csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   34 sp 19 v 6 o 9 f 59 -34 mål 63 p

- always proud to be Blue -

Chelsea U18: Premier League Cup, Premier League South 2017-18
Årets Spelare damer: Fran Kirby

23 - 29 april 2018
    NÄSTA MATCH:

          Swansea - 28 april kl 18.30

    TV

Nyheter v-17


TISDAG:
Chelseas största misstag någonsin och vi kan tacka Jose Mourinho för det. Att vi sålde Mo Salah utan återköptsklausul. Han är just nu i världsklass och Mourinho ansåg honom skit och sålde honom för inga pengar alls.

Michael Oliver, domaren som skänkte Real en straff på övertid och räddade dem mot Juventus (jo, vi tycker det var en skänk i det läget) dömer FA Cupfinalen med Neil Swarbrick som videodomare. Många är kritiska men det kunde varit värre, det kunde varit Graham Scott, Englands värsta domare som dömde oss i matchen mot Nottingham och som vid ett avsevärt antal situationer vägrade använda VAR för han ansåg han kunde bättre. Hade VAR använts i CL undrar vi fortfarande om det hade varit straff i Reals match. Men vi är ju vana vid att spanska lag, åtminstone två av dem, alltid har fördel hos domarna.
    Oliver anses av många Chelseasupportrar vara partisk till Manchesterlags fördel, senast i matchen mot City. Vi har nog sett värre tycker CSFC men vi får väl se.
    Vad både United- och Chelseafans däremot har enats om är att FA borde skämmas över prissättningen på biljetter till finalen. 145 pund kostar bra biljetter även om de billigaste uppe i nästblodssektionerna på kortsidorna "bara" är 45 pund! Det priset är 15 pund dyrare än semifinalens, de dyraste biljetterna är 80 pund dyrare!Samtdigit reserveras fler och fler av de bra biljetterna för företag och s k sponsorer. Fotboll är numer en sport för mycket välbeställda.

MÅNDAG:
Final Uefa Youth League
CHELSEA U19 vs BARCELONA U19         0 - 3
Svensk domare; Andreas Ekberg. Det har vi dåliga erfarenheter mot Barcelona, men det kanske blir annorlunda påungdomsnivå. Barca vann första officiella upplagan av UYL. Chelsea har vunnit två och inte fått delta i några år, förmodligen inte heller nästa år då vinnaren inte får delta om klubben inte är kvalificerad till CL - av någon mystisk anledning.
    Chelsea mönstrar ungefär samma XI som startade mot Porto förutom att Maddox ersätter Gallagher och Guehi den uppenbarligen skadade Chalobah, trots Charlie Browns succéinhopp.
    En jämn inledning där Chelsea kanske startade lite bättre och Barcelona tog över spelet medan Chelsea var lite avvaktande för att sedan gå fram igen. Chelsea visade stor respekt för Barca som spelade med mycket bollinnehav men också gärna snabba omställningar. Högt tempo. Inga direkta målchanser första kvarten även om Chelsea hade ett riktigt bra inlägg som Hudson-Odoi inte nådde. Hörna på det dock. 13
    Båda lagen fortfarande ganska försiktiga och lite mer rädda att tappa boll och släppa till än våga framåt. Chelsea har dock tryckt på lite bättre igen. 23
    I 33 minuten hängde Chelseas högersida inte med Ruiz och inlägget gick in till en helt fri Marquez som från två meter kunde knoppa in ledningen. Inget vidare försvarsspel.
    Reece James varnas för en lätt hand i ansiktet på Miranda som låg och vred sig i minuter trots den minimala kontakten. Trist att se och hårt dömt kort, men filma löna sig ibland. 40 Minuter senare lyckas han filma till sig en frispark till. Hoppas den svenske domaren höjer sin nivå lite.
    Chelsea höjde tempot och var lite mer offensiva efter målet men skapade bara halvchanser. CSFC tycker nog fortfarande att jämfört med U18 (som på så många punkter är samma lag) spelar det här laget sämre än vi sett U18 göra. Det sagt så har Barcelona mer fart och mer självförtroende i sitt spel, vilket efter ledningsmålet är naturligt. Ledningen i paus är rättvis, Chelsea måste höja sig i andra om det ska klara det här och ta tillbaka sin titel. De har slarvat på tok för mycket i första.
    ANDRA
Det slarvas tyvärr inte mindre i andra utanfullständigt uruselt försvarsspel gav ytterligare ett mål tidigt till Barcelona i andra. Guehi klarade inte av att stå på fötterna eller på ett vettigt sätt ta emot ett enkelt pass och Marquez kan göra sitt andra mål. Jag känner inte igen det här lagets spel. 52 Det här målet var en gåva och något av det sämsta försvarsspel jag tyvärr sett av en enskild spelare.
    Bästa försöket av Chelsea när McCormick försöker sig på en bicycleta men bollen halvmetern utanför stolpen. 56. Synd.
    Syndabocken Guehi får gå av och McEachran in. Lär innebära omstuvningar i lagett också då den ene var central mittback och inhopparen mer en offensiv mittfältare. 58
    Frispark i bra position och gult kort till Orellana. 59 Hudson-Odoi sätter den i stolpen. Vilken osis. Ett mål där hade kunnat sätta fart på matchen.
    McCormick som nyss knockades av Orellana i en annan duell (hopnick) missar grovt i hyfsat läge. 64
    Brown in för Redan. 68 Maddox ut för Lamptey. 73. Barcelona har återtagit mycket av initiativet igen. Chelsea hade verkligen behövt mål tidigare.
    Jättechans för Barcelona men Ruiz slår hål i luften. 74
    Lamptey görs ned av Mirande men inget kort.... konstigt nog. 75
    St Clair skjuter, halvmetern utanför. 77 Det vill sig inte, en comeback ser mer och mer osannolik ut. Barcelona har trots allt rätt bra kontroll nu. Det är flera Chelseaspelare som inte står att känna igen, allra mest kanske den tidigare under säsongen så dominante Hudson-Odoi.
    Så höll Chelsea på att skänka bort ett mål till med en idiotisk bakåtpass. Som tur var redde de ut det. 80
    Varenda 50/50 situation och knappt det, går till Barcelona. Det är något särskilt med domare när den klubben spelar.
    Charlie Brown nickar i ribban, och så går den över. Chelsea har också haft ordentligt med otur idag. 83
    Barcelona försöker bara spela av matchen och har också blivit varnade för maskning. 85 Chelsea hade behövt ett reduceringsmål (eller aldrig gett bort det andra) då hade de kanske klarat detta. Nu blev det för stor uppförsbacke mot ett bollskickligt lag och inte särdeles trevlig uppförande lag.
    Fyra minuter tillägg. Med tanke på maskandet kunde det varit mer.
    Så får de ännu en jättechans och avgör helt klart matchen med tredje målet. Ruiz gör det. 90+2 För stora siffror.
  Chelsea skapade chanser men hade ordentlig otur med flera. Stolpe och ribba och vid något tillfälle typ skorna på fel fot.
    Barcelona förtjänade att vinna men de gjorde det mot ett Chelsea som gav dem varje möjlighet att vinna. Vi är klart besvikna på lagets spel i Nyon och vet inte om det är Joe Edwards eller spelarna som underpresterat. De stod inte att känna igen, massor med felpass och slarv samt missade chanser. De saknade också Chalobah i backlinjen, Guehi hade en sådan där match som han kommer att ha mardrömmar om.
    Det sagt, det är dock alltid trist att se filmningar och oj vad Barcelonas spelare överdrev och filmade och den svenske domaren köpte det mesta av det. De tillämpade också en hel del andra spelförstörande trick. På något sätt är det ännu tristare att se filmningar hos unga spelare!

Fran Kirby har utsetts till spelarfackets, PFA, Årets Spelare. (Mo Salah vann den manliga motsvarigheten även om de Bruyne tidigare var favoriten till den. Kanté vann förra året). Priset röstas ju fram bland spelarna.
    Tvåa i omröstningen kom Ji So-Yun och trea Maren Mjelde. Storslam för Chelsea alltså.
    Priset delades ut av Chelseas Marcos Alonso!

Dagens höjdpunkt är förstås U19-lagets finalspel i Uefa Youth League mot Barcelona. Matchen startar kl 17.00.
    Chelsea spelade enligt oss något under sin förmåga mot Porto i semin men visade karaktär, vilja och motivation att kvittera och sedan vinna straffläggningen. Egenskaper som bör komma väl till pass mot ett Barcelona som imponerat i turneringen hittills.
    Vi väntar oss kanske några justeringar i laget av Joe Edwards. Nog borde Charlie Brown få starta efter sitt härliga inhopp i semin.

Girouds mål igår måste bli kandidat till månadens mål. Twinkle toes kallas det på engelska och att en så storvuxen spelare kan göra det på den lilla ytan och med den balansen. Underbart.
    Ännu en final och den som allra mest visade att han ville dit var ju Eden Hazard som var strålande.
    Conte försöker redan skriva över favoritskapet på United genom att hävda att förra året kom vi in som favoriter att vinna men det gör vi inte i år.

Damerna hade lite otur. De är ordentligt skadedrabbade och fick inte ens ihop en full bänk mot Wolfsburg. De drog dock på sig för många fasta situationer och de var tyskorna överlägsna på. De förlorade också mitten vilket också spelade roll. Tyvärr är nog 3-1 för mycket att hämta upp. De måste ju vinna med tre mål borta mot tyska mästarna.

 

 

Rykten, notiser m m, v-17


TISDAG:
David Luiz har inte haft mycket att fira den här säsongen med sin envetna och efterhängsna knäskada och allt tidningstjafs om bråk med Conte (vilket vi ställer oss väldigt skeptiska till trovärdigheten i). Men sin födelsedag firade han i stil. Se här och förfasas över en del utstyrslar>>

Carlo Ancelotti har blivit erbjuden jobbet som italiensk förbundskapten och skriken från sportredaktionerna når yttre rymden då det förstör deras ryktesspridande helt. Han skulle ju ta över Arsenal och Conte skulle gå tillbaka till jobbet som förbundskapten enligt dem. Inte för att Conte en enda sekund sagt att han vill ta det jobbet igen, snarare tvärtom - men som vi vet betyder fakta inget för vissa.

Skvallersajten Diario Gol hävdar att Real Madrid kommer att få köpa Eden Hazard för reapriset 88m pund i sommar. Vilket skitsnack.

Ett rykte som aldrig går iväg är Kalidou Koulibaly. Det minskade inte då försvararen nickade in det mäktiga segermålet mot Juventus i helgen. 75m € sägs det att Chelsea kommer erbjuda Napoli för honom.

Chelsea lär vara intresserade av PSGs portugiske ytter Gonçalo Guedes. Just nu utlånad till Valencia. Vi lär väl få se men det är en bra spelare som PSG uppenbarligen vill, eller måste (de dansar ju på linjen till alla finansiella regler) sälja.

MÅNDAG:
Eden Hazard tar på sig ansvar för Chelseas mindre bra säsong. Läs mer här>>

Helgens lånerapport om våra spelare i förskingringen. Läs här>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC