa spelare verkar redan lagt ned säsongen efter Real-matcherna. Inte minst de som vill lämna.
    Tyvärr har det smitttat till de övriga. De verkar inte fatta vilken svår situation de satt klubben och sig själva i. De som lämnar skiter ju i det, de har de ju visat genom att välja att fylla sina plånböcker först.
    Extra förbannade blir vi förstås på att de tappar ledningar och slutar spela efter matchplanerna i slutet av matcherna. Gång på gång.
    Vi är långt ifrån övertygade om att Chelsea klarar detta. Vi har inte heller räddningsplankan att vinna CL den här säsongen som vi hade förra. Även om vi slapp använda den då de redde ut det i allra sista stund.
    Bryr de sig ens om att försöka vinna FA Cupen? Det får vi se på söndag. Liverpool tänker nog vinna även om vi tror deras chans på en kvadrupel är borta.
    Först måste de dock, vinna mot Leeds som trillat ned under strecket, har en fanatisk hemmapublik och kommer att kämpa med allt de har på onsdag. Förlorar Chelsea poäng i den matchen är det kanske bara tur om vi klarar en fjärdeplats. Då hänger mycket på NLD, North London Derby på torsdag.

Damerna har också en FA Cupfinal att spela. Deras sista match för säsongen. Ett revanschmöte mot Manchester City som utklassade Chelsea i andra halvlek i Ligacupfinalen. Vi förstår fortfarande inte vad som hände Chelsea i den matchen. Vi hoppas förstås på samma spel från Chelsea som i andra halvlek igår, då blåser vi bort även mycket formstarka Manchester City.

Vi kanske inte ska glömma att U23 i sista stund undvek nedflyttning från PL2 igår.

Det skulle också förgylla den här veckan om Boehly och våra nya ägare kom ut med vad de vill göra med Chelsea framöver. Vi vill veta deras plan, framförallt vad som ska göras först och hur de tänker kring sommaren och att ersätta flyktade spelare. Vi är dock rädda vi måste vänta på tills dess formaliteterna är klara.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG 15:
Vi kan behöva goda nyheter nu och har kanske fått det. Då det visar sig att en av Chelseas grannar, företaget Stoll, planerar att sälja sin rätt stora fastighet för 50m pund. Den ligger precis bredvid Stamford Bridge och det skulle innebära mycket om Chelsea kan få loss mer yta där inför en ombyggnad. Chelsea har redan köpt upp hotellfastigheten som ligger på Fulham Road och äger förstås hotellet som ingår i Stamford Bridge. Diskussioner förs redan trots restriktionerna, men kan ju inte slutföras innan brittiska regeringen löser Chelsea från sanktionerna.

Det är närmast rörande. Manchester United tror de kan värva N'Golo Kanté frå Chelsea. Medierna tror fortfarade att klubben på dekis kan attrahera vilken spelare som helst, som de vill ha. Särskilt från en konkurrent.

Mycket om att Rüdiger som nästan redan (åtmistone mentalt) har lämnat Chelsea säger att sanktionerna var inte varför han lämnar Chelsea. Ha säger det fanns en chans att stanna men han säger inte vilket skälet är så vi kan bara sluta oss till att det i slutändan bara hadlade om pengarna.

LÖRDAG 14:
Erik Niva sitter och svamlar som alltid om Chelsea och påstår att säsongens är ett fiasko om vi inte vinner idag. Vi kan absolut inte hålla med. Säsongen har utvecklats väldigt mycket som vi tippade även om glappet upp är lite större än väntat pga alla skador. Vi sa före säsongen just det här scenariot och hoppades på en av cuptitlarna, den chansen är fortfarande här men en förlust är inget fiasko mot ett lag som Liverpool.
    Även efter matchen sitter ha och dissar Chelsea allt vad han orkar. Vi är så trötta på hans Chelseahat.

Tipsarna: BBC tror på 2-0 och deras gät 2-1 båda till Liverpool.
    Joe Cole tippar med hjärtat säger han, 1-0 till Chelsea. Han har ju spelat för båda klubbarna.

Inge av våra lån till Huddersfield, Levi Colwill och Tio Ajorin fick speltid i första slutspelsmötet i Championship mellan Luton och Huddersfield. Matchen slutade 1-1.

Mason Mount har förlorat fem finaler på Wembley, det är nog ingen idag som hellre vill vinna än han. Senast mot Liverpool i ligacupen hade han två träträffar!
    Mount blev mot Leeds en av bara fem Chelseaspelare har gjort 10+ mål och assist i en säsong. De andra är Frank Lampard, Didier Drogba, Juan Mata och Eden Hazard. Celebert sällskap.

Romelu Lukaku har tagit avstånd från sin agents uttalande om att de vill ha samtal över huvudet på Tuchel med nya ägarna i sommar. På social medier säger han att han inte pratat om detta utan det är agentens egna uttalande som han inte står bakom.

Det talas om att Hakim Ziyech inte trivs i England och funderar på att återvända till Ajax då hans manager i Twente, Shreuder, nu ar över den klubben.

Mer fantasifullt är ändå kanske ryktena om att Chelsea tänker konkurrera med Barcelona om Robert Lewadowski. Samma ryktesspridare, Express, pratar även om Kounde som alla andra och så ger sig ryktet om Ousmane Dembele sig tydligen aldrig.

Ett annat rykte om en fri transfer är att Chelsea vill värva tillbaka en spelare de en gång släppt och som skadat oss i ligan. Det är inte Declan Rice utan Eddie Nketiah från Arsenal.

Heta rykten om att Ivan Preisic lämnar Inter på fri transfer och går till Chelsea för att förstärka vår vänsterkant. Han är 33 år och självklart en korttidslösing i så fall men en mycket kvalitativ sådan. Ryktea säger att Chelsea och Perisic redan är överens om kontraktet och bara den medicinska undersökningen kvarstår. Vi får se.

FREDAG 13:
Slår Chelsea Liverpool imorgon, vilket vi hoppas så mycket, för de dela på en miljon pund i bonus.

Newcastle sägs vilja ge sig in i jakten på Armando Broja, som Chelsea självklart inte ska sälja utan ge chansen nästa säsong. Han är med Galalgher och kanske Colwill de spelare på lån som absolut dragit till sig störst uppmärksamhet och visat mest potential.

Chelsea sägs titta på PSVs mittfältare Ibrahim Sangare som alterativ till överprisade Declan Rice som West Ham inte vill sällja trots att han inte vill förlänga med klubben.

Det är löst prat från de i England så löjligt högt citerade tv-experterna, men lite kul att höra är det ju när Sadio Mané nu kopplas till Chelsea till deras förfäran. (De är nästan alltid Liverpool- eller United ex-spelare, lite som aikare alltid tycks vara det i Sverige).

Conor Gallagher har utsetts till Årets Spelare i Crystal Palace och de är desperata i försöken att övertala honom för att få honom att vilja lämna Chelsea. Att Gallagher trivs är det ju ingen tvekan om och vi tvekar inte heller på att Thomas Tuchel absolut vill ha honom med i nästa säsongs Chelsea.

Daniel Finkelstein som förväntas bli ny styrelseledamot när Boehlys övertagande av Chelsea är klart och han blivit godkänd av PL mer eller mindre utlovar att Boehly kommer satsa stort på transfermarknaden i sommar.

Jules Kounde, 23 år, vill till Chelsea men Sevilla lär kräva 51,4m pund för honom trots rätt kort tid kvar på kontraktet. Det är dock mindre än prislappen förra sommaren.

En rolig nyhetär att Mateo Kovacics skada kanske inte är så allvarlig som alla först trodde. Det lär finnas en chans att han kan spela mot Liverpool. Vi behöver honom nog i den matchen.

Ett av de hetaste namnen i sommar är Benficas Darwin Nunes, som nu fått en prislapp om 64-68m pund. Chelsea har pekats ut som intresserade, även om CSFC i så fall kanske hellre ser Nkunku.

Källan är inte trovärdig, The Sun, som påstår att Ruben Loftus-Cheek vill lämna Chelsea i sommar för Lazio. Vi tror inte särdeles mycket på det. Omöjligt är det dock inte.

TORSDAG 12:
Fabinho är skadad och kommer inte kunna spela mot Chelsea på lördag.

När säsongen är över har Chelsea spelat 63 matcher. Bara en gånng tidigare har de spelat så många matcher, det var Eruopa Leaguevinstsäsongen 2018-19. Liverpool kommer spela lika många men de har använt fyra spelare mer under säsongen. Chelsea har använt 33 olika spelare, men sju av dem har bara spelat en enda match. Det är anmärkningsvärt speciellt med tanke på hur skadedrabbat Chelsea har varit den här säsongen. Kanske också en förklaring till en hel del svaga resultat på sistone. Mest har Antonio Rüdiger spelat, men han är inne på de tre sista matcherna för Chelsea.

Sheffield United som ska spela playoff till Premier League vill värva Jake Clarke-Salter från Chelsea. Denne är just nu på lån till Coventry.

Dirty Leeds lever fortfarande. De är den första kluibben i Premier Leagues historia som fått 100 gula och röda kort.

Marina Granovskaia, som förhoppningsvis ser ut att bli kvar i klubben, påstås jobba på en deal där Azpilicueta och Alonso släpps till Barcelona i ett byte mot Serginho Dest och reservmålvakten Neto.

Det är inte troligt att Chelsea värvar och behåller lånet Saul Niguez till nästa säsong, det mer eller mindre bekräftar Sauls bror.

Chelsea behöver en poäng till för att vara helt klara för Champions League. Vi har två matcher på oss att fixa det. Därmed behöver vi kanske inte bry oss så mycket om kvällens NLD. Oavgjort där skulle inte vara dumt då det innebär att Tottenham inte kan gå förbi oss, eller en vinst för Tottenham så Arsenal får svårt att gå förbi oss. Vi har kvar att möta Leicester och redan nedflyttade Watford.

MÅNDAG 9:
Chelsea har lika många poäng nu som när säsongen förra året slutade. Så vinner vi några matcher av de tre som återstår av ligan har Chelsea ju faktiskt gjort framsteg, även om vi nog hade hoppats på mer. Men skador, kaos, ägarbyte och en oförklarlig ojämnhet under stor del av säsongen har stört även om vi kan vinna en titel till, FA Cupen och nå minimimålet CL-kvalifikation. Vi har redan vunnit Supercupen, World Cup. Varit i final i Ligacupen och förlorat på straffar, gick till kvartsfinal och var ett mål från semi. Egentligen är säsongen inte dålig, det var våra förväntningar som kanske var en smula orealistiska.

Medierna är "underbart" motsägelsefulla om framtida värvingar för Chelsea.
    En del säger att Chelsea kommer värva och några av dem mear även att det blir stora värvningar.
    Andra däremot är helt på det klara med att Boehly kommer aldrig tillåta den sorts värvningar som lite grann blev Romans varumärke i Chelsea.
    Det som de flesta dock verkar överens om är vad vi redan tagit upp, att de kommer förhandla fram nya, långa kontrakt till mycket bättre villkor för Reece James och Mason Mount.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se