- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


18 - 24 juni 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien vs Perth Glory

    -

Nyheter v-25


ONSDAG:
Jag verkligen saknar Diego Costa i Chelsea. Så är det bara.
    Dock före matchen mot Iran menade jag att Spanien var det enda lag som imponerat trots bara oavgjort mot Ronaldo. Jag är inte alls lika imponerad längre av det lag jag har/hade som favorit till att vinna VM.

TISDAG:
Första omgången av VM är klar och det har onekligen blivit en del överraskningar och några lag (Frankrike, England) har med nöd och näppe levt upp till förväntningarna. Flera andra har underpresterat; allra mest förstås Tyskland, men även Argentina, Brasilien. Bästa matchen var också den vi på förhand trodde mest på; Spanien mot Portugal.
    Det blir en intressant andra omgång och oj vad tuff den blir för Sverige. Även om det är en match mot Tyskland som normalt kanske hade passat Sveriges styrkor rätt bra, men nu när tyskarna är tvingade att vinna... Oj! Vilken midsommardag det blir, framför tvn.

Oj, något händer i Chelsea.
OFFICIELLT
Chelsea lånar ut unge mittfältaren Ruben Sammut till Falkirk för säsongen.
    Som alltid vid lån har Sammut också skrivit på en kontraktsförlängning, dock bara till sommaren 2019.

Chelsea fortsätter värva och förnya truppen. Det vill säga damlaget för de är ju inte handlingsförlamade som resten av klubben.
    Ny är Jess Carter, 20. En mycket lovande spelare som varit utsedd till ligans bäste unge spelare. Hon kommer från Bimingham.
    Emma Hayes ser Carter som en versatil spelare som kan spela centralt på mitten eller som ytterback eller även mittback. Hays har följt Carter i flera år redan.

MÅNDAG:
En bild säger mer än tusen ord är ett gammal ordspråk. Vi håller inte alltid med då inget är lättare att manipulera men den här från Chelseas officiella hemsidan säger väldigt mycket om Chelsea just nu.
  no news

Ännu en vecka har gått utan att det hänt något hos Chelsea (förutom damlaget som värvat).
    Det är extremt frustrerande det här och ryktena blir bara värre och värre och mer och mer otillförlitliga.
    Att vi bara dagar mer än månaden före nästa säsong startar med träningsmatcher inte vet vem som är manager är inte bra alls. Vi vet att vi har en manager, men inte om han är manager. Det är fullständigt oacceptabelt och sätter Chelsea i löjets skimmer. Det sänker också alla förväntningar vi har inför nästa års säsong även om vi fortfarande hoppas att klubben ska reda ut den soppa de har satt sig själva i. Ett moras som började vid den här tiden förra säsongen när Costa och Conte drog igång sin konflikt vilket ledde till att vi blev av med en av våra viktigaste spelare. Då ställde vi upp på managerns och klubbens sida, i eftertankens kranka blekhet var det kanske ett steg för långt in på lojalitetens väg.
    Ärligt talat, det spelar i princip ingen roll längre vem det är som blir manager, bara vi får en manager snarast som kan börja jobba inför nya säsongen. Statistiken bevisar ju att Chelsea måste börja med en vinst, det har bara hänt en gång att ett lag som förlorat första matchen vunnit PL.
    Om Conte stannar kommer det att fortsätta spekuleras i hans dåliga relation till ledningen och vissa spelare är säkert inte nöjda, för han har onekligen åsidosatt vissa spelare under säsongen. Blir det Sarri (och vi tror inte på några fler alternativ än de två) så får vi räkna med att det kan komma att bli stora problem med engelska medier med tanke på vissa obetänksamheter från honom. Han har dock rykte om sig att vara en lojal manager som gör det bästa med det material han får och inte bara kräver nya spelare. Även hans man-management har fått beröm. Han är dock ändå en okänd förmåga för Chelsea. Vilket alternativ det än blir kommer det att ta en ordentlig bit ut transferkassan då det är stora ersättningar som ska ut. Bara det blir klart någon gång.
    Det som utspelas, eller snarare inte utspelas nu, är dock inte ok. Det lär inte heller hjälpa klubben att behålla spelare som Hazard och Kanté utan risken är väl att de bästa spelarna nu börjar överväga att lämna in transferbegäran för att komma bort från en klubb som verkar sakna idé, ledning och riktning.
    (Oj vad vi hoppas det sker saker bakom kulisserna då vi också vet hur Chelsea behandlar information tlll supportrarna, men risken är ju att det faktiskt är som det verkar! Kaos och handlingsförlamning. )

Så är det dags för Sveriges VM-premiär idag. En seger mot Sydkorea skulle inte vara dumt och fullt möjlig kanske till och med trolig som vi ser det.
    Även trots konstiga saker som händer utanför landslaget som Sydkoreas rasism där de påstår att västlänningar som vi inte kan skilja på sydkoreaner och de har därför spelat musikaliska stolar med deras tröjnummer. Eller hur den långe avundsjukt påstår det ena efter det andra och trots att han skolkar från sitt klubblag inte tänker se Sverige spela utan bara snacka skit om landslaget. Är han avundsjuk eller bara livrädd för att svenska landslaget ska prestera utan honom? Det var han som tackade nej till landslagsspel så varför vägrar han stötta landslaget?!
    Det började också med vad som nog tyvärr är ett mardrömsresultat för Sverige, med att Mexico slog Tyskland. Vinst mot Sydkorea har alltid varit ett måste, nu måste vi kanske vinna mot Tyskland och/eller Mexico också. Det är inte säkert att sex poäng räcker till att gå vidare i den här gruppen nu.
    Lite oroande var att se hur bra Mexico var mot Tyskland. Ärligt talat, mer än lite. Vi önskade att få möta Tyskland i första matchen för Die Mannschaft har verkligen inte tuggat igång som vi vet de kan ännu. Snarare var de rent ut dåliga mot Mexico vilket inte är bra för oss då de lär vara än mer tända i nästa match. Inte heller håller vi med Löw om att Hummels är bättre än Rüdiger, men mer erfaren är han väl kanske och långt långsammare och osmidigare. Får väl se om Toni spelar mot Sverige istället.
    Ett revanschsuget Tyskland var inte vad vi ville ha, men med tanke på hur flera s k stora nationer börjat VM dömer vi absolut inte ut Sveriges chanser till poäng i den matchen också. Det var mycket hos Tyskland som inte stämde, och ändrar inte Löw massor är det saker Sverige också kan utnyttja även om vi inte har Mexicos tempo.
    Tre av VMs största favoriter har börjat VM riktigt svagt; Argentina, Frankrike och Tyskland. Kanske ska Brasilien in där också... Mycket kvar dock.

 

 

Rykten, notiser m m, v-25


TORSDAG:
Ruben Loftus-Cheek hyllas stort i England efter sitt inhopp mot Tunisien. Han pekas ut som Englands nästa unga hopp. En uppmärksamhet som förstås inte gått RLC förbi och han gör det nu klart för Chelsea att ska han stanna i klubben ska han få spela också. Vilket vi ju kan förstå för redan det faktum att han lånades ut förra säsongen var kontroversiellt men han gjorde trots långvarig skada stor succé i Palace och tog sig in i Englands VM-trupp. Läs mer här>>

Italienska rykten hävdar att Chelsea är nära ett avtal om Juventus försvarare Daniele Rugani, 23, för 35m €.
    Chelsea ska också värva Juves Miralem Pjanic, som jagas även av Barcelona för 80m € om vi ska tro Moggi som tidigare var sportchef hos italienarna.

Medierna är helt överens om att Sarri kommer till Chelsea och han kommer om vi räknat rätt att ta med sig ungefär 2/3 av Napolis lag om medierna har rätt, vilket de inte har. Det är nästan ingen startspelare i Napoli idag som medierna inte säger Sarri kräver att få värva till Chelsea. Visst är Napoli bra, men vi tror ändå att Chelsea ändå är ett bättre lag så varför ska vi byta ut vårt lag mot Napolis? Eller gör vi som vanligt och struntar blankt i skvallret och bara noterar att det finns där.

ONSDAG:
Inter är intresserade av Davide Zappacosta och Chelsea lär till och med, enligt ryktet, släppa honom billigare än de själva betalade. Det kan också bli ett lån med köpoption.

Ju mindre trovärdig källan är desto mer hävdar de att Maurizio Sarri är i princip klar för Chelsea. Vi översvämmas av sådana artiklar och som sagt, källorna klarar inte minimum av källkritik. Det är som att lyssna till Donald Trump ljuga sig genom dagarna.
    Några seriösa medier kollar fakta först och då framgår det att absolut inget är klar om något. Sky Sports har t ex kollat med Gianfranco Zola om han ska bli Sarris assistent, vilket "alla" nu säger. Det är inget som på något sätt är klart.
    Läs mer här>> Tröttsam och frustrerande är situationen hur den än är och den gynnar absolut inte Chelsea.

Ett nytt rykte och rykte är det är nu att Chelsea lovat att inte värva några spelare från Napoli. Ändå kommer ny ett nytt namn från Napoli fram som Sarris "första värvning". Ett intressant namn som vi länge varit aktullt för CSFC. Nu även för medierna för han gjorde ju succé i Belgiens första VM-mtach, Dries Mertens. Ju längre VM går desto mer sådant här får vi höra, Golovin har ju också redan knutits till Chelsea och fler lär säkert dyka upp om de gör en bra match. Mertens är dock nu 31 år och vi känner ju till Chelseas (Emenalos) policy om spelare över 30.

Det får inte ske men ryktena växer om Willian till United. Men inte ens Chelseas ledning kan väl vara så idiotiska med tanke på deras agerade förra sommaren och reaktionerna på det, och effekterna av det. Enligt samma ryktesspridare ska han ersättas av Aleksandr Golovin - vilket visar hur dumt det är då Golovin inte spelar på samma kant ens.

TISDAG:
Ökade rykten och nu från mer trovärdiga källor säger att Sarris representanter är i London för att slutförhandla med Chelsea och att Sarri redan utsett sina medhjälpare, varav Gianfranco Zola ska vara en. Läs mer från Sky här>>

Dagens Don Balon är för en gångs skull bra nyheter. De säger att nye managern Lopetegui är inte intresserad av att värva Eden Hazard.
    Vilket förstås medierna nu vrider på och hävdar att därmed har City fritt fram att värva Hazard... man upphör aldrig att förvånas över hur usla medierna är och hur de hittar på saker. I det här fallet CaughtOffsides Magnus Eriksen.

Dagens Sarri är och ofta i samma media, att han är mycket nära Chelsea samtidigt som det alltmer klart framgår att det har inte funnits någon kommunikation mellan Chelsea och Napoli som är Sarris arbetsgivare och flera säger att Sarri har inte heller varit i kontakt med Chelsea. Inte illa, både vara nästan klar och ändå inte pratat med Chelsea. Förhoppningsvis lär vi få veta vad sanningen är förr eller senare.

MÅNDAG:
Det är inte bara supportrarna som håller på att ruttna på handlingsförlamningen i Chelsea. Som vi ser av den här intervjun med Eden Hazard. I våra ögon den viktigaste pusselbiten av alla för Chelseas framtid. Läs mer här>>

Dujon Sterling ser ut att lånas ut till Coventry.

Napolis president Aurelio De Laurentiis bekräftar vad vi misstänkt hela tiden. Han har inte haft någon som helst kontakt med Chelsea angående manager Maurizio Sarri som han sparkade i praktiken och ersatte med Carlo Ancelotti i maj. Sarri har kontrakt med Napoli som på papper alltså har två managers anställda nu till 2020. Så hur mycket vi än får höra det i medierna, vi tror nog mer på De Laurentiis än medierna.

Det är en befogad fråga; finns det någon fotbollsspelare som lyckats som Arsene Wenger hävdar att han inte försökt värva? Han har ju lyckats värva synnerligen få av de dussintals spelare han hävdar att han var nära att värva. Det är som han är livrädd för att bli anklagad för att inte vetat vilka spelare som skulle slå igenom. Nu går han ut och säger att han försökt värva N'Golo Kanté, inte bara en gång utan flera gånger. Även innan denne slog igenom i Leicester, ändå misslyckades han och så antyder han att enda anledningen till att Kanté valde Chelsea var pengarna. En åsikt gnällspiken Wenger nog är rätt ensam om, men det har ju varit hans förklaring till varje misslyckad värvning han gjort och enligt honom själv har han ju uppenbarligen misslyckats dussintals gånger mer än han lyckats värva spelare! Tröttsam människa.

Normalt heter den här delen av CSFC ju Nyheter och Rykten, men som situationen är i Chelsea just nu får vi (tillfälligt?) döpa om den till Rykten+Nyheter och hoppas vi får något av det senare under midsommarveckan. Eller så får vi nöja oss med landslagsfotboll varje dag. Vilket är trevligt, men inte Chelsea. <
    Även om det är på TV4 som erbjuder typ en ratio om en minut analys och fotbollsnack per 15 minuter reklam, per match. Om de ens kommer upp i halvminuten i halvtid. Vi tyckte Discovery var jobbiga men TV4... uselt är det snällaste vi kan komma på att säga. De kommer ändå inte få oss att ta en extra prenumeration på C More för att slippa dem (av ren tjurighet förstås).

Så tar vi en Dagens Don Balon. För enligt dem har Roman Abramovich anförtrott sig till Luis Enrique angående Romans planer för Antonio Conte.
    De går ut på att Conte får en säsong till på sig.
    Det finns så många frågetecken till de två meningarna att vi vet inte var vi ska börja så vi nöjer oss med att säga, Don Balon!

Brentford konkurrerar med Derby om Jay Dasilva. Det handlar till 99,9% om lån snarare än köp.

Så är det massor med rykten om Willian till United för 60m pund. Hyfsat pris men det är ändå en affär som absolut inte får ske.

Medierna har redan utsett Kantés ersättare i Chelsea då de säger han går till PSG. CSFC säger att det kommer inte alls att hända och vi tror inte ens att Kanté är intresserade av det. I vilket fall som ska Kanté nu ersättas av Lyons Tanguy N'Dombele. Behöver vi säga att det är Metro som nasar detta rykte!
    Andra medier, som Mirror, menar att det är Tottenham som jagar honom. Det är ju så svårt för en Londonpublkation som Metro eller Mirror att skilja på en blå och en vit klubb.

Aleksandr Golovin fick strålande recensioner efter Rysslands enkla möte mot Saudiarabien och därmed är han nu också aktuell för Chelsea. Trots att ryktena hela tiden har rört sig om Juventus och lite grann Arsenal när det gäller Golovin som dock lär ha en hyfsad prislapp om 30m €. Varje VM tar fram en eller ett par spelare som är varje VMs succé men som sällan lever upp till förväntningarna när de kommer ut i stora klubbar. Därmed inte sagt att Golovin skulle misslyckas, men extremt få ryska spelare har ju lyckats i Europa om de ens kan förmås lämna sin jättelöner i Ryssland.

Kostas Manolas var rykteshet förra sommaren, hittills har det varit tyst om honom så nu verkar agenten tycka det är dags igen. Därmed nämns Chelsea förstås och en summa som ändå verkar relativt vettig om 33m pund. Italienrykte förstås.

Nabil Fekir var så klar för Liverpool att han redan hade valt Coutinhos tröja som sin före VM innan det hela sprack. Olika uppgifter om varför, en del säger det beror på att Lyon ville ha en stafflad betalning så att klubben som är aktiebolag kan redovisa vinst för nästa år, andra för att hans historik av knäproblem gjorde Liverpool osäkra och ville sänka hans pris (som lär varit 53m). Nu erbjuds han, som gjorde ett bra inhopp för Frankrike, till Chelsea för 65m istället! Bra prishöjning för någon som kanske är en svår knäskada i vardande.

Apropå tjafset om Kanté till PSG som framförallt Mirror står bakom har Kanté själv avfärdat och sagt att det rör honom inte i ryggen.

 


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC