csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 9 sp 7 v 2 o 0 f 24 - 9 mål 23 p

20-26 oktober 2014

Nyheter v-43



SÖNDAG:

GRATTIS Alexander Niléhn i Uppsala som vann matchtröjan från Unisportstore i vår tävling. Alexander var den ende som hade slutresultatet rätt så... Roligt att vi fick så många bidrag och mest fel hade jag själv, då jag var superoptimistisk, innan Chelsea som vanligt började spela på resultatet. Vi borde vunnit idag, om du ursäktar att jag säger det Alexander nu när du vann tröjan!

Chelsea MÅSTE SLUTA spela på resultatet med bara ettmålsledningar. SLUTA MED DET JM. Omedelbart! I mina ögon gav vi bort den här segern, precis som mot City. Så onödigt.

Det blir ingen Costa idag, inte ens på bänken. United har Falcao skadad, Rooney borta för avstängning (motsvaras av Azpi hos oss). Herrera är tillbaka, på bänken, efter sin skada. Många pratar om att Mata ska göra en stormatch som revansch för att JM frös ut honom från Chelsea. Vi får väl se, jag tycker ännu inte jag sett Mata göra någon match i United som han gjorde hos Chelsea. van Persie är näst di Maria den som verkar farligast men hans form är minst sagt tveksam. RvPs alltså. Vi får se hur JM taktiskt kompenserar för vår lite långsamma anfallslinje nu.

Chelseafans har stoppats från att ta sig till Old Trafford med tåg. Engelska tåg går och fungerar tydligen precis lika uselt som svenska tåg och mssor av fans förväntas antingen tvingas stanna i London eller får följa matchen på smartphones på tåg som inte kommer fram i tid! Eller är detta bara ännu ett sätt att gynna Man United? ;)

Jag är optimistisk, väldigt mycket så om mitt eget tips i tävlingen ska gå in (tävlar dock utom tävlan) men jag är också rätt nervös. I vilket fall som ser det här nästan mer spännande och viktigt ut än den på papper viktigare matchen mot Man City tidigare (och där är jag fortfarande väldigt irriterad över att vi helt i onödan tappade segern i slutet, det händer för ofta att vi släpper in sena mål).

Inför Chelsea mot Man U talas det alltid, alltid om mindgames. Vilket ju onekligen var en favorithobby för Alex Ferguson och vår JM är absolut inte främmande för det heller. Men i år är det en väldig skillnad, vi får nog kalla det omvända mindgames. För båda ägnar mest tid åt att berömma varandra, vilket är naturligt då de jobbat ihop. Lous van Gaal räknas som en av JMs stora mentorer och de av er som läst rekommenderade artiklar här bredvid vet hur nära de står varandra, och även bott bredvid varandra i Sitges. Det är närmast roande att läsa hur de utmålar varandra som toppmanagers, och kanske har jag läst fel artiklar - men det är faktiskt framförallt LvG som bygger upp JM. Därav det omvända mindgame-tricket. Samtidigt säger LvG att United kan vinna idag och komma ifatt Chelsea innan säsongen är över...

United bygger sitt hopp idag på Angel di Maria, men nästan ingen artikel tar upp det faktum att en av de managers som äst vet hur man stoppar honom, förmodligen den i världen som vet det bäst är ju faktiskt den väldigt erkände taktikern José Mourinho som haft di Maria som spelare bra mycket längre än vad United haft honom.

LÖRDAG:
Av de förväntade topplagen vann bara Arsenal idag och det enbart tack vare två gigantiska tidiga julklappar av Wes Brown och Vito Mannone (hur kan han få stå istället för Pantilinom???). Hoppas ordningen med att förväntade vinnare vinner imorgon, då ju Chelsea är favoriter till segern på Old Trafford. Efter sett rätt mycket Liverpool i veckan kan jag inte låta bli att tycka det är synd att vi inte ska spela dem förrän 8 november (det är ju visserligen inte så långt borta men kanske ändå efter att Sturridge hinner tillbaka) för just nu tror jag det skulle kunna bli Mariborsiffror mot det Liverpool som spelar för tillfället!

JM har sagt till BBC att Costa spelar mot United om han tränar på lördag. Så nu undrar vi alla: tränade Diego Costa idag?

José Mourinho uppmanar Chelseas spelare att njuta av atmosfären på 75.000-platsers Old Trafford. Det var ju där han som Portos manager "slog igenom" när de slog United och han gled på knäna längs linjen. I våras var han manager för ett stjärnlag (med bl a skådisar, sångare etc) i en välgörenhetsmatch när han gjorde sin nu rätt berömda planinvasion och tacklade ned en motståndare, en känd sångare. Något han med ett stort grin refererar tillbaka till genom att säga följande: "And it's the same referee, Phil Dowd. So if I see Di Maria in front of me, dribbling, BOOM!''
    Snacka om att det vore något att se, och lär bli FAs längsta avstängning sedan Cantona kicksparkade åskådare! Men oj vad kul det vore.
   Skönt också att Englands just nu bäste domare dömer matchen.

Tack för det hammers. Att ni slog våra värsta konkurrenter Pelle Grinigs City idag uppskattar vi varmt. Kan vi nu "bara" slå United imorgon börjar vår serieledning se nästan bayersk ut.

FREDAG:
United försöker skrämmas genom att säga att lånespelaren Falcao startar mot Chelsea och han gjorde minsann tre mål senast han spelade mot oss. Det var ju i Supercupfinalen 2012 (och det Chelsea som ställde ut skorna i den matchen var minsann inget lag man vill komma ihåg, skamfull inställning i den matchen). Som vi redan visst spelar di Maria, vilket kommer att testa Ivas försvarsspel. Jag önskar verkligen att vi hade haft Azpis man-mot-manspel i den här matchen, men ersättarna är ju inte dåliga.
    Chelsea kontrar med att säga att det är möjligt att Falcaos ersättare i Atletico, Diego Costa, nu redan stor hjälte i blått kanske kan spela. Vi håller alla tummar för med Uniteds försvar oroar nog Costa dem mer än Falcao ändå oroar oss. Chelsea meddelar att det finns en "chans" att han spelar.
   Samma gäller för Ramries vars energi kan bli välbehövlig i att riva sönder det ännu oorganiserade United och Mikel (som används för att stänga ned matcher) har en chans att spela enligt dagens presskonferens.
   Loic Remy kommer däremot inte att kunna spela enligt JM idag. Remy är borta tre veckor.
    Drogba är ok och har lovat United att han "feel lucky". Courtois kommer att stå.
    Till skillnad från förra året då Chelsea överskattade United är det nog inte frågan i år; för det var uppenbart att förra säsongen sökte JM det 0-0-resultat Chelsea spelade på. I är säger han klart ifrån att Chelsea åker till Old Trafford för att vinna.
    GLÖM INTE TÄVLINGEN!

César Dave Azpilicueta är avstängd, så onödigt men ibland hänger inte hjärnan med hjärtat i en del situationer. Skador har plötsligt invaderat oss och truppen är lite osäker. Drogba ser ut som startanfallare just nu, men är faktiskt inte matchfit ännu. Han imponerade inte mot Maribor även om han såg fräschare ut i den matchen. Schürrle är inte någon toppanfallare. Solanke är nog lite väl färsk för att få chansen.

Idag får vi förhoppningsvis besked om Costa och Remy, även om det är lite tidigt. Vi får hoppas in i det sista. Ä ven om Drogba är en legend och Uniteds försvar verkligen inte imponerar känns han inte som vårt vassaste vapen. Det är mycket, för mycket, snack om att gå obesegrade genom säsongen. Vi är inte ens knappa fjärdedelen in på säsongen - så vi väntar väl med det. Samtidigt utmålas den här matchen som den vi kommer att förlora. Vi får väl se, nog för att jag tror att Chelsea kan slå Man United, och det även klart utan både Costa och Remy, men det kräver att försvaret sköter sin uppgift på bästa sätt. Och det är ju så det utmålas på flera sätt även om statistisken inte alls stödjer det; ligans bästa anfall mot ligans bästa försvar. Det är som sagt inte sant, men CSFC delar verkligen uppfattningen att bra lag bygger man bakifrån och det är ju så JM också konstruerar sina vinnare. I år har vårt försvar varit alldeles för ihålig särskilt i slutet av matcherna, men det lär nog inte bli några koncentrationsproblem på söndag.

TORSDAG:
En sen nyhet är att Costa inte bara har nedanstående lår- och magproblem utan också drog på sig en ljumskskada under landslagsspelet. Allt för att spela mot någon liten pyttenation för Spanien som borde kunnat hantera hans problem oerhört bättre. Andr+e Schürrle är åtminstone frisk igen, men Chelsea prövade redan förra året i motsvarande match att spela honom som central anfallare och det gick inte så bra.
   Mindre seriösa källor säger dock att Loic Remy räknar med att bli spelklar till söndag. Vi får väl se, det är som sagt inga källor jag litar alltför mycket till som gått ut med detta ännu.

Dåliga nyheter inför söndagens uppgörelse samlas. Di Maria verkar bli spelklar, United får tillbaka en massa spelare (även om få skräms). Inga besked om Loic Remys ljumskskada och dåliga utsikter för Diego Costa som inte bara har problem med sin lårmuskeln utan också fick uppsöka sjukhus i veckan för magproblem. JM utesluter honom på söndag, men vi är många som ändå hoppas det bara är spel för galleriet.
   Å andra sidan hävdar en viss Didier Drogba, som dock aldrig varit lika framgångsrik mot United som mot Arsenal som han terroriserade förr, att han "feels lucky" inför söndagens match. Läs >>

Delta inte bara i tävlingen om en matchtröja och resultatet på söndag; Chelsea Magazine inbjuder till flera aktiviteter för att visa ditt Chelseastöd. Bland annat kan du ta ut din egen kult-XI, vilket inte är eh helt lätt uppgift. Läs mer >>>

ONSDAG:
Apropå nedanstående ledarbyte i Chelsea kommer en tolkning (analys?) från Daily Mail >>

Chelseas VD Ron Gourlay har plötsligt och oväntat lämnat klubben. För att ägna sig åt andra affärsmöjligheter sägs det, men ärligt talat det låter ihåligt då avgången var så oväntad. Gourlay har haft fina framgångar med Chelsea på affärssidan även om klubben fortfarande hamnar långt bakom vissa andra toppklubbar särskilt i sponsorsärenden. (Vi vet dock ännu inget om hur mycket bytet av tröjsponsor till Turkish Airline innebär, men adidas betalar väldigt mycket mindre till Chelsea jämfört med vad Man United får när de byter nästa år). Gourlay har varit i klubben tio år och efterträdde omstridde Peter Kenyon som VD när denne lämnade.
    Tills vidare, vilket också får en att undra, har Chelsea inte någon ny VD utan Gourlays uppgifter kommer att delas av ordförande Bruce Buck och Romans närmaste medarbetare i klubben, Marina Granovskaia.

Ändrade tävlingsvillkor för tävlingen om matchtröja. Pga skadelägen ändrar vi sluttiden när ert förslag måste vara inne. Ni kan nu avvakta laguppställningarna på söndag då det ju påverkar vilka som kan göra mål. Det räcker om tävlingsbidraget är hos CSFC vid matchstart (kl 17.00 på söndag).

Ärligt talat, roligast igår var att JT längst fram och göra mål. Vem fan hade trott det i det läget. Hoppas bara vi kan skrynkla ihop United på samma sätt på söndag. VI kan. Tro mig.

TISDAG:
Skulle tro den röda delen av Manchester är väldigt nervösa nu. Faktum är att många där darrar nog om Chelsea kan spela ut som ikväll. En väldigt sen övertidsstraff gav Roberto di Matteo segern så gruppen är inte klar. Men en seger till och jag tror avancemanget är fixat.
   Ikväll måste varit målrekordskväll för CL. Det var också Chelseas största segerresultat hittills i Champions League.

Kanske är det på sätt och vis elakt, men jag är väldigt glad över att Petr Cech spelar mot Maribor av många skäl; men ett är att det innebär att han blir CL-tied som det heter och därmed förlorar massor av marknadsvärde för en ev försäljning i januari. Lag som är kvar i CL lär ju vara betydligt mindre intresserade av att betala stora pengar för honom.

Chelsea U19 Maribor U19       2-0  
(2-0)
Det blåste ordentligt på Cobham, och mest blåste det för Maribor i ungdomsmatchen U-19, i CL. Chelsea hade gjort en del ändringar från förra matchen, bl a saknades Solanke som kanske får göra debut ikväll. Han skulle ju gjort det i lördags, hade Chelsea inte släppt till ett reduceringsmål sent.
   Jermie Boga gjorde det första med ett skott från straffområdeslinjen. Personligen tycker jag det pratas för lite om honom när vi pratar våra ungdomar. 13 min. 1-0.
  Första kvarten var Maribor över halva plan mycket få gånger. De fick en hörna till skänks och det var det närmaste de kom, och hörnan var kort och aldrig i närheten av mål. Det är Chelsea för hela slanten så här långt.
   Tidigt byte för skada. Nyblivne engelske ungdomslandslagsspelare Wakefield in för Sammut. 19.
   Dominerande spelare första halvtimmen måste vara Charly Musonda (det är nog ingen fråga om vem den unge belgaren har som idol med tanke på spelstilen, de delar också nummer 10 i Chelsea med utgångspunkt till vänster). Annars är det vinden som spelar huvudrollen, den till och med överröstar kommentatorerna ibland! Maribor har haft lite mer av spelet senaste fem minuterna, kanske med hjälp av vinden.
   Vi kan säkert skylla på vinden men inte har det varit en bländande halvlek. Förutom målet två bra frisparkar av Charly Musonda mot slutet av halvleken, det var väl ungefär allt..
   Just då, på övertid sätter Jeremie Boga sitt andra mål, i ungefär samma läge.
   ANDRA HALVLEK: Med vinden i ryggen försvinner bollen rätt snabbt. Det får Chelsea vänja sig i den här välblåsta matchen.
    I en rätt ointressant match nu byter Chelsea ut Musonda mot Palmer. 60
   Tyvärr är matchen väldigt avslagen. Maribor varken kan eller vill och Chelsea får inte till det. Matchen som sådan skulle onekligen behöva ett slumpmål för Maribor, inte för att de varit nära. Men för att få lite nerv. Bra i andra halvlek har Charlie Wakefield som hoppade in tidigt, en av de få som verkligen visar vilja. Andreas Christensen imponerar alltid på mig och kommentatorerna spekulerar i att det kan till och med bli en start för honom mot Shrewsbury och de tror det hade kunnat hända om det varit en hemmamatch. Chelesa saknar några tongivande spelare men mest är det nog för att utgången har aldrig känts ifrågasatt utan matchen skulle bara spelas av. Maribor ska dock ha beröm för disciplinerat spel där de hållit positionerna och förmodligen nått det mesta av de mål de hade före matchen - förutom att vara nära att vinna (eller göra mål). Dryga kvarten kvar.
    Två stora chanser för Boga till hat-trick inom några få minuter. Den andra, stenhård i ribban. Verkligen klockrent i ribban. Oj.
  Det blev ingen stor match, inte spännande heller. Knappt ens en dag på jobbet, men ledning i gruppen och bara ett insläppt mål. Vi kan nog räkna med att ungdomarna går vidare till slut. Tab >>

Man Uniteds Louis van Gaal hävdar att United kan vinna Premier League trots att de redan är tio poäng (kanske tretton efter söndag) efter Chelsea. Ibland är managers dumoptimism bara dum. Före säsongen sa han att de var inte titelutmanare, nu efter uselt spel (och jag struntar i hans åsikt om att United borde vunnit igår, för de borde de inte, de ska vara glada för oavgjort) utmålar han plötsligt ett väldigt ihåligt lag som titelutmanare. Hoppas Chelseas täpper till det pajhålet ordentligt på söndag. Å andra sidan har LvG statistik med sig, han brukar alltid starta rätt uselt men slutat bra. Frågan är dock om det varit i närheten av samma konkurrens (svaret är nej).

90% passäkerhet, 751 passningar. Det var Chelsea mot Crystal Palace. Det var också ett rekord för ett bortalag i Premier League någonsin. Har vi blivit ett tiki-taka-lag? Hemska tanke ;-)
   Bollinnehavet sjönk kraftigt på slutet och hamnade på 72%.

MÅNDAG:
Alla, nja inte vi, men väldigt många experter i framförallt engelsk men även svensk media säger att Chelseas match mot Man United blir en väldigt svår utmannig för Chelsea. Vissa nissar har till och med målat ut den som största hotet mot en förlustfri säsong (vilket egentligen är ett begrepp som vi skrockfullt inte borde tala om) - trots att vi redan spelat borta mot Man City och även mött Arsenal av väntade topplag. United var sjua förra året! Av deras måndagsmatch mot WBA att döma finns det bara en sak att säga; undrar hur många mål Chelsea vinner med för Crystal Palace såg farligare ut än United!? Nä, vi ska kanske inte överdriva men faktum är att detta Man United ska Chelsea kunna besegra även på bortaplan och det klart också. De måste spela på en helt annan nivå om de ska rubba Chelsea. Punkt slut.
    Detta sagt trots att de till slut redde ut det -delvis- mot WBA med den högst osannolike hjälten Fellaini, efter en bättre andra halvlek men försvarsmässigt är de långt från Fergusons lag. (Ändå är det till stor del samma spelare...) Chelseas anfall kan få mycket roligt med deras försvarsspel. Frågan är också hur skadad di Maria är, även om jag är rätt övertygad om att JM vet hur Chelsea ska ta hand om honom oavsett.
GLÖM INTE ATT TÄVLA.

José Mourinho har varit väldigt klar men försiktig i sina kommentarer om landslagsspel och behandlingen av spelare. Han har hela hösten närmast vädjat till Spanien del Bosque att spara och spela Diego Costa på ett vettigt sätt (och inte matcha honom i matchen även för tillfället usla Spanien kan vinna). Ändå har Spanien valt att inte kommunicera med JM och har nu förstört Costa så Chelsea inte kan använda honom på okänd tid. JM har nu klart sagt ifrån hur illa han tycker Spanien skött det här och framhållit hur han anser att landslagsmanager borde kommunicera med klubbarna (som ju onekligen känner spelarna och deras skick bäst). Som exempel lyfter han Kroatiens Stimac och även Hodgson i England.

Senaste om Diego Costa är inte bra nyheter. Chelsea och JM har sagt rent ut att de kan inte ens gissa när Costa blir spelklar efter att Spanien förstörde honom i landslagsuppehållet.

Ungdomslagen blandade och gav i helgen. U-18 med hela sju skolpojkar förlorade med 1-2 till Brighton. Målgörare Isaac Christie-Davies.
   U-21 spelade oavgjort 2-2 mot Fulham. Izzy Brown och Jordan Houghton gjorde målen. U-21 är fortfarande obesegrade den här säsongen, precis som a-laget.

Ramires och André Schürrle tränade båda idag på morgonen och är aktuella för spel mot Maribor. Lite oväntat men positivt förstås.

Maribor imorgon, en måstematch mot det lag som väl med Malmö överraskat allra mest i Champions Leagues gruppspel hitills. Inte så lätt som vi kanske tyckte när lottningen kom. Och på söndag kan ni vinna en matchtröja i vår nya tävling! Delta!

Vi lär inte ha Diego Costa mot Maribor, förmodligen inte heller Schürrle. Azpi lär spela då han får vila i ligan efter sin idiottackling i lördags. Jag vill väldigt gärna se Cech i mål, men vet inte om jag får se det. Courtois gjorde nog sin sämsta insats för Chelsea i lördags trots att han kanske inte kunde göra mycket på just målet som Chelsea så otroligt onödigt släppte in i slutet. Kanske vilar JM Ivanovic och spelar Azpilicuetapå sin förra position. Matic, Fabregas, Hazard lär vi få se. Oscar är i högform och jag tror nog han lär spela också. Med Schürrle ute tror jag på Willian snarare än Salah.

 

Rykten, notiser m m, v-43



SÖNDAG:
Inte bara CSFC underkänner Phil Dowds domarinsats idag. Även f d toppdomaren Graham Poll (som inte är känd för att säga emot domarinsatser om vi säger så) tycker Dowd gjorde bort sig ordentligt och i England anses Ivas andra gula och frisparken dessutom vara ett skandalbeslut. Uniteds tumme med domare fortsätter oavsett vem som är manager. Läs >>

Dagens mest positiva rykte är - Diego Costa startar idag. Vi får se hur sant det är.

JM messade ett tack till Sam Allardyce efter att West Ham piskat Pelle Grinigs City igår. Kul. Det lär nog inte förbättra relationerna med Pelle Grinig.

En jämförelse mellan di Maria och Cesc Fabregas som ställs mot varandra. Intressant läsning, men jag kan inte låta bli att undra varför det var de två som jämfördes; för mig hade nog en jämförelse mellan Hazard och di Maria känts mer naturlig. Läs själva >>

Det talas, förstås, mer och mer om Nemanja Matic. En spelare jag aldrig förstod varför Chelsea släppte när han blev en dellikvid för David Luiz. Men kanske var det just det som gjorde att Matic hittade sig själv och sin roll som spelare. Att han gått fram hela tiden de tio månader som gått sedan han kom tillbaka till sin moderklubb (hur man nu räknar sådant tillbaka för spelare) är otvivelaktigt. Han imponerar oerhört idag.
   Liverpoollegenden Graeme Souness talar om att Matic redan är en bättre spelare än Makelele. Makelele var ju en av de viktigaste nycklarna i det Chelsea som vann ligan 05+06. Man talar än idag om Makelele-rollen.
    Nu tycker jag att det är som att jämföra apelsiner och äpplen (apelsiner, ordet betyder ju faktiskt ordagrant äpplen från Kina, men det kanske vi ska strunta i). Jag tycker inte man kan jämföra deras spelstil. Makelele var unik, Matic är en helt annan spelartyp. Fysiskt, i sitt spel framåt, vid fasta situationer framförallt. Makelele var en motor som dominerade och patrullerade framför backlinjen och höll verkligen rent där. Matic spelar ett annat spel. Makelele kunde inte ens göra mål på straff. Han fick ju chansen mot Charlton 05 när Lamps avstod en straff för att Makelele skulle få göra mål. Trots att Maka inte ens klarade av det på träning. Han gjorde det inte i matchen heller. Han gjorde dock mål, men på straffreturen! Matic gör kanske inte många mål, men har redan gjort betydligt fler! Två stycken redan den här säsongen, då Matic har ett skott också - det hade faktiskt inte Makelele!
   Makelele är dock en Chelsealegend, något som Matic säkert också kommer att bli.

En trevlig hyllningsartikel till Eden Hazard från den engelske sportskribenten som tog längst tid att acceptera en viss Z. Läs >> Ibland är det svårt att komma ihåg att Haz bara är 23 år och fortfarande stadd i utveckling minst ett par tre-fyra år till!

Hans Real ser verkligen ut att vara laget som blir svårast att slå i Champions League, och han är ju rätt känd som f d Unitedspelare (och deras våta dröm är ju att han ska återvända en dag), Christiano Ronaldo har uttalat sig om ligan och pekar ut Chelsea som troliga vinnare. Läs >>

LÖRDAG:
Mycket läsvärd jämförelse mellan mästaren och nye mästaren, hans lärjunge dvs van Gaal och José Mourinho. >>>

   Och en til på samma tema, men lite annorlunda >>>

Tack för bidragen och berömmet som kommer in. Man kan ju få storhetsvansinne av det. Men, jag måste säga en sak. Jag hatar att bli kallad bloggare. CSFC är en seriös faktasajt där det mesta, åtminstone 90+%, är fakta om Chelsea FC (t ex alla målgörare som gjort mål för Chelsea - någonsin!). Därtill Nyheter, rykten och försöker hålla båda isär. Men det är ingen blogg. För som jag uppfattar ordet blogg (weblog) är att det bara handlar om personliga åsikter. Det här är inte fotbollsfrun, wegerupskan, kvällsblaskornas, blondinbrunettstellabella eller sådan skit som bara handlar om dem själva.
      Det här försöker vara en seriös sajt om en fotbollsklubb som fångat miljoner, många miljoners, hjärta. En sajt som försöker hålla en linje, även om åsikter förekommer. Så, kanske är jag löjlig, men CSFC är ingen blogg. Snälla! Så dåliga är CSF väl ändå inte?!
    CSFC var för mer än 15 år den officiella supporterklubben för Chelsea i Norden. Innan explosionen av intresse. CSFC.SE är den tekniska och nu inofficiella utvecklingen av det. Men det är ingen blogg. Bloggs är personliga saker till 99,9% av fallen enbart för att framhålla sig själva. För att tala om hur duktig, snygg, intressant, ball, häftig man är och för att få företag att betala för det (CSFC tar inte emot några som helst bidrag utan är enbart en kostnad förutom annonsrutan till vänster som inte ger något för Google envisas med att annonsera arsenal i den).
     CSFC.SE jobbar för en informativ, objektiv syn på en fotbollsklubb som, som sagt fångat mer än hundra miljoner fotbollsälskares hjärta över hela världen. (ibland subjektiv då det ändå ibland handlar om åsikter men CSFC försöker se till att det framgår skillnad mellan åsikter och fakta) Främsta syftet med CSFC.SE är att informera, andra är att tycka och tredje att se till att medias myter och ofta rena lögner om Chelsea inte får stå oemotsagda. Men någon blogg hoppas jag innerligt att CSFC.SE aldrig någonsin ses som (ja blogg är ett nedsättande begrepp för oss). Chelsea FC är så oerhört mycket viktigare och större än vad jag eller andra som hjälper CSFC.SE är! Men som ni förstår, blogg vill CSFC.SE aldrig någonsin bli sedd som. Vi är bättre än någon blogg- ever! Åtminstone är det tanken. ;)
    Det är också därför som vi enbart använder facebook (som enda social media) till ett minimum. CSFC.SE är och ska förbli en seriös källa för Chelseasupportrar att alltid lita på! Med en smula åsikter vid sidan om!
/lindy

FREDAG:
Så är det VINTER (just nu är det ju nästan bara vinterbollenfotboll som får en ur sängen....det är inte den roligaste tiden för en som inte gillar kyla). Att det är vinter kommer att märkas i helgens omgång. Det är dags för den gula, mer eller mindre, vinterbollen.

Så dog ett hopp. Om att kunna köpa Paul Pogba till en vettig summa i sommar. Hans kontrakt skulle då varit inne på sista året. Pogba har nu förlängt sitt kontrakt med laget som förlorade mot Olympiacos i veckan, till 2019. Däremot kan vi lugnt säga att Pogba stannar inte i Juventus för pengarnas skull. Han tripplar sin lön, så den är idag knappa en femtedel av vad han skulle tjänat (kanske) i United (om vi jämför med Wayne Rooney åtminstone). Pogba får nu tydligen 70.000 pund i veckan, vilket säger en hel del om hur otroligt inflaterade lönerna i PL är!

ONSDAG:
Udda fakta: spökskrivaren bakom Roy Keanes uppmärksammade självbiografi (nej fotbollsspelare skriver inte sina böcker själva) Roddy Doyle, som också vunnit det finaste litteraturpris som finns (jag räknar inte Nobelpriset längre) Bookerpriset, är faktiskt livslångt Chelseafan!

Loic Remy är optimistisk, JM mindre så. Remys skada från igår i ljumsken ska undersökas under onsdagen men något klart besked har inte getts. Inte heller vet vi om Diego Costa kan spela på söndag. Det har plötsligt blivit oroligt på skadefronten även i Chelsea.

Avdelning osannolikt tror vi. Roberto di Matteo som fått en succéstart i Tysklands kungsblå Schalke 04 lär vilja köpa Fernando Torres, just nu utlånad till Milan där han gjorde mål i sin första match, men sedan trillat tillbaka i vanlig kvalitet. Ryktet kommer dock från Bild så vi undrar över trovärdigheten.

TISDAG:
Bayern gjorde slarvsylta av Roma, vilket gör den gruppen till en kamp om andraplatsen. Jag vet att jag vidhåller min skepsis till Guardiola, och det gör jag till han visar även med Bayern att hans kvaliteter är där andra säger de är. Har man spelarmaterial som Bayern kan man inte bara hylla managern. Förra året tyckte jag de var rent ut sagt tråkiga, i år har de ingen konkurrens i ligan - men det gör ju att de verkligen kan sikta på CL. Vinner Guardiola CL med Bayern får jag ge mig.
Men först ska han verkligen vinna den också.

Man City är verkligen upp och ned, de har ett stort problem i Champions League även om de pga seedningssystemet också hamnar i dödensgrupper mesta tiden. Ändå... Tyvärr, för jag vill förstås att City går vidare ur gruppen så de har något att tänka på annat än ligan andra delen av säsongen. Fast just nu får de nog hoppas på att Bayern rusar iväg med gruppen så de kan nå andraplatsen. Värsta konkurrenten Roma har ju oturen att spela Bayern två matcher på raken just nu. (CSKA-City 2-2) (City gnällde förstås om straffen, men med tanke på de straffar de fick lika enkelt i helgen bör de kanske tänka först).

Normalt är jag inget stort fan av Adrian Durham, men jag tyckte om den här artikeln ang Palacefansens dåliga uppförande i lördags. >>
   Men deras uppförande bygger ju på alla andra lögner och myter som även s k respekterade sportjournalister (t ex i Sverige) gärna skriver under på utan att de vet ett enda skit.

Ander Herrera försvann ur matchen mot WBA för United igår, eller som vi trodde ersattes av Fellaini som var en av deras osannolika hjältar (med ett väldigt fint mål). Nu sägs det att Herrera är skadad och tveksam till spel på söndag. För första gången börjar Uniteds enorma överskott på nummer 10 börja verka vettigt. Rooney sakns ju definitivt på söndag. Så det lär bli samma två som igår antar vi; Mata (som inte är samma Mata som i Chelsea, oavsett om JM pratade med honom eller inte...) och Januzaj (som kanske är ett stort löfte, men fortfarande bara ett löfte i mina ögon).

En av Chelseas scouter har synts på en match med Marseille så nu är Imbula aktuell för Chelsea igen. Ännu en spelare i en position vi inte har behov utan ett överflöd. Ska vi köpa en mittfältare ska det vara kvalitet som går in i laget som jag ser det, inte någon som inte är bättre än Lewis Baker m fl. (Dvs Pogba och Koke är de enda jag just nu ser skulle kunna bli ett tillskott till Chelsea där).

Det går lite rykten om Nathan Aké för matchen ikväll men jag undrar om JM tar den chansen innan CL-gruppen är säkrad.

Dominic Solanke förväntas vara på bänken för kvällens match. Han stod över ungdomsmatchen mot Maribor.

MÅNDAG:
Rösta på JT som Premier Leagues bästa mittback genom tiderna. (Vissa alternativ är häpnadsväckande skrattretande medan andra verkligen saknas, men det är en engelsk tidning och det vet vi har det innebär för utländska namns genomslag). Dock, i mina ögon är det ändå självklart att JT är bäst av dem alla. >> (När jag röstade ledde också JT överlägset!).

Intessant läsning om Fabregas och hans nya betydelse för Chelsea och CSFC kan bara hålla med. Fabregas är bättre än han någonsin var i Arsenal och frågan blir bara mer och mer aktuell; hur fasen kunde Whiner tacka nej till honom.... Läs >>
   Och hade målet i lördags gjorts när han spelade i Arsenal hade svenska blaskor och engelska tidningar haft hyllningsartiklar i dussintalet uppe - istället har det fått högst marginella omnämnanden i England och inte ett ord som jag sett i svenska blaskor.... Otroligt men lika väl sant.

Artikeln är så bra så vi lägger upp den igen så ni kan länka och läsa.
  Här är hela Gary Nevilles intervju med José Mourinho från vilken citat har klippts hela helgen. >>>

Annan bra läsning om hur Chelseas målvakter jobbar ihop. >>

Det har hänt något nytt på klicksajterna, de där som försörjer sig inte på att skriva nyheter, fakta eller förmedla kunskap utan bara vill generera klick för annonsräkningen. Det vill säga de flesta internetsajter som är helt oseriösa, och de är många. Fler och fler för varje vecka.
   Tidigare har det handlat oerhört mycket om spelare Chelsea ska köpa för de lever ju i ett universum av Fifa-spelare. Köp, köp och köp och all lycka kommer. Nu börjar de här nissarna (för jag misstänker de är killar nästan alla) fatta att i den nya verklighet som Chelsea anpassar sig till och som kan kallas Fair Play-verkligheten (fast mindre rättvisande ord än fair play kan nog inte finnas för de här förbundsstyrda påhitten). I vilket fall som, nu kan det inte bara handlas och köpas.
    Nu måste det säljas också. Därför har det plötsligt börjat dyka upp massor med artiklar om vilka fem, sex, tio, och snart säkert trettio spelare som Chelsea måste sälja i januari (för längre än så sträcker sig inte tidsperspektiven). Det hela är lika löjligt som alla andra aspekter kring det här synsättet. Det vill säga löjligare än ord kan säga.
   För att köpa måste det finnas en säljare, för att sälja måste det finnas en köpare och fanns de inte i somras - varför skulle de finnas nu? Visst är januari panikinköpens tid men ändå.
   Visst har CSFC spekulerat i ett av de namn som nämns oftast, mest för han synes överflödig och skulle kunna säljas då hans kontrakt är långt nog. Dvs Mikel. Men de andra som nämns är mer fantasifulla påhitt. Visst, Petr Cech kommer att lämna Chelsea, men det ska absolut helst inte ske i januari och det ska ske under anständiga och schyssta former som en legend förtjänar, inte ut genom januarifönstrets bakdörr till någon klubb som vi får ångra försäljningen till. Priset måste verkligen vara rätt om vi säger så, som för den personlige favoriten David Luiz som vi fick ett sådant där erbjudande man inte kan tacka nej till; eller för frågetecknet som kom pga hans attityd Romelu Lukaku. Också till rätt pris.
    I vilket fall, räkna med att råka på dussintals (mycket lågt räknat) sådana här sajter som vi förväntas klicka på för att generera trafik till annonser ingen bryr sig om - annat än när man råkar klicka på dem av misstag och hamnar där man inte vill.

 

  En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop