csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   27 sp 16 v 5 o 6 f 49 -23 mål 53 p
- always proud to be Blue -
vi ska komma före man u
19 - 25 feb 2018
    NÄSTA MATCH:

         Man United - 25 feb kl 15

  TV

Nyheter v-8


TISDAG:
Chelsea förtjänade att vinna men ett bortamål...
Man måste ha tur och det hade Chelsea verkligen inte med två stolpträffar och nästan alla chanser, men en räckte för det viktiga bortamålet för de där. Det är dock inte klart. Retur om tre veckor och Chelsea förtjänar att gå vidare från den här matchen.

Chelsea saknar David Luiz, som många ville se på mitten tillsammans med Kanté innan match, pga skada liksom Tiemoue Bakayoko. Barcelona saknar Nelson Semedo som är avstängd och Philippe Coutinho som inte får spela mer i Champions League pga reglerna om att representera två klubbar. Vermaelen som alltid brukar vara skadad är tydligen med på resan och vi får se om han kommer med i truppen.

Vi tror på Chelsea idag oavsett vad förståsigpåarna gör. Vi tror på våra spelare och står bakom dem. Vi tror på vår manager och står bakom honom när Chelsea överraskar och visar alla kappvändare.
    Kom ihåg 2012, då vi också var utdömda av alla de som säger sig veta mest och bäst.
    Chelsea har Europas bästa facit mot Barcelona. Har inte förlorat på sju matcher, låt det bli åtta och nio.

Victor Moses har utnämnts till Nigerias Bäste Spelare 2017.

MÅNDAG:
Vilken bomb i FA Cupen! Cupen har verkligen levt de två sista dagarna. Oj. Ett starkt Man City åkte ut mot Wigan från div 3. Även om de är topplag där och inte absolut botten som Rochdale. Wigan var hjälpta av en utvisning på Delph, som Guardiola inte gillade men som var den sorts tackling han själv pratat om att spelarna måste skyddas mot...dubbelmoral är ju inte okänt i fotboll. 1-0 i Wigans typ enda anfall i andra halvlek efter en obegriplig tavla av Walker. Målskytten Grigg (kommer ni ihåg honom från EM) såg lika chockad ut som alla andra över det. Ingen kvadrupel till City i år.

Från kvällens presskonferens med Eden Hazard och Antonio Conte:
    Hazard betonade att det är viktigt att Chelsea försvarar som ett lag. Han är smickrad över jämförelser med Ronaldo och Messi och betonade att om man ska kunna jämföras med de bästa i världen då måste man prestera i de stora matcherna.
    Så fick han förstås frågor om framtiden som om de var viktiga inför den här matchen, vilket han också underströk och menade på att han trivs och hans familj trivs och att han inte tänker särskilt mycket på framtiden. (Dock inga garantier om något, vilket väl ingen utom sportjournalister förväntar sig)
    Han var också mycket diplomatisk om matchen och sa egentligen inget annat än att Barcelon har haft problem med Chelsea förr och han hoppas de får det igen.
    Antonio Conte kom därnäst och började med att hylla Barcelona och sa att det gäller att vara kompakta mot dem och spela bra även utan boll. Chelsea kommer att spela sin egen fotboll.
    Conte erkänner att Chelsea är underdogs och att Barcelona med tanke på sin säsong och historia måste ses som favoriter i matchen.
    Det handlar inte bara om Messi utan även andra spelare som Suarez betonade Conte.
    Han tillstod att han fick en del funderingar efter FA Cupmatchen men att han har förberett matchen länge och vill följa den plan han har, så det var inga stora problem.
    Chelsea har studerat Barcelona väl och måste följa sin plan. Förväntningar och tryck är något man måste leva med.
    Det gäller att ha mer än en spelidé och vara förberedda på allt.
    Han tror inte ens dags mer vila ger Chelsea några fördelar, utan snarare är det lättare att leva med att vara i topp i tabellen.
   
   
Chelsea saknar David Luiz fortfarande. Dessutom är Tiemoue Bakayoko skadad.

Vi har kanske sagt det förut men då säger vi det igen. Chelsea får den erfarne och oftast väldigt bra turkiske domaren Cüneyt Çakır  imorgon. Tack och lov att vi inte fick en nordisk domare (vi har oerhört dåliga erfarenheter av dem när vi möter Barca) eller den tyske domaren som supergynnade dem förra året.

Både Marcos Alonso och Ross Barkley var tillbaka i träning inför matchen mot Barcelona.

Damerna lottades borta mot Liverpool i FA cupens kvartsfinal. Rätt tuff lottning.

Inom knappa fjorton dagar har Chelsea förmodligen det tuffaste spelschema klubben någonsin har haft.
    Vi har dock en förbättrad skadesituation och ett par raka vinster utan insläppta mål bakom oss. Bara Bakayoko verkar finnas på skadelistan inför tisdag (och ärligt talat, det är skönt då vi slipper oroa oss för att Conte ska spela honom av någon dunkel anledning som få av oss fattar).
    Först, redan imorgon, möter vi enda obesegrade laget i europeiska toppligorna. Ett lag som tangerade klubbrekordet med 31 raka matcher utan nederlag i helgen. (Fast vi som såg matchen var kanske inte direkt imponerade av dem annat än av just det faktum att de vann). Det vill säga Los Arrogantos från Barcelona.
    Det är en match där man av medierna att döma förmodar att Chelsea kommer att förlora med ungefär 6-0 trots hemmaplan på Stamford Bridge. Fast kanske har förväntningarna på en Barcavinst minskat något då Chelsea vunnit två raka om än mot skralt motstånd och Conte fortfarande inte har fått sparken som engelska medier agerar för.
   CSFC däremot tror Chelsea har en god chans till ett bra resultat, ja även en vinst. Vi var sannerligen inte imponerade av Barcelona i helgen, men ett lag som har Messi kan aldrig räknas bort. Trots att Messi aldrig någonsin gjort mål på Chelsea, men sådan statistik har en förmåga att ändras när man minst vill det.
    Vi tror nyckeln till ett avancemang till Chelsea ligger i försvarsspelet, det vill säga att Chelsea inte ska släppa in något mål på Stamford Bridge. Det känns just nu nästan viktigare än att vinna. Om än långt ifrån lika tillfredsställande. Detta då andra matchen spelas på Nou Camp och då kan ett bortamål betyda extremt mycket (oavsett vilket lag som har gjort det). Efter fiaskot i Rom får Chelsea inte fördel av andra matchen hemma.
    Så måste förstås Eden Hazard spela på sin högsta nivå och detsamma krävs av flera andra spelare. Hazard har dock visat härlig form även den här perioden då andra inte gjort det.
    Chelsea har dock chansen att välta alla odds över huvudet och överraska alla som dömer ut oss för en fiaskosäsong (hur det nu kan vara det även om drömmen om att behålla ligatiteln är död). Chelsea kan absolut avancera mot Barcelona och kanske är det till och med bra att alla underskattar oss, förhoppningsvis gör Barcelona det också. De har fångats av sin egen arrogans och tro på sin överlägsenhet förr. Chelsea har utmärkt statistik mot Barcelona, på tolv möten har Chelsea vunnit fem matcher, det är en mer än Barcelona har gjort mot oss. (Och som sagt, Messi har ännu inte gjort mål och det hoppas vi förstås dröjer ytterligare minst en säsong).
    Det kräver också att Conte tar ut rätt lag, och med det menar vi de som passar Barcelona sämst. Så tyvärr Cahill, du får för stora problem med Suarez och Messi. Bakayoko lär vi slippa automatiskt pga skada. Willian måste få spela efter sin uppvisning mot Hull och vi behöver kreativitet. Fabregas är mer trolig på hemmaplan med sin kreativitet och sin enorma passningsskicklighet än på bortaplan. Försvarsspelet är dock inte Fabregas styrka och det är i just den uttagningen Contes inställning till hur Chelsea ska gå vidare avslöjas.
    En rostig just skadefri Morata eller en starkare mer tydlig targetspelare i Giroud än en rörlig anfallare är en annan nyckel. Om Willian får starta kan nog Giroud passa bättre, om Willian inte får starta behöver vi Moratas rörlighet och länkspel. Men nog känns det skönt att vi har alternativ som även Conte verkar tro på (för hans bristande tro på Bats tillhör nog de saker vi håller på Contes minussida under hans tid i Chelsea).
    Vi vet redan att Conte planerat för den här matchen i en månad och att han offentligt gått ut och sagt att Barcelonas svagheter ligger i deras spel utan boll. Vi vet också att han har inte planerat att manbevaka Messi (vilket vi tror är rätt beslut för det om något kan nog få igång den i våra ögon bäste spelaren i världen även om hans karriär närmar sig en nedgång).

Men den matchen är ju bara inledningen. Sedan möter vi tvåan i ligan, på bortaplan, följt av ett möte med ettan, överlägsna ettan, på bortaplan. Snacka om att lottningsgudarna var emot oss i det spelschemat.
    Vi vill förstås slå båda Manc-lagen, men i ärlighetens namn. Matchen mot United är viktigast. Den måste vi vinna och Conte måste visa att Mourinhos taktiska utmanövrerande av honom på Old Trafford i våras (för övrigt en av förra säsongens sämre insatser av Chelsea - konkurrensen i år är större) var en tillfällighet. Hazard manbevakades och kom helt bort. Det måste Conte ha motmedel mot på söndag.
    Vi har tyvärr sett Conte bli taktiskt bortkollrad några gånger, till och med av Wenger som i januari. Kanske är det något annat på minussidan för Conte, han har lite svårt att ändra sin gameplan s a s efter att matcherna börjat även om han med byten lyckats ändra ibland. Det är ganska lätt att gissa Contes gameplan bara genom att se på laguppställningarna.
    City borta och då ett City som dessutom fått tillbaka skadade spelare, det blir en ännu tuffare uppgift och vi är envetna nog att fortfarande tro att hade inte Morata blivit skadad på hemmaplan hade City kanske inte vunnit där. Men ska vi förlora så är det ju ingen skam att förlora mot ett lag som har spelat som City den här säsongen. Därmed som sagt, menar vi inte alls att Chelsea ska förlora för det vore ju rätt fint med en vinst där också.

Tuffare tre matcher på raken har nog få lag ställts mot av lottgudarna. Vi är inte favoriter i någon av matcherna vilket förhoppningsvis tänder våra ibland alltför svårtända spelare ordentligt och leder till en härlig urladdning av stolthet, skicklighet och resultat. De här matcherna kommer att kräva allt från Chelsea, helst inga skador och en koncentration som vi alltför många gånger saknat den här säsongen. Men möjligt att vinna alla tre är det.

 

Rykten, notiser m m, v-8


TISDAG:
Då inte Uefa var arrangör räknas inte Mässcupen, Fairs Cup, som spelades på 60-talet. Men Chelsea och Barcelona har mötts i den och vi kom över den här underbara lilla historien:
 "they met in the 1966 Fairs Cup semi-final, 0-2, 2-0 and 0-5 play-off. The home leg included Charlie Cooke’s debut and two own goals from memory. The tie was also delayed by a week when Tommy Docherty arranged for Fulham Fire Brigade to flood the pitch so the match would be postponed and key players could recover from injury. Happy days.

Kanske lite för tidigt att fundera på men vinnaren mellan Chelsea och Barcelona i Champions League-playoffmatcher har också vunnit hela schanget. Barcelona 2006, 2009 och Chelsea 2012.

Ett frågetecken vi har då vi känner till Contes lojalitet mot vissa spelare (vi ställer väl oss alla frågan om hur Bakayoko kunnat få så många chanser och Drinkwater så få) är om Cahill, klubbens kapten spelar mot Barcelona. Som fan är det svårt att acceptera en sådan uttagning då Cahill är då den som förmodligen mestadels får handskas med en viss Lionel Messi och det känns inte som en matchning som kommer att fungera. Men vi vet inget före laget kommer strax före klockan åtta ikväll. (De flesta tidningar som spekulerar i laget har dock tagit ut Cahill av någon anledning, kanske för att han är engelsman. CSFC föredrar dock utan tvekan den snabbare Rüdiger och vi ser främsta hotet från Barcelona att komma från den sidan).
    En del s k experter tror också att Chelsea kommer att spela med falsk nia i Eden Hazard. Det har vi väldigt svårt att tro på men spekulationerna är många idag.

Noterbart de senaste dagarna är att negativismen kring Chelsea mot Barcelona förvandlats även i engelsk press. Ingen verkar vilja säga det rent ut men fler verkar tro Chelsea har en chans. Förmodligen beror det på att Barcelonas manager och spelare visat stor respekt mot Chelsea som motståndare och antagligen har statistiken också spelat roll. Lite oväntat var det dock, även om vissa förstås fortfarande säger Conte får sparken om Chelsea inte vinner.

Kanske läsvärt när Guillem Balague analyser Chelsea mot Barcelona. Men läs det med insikten och väl medveten om att han är en stor Barcelonasupporter. Vilket också framgår av hans sätt att analysera men det kan ju vara intressant ändå. Läs mer här>>

Didier Drogbas son Isaac har skrivit på för Guingamp (som också hans far spelade för). Lite överraskande är det då han spelade i Chelseas akademi. Isaac är ungdomsspelare, 17 år, och ansluter till Guingamps akademi.

Olivier Giroud avslöjar ett skäl till varför han ville till Chelsea och att Wenger kanske bidrog till att det blev möjligt. Läs mer här>>, det är dock Metro som ingen vet sanningen då de är DMs lillebror i sitt sätt att behandla Chelsea jämfört med andra lag.

Don Balon, det kanske räcker med att säga det. De påstår att Chelsea lagt bud på Real Madrids Casemiro. En bra spelare som skulle passa in bra. Till vi kommer till prislappen. Den är på makalösa 176m pund.
    Nej, vi tror inte ett dugg på det här skvallret. Men kul att Chelsea ofta nämns som köpare och inte bara säljare till Real.

MÅNDAG:
Eden Hazard säger ju också och det bör vi säga igen, att ala spelare står bakom Antonio Conte. Läs mer om det hos BBC>>

Lånerapporten från Chelsea>>

Eden Hazard har ännu en gång sagt att han är lycklig i Chelsea trots att alla medier försöker tvinga honom från klubben på olika sätt. Det lär inte stoppa spekulationerna mer än fem sekunder ändå. Läs mer här>>

Vi publicerade för ett tag sedan en svensk intervju med Tom Henning Øvrebø, skandaldomaren från matchen mot Barcelona 2009. Den fortfarande sämsta domare vi någonsin sett i en klubblagsmatch. Han slingrar och har sig nu i engelska medier och man behöver inte se mycket längre än rubrikerna hur de olika tidningarna behandlar Chelsea. En del talar om att han erkänner misstag, andra att han minsann inte tycker han avgjorde matchen (vilket han verkligen gjorde) och åter andra talar om de hot han fick (vilket självklart inte är ok). Lite misstänksamt är dock tajmingen av det här inför matchen imorgon och att alla engelska drakar nu tycks tagit upp det med olika agendor. Om det nu påverkar domaren imorgon positivt eller negativt är svårt att säga men känslan är att det bidrar till en negativ behandling av Chelsea, särskilt genom trycket på att domare blir hotade efteråt. Det kan knappast göra morgondagens domare mer gynnsamt eller objektivt inställd.
    Det är inte heller någon som helst tvekan att Barcelona är ett lag som oftare än inte får särbehandling av domarna, även i Spanien. Vi menar då också till deras fördel.

OK, ryktet kommer från Don Balon, men ändå. De påstår att Barcelona försökte köpa Alvaro Morata, och betala mer än Chelsea. Men Morata tvärnobbade dem.

Det var att vänta. Rykten om Michy Batshuayi och Dortmund. Nu påstår flera oseriösa källor att Chelsea vill erbjuda honom som mellanskillnad för att köpa amerikanen Christian Pulisic. Vi tror inte särdeles mycket på det, men visst är Pulisic en intressant spelare för framtiden - med en löjlig prislapp om 88m pund.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC